Φ restpektif Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Cumhuriyet gazetesinin 20 Mayis sayisinin birinci sayfasinda bir Anitkabir fotografi var. Altinda da, 19 Mayis munasebetiyle Anitkabir'i ziyaret edenlerin tisortlerinde Ataturk'un Damal Dagi'na yansiyan siluetini gosteren fotograflarin yer aldigi yaziliyor. Gercekten var mi boyle bir yansima? Goruslerinizi merak ediyorum... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Sayin respektif Arkadasim ben Türkiyeden nasil yansidigini bilmiyorum...fakat bana yansiyani sizlerle paylasmak isterim ,,,cünkü böyle konu gelince kendime saklamak olmaz.... cünkü 19.mayislarda Türkiyede bulunmak simdiye kadar nasip olmadi... aba ben buralarda daha degisik sekilde yansimasini görüyorum..bu belli günlere ait degil fakat cok ilginc nedeni ...!!! Avrupada Türk tarihi tam manasiyla okutulmadigi halde..bugun Avrupali gencler...!!! Atamizi cok iyi tanirlar....VE GÜZEL SOHBETLERDE ,,AGIZLARINDAN ,,BÜYÜK ATATÜRK,,kelimesi cikar... tabiki bizler icin gurur verici güzel sözdür........... vede onun öz gecmisini cok iyi bilirler....Modern Türkiyenin kurucusu diye... bundanda kivanc duyariz...bak tekrarliyorum ...Modern Türkiyenin kurucusu...Evet bundanda büyük burlarda Atamizin yansimasi olmaz...cünkü onu okulda tanimamislardir bu bir yansimadir...!!! senin ögrenmek istedigine gelince...onuda merakla bekliyorum... Damal Dagi,na ..da gelince ondanda bize kisa bilgi verseydin sevinirdik.. Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Cumhuriyet gazetesinin 20 Mayis sayisinin birinci sayfasinda bir Anitkabir fotografi var. Altinda da, 19 Mayis munasebetiyle Anitkabir'i ziyaret edenlerin tisortlerinde Ataturk'un Damal Dagi'na yansiyan siluetini gosteren fotograflarin yer aldigi yaziliyor. Gercekten var mi boyle bir yansima? Goruslerinizi merak ediyorum... sevgili restpektif bu konuyu dile getirdiğiniz için size teşekkür ederim... atamızın siluetini 3 defa gördüm ve doğrudur... ARDAHAN'da her yıl Damal ilçemize bağlı Yukarı Gündeş köyü dağlarına 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında düşen Atatürk siluetinin tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenmektedir. Çeşitli yarışmalar ve konserlerle süslenen bu festivale yöreden ve yurt çapından birçok vatandaşımız katılmaktadır. Atatürk silueti nedeniyle ulusal düzeyde yayın yapan televizyonlarda da sık sık yer alan bu festival her yıl biraz daha canlılığını artırmaktadır. saygılar Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Sayin respektif Arkadasim ben Türkiyeden nasil yansidigini bilmiyorum...fakat bana yansiyani sizlerle paylasmak isterim ,,,cünkü böyle konu gelince kendime saklamak olmaz.... cünkü 19.mayislarda Türkiyede bulunmak simdiye kadar nasip olmadi... aba ben buralarda daha degisik sekilde yansimasini görüyorum..bu belli günlere ait degil fakat cok ilginc nedeni ...!!! Avrupada Türk tarihi tam manasiyla okutulmadigi halde..bugun Avrupali gencler...!!! Atamizi cok iyi tanirlar....VE GÜZEL SOHBETLERDE ,,AGIZLARINDAN ,,BÜYÜK ATATÜRK,,kelimesi cikar... tabiki bizler icin gurur verici güzel sözdür........... vede onun öz gecmisini cok iyi bilirler....Modern Türkiyenin kurucusu diye... bundanda kivanc duyariz...bak tekrarliyorum ...Modern Türkiyenin kurucusu...Evet bundanda büyük burlarda Atamizin yansimasi olmaz...cünkü onu okulda tanimamislardir bu bir yansimadir...!!! senin ögrenmek istedigine gelince...onuda merakla bekliyorum... Damal Dagi,na ..da gelince ondanda bize kisa bilgi verseydin sevinirdik.. Saygilar ADD'den "Atatürk silüeti izlensin" kapmanyası Ardahan'ın Damal İlçesiâne bağlı Yukarı Gündeş Köyüânde Karadağ eteğine yansıyan Atatürk siluetinin rahatça izlenebilmesi için seyir terasları ve sosyal tesis yapılması konusunda kampanya başlatıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Damal Belediye Başkanlığı ve CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğütâe ait vakıf tarafından başlatılan âAtatürk siluetini yaşatma ve koruma kampanyasıâ ilgi gördü. Ata Mahallesiânde bulunan seyir sahasına anfi tiyatro, 30 yataklı konaklama tesisi ve Seyitveren Köyü yakınlarında bulunan 80 yataklı otel için yaklaşık 4 milyon YTLâlik bir proje hazırlandı. Kampanyaya ilk desteği Damallılar verdi, bir günde 2 bin YTL toplandı. Ensar Öğüt ve Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan da 500âer YTL ile kampanyaya katıldı. Her yıl 15 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arasında görülen Atatürk silueti için hazırlanan ADD Atatürk Siluetini Koruma ve İzleme Projesiâne katkılar devam ediyor. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 ADD'den "Atatürk silüeti izlensin" kapmanyası Ardahan'ın Damal İlçesi’ne bağlı Yukarı Gündeş Köyü’nde Karadağ eteğine yansıyan Atatürk siluetinin rahatça izlenebilmesi için seyir terasları ve sosyal tesis yapılması konusunda kampanya başlatıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Damal Belediye Başkanlığı ve CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’e ait vakıf tarafından başlatılan ’Atatürk siluetini yaşatma ve koruma kampanyası’ ilgi gördü. Sayin kaplan Degerli bilgilerin icin tesekkürler Saygilarimla Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Ortadan kesilen bir meyvenin icinde Arapca "Allah" yazisi oldugunu iddia edip bu sekilde inanci percinlemekle bir daga yansimis silueti Ataturk'le ozdeslestirmek arasinda ne fark var? Dogmalara karsi savas acmis Mustafa Kemal'in dusuncelerini birer dogma haline getirmek ve takviye olarak dinsel, manevi etkenlerle ozellikler atfetmek... Ben Ataturk'e bu sekil yaklasimlari dogru bulmuyorum. Sizce dogru mu? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Her yıl 15 haziran/15 temmuz tarihleri arasında güneş batarken dağa yansıyan görüntünün bir kaç fotoğrafı... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gömeç Belediyesinin amblemi de olan Atatürk kayaları, Gömeç-Ayvalık karayolunda seyredenlerin hemen dikkatini çeker. Gömeç ilçesinin arka kısmında yer alan yüksek dağların üzerine dikkatlice baktığınızda karşısında Atatürk'ün profilini görürsünüz. Şaşılacak derecede düzgün hatlarla Atatürk'ü sert bağrında barındıran bu kayaları görmek için, bu yoldan geçenler genellikle durup hayranlıkla bu manzarayı seyreder. Gömeç Belediyesi hemen yanıbaşındaki dağlarda profili görülen Ulu Önder Atatürk'ü bayrağındaki amblemle birleştirmiştir. Gömeç, Türkiye'de bayrağında atatürk olan tek belediyedir. Ben bu manzarayı yuzlerce kez gordum ve yuzlerce kez içim cız etti. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Her yıl 15 haziran/15 temmuz tarihleri arasında güneş batarken dağa yansıyan görüntünün bir kaç fotoğrafı... teşekkürler sardunyam ben resimleri yapamadım iyi yapmışsın... isteyen arkadaşım olursa fotoğraflarını gönderebilirim.. saygılar.. evet ap açık atatürk'ün resmidir... kesinlikle resimlerde fotomotntaj yaplmamıştır .. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Ortadan kesilen bir meyvenin icinde Arapca "Allah" yazisi oldugunu iddia edip bu sekilde inanci percinlemekle bir daga yansimis silueti Ataturk'le ozdeslestirmek arasinda ne fark var? Dogmalara karsi savas acmis Mustafa Kemal'in dusuncelerini birer dogma haline getirmek ve takviye olarak dinsel, manevi etkenlerle ozellikler atfetmek... Ben Ataturk'e bu sekil yaklasimlari dogru bulmuyorum. Sizce dogru mu? sevgili restpektif' malesef bunlar doğrudur... ben meyvenin ortasında allah yazısını görmedim ama mümkündür. atatürkün dağa yansıyan gölgesini 3 defa gördüm...demekki oluyormuş bunlar insanlığa ibret olsun diye görünüyorlar diye düşünüyorum... TC'de ataürk sayasinde ezanlar okunuyor,dinimizi yaşatıyoruz...vs.vs Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 geleneksel dincilerle geleneksel atacılar. zihin aynı, hiç fark etmiyor. yarın bi gün orayı 'ibadethaneye' çevirirlerse şaşırmayın. tabi atacıların mutlaka 'çagdaş' bir yorumu vardır bu 'doga harikası' olayla ilgili. yok aslında birbirimizden farkımız. Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Bazi Ataturkculerin nedense dindarlarla bu yonden cok dusundurucu benzerlikleri var. Kendi dogmalarini, kutsallarini tartismasiz dogru bulan dindarlarla dusuncelerini tartismasiz dogru bulan bazi Ataturkculer sahi benzemiyor mu? Eee bu denli kutsallastirirsaniz bir seyi ortaya boyle bir sey cikiyor... Dogmalara bilimsel dusunmeyi bir alternatif olarak gelistiren Ataturk bugun benzer dini sablonlarla goruluyor. Uzerinde durulmaya deger bir konu. Bazi zihniyetlerin, bilimin kilifina ne kadar sarinsalar da, gercek anlamda bilimsel bir durusa sahip olamamalarini daha iyi anliyorum. Dusuncelerin neden bu kadar rahatlikla ideoloji haline geldigini de... Selam ile.. Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2007 Bazi Ataturkculerin nedense dindarlarla bu yonden cok dusundurucu benzerlikleri var. Kendi dogmalarini, kutsallarini tartismasiz dogru bulan dindarlarla dusuncelerini tartismasiz dogru bulan bazi Ataturkculer sahi benzemiyor mu? Eee bu denli kutsallastirirsaniz bir seyi ortaya boyle bir sey cikiyor... Dogmalara bilimsel dusunmeyi bir alternatif olarak gelistiren Ataturk bugun benzer dini sablonlarla goruluyor. Uzerinde durulmaya deger bir konu. Bazi zihniyetlerin, bilimin kilifina ne kadar sarinsalar da, gercek anlamda bilimsel bir durusa sahip olamamalarini daha iyi anliyorum. Dusuncelerin neden bu kadar rahatlikla ideoloji haline geldigini de... Selam ile.. Buradaki "dindar" kelimesini "dinci" olarak değiştirsek daha doğru olur diye düşünüyorum. Atatürkçülerin doğmaları yok bence, bu doğru değil. Ama bu ya da buna benzer görüntüler bizi çok şaşırtıyor ve büyük beğenimizi topluyor. Dolayısıyla insanların bu tür ilginç doğa olaylarını heyecanla karşılamaları çok garip değil. bazı arkadaşlarımız, beğenilerini içinde bulundukları heyecanla ifade ediyorlar. Bu onların doğmatik bir fikir yapısına sahip olduklarını göstermez. Ben hiç doğmatik düşünen Atatürkçü tanımadım. Zaten böyle birinin Atatürkçü olabileceğini de sanmıyorum. ben düşüncelerin rahatlıkla ideoloji haline gelmelerine hiç şaşırmıyorum biliyor musunuz. Ama çok şaşırdığım bir şey var; dinler nasıl oluyorda insanların doğmatik kafa yapılarının içinde birer ideoloji haline geliveriyor, kışın damlardan sarkan buz parçaları gibi sivri uçlu ve her an tehlike yaratmaya hazır oluyor.işte buna çok şaşıyorum. Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Ataturk'u bildigim ve anladigim kadariyla, sayet simdi yasiyor olsaydi, bu tur yaklasimlara aci bir tebessum ile bakardi. Tesadufen olusmus bir doga goruntusunu veya herhangi bir dagin almis oldugu sekli bu sekilde yorumlamak dini sablonlarla dusunmektir. Yansimanin mekanina bakarak "bir insan goruntusu olusmus" diyerek daha cok da turizm kaynakli reklamlari anlarim ve hakli bulurum. Ama bu sekilleri adeta doganin bir hikmeti olarak kabul etmek ve Ataturk'le ozdeslestirmek... Iste bu noktada dusunmek gerekiyor. Sayin rua hic dogmatik dusunen bir Ataturkcu tanimadigini soylemis. Ortaya atilan her fikri Ataturk'un dusunceleri isiginda ele alip uymuyorsa hemen red etmenin acaba "anayasamiz Kur'an'dir" diyen anlayistan ne farki var? Her iki taraf da degismeyen ilkeleri olcu aliyor ve bu ise dogmadan baska bir sey degildir. Hem siz bana Ataturk'e ait sadece bir dusunceyi elestirin, o zaman bakalim derim. Unutmayin, bilimsel dusunme elestireldir, dogmatik dusunme teslimiyetcidir!.. Ayrica yine bazi Ataturkculerdeki turbe kultune de dikkat cekmek gerekiyor. Dini sablon bu konuda da varligini guclu bir sekilde hissettiriyor. Biraz dikkat ederseniz, dogmatik dusunmenin davranislarda ve sozlerde yarattigi ortak noktalari gorebilirsiniz. Selam ile.. Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Sanıyorum bu topici açma amaçları Atatürkçüleri eleştirebilmekmiş. Doğada enteresan olan pek çok olay var, bu görüntülerde onlardan biri ama hiçbir Atatürkçü bu görüntülere tapınmaz. Sadece hoş bir manzarayı hayranlıkla izler. Doğa bir imza atmıştır manzarasıda güzel. Doğanın kendi doğallığında ortaya çıkan bütün güzellikleri hayranlık verici. Ama hiçbir Atatürkçü bunlara bir kutsallıkla bakmaz. Sadece izler. Dincilerin kutsal olarak adlandırdıkları herşeye tapınma merakları var. Bir insan ya da bir eşya farketmiyor, bir doğa harikasına hayranlıkla bakmak ile ona tapınmak arasında çok büyük bir fark var. Kabede her yıl binlerce insan izdihamdan ölüyor. Yahudiler ağlama duvarına tapınıyor, Hristiyanlar İsa ve Meryem heykellerine tapınıyor, bazı Müslümanlarda kutsal emanetlere tapınıyor. İnanç ideolojiye bu şekilde dönüşüyor. Kutsallaştırma tehlikeli boyutlara vardığında ideal haline gelir. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 herkes 'kuldur' önemli olansa 'kullugu' hakikileştirmektir. artı, herkes tapınır lakin farklı farklı tapınır. ''baglan ve kurtul'' demişler. garip degil mi?. hem baglan hem kurtul..paradoks olmalı bu... neyse, herkes herkesdir, biraz farklı yeriz yogurdu .. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2007 geleneksel dincilerle geleneksel atacılar.zihin aynı, hiç fark etmiyor. yarın bi gün orayı 'ibadethaneye' çevirirlerse şaşırmayın. tabi atacıların mutlaka 'çagdaş' bir yorumu vardır bu 'doga harikası' olayla ilgili. yok aslında birbirimizden farkımız. sevgili aslan 34 sizdeki nasıl inanıştır anlamış değilim. bugüne kadar nereyi ibadet haline getirdiler?eğer anıtkabiri katediyorsan,bu sizin ibadet anlayışınızdır. sizin ibadetiniz böyle ise size söylenecek başka birşey yoktur. ibadet hane ile ne alaksı var şimdi .. asıl bu zihniyet kimliksiz mezarlardan medet umanlardır....yani siden başkası bunu düşünemezdi... asıl şimdi anlıyorum arkadaşların set tepkilerini... siz burada sözde din adına dini savunuyorsunuz ama sizinde asıl amacınız farklı....amacınız maksatlı dini baltalamak'tır. Atatürk gibi bir insanla ilahi bir gücü nasıl kıyarsınız.....nasıl inançtır bu? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 sevgili aslan 34 sizdeki nasıl inanıştır anlamış değilim. sevgili kaplan; sormadan anlayamazsın ki. sadece anlamış gibi yapabilirsin. benim beynimin içindeki tanımlamaları merak ettiyseniz, tamam. ben sadece 'yozlaşmanın' nasılda herkes için aynı eylemler dayattıgını belirtmek istedim. yani yok aslında bir birimizden farkımız. kavramlar ve anlamları önemli, bize neyi ifade ettigi önemli. Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 Arada çok büyük fark var bir tarafta dini hayatının tek gayesi olarak algılayanlar ve onların medet umdukları bilimum eşya, sakal, giysi, kılıç gibi. Ve onlara yaklaşımları, türbelerde ortaya çıkan ilkel manzara duvarlara el/yüz süren insancıklar, bu dindir diye bebeklerini türbelerde yatıran kadıncıklar, mezarda yatandan keramet bekleyen adamlar, bir sürü hurafe ve uydurma hikayeler. Örneğin sokakta başı açık dolaşan bir kadın bir türbeye aynı şekilde giremez eğer girerse çevrede bulunanlar bunu hoş karşılamazlar, o kadar komiktir ki kadın diriden saklamadığı saçını ölüden saklamak durumundadır. Bu bütün müslüman aleminde yaygın bir gelenek. Mezarlara ve ölüye öyle harikuladelikler isnat ederlerki, bunu ancak masallarda dinlersiniz. Bunun gibi bir sürü tuhaf ama yaşama yayılmış davranış var hepsinin dayanağı dine mal ediliyor. Anlatılan hikayeler böyle. Diğer tarafta mezara gittiğinde orada yatan kişinin kemiklerinden yada ruhundan keramet beklemeyenler var. bunu sadece anmak ve saygıda bulunmak için yaparlar. Atatürk'ün silüetine benzeyen manzaraların da bir kutsaliyeti yok. Sadece bir doğa harikası, hurafeciler gibi dağa gidip medet beklemiyorlar. Bir taraf hurafe ve tabuyu hamur etmiştir, diğer taraf akıl ve saygıyı. Nasıl fark yok? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 Arada çok büyük fark var bir tarafta dini hayatının tek gayesi olarak algılayanlar ve onların medet umdukları bilimum eşya, sakal, giysi, kılıç gibi. Ve onlara yaklaşımları, türbelerde ortaya çıkan ilkel manzara duvarlara el/yüz süren insancıklar, bu dindir diye bebeklerini türbelerde yatıran kadıncıklar, mezarda yatandan keramet bekleyen adamlar, bir sürü hurafe ve uydurma hikayeler. Örneğin sokakta başı açık dolaşan bir kadın bir türbeye aynı şekilde giremez eğer girerse çevrede bulunanlar bunu hoş karşılamazlar, o kadar komiktir ki kadın diriden saklamadığı saçını ölüden saklamak durumundadır. Bu bütün müslüman aleminde yaygın bir gelenek. Mezarlara ve ölüye öyle harikuladelikler isnat ederlerki, bunu ancak masallarda dinlersiniz. Bunun gibi bir sürü tuhaf ama yaşama yayılmış davranış var hepsinin dayanağı dine mal ediliyor. Anlatılan hikayeler böyle. Diğer tarafta mezara gittiğinde orada yatan kişinin kemiklerinden yada ruhundan keramet beklemeyenler var. bunu sadece anmak ve saygıda bulunmak için yaparlar. Atatürk'ün silüetine benzeyen manzaraların da bir kutsaliyeti yok. Sadece bir doğa harikası, hurafeciler gibi dağa gidip medet beklemiyorlar. Bir taraf hurafe ve tabuyu hamur etmiştir, diğer taraf akıl ve saygıyı. Nasıl fark yok? hiçde bile. saydıgınız 'yozlaşmış' insan davranışlarının hayatında din tek gaye degildir. din bir ekstradır onlar için. çogu aslında dinde ne oldugunu bilgi düzeyinde bile bilmezler. iyi bakın sokaga. gelenkesel atacılar ile geleneksel sözde dindarları degerlendirirken içe bakın yani öze, ama dışa degil. dışın her zaman yanılgı payı yüksektir. ha bulutdaki veya başka bir yerde ortaya çıkan 'ALLAH' lafzını kendine dayanak eden, ha da dagdaki gölgelenmeyi 'doga harikası' olarak görenler, ne fark ederki. bu 'doga harikacılar' bu gölgelenmede 'ilahi' bir yön görüp içten içe nasılda seviniyorlardır. sözde dindarlara gelince 'yobaz' , başkaları yapınca 'doga harikası' mış.. aslında bu zihinlerin hepsi 'yobaz'...... bence yani. Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Bir seyi elestiremeden mutlak bir sekilde kabul ediyorsaniz buna dogma denir. Ve herhangi bir konuda "O soyle dedi" dendiginde pesinen dogrudur gozuyle bakiyorsaniz buna iman denir. Karsilastiginiz her konuda mutlaka birisinden, kitaptan vs referans istiyorsaniz ve basvurdugunuz referans sizi sorgusuz sualsiz kendisine bagliyorsa buna akli rehin alan teslimiyetcilik denir. Mutlak surette dogru kabul ettiginizin elestirilmesine tahammul edemiyorsaniz, bunlari herkesin kabul etmesini savunuyorsaniz, baskalarina dayatiyorsaniz, sizin gibi inanmayanlari / dusunmeyenleri hor goruyorsaniz buna radikalizm denir... Selam ile.. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Bir seyi elestiremeden mutlak bir sekilde kabul ediyorsaniz buna dogma denir. Ve herhangi bir konuda "O soyle dedi" dendiginde pesinen dogrudur gozuyle bakiyorsaniz buna iman denir. Karsilastiginiz her konuda mutlaka birisinden, kitaptan vs referans istiyorsaniz ve basvurdugunuz referans sizi sorgusuz sualsiz kendisine bagliyorsa buna akli rehin alan teslimiyetcilik denir. Mutlak surette dogru kabul ettiginizin elestirilmesine tahammul edemiyorsaniz, bunlari herkesin kabul etmesini savunuyorsaniz, baskalarina dayatiyorsaniz, sizin gibi inanmayanlari / dusunmeyenleri hor goruyorsaniz buna radikalizm denir... Selam ile.. sevgili restpektif yazdıklarınızı ben ustüme alınmıyorum fakat bu suliette kabul edilmeyecek bir durum yok. ap açık siluet ortadadır. eğer inanmayan varsa buyursun gelsin ve görsün... dağ'ın doğal yapısı kesinlikle bozulmamış ,oynanmamış doğal görünümü'nün yansıması olduğunu göreceksiniz. bunun en güzel belgesi düzenlenen festivale gelmeniz ve görmenizdir. saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.