Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 18 yıl Dun Ertugrul Ozkok'un kosesinde (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6522061.asp?yazarid=10&gid=61) oldukca ilginc anket sonuclari ve yorumlari yer aldi. Ozkok bu sonuclar uzerinde CHP ve AKP'nin dusunmesi gerektigini dile getirmis ama bence bizlerin de ele almasi gereken bir durum. Vatan ve Yeni Safak gazeteleri tarafindan yapilmis iki farkli ankete deginilmis. Vatan'in anketinde AKP oylarinin dususte oldugu gozukuyorken Yeni Safak anketinde ise AKP'nin oylarini arttirdigi goruluyor. Ancak esas ilginc olan "kime oy vereceksiniz" sorusundan cok "Turkiye'nin sorunlarini hangi siyasetci ve hangi parti cozebilir" sorusuna verilen cevaplar. Cevap verenlerin yuzde 40.3'u Tayyip Erdogan cozebilir demis. Yuzde 42.7'si de AKP demis. (Ayni ankette AKP'ye oyumu veririm diyenlerin orani yuzde 29.6). Deniz Baykal cozebilir diyenler yuzde 9.3, CHP diyenler yuzde 11.5. (CHP'ye oy verecegim diyenler yuzde 19.2). Yukarida linkini verdigim kose yazisini okumanizi oneririm. Ozkok AKP'nin yarattigi korkuyla alabilecegi oyu alamadigi, CHP'nin de ayni korku sayesinde almasi gerekenden fazla oy aldigi yorumunu yapmis ve eklemis: "Bana kizmayin, piyaniste ates etmeyin." Daha once pekcok demokrat yazardan da benzer yazilar okumustum. Okuduklarimda hemen hepsinde bir genel kanaat vardi: "Maalesef bu ulkede devleti her acidan ileriye goturebilecek, ekonomik sorunlari halledebilecek AKP'den baska bir alternatifimiz yok.." Maalesef deniyor, cunku alabildigine koylu, dar acilara sahip, modern hayatin gerekliligini ozumsememis bir parti bu halkin, en azindan acil sorunlari icin, tek cikis yolu. Keske baska alternatifler olsaydi ama yok... Bana sorulsaydi ben de AKP'ye oy vermeyecegimi ama Turkiye'nin sorunlarini AKP'nin en iyi cozecegini soylerdim. Bu acidan baktigimda, kendi acimdan, anket sonuclari daha bir anlam kazaniyor. Selam ile..
Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 18 yıl ben de bu anketi gördüm ve oradaki yorumları inceledim.. bu ülkenin sorunlarını ne tayyip erdoğan'ın ne de akp nin çözebileceğine inanmıyorum. ,-hoş deniz baykal'ın çözecğine de inanmıyorum ya neyse... ama bu ülkeyi emanet etmemiz gereken parti bu ülkeyi düşmandan kurtaranların başta atatürkün kurduğu parti chpdir. deniz baykalı sevmeyebilrsiniz. chp içerisindeki birçok kişi de deniz baykala da muhalif durumdaa. bunu chp içinden olmayan herkes tahmin edebilir. ama chp nin içerisinde birçok iyi, vatansever, bu ülkenin sorunları için kalıcı çözümleri olan değerli siyasetçiler var. bu şartlarda hiçbirimizin yapabileceğimiz hiçbir şey yok. şu an bize düşen solun birleşmesini veya birleşmemesini beklemek de değil. bizim şimdi koltuk sevdalılarına bakarak olduğumuz yerde durmamızın da vakti değil. şimdi size bir gerçekten bahsetmek istiyorum. bugün akpden sonra en çok oy alcak parti chpdir. tabi %15'e varan kararsızlar yani sizler olduğu yerde dururlarsa chp akpden sonra gelecektir. peki şimdi ney yapmalı : arkadaşlar yapılacak şey basit: deniz baykala kızıp da chp gibi bir partiye oy vermemek yapılacak en büyük hatalardan biridir. ( tabi tayyyipçiyseniz orası yarı) biz neden solun birleşmesini istiyoruz. bütün solcu oylarını ve bu birleşmeye güveneceklerin oylarını alıp ( kararsızların ) tek başına iktidarolması için... yani akpyi olduğu yerden indirmek için... solda birleşme zor görünüyor.. solda birleşme olmasa bile oyları en büyük oy potansiyeli olan parti chp ye vermek gerekir. unutmayın bir kişi muhalefet yapamıyor demek o kişinin başbakan olup ülkeyi yönetememesi demek değildir...
Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 18 yıl Şeriat gelirse 16 Mayıs 2007 23 Temmuz sabahı AKP sandıktan oyunu artırarak çıkarsa ne olacak? Bu ülkeye şeriat mı gelmiş olacak? İkinci bir soru: Bu ülkeye şeriat gelirse ben ne yaparım? Cevabım şu: Hayat tarzıma dokunan bir İslami rejim gelirse, ya elime silahı alıp hayat tarzımı ölümüne korurum. Ya da bu ülkeyi terk ederim. İran gibi bir rejime boyun eğmem. Benim gibi düşünenleriniz varsa, sizi 23 Temmuz muhasebesine davet ediyorum. Ertugrul Özkök Yukarda Arkadasimiz olayin bu kismini unutmus.,,. Farketmez.,.Aslinda yazarimizda.,.,endiseleri öyle boyutlara ulasmiski,,.her seferinde ne yazacagini kendiside karar veremiyor,., demekki icinde ,.öyle heyacanli korkular birikmiski.,.,sayin büyük yazarimizin korkusunu belli etmeden.,.,Cumhuriyet Mitinlerinden Aldigi cesaretle,.,, hem Cumhuriyet Mitinglerini ,,!!! elestiriyor.,,.,.fakat.,!!! fakat bakiyoruz.., Genede sezgiler onu rahat birakmiyorki,.,SILAHA SARILMAKTAN BAHSEDIYOR,.,..,NEDEN.,,. Bu korkulari Ülkemizin basina ikramda bulunanlar kimler.., Bu birazda etme bulma Dünyasi,.,Sayin Ertugrul Özkök Hani diyorsun bir yazar eline silah almaktan bahsederse ,ne olursa olsun,. Bin kere düsünmek lazim,.,., Ama yazarimiz ,,,korkmasinlar ,.,Bu Cumhuriyet Mitingine katilanlar bindirilmis kitalar degil Halkin ta kendisi ,,Bu Halkin elindeki .,.,Bayragi silahtir,.,., SENIN SILAHIN DEGIL Saygilar yamyam frankfurt
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.