Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

İnsanlar Moğolistan'ın 2024 Olimpiyat Kıyafetlerine Bayılıyorlar

Dünya, 26 Temmuz'da başlaması planlanan 2024 Paris Olimpiyatları'na hazırlanırken, her ülke formalarını tanıtarak takımını hazırlıyor.

Team USA'dan Ralph Lauren, Ivy League tarzı kıyafetleriyle yankı uyandıran bir vatanseverliği taklit ederken, taraftarlar özellikle ülkenin çarpıcı kültürünü simgeleyen Moğolistan'ın Olimpiyat forması karşısında büyüleniyor.

2 Temmuz'da Michel & Amazonka, ülkenin resmi Olimpiyat tasarımcıları olarak üçüncü yılını kutlayarak Moğolistan'ın açılış ve kapanış törenleri için üniformalarını açıkladı.

Solongo-Uyanga ve Kio modelleri uzun beyaz pilili etekler, krem rengi sivri uçlu düz ayakkabılar, siyah yakalı beyaz bir topuklu ayakkabı ve işlemeli bir yelekle fotoğraflandı. Kadın sporcular ayrıca, aşağıya doğru açılan kırmızı küpeler ve karmaşık dikişlere sahip siyah bir bozuk para çantası da takacaklar. Bu arada erkek yarışmacılar da benzer bir takım giyecek: fildişi pantolon ve mavi, kırmızı ve altın renkli bir elbise.
Her kıyafet parçası, ay, güneş ve geleneksel folklordaki efsanevi geyik Gua-Maral gibi işlemeli sembollerle ülkenin kültürüne saygı duruşunda bulunuyor.

Tasarım ikilisi Michel Choigaalaa ve Amazonka Choigaalaa'nın yönetimindeki Michel & Amazonka, bireysel üniformaların yapımının 20 saatten fazla sürdüğünü itiraf etti. Couture markası, 8 Temmuz tarihli bir Facebook gönderisinde, her bir giysinin, kendisi için yaratıldığı sporcunun vücut ölçülerine tam olarak uyacak şekilde nasıl tasarlandığını belirtti. Üstelik marka, koleksiyonun tamamı için üç ay harcadı.

Instagram ve TikTok kullanıcıları özenle hazırlanmış giysiler ve süslemeler karşısında büyülendi ve markanın çalışmalarına iltifat etmek için Michel & Amazonka gönderilerinin yorum bölümünü doldurdular.

“Bu Moğol Haute Couture'ü!!! Haute Couture ülkesinde ders veriyorum” diye yazan bir Instagram kullanıcısı, bir başka kullanıcı ise şunu itiraf etti: “Çok çok güzel, bunu kendim giymek isterim.”

Bir kişi, markanın izleyiciler için kopyalar sunmayı planlayıp planlamadığını sorguladı ve şu soruyu sordu: "Halka açık olacak mı?"

Kendini spor tutkunu olarak ilan eden Bee Jamieson, her ülkenin formalarını çıktıkça inceliyor. Takipçileri Moğolistan'ın topluluklarından haberdar olduklarında sabırsızlıkla onun fikrini sordular.

Jamieson TikTok videosunu "Bunu seviyorum" diye başlattı. "Karışık incelemeler olduğunu söyleyen bir yorum gördüm, bunun biraz fazla eski ve biraz abartılı olduğunu düşünüyorum."

"Ben beyaz bir Avustralyalıyım, yani pek fazla geleneğim ve geçmişim yok; ailemin tüm üyeleri İngiliz" diye devam etti. “Buna bakıyorum ve 'Vay canına, bu inanılmaz' diyorum. Detaylar gerçekten çok güzel. Görünüşe göre her şey çok iyi düşünülmüş."

Jamieson özellikle kadın sporcular için tasarlanan “küçük çantalar”ı tercih etti. Şöyle ekledi: "Bence konu Olimpiyatlara geldiğinde zirvede olmanız gerekiyor. Ve bu çok güzel.”

Takipçileri de aynı fikirdeydi; tıpkı bir kişinin şunu ilan etmesi gibi: “İnsanlar gerçekten Moğolistan'dan bir not almalı. Bu zarif, geleneksel ama aynı zamanda modern. Bayıldım."

The Independent, bağımsız düşünenlere küresel haberler, yorumlar ve analizler sunan, dünyanın en özgür düşünen haber markasıdır. Güvenilir sesimize ve olumlu değişime olan bağlılığımıza değer veren, bağımsız fikirli bireylerden oluşan devasa, küresel bir okuyucu kitlesi oluşturduk. Değişimi gerçekleştirme misyonumuz hiçbir zaman bugünkü kadar önemli olmamıştı.

Kaynak: The Independent

mongolia-6138893.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.