Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

CHP

Misafir Marcus

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Öncelikle Atatürkün CHp sine sonsuz bir saygı duyduğumu ifade etmeliyim.

Gelelim bu günkü CHP ye

Bu güne kadar özgürlükler ve demokrasi konusunda zerre faydası dokunmamış statükocu bir partidir.

Cumhurbaşkanını halkın seçmedisinden korkan ve halka asla güvenmeyen sözüm ona demokrat partidir.

Parti programlarında bile halkı değil askeri ön plana çıkaran büyük demokrat partidir.

Bi darbe olsada iktidara gelsek diye çapsız ve ideolijik argümanlardan uzak ennnn ennnn büyük demokrat partidir..

Ve tüm bunları bu halkın yiyebilme ihtilami üzerine siyaset yapan bir garip partidir.

Daha fazlası varnı???????????

• Cevaplar 63
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
söylediklerine eklenecek başka şeyler de vardır ama ne gerek var ama en kötüsü Atatürkün partisi deyip faliyet göstermeleri

Eklesene .............

Gönderi tarihi:

Gelelim bu günkü CHP ye

Bu güne kadar özgürlükler ve demokrasi konusunda zerre faydası dokunmamış statükocu bir partidir.

Cumhurbaşkanını halkın seçmedisinden korkan ve halka asla güvenmeyen sözüm ona demokrat partidir.

Parti programlarında bile halkı değil askeri ön plana çıkaran büyük demokrat partidir.

Bi darbe olsada iktidara gelsek diye çapsız ve ideolijik argümanlardan uzak ennnn ennnn büyük demokrat partidir..

Ve tüm bunları bu halkın yiyebilme ihtilami üzerine siyaset yapan bir garip partidir.

Sevgili Marcus, CHP nin son dönem politiklarındaki yalpalanmalarının bende farkındayım.

Ancak 1960'larda Menderes ve DP depotizmine karşı duranda CHP yidi.

70'lerde, bir kontrgerilla devleti olmaya doğru ilerlemeye karşı duranda CHP idi.

Bir partinin bir dönemki politikalarıyla Onun 1940 lardan itibarenki tarihini "demokrasiye ve özgürlüklere faydası dokunmayan statükocu parti" olarak isimlendirmek sencede haksızlık olmazmı.

Ki bugün demokrasiden bahseden AKP nin geldiği geleneğin bundan 10 yıl önceki özgürlüğe ve demokrasiye bakışı nasıldı.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesine gelince. Ya gerçekten ben senin buna böyle AKP nin istediği gibi motomot mantıkla bakacacağını sanmıyorum.

Yani bir partinin gösterdiği aday Cumhurbaşkanı seçilemedi diye, Cumhurbaşkanının seçme usulunu değiştirmek, Neticesinde rejimde kısmi değişikliğe yol açacak bir olayı, pragmatik kaygılarla yangından mal kaçırır gibi ortaya sunmak değilki demokrasi.

Ki hangi demokraside seçim sisteminin azizliğiyle, halkın verdiği desteğin iki katıyla mecliste temsil edilen bir parti. Seçime bir ay kala, neticesinin ne olacağı, uygulamasının nasıl olacağı, rejimde nasıl değişikliğe yol açacağı bilinmeyen bir değişikliğe imza atar.

Bunlar çok önce çalışmasına başlanması, toplumda uzun uzun tartışılması, toplumun konunun tüm taraflarını dinlemesi, ne gibi farklar olacağı, neler getireceği neler götüreceği gibi konularda tam olarak aydınlatılması gereken konulardır.

Yani elimizi vicdanımıza koyalım. " Bunlara yeni meclis karar versin" demekmi yoksa, "bir daha mecliste bu gücü yakalayamayız ne yaparsak şimdi yapabiliriz" demekmi halktan korkmaktır.

Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi, sadece seçim usulunu ifade etmez. Aynı zamanda parlamenter rejimde bir çok değişikliğe yol açar.

Cumhurbaşkanlığı, onay makamından karar makamına dönüşebilir. Direk halk tarafından seçildiği için, meclisin cumhurbaşkanı karşısındaki gücü azalır. Cumhurbaşkanının yetkileri artar.

Ha bunlarmıdır kötü olan hayır. Ancak, Cumhurbaşkanına, başbakana veyahut hükümete nazaran çok daha fazla dokunulmazlık, ama çok daha az yetki verilmiştir. Yani bir hükümet, seçilir, ancak daha sonra denetimi mümkündür, anayasa yetkisiyle, gensoruyla, referandumla, sine-i milletle vs hükümet "ben seçildim istediğimi yaparım" diyemez, üstünde her zaman milli iradenin denetimi vardır. Ancak Cumhurbaşkanının bu günkü konumu, Vatana İhanet suçu işlemediği sürece, dokunulmazdır. Ama yetkileri azdır.

Direk seçimle iş başına gelirse, yetkileri artar. Bu hemen değil, anayasa mahkemesine açılan davalarla vs ile yetkiler artar. Parlamenter rejim, Cumhurbaşkanına yüksek dokunulmazlık verdikçe , yetkilerini kısarak bir denge sağlamıştır. Direk halk oyuyla seçmek elbetteki bu dengede büyük değişiklikler yaratacaktır.

Yani kısaca neticesi, Şimdiki dokunulmazlığına yine sahip. Ancak çok daha üstün yetkilerle donatılması. Buda bir nevi tiranlığa dönüşebilir.

Dediğim gibi, bu konu anlık pragmatik çıkarlar gözedilerek değil, kavga konusu yapılarak değil. uzun çalışmalar ve kamuoyunun uzun tartışmaları sonucunda yapılması gereken bir şeydir.

Gönderi tarihi:

Sevgili dostum halktan korkan bir CHP söz konusu.Bunun nedenlerinide çok iyi biliyorum...

Ki zaten başarısız ufuklara yelken açmaktalar.

Ulu önderin partisi bu kadar zavallı olmamalı........

Gönderi tarihi:

Gelelim bu günkü CHP ye

chp, 19 yıllık siyaset hayatı boyunca iktidarı yıkmaya çalışan ama her seferinde başarısız olan bir adamın elinde. o makama ulaşmak için yapmayacağı şey yok. Yeterki iktidarı al-aşağı etsin ama başaramayacak bunu kendisi de biliyor. her zaman söylüyorum gene dile getiriyorum chp'nin başında Deniz Baykal, mhp'nin başında Devlet Bahçeli olduğu sürece hiçbir zaman istedikleri konuma ulaşamayacaklar.

Gönderi tarihi:

var..

eski mhp'lilerden yaşar okuyanın cirit attığı bir partidir..

"bana sağcılar adam öldürüyor dedirtemezsiniz" diyen pek hörmetli süleyman demirelden seçim öncesi icazet almış bir partidir.

devrimci sinan cemgil'in nurhak dağına çıkmadan önce faşist diye ODTÜ'de ağzını burnınu kırdığı ilhan kesici'yide bünyesine alacak kadar "akıl tutulması" yaşayan bir partidir.

en üzücü olanı ise;liderinin vede onun çocuklarının ikamet ettiği antalyadaki sitenin havuzuna "kapıcı çocuklarının" giremediği bir partidir...

Gönderi tarihi:

dunyanın en buyuk devrımcısının kurdugu bu partıde su cok zor gunlerde bıle hıc bır devrım ısıgı hıc bır devrım atesının olmadıgı chp

yasar buyukanıtın terorun arkasında abd var sozunun ardından aynı sozu soyleyemeyen chp

bugune kadar bızı yıyıp bıtıren ab abd gumruk bırlıgı nato ımf ıle aynı polıtıkalara devam edecek bır chp

cumhurıyet mıtınglerınde ne abd ne ab tam bagımsız turkıye sıloganını hıc bır sekılde algılayamayan bır chp

Gönderi tarihi:

çok fazla söze gerek yok, cehapa karanlık, güçlerin demokrasi **********, halka rağmen halk için mantığının, haksızlığın ve zulmün dayatmacı devletçiliğin, militarist güçlerin, darbeci milislerin partisidir....

2 yıldır bu forumda anlatıyoruz kimileri yeni yeni kavramaya başlamış....

bozan

Gönderi tarihi:

CHP Türkiye nin kurulus ilkelerine sahip cikan, yüzü gelecege dönük, laik Türkiye de olabildigince demokratik bir partidir.

CHP nin din tüccarlarina karsi durusu kendisine dincilerden, liberal ekonomi uygulayacagiz diye ülkeyi parsel parsel satanlara karsi durusu da kendisine parababalarindan düsmanlar kazandirmistir.

CHP sudur budur diye atip tutanlarin bunu ispat etmeleri gerekir, yoksa söylemleri bos laf olmaktan öteye gecemez.

Gönderi tarihi:
Sevgili dostum halktan korkan bir CHP söz konusu.Bunun nedenlerinide çok iyi biliyorum...

Ki zaten başarısız ufuklara yelken açmaktalar.

Ulu önderin partisi bu kadar zavallı olmamalı........

Sayin Marcus,Cumhurbaskanini halk secsin demekle bitiyormu acaba,Türkiye Cumhuriyeti anayasasi Cumhurbaskaninin secilme yöntemini göstermistir.Bunlari bilmediginizi sanmiyorum,CHP yi elestirebilirsiniz bu sizin dogal hakkiniz ama CHP yi elestireyim derken birilerinin ekmegine yag sütdügünüzün ve onlarin yanlis argumanlarini desteklediginizin farkindamisiniz bilmiyorum.Türkiye parlamenter<sistemle yönetilen bir ülkedir dolayisiyle CUMHURBASKANINI halkin secmesi ancak yari veya tam baskanlik sistemlerinde olur,Amerika ve Fransa gibi.Bunun anlami anayasada birkac maddenin daha degistirilmesi demektir ki AKP de zaten bu kiyilarda avlaniyor.Yani baskanlik sistemi üzerinde oynuyor.

Ama yinede sizi yanlis anlamis olmak istiyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:
CHP Türkiye nin kurulus ilkelerine sahip cikan, yüzü gelecege dönük, laik Türkiye de olabildigince demokratik bir partidir.

CHP nin din tüccarlarina karsi durusu kendisine dincilerden, liberal ekonomi uygulayacagiz diye ülkeyi parsel parsel satanlara karsi durusu da kendisine parababalarindan düsmanlar kazandirmistir.

CHP sudur budur diye atip tutanlarin bunu ispat etmeleri gerekir, yoksa söylemleri bos laf olmaktan öteye gecemez.

Koyuya aldığım yerleri önce siz bir açıklayıp ortaya koysanız şöyle; nasıl olur???

:zorro:

Gönderi tarihi:

Konuyla tam alakası yok ama...

Birkaç yıl evvel sürekli Adana DGM'nin yanından geçiyordum. Derken kapatıldı boşaldı...Yine sürekli o boş binanın yanından geçerken bugün gözüme birden birşey çarptı. Aslında çarpmadı farketmemek mümkün değildi. Bir partimiz seçim çalışmaları için bu binayı mesken edinmişti.

Hayli enteresan bir durumdu. Bu partinin sürekli olarak Devleti Böldürmeyeceğiz sloganını tekrarladığı bir an aklıma geldi ve hah işte tam olmuş dedim. Devleti böldürmeyen partiye aslında en lazım olan şey de devlet güvenlik mahkemesi olsa gerekti.

Madem yoktu o halde hatırası yad edilmeliydi...Çok etkileyici bir hareket olsa gerek...Bu binayı kiralayanları kutlamamak mümkün değil. Bir zihniyetin bundan güzel resmi olamazdı herhalde...

Gönderi tarihi:

Sayin Kilfarlioglu,siz ve bir arkadas disinda CHP ye herkesin celme atmaya calistigini esefle okuyorum,ülkenin gerceklerini ters yüz ederek kime ve ne icin yaranmaya calistiklarini bilmiyorum ama burada yazilan iki ileti disinda hepsi AKP nin dümen suyunda kulac atmaktadirlar.Askere allerjisi olanlar CHP ya catmaktadirlar,Cumhuriyete karsi olanlar CHP ye catmaktadirlar.Ben daha ileri giderek diyorum ki Atatürke gicigi olanlar CHP ye catmaktadirlar.Süphesiz CHP istwenilen performansi vermekten uzaktir bunun farkli nedenleri vardir ama surasida su götürmez bir gercektirki bugün Türkiyede yobazliga karsi,Atatürk düsmanliginin Laikligin ve Ulusculugun savunucusu olarak tek alternatif parti CHp dir.CHP yi elestirenler elestiri sinirinin ötesine gecmis CHP ye karsi kirli bir karalama kampanyasi baslatmislardir.Ben CHP li degilim ama bir yerde olanlarida sineye cekemeyiz,bugün adamlar ülkenin üniter yapisini öyle krtik bir ortama getirmislerdirki bunlara karsi duran CHP yerden yere vurulmaktadir.Yobaz kesimi anliyoruz ki onlar CHP ye karsi amansiz bir kin gütmektedirler,bu kinin kaynagi Atatürk düsmanligidir artik bunlari biliYoruz,ama burada Cumhuriyetci gecinip AKP nin ekmegine yag sürmek gercekten büyük bir talihsizliktir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Koyuya aldığım yerleri önce siz bir açıklayıp ortaya koysanız şöyle; nasıl olur???

Kilfarlioglu gerceklerden bahsetmis ne var bunda aciklanacak siz aciklayin ne aciklanmasi gerektigini.Ülkenin parsel parsel satildigui yalanmi yoksa siz duymadinizmi hala?

SAYGILARLA

Gönderi tarihi:
Kilfarlioglu gerceklerden bahsetmis ne var bunda aciklanacak siz aciklayin ne aciklanmasi gerektigini.Ülkenin parsel parsel satildigui yalanmi yoksa siz duymadinizmi hala?

SAYGILARLA

CHP nin din tüccarlarina karsi durusu kendisine dincilerden, liberal ekonomi uygulayacagiz diye ülkeyi parsel parsel satanlara karsi durusu da kendisine parababalarindan düsmanlar kazandirmistir.CHP sudur budur diye atip tutanlarin bunu ispat etmeleri gerekir, yoksa söylemleri bos laf olmaktan öteye gecemez.

Buyrun açıklayın, he birde bana lütfen bu dillerle konuşmayın; deyin ki bizim ekonomi anlayışımız içinde şu şekilde özelleştirme yoktur; ya da deyin ki şunlar irticaidir(hani biz çok ileriyiz- nasıl bir bakıştır bu!!!-); biz liberalizme karşıyız; biz kendi demokrasi anlayışımızla hareket ederiz; bunları açıklayın bana; ortaya gidiyor laflar: Neymiş efendim CHP ülkenin güvenlikçisi adeta; hadi canım siz de o onların politikası kimse uymak zorunda değil, bu ülke demek CHP demek değil; bunu anlasınlar artık...

Gönderi tarihi:
Sayin Kilfarlioglu,siz ve bir arkadas disinda CHP ye herkesin celme atmaya calistigini esefle okuyorum,ülkenin gerceklerini ters yüz ederek kime ve ne icin yaranmaya calistiklarini bilmiyorum ama burada yazilan iki ileti disinda hepsi AKP nin dümen suyunda kulac atmaktadirlar.Askere allerjisi olanlar CHP ya catmaktadirlar,Cumhuriyete karsi olanlar CHP ye catmaktadirlar.Ben daha ileri giderek diyorum ki Atatürke gicigi olanlar CHP ye catmaktadirlar.Süphesiz CHP istwenilen performansi vermekten uzaktir bunun farkli nedenleri vardir ama surasida su götürmez bir gercektirki bugün Türkiyede yobazliga karsi,Atatürk düsmanliginin Laikligin ve Ulusculugun savunucusu olarak tek alternatif parti CHp dir.CHP yi elestirenler elestiri sinirinin ötesine gecmis CHP ye karsi kirli bir karalama kampanyasi baslatmislardir.Ben CHP li degilim ama bir yerde olanlarida sineye cekemeyiz,bugün adamlar ülkenin üniter yapisini öyle krtik bir ortama getirmislerdirki bunlara karsi duran CHP yerden yere vurulmaktadir.Yobaz kesimi anliyoruz ki onlar CHP ye karsi amansiz bir kin gütmektedirler,bu kinin kaynagi Atatürk düsmanligidir artik bunlari biliYoruz,ama burada Cumhuriyetci gecinip AKP nin ekmegine yag sürmek gercekten büyük bir talihsizliktir.

saygilarla

mhp;chp'ye burdada omuz atmış anlaşılan.. :D

Gönderi tarihi:

Yok artık Chp hatta Rejim düşmanı bir parti

Yıllar geçtikçe neden geriye doğru yol alıyoruz? Biz bugünmü çağdaş bir toplumduk yoksa 1940 lardamı

Biz bugünmü Atatürk'e ve cumhuriyete sahip çıkıyoruz yoksa dünmü Bugünmü insanlarımız daha aydındı yoksa 1940 ların halkımı

Halk seçeçek Gerçek demokrasi olacak pardon hangi gerçek demokrasi Akp ye göremi gerçek demokrasi % 30 mu bu gerçek demokrasiyi oluşturuyor % 30 la gelen fakat mecliste büyük güç elde eden bu parti neden demokratik olmayan seçim sistemini değiştirmedi neden hep sade kendi görüşlerinde olanları devletin her yerine yerleştirdi Eşinin başı kapalı olması çoğu yerde kriter haline geldi vay demokrasim vay Cumhurbaşkanıda seçilemedi şimdi demokrasi zede oldu lar ve hemen Cumhurbaşkanlığı seçim sistemini değiştirdiler halkın önünde dini duyguları şaha kaldıracaklar ey vatandaş seçtirmediler dindar bir cumhurbaşkanını gerçek demokrasi istiyoruz ilk ele geçirdiklerinde yokedecekleri demokrasi için feryat figan bağıracaklar ama çoğu Cumhuriyetçide peşlerinden gidecek bu oyuna kanacak vah ülkem vah hesapları bunun üzerinedir bknz kanlımı geleceğiz kansızmı zaten ele geçirdiklerini geçirdiler devam edelim .Chp Görevini yaptı Diğer partiler gibi meclise girmeyeceğiz ama meclis seçsin gibi yanar döner olmadı direkt dedi biz girmiyoruz ve biz bunu anayasa mahkemesine götürürüz ama diğer sözde demokrat partiler bizde girmiyoruz ama chp de anayasa mahkemesine götürmesi yanlış meclis seçsin gir seç ozaman ama yanar dönercilik yapacaklar hem Cumhuriyetçilerin oyuna talipsin hemde Akp Görüşünde olanların hesaplar bunun üzerine Chp nin kaygısı yok sade Cumhuriyete ve Değerlerine Özde inanmışlar yeter

Atatürk ve cumhuriyetin sorgulanabilir hale geldiği Açıkça hakaret edilebildiği devrimlerinin yokedilme aşamasına geldiği Din istismarının en üst boyuta ulaştığı halkın bir zaman boş vaatlerin arkasından koştuğu gibi bugünde bu istismarın peşinden koştuğu bu zamanda Halk seçsin tabii herkes hakettiği gibi yaşarmış bizde öyle yaşamaya mahkum olacağız bu gidişle taki Cumhuriyet ve değerlerini Gerçekten Anlayana kadar Özümseyene kadar,, 1940 larda herkes biliyordu bu değeri biz unuttuk biz hep unuturuz zaten Birzamanlar hangi görüşte olduğunu bildiğimiz insanları Cumhuriyetin başına getiririz çünkü değişmişlerdir onlar öyle demişlerdir biz değiştik şimdi hem değişikler hemde Demokrasizede hadi bir el verelim Son kale de düşsün düşsün ama demokrasi kazansın .Bakalım bu ülke bir Mustafa Kemal daha çıkarmaya muktedirmi

Ayrıca Okadar batmış durumdayızki ekonomik açıdan Hiçbir parti ben imf yi kovacağım ben avrupaya kapıları kapatacağım ben abd yi düşman ilan edeceğim gibi söylemlerde bulunamaz haa söyleyenler var hadi gidip onlara oyumuzu verelim ????

Siyaset, politika, ülke yönetmek bukadar kolay olsaydı ,,,,,,,,,, Lafla peynir gemisi yürümüyor ama Akp müthiş başardı bu işleri herkese kapadı kapıları yoksa açmışmıydı satılmadık bir teşekkül kaldımı Türk Telekom .Seka Tüpraş limanlar .tekel ,petkim aman boşver biz cumhurbaşkanı seçimlerine bakalım demokrasi elden gidiyor onu kurtaralım Chp Demokrasiyi katlediyor !!!!!

Kaybetmeden Kıymet bilinmez Bizim ödediğimiz bedeller bu Cumhuriyet ve Atatürk devrimleri için yeterli değilmiş onu artık çok iyi anladım daha ödiyeceğimiz bedel var bu anlayışla gidersek,,, keşke olmasaydı elimden birşey gelseydi oysaki biz çoğunluğuz hala, ama ayrılıklara düşüyoruz hernedense ama karşı taraf azınlık olsada hep tek vücut ve gittikçe güçleniyorlar ve azınlık çoğunluğa galip gelecek bu gidişle

kimilerine göre %30 oy almış bir partinin bir ülkeyi tek başına yönetmesi nekadar demokratikse Chp Nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde uyguladığı politika 10 kat daha demokratik Devletin işgal edilmedik yeri kalmadı Bir cumhurbaşkanlığı kaldı Ama ulaşılamadı şimdi Demokrasi elden gidiyor feryatları Önce Cumhuriyetinize sahip çıkın Cumhuriyetin olmadığı yerde zaten demokrasiden sözedilemez ama sözde değil özde Chp hiçbirşey yapmasa ama hiçbirşey yapmasa En azından Rejime Sahip çıkıyor kavga etmiyor yoketmeye çalışmıyor işte bunu içine sindiremeyenler Chp yi Yerden yere vuruyorlar

Dipnot Bugün ülkede kriz çıkmamasının sebebini bir düşünün acaba ülke çok iyi yönetildiği içinmi yoksa ülke dış güçlerin İstediği yönde pazarlandığı parçalandığı içinmi Akp dışında Gelecek Hükümeti kriz bekliyor Çünkü Hiçbir Cumhuriyet hükümeti nekadar taviz verirse versin bunlar kadar taviz vermez ülkenin hayati konularında dur der dur dediğinde de yer krizi ama ben bu krize razıyım şimdi diyecek olanlar için ne taviz verdiler ki ????

sayalım

Kıbrıs Kofi Annan Planı hatırlayınız Rauf denktaş bile harcandı ,,,, Artık Eşit İki halk yok Güney kıbrıs var Kuzey kıbrıs hala tanınmıyor Güney kıbrıs avrupa birliğinde, oysa biz evet demişken şimdi kıbrıs Ab ye girme koşulu ya tanı yada unut

Kuzey Irak ( Tezkere olayını hatırlayınız Chp sayesinde engellenen tezkere olayını ) Kuzey Irakta Kurulan Kürt devletinide seyrettiğimizi hatırlatırım

En Kritik Devlet kurumları Özelleştirmeleri üstelik sudan ucuza bknz Türk Telekom en acıklısı ,,,Türk Telekomun Özelleştirlmesini detaylı bir şekilde araştırın bir çok acı gerçekle karşı karşıya kalacaksınız

Avrupa Birliği :Kaç yıl süreceği veya ara verileceği bilinmeyen müzakere tarihi almak için verilen tavizler

Chp olsaydı bunları yaparmıydı ! O yerden yere vurulan Chp muhalefette olmasına rağmen yukarda örneği verilen tavizlerin hep karşısında durmuştur ve hep haklı çıkmıştır Engel olabildiği ise Tezkere olayıdır ve bu çok önemlidir neden önemli olduğunu merak edenler bi zahmet araştırsın yazmaktan yoruldum .

Atam İzindeyiz............................... saygılarımla

Gönderi tarihi:
Buyrun açıklayın, he birde bana lütfen bu dillerle konuşmayın; deyin ki bizim ekonomi anlayışımız içinde şu şekilde özelleştirme yoktur; ya da deyin ki şunlar irticaidir(hani biz çok ileriyiz- nasıl bir bakıştır bu!!!-); biz liberalizme karşıyız; biz kendi demokrasi anlayışımızla hareket ederiz; bunları açıklayın bana; ortaya gidiyor laflar: Neymiş efendim CHP ülkenin güvenlikçisi adeta; hadi canım siz de o onların politikası kimse uymak zorunda değil, bu ülke demek CHP demek değil; bunu anlasınlar artık...

Ben hangi dille konusacagima ancak kendim karar veririm.Ekonomi bilginizi sanirim AKP nin ve onun dümen suyunda giden ekonomistlerden almaktasiniz.Özellestirme bütün dünyada yapilmaktadir ama bu özellestirmeler Türkiyedeki gibi ülkkeyi satma noktasinda degildir,bilmiyorsaniz arastirin ögrenin.Bu arada özellestirme konusunu zaten kimse acmamisti biz yabancilara bol keseden satilan milletin topragindan bahsediyoruz,bu paralarla hangi borclar ödendi acaba bugüne kadar?

CHP ülkesine düsman kisilerden olusmayan bir partidir Atatürkcüdür,tarikatlardan icazet almaz.CHP nin politikasina uyun diyende olmadi bildigim kadari ile,bunu siz uyduruyorsunuz,bu ülke Atatürkcükerin ülkesidir, **************.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Ben hangi dille konusacagima ancak kendim karar veririm.Ekonomi bilginizi sanirim AKP nin ve onun dümen suyunda giden ekonomistlerden almaktasiniz.Özellestirme bütün dünyada yapilmaktadir ama bu özellestirmeler Türkiyedeki gibi ülkkeyi satma noktasinda degildir,bilmiyorsaniz arastirin ögrenin.Bu arada özellestirme konusunu zaten kimse acmamisti biz yabancilara bol keseden satilan milletin topragindan bahsediyoruz,bu paralarla hangi borclar ödendi acaba bugüne kadar?

CHP ülkesine düsman kisilerden olusmayan bir partidir Atatürkcüdür,tarikatlardan icazet almaz.CHP nin politikasina uyun diyende olmadi bildigim kadari ile,bunu siz uyduruyorsunuz,bu ülke Atatürkcükerin ülkesidir, **************.

saygilarla

Ekonomi bilgisi değil konu onun üzerinden konuşulabilmesi; yani kimse bana CHP bu ülkenin savunucusu ötekiler yiyicisi gibi bir yaklaşım göstermesin lütfen, gösteriyorsa da sizin deyiminizle: saygı duymam; çünkü o saygıyı haketmiyordur; her parti bugün benzer konumdadır aslında, hiçbiri sütten çıkmış değil, bizler de kötünün iyisini seçiyoruz aslında...

Ben CHP'ye güvenmiyorum, güvenmek zorunda da değilim; siz de kendi anlayışınızı bu ülkenin olmazsa olmazı gibi gösterip Atatürkçülüğü silah olarak kullanmak zorunda değilsiniz; bunu yaparsanız da sizinle "siyaset bilimi" hakkında konuşmak istemem zaten, konuyu burada kaparız. Siz ülkeyi kendinizde toplanmış sayarsınız ben de inatla sizin gibi düşünenlere karşı dururum ve tek bensem de böyle düşünen, düşüncemi yaşatmaya çalışırım...

Totaliter anlayışa hayır!!!

...

Gönderi tarihi:
Sayin Marcus,Cumhurbaskanini halk secsin demekle bitiyormu acaba,Türkiye Cumhuriyeti anayasasi Cumhurbaskaninin secilme yöntemini göstermistir.Bunlari bilmediginizi sanmiyorum,CHP yi elestirebilirsiniz bu sizin dogal hakkiniz ama CHP yi elestireyim derken birilerinin ekmegine yag sütdügünüzün ve onlarin yanlis argumanlarini desteklediginizin farkindamisiniz bilmiyorum.Türkiye parlamenter<sistemle yönetilen bir ülkedir dolayisiyle CUMHURBASKANINI halkin secmesi ancak yari veya tam baskanlik sistemlerinde olur,Amerika ve Fransa gibi.Bunun anlami anayasada birkac maddenin daha degistirilmesi demektir ki AKP de zaten bu kiyilarda avlaniyor.Yani baskanlik sistemi üzerinde oynuyor.

Ama yinede sizi yanlis anlamis olmak istiyorum.

saygilarla

Beni yanlış anlamdınız saygıdeğer politika.Bu birilerinin ekmeğine yağ sürüyor söyleminide artık bir kenara bırakalım değilmi.Hem CHP nin MHP yle koalisyon kurma hazırlığında olduğu bu dönemde bu söz pek bir anlam içermiyor.Ama bu sözleri daha öncede işittim sevgili politika.Bende seni o kişilerle karıştırmak istemiyorum.Gelelim benim cumhurbaşkanını halkın seçmesinden korkan parti söylemime.doğru değilmi.Meclis seçemiyor halk seçemiyor.Peki sizce kim

seçmek istiyor.Bunu iyice analiz etmenizi dilerim.Yukarıda sevgili dostum jönün yazdıklarına dikkat ettinizmi.IMF ABD AB Gümrük birliği konularında çok

yerinde örnekler vermiş arkadaşım.Bunlara karşı bir reel politikası varmı??? Hayır yok...Statükoyu korumakla nereye kadar gidebilir.Bunuda hepberaber

düşünelim.ABD nin yeni anlaşması iki partiyle bunuda her vatandaş anlayabiliyor.Ekonomik ve sosyal programları nelerdir.Halkın refahını nasıl sağlamayı

düşünmektedirler.MHP yle koalisyon kurarakmı...Bunu hiç bir akıllı türk vatandaşı mantıklı karşılamaz. Saygılarımla....

Gönderi tarihi:

saygilarla

cehapa ile Atatürk arasındaki ilgi bugün için serdar dontaçın sanatla ilgisi kadar hatta daha da azdır.. Lütfen cumhuriyetin kurucusunu siyasete alet etmeyin artık yeterrr.

Atatürk zekasıyla askerlik ile siyaseti birbirinden ayırmış ya asker ol ya milletvekili demiştir, şimdi cehapa yöneticilerinin bir üniforma giymediği kalıyor bunun atatürkle ne ilgisi var, uyanın artık adamlar atatürk üzerinden siyaset yapıyor...

bu arada marcus mesaj kutunun dolu olduğu ve bu yüzden kimsenin sana ulaşamadığı kulağıma geliyor, kutuyu boşaltıver bir ara...

bozan

Gönderi tarihi:
cehapa ile Atatürk arasındaki ilgi bugün için serdar dontaçın sanatla ilgisi kadar hatta daha da azdır.. Lütfen cumhuriyetin kurucusunu siyasete alet etmeyin artık yeterrr.

Atatürk zekasıyla askerlik ile siyaseti birbirinden ayırmış ya asker ol ya milletvekili demiştir, şimdi cehapa yöneticilerinin bir üniforma giymediği kalıyor bunun atatürkle ne ilgisi var, uyanın artık adamlar atatürk üzerinden siyaset yapıyor...

bu arada marcus mesaj kutunun dolu olduğu ve bu yüzden kimsenin sana ulaşamadığı kulağıma geliyor, kutuyu boşaltıver bir ara...

bozan

Öm boardım kapalıymış sevgili bozan... :( Sevgile admine takipçi vasıtasıyla bildirdim...

şu an açıldı....

Gönderi tarihi:

Gelelim bu günkü CHP ye

özgürlükler ve demokrasi konusunda açılım yapan partileri sayarmısın marcus çok merak ettim.kadınlara seçme ve seçilme hakkını avrupadaki bir çok ülkeden daha önce hangi parti verdi.yada toplu sözleşme ve grev yasasını kim kabul etti.12 eylül zindanlarında en fazla eziyet gören ve siyasetten yasaklananlar daha çok hangi görüştendi.cmuk ne zaman çıktı.yada güneydoğunun mecliste temsili için tam 16 yıl önce dep e parti sıralarını açıp.sonrada sırtından hançerlenen partinin ismini hatırlıyormusun.idam cezası ne zaman kalktı.toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasası,derneklerin rahat çalışmasını sağlayan kanun.en fazla seçimli kurultay(eleştirilse ve alayada alınsa)akp demi yapılıyor. aday belirlemede ön seçim uygulayabilen partileri merak ettim marcus.demokrasi söylemiyle göz boyayıp partilerini dikta ile yönetenler sence ne kadar demokrat oluyorlar.lütfen şu demokrat liderleri ve partilerini sayarmısın marcus .

Gönderi tarihi:
Beni yanlış anlamdınız saygıdeğer politika.Bu birilerinin ekmeğine yağ sürüyor söyleminide artık bir kenara bırakalım değilmi.Hem CHP nin MHP yle koalisyon kurma hazırlığında olduğu bu dönemde bu söz pek bir anlam içermiyor.Ama bu sözleri daha öncede işittim sevgili politika.Bende seni o kişilerle karıştırmak istemiyorum.Gelelim benim cumhurbaşkanını halkın seçmesinden korkan parti söylemime.doğru değilmi.Meclis seçemiyor halk seçemiyor.Peki sizce kim

seçmek istiyor.Bunu iyice analiz etmenizi dilerim.Yukarıda sevgili dostum jönün yazdıklarına dikkat ettinizmi.IMF ABD AB Gümrük birliği konularında çok

yerinde örnekler vermiş arkadaşım.Bunlara karşı bir reel politikası varmı??? Hayır yok...Statükoyu korumakla nereye kadar gidebilir.Bunuda hepberaber

düşünelim.ABD nin yeni anlaşması iki partiyle bunuda her vatandaş anlayabiliyor.Ekonomik ve sosyal programları nelerdir.Halkın refahını nasıl sağlamayı

düşünmektedirler.MHP yle koalisyon kurarakmı...Bunu hiç bir akıllı türk vatandaşı mantıklı karşılamaz. Saygılarımla....

Tamam da sevgili Marcus AKP de PKK ile koalisyona hazirlaniyor buna ne demeli,AKP ye karsi bir güc olusmasi neden bukadar rahatsiz etmektedir.Yani ülkeyi bülmeye kalkanlarla oy pazarligi yapan bir AKP nin karsisinda MHP ile CHP nin olmasi neden tartisilmaktadir.Statüko dediginiz olay ülkenin gelecegini garanti altina alan konularda kati bir birliktelik olusturmaktir bunun neden kötü oldugunuda cözümleyemedim.

Tabiiki birilerini ekmegine yag sürülmesinden bahsetmemiz gereklidir,AKP< iktidarinin son bes yilda takip ettigi yanlis politikalar ve kayitsiz sartsiz mandaciligi kabul etmis yönetimi ile hala is basinda kalmayi istemesi üstelik gayrimesru bir secim sistemi ile cogunlugu gaspetmis bir iktidar olarak bu firsati kendi ideolojisi dogrultusunda kullanmak amaci ile dayatmaci bir yaklasimla ülkenin bütün kalaelrini zaptetmeye calismaktadir.Böyle bir iktidarla mücadele etmek yerine ona alternatif olabilcek partilere veya partiye yüklenmek bence AKP nin ekmegine yag sürmektir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.