Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Çeşitli kaynaklarda Atatürk'ün 1905'te Sinop'ta yazdığı belirtilen Beşike Hadisesi başlıklı şiir, onun bilincinde henüz 24 yaşındayken yer etmiş Türklük duygularını gözler önüne seriyor: Beşike Hadisesi ******, hangi üç asır, hangi asır, Tuna ezelden Türk diyarıdır. Bilinen tarih söylememiş bunu, Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak, Dinleyin sesini doğan tarihin, Aydınlıkta karaltı, karaltıda şafak. Yaşanan tarihi gömüp doğru tarihe gidin. Asya'nın ortasında Oğuz oğulları, Avrupa' nın Alpler' inde Oğuz torunları, Doğudan çıkan biz, batıda yine biz; Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz. Hep insanlar kendini bilseler, Bilinir o zaman ki hep biriz. Türk sadece bir milletin adı değil Türk bütün adamların birliğidir. Ey birbirine diş bileyen yığınlar! Ey yığın yığın insan gafletleri! Yırtılsın gökteki gafletten perde, Hakikat nerede? Mustafa Kemal Atatürk _________________ Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Sevgili RA_ dya,bu şiirden habersizdim,tanıttığın için teşekkürler... Alıntı
Φ Orhunca Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 "Atatürk'ün yazdığı tek şiir " demişsiniz !! şuraya bir göz atın isterseniz... http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=13043 benim konu hakkında bilgim yok,belki başkalarına faydalı olur. Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Rica ederim arkadaşım.Bende bugün okudum ve paylaşmak istedim.Keşke daha görünür bir yerde olabilseydi. Şiirde özellikle dikkat çekmek istediğm bir yer var ki;tam da orası bugünümüzü işaret ediyor ve bizleri uyarıyor: Hep insanlar kendini bilseler, Bilinir o zaman ki hep biriz. Türk sadece bir milletin adı değil Türk bütün adamların birliğidir. Ey birbirine diş bileyen yığınlar! Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Bende ilk kez okuyorum çok güzel bir şiir, Atatürk'e aitmi gerçekten bilemiyorum ama sözcükler çok anlamlı, Ra_dya arkadaşım teşekkür ederim... Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 "Atatürk'ün yazdığı tek şiir " demişsiniz !! şuraya bir göz atın isterseniz... http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=13043 benim konu hakkında bilgim yok,belki başkalarına faydalı olur. Benim de bilgim yoktu.Paylaştığınız için teşekkürler... Bende ilk kez okuyorum çok güzel bir şiir, Atatürk'e aitmi gerçekten bilemiyorum ama sözcükler çok anlamlı, Ra_dya arkadaşım teşekkür ederim... Rica ederim Sardunyam... Alıntı
Φ patar Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2007 bende ilk defa okudum.o her yönüyle bir başka güzel.atam yerinde rahat uyu Alıntı
Φ zahara Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2007 Bende ilkdefa okuyorum emegine saglik .... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.