Φ ftoyd Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Peki Allah istemese ne olacak ? ki istemedi şu ana kadar ! Ne zaman isteyecek ? Ben ne zaman iman edeceğim ? bunlar hep boş taktik, sen isteyipte müslüman göründe gerisi önemli değil mantığı maksat müslümanların sayısı artsınki siz rahatlıkla 2,5 milyar müslüman var dahada artacak iddianızı sürdürün kişisel görüşümdür haklısın müslüman görünmek işin en kolay tarafıdır herkes yapar... ama mümin olmak islam olmak zordur arkadaş... o mümin olanlarda ortada görünmez sizlerle tutup tartışmazda... bizim gibi nefse uyup buralarda yazışmaz... sen onları bilmezsin... onlar ancak toplumda ne iyi adam dediklerindedir... ne güvenilir dediklerindedir... belki de ne ***** dediklerindedir... belki garip ve mazlum gördüklerindedir... şüphesiz onlar çok azdır... öndekiler sağdakiler soldakiler... sen nerdesin? ""Ne zaman isteyecek ? ""sen yürekten istemedin ki... istemen için bile ona inanman gerekiyor... inanmadığından ne istersinki? sen neyden istedinki??sen yoka inandın bir kez... yok yoktur o halde ... yoktan cevap gelmezki... sen ya varsa bile demedinki ufacık varına bin varla gelsin.......... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 ftt, ben bir yaratıcının varlığına şüphesiz olarak inanıyorum zaten, ama dinlerle uyuşmuyor. haklısın müslüman görünmek işin en kolay tarafıdır herkes yapar bu bile niçin müslüman oldum konusunda yada müslümanların sayısı konusunda bir fikir verebiliyor, çıkarlar işin içinde çünkü ! örneğin bir müslüman bir ateisti etik olarak sevemez (çünkü Kur'an annenin babanız olsa bile dost edinmeyin der) ama bir ateist müslüman olursa, müminler ona bayılır, el üstünde tutar buda bize bazı konular hakkında sağlıklı bilgilere ve verilere ulaşamayacağımızı gösterir. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2007 ftt, ben bir yaratıcının varlığına şüphesiz olarak inanıyorum zaten, ama dinlerle uyuşmuyor.bu bile niçin müslüman oldum konusunda yada müslümanların sayısı konusunda bir fikir verebiliyor, çıkarlar işin içinde çünkü ! örneğin bir müslüman bir ateisti etik olarak sevemez (çünkü Kur'an annenin babanız olsa bile dost edinmeyin der) ama bir ateist müslüman olursa, müminler ona bayılır, el üstünde tutar buda bize bazı konular hakkında sağlıklı bilgilere ve verilere ulaşamayacağımızı gösterir. Kuran öyle demez... Kuran , eğer anne ve baban sana zorla Allah a karşı birşey yaptırmak isterse onlardan ayrıl ama ayrılırken bile gönüllerini onları hoş tut der Bakara(*) Sûresinin 83 . Ayetinde Hani, biz İsrailoğulları’ndan, “Allah’tan başkasına ibadet etmeyeceksiniz, anne babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz, herkese güzel sözler söyleyeceksiniz, namazı kılacaksınız, zekatı vereceksiniz” diye söz almıştık. Sonra pek azınız hariç, yüz çevirerek sözünüzden döndünüz Meryem Sûresinin 12,13,14 . Ayetinde (Yahya dünyaya gelip büyüyünce onu peygamber yaptık ve kendisine) “Ey Yahya kitaba sımsıkı sarıl” dedik. Biz ona daha çocuk iken hikmet ve katımızdan kalp yumuşaklığı ve ruh temizliği vermiştik. O, Allah’tan sakınan, anne babasına iyi davranan bir kimse idi. İsyancı bir zorba değildi. Lokman Sûresinin 14 . Ayetinde İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi onu her gün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur.3 (İşte onun için) insana şöyle emrettik: “Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır.” Ahkâf Sûresinin 15 . Ayetinde Biz insana anne babasına iyi davranmayı emrettik. Annesi onu ne zahmetle karnında taşıdı ve ne zahmetle doğurdu! Onun (anne karnında) taşınması ve sütten kesilme süresi (toplam olarak) otuz aydır. Nihayet olgunluk çağına gelip, kırk yaşına varınca şöyle der: “Bana ve anne babama verdiğin nimetlere şükretmemi, senin razı olacağın salih amel işlememi bana ilham et. Neslimi de salih kimseler yap. Şüphesiz ben sana döndüm. Muhakkak ki ben sana teslim olanlardanım.” 33 - AHZÂB SÛRESİ 1.Ey Peygamber! Allah’a karşı gelmekten sakın. Kâfirlere ve münafıklara itaat etme. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. 2. Rabbinden sana vahyolunana uy. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. 3. Allah’a tevekkül et, vekil olarak Allah yeter. 4. Allah, hiçbir adamın içine iki kalp koymamıştır. Kendilerine zıhâr1 yaptığınız eşlerinizi de anneleriniz yapmamıştır. Yine evlatlıklarınızı2 da öz çocuklarınız (gibi) kılmamıştır. Bu sizin ağızlarınızla söylediğiniz (fakat gerçekliği olmayan) sözünüzdür. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola iletir. 5. Onları babalarına nispet ederek çağırın. Bu Allah katında daha (doğru ve) adaletlidir. Eğer babalarını bilmiyorsanız, onlar sizin din kardeşleriniz ve dostlarınızdır. Hata ile yaptığınız bir işte size hiçbir günah yoktur. Fakat kasten yaptığınız şeylerde size günah vardır. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. kısacası baba ,o kadar önemli bir kavramdırki, bir evlatlığa oğlum ya da kızım deme hakkınız bile yoktur kitapta... Ayetler herşeye yeter şüphesiz... gelelim ateistleri sevmeme mevzusu.. gerçek mümin hiç kimseyi yaratandan üstün tutmaz ve gereğinden fazla değer vermez bu çocuğu bile olsa ,,ve yine o gerçek mümin herşeyi herkesten çok sever yaratandan ötürü... ben mesela Allah a ve onun bütün kitaplarına inanan biriyim.. ve ilginçtirki bu kanalda ateist olan insanlarla fikir alışverişinde bulunmak, islam kanallarındaki arkadaşlardan hadis tartışmalarını takip etmekten daha anlamlı geliyor bana ... gerçek mümin öyle ya da böyle farklı sever ve inanmayan biri için sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar çok merhamet dileyip kendini paralar inansınlar diye... çünkü o gelecek olan sondan zaten kendisi korkar ,başkası adına daha da çok korkar... ha ben bu kadar mümin diyorum ,ben gerçekten tam anlamıyla mümin miyim? işte bu sorunun cevabına çokları evet diyor ve en çokta bu noktada kaybediliyor bence... hangimize ne derece eminlik varki kendi günahlarımızı bırakıp başkalarının günahlarına ceza keselim.. ?? inanmayan inanandan şanslı gibi bizim ülkede... inanmayanın gün gelir bir tövbe ve pişmanlık şansı var ,..ya inanıp okuyup okuduğundan öğrendiğinden yüz çeviren.. işine göre davranan... ondan daha zalimi yoktur kitaba göre... duyduk işittik ve yüz çevirdik... Rabbim ne de güzel anlatır öğütlerini örneklerini ama yine anlamayı nasip ettiklerine şüphesiz.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Kuran , eğer anne ve baban sana zorla Allah a karşı birşey yaptırmak isterse onlardan ayrıl ama ayrılırken bile gönüllerini onları hoş tut der ftt Anne ve babadan ayrılırken, anne ve babanın gönlü nasıl hoş tutulacak ? biz anne ve babadan ayrılınca, anne ve babamız çok mı sevinecekler ? Ayrıca bir müslüman, Allah'a küfür içinde olan bir ateisti sever aşık olur evlenir , Allah'a küfür içinde olan anne ve babasının gönlünü hoş tutar, hatta şevkatini alır mı demek istedin bunca yazında ? Yani kısaca anlatmak istediğin bu mu ? ik cümleye karşılık olarak çok aşırı ve karışık (bana göre) yazdığın için anlam kargaşası yaşıyorum, kusuruma bakma ! Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 ftt Anne ve babadan ayrılırken, anne ve babanın gönlü nasıl hoş tutulacak ? biz anne ve babadan ayrılınca, anne ve babamız çok mı sevinecekler ? Ayrıca bir müslüman, Allah'a küfür içinde olan bir ateisti sever aşık olur evlenir , Allah'a küfür içinde olan anne ve babasının gönlünü hoş tutar, hatta şevkatini alır mı demek istedin bunca yazında ? Yani kısaca anlatmak istediğin bu mu ? ik cümleye karşılık olarak çok aşırı ve karışık (bana göre) yazdığın için anlam kargaşası yaşıyorum, kusuruma bakma ! sen okul için iş için farklı nedenlerle hiç anne babandan ayrılmadın mı?... ayrılmak onlardan yüz çevirmek ve tamamen kopmak anlamına gelir mi? ayetlerde tek bir karışıklık farklı görüş ya da çelişki göremezsin... anne baba çok ama çok önemli kavramlardır dinimize göre ve mutlaka ne yaparlarsa yapsınlar onları hoş tutmak zorundayız... tek ve en önemli kavram bizi Allah a karşı olan bir şeye zorlamaları... bu noktada ,ancak bu noktada ,yaratanın onlardan elbette çok ama çok daha önde geldiği vurgulanmış hepsi bu... şahsi olarak kendimden örnek vereceğim... yapım gereği ,belki ailemden çok farklı bir insan olarak ,zaman zaman onların kalbini kırarak yaşadığım onca yıldan sonra Kuranla birlikte artık onları kırmamayı daha ılımlı ve daha alttan alır olmayı yavaş yavaş kazanmaya başladım... bu da zaten ilişkileri daha da iyiye götürmeye yarıyor sadece... bu arada bir müslüman ,gerçek bir müslüman Allah a küfreden birine aşık olmaz onunla da asla evlenmez çünkü dini emirlere göre bu helal bir evlilikte olmaz...Ha etrafımızda görüyoruz belki bi tarafta kadın kapalı,namazında,ibadetinde, bir taraftanda eşi içki alemlerinde kumarda bide dayak küfür inançsızlık... üzgünüm ama o kadına o erkek helal değil ve kadın ondan ayrılmalı zaten.. çünkü bu onunda küfre sürüklenmemesine daha uygundur... her ayeti farz kılınan ve bize komşumuzun evine bile nasıl girmemiz gerektiğini anlatan Nur suresi ,bu konuda yeterince açıktır.. Ama benim vurguladığım biz bu insanlara kin de duymuyoruz... ya da onları olduğu gibi kınayalım dışlayalım da demiyoruz.. biz bu insanları olması gerektiği kadar seviyor ve onlar için dua ediyoruz.. bir ateist benim kapıma dayanır örtümü açmaya kalkar beni ibadetimden etmeye çalışırsa evet açık ve net kellesini alırım bu uğurda illaki ölüm derim... ama yok bu kişi kendi çapında araştırmış kafası karışmış olmayacak şeylere inanmış ama bana benim inancıma ibadetime saygılı... kapalıyım diye suratını buruşturmuyor.. kapalıyım diye benimle uğraşmıyor.... önce insan olarak konuşmayı biliyor...ne bileyim... gelde ona dua etme...niye çatışalım ki.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 sen okul için iş için farklı nedenlerle hiç anne babandan ayrılmadın mı?... ayrılmak onlardan yüz çevirmek ve tamamen kopmak anlamına gelir mi? ayetlerde tek bir karışıklık farklı görüş ya da çelişki göremezsin... anne baba çok ama çok önemli kavramlardır dinimize göre ve mutlaka ne yaparlarsa yapsınlar onları hoş tutmak zorundayız... tek ve en önemli kavram bizi Allah a karşı olan bir şeye zorlamaları... bu noktada ,ancak bu noktada ,yaratanın onlardan elbette çok ama çok daha önde geldiği vurgulanmış hepsi bu... şahsi olarak kendimden örnek vereceğim... yapım gereği ,belki ailemden çok farklı bir insan olarak ,zaman zaman onların kalbini kırarak yaşadığım onca yıldan sonra Kuranla birlikte artık onları kırmamayı daha ılımlı ve daha alttan alır olmayı yavaş yavaş kazanmaya başladım... bu da zaten ilişkileri daha da iyiye götürmeye yarıyor sadece... bu arada bir müslüman ,gerçek bir müslüman Allah a küfreden birine aşık olmaz onunla da asla evlenmez çünkü dini emirlere göre bu helal bir evlilikte olmaz...Ha etrafımızda görüyoruz belki bi tarafta kadın kapalı,namazında,ibadetinde, bir taraftanda eşi içki alemlerinde kumarda bide dayak küfür inançsızlık...üzgünüm ama o kadına o erkek helal değil ve kadın ondan ayrılmalı zaten.. çünkü bu onunda küfre sürüklenmemesine daha uygundur... her ayeti farz kılınan ve bize komşumuzun evine bile nasıl girmemiz gerektiğini anlatan Nur suresi ,bu konuda yeterince açıktır.. Ama benim vurguladığım biz bu insanlara kin de duymuyoruz... ya da onları olduğu gibi kınayalım dışlayalım da demiyoruz.. biz bu insanları olması gerektiği kadar seviyor ve onlar için dua ediyoruz.. bir ateist benim kapıma dayanır örtümü açmaya kalkar beni ibadetimden etmeye çalışırsa evet açık ve net kellesini alırım bu uğurda illaki ölüm derim... ama yok bu kişi kendi çapında araştırmış kafası karışmış olmayacak şeylere inanmış ama bana benim inancıma ibadetime saygılı... kapalıyım diye suratını buruşturmuyor.. kapalıyım diye benimle uğraşmıyor.... önce insan olarak konuşmayı biliyor...ne bileyim... gelde ona dua etme...niye çatışalım ki.. Bu ne böyle ?.Biz sürekli islam hakkında konuşurken ayet ve hadislerden kaynak vererek konuşuyoruz,müslümanlar ise habire maşallah vaaz vermekten başka yaptıkları yok. ayetlerde tek bir karışıklık farklı görüş ya da çelişki göremezsin... anne baba çok ama çok önemli kavramlardır dinimize göre ve mutlaka ne yaparlarsa yapsınlar onları hoş tutmak zorundayız... Tabi tabi ne demek ayetlerde çelişki olurmu? İsra 23- Rabbin kesin olarak şunları emretti: Ancak kendisine ibadet edin, anne ve babaya iyilik edin. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara "öf" bile deme ve onları azarlama. İkisine de tatlı ve güzel söz söyle. Tevbe 23- Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık küfürden hoşlanıyorlarsa, onları dost edinmeyiniz. Sizden her kim onları dost edinirse işte onlar da zalimlerin ta kendileridir. 24- Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez. Bir tarafta anne babaya öf bile demeyin ama allah için cihad söz konusu oldumu onları sakın onları dost edinmeyin hatta savaşta karşınıza çıkarlarsa kıtır kıtır kesin. ...Ha etrafımızda görüyoruz belki bi tarafta kadın kapalı,namazında,ibadetinde, bir taraftanda eşi içki alemlerinde kumarda bide dayak küfür inançsızlık... Söz konusu bu insanların hepsi müslüman olduğu halde neden onların yaptıklarını inanmayanlara yüklüyorsunuz? Eğer bir kişi inanmıyorsa müslümanlara göre= her türlü kötülüğü yapan insan.Bu iiftirayı ne zamana kadar sürdüreeceksiniz? Kadınları dövün diyen sizin kitabınız olduğunu unuttunuz galiba? Nisa 34- Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür. Ben müslüman değilim ama eşim müslüman. Hayatımda ne eşime nede başka bir insana bir fiske bile vurmuş değilim. İçki alemi diye bir alışkanlığım yoktur.Nadieen eş ve dostların bazı kutlamalarında bir iki kadeh atarım o kadar.Kumar alışkanlığımda yoktur. Ama benim vurguladığım biz bu insanlara kin de duymuyoruz... ya da onları olduğu gibi kınayalım dışlayalım da demiyoruz Bu kadar çelişkili konuşmayı kitabınızdan öğreniyorsunuz galiba? üzgünüm ama o kadına o erkek helal değil ve kadın ondan ayrılmalı zaten.. Hani dışlamıyordunuz.Hem aile yuvasının yıkılmasını öner, hemde dışlamıyoruz de.Kimi kandırıyorsunuz? Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2007 sen okul için iş için farklı nedenlerle hiç anne babandan ayrılmadın mı?... ayrılmak onlardan yüz çevirmek ve tamamen kopmak anlamına gelir mi? ayetlerde tek bir karışıklık farklı görüş ya da çelişki göremezsin... anne baba çok ama çok önemli kavramlardır dinimize göre ve mutlaka ne yaparlarsa yapsınlar onları hoş tutmak zorundayız... tek ve en önemli kavram bizi Allah a karşı olan bir şeye zorlamaları... bu noktada ,ancak bu noktada ,yaratanın onlardan elbette çok ama çok daha önde geldiği vurgulanmış hepsi bu... şahsi olarak kendimden örnek vereceğim... yapım gereği ,belki ailemden çok farklı bir insan olarak ,zaman zaman onların kalbini kırarak yaşadığım onca yıldan sonra Kuranla birlikte artık onları kırmamayı daha ılımlı ve daha alttan alır olmayı yavaş yavaş kazanmaya başladım... bu da zaten ilişkileri daha da iyiye götürmeye yarıyor sadece... bu arada bir müslüman ,gerçek bir müslüman Allah a küfreden birine aşık olmaz onunla da asla evlenmez çünkü dini emirlere göre bu helal bir evlilikte olmaz...Ha etrafımızda görüyoruz belki bi tarafta kadın kapalı,namazında,ibadetinde, bir taraftanda eşi içki alemlerinde kumarda bide dayak küfür inançsızlık...üzgünüm ama o kadına o erkek helal değil ve kadın ondan ayrılmalı zaten.. çünkü bu onunda küfre sürüklenmemesine daha uygundur... her ayeti farz kılınan ve bize komşumuzun evine bile nasıl girmemiz gerektiğini anlatan Nur suresi ,bu konuda yeterince açıktır.. Ama benim vurguladığım biz bu insanlara kin de duymuyoruz... ya da onları olduğu gibi kınayalım dışlayalım da demiyoruz.. biz bu insanları olması gerektiği kadar seviyor ve onlar için dua ediyoruz.. bir ateist benim kapıma dayanır örtümü açmaya kalkar beni ibadetimden etmeye çalışırsa evet açık ve net kellesini alırım bu uğurda illaki ölüm derim... ama yok bu kişi kendi çapında araştırmış kafası karışmış olmayacak şeylere inanmış ama bana benim inancıma ibadetime saygılı... kapalıyım diye suratını buruşturmuyor.. kapalıyım diye benimle uğraşmıyor.... önce insan olarak konuşmayı biliyor...ne bileyim... gelde ona dua etme...niye çatışalım ki.. Anlasilan din konusunda sizin kafaniz epeyce karisik. Siz su ana kadar hicbir dinsiz veya ateist bir arkadastan -hangi konu olursa olsun- sizin demis oldugunuz gibi; "kellesini alirim bu konuda" dedigini duydunuz mu, ya da gordunuz mu hic? Ayrica, hani demissiniz ya; "kendi capinda arastirmis, kafasi karismis, olmayacak seylere inanmis, ama bana, benim inancima ibadetime saygili..." Bir defa o istedigi icin degil Kur'an-in Allah'i istedigi icin onun kafasi karisik (buna karisiklik denilebilinirse) ve sizin bu insan icin ettiginiz dua'lar bosuna gidiyor, bence boyle bir kisi icin enerji sarf etmeyin. Alıntı
Φ b@diCAN Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Bu ne böyle ?.Biz sürekli islam hakkında konuşurken ayet ve hadislerden kaynak vererek konuşuyoruz,müslümanlar ise habire maşallah vaaz vermekten başka yaptıkları yok. Tabi tabi ne demek ayetlerde çelişki olurmu? İsra 23- Rabbin kesin olarak şunları emretti: Ancak kendisine ibadet edin, anne ve babaya iyilik edin. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara "öf" bile deme ve onları azarlama. İkisine de tatlı ve güzel söz söyle. Tevbe 23- Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık küfürden hoşlanıyorlarsa, onları dost edinmeyiniz. Sizden her kim onları dost edinirse işte onlar da zalimlerin ta kendileridir. 24- Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez. Bir tarafta anne babaya öf bile demeyin ama allah için cihad söz konusu oldumu onları sakın onları dost edinmeyin hatta savaşta karşınıza çıkarlarsa kıtır kıtır kesin. Söz konusu bu insanların hepsi müslüman olduğu halde neden onların yaptıklarını inanmayanlara yüklüyorsunuz? Eğer bir kişi inanmıyorsa müslümanlara göre= her türlü kötülüğü yapan insan.Bu iiftirayı ne zamana kadar sürdüreeceksiniz? bakın sayın katakuta ...düşününki anne ve babanız başka bir ülkede yaşıyor ve yaşadığı ülkeyle sizin yaşadığınız üle savaş halinde savaş sırasında anne ve babanız karşınıza çıkıyor.ne yaparsınız?? bunlar benim anne ve babam ama öbür tarafta ise vatanım bayrağım özgürlüğüm söz konusu ne yapmalısınız anne ve baba size saldırıyo kıtır kıtır kesmek için ülkesini savunuyo sizde kesersiniz değilmi tabiri caizse?? kaldıki 1400 sene evvel savaşanların büyük çoğunluğu karşılıklı yakın akraba anne baba kardeş evlat. bu ayetlerde bir çelişki yoktur görüldüğü üzre .size göre olması normal tabii.nede olsa önyargılı yaklaşımlarınızdan biri sadece !!!! saygılar... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Bu ne böyle ?.Biz sürekli islam hakkında konuşurken ayet ve hadislerden kaynak vererek konuşuyoruz,müslümanlar ise habire maşallah vaaz vermekten başka yaptıkları yok. Tabi tabi ne demek ayetlerde çelişki olurmu? İsra 23- Rabbin kesin olarak şunları emretti: Ancak kendisine ibadet edin, anne ve babaya iyilik edin. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara "öf" bile deme ve onları azarlama. İkisine de tatlı ve güzel söz söyle. Tevbe 23- Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık küfürden hoşlanıyorlarsa, onları dost edinmeyiniz. Sizden her kim onları dost edinirse işte onlar da zalimlerin ta kendileridir. 24- Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez. Bir tarafta anne babaya öf bile demeyin ama allah için cihad söz konusu oldumu onları sakın onları dost edinmeyin hatta savaşta karşınıza çıkarlarsa kıtır kıtır kesin. Söz konusu bu insanların hepsi müslüman olduğu halde neden onların yaptıklarını inanmayanlara yüklüyorsunuz? Eğer bir kişi inanmıyorsa müslümanlara göre= her türlü kötülüğü yapan insan.Bu iiftirayı ne zamana kadar sürdüreeceksiniz? Kadınları dövün diyen sizin kitabınız olduğunu unuttunuz galiba? Nisa 34- Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür. Ben müslüman değilim ama eşim müslüman. Hayatımda ne eşime nede başka bir insana bir fiske bile vurmuş değilim. İçki alemi diye bir alışkanlığım yoktur.Nadieen eş ve dostların bazı kutlamalarında bir iki kadeh atarım o kadar.Kumar alışkanlığımda yoktur. Bu kadar çelişkili konuşmayı kitabınızdan öğreniyorsunuz galiba? Hani dışlamıyordunuz.Hem aile yuvasının yıkılmasını öner, hemde dışlamıyoruz de.Kimi kandırıyorsunuz? tevbe 23 örneği,lütfen bana açıklar mısınız dost edinmek nedir? dost edinmek kalben onu yakın hissetmek değil midir özünde ?bana tut düşman ol diyen mi var? siz neyi nasıl yorumluyosunuz...çok şahsi olacak ama benim babamda namaz kılanlara ve tabi bana laf söyleyen , hacı hoca dediği kesime hoş kelimeler sarfetmeyen biri... bu demek değilki onun beni kırdığı gibi ben de onu kırayım... dinim buna engel teşkil eder... ve ben bu engel sayesinde bugün onunla şimdiye kadar olduğundan çok daha iyi bir iletişimi yakaladım... bu demek değil ki onu dost olarak kalben onaylıyorum.. ha bana göre o yanlış ama ona göre de ben yanlışım belki... ama ben ben olduğum sürece o da kendi kalıp bana müdahale etmediği sürece neden sıkıntı olsun?? 24. ayrıca bu ayetten neden hoşlanmadınız... anlamadım.. dünya üzerinde yaratılmış hiç bir varlığı ,,Allah sevgisinden üstün tutmamak,, herşeyden onu yaratan Allah için vazgeçebilmek niye size bu kadar ters geldi... annenizi babanızı canınızı evladınızı yaratan ve var eden ve hepimizi fani kılan O büyük yaratan değil mi? ona duyulan sevgiyide korkuyuda, hiç bir sevgi ve korkuyla kıyaslamamamız gerekmiyor mu? ayrıca söz konusu hareketlerin müslümanların olması kavramı... işte en büyük yanlışınız... onları yapan müslüman değildir ama müslümanım diyor belki, niye bunu kavrayamıyorsunuz... belki siz cidden anlattığınız gibi biriyseniz onlardan çok daha şanslı bir kulsunuz... diğer yazılarıma da bakın artık bu kadar başlıkta neyi nereye yazdığımı şaşırmaya başladım... kadın olayına gelince... gerçekten de iyi derecede arapça bilmek gerekiyor... Kadın ve dişi kavramlarının hangi ayetlerde nasıl kullanıldığını mutlaka araştırmanız gerekiyor... ben bu kadar detaya bu sayfalarda giremem ama siz üniversitelerin arap dili ve edebiyatı bölümlerinde belki araştırmalarınıza yardımcı olacak birilerini bulabilirsiniz... özellikle üniversite diyorum ,bana sakın imam hatip liselerinde okumuş ya da diyanette çalışan insanlarla dönmeyin... bana dil olarak arapçayı öğrenmiş tamamen tarafsız insanların çevirileriyle dönün lütfen.. her müslümanı müslüman her dinsizi de dinsiz saymayalım ... nice kalpler vardırki inandıkları ilahı tamamen mükemmel ve büyük hissettikleri için insanların onun adına yazdığı kusurlu ve eksik anlatılardan yola çıkarak dinsiz olmuşlardır... nice kalpler de vardır ki ancak kültürleri aileleri deneyimleri çevreleri neyi gerektiriyorsa o kadar inandık demiş ama asla yakınen kalben hissedememişlerdir... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Anlasilan din konusunda sizin kafaniz epeyce karisik. Siz su ana kadar hicbir dinsiz veya ateist bir arkadastan -hangi konu olursa olsun- sizin demis oldugunuz gibi; "kellesini alirim bu konuda" dedigini duydunuz mu, ya da gordunuz mu hic? Ayrica, hani demissiniz ya; "kendi capinda arastirmis, kafasi karismis, olmayacak seylere inanmis, ama bana, benim inancima ibadetime saygili..." Bir defa o istedigi icin degil Kur'an-in Allah'i istedigi icin onun kafasi karisik (buna karisiklik denilebilinirse) ve sizin bu insan icin ettiginiz dua'lar bosuna gidiyor, bence boyle bir kisi icin enerji sarf etmeyin. ben kapına kadar geleyim senin kelleni almaya çalışayım sen de bana karşılık verme ve boynunu uzat... ateistsin ya insan değil meleksin sen...Muki kardeş... hiç bir dua boşa değildir.. en azından inandığımız Rabbimizin duaya cevap verişi ayetle sabit ve yaşantımızla da gördüğümüz bir mucizeler zinciridir... böyle bir kişi için diyerek küçülttüğünüz kavramlar bize ya da bana uymaz... herkes herkes için biçok şey yapmalı özünde Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 ben kapına kadar geleyim senin kelleni almaya çalışayım sen de bana karşılık verme ve boynunu uzat... ateistsin ya insan değil meleksin sen...Muki kardeş... hiç bir dua boşa değildir.. en azından inandığımız Rabbimizin duaya cevap verişi ayetle sabit ve yaşantımızla da gördüğümüz bir mucizeler zinciridir... böyle bir kişi için diyerek küçülttüğünüz kavramlar bize ya da bana uymaz... herkes herkes için biçok şey yapmalı özünde fft ben ateist degilim. Ben bir Yaratana inaniyorum. Fakat bu kesinlikle Muhammed'in sozune kanip da Kur'an-daki Allah degil. Ayrica Kur'andaki Allah'a gore herkes, herkes icin bircok sey yapmaz, yapamaz. Alıntı
Φ xshadowx Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Şiddet temelli bir düşünce sistemi ve inanç anlayışında gayet normal insanın kendisini dünyaya getiren ailesini doğraması, 1400 yıl önce kabile anlamında savaşlar vardı, yakın akrabalarınızla savaşma ihtimalinizde yoktur bu tip oluşumlarda bununla beraber eğer iki farklı dindenseniz ve bir taraf evet git öldür benzeri emirler içeren net açıklamalar içeriyorsa gayet normal savaşmanız...ne denilebilir ki. Başta atılan problemli insan ve din seçimi konusunda bence arkadaşlar -sorunlarla başa çıkamayan kişilerin daha dindar olduğu yönünde görüş belirtenler- haklıdır. Korkmuyorsanız ölümden, yaptığınız bir iyiliğin ilahi bir varlık tarafından ödüllendirilmesi için değil sırf insanlık olsun diye yapıyorsanız, pişmanlık duyabileceğiniz birşeyler yoksa hayatınızda, kısacası kendinizle barışıksanız; dine ihtiyacınız da kalmıyor ( -bu ayda maaş yetmedi ne yapacağız (çaresizlik), -allah yardım eder (can simidi), bir kaç sonra ölümcül hastalıktan ölen bir kişi.... - afrikada hergün dua ederek açlıktan ölenler. bunalr gerçek işte arkadaşlar dua etmek yerine çalışmak mucadele etmek, kimsenin yardım etmeyeceğini bilmek daha acı ama GERÇEKÇİ ) malesef öyle olmuyor sayın fft, hristiyan misyonerlerine NEFRETLE bakan din adamlarına ne demeli? Uzun zaman önce izleyip kitabını alamadığım bir kişi bir açık oturumda islam kutsal kitabının değiştiğini iddia ediyordu. Adamı programa tel. ile bağlanan kişiler tel.den parçalayacaktı. Ateistim de dayak ye, hristiyanım de dayak ye, museviyim de bombalan dua ederken. Katılıyorum islam barış dini ve mutlaka seçilmedi (ya inan ya öl). Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 ayrıca söz konusu hareketlerin müslümanların olması kavramı... işte en büyük yanlışınız... onları yapan müslüman değildir ama müslümanım diyor belki, niye bunu kavrayamıyorsunuz Onları yapan inkar etmediği müddetçe ben müslümanım diyorsa bal gibi müslümandır.Bir insan müslümanım diyorsa bitmiştir,siz kimseyi islam dışı ilan edemezsiniz..İnsanları islamdan afaroz etme yetkisi sizemi verildi? Bu uygulaama hıristiyanlıkta vardır. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Onları yapan inkar etmediği müddetçe ben müslümanım diyorsa bal gibi müslümandır.Bir insan müslümanım diyorsa bitmiştir,siz kimseyi islam dışı ilan edemezsiniz..İnsanları islamdan afaroz etme yetkisi sizemi verildi? Bu uygulaama hıristiyanlıkta vardır. kafir ne demektir münafık ne demektir... bunlar kitapta hangi ayetlerde nasıl anlatılırlar... lütfen arama motoru kullanın diyanet sayfasının kullanımı rahat bu konuda... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Şiddet temelli bir düşünce sistemi ve inanç anlayışında gayet normal insanın kendisini dünyaya getiren ailesini doğraması,1400 yıl önce kabile anlamında savaşlar vardı, yakın akrabalarınızla savaşma ihtimalinizde yoktur bu tip oluşumlarda bununla beraber eğer iki farklı dindenseniz ve bir taraf evet git öldür benzeri emirler içeren net açıklamalar içeriyorsa gayet normal savaşmanız...ne denilebilir ki. Başta atılan problemli insan ve din seçimi konusunda bence arkadaşlar -sorunlarla başa çıkamayan kişilerin daha dindar olduğu yönünde görüş belirtenler- haklıdır. Korkmuyorsanız ölümden, yaptığınız bir iyiliğin ilahi bir varlık tarafından ödüllendirilmesi için değil sırf insanlık olsun diye yapıyorsanız, pişmanlık duyabileceğiniz birşeyler yoksa hayatınızda, kısacası kendinizle barışıksanız; dine ihtiyacınız da kalmıyor ( -bu ayda maaş yetmedi ne yapacağız (çaresizlik), -allah yardım eder (can simidi), bir kaç sonra ölümcül hastalıktan ölen bir kişi.... - afrikada hergün dua ederek açlıktan ölenler. bunalr gerçek işte arkadaşlar dua etmek yerine çalışmak mucadele etmek, kimsenin yardım etmeyeceğini bilmek daha acı ama GERÇEKÇİ ) malesef öyle olmuyor sayın fft, hristiyan misyonerlerine NEFRETLE bakan din adamlarına ne demeli? Uzun zaman önce izleyip kitabını alamadığım bir kişi bir açık oturumda islam kutsal kitabının değiştiğini iddia ediyordu. Adamı programa tel. ile bağlanan kişiler tel.den parçalayacaktı. Ateistim de dayak ye, hristiyanım de dayak ye, museviyim de bombalan dua ederken. Katılıyorum islam barış dini ve mutlaka seçilmedi (ya inan ya öl). Mâide(*) Sûresinin 82 . Ayetinde (Ey Muhammed!) İman edenlere düşmanlık etmede insanların en şiddetlisinin kesinlikle Yahudiler ile Allah’a ortak koşanlar olduğunu görürsün. Yine onların iman edenlere sevgi bakımından en yakınının da “Biz hıristiyanlarız” diyenler olduğunu mutlaka görürsün. Çünkü onların içinde keşişler ve rahipler vardır. Onlar büyüklük de taslamazlar. bir yayılmış incil değişmiştir diye,, önlerine gelen hristiyana senin kitap değişmiş diyorlar.. adamlarda önden önyargılı haklı olarak,, bu farklı olsa olsa şeytan dini diyorlar... hristiyanlara demeyi bir türlü öğrenemedik ki kardeş bizim öğütlerle sizinkiler nerdeyse aynı... hangi din adamımız Kuran ı anlatmayı başardı da bi de incili anlattı halka ... Rabbim Kuranı öncekileri doğrulayıcı göndermedi mi? sen ne dersen de islam barış dini ama islam barış dini.. karıştırmayalım islam yani islam barış dini... kimseyi zorla inandıracak değilsiniz diyen islamla islam olamayanı karıştırdıkça bu mevzular bitmez arkadaş...tabiri caizse .. Kurandaki her bir ayet ağzıyla kuş tutmak misali olsa(ki fazlası özünde) size yaranılmaz arkadaş... Alıntı
Φ xshadowx Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Mâide(*) Sûresinin 82 . Ayetinde (Ey Muhammed!) İman edenlere düşmanlık etmede insanların en şiddetlisinin kesinlikle Yahudiler ile Allah’a ortak koşanlar olduğunu görürsün. Yine onların iman edenlere sevgi bakımından en yakınının da “Biz hıristiyanlarız” diyenler olduğunu mutlaka görürsün. Çünkü onların içinde keşişler ve rahipler vardır. Onlar büyüklük de taslamazlar. bir yayılmış incil değişmiştir diye,, önlerine gelen hristiyana senin kitap değişmiş diyorlar.. adamlarda önden önyargılı haklı olarak,, bu farklı olsa olsa şeytan dini diyorlar... hristiyanlara demeyi bir türlü öğrenemedik ki kardeş bizim öğütlerle sizinkiler nerdeyse aynı... hangi din adamımız Kuran ı anlatmayı başardı da bi de incili anlattı halka ... Rabbim Kuranı öncekileri doğrulayıcı göndermedi mi? sen ne dersen de islam barış dini ama islam barış dini.. karıştırmayalım islam yani islam barış dini... kimseyi zorla inandıracak değilsiniz diyen islamla islam olamayanı karıştırdıkça bu mevzular bitmez arkadaş...tabiri caizse .. Kurandaki her bir ayet ağzıyla kuş tutmak misali olsa(ki fazlası özünde) size yaranılmaz arkadaş... "Kurandaki her bir ayet ağzıyla kuş tutmak misali olsa(ki fazlası özünde) size yaranılmaz arkadaş" bu cümledeki her bir ayet ağzıyla kuş tutmak misali olsa sözünü anlayamadım. Sayın fft yazdıklarınızla edilgen cümleler var, onları kimin için sarfediyorsunuz? Biliniz ki inanların hepsi inandıkları değerlere göre hareket ediyorlar... Ne islam ne de diğer dinlerde kitap esastır kaidesi uygulanamaz, din biraz kültür biraz da geleneklerle ve ahlakla birlikte düşünülmelidir. İnanın eğer dediğiniz gibi bir din olsaydı sorgulama gereği duymazdım.. Alıntı
Φ biko Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Niçin Müslüman oldum? (Kur'an-ı kerim, Allah?ın adı ile başlıyor, Allah?ın birliğini bildiriyordu. Hayretim arttı. Tevhid dini olan Müslümanlığı seçtim.) Cat Stevens (İngiliz) (İslam, çağları ardında sürükleyen bir dindir. Müslüman olmakla, çağlar üstü dini seçmiş oldum.) Roger Garaudy (Fransız) (Anarşinin ancak İslam ahlakına sahip olmakla önleneceğine inandım. İçkiyi bıraktım, tesettüre girdim ve namaza başladım.) Tina Gfanzil (Alman) (İslam?da, ırk, renk ve dil farkı gözetilmediğini, herkesin eşit olduğunu, namaz kılarken de rütbe ayrımı yapılmadığını gördüm. Müslüman oldum.) Thomas Clayton (Amerikalı) (İslam, en iyi şeyleri ihtiva eder. Hiçbir dinde kardeşlik, İslam?daki gibi değildir.) Dr. Rolf Freiherr (Avusturyalı) (İslam, sevgi, doğruluk, temizlik ve güzel ahlakı emrettiği için müslüman oldum.) A.Uemura (Japon) (İslam?ı akla da uygun bulup müslüman oldum.) Cecilla Cannolly (Avusturyalı) (İlim Çin?de de olsa alın hadisini okudum. İslam?ın ilme verdiği önemi görünce müslüman oldum.) Mr. Board (Amerikalı) (İslam, israf ve cimriliği yasaklayan, maddi- manevi her hususta en güzel kaideleri olan dindir.) Albay Ronald Rockwell (Amerikalı) İslam dünya ve ahiret mutluluğunu gösterdiği için müslüman oldum.) B.Karai (Zengibar) (Paylaşmak istedim, Alıntıdır) Saygılar.. ağzı olan konuşmuş ama hiçbirinin ..tü yememiş ırağa gidip bir iki amerikalının icabına bakmaya.. cat stevens abimizde bitirmiştir heralde geçen hafta başladığı sultanahmet gezisini...eşini kapat sakal uzat..ooooohhh ne ala.. yürek ister yürek.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Niçin Müslüman oldum? Müslüman oldum diyemem, müslüman buldum kendimi. Ailem müslümandı veya kendilerini müslüman addediyorlardı, bana da bildikleri kadar empoze etmişler, o nedenle müslüman buldum kendimi. Aklım ermeye başladıktan sonra ve gerçek mülümanlık konusunda müsümanlar arasında yaşanan tartışmalardan sonra, Müslümanlığın kaynağı olan şeyi, Kuran'ı okudum. Kuran'ı okudum illizyon dağıldı. Beni leyleklerin getirmediğini, Kaf Dağı diye biryerin olmadığını anladığım gibi, Muhammed diye birini Allah diye birinin seçmediğini gördüm. Dinden çıkınca insan hemencecik Ateist olmuyor, Deism'e geçiş yapıyor, yani dinlerin birer yalan olduğunu görüyor, sadece tanrı inancı kalıyor. Tanrı inancına sahip olup da, Kuran'a inanmaya devam etmek Tanrı'ya hakarete iştirak etmek gibi birşeye dönüşüyor. Ya Kuran'a inanmaya devam edip, Tanrı'ya da hakaret etmeye devam edeceksiniz, ya da Kuran'ın bir uydurmasyon olduğu farkedip, en azından Tanrı'ya saygınızı koruyacaksınız. Deism ötesine geçmek, ateist olmak zor, çok daha zor bir süreç. İslamiyetten/Hristiyanlıktan/Musevilikten Deisme geçerken elinizde en azından birkaç kaynak var. Kuran var, İncil var, Tevrat var. O kitaplardaki akla mugayir sözler, Tanrı'ya hakaretler, size bir yol gösteriyor. Ancak deismden ateizme geçiş çok daha zor bir süreç. Hiçbir kaynak yok. Sadece akıl/mantık ve fizik var. Başka birşey yok. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 anne baba çok ama çok önemli kavramlardır dinimize göre ve mutlaka ne yaparlarsa yapsınlar onları hoş tutmak zorundayız... tek ve en önemli kavram bizi Allah a karşı olan bir şeye zorlamaları... bu noktada ,ancak bu noktada ,yaratanın onlardan elbette çok ama çok daha önde geldiği vurgulanmış hepsi bu ftt sırf başka bir şeye inandığı için insanlara en ağır şekilde işkence eden bir din varken, islama karşıt düşüncesinden dolayı anne babayı dışlayan, dışlamadığı zamanda zalim olarak değerlendiren bir din için çok fazla bir yorum gereği duymuyorum, anne baba konusunu kapatıyorum kendimce çünkü inancından dolayı cehennemde yakılma durumu yanında, bu olay devede kulak kaldı saygılar Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 ağzı olan konuşmuş ama hiçbirinin ..tü yememiş ırağa gidip bir iki amerikalının icabına bakmaya.. cat stevens abimizde bitirmiştir heralde geçen hafta başladığı sultanahmet gezisini...eşini kapat sakal uzat..ooooohhh ne ala.. yürek ister yürek.. Hangimiz gittik Irak'a;olay Irka'a gitmek mi ya da!!! Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Kuran'ı okudum Okuduğumuz Kur'an aynı Kur'an.. Bugüne kadar ayetler üzerindede çok tartıştık ama akla mugayir bir tane bile ayet görmedim.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Okuduğumuz Kur'an aynı Kur'an..Bugüne kadar ayetler üzerindede çok tartıştık ama akla mugayir bir tane bile ayet görmedim.. Saygılar.. Bu gayet normal sedat bey,çünkü sen inanıyorsun.İnanmak= sorgusuz sualsiz teslim olmak. Dedimya iman meselesi teslimiyet meselesi..Kabul etmeyen etmez, zorlama yok.. Saygılar.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Bu gayet normal sedat bey,çünkü sen inanıyorsun.İnanmak= sorgusuz sualsiz teslim olmak Sorarak teslim olmak yok mu..? Benim imanım takliti iman değildir bilinçli imandır.. Sorguladım araştırdım imanlıydım imanım dahada arttı.. Hepsi bu.. Saygılar.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 ftt sırf başka bir şeye inandığı için insanlara en ağır şekilde işkence eden bir din varken, islama karşıt düşüncesinden dolayı anne babayı dışlayan, dışlamadığı zamanda zalim olarak değerlendiren bir din için çok fazla bir yorum gereği duymuyorum, anne baba konusunu kapatıyorum kendimce çünkü inancından dolayı cehennemde yakılma durumu yanında, bu olay devede kulak kaldı saygılar kapatmadan sıradan bir soru : karşı cinsten birine aşıksınız,neredeyse hayatınızdaki en önemli en anlamlı en huzurlu ilişki... ama anne babanız tutturmuş siz başkasıyla evleneceksiniz diye... o kız ya da erkek yaramaz diyorlar başka bişey demiyorlar.. sizi bilmem de belki ben evi barkı bırakır kaçarım... bırakın gönüllerini hoş tutmayı, belki bi daha yüzlerini de görmem sevdiğim adam adına... bu tarz bir olay içinde olsanız, anne babanızı dışlamadan anlaşma yoluna ,,,uzlaşma yoluna ,,, ikna yoluna gideceksiniz diyelim ... ama bir türlü olmuyor... tamam siz insanlar konuşa konuşa diyorsunuz da onlar henüz öyle diyemiyor... merak ettim ne yaparsınız? başka şeye inandı diye işkence etmek... pardon bu hangi din ben çıkaramadım... inancından dolayı direk cehennem demişsiniz... cidden bu da aynı din mi?...bi kere siz gerçekten iyi bir insansanız,bu dünya üzerindeki iyilik adına kavramların çoğuna sahipseniz,, öyle kolay kolay cehennemlikler gurubuna dahil edilmezsiniz merak etmeyin ... size de bir gün tepeden bi balyoz iner de inanmadığınız herşeye inanıverirsiniz inşallah... varsın şimdilik kitaplara inanmayın .. yaratana inanıp gücünü kavradığınız ve o güce karşı temkinli olduğunuz sürece zamanın size neler sağlayacağı belli olmaz??Allah tan ümit asla kesilmez şüphesiz... bu arada ftt değil fft Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Sorarak teslim olmak yok mu..?Benim imanım takliti iman değildir bilinçli imandır.. Sorguladım araştırdım imanlıydım imanım dahada arttı.. Hepsi bu.. Saygılar.. Yani nasıl oluyorda kelimelere bu kadar farklı anlamlar yükleyebiliyorsun pes doğrusu. teslimiyetin olduğu yerde özgür iradeden,sorgulamadan,bilinçten bahsedemezsin. Mahkumlar adalete teslim olmuş insanlardır,artık onların özgürlüğü yoktur velevki o kişi istediği kadar ben hayatımdan memnunum desin.Savaş esirleri karşı tarafa teslim olmuş insanlardır,onlarında özgürlüğü yoktur,velevki istedikleri kadar bize insani muamele yapıyorlar desinler. Masallara teslim olmuş bir insanda,sorgulama özgürlüğü yoktur velevki istediği kadar taklidi iman,bilinçli iman ayırımı yaparak kendini kandırmaya çalışsın Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.