Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TÜRKÜZ, TÜRKÇÜYÜZ, ATATÜRKÇÜYÜZ


Trabzonlu-CH

Önerilen İletiler

Türkiye değişik bir ülke... Türkiye'de kavramlar birbirine girmiş durumda... Tam bir kavram kargaşası var. Herkes kendisine göre bir şeyleri tanımlamak gayretinde... Sorsan herkes Atatürkçü... Herkes milliyetçi... 'Atatürk kimdir?' desen soru sorduğun kişi 'Samsun'a çıkmış, ülkeyi kurtarmış'tan ötesini bilmiyor. Atatürk'ü tanımak lazım.. Atatürk, yalnız Samsun'a çıkmış bir lider değildir. O, bu milletin makus talihini değiştirmiş bir Türk başbuğudur. Atatürk'ün fikirlerini bilmek lazım, millet için harcadığı emeği, fedakarlıkları bilmek lazım. Bilmek, ancak okumakla olur. En başta eğitim kurumlarınız bunun esaslı bir eğitimini vermeli.. Aslında 'Atatürk'ü Anlamak' diye bir ders olmalı ve zorunlu kılınmalı... Veyahut Atatürk'ün ölümsüz eseri 'Nutuk' zorunlu ders haline getirilmeli.. Günümüz şartlarında Atatürk'ü anlamaya, Atatürk'ü anlayan insanlara o kadar muhtacız ki...

 

Atamız'a, Başbuğumuz'a saldırılar başladı. Avrupa bu büyük komutandan yediği tokatı hiç bir zaman unutmadı. Unutması da mümkün değil.. Şimdi Anadolu'dan kuyruğunu kıstırıp kaçanların torunları 'birliğimize girmek istiyorsanız, Atatürk'ü unutun' diyorlar. Onu unutmak mümkün mü? O, unutulacak birisi değil, Türk evladı O'nu unutursa dünyayı Türk'e dar ederler.. Bu bilinmeli... Yalnız Avrupalı mı Atatürk'e saldırıyor? AB-ABD'nin çanağından beslenenler var. Önlerine atılan bir kemiğe vatan satanlar, Atatürk'e küfredenler var. Sebebi; Atatürk, denince Türk düşmanlarının aklına Türk geliyor, zafer geliyor, atılım geliyor, milli devlet geliyor.. Atatürk, bir direniş sembolüdür, bağımsızlık sembolüdür. Atatürk onun için yıpratılıyor. Onun için milletin gönlünden düşürülmeye çalışılıyor.

 

Türkiye'de bir kavram kargaşası var demiştik. Atatürk'süz Atatürkçülük olduğu gibi, Atatürk'süz milliyetçilik de var. Atatürk'süz Atatürkçülük olur mu? Asıl konumuz; Atatürk'süz milliyetçilik olur mu? Atatürk'ü kabul etmeyen, Atatürk'ü anlamayan milliyetçilik olur mu? Türkiye'de Atatürk'ü anlayamayan, Atatürk'e kin besleyen milliyetçiler var. (Daha doğrusu kendisini o şekilde tanımlayanlar var.) Atatürk demek Türk demek, asil kan demek.. Atatürk'e düşman olup, yaptıkları ümmetçiliği de milliyetçilikle sentezleyenler var. Bunlar için tek vatan, tek dil önemli değil ki vatanın bölünmesi için bir yerlerini yırtanlara 'kardeş' diyorlar, kendi böğürtülerini Türkçe'nin yanına eş yapmaya çalışanlara 'kardeş' diyorlar. Her türlü ******** bunlarda, her türlü melanet bunlarda... Yine de 'kardeş, kardeş'.. Ülkeyi tehdit edecek boyuta ulaşmış, milleti afyonlamaktan öteye gitmemiş 'kardeş edebiyatını' ideoloji haline getirenlerin bu aymazlığı dünyanın hiç bir yerinde yoktur sanırım. Aşağı bir milleti, Türk'ün yanına yükseltmeye çalışıyorlar. Bunlar nerede adam yerine konmuşlar ki, burada adam yerine koyalım? kürtler Suriye'de mi adamlar, İran'da mı? ABD olmasa Irak'ta da adam yerine koyan yoktu. Dedim ya 'Türkiye garip bir ülke'.. Ben, bir arabın kendisini parçalarcasına 'kürtler kardeşimiz' diye yırtındığını ve bu yolda kendi ırkdaşlarını karşısına aldığını ne duydum, ne de gördüm. Hiç bir arap, 'arap-kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir' diye sokaklarda bağırmaz. Ne diye bağırsın? kürt'ü II. sınıf hatta III. sınıf vatandaş olark görür. Ama Türkiye'de öyle mi? Bu soysuzluk devam ederse Atatürk Türkiyesi'nde Türkler II. plana itilecek. Hatta itilmiş durumda.. Türk'ü II. plana atan, Türk'e bu durumu reva görenlere son sözümüz şudur ki; Türk ırkının laneti üstünüze olsun beyler!

 

İnadına Türküz, Türkçüyüz.. Batıcı değil, medeniyetçi.. İnadına Atatürkçüyüz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türk olmak günümüzde zor zanaat oldu. Etnik kökenlerin şımartıldığı, baştacı edildiği bir devirde Türk olmak ve bu yolda bir şeyler yapmak zor hale geldi. Türk'üm diyemeyen bazı zavallılar, ırken Türk olmayan, Türk'e kin besleyen düşmanlar, etnik döküntüler de bu uygun ortamı değerlendirip her alanda Türk'e, Türklüğe hücum ediyorlar. Türk'lerin sürüldüğü, kadro verilmediği, ikinci plana atıldığı günler yaşıyoruz. Utanılmasa anayasadan da, ders kitaplarından da 'Türk' kelimeleri bir bir çıkarılacak. Bütün bunların doğal olarak evveliyatı var. Gecikmiş, ama unutulmamış intikam hissi bugün yeryüzüne çıktı. Türk'ten intikam alınıyor.

 

Türk, Türk-İslam sentezi ile beraber fikir hayatımıza giren 'ümmet' kavramı ile hep ikinci plana itildi. Daha önce 'Türklüğü' ile övünen beğler, şadlar, yabgular, kağanlar vardı. İslam sonrası ise bu usul değişti, yerleşen 'ümmet' anlayışıyla Türk devletlerinde öncelikle 'müslüman' olmak ve tabii ki 'arap' olmak, 'Türk' olmaktan daha üstün bir durum haline dönüştü.. Hatta o kadar ileri gidildi ki, Türk isimler terkedildi, arap, fars isimleri alındı. Güzelim Türkçe ikinci plana itildi, arapça, farsça etkin hale geldi. Yazışmalar da farsça, edebi yazılarda da arapça, farsça kullanıldı. bir müddet sonra saray dili, halk dili gibi bir kavram ortaya çıktı. Böylelikle İslam diniyle beraber şart olmayan bir unsuru yerine getirmiş, arap kültürünü de benimsemiştik. Özellikle Selçuklu (gerçi Osmanlı'ya göre daha Türk'tür), Osmanlı dönemlerinde Türklük önemsenmedi. Osmanlı'da ayrıca bir dönme, devşirme üstünlüğü de vardı. Türk dışında her grup baştacı edilmiş, Türkler köylere hapsedilmişti. Köylerde ağır vergiler altında ezilen, uzun süren savaşların yıkımını, olmsuzluklarını çeken Türkler yoksul kalmışlardı. Ara sıra bu duruma 'dur' demek istedilerse de, hepsine 'Celali' damgası vuruldu. Bu tür hareketler Türk olmayan paşalarca hep kanlı bir şekilde sonlandırıldı. Mezhep ayrımı bile yapılmış, Alevi Türkmenler Osmanlı kılıcı ile tanışmıştır. Birinci Dünya Savaşı sırasında çok sevilen araplardan kazık yenilene kadar Türkler kimsenin aklına gelmedi.

 

Osmanlı'da durum o kadar kötüydü ki, Türküm demek insanların yüzünü kızartan bir durum haline getirtilmişti. Yüksek kademe kendini Türk'ten ziyade Osmanlı olarak tanımlıyorlardı. Onlara göre Türk demek köylü demekti. O günlerle alakalı aklımda kalan bir hikaye var. Bir Osmanlı Türk Paşası (adını hatırlayamadım) Anadolu'da bir yerde dinlenmek için duruyor, o sırada toplanan ahaliyle sohbete başlıyor. Konu dönüp dolaşıp köken meselesine geliyor. Paşa soruyor; herkes göğsünü kabartarak 'ben kürtüm, ben şyum, ben buyum' diyor. Bir tane yaşlı amca susuyor. Üstü başı yerinde olmayan ama temiz giyimli, ak yüzlü bu ihtiyara paşa özellikle soruyor. Yaşlı amca, utana sıkıla 'ben de Türk'üm oğul' deyiveriyor. Bu utancına içerleyen paşa amca ya: " Amca, neden çekinerek söyledin, ben de Türk'üm!" Amcanın cevabı yürek parçalayan cinsten " Aa oğul Türk'ten hiç paşa olur mu?" Paşa, bu cevabı alınca gözyaşlarını tutamıyor. Osmanlı'da durum bu halde idi işte...

 

Atatürk'le beraber yeniden Türk hakimiyetinden bahsetmeye başladık. Türkler'in adı devlet oluyordu işte.. Ne mutlu bir olay.. İlk kez Türkler'in yüzü gülüyor. Türklüğü yüceltmek için Ata neler yapıyor, neler.. Mucize gibi.. Türk ise Atası'nın verdiği heyecanla daha bir çalışıp on yılda her yaştan on milyon genç yaratıyor, yurdu demir ağlarla örüyor. Ta ki kara gün Kasım 10'una kadar.. Türk'üm diyemeyen bazı zavallıların, ırken Türk olmayanların, Türk'e kin besleyen düşmanların, etnik döküntülerin intikamını almak istedikleri dönem bu dönemdir; Atatürk dönemidir.

 

Atatürk'ten sonra inkılaplar unutuluyor, Türklük yeniden ikinci plana atılmak isteniyor. Yeri geliyor 'Türk' diyenler taputluklara tıkılıyor. Tabutluklar derken, karşı devrimler derken bugün bu haldeyiz.

 

Türk'ün günü yine gelecek. Ataların dediği gibi 'yiğit düştüğü yerden kalkar'. Her karanlık gecenin bir aydınlık sabahı vardır. Önemli olan Türk kalabilmek.. İnadına TÜRK'ÜZ!!! Tanrı Türk'ü Korusun...

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aşağı bir milleti, Türk'ün yanına yükseltmeye çalışıyorlar. Bunlar nerede adam yerine konmuşlar ki, burada adam yerine koyalım? kürtler Suriye'de mi adamlar, İran'da mı? ABD olmasa Irak'ta da adam yerine koyan yoktu. Dedim ya 'Türkiye garip bir ülke'.. Ben, bir arabın kendisini parçalarcasına 'kürtler kardeşimiz' diye yırtındığını ve bu yolda kendi ırkdaşlarını karşısına aldığını ne duydum, ne de gördüm. Hiç bir arap, 'arap-kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir' diye sokaklarda bağırmaz. Ne diye bağırsın? kürt'ü II. sınıf hatta III. sınıf vatandaş olark görür. Ama Türkiye'de öyle mi? Bu soysuzluk devam ederse Atatürk Türkiyesi'nde Türkler II. plana itilecek. Hatta itilmiş durumda.. Türk'ü II. plana atan, Türk'e bu durumu reva görenlere son sözümüz şudur ki; Türk ırkının laneti üstünüze olsun beyler!

 

İnadına Türküz, Türkçüyüz.. Batıcı değil, medeniyetçi.. İnadına Atatürkçüyüz...

 

Belirli yerlerde hakli olsaniz da bence dusuncelerinizi cok tehlikeli ifadelerle dile getiriyorsunuz.. Bir baska milletin mensuplarina ikinci sinif insan muamelesi yapma yetkisini kendinizde nerden gordunuz bilmiyorum ama bunun Ataturkcu dusunceyle uzaktan yakinda alakasi yoktur. Tam tersine "ulu kan" gibi ifadeler kullanarak, Nazi Almanya'si fikirlerine yakin bir tutum sergiliyorsunuz. Hatirlayin ki Turk milleti, kendi topraklarinda ikinci sinif insan muamelesi gordugu birinci dunya savasi yillarinda buyuk azaplar cekmis, yurt sulh cihanda sulh diyen yuce onderimiz bu milleti kim bilir yuregi nasil kan aglayarak savasa surmus ve bircok aydinlik Turk genci bu yolda hayatlarini feda etmislerdir.

 

Dusuncelerinizi belirtisinizdeki tarz, Turklugu yuceltmektedir belki ama baska bir milleti asagilamakla beraber.. Bunun hicbir medeni dusuncede yeri yoktur. Insanliktan cikmiz Hitler hukumetinin diger irklar uzerinde Alman irkinin yucelten zihniyetine yakinlasan dusunceleriniz Ataturk'u oldukca rahatsiz ederdi. O kendi milletini cok sevdi ama bir gun bile var midir ki baska bir milleti ezmistir.

 

Ataturk ordulara karsi, Turkiye cumhuriyetine goz dikmis dunya liderleriyle savasmistir. Hicbir tarih kitabinda yazar mi ki, Ataturk ulkenin isgal edilmesinde basi ceken Ingiliz liderlerine ve siyasetine olan kiniyle Ingiliz insanini asagilamistir. Tam tersine Canakkale'de kalan olu bedenleri, bizim vatanimizda olduler onlar artik bizim cocuklarimizdir diye bagrina basmistir. Ataturk milletleri birbirine kirdiran oyunlarin aleti olmayacak kadar zeki bir adamdi, ve baris yanlisi tavirlari millet secmezdi..

 

Bence onun izinde giderken ilk once bu ilkelerini benimsemek, onu ilk once bu yonuyle tanimak cok onemlidir.

 

Saygilarimla

Tugce

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tuğçe kardeş bilmem ne dşüşünürsün belki faşist dersin de bize biryerde hakılısın özgürlükçü herşeye açık bir akım (kominizm)meydana çıktıkdan sonra türkçülüğün anlamı kalmadı herkes kendi başka bir insan zannetti.sende hakılısın bi yerde ama biz herzaman türklüğün yanındayız ATATÜRK ün bir neferleriyiz.

 

Yağız at kişnedi, parladı kılıç.

İşte böyle yazıldı Türkün tarihi.

Kızardı gökyüzü, eridi demir,

İşte böyle yazıldı, Türkün tarihi.

 

Doğuya, batıya, aktı yiğitler;

Nereye gidersen, orda adı var.

Kocamış gaziler, yitik şehitler;

Her yerde obası, mezar taşı var.

 

Nerdedir doğru yol, nerde karanlık,

Rehberim ol göster, haydi asil Kurt

Yürekler ıpışık, gözler aydınlık;

Vardığın her ova, oldu birer Yurt.

 

Bin yıllık yolculuk, bitmedi daha;

Bu kötü rüyadan, uyansana Türk.

Onurun Atandan, mirastır sana;

Mirastır benliğin, kaybetmekten ürk!

 

Yağız at kişnedi, parladı kılıç.

İşte böyle yazıldı, Türkün tarihi.

Kızardı Gökyüzü, eridi demir,

İşte böyle yazıldı, Türk’ün tarihi.

 

Ne yağız at kaldı, ne parlak kılıç,

Silinip gitti mi, Türk’ün Tarihi?

Kızarır gökyüzü, Erir demir dağ

Bir gün yine yazılır, Türkün tarihi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ulkuculugu TURKLER disindakilere birakirsan onlar da fasizme baslar, davaya zarar verir.

 

Uniye girdigimde tek dusuncem ulkuculuktu, ama gel gor ki isi cakallar devralmis. Adamlar artisitkten, mafyavari davranmaktan,fasistlikten baska bi sey bilmiyorlar. Dava mava yok ortada bir guc ve onu kotuye kullanan bir avuc zibidi kalmis, adam dovmekten, killa tuyle ugrasmaktan baska birsey bilmiyorlar.Nerde babamin bana anlattigi ulkuculer?nerde bozkurtlar?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Belirli yerlerde hakli olsaniz da bence dusuncelerinizi cok tehlikeli ifadelerle dile getiriyorsunuz.. Bir baska milletin mensuplarina ikinci sinif insan muamelesi yapma yetkisini kendinizde nerden gordunuz bilmiyorum ama bunun Ataturkcu dusunceyle uzaktan yakinda alakasi yoktur. Tam tersine "ulu kan" gibi ifadeler kullanarak, Nazi Almanya'si fikirlerine yakin bir tutum sergiliyorsunuz. Hatirlayin ki Turk milleti, kendi topraklarinda ikinci sinif insan muamelesi gordugu birinci dunya savasi yillarinda buyuk azaplar cekmis, yurt sulh cihanda sulh diyen yuce onderimiz bu milleti kim bilir yuregi nasil kan aglayarak savasa surmus ve bircok aydinlik Turk genci bu yolda hayatlarini feda etmislerdir.

 

Dusuncelerinizi belirtisinizdeki tarz, Turklugu yuceltmektedir belki ama baska bir milleti asagilamakla beraber.. Bunun hicbir medeni dusuncede yeri yoktur. Insanliktan cikmiz Hitler hukumetinin diger irklar uzerinde Alman irkinin yucelten zihniyetine yakinlasan dusunceleriniz Ataturk'u oldukca rahatsiz ederdi. O kendi milletini cok sevdi ama bir gun bile var midir ki baska bir milleti ezmistir.

 

Ataturk ordulara karsi, Turkiye cumhuriyetine goz dikmis dunya liderleriyle savasmistir. Hicbir tarih kitabinda yazar mi ki, Ataturk ulkenin isgal edilmesinde basi ceken Ingiliz liderlerine ve siyasetine olan kiniyle Ingiliz insanini asagilamistir. Tam tersine Canakkale'de kalan olu bedenleri, bizim vatanimizda olduler onlar artik bizim cocuklarimizdir diye bagrina basmistir. Ataturk milletleri birbirine kirdiran oyunlarin aleti olmayacak kadar zeki bir adamdi, ve baris yanlisi tavirlari millet secmezdi..

 

Bence onun izinde giderken ilk once bu ilkelerini benimsemek, onu ilk once bu yonuyle tanimak cok onemlidir.

 

Saygilarimla

Tugce

 

Sayin Tugce arkadas,

 

Dediklerine katilmamak mumkun degil. Seni yaptigin yerli elestriden dolayi kutluyorum. Maalesef artik Turkiye Milliyetciligi (yani ortak Turkiye Haklari Milliyetciligi) yerine irkci bir Turk Milliyetciligi hatasina dusmuz ve hazin sonumuzu bekliyoruz. Bu yuzden yillardir sistematik olarak asagiladigimiz Kurtler bizlere artik tepki gosteriyor. Bence de Ataturk'un yolundan coktan iktik, zira Ataturk'un kastettigi milliyetcilik boyle bir yikimci bir milliyecilik degildi, ve olamaz da!

 

Saygilar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.