Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Islam "Aydinlik" dini ise , niye cehaletlik var bu kadar?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Tablo:Islam Ulkelerinde Okuma-Yazma Bilmeyenlerin Oranı, %

Ulke Adi ................... Erkek ...... Kadin

Afganistan ................. 77.3 ......... 97.6

Yemen (Islam) .......... 57.4 ......... 91.8

Pakistan (Islam) ........ 68.3 ......... 89.2

Benglades (Islam) ...... 62.5 ......... 86.6

Libya (Islam) ............. 37.3 ......... 83.2

Fas (Islam) ............... 52.9 ......... 79.7

Cezayir (Islam) ......... 50.2 ......... 79.5

Misir (Islam) ............. 50.2 ......... 78.1

Tunus (Islam) ........... 42.2 ......... 67.7

Suudi Arabistan (Islam) 24.9 ......... 55.3

Irak (Islam) .............. 31.4 ......... 53.3

Iran (Islam) ............. 35.3 ......... 57.0

Turkiye (Islam) ........ 13.1 ......... 40.3

Kaynak: Birlesmis Milletler Istatistik Bürosu

Bildiginiz gibi, Osmanli zamaninda ilk matbaa, (Avrupa da) kesfedilisinden 500 sene sonra kullanilmaya baslanmisti!.. Matbaayi 500 sene gec getiren bir musluman milletiz? Gayri musluman toplumlarda, bu kadar okuma yazma bilmeyenler yoktur.

Bunlarin nedenleri uzerinde fikirleriniz nedir?

Saygilar,

Celal

• Cevaplar 83
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Bunlarin nedenleri uzerinde fikirleriniz nedir?

İslam aydınlık dini değil, cehalet dinidir.

İslam'ın hoşgörü, barış, sevgi, aydınlanma dini falan olduğu iddiası müslümanın müslümana verdiği *****.

Başka bişey değil.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Daha önce de bu tür bir yaklaşıma aynı cevabı vermiştim...

Sizin aydınlık kriterlerinize de uyan ve gelişmiş ülkelerde yaşayan Müslümanlar ve yine saydığınız toplumlarda da kendilerini yetiştirmiş insanlar mevcuttur...

Bu olay toplumsaldır; oraların toplumsal yapısını ve tarihsel gelişimi sürecini irdelemk gerekir...

Yani sorun İslam'da değil onu yaşamaya çalışanlardadır; kaldı ki dediğim gibi çoğunlukla da sorun toplumsaldır...

Dikkat edersiniz ki verdiğiniz toplumlar hep belirli süreçlerden geçmiş toplumlardır, ortak yanları da çoktur...

Doğal olarak da Kanada'daki Müslüman ile Yemen'deki fark barınıdırabilir...

Saygılar...

:zorro:

Gönderi tarihi:
İslam aydınlık dini değil, cehalet dinidir.

arkadaşım Bırain islam dini ne cehalet dini diyebilmen için ispat etmen gerek saygılar

Gönderi tarihi:
Daha önce de bu tür bir yaklaşıma aynı cevabı vermiştim...

Sizin aydınlık kriterlerinize de uyan ve gelişmiş ülkelerde yaşayan Müslümanlar ve yine saydığınız toplumlarda da kendilerini yetiştirmiş insanlar mevcuttur...

Bu olay toplumsaldır; oraların toplumsal yapısını ve tarihsel gelişimi sürecini irdelemk gerekir...

Yani sorun İslam'da değil onu yaşamaya çalışanlardadır; kaldı ki dediğim gibi çoğunlukla da sorun toplumsaldır...

Dikkat edersiniz ki verdiğiniz toplumlar hep belirli süreçlerden geçmiş toplumlardır, ortak yanları da çoktur...

Doğal olarak da Kanada'daki Müslüman ile Yemen'deki fark barınıdırabilir...

Saygılar...

Sayin ali0_1,

Islam toplumlarinda yasayan insanlar (ben dahil) bu soylediklerine inanmak isterler, tabii... Mamafih, eger mantik kullanilirsa, su gerceklere goz kapamak imkansiz. Ornek: Dunya da, 12 milyon Yahudi var ve asagi yukari 1.4 milyar (evet MILYAR) muslumanlar var. Bu toplumlarin entellektüel üretimlerine bakalim.

12 Milyon Yahudiler --- 178 Nobel Mukafaatlarini kazandilar.

1.4 Milyar Muslumanlar --- 9 Nobel Mukafaatlarini kazandilar

Bu kadar muazzam bir eksikligi , Musluman Dunyasinda nasil aciklanir?

Saygilar,

Celal

Gönderi tarihi:
arkadaşım Bırain islam dini ne cehalet dini diyebilmen için ispat etmen gerek saygılar

Eminim ki, Sayin Brainsplapper size gerekli bir cevap verir ama size benim sorularimi sormak isterim...

Musluman Ulkelerinde ki deprem felaketlerinde muazzam sayida masum insanlar oluyor. Ornek, 1999 da, Deprem dolayisle, Turkiye de Can kaybı resmi rakkamlara göre 15 bin civarında..Ama çoğu kişinin tahmini ise 30 bin kadar.. Yaralı sayısı ise 34.000

2000 yılının Şubat ayında, Nakşibendi tarikatının İsmail Ağa grubundan "Cübbeli Ahmet Hoca" adlı bir islam hocasının yaptığı konuşmalar TV ve yazılı basında yer aldı. Bu islamiyet hocası, "Deprem faydan oldu diyenler şeytandır.." diyerek, kendisinin ve temsil ettiği dinin ne denli bilimdışı olduğunu kanıtladı. Kaldı ki, "zina edenlerin taşlanarak öldürülmesini" isteyen bu İslam hocası, aynı zamanda "Başı açık gezen erkeklerin müslüman sayılmayacağını" da söylüyor.

Buna karşılık, Tayvan, Meksika ve ABD gibi gayrimüslüm topraklarda olan depremler ise, oradaki insanlara bir zarar veremiyor..Allah bu milletleri, cezalandırmak için deprem göndermiyor! Demek ki, Allah gayrimüslümleri, müslümanlardan daha çok seviyor!

Islam Dini Hocalari bu depremleri nasil aciklarlar? Allahin cezasi olarak mi yoksa dogal bir olay olarak mi? Deprem sebepleri belli degilmidir? Nerede olacagi belli degil mi? Aydin toplumlar, depremden yıkılmayacak, can kaybına neden olmayacak sağlamlıkta ve yerlerde binalar yapmazmilar?

Saygilar,

Celal

Gönderi tarihi:
Sayin ali0_1,

Islam toplumlarinda yasayan insanlar (ben dahil) bu soylediklerine inanmak isterler, tabii... Mamafih, eger mantik kullanilirsa, su gerceklere goz kapamak imkansiz. Ornek: Dunya da, 12 milyon Yahudi var ve asagi yukari 1.4 milyar (evet MILYAR) muslumanlar var. Bu toplumlarin entellektüel üretimlerine bakalim.

Saygilar,

Celal

Eee; o zaman Katolik devletleri de, elinde muazzam sermaye berındıran Vatikan ve Opus Dei'lerini de nasıl sorgularsınız bu durumda???

Olay toplumsaldır; benim çözüm olarak gösterebileceğim yalnız samimi bir Allah inancı ve İslam'dır...

Müslüman Dünyası diye de bir dünya Osmanlı ile birlikte kaybedilmiştir; yönetimlerin ardındaki eller de siyasete girer, burada ne sen sor ne ben söyleyeyim yani; merak etme o Yahudiler Müslüman devlet işlerine de el atmışlardır; mesela yani ;)

Gönderi tarihi:
Eminim ki, Sayin Brainsplapper size gerekli bir cevap verir ama size benim sorularimi sormak isterim...

Musluman Ulkelerinde ki deprem felaketlerinde muazzam sayida masum insanlar oluyor. Ornek, 1999 da, Deprem dolayisle, Turkiye de Can kaybı resmi rakkamlara göre 15 bin civarında..Ama çoğu kişinin tahmini ise 30 bin kadar.. Yaralı sayısı ise 34.000

2000 yılının Şubat ayında, Nakşibendi tarikatının İsmail Ağa grubundan "Cübbeli Ahmet Hoca" adlı bir islam hocasının yaptığı konuşmalar TV ve yazılı basında yer aldı. Bu islamiyet hocası, "Deprem faydan oldu diyenler şeytandır.." diyerek, kendisinin ve temsil ettiği dinin ne denli bilimdışı olduğunu kanıtladı. Kaldı ki, "zina edenlerin taşlanarak öldürülmesini" isteyen bu İslam hocası, aynı zamanda "Başı açık gezen erkeklerin müslüman sayılmayacağını" da söylüyor.

Buna karşılık, Tayvan, Meksika ve ABD gibi gayrimüslüm topraklarda olan depremler ise, oradaki insanlara bir zarar veremiyor..Allah bu milletleri, cezalandırmak için deprem göndermiyor! Demek ki, Allah gayrimüslümleri, müslümanlardan daha çok seviyor!

Islam Dini Hocalari bu depremleri nasil aciklarlar? Allahin cezasi olarak mi yoksa dogal bir olay olarak mi? Deprem sebepleri belli degilmidir? Nerede olacagi belli degil mi? Aydin toplumlar, depremden yıkılmayacak, can kaybına neden olmayacak sağlamlıkta ve yerlerde binalar yapmazmilar?

Saygilar,

Celal

arkadaşım yazdığın bu cevaplar benim soruma cevap degil islam dinine cehalet dini demiş brain arkadaşımız islam dini olup da kendileri ilim ve bilim adamları olanlar var

Gönderi tarihi:

Saygilar,

Celal

İnsanların,toplumların, bizim kitaptaki gibi yazarsam kavimlerin hatalarının ya da uygulamalarının bire bir islam olup olmadığı konusunda ilk önce bi düşünün derim... bizim adımız da belki bir islam ülkesi olarak biliniyor ama biz ciddi anlamda bir islam ülkesi değiliz... zina edenin taşlanarak öldürülmesi mevzusunun önündeki en büyük engel Kuran dır ve Kuran a aykırı bu uygulamayı tavsiye eden kişiye islam diyemezsiniz...sizin islam ülkesi dedikleriniz islamdan önce neydi ki siz ondan neyi bekliyorsunuz... bir şeye inanmak farklıdır ,onu tam anlamıyla uygulamaya sokmak,,bütün davranış ve yaşayışımıza sokmak farklıdır... ben islama inanan biri olabilirim ama insan olarak yalan söyleyebilirim... islama inandığım halde bir gelenekten ötürü belki dedikodu yapabilirim... ya da verdiğim sözü bozabilirim... ya da anneme bağırırım... ya da aldatırım... ya da zina dediğini yaparım ... bu demek değilki bunu yapmam islamdan kaynaklı... zaten çoğunlukların davranışlarıyla ya da yaşayışıyla islamı yani Kuranı ayırmayı bi kavrasalar bugün dünyada ateist kalmaz ya neyse...ne inanan ne inanmayan arkadaşlarım yadsımaz umarım ama ben bazen gerçekten de,, genelleme yapacaksak illa,, bi hristiyanın islama daha yakın yaşadığına inanıyorum... sizde anlamadığım şeylerden biride islam deyip,islama hiç uymayan,,uzaktan yakından alakası olmayan hadisleri ya da tarikatları baz almanız... islamın kitabı Kuranı Kerim dir... ve bu kitap medeniyetin doruk noktasıdır...

bu mükemmel kitapta ilerlemeye engel teşkil edecek en ufak bir ayet veremezsiniz....İslam kelimesini kullanırken biraz daha dikkat edilmeli kanımca... saygılarımla....

Gönderi tarihi:
İnsanların,toplumların, bizim kitaptaki gibi yazarsam kavimlerin hatalarının ya da uygulamalarının bire bir islam olup olmadığı konusunda ilk önce bi düşünün derim...

insanların yaptığı hataları islammış (islam olup olmadığını bilmeden) islam dinine fatura kesmek

yanlış oysa islam dinin de hicbir kötü uygulama yok ff arkadaşımızın yazdığı gibi gercek

islam mı değil mi diye bakmak gerek saygılar

Gönderi tarihi:
Sayin ali0_1,

Bu toplumlarin entellektüel üretimlerine bakalim.

Bu ne menem entellektüellik kıstasıdır desem uzayacak tartışma. Ödülü verenlerin kim olduklarını, dinini, anlayışını, ödülü neden ve hangi değerlendirmeler sonunda verdiklerini sorgulasam yine uzayacak. Sömürüden kaynaklanan zenginliğin getirdiği eğitimlilik düzeyi, "medeniyetin" meta üretimine ve sosyal bilimine katkı yapmada yahudilere avantaj sağlamaktadır desem belki bir cevap olabilir mi?

Gönderi tarihi:
İnsanların,toplumların, bizim kitaptaki gibi yazarsam kavimlerin hatalarının ya da uygulamalarının bire bir islam olup olmadığı konusunda ilk önce bi düşünün derim... bizim adımız da belki bir islam ülkesi olarak biliniyor ama biz ciddi anlamda bir islam ülkesi değiliz... zina edenin taşlanarak öldürülmesi mevzusunun önündeki en büyük engel Kuran dır ve Kuran a aykırı bu uygulamayı tavsiye eden kişiye islam diyemezsiniz...sizin islam ülkesi dedikleriniz islamdan önce neydi ki siz ondan neyi bekliyorsunuz... bir şeye inanmak farklıdır ,onu tam anlamıyla uygulamaya sokmak,,bütün davranış ve yaşayışımıza sokmak farklıdır... ben islama inanan biri olabilirim ama insan olarak yalan söyleyebilirim... islama inandığım halde bir gelenekten ötürü belki dedikodu yapabilirim... ya da verdiğim sözü bozabilirim... ya da anneme bağırırım... ya da aldatırım... ya da zina dediğini yaparım ... bu demek değilki bunu yapmam islamdan kaynaklı... zaten çoğunlukların davranışlarıyla ya da yaşayışıyla islamı yani Kuranı ayırmayı bi kavrasalar bugün dünyada ateist kalmaz ya neyse...ne inanan ne inanmayan arkadaşlarım yadsımaz umarım ama ben bazen gerçekten de,, genelleme yapacaksak illa,, bi hristiyanın islama daha yakın yaşadığına inanıyorum... sizde anlamadığım şeylerden biride islam deyip,islama hiç uymayan,,uzaktan yakından alakası olmayan hadisleri ya da tarikatları baz almanız... islamın kitabı Kuranı Kerim dir... ve bu kitap medeniyetin doruk noktasıdır...

bu mükemmel kitapta ilerlemeye engel teşkil edecek en ufak bir ayet veremezsiniz....İslam kelimesini kullanırken biraz daha dikkat edilmeli kanımca... saygılarımla....

Sayin fft, dediklerinizi anladim. Mantikli oldugunu kabul ediyorum. Kendilerine Musluman diyenler ile Islam dini arasinda ki farklari anlamak lazim ve karistirmamak lazim. Dogru !

Mamafih, bu dunyada, hangi ulke Islam dinini dogru yasiyor ve toplumlarini en yararli ve faydali bir sekilde idare ediyor. Bir ornek verebilirmisiniz? Boyle bir ornek yok ise, Islam dini hic bir yerde sizin anladiginiz gibi yasanmiyorsa, manasi nedir? Sizce.

Saygilar.

Celal

Gönderi tarihi:
Bu ne menem entellektüellik kıstasıdır desem uzayacak tartışma. Ödülü verenlerin kim olduklarını, dinini, anlayışını, ödülü neden ve hangi değerlendirmeler sonunda verdiklerini sorgulasam yine uzayacak. Sömürüden kaynaklanan zenginliğin getirdiği eğitimlilik düzeyi, "medeniyetin" meta üretimine ve sosyal bilimine katkı yapmada yahudilere avantaj sağlamaktadır desem belki bir cevap olabilir mi?

Siz yorumunuz da kendinize cevabinizi verdiniz sanirim. " ... belki bir cevap olabilir mi?" dediniz. Tabi ki bu cevap olmaz.

Orhan Pamuk ve Yaseer Arafat a verilen Nobel odullerini kabul edip sonra bu sekilde ki sorulara bati ve yahudiler kendi kendine nobel odulleri verir diye , o dunya capinda ki odulleri kaale almamak , bence *******. Bati medeniyetin butun icatlarindan, gelistirmelerinden yararlanip (elektrik, internet, ucak, arabalar, ilaclar, tedaviler, vs, vs)... ondan sonra donup de batiyi bu sekilde hor gormek cok , cok acaiptir. sayin magician!

Saygilar

Celal

Gönderi tarihi:
Siz yorumunuz da kendinize cevabinizi verdiniz sanirim. " ... belki bir cevap olabilir mi?" dediniz. Tabi ki bu cevap olmaz.

Orhan Pamuk ve Yaseer Arafat a verilen Nobel odullerini kabul edip sonra bu sekilde ki sorulara bati ve yahudiler kendi kendine nobel odulleri verir diye , o dunya capinda ki odulleri kaale almamak , bence *******. Bati medeniyetin butun icatlarindan, gelistirmelerinden yararlanip (elektrik, internet, ucak, arabalar, ilaclar, tedaviler, vs, vs)... ondan sonra donup de batiyi bu sekilde hor gormek cok , cok acaiptir. sayin magician!

Saygilar

Celal

Batı?nın teknolojik üstünlüğünü ?NOBEL?e bağlayıp! buradan hareketle ?Yahudi ve hırıstiyan? olan üstündür imajınımı serdetmek ve buradan hareketle ?İSLAM VE MÜSLÜMANA? a yüklenmek ya yabancı hayranlığıdır yada ? MİSYONER? (Oryantalizm) saplantısıdır ve yahut batı ?Yahudi ve Hırıstiyan? olan Dini inanışının (çoğunlukla) teknolojik üstünlüğüne fazla bir katkısı olmamıştır diyerekten (objektiflik adına) Müslümanların ?TEKNOLOJİK? olarak neden geri kaldıklarını sormak irdelemek methetmeye çalışılan ?Batı? tipi uygarlığa (hayran) daha layık olmazmı?.

Merak: Bu teknolojide üstün batı acaba uygarlığında sonu olabilirmi. (Batı tipi teknolojik uygarlık)

Soru- Emperyalizm nedir.

Ve Ahlak?i (etik) bir düşüncesi varmıdır batı tipi (teknolojik) uygarlığın.

Sonuç ?NOBEL? de siyasi,dini, entrikalar varmıdır.

Gönderi tarihi:
Batı?nın teknolojik üstünlüğünü ?NOBEL?e bağlayıp! buradan hareketle ?Yahudi ve hırıstiyan? olan üstündür imajınımı serdetmek ve buradan hareketle ?İSLAM VE MÜSLÜMANA? a yüklenmek ya yabancı hayranlığıdır yada ? MİSYONER? (Oryantalizm) saplantısıdır ve yahut batı ?Yahudi ve Hırıstiyan? olan Dini inanışının (çoğunlukla) teknolojik üstünlüğüne fazla bir katkısı olmamıştır diyerekten (objektiflik adına) Müslümanların ?TEKNOLOJİK? olarak neden geri kaldıklarını sormak irdelemek methetmeye çalışılan ?Batı? tipi uygarlığa (hayran) daha layık olmazmı?.

Merak: Bu teknolojide üstün batı acaba uygarlığında sonu olabilirmi. (Batı tipi teknolojik uygarlık)

Soru- Emperyalizm nedir.

Sonuç ?NOBEL? de siyasi,dini, entrikalar varmıdır.

Sayin Sarigol:

Ben mantik kullaniyorum. Sizin ne kullandiginizi anlamiyorum.

1. Yukarda ben istatistik verdim okuma yazma bilmiyenlerin, Islam Ulkelerinde. Bunun tersini kimse iddia etmiyor. Ayni zamanda kimse aciklamaya luzum gormuyor.

2. Depremle ilgili haberlerden bahsettim. Muslumanlarin nasil cahillik gosterdigini anlattim. Kimse tersini iddia etmiyor. Ayni zamanda kimse aciklamaya luzum gormuyor.

3. Dunya capinda taninan Nobel odullerin, Musluman dunyasinda ki eksikliginden bahsediyorum. Kimse tersini iddia etmiyor. Ayni zamanda kimse aciklamaya luzum gormuyor.

Yani, cok cok ozel ornekler veriyorum. Sizler bu orneklere hic aldiris etmeyip, batinin Emperyalizmden yaziyorsunuz. Iste bu yuzden, Islam Dunyasi tas devrinde kalmislar zannederim. Mantik kullanmiyorsunuz.

Saygilar

Celal

Gönderi tarihi:

Yani, cok cok ozel ornekler veriyorum. Sizler bu orneklere hic aldiris etmeyip, batinin Emperyalizmden yaziyorsunuz. Iste bu yuzden, Islam Dunyasi tas devrinde kalmislar zannederim. Mantik kullanmiyorsunuz.

Saygilar

Celal

Sayın Atlet,

Bu arkadaşlara cehaletin nerede olduğunu ispatlaman için öyle istatistiki rakamlar falan inandırıcı olmaz.

Ya ne yapacaksın ? Kuranda yazıyormu onu getirmelisin. Ya da ümmi olacaksın. Başka türlü hiç olmaz. Bu da istatistiki bilgilerle sabittir.

Gönderi tarihi:
zina edenin taşlanarak öldürülmesi mevzusunun önündeki en büyük engel Kuran dır ve Kuran a aykırı bu uygulamayı tavsiye eden kişiye islam diyemezsiniz...

Nur-2 Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.

Ha taş ha değnek bir farkı varmı? Yüz taş ta yüz değnek te insanı komalık eder.

Bu ayet yazılırken nikahsız cariyelerle birlikte olmanın zina olduğu unutulmuş galiba.

Üstelik ayet, işkenceyi halka seyrettirerek sadistlik ve mazoşistlik öneriyor. Bu da cehalet örneği değil.

Gönderi tarihi:
Nur-2 Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.

Bu ayet yazılırken nikahsız cariyelerle birlikte olmanın zina olduğu unutulmuş galiba.

Üstelik ayet, işkenceyi halka seyrettirerek sadistlik ve mazoşistlik öneriyor. Bu da cehalet örneği değil.

..

4. Namuslu kadınlara zina isnat edip sonra da dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun. Artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin. İşte bunlar fâsık kimselerdir.

5. Ancak tövbe edip bundan sonra ıslah olanlar müstesna. Çünkü Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

6,7. Eşlerine zina isnat edip de kendilerinden başka şahitleri olmayanlara gelince, onların her birinin şahitliği; kendisinin doğru söyleyenlerden olduğuna dair, Allah adına dört defa yemin ederek şahitlik etmesi, beşinci defada da; eğer yalancılardan ise, Allah’ın lanetinin kendi üzerine olmasını ifade etmesiyle yerine gelir.

8,9. Kocasının yalancılardan olduğuna dair Allah’ı dört defa şahit getirmesi (Allah adına yemin etmesi), beşinci defada da eğer kocası doğru söyleyenlerden ise Allah’ın gazabının kendi üzerine olmasını dilemesi, kadından cezayı kaldırır.

10. Allah’ın size lütfu ve merhameti olmasaydı ve Allah tövbeleri kabul eden, hüküm ve hikmet sahibi olmasaydı haliniz nice olurdu?

şu ayetlerdeki şartları da yazsaydınız..

Nur suresi ,her ayeti farz olan bir suredir,,bütün yaşamımızı etkileyecek olan kurallar taşır ve o kuralların suçun işlenmesindeki caydırıcılığı ,anlayana inanılmazdır.... tabi bunu anlamak için bi yaratan aşkı ve korkusu taşımak lazımki,,hangi inanan kişi sanki onu gören yokmuş gibi yaratanı unutup bunca suça yönelmektedir... basite indirgediğiniz zina olayı,kadının kocasını ya da kocanın karısını aldatması,,çok ama çok büyük bir suç,çok ama çok büyük aldatmadır.. aldatma cinsellikten değil ,karşısında hayatını paylaştığı eşini hiçe saymadan gelir,,kandırmaktan gelir,,yalancılıktan gelir... bugün bile inanmayan insanları bile cinayetlere sürekleyebilecek bu kavramı basite indirgemeyin derim... ne güzel bir hükümdür ki bunlar öldürme diye bir kavram yok,, hemde sözüm ona sizlerin deyimiyle bundan 1400 sene önce inen bi kitapta..:)

zina eden zine edenle evlenecek kadar hürler işte...

her neyse... Kuranın bütününü ele alırsak ,,hırsızın elini kesmek,zinaya 100,iftiraya 80+ömür boyu şahadet kabul etmeme,,kısasa kısas yani cana karşı can,ele karşı el,yaraya karşı yara dışında bana kaç tane insanlara yaptırılan cezayi işlem söylebilirsiniz... alın size 4-5 maddelik yasa,,bi de ondan sonra kendi yasalarınızın yaptırım gücüne bi bakın... her gece 11 de işten evine dönen bi bayanın huzurunu anlatında yasalarınız sayesinde bende dinleyim...

Gönderi tarihi:

Nur Suresi.

Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla

1.(Bu,) İndirdiğimiz ve (hükümlerini) farz kıldığımız bir sûredir. İçinde, umulur ki öğüt alıp düşünürsünüz diye apaçık ayetler indirdik..

2.Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüzer değnek (celde) vurun. Eğer Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, onlara Allah'ın dini(ni uygulama) konusunda sizi bir acıma tutmasın; onlara uygulanan cezaya mü'minlerden bir grup da şahit bulunsun.

Ayet (2) açıklaması.

2- Zâniye ve zânî; ZANİYE, zina eden kadın ZANÎ zina eden erkek demek olduğu belli, fakat zaniye ile mezniyeyi ayırmak gerekir. Her zaniye mezniyedir; ama her mezniye, zaniye değildir. Çünkü mezniye, zina edilen kadın demektir ki, şiddetle ve zorla da olabilir. Zorla zina edilen kadına ise mezniye denilirse de zaniye denilemez. O zira ancak kendi istek ve arzusu ile zina işlemiş kadına denilir. Karşılıklı rıza ile işlenilmesi sebebiyle, zina fiilinde bu fiili işleyenler ortak olur. Zorla zina edilen kadın ise hiçbir yönden fail değil menf'ul dür. İşte burada, zorlanana had cezası gerekmeyeceğini anlatmak için zaniye denilmiş, mezniye denilmemiştir. Şunu da unutmamalıdır ki maksat, zinalarının sabit olduğuna şer'î yönden hüküm verilmiş olan zanî ve zaniyedir. Zinanın tesbiti ise "Onlara içinizden dört şahit getirin." (Nisa, 5/15) âyetinin ifadesi ve delaletine göre dört şahide veya dört kere ikrar etmeye bağlıdır. Netice olarak zina ettiği bu şekilde sabit olan ve sabit olduğuna hüküm verilen kadın ve erkek, Şimdi bunlardan herbirine yüz celde vurunuz. CELDE: Deriye vurmaktır ki, her vuruşa celde denir. Keşşâf'ta der ki, "celd" sözünde şuna işaret vardır ki acı, ete geçirilmemelidir. Çünkü celd, cilde vurmaktır.

Nitekim "zaherehû": sırtına vurdu, "batanehû": karnına vurdu, "reesehû": başına vurdu demek olduğu gibi derisine vurdu mânâsına da "celedehû" denilir... Demek ki, deri hissedecek kadar kaba elbisenin üzerinden vurmaya da celd denilmez. Aynı zamanda meselenin fıkhî yönü düşünüldüğü zaman maksadın, bir eğlence olmadığı gibi, bir işkence veya yok edip öldürme de değil, yalnız zorlama ve terbiye etme olduğu açıktır. Şu halde maksat, şiddetli bir celd değil, eti çürütmeyecek ve tehlikeye sebeb olmayacak şekilde hafife yakın orta bir şekilde vurmaktır ki, nasıl olacağı Fıkıh kitaplarında açıklanmıştır:

BİRİNCİSİ: Değnek iri olmayacak, çöp gibi çok basit de olmayacak, parmak kadar düz ve budaksız olacak.

İKİNCİSİ: Vuran kimse vururken en son omuzu hizasına kadar kaldıracak ve omuzundan arkasına aşırtmayacak,

ÜÇÜNCÜSÜ: Çıplak vücuda vurulmayacak, fakat kürk gibi kalın elbise varsa çıkarılacak.

DÖRDÜNCÜSÜ: Yüz, karın ve ot yeri gibi nazik ve tehlikeli organlara vurulmaz.

BEŞİNCİSİ: Hepsi bir yere de vurulmayıp diğer organlara gereği şekilde yaygınlaştırılır...

maraba.

Fazla detaya girmedim alıntı yaptığım Ayet (meal) ve açıklaması galiba "AHLAK" la ilgili bu itibarla mazoişizm ve sadist duygular kendi çarpıtma yorumlarına kılıf arayanlara mahsustur sebebide "ZİNA" yı meşru birde yaptırımı olmayan toplumların "AHLAKİ" çöküntüsü malum ama isteyen istediği gibi yaşar sorun onun. B)

Gönderi tarihi:
Sayin Sarigol:

1. Yukarda ben istatistik verdim okuma yazma bilmiyenlerin, Islam Ulkelerinde. Bunun tersini kimse iddia etmiyor. Ayni zamanda kimse aciklamaya luzum gormuyor.

2. Depremle ilgili haberlerden bahsettim. Muslumanlarin nasil cahillik gosterdigini anlattim. Kimse tersini iddia etmiyor. Ayni zamanda kimse aciklamaya luzum gormuyor.

3. Dunya capinda taninan Nobel odullerin, Musluman dunyasinda ki eksikliginden bahsediyorum. Kimse tersini iddia etmiyor. Ayni zamanda kimse aciklamaya luzum gormuyor.

Saygilar

Celal

Sayın Atlet.

Mantık’ı kendi kişisel dürtünüze göre yorumlarsanız o “mantık” olmaz dayatma olur verdiğiniz istatistikler doğrudur fakat atladığınız bir şey var “TEKNOLOJİK ÜSTÜNLÜK VE NOBEL ARTI OKUMA YAZMA” devirlere göre değişir nasılki “İSLAM” Bilimde,fende üstünken batı “KARANLIK ORTA ÇAĞINI” yaşıyordu (engizisyon vs vs) Müslüman dünya nasılsa her şey garanti (Ahiret ve Dünya) diye Bilim ve fenni ıskalamışlar bundan sonra o devirlere ulaşamıyacakları diyede bir kaide yok ama benim asıl yazıpta işaret ettiğim konularıda es geçmişsiniz (Merak: Bu teknolojide üstün batı acaba uygarlığında sonu olabilirmi. (Batı tipi teknolojik uygarlık)

Soru- Emperyalizm nedir.

Sonuç ?NOBEL? de siyasi,dini, entrikalar varmıdır..

Oryantalizm, Misyonerlik hakkında ne düşünüyorsunuz) bu konuların “teknoloji” ile bir ilgisi varmı gibi) Olaylar zannettiğiniz gibi değildir belkide değimli o çok beğendiğiniz batı bir zamanlar (belkide şimdi bile) Kadının “RUHU” yoktur diyordu neyse fazla uzatmak gerekmez herkes kendi yoluna.

:D

Gönderi tarihi:

İnatla dine yüklüyorlar; gösterin bana ayetleri cehaleti emreden o zaman!!!

Bu nedir ya???

Arkadaşım Peygamberimiz(s.a.v) mi yönetiyor bu İslam devletlerini de biz de İslam'ı savunalım onların üzerinden...

Sonra bir çok anlayış var şu an; hangisiyle yönetiliyor bunlar; hangi birini "gerçek" kabul edeceğiz???

Tek yönlü bakıp sonra da ben "mantığı" kullanıyorum demekle olmuyor; açıklamalarda ne eksik gördünüz???Var mı???Yok; neden o zaman???Çünkü şartlanmışsınız Arap devleti İslam devletidir, zamanında Müslüman sayısı fazla olan şu toplum İslami hükümlerle yönetiliyor...Hadi yaaa; daha açık olsanız ileri gidip yöneticileri de mesih ilan edeceksiniz yani... :angry:

Lütfen...

Gönderi tarihi:

Saygilar

Celal

O dünya çapındaki ödülleri kaale almamak **** demişsiniz okuyamadım ama bu sözünüz Jean Paul Sartre gitti aynı zamanda çünkü o kendisine verilen bu ödülü kaale almamış ödülü kabul etmemiş. Tabi onun gerekçeleri çok daha farklıydı. Bu davranışıyla okurlarının daha bir hayranını kazandı belki de. İki zata verilen ödülü kabul ettiğimi de nereden çıkardınız ben değil onlar kabul ettiler. Onları bağlar bu durum. Batı bize saydığınız şeyleri elektrik, internet, uçak, araba, ilaç babasının hayrına vermiyor sayın atlet çıkarları çok ama bunları burada saymayacağım.

Aşağıdaki linkte konuyla ilgili bir yazı var. Akif'in sözleri belki size yardımcı olur.

http://www.turkish-media.com/forum/...st&p=561762

Son olarak Türkçe'de "cehaletlik" diye bir kelime yoktur.

Gönderi tarihi:
O dünya çapındaki ödülleri kaale almamak **** demişsiniz okuyamadım ama bu sözünüz Jean Paul Sartre gitti aynı zamanda çünkü o kendisine verilen bu ödülü kaale almamış ödülü kabul etmemiş. Tabi onun gerekçeleri çok daha farklıydı. Bu davranışıyla okurlarının daha bir hayranını kazandı belki de. İki zata verilen ödülü kabul ettiğimi de nereden çıkardınız ben değil onlar kabul ettiler. Onları bağlar bu durum. Batı bize saydığınız şeyleri elektrik, internet, uçak, araba, ilaç babasının hayrına vermiyor sayın atlet çıkarları çok ama bunları burada saymayacağım.

Aşağıdaki linkte konuyla ilgili bir yazı var. Akif'in sözleri belki size yardımcı olur.

http://www.turkish-media.com/forum/...st&p=561762

Son olarak Türkçe'de "cehaletlik" diye bir kelime yoktur.

Verdiginiz linkte ki yaziyi okudum. Begendim. Hosuma gitti. Dogrudur derim. Akif'in sözleri bu basligi benden daha iyi acikliyor.

Demek ki, biz hem fikirdeyiz fakat bilmiyoruz. Tesekkurler.

Saygilar,

Celal

Gönderi tarihi:
süper
bence de süper... neden biliyor musunuz... çünkü araplarda kölelik vardı... tıpkı bizansda olduğu gibi.. ve cariylik vardı.. 50 100 cariyesi olan var arkadaşlar... bunu islam dini getirmedi.. islam böle bir topluma geldi.. kölelik öyle kolay kolay kaldırılacak bir şey değil... biraz sosyoloji okuyan herkes bilir kültür değişiminnin ne kadar zaman gerektirdiğini... 23 yıl sadece vahiy süreci.. bir devrimi bir gecede yapablirsiniz ama o noktaya gelinceye kadar kaç yılı eskitir...

islam ülkelerin gelişmemişliğinden bahsediyorsunuz ve bunu islama bağlıyorsunuz.. peki avrupanın aristoyu ibni rüşd den öğrendiğini inkar mı ediyorsunuz... farabi leri ibni sinaları harezmileri birgivileri razileri ve şuan aklıma gelmeyen yüzlerce alimi.. islam devletleri yüzyıllarca dünyayı yönetti... ve onları tetikleyen sayıları 500 ü bulan tefekkür ayetleri ve peygamberin ilimi teşvik eden hadisleri idi... o zaman yükselişin nedeni olan din nasıl ouyor da şu an gerilemenin nedeni oluyor... bir çelişki yok mu sizce de? bunun sebebini dinlerde değil insanlarda aramak lazım... biz aklını kullanmaya gerek bile hissetmeyecek kadar büyüdük ve güçlendik... biz tembelleştikçe avrupalı irkildi kendine geldi... ya geride avrupadan geride kaldığımızı ancak tanzimatla kabul edebildik.. böylesine güvenimiz vardı kendimize... güç rehaveti getirdi bize... bunun islam dini ile alakası yok... hep tartışılan matbaa mevzu vardır.. onu bile dine atarlar... işini kaybetme korkusu yaşayan hattatların karşı çıkmasıdır aslı halbu ki.. islam en son din olma iddiası ile gelmiştir... sizce de dünyanın kemalatına kaşı çıkabilir mi... size ters gelen bu durumu neden islama yakıştırıyorsunuz... ademoğlu menfaati uğruna herşyi istediği gibi yorumluyor... Allah ta başından uyarıyor ehli kitabı örnek gösterrek Allahın ayetlerini az bir bedel karşılığı satmayın diye... dünya Allahın kuluna mektubuna karşılık çok az bir bedeldir..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.