Φ bozan Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Mümtaz'er Türköne Erzurum'un bayrağı Erzurum, Türkiye'nin sahip olduğu her şeyden önce gelir. Çünkü sahip olduklarımızın hepsi Erzurum'un üzerine inşa edilmiştir. Erzurum, şehirlerden bir şehir değil, yaşadığımız toprakların, yaşadıklarımızın ve yaşatacaklarımızın ruhu ve özüdür. Bağımsızlığımızın temelleri burada atılmıştır. Ordusuz kalmış millet, yeni ordusunu burada kurmuştur. Kurtuluş Savaşı'nı başlatanlar sırtını Erzurum'a dayamıştır. Atatürk, üzerindeki üniformayı burada çıkarmış ve Erzurum'a güvenerek yola çıkmıştır. Türkiye'nin tapusu orada kayıtlıdır. Millî irade burada ayağa kalkmıştır. Ve Türk bayrağı göndere Erzurum'da çekilmiştir. Erzurum'a bayrak hesabı sormak, bu mübarek şehre ve bu şehrin insanlarına saygısızlıktır. Ancak Erzurum'u bilmeyenler, Erzurumluyu tanımayanlar Erzurum caddelerindeki bayrakları saymaya kalkabilir. Erzurum'dan Türk bayrağının hesabını soran biri, ancak Aziziye Tabyası'ndaki Krup topu kadar bu ülkeye aittir. Çünkü Erzurum, başka birçok şeyden önce Türk bayrağının bizatihi kendisidir. *** Erzurum'daki Korgeneral'in, 19 Mayıs Bayramı'nda caddelerdeki bayrakları az bulduğu için mülkî ve mahallî erkâna "fırça attığı" haberlerini gazetelerde okuyunca, içimde yaşattığım Erzurum'un kırgınlığını, üzüntüsünü iliklerime kadar hissettim. Çocukluğumun upuzun iki yılını Erzurum'da geçirdim. Oranın sert kışı ile hayata hazırlanırken, tarihin ve bu ülkenin bir parçası haline geldim. Beni ben yapan ve bu ülkeye ait kılan olumlu bütün elemanları bu şehirden edindim. Bütün sıcaklığı, iyiliği ve güzelliği ile fedakâr ve cefakâr Anadolu insanının tevazuu içindeki büyüklüğünü orada tanıdım. Bir insan olduğumu, üstelik bu topraklara ve millete ait olduğumu Erzurumlulardan öğrendim. Vatan sevgisinin iman derecesinde olması gerektiğini orada anladım. Bir şehrin, sadece bir şehir olmadığını, bir ruhunun ve şahsiyetinin olduğunu fark ettim. Dinlediğim 93 Harbi hikâyelerinden, vatanın sadece ordular tarafından savunulmadığını öğrendim. Kadını, yaşlısı ve çocuğuyla bir halkın yaşadığı şehri düşmana karşı savunurken nasıl dev gibi bir millet haline geldiğini anladım. Üzerindeki üniformayla birinin kalkıp Erzurum'dan bayrak hesabı sorması, temsil ettiği kurumu halka yabancılaştırması demektir. Bunun adı Erzurum'un ve Erzurumlunun şahsında milletin savunma reflekslerine darbe vurmaktır. Erzurum'un Kurtuluş Savaşı'nda yaptığı gibi eğer kalmadıysa yeni bir ordu vücuda getirecek gücü ve iradesi her zaman bulunur. Ama Erzurum olmadan bu ülkeyi kimse savunamaz. *** Siyasî rekabetin, artık hiçbir şekilde tartışılmaması gereken rejimin ortak değerleri üzerinden yürütülmesi doğrudan rejime zarar veriyor. Devlet içindeki iktidar mücadelesinin kutsal semboller üzerinden yapılması da, milletin ortak değerlerini tahrip ediyor. Bayrak bizim kutsalımızdır. Cumhuriyetin değerleri hepimizin ortak değerleridir. Bu değerleri rekabet konusu yapmak, bu değerler etrafında düşman kanatlar oluşturmak değil mi? Peki düşmanı nereden bulacaksınız? Bayrağı, kutsal bir sembol olmaktan çıkartıp bir fetişe dönüştürenlerin bu sorunun cevabını vermesi lâzım. Siyasî görüşünüzü Türk bayrağının arkasına sakladığınız zaman o bayrağın temsil ettiği değerler ne hale gelir? Bayrak, bizim bağımsızlığımızın, hür yaşama irademizin ve üzerinde hisse sahibi olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sembolüdür. Bu sembol Osmanlı İmparatorluğu'ndan devralınmıştır; yani bu topraklarda bağımsız devlet olarak yaşama irademizin tam on asra yayılan devamlılığını temsil etmektedir. Erzurum işte bu iradenin ruhu ve özüdür. Erzurum'dan bayrağın hesabını sormak, Erzurumlunun şahsında Türk milletine hakarettir. Bu hesabı soran Paşa, hemen bütün Erzurumlulardan özür dilemelidir. Alıntılayan bozan Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2007 AKP Erzurumda büyük oyunlar oynuyor,bu AKP icin AKP nin siyasi kimligi acisindan olagan bir calisma.AKP,milleti dinli dinsiz diye bir ayirima tabi tutnustur,Türk bayragi AKP de ve AKP li bircok isimde alerji uyandiracak derecede iticidir,onlarin bayraklari farkli bayraklardir,yesil,kirmizi mavi,yesil sari kirmizi.Bu nedenle Erzurumda bayrak konusunda yasanilan olay tesadüf degildir,bu bilincli bir eylemdir. saygilarla Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 AKP Erzurumda büyük oyunlar oynuyor,bu AKP icin AKP nin siyasi kimligi acisindan olagan bir calisma.AKP,milleti dinli dinsiz diye bir ayirima tabi tutnustur,Türk bayragi AKP de ve AKP li bircok isimde alerji uyandiracak derecede iticidir,onlarin bayraklari farkli bayraklardir,yesil,kirmizi mavi,yesil sari kirmizi.Bu nedenle Erzurumda bayrak konusunda yasanilan olay tesadüf degildir,bu bilincli bir eylemdir. saygilarla Hadi be sende yine ********* bu ayrımı yapanlar sizlersiniz insanları bölünmeye zorluyorsunuz ama bu halk sizin gibilere bu fırsatı hiç birzaman vermedi vermeyecektir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2007 Gercekleri görememek degil görüpte inkar etmek bence en büyük tehlikedir.AKP Kürtcü siyaset yaparak Türkiyenin kaderini eline almistir,Eger bu konuda süphesi olan var ise Erdogan'in aslini arastirsinlar ve neler söylediklerini iyice bir incelesinler.Burada AKP sövalyeligine kimse soyunmasin.. saygilarla Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Erzurum'a bayrak hesabı sormak, bu mübarek şehre ve bu şehrin insanlarına saygısızlıktır. Ancak Erzurum'u bilmeyenler, Erzurumluyu tanımayanlar Erzurum caddelerindeki bayrakları saymaya kalkabilir. Erzurum'dan Türk bayrağının hesabını soran biri, ancak Aziziye Tabyası'ndaki Krup topu kadar bu ülkeye aittir. Çünkü Erzurum, başka birçok şeyden önce Türk bayrağının bizatihi kendisidir. *** Sıkıyorsa bu hesabı gitsinler Diyarbakır'a sorsunlar!!!!!!!!! Nasılsa biliyorlar Erzurum insanı vatanına,bayrağına,dinine sonsuz bir sadakatle bağlıdır.1993 de Çat'da Pasinlerde pkk lıların yaptıkları kanlı eylemler Erzurum halkını nasıl ayaklandırmıştı "ordu millet elele"sloganları ile sokaklara dökülen Erzurum halkının bu dirayetli vatanperver duruşu karşısında vatan hainleri bir daha orda eylem yapma cesaretini gösterememiştir. Yıllarca ermenilerin vahşi katliamları karşısında direnip vatan sevgisinden asla taviz vermeyen Erzurum'lulara selam olsun Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2007 Olayin nasil saptirildigini yukaridaki yazilardan anlamak o kadar kolayki,Orduya olan kin ve nefret bu forumlarda birilerinin gözlerini ve izanlarini karartmistir.Bayrak kavgasi icin söylenen sözlerin ardinda yatan gercek pasaya dolayisiyle Türk ordusuna ***** ******.Bunlarin amaclarini arastirmaya gerek yoktur.Yalniz surasini kimse gözardi etmesin ki olayin gercek yüzü;Erzurumluya yönelik bir elestiri yoktur ortada,sivil erkana yapilan bir elestiri vardir ki bu sivil erkan AKP lidir.Yani Bayrak krizini yaratanlar AKP lilerdir.AKP böyle krizler yaratmakla ülke capinda kredi saglamaya calismaktadir.Hatirlarsaniz bayrak yakma olaylarindada AKP gercek yüzünü göstermisti. Erzurumda bayrak nedeni ile yasanan tatsizligi Ordu düsmanligina ceviren kisiler kirli amaclidir.Bunlarin yalanlarina ve Orduya karsi provakasyonlarina kimse kanmasin.Demokrasiyi kendilerine paravan olarak kullananlar simdide Erzurumluyu kendilerine paravan olarak kullanmaktadirlar. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.