Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Şu 3 dinin kutsal kitaplarına bakalım:

Musa'nın Tevratından: nasıl yahudi olunmuş.

(Hristiyanların da kutsal kabul ettiği Eski Ahit)

Mısırdan çıkış, 32.

26 Musa ordugahın girişinde durdu, "RAB'den yana olanlar yanıma gelsin!" dedi. Bütün Levililer çevresine toplandı.

27 Musa şöyle dedi: "İsrail'in Tanrısı RAB diyor ki, 'Herkes kılıcını kuşansın. Ordugahta kapı kapı dolaşarak kardeşini, komşusunu, yakınını öldürsün.'"

28 Levililer Musa'nın buyruğunu yerine getirdiler. O gün halktan üç bine yakın adam öldürüldü.

29 Musa, "Bugün kendinizi RAB'be adamış oldunuz" dedi, "Herkes öz oğluna, öz kardeşine düşman kesildiği için bugün RAB sizi kutsadı."

İsa'nın Yeni Ahitinden: nasıl hristiyan olunur.

[Mat, 10:34-39]

[İsa konuşuyor]: Benim dünyaya barışı getirmeye geldiğimi sanmayın; aslında barışı değil, kılıcı getirmeye geldim. Evet, erkeği babasından, kızı annesinden, gelini kaynanasından ayırmaya geldim: evin insanları düşmanımız olacak. Babasını veya annesini benden çok seven, bana layık değildir; oğlunu veya kızını benden çok seven, bana layık değildir. Haçını alıp arkamdan gelmeyen bana layık değildir. Hayatını kendine saklamak isteyen onu kaybedecek; hayatını benim için kaybeden yaşayacak.

[Luc, 14:26]

[İsa konuşuyor]: Birisi bana gelir ve babasından, annesinden, eşinden, çocuklarından, kardeşlerinden, kızkardeşlerinden, ve hatta kendi hayatından nefret etmezse, benim müridim olamaz.

Muhammedin Kuranından: nasıl müslüman olunur.

Tevbe 23

Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi veli edinmeyin. Sizden kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin kendileridir.

Dikkat ederseniz, bu laflar, 3 peygamberin ağzından çıkmış laflardır.

Avrupadaki tarikatlar, Türkiyedeki tarikatlar hakkında bilgi edinin.

Hepsinde, çocukları, gençleri ailelerinden koparmakla işe başlanır.

Sonuç:

3 tek tanrılı dinin de, amaçlarına ulaşmış tarikatlar olduğunu kesin olarak söyleyebiliriz.

Not:

Bir de bu 3 dinin kabul ettiği, tek tanrıcılığın babası diyebileceğimiz İbrahim (Abraham, Brahman ?) in neyle öne çıktığına bakalım: "biricik oğlunu kesmek istemesi" olayı ile.

.

Gönderi tarihi:

Hz. İsa ve Hz. Musa olayı hakkında bir şey söyleyecek bilgim yok ama eminim ki bir durum içinde oluşmuş yaklaşımdır...

Sonuncusuna gelince zaten farklı karşılanıp dikkat denilecek bir şey yoktur;ayırca ana-baba hakkı zaten dinen öğütlenen bir şeydir...

Kendi bakışınızla oğlu kesmek dediğiniz olayın bir de kestirilmeme yanı vardır...

:zorro:

Tevbe Suresi 24.Ayet

De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız ve kardeşleriniz, eşleriniz, kabileleriniz ve kazanmış olduğunuz mallar, durgunluğa uğramasından korktuğunuz bir ticaret ve hoşnut olduğunuz için ikametgahınız sizin için Allah Teala'dan ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevgili ise artık Allah Teala'nın emri gelinceye kadar bekleyiniz!Ve Allah Teala fasıklar olan kavmi hidayete erdirmez.

Yani daha altta bulunanı en önemliye tercih etmek hoş olmaz...

Gönderi tarihi:
Hz. İsa ve Hz. Musa olayı hakkında bir şey söyleyecek bilgim yok ama eminim ki bir durum içinde oluşmuş yaklaşımdır...

Sonuncusuna gelince zaten farklı karşılanıp dikkat denilecek bir şey yoktur;ayırca ana-baba hakkı zaten dinen öğütlenen bir şeydir...

Kendi bakışınızla oğlu kesmek dediğiniz olayın bir de kestirilmeme yanı vardır...

Bu ana-baba hakki zaten dinen ogutlenen birsey diyorsunuz ya, iste bu: Sayet anan da, baban da (ve tum diger aile fertleri, akrabalar, arkadaslar, dostlar, yani seninle uzaktan yakindan alakasi olan insanlar) seninle ayni dine inaniyorsa -yani Islam'a- gecerli olan bir sey. Diger turlu onlari ********, baska secenegin yok Kuran'a gore.

Gönderi tarihi:
Bu ana-baba hakki zaten dinen ogutlenen birsey diyorsunuz ya, iste bu: Sayet anan da, baban da (ve tum diger aile fertleri, akrabalar, arkadaslar, dostlar, yani seninle uzaktan yakindan alakasi olan insanlar) seninle ayni dine inaniyorsa -yani Islam'a- gecerli olan bir sey. Diger turlu onlari *******, baska secenegin yok Kuran'a gore.

Havada çok ağır bir demogoji kokusu var...

***** diyor he;sadece akraban olup inanmadığı için öyle mi!!!

Değerli okurlar;sunuyorum size konuşulan metni:

Tevbe 23

Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi veli edinmeyin. Sizden kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin kendileridir.

Gönderi tarihi:
Havada çok ağır bir demogoji kokusu var...

***** diyor he;sadece akraban olup inanmadığı için öyle mi!!!

Değerli okurlar;sunuyorum size konuşulan metni:

Tevbe 23

9.66- Boşuna özür dilemeyin! Çünkü siz, (sözde) iman ettikten sonra küfrünüzü açığa vurdunuz. İçinizden (tövbe eden) bir zümreyi affetsek bile, suçlarında ısrar etmeleri sebebiyle, diğer bir zümreye azap edeceğiz.

Suclari nedir? Muhammed'e inanmamak!

Gönderi tarihi:
9.66- Boşuna özür dilemeyin! Çünkü siz, (sözde) iman ettikten sonra küfrünüzü açığa vurdunuz. İçinizden (tövbe eden) bir zümreyi affetsek bile, suçlarında ısrar etmeleri sebebiyle, diğer bir zümreye azap edeceğiz.

Suclari nedir? Muhammed'e inanmamak!

EE???

Nerden nereye;inançsızların ********** herkes biliyor zaten neredeyse...

Şimdi sorun ne; buradan da patatesin faydalarına mı geçeceğiz... :devil:

Bu arada 9.66 ne demek;daha çık belirtiniz...

Gönderi tarihi:
Bu ana-baba hakki zaten dinen ogutlenen birsey diyorsunuz ya, iste bu: Sayet anan da, baban da (ve tum diger aile fertleri, akrabalar, arkadaslar, dostlar, yani seninle uzaktan yakindan alakasi olan insanlar) seninle ayni dine inaniyorsa -yani Islam'a- gecerli olan bir sey. Diger turlu onlari oldureceksin, baska secenegin yok Kuran'a gore.

sizin gibi anlayışaların müslüman ya da başka bir dine inanmaması bence daha iyi.

çünkü çok radikal, fundemantalist olurdunuz valla.

:)

söylediklerinizin gerçeklikle alakası yok.

Gönderi tarihi:
Bu ana-baba hakki zaten dinen ogutlenen birsey diyorsunuz ya, iste bu: Sayet anan da, baban da (ve tum diger aile fertleri, akrabalar, arkadaslar, dostlar, yani seninle uzaktan yakindan alakasi olan insanlar) seninle ayni dine inaniyorsa -yani Islam'a- gecerli olan bir sey. Diger turlu onlari oldureceksin, baska secenegin yok Kuran'a gore.

Sayın Muki dediğinize katılıyorum tamamen doğru ifadeler. İslam kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımaz Örnekleriniz biraz eksik kalmış tamamlıyorum. Sevgiyle kalın.

Enam 151 / De ki: "Gelin size Rabbinizin neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiç bir şeyi ortak koşmayın, anne-babaya iyilik edin, yoksulluk-endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. -Sizin de, onların da rızıklarını biz vermekteyiz- Çirkin-kötülüklerin açığına ve gizli olanına yaklaşmayın. Hakka dayalı olma dışında, Allah'ın (öldürülmesini) haram kıldığı kimseyi öldürmeyin. İşte bunlarla size tavsiye (emr) etti; umulur ki akıl erdirirsiniz."

İsra / 23 Rabbin, O'ndan başkasına kulluk etmemenizi ve anne-babaya iyilikle-davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara: "Öf" bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle.

Tövbe / 23 Ey iman edenler; eğer küfrü imana tercih ediyorlarsa, babalarınızı, kardeşlerinizi dostlar edinmeyin. Sizden her kim onları dost edinirse; işte onlar, zalimlerin kendileridir.

Tövbe / 24 De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, kabileniz, elinize geçirdiğiniz mallar, durgunluğa uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşunuza giden evler, size Allah'tan ve peygamberden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise; o zaman Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyedurun. Ve Allah; fasıklar güruhunu hidayete erdirmez.

Ankebut / 8 Biz insana, anne ve babasına (karşı) güzelliği (ilke edinmesini) tavsiye ettik. Eğer onlar, hakkında bilgin olmayan şeyle bana ortak koşman için sana karşı çaba harcayacak olurlarsa, bu durumda, onlara itaat etme. Dönüşünüz banadır. Artık yaptıklarınızı size haber vereceğim.

Nuh / 28 Rabbim, beni, annemi, babamı, mü'min olarak evime gireni, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla. Zalimlere yıkımdan başkasını arttırma.

Tövbe / 123 Ey iman edenler, inkâr edenlerden size en yakın olanlarla savaşın; sizde 'bir güç ve caydırıcılık' görsünler. Ve bilin ki gerçekten Allah takva sahipleriyle beraberdir.

Daha çok örnek var ama sanırım bukadarı yeterli. Ayetleri özgür akılla inceleyen bir insanın bu ayetlerde sadece müslümanlık şartı olduğunu müslüman olmayanların yok edilmesini emrettiğini görmemesi imkansızdır.

Gönderi tarihi:

Zararlı yolda olduğuna inanılana itaat etme zaten hiçbir anlayışın hoş göreceği bir şey değildir...

Zarar verme hususunda bu insanların yanıldığı ise apaçık ortada:

el-Mümtehine 8.ayet

Allah, sizinle din hususunda savaşta bulunmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış kimselere iyilik etmenizden ve onlara adalette bulunmanızdan sizi menetmez. Şüphe yok ki: Allah,adalette bulunanları sever.

Herkese adaletle yaklaşılması en iyisidir...

Verdiğiniz ayetlerin hepsi güzel öğütler içeriyor;ne mutlu bana ki inandığım dini eleştirmek için yazılan ayetler dahi ne güzel...

Ana babaya iyi yaklaşım;yoldan döndürücü konumunda olan kim olursa olsun doğrudan ayrılmama ve inanmayanlara karşı dimdik ayakta durabilmek ne güzeldir ki onlar onca şey söyler ve yaparlar...

Gönderi tarihi:

el-Mümtehine 8.ayet

Allah, sizinle din hususunda savaşta bulunmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış kimselere iyilik etmenizden ve onlara adalette bulunmanızdan sizi menetmez. Şüphe yok ki: Allah,adalette bulunanları sever.

Güldürmeyin beni. Şu üstte yazdığınız ayete bir bakın.

60 / 8 Sizinle din uğrunda savaşmayan, sizi yurdunuzdan çıkarmayanlara iyilik yapmanızı ve adil davranmanızı Allah yasaklamaz. Doğrusu Allah; adil olanları sever.

60 / 9 Allah; sadece sizinle din uğrunda savaşanları, sizi yurtlarınızdan çıkaranları ve çıkarılmanıza yardım edenleri dost edinmenizi yasaklar. Kim onları dost edinirse; işte onlar, zalimlerin kendileridir.

Savaşın çıkma sebebi bile din adına adam sana koyun gibi uyarsa problem yok ancak kendi inançlarını veya inançsızlığını müdafa ederse adamları aşşağıla ve savaş. İşte din.

Gönderi tarihi:
el-Mümtehine 8.ayet

Güldürmeyin beni. Şu üstte yazdığınız ayete bir bakın.

60 / 8 Sizinle din uğrunda savaşmayan, sizi yurdunuzdan çıkarmayanlara iyilik yapmanızı ve adil davranmanızı Allah yasaklamaz. Doğrusu Allah; adil olanları sever.

60 / 9 Allah; sadece sizinle din uğrunda savaşanları, sizi yurtlarınızdan çıkaranları ve çıkarılmanıza yardım edenleri dost edinmenizi yasaklar. Kim onları dost edinirse; işte onlar, zalimlerin kendileridir.

Savaşın çıkma sebebi bile din adına adam sana koyun gibi uyarsa problem yok ancak kendi inançlarını veya inançsızlığını müdafa ederse adamları aşşağıla ve savaş. İşte din.

Dine karşı savaşmasın o da vatandaşım; savaş iki taraflı olur, ifadeleri kendi bildiğinize kullanmayın lütfen...

Apaçık bir gerçeği kendinizce örtmeye çalışmayın...

el-Mümtehine 8.ayet

Siz istediğiniz kadar gülün;anlayacak olan anladı...

Ders çıkaracak olan ders çıkardı...

Gönderi tarihi:
Dine karşı savaşmasın o da vatandaşım; savaş iki taraflı olur, ifadeleri kendi bildiğinize kullanmayın lütfen...

Apaçık bir gerçeği kendinizce örtmeye çalışmayın...

Siz istediğiniz kadar gülün;anlayacak olan anladı...

Ders çıkaracak olan ders çıkardı...

kimse savaştan keyif almaz ve sebepsiz yere savaşa girmez

hee yani siz sadece ibadetinizi ettiniz kimseye bulaşmadınızda adamlar vay efendim sen nasıl yatıp kalkarsın diyerek saldırdılar size öylemi?

kendi görüşlerine karşı olduğu için savaşmayı gene ve sadece dinler emreder ha sizin din ha diğer dinler hepside aynı

ben bir ateist olarak asla ve asla kimsenin inancına saygısızlık etmek istemem kaldıki savaşmak ve onu öldürmek

sanırım hiçbir ateistte dini inançlar için kimseye savaş açmaz çünkü böyle birşeye gerek görmez

hiçbir ateist demezki dünya illede böyle oluştu veya yaratıldı nasıl inanmazsın kafir! demez allah varsa o işini bilir der geçer kenara

bir ateist ancak yaşamını zorlaştırdığınızda ve rahatsız olduğunda size karşı gelir sizde rahatsız etmeyin kardeşim

ben bu din konularında konuşmaya başlamamın sebebi siz müslümanlar tarafından dışlanmak ve ************

Gönderi tarihi:
İsra / 23 Rabbin, O'ndan başkasına kulluk etmemenizi ve anne-babaya iyilikle-davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara: "Öf" bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle.

ANKEBUT-8. Biz, insana, ana-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Eğer annen, baban bilgisizce, bana ortak koşman için çalışırlarsa (zorlarlarsa), onlara itaat etme. Dönüşünüz ancak banadır. O zaman size yapmış olduklarınızı haber vereceğim.

evet burdaki tek ayette durum gayet güzel anlatılmıştır.Anneye babaya iyi davranacağız..Eğer onlar bize inanmadığımız bir şeyi dayatırlarsa sadece dayattıkları konuda itaat yok..

Saad b. Ebi Vakkas genç yaşta müslüman olur. Müslüman olduğunu duyan annesi, kendini Kabe'nin yanında güneşin altına bırakır ve oğluna; "islamdan dönmedikçe yemek yemeyeceğim, su içmeyeceğim ve de gü­neşin altından ayrılmayacağım" diyerek, islam tarihinde ilk açlık grevini (müşrike bir kadın) yapmıştır.

Ne de olsa annesi olunca Saad bin Ebi Vakkas, Hz. Peygambere müra­caat eder ve durumu haber verir, bunun üzerine bu ayet nazil olur.

"Biz insana anne ve babasına iyiliği emrettik. Bununla beraber anne ve baban seni müşrik yapmak için çalışıp gayret ediyorlarsa, bu konuda on­lara itaat etme." "Onlara itaat etme" cümlesinden Önce, arada bir cümle var o da; "Senin, onların müşrikliği konusunda bilgin yok, onların da bilgisi yok, bilgisizce onların yoluna gitme, onların dönüşü banadır. Yapmakta olduklarını kendilerine haber vereceğim." buyruluyor.

Anne, baba çocuğunun müşrik olmasını istese bile, çocuk onlara iyi­liğe devam edecektir. Fakat imani noktadaki isteklerini yerine getirme­melidir. Bu konuyu alimlerimiz, "hiristiyan ve yahudi anne ve babası olan müslüman genç, onları kilise ve havra'ya götürmek zorunda değil­dir. Fakat kilise veya havra'ya anne baba kendileri gitse de, geri getirilmeleri için oğluna haber gönderirlerse, çocuk onları oradan geri getirmek mecburiyetindedir" şeklinde Özetlemişlerdir.

İşte olay budur , Kur'an-ı doğru anayalım lütfen.

Ve siz inkarcılara şu soruyu soruyorum...

Anneniz babanız müslüman olsa ve sizinde müslüman olmanızı istese ONLARA İTAAT EDERMİSİNİZ?

Gönderi tarihi:
ANKEBUT-8. Biz, insana, ana-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Eğer annen, baban bilgisizce, bana ortak koşman için çalışırlarsa (zorlarlarsa), onlara itaat etme. Dönüşünüz ancak banadır. O zaman size yapmış olduklarınızı haber vereceğim.

evet burdaki tek ayette durum gayet güzel anlatılmıştır.Anneye babaya iyi davranacağız..Eğer onlar bize inanmadığımız bir şeyi dayatırlarsa sadece dayattıkları konuda itaat yok..

Saad b. Ebi Vakkas genç yaşta müslüman olur. Müslüman olduğunu duyan annesi, kendini Kabe'nin yanında güneşin altına bırakır ve oğluna; "islamdan dönmedikçe yemek yemeyeceğim, su içmeyeceğim ve de gü­neşin altından ayrılmayacağım" diyerek, islam tarihinde ilk açlık grevini (müşrike bir kadın) yapmıştır.

Ne de olsa annesi olunca Saad bin Ebi Vakkas, Hz. Peygambere müra­caat eder ve durumu haber verir, bunun üzerine bu ayet nazil olur.

"Biz insana anne ve babasına iyiliği emrettik. Bununla beraber anne ve baban seni müşrik yapmak için çalışıp gayret ediyorlarsa, bu konuda on­lara itaat etme." "Onlara itaat etme" cümlesinden Önce, arada bir cümle var o da; "Senin, onların müşrikliği konusunda bilgin yok, onların da bilgisi yok, bilgisizce onların yoluna gitme, onların dönüşü banadır. Yapmakta olduklarını kendilerine haber vereceğim." buyruluyor.

Anne, baba çocuğunun müşrik olmasını istese bile, çocuk onlara iyi­liğe devam edecektir. Fakat imani noktadaki isteklerini yerine getirme­melidir. Bu konuyu alimlerimiz, "hiristiyan ve yahudi anne ve babası olan müslüman genç, onları kilise ve havra'ya götürmek zorunda değil­dir. Fakat kilise veya havra'ya anne baba kendileri gitse de, geri getirilmeleri için oğluna haber gönderirlerse, çocuk onları oradan geri getirmek mecburiyetindedir" şeklinde Özetlemişlerdir.

İşte olay budur , Kur'an-ı doğru anayalım lütfen.

Anneniz babanız müslüman olsa ve sizinde müslüman olmanızı istese ONLARA İTAAT EDERMİSİNİZ?

Mesele, söz konusu ayetin yanlış anlaşılması değil,ağağıdaki ayetlerle çelimesidir.

Tevbe suresi

23- Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık küfürden hoşlanıyorlarsa, onları dost edinmeyiniz. Sizden her kim onları dost edinirse işte onlar da zalimlerin ta kendileridir.

24- Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez.

Bu ayetlerde karşı tarafta babaları ve kardeşleri olduğu için savaşa yanaşmak istemeyen müslümanlar hakkında inmiştir.

Eğer iiddia ettiğiniz gibi sadece konu itaat etmemekle ilgili olsaydı haklı olurudunuz.Oysaki bu ayetlerde görüldüğü gibi din uğruna en yakın akrabaların bile gerekirse allah yolunda öldürülmesinden bahsediyor.

Anneniz babanız müslüman olsa ve sizinde müslüman olmanızı istese ONLARA İTAAT EDERMİSİNİZ

Ben itaat etmem ama asla ve asla kendi düşündüğüm gibi inanmıyor diye bırakın öldürmeyi bir fiske bile vurmam.Şimdi soru sırası bize geldi.

Ve siz müslümanlara soruyorum.

Dininiz için, anne babanızı ve kardeşlerinizi öldürürmüsünüz ?

Gönderi tarihi:
kimse savaştan keyif almaz ve sebepsiz yere savaşa girmez

hee yani siz sadece ibadetinizi ettiniz kimseye bulaşmadınızda adamlar vay efendim sen nasıl yatıp kalkarsın diyerek saldırdılar size öylemi?

kendi görüşlerine karşı olduğu için savaşmayı gene ve sadece dinler emreder ha sizin din ha diğer dinler hepside aynı

ben bir ateist olarak asla ve asla kimsenin inancına saygısızlık etmek istemem kaldıki savaşmak ve onu öldürmek

sanırım hiçbir ateistte dini inançlar için kimseye savaş açmaz çünkü böyle birşeye gerek görmez

hiçbir ateist demezki dünya illede böyle oluştu veya yaratıldı nasıl inanmazsın kafir! demez allah varsa o işini bilir der geçer kenara

bir ateist ancak yaşamını zorlaştırdığınızda ve rahatsız olduğunda size karşı gelir sizde rahatsız etmeyin kardeşim

ben bu din konularında konuşmaya başlamamın sebebi siz müslümanlar tarafından dışlanmak ve ************

Toplum kendini uyarana düşmanlık gösterebilir;sorun buradan olsa gerek...

İslam yerleşik ****** anlayışa karşı çıktı...

Gönderi tarihi:

İslam yerleşik sapkın anlayışa karşı çıktı...

İslamın kendisi ***** iken hangi hakla insanları ****** suçluyor ve uyarma ihtiyacı duyuyor?

Gönderi tarihi:

İslam yerleşik ***** anlayışa karşı çıktı...

ne için karşı çıktı? başka bir yerleşik ***** anlayışı getirmek için peki sonuç ne oldu milyonlarca insan öldürüldü ve bazı zihniyetler bunları allahın istediğini düşünüyorlar haala

allah size kafirleri saldırtacak peşindende onlarla savaşın öldürün diyecek öylemi

yani siz ve diğer kafirler biraz kobay gibi görünmüyormusunuz bu durumda?

Gönderi tarihi:
ne için karşı çıktı? başka bir yerleşik ***** anlayışı getirmek için peki sonuç ne oldu milyonlarca insan öldürüldü ve bazı zihniyetler bunları allahın istediğini düşünüyorlar haala

allah size kafirleri saldırtacak peşindende onlarla savaşın öldürün diyecek öylemi

yani siz ve diğer kafirler biraz kobay gibi görünmüyormusunuz bu durumda?

Başka ***** görüş falan değildi;İslam Hz.Adem'den bu yana var olan insanın uyması gerekenleri getirdi;kan dökülme sebebi arayan da yoktu;kafirler kabullenemeyince işkencede bulundu, karşılarında yılmayan inançlıları buldular ama ve bu tarihin her noktasında gözlendi...

Kendini yani kendi "ben" ini yüceltmeye çalışanları da Allah biliyor zaten, onların ne olacağını da yine en iyi Allah bilir...

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Mesele, söz konusu ayetin yanlış anlaşılması değil,ağağıdaki ayetlerle çelimesidir.

Tevbe suresi

23- Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık küfürden hoşlanıyorlarsa, onları dost edinmeyiniz. Sizden her kim onları dost edinirse işte onlar da zalimlerin ta kendileridir.

24- Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez.

Bu ayetlerde karşı tarafta babaları ve kardeşleri olduğu için savaşa yanaşmak istemeyen müslümanlar hakkında inmiştir.

Eğer iiddia ettiğiniz gibi sadece konu itaat etmemekle ilgili olsaydı haklı olurudunuz.Oysaki bu ayetlerde görüldüğü gibi din uğruna en yakın akrabaların bile gerekirse allah yolunda öldürülmesinden bahsediyor.

Ben itaat etmem ama asla ve asla kendi düşündüğüm gibi inanmıyor diye bırakın öldürmeyi bir fiske bile vurmam.Şimdi soru sırası bize geldi.

Din gibi yüce bir değere daha alt olanları tercih etmeyin deniliyor;olay sizin çekmeye çalıştığınız gibi değil, belirttiğiniz yerlerde de bu açıklağa kavuşuyor zaten...

Kimse sebepsiz yere öldürülmez, dininiz için demişsiniz ne kadar basit bir yaklaşım olmuş mesela, dinin hangi hükmü için;bir amaç taşımayan, yüce değerlere hizmet etmeyen işi dine mi bağlayacağız???

Halbuki Allah adaleti emrediyor...

Lütfedip de okusanız göreceksiniz zaten...

Gönderi tarihi:
....çelimesidir.

Hayır çelişki yok..Empati kuramadığınızdan anlayamıyorsunuz.

Size empati kurmayı kolaylaştırcak bir örnek vereyim.

Siz diyelimki doğuda yaşayan bir ailenin çocuğusunuz.

ve bir komutan (veya bir er) olarak askerde görev yapıyorsunuz.

diyelim ki babanız terör örgütüne yardım yapıyor ve yola mayın döşüyor.Siz bu durumda dağda askerlerinizle terörist babanızla karşılaştınız uyardıktan sonra çatışmaya girermisiniz ? Yoksa kaçmasına izin mi verirsiniz?

Bu gerçek her saniye ülkemizde yaşanmaktadır.

Umarım sorunuza cevap olacak bir empati kurmuşsunuzdur.

Gönderi tarihi:
Başka sapkın görüş falan değildi;İslam Hz.Adem'den bu yana var olan insanın uyması gerekenleri getirdi;kan dökülme sebebi arayan da yoktu;kafirler kabullenemeyince işkencede bulundu, karşılarında yılmayan inançlıları buldular ama ve bu tarihin her noktasında gözlendi...

Kendini yani kendi "ben" ini yüceltmeye çalışanları da Allah biliyor zaten, onların ne olacağını da yine en iyi Allah bilir...

Saygılar...

Evet, bakin burada cok haklisiniz. Kendisine din diye bir seyi yoldas yapip, dine girmeyenleri oldurulmeye layik kafir goren, boylece 'ben'ini yuceltmeye calisan insanlari Yaratan muhakkak goruyordur, bunda hic suphe yok.

Gönderi tarihi:
Başka ***** görüş falan değildi;İslam Hz.Adem'den bu yana var olan insanın uyması gerekenleri getirdi;kan dökülme sebebi arayan da yoktu;kafirler kabullenemeyince işkencede bulundu, karşılarında yılmayan inançlıları buldular ama ve bu tarihin her noktasında gözlendi...

Saygılar...

bana göre ***** görüş sizinkiside sizde kafirlerin müslümanlığı kabullenmediği gibi kabullenmiyorsunuz çünkü inandığınız şeyi doğru biliyorsunuz

onlarda inanmıştı zaten ve onlara puta tapmayın yok öyle yapmayın böyle yapmayın diye karışan sizdiniz biri gelip sizin inandığınız şeylere onlar boş işler dediğinde nasıl zorunuza gidiyorsa ve size istemediğiniz bir yaşam sürmenizi öneriyorsa onlara kızmak ve savaş açmakta haklısınız

onlarında yaptığı buydu

siz sadece müslümanların yaptığı dini filmleri izlemişsiniz biraz adil olunda diğerlerinide dinleyin allah adil olanı sever

benim görüşümde gerçekleri istemek ve görmek akıllılıktır yücelik değil

Gönderi tarihi:
bana göre **** görüş sizinkiside sizde kafirlerin müslümanlığı kabullenmediği gibi kabullenmiyorsunuz çünkü inandığınız şeyi doğru biliyorsunuz

onlarda inanmıştı zaten ve onlara puta tapmayın yok öyle yapmayın böyle yapmayın diye karışan sizdiniz biri gelip sizin inandığınız şeylere onlar boş işler dediğinde nasıl zorunuza gidiyorsa ve size istemediğiniz bir yaşam sürmenizi öneriyorsa onlara kızmak ve savaş açmakta haklısınız

onlarında yaptığı buydu

siz sadece müslümanların yaptığı dini filmleri izlemişsiniz biraz adil olunda diğerlerinide dinleyin allah adil olanı sever

Bakınız sayın Abraham...

İslam defalarca belirttiğim ve belirteceğim gibi insana insanlığını sunar...

Siz de bir çok başlıkta belirttiğim gündelik yaklaşımla yaklaşıyorsunuz;ve bazı gerçeklikleri göz ardı ediyorsunuz...

Sokrates kendini at sineğine benzetiyordu değil mi;ve bu yüzden aldığı tepkileri zaten beklediğini de belirtiyordu;öyle mi???Öyle...

Neden???

Sokrates davası için savaşacak olsa bunu en iyi şekilde yapmaya da çalışırdı, kaldı ki Platon-Şölen'de onun savaş meyadnındaki soğukkanlılığı da anlatılır.Ve yine Platon-Devlette kurulan ütopyada "toplum" için savaş önemlidir;ne için???Güvenlik için, kaynaklar için ve en önemlisi bugün bir çok düşüncenin temelinin atıldığı kaynakta zorbalara karşı yıkım bile aslında hoşgörülmüştür...

Şimdi bir de İslam'a gelelim;insan hoşuna giden dünyevi zevk ve sefasını bölecek olan(kirli bir zevk ve sefa ama), atalarından gelen vahşi gelenekleri durduracak olan bir anlayışa "saldıracaklardır";bunu yapma amaçları kendi anlayışlarını korumak mıdır;yoksa o anlayışın getirisi olan görünürde zevkli gerçekte kirli hayatları kurtarmak mıdır???Bence ikincisi...

Ve yine aslında ahlak ve toplum için önemli olan söz ettiğimiz kaynağın aksine zorbalığa karşı dahi o dengeli ve adaletli Müslüman tavrı yer almıştır...

Şimdi tarih diyorsunuz mesela???

1)Müslümanların hepsinin Peygamber ahlakına sahip olabilecek olması pek mümkün değildir zaten...

2)Kimin gerçek İslam anlayışına sahip olduğunu da "tam" olarak anlamamız yeri gelince güçleşebilir...

3)İslam Peygamberi asla zulüm etmemiştir;sonrasında olanlarsa tarih ilmi içinde incelenir...

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Avrupadaki tarikatlar, Türkiyedeki tarikatlar hakkında bilgi edinin.

Hepsinde, çocukları, gençleri ailelerinden koparmakla işe başlanır.

Sonuç:

3 tek tanrılı dinin de, amaçlarına ulaşmış tarikatlar olduğunu kesin olarak söyleyebiliriz.

Not:

Bir de bu 3 dinin kabul ettiği, tek tanrıcılığın babası diyebileceğimiz İbrahim (Abraham, Brahman ?) in neyle öne çıktığına bakalım: "biricik oğlunu kesmek istemesi" olayı ile.

.

Birbiryle tamamen alakasız iki örneği biraraya getirerek şunu demeye çalışıyor. "İslamiyet aile bütünlüğünü baltalayan bir dindir. "Ama 1400 yıllık tecrübe bunun tam aksini göstermektedir zaten. Avrupa'nın dağılan aile yapısı gün gibi ortada. Şimdi bizde de ana babasını huzur evine bıraktığını gururla anlatan bu avrupai anlayışla mı İslamiyet'in aile düzenini eleştiriyorsunuz. "Ana baba kafir de olsa öf bile demeyeceksin, ölünceye dek onun isteklerini (seni sinir etmek için bile olsa)

yerine getireceksin. (Velev ki dininin açıkça yasakladığı birşey olmasın) Diyen bir dini çocuğu ana babaya karşı çıkarmakla suçlamak işte tam da size yakışırdı. İslam aile düzenini bozuyor. Ne ilginç bir iddia???

Gönderi tarihi:
Birbiryle tamamen alakasız iki örneği biraraya getirerek şunu demeye çalışıyor. "İslamiyet aile bütünlüğünü baltalayan bir dindir.

Ailene git ve şunu söyle: Ben Muhammed'e inanmıyorum. Müslüman değilim.

Annenin babanın bakışı değişecek mi değişmeyecek mi dene.

Saygılar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.