Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Y Tu Mama Tambien / Ananı Da Çok güzel bir Meksika filmi... Yönetmen : Alfonso Cauron Oyuncular : Ana Lopez Mercado, Gael Garcia Bernal, Diego Luna Yapım Yeri : Meksika Yapım Yılı : 2001 Süre : 105 Dakika "Paramparça Aşklar ve Köpekler" filminden sonra izlediğim en güzel filmlerden birisi. Zaten oyunculardan birisi de o filmde oynayan çocuk... Ergenlik çağındaki Tenoch ve Julio, başlarına vuran cinsellik güdüsünün esiri durumundadırlar. Tabi kız arkadaşlarıda... Her fırsatta... Ancak tabi başka haz aramaya başlarlar ve filmin sonunda, ironik bir şekilde arkadaşlıklarını bitirende bu olur. Filmin adının "Ananı da..." olmasının nedeni de bu zaten... Cinsellik güdüsünün bazı şeylerden ne kadar güçlü, tehlikeli olduğunu ve nasılda dizginlenmesi gerektiğini ortaya koyan bir film. Ana Morelos, bu yakışıklılardan birinin kuzeninin karısı. Ayrıntısına girmeyeyim ki izleyecekler için tadı kaçmasın. Bunların hayatına giriyor ve dramatik bir şekilde çıkıyor. Ve unutmayacakları çok güzel şeyler öğretiyor bunlara... Filmin en güzel yanı "kırkambar" gibi küçük hikayeler var içinde. Filmin akışı içinde birden yolda kaza sonucu ölmüş bir fakirin hayat hikayesini dinliyorsunuz, Ya da çiftlikten kaçmış 27 domuz giriyor hayatınıza... Ya da Julio'nun kız arkadaşının annesinin neler yaşayacağı... Belki de bundan 10 yıl önce olmuş bir araba kazasının hikayesini dinliyorsunuz... Bence çekiciliği bir yana akıcılığı yönünden de çok güzel. Film boyunca, sanki Şehrazat'ın bir sonraki hikayeyi anlatmasını bekler gibi başka bir küçük hikayercik var mı diye bekliyorsunuz. Ve en güzeli ne biliyor musunuz? Bunun farkında bile olmuyorsunuz... Bir süre sonra farkediyorsunuz o hikayeleri ve ne zamandır anlatılmadığını da farkediyorsunuz. Çok ilginçti yaa... Ve filmden en güzel replik şu: Ana, Julio ve Tanoch'un Cinsellik deneyimlerini anlatırken kavga yaşamaları sonucunda söylediği şu laf çok süperdi: "Bu kadar çabuk boşaldıktan sonra, kimin kimi yaptığının ne önemi var?!" Ama şimdiden uyarayım: Filmin benim izlediğim altyazısı hakikaten çok güzel... Ve hatta isteyen olursa mutlaka veririm. Çünkü çeviren kişi her kimse, bizimespri anlayışımıza ve bizim kavrayışımıza göre çevirmiş. Deyimler, espriler, küfürler... Hersi tamamen Türk zekasına göre işlenmiş. Ve şu var filmden kopukluk arzetmiyor... Örtüşüyor... Anlıyorsunuz yani... Ben DivX formatında izledim ve benim izlediğim alt yazıyla izleyenler ne demek istediğimi anlayacaklardır. Ben bu kadar çok gülmemiştim bir alt yazılı filmde ve bu kadar çok içime sinmemişti bir film. Hem anlam bütünlüğü var, hemde tamamen size hitap ediyor. Ama uyarım şu ki; Film küfürlü, Ve Cinsellik içerikli... 18 yaşından küçükler izlemesin... Ama gerçekten en sevdiğim filmlerden birisi ve bu tarzda film varsa bildiğiniz yazarsanız hakikaten çok sevinirim. Sayın Admin'den özellikle tavsiyeleri bekliyorum... Saygılarımla... Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Admin Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Bu film gerçekten güzel bir film... Gael Garcia Bernal olduğu filmleri sevmemek mümkünmü.... İşte sana bir liste bulabilirsen izle derim özellikle en yeni filmi olan Rüya Bilmecesi - The Science of Sleep - Mutlaka izlemelisin - Yani yaşam budan daha güzel anlatılabilirmi bilemiyorum..! Ve diğer filmler: Hayatındaki Azizleri Keşfetme Klavuzu - A Guide to Recognizing Your Saints (2006) - Kenar mahalledeki gençlerin yaşamından kesitler va yaşamı nasıl algıladıkları ile ilgili keskin önizlenimler... Benimle Uzan - Lie with Me (2005) - Sekse düşkün bir kadının başından geçen ilginç bir aşk öyküsü... Shortbus (2006) - Erkekleri karşısında sahte orgazm olan kadınların öyküsünü anlatan bu film - Seks terapisti olan bir kadının başına gelince ne olduğunu göreceksiniz... Sherrybaby (2006) - Hapisten yeni çıktınız ve eski yaşam alışkanlıklarınıza geri dönmek istemiyorsunuz ve küçük bir kızınız var. Enteresan bir yaşam öyküsü... Mozart ve Balina - Mozart and the Whale (2005) - iki yavaş insanın başından geçen aşk öyküsü.... Unutmayın bunların hespi büyükler için filmler - Seks konusunu veya yaşamın zor taraflarını o konuların yaşamda oluşum şekli göz önüne alınarak işlenmiştir... Bu nedenle çocuklardan uzak tutunuz... Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Admin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Filmi tekrar izledim ve tekrar hoşlandığım sahneleri hatırladım... Özellikle İngilizcede güzel bir kelime var bu tür filmlerdeki yaşamlar için kullanıyorlar 'Wasted' Türkçesini bulamadım onu biraz açıklayayayım. Wasted insanların gerçek yaşamdan içki ile yada başka bir alışkanlık ile kopmalarına deniyor... Örneğin çok içki içtikten sonra tam sarhoş olup bir şey yapamamaya veya hayatınızı hep çılgınlıklar peşinde koşarak ve devamlı zevke adamanız halinde 'Wasted Life' diyebiliyorlar... Dilerim anladınız bu filmde biraz 'Wasted Life' orijinindeki insanların yaşam öyküsünü anlatıyor... Filmde özellikle dikkatinizi çekecek bir ayrıntıda., ne zaman yönetmen konuşmak istese kamera duvarları ve duvarlardaki objeleri çekmeye başlıyor veya kamera bir boyuttan öteki boyuta geçiyormuş izlenimi veriyor... Ve gelelim filmin can alıcı repliğine (tabiki bu bence): 'THE GREATEST PLEASURE IS GIVING PLEASURE' 'EN BÜYÜK ZEVK / HAZ / KEYİF, ZEVK / HAZ / KEYİF VERMEKTİR (KARŞINDAKİNE)' Hepsi bu kadar... Tangeriin'de bir teşkkür filmi hatırlattığı için... Ayrıca filmde gördüğünüz bakir plajlar artık yok denecek kadar az... Türkiye de olduğu gibi Meksikada da plajlar ve doğal alanlar yağma altında... Ayrıca Meksika gezimden buraya bir kaç resim koyayım: Meksikanın ne kadar güzel bir yer olduğunu görmeniz için: Meksika ve Meksika Birası Corona: Mayaların 3000 yıldır yaptıkları bir gösteri: Mayan Askısı: Ve Meksikada en çok göreceğiniz hayvan Maya IGUANASI... Maya Uygarlığı ve denizle iç içe girmiş yaşamlarını yansıtan şehirleri: Meksikanın Meksika körfezine bakan tarafı buraya Carabien Sea de diyorlar... Çoğunlukla Lime Stone... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Filmi tekrar izledim ve tekrar hoşlandığım sahneleri hatırladım... Özellikle İngilizcede güzel bir kelime var bu tür filmlerdeki yaşamlar için kullanıyorlar 'Wasted' Türkçesini bulamadım onu biraz açıklayayayım. Wasted insanların gerçek yaşamdan içki ile yada başka bir alışkanlık ile kopmalarına deniyor... Örneğin çok içki içtikten sonra tam sarhoş olup bir şey yapamamaya veya hayatınızı hep çılgınlıklar peşinde koşarak ve devamlı zevke adamanız halinde 'Wasted Life' diyebiliyorlar... Dilerim anladınız bu filmde biraz 'Wasted Life' orijinindeki insanların yaşam öyküsünü anlatıyor... Filmde özellikle dikkatinizi çekecek bir ayrıntıda., ne zaman yönetmen konuşmak istese kamera duvarları ve duvarlardaki objeleri çekmeye başlıyor veya kamera bir boyuttan öteki boyuta geçiyormuş izlenimi veriyor... Ve gelelim filmin can alıcı repliğine (tabiki bu bence): 'THE GREATEST PLEASURE IS GIVING PLEASURE' 'EN BÜYÜK ZEVK / HAZ / KEYİF, ZEVK / HAZ / KEYİF VERMEKTİR (KARŞINDAKİNE)' Hepsi bu kadar... Tangeriin'de bir teşkkür filmi hatırlattığı için... Resimler hakikaten çok güzeldi Sayın Admin... Film ile ilgili keşfettiğiniz ayrıntı gerçekten çok özgün... "Wasted Life" yaşam biçimi ise pek tasvip etmediğim bir şey. Ama zaten filmde de kadın artık yapacak pek bir şeyi kalmadığı ve son demlerini yaşadığı için o yaşama geçiyor ve kısa sürüyor zaten... Mesela kocası onu aldatmasaydı ya da ölecek olmasaydı bence o tarzı seçmezdi. Bir açıdan da kadının "Umutsuzluk" ve "Kırgınlık" nedeni ile bu seçimi yaptığını söyleyebiliriz. 'THE GREATEST PLEASURE IS GIVING PLEASURE' 'EN BÜYÜK ZEVK / HAZ / KEYİF, ZEVK / HAZ / KEYİF VERMEKTİR (KARŞINDAKİNE)' Bu sözü bende çok sevdim. Ama burada "Cinsel Haz"dan bahsedilmiyor. Bir diğer insana mutluluk verebilmenin verdiği mutluluk kastediliyor. Ve bu gerçekten öykündüğüm bir görüştür. Saygılarımla... Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 Filmi henuz izlemedim ama en yakin zamanda edinmeye calisacagim. Ayrica degerlendirmeler cok hostu. Izlemedigim halde Admin ve Tangeriin bosig'in degindikleri bir replik dikkatimi cekti: "The greatest pleasure is giving pleasure." Yani "En buyuk zevk bir baskasina zevk verebilmektir." Gecenlerde Admin'in tanittigi Venus filmini izledim ve benim de dikkatimi yukaridaki soze benzer bir konusma cekti. Hatta buna, Venus filmiyle ilgili goruslerimi yazarken deginmeyi dusunuyordum. Bu konuyu da okuyunca, aradaki benzerlige dikkat kesildim. Soyleydi Venus'teki konusma: - Do you believe in anything, Maurice? (Hic inandigin bir sey var mi Maurice?) - Pleasure, I like. I've tried to give pleasure. That's all I'd recommend to anyone. (Zevk -haz-, zevk vermeye calistim. Bu herkese tavsiye edebilecegim tek seydir.) Aradaki benzerligi, hatta ayniligi farketmissinizdir. Hayattan zevk almayi on plana alan ve asil zevkin de baskalarina zevk vermekte oldugunu belirten dusunceler. Olabildigine bireysellesmis toplumlarin kuytu koselerindeki yasamlarin "anlam" kavgasi olarak gordum bunu. Bilmiyorum siz neler dusundunuz... Bu arada sevgili Admin, "wasted life" sozunun turkce karsiligi "Harcanmis hayatlar" Saygilar.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 Filmi henuz izlemedim ama en yakin zamanda edinmeye calisacagim. Ayrica degerlendirmeler cok hostu. Izlemedigim halde Admin ve Tangeriin bosig'in degindikleri bir replik dikkatimi cekti: "The greatest pleasure is giving pleasure." Yani "En buyuk zevk bir baskasina zevk verebilmektir." Gecenlerde Admin'in tanittigi Venus filmini izledim ve benim de dikkatimi yukaridaki soze benzer bir konusma cekti. Hatta buna, Venus filmiyle ilgili goruslerimi yazarken deginmeyi dusunuyordum. Bu konuyu da okuyunca, aradaki benzerlige dikkat kesildim. Soyleydi Venus'teki konusma: - Do you believe in anything, Maurice? (Hic inandigin bir sey var mi Maurice?) - Pleasure, I like. I've tried to give pleasure. That's all I'd recommend to anyone. (Zevk -haz-, zevk vermeye calistim. Bu herkese tavsiye edebilecegim tek seydir.) Aradaki benzerligi, hatta ayniligi farketmissinizdir. Hayattan zevk almayi on plana alan ve asil zevkin de baskalarina zevk vermekte oldugunu belirten dusunceler. Olabildigine bireysellesmis toplumlarin kuytu koselerindeki yasamlarin "anlam" kavgasi olarak gordum bunu. Bilmiyorum siz neler dusundunuz... Ama bence orada kastedilen "Zevk" başkalarını "Mutlu" edebilmektir sanıyorum ki... Ve gerçekten de başkalarının mutluluğu için çabalamak, Mutlu olduğunu görmek, Ve bu mutlulukta payınızın olduğunu sessiz sedasızda olsa bilmek, Tadabileceğiniz en "Yapıcı" ve en "Erdemli" zevktir... Anlık değildir ve çoğu zaman sonsuza kadar sürebilir... Bu arada sevgili Admin, "wasted life" sozunun turkce karsiligi "Harcanmis hayatlar" "Boşa Harcanmış Hayat" anlamında sanıyorum Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.