Φ b@diCAN Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Kimse bir gün yok olup gitmeyi istemez. Ölüm vardır. Ama o ebedler alemine açılan bir kapıdır. İman gözüyle bakmak hayata, ölüme ve ölüm sonrasına anlam kazandırır. İnsanın bu dünyada huzur ve saadet içinde yaşaması onun kulluğuyla doğru orantılıdır. Bu elbette ‘Kulluk yapmayanlar hiçbir zaman mutlu ve huzurlu olamazlar’ demek değildir. Fakat inançlı bir insanla inançsız bir insanın yakaladığını iddia ettiği huzur ve mutluluk mahiyet itibarıyla birbirinden çok farklı şeylerdir. Ebedi bir aleme inanmayan bir insanın mutlak manada huzuru yakalaması aklen mümkün değildir. İdam sehpasına doğru uzanan bir koridorda yürüdüğüne inanan bir insanın yolun sağında-solunda dizilmiş olan nimetlerden mutlak manada haz ve lezzet aldığını iddia etmesi ne derece inandırıcı olur tartışılabilir. Canından çok sevdiği bir insandan ebediyen uzak kalacağına inanan bir kimse hayattan ne derece zevk alabilir?.. Bunun gibi öteler buudlu meseleler bir bir dizilecek olursa insanın tek bir sığınağı kalıyor; aklını çıkarıp atmak. İnsan duygular yumağı bir varlıktır ve her duygu madde dışı bir alemden mesaj mahiyeti taşır. Ancak insanda bir duygu daha vardır ki o, doğrudan doğruya Cenab-ı Hakk’ı tanıtır. Bu duygu, insanda var olan ebed ve sonsuzluk duygusudur. Bu duygu sebebiyle insan, daima ebed için didinir ve ebed için çırpınır. Sonlu olan hiçbir şey onu hakiki manada tatmin edemez. *** DÜNYA, TATMİN YURDU DEĞİL Bir aslanın pençesine bakınca anlıyoruz ki bu pençe parçalamak için yaratılmış. Bir kavun ise adeta “ben yenmek için yaratıldım” diyor. Ya insan? Daha annesinin karnında iken onun bambaşka bir dünya için yaratıldığı belliydi. O daracık yerde yürüyemiyordu ama ayakları vardı. Orada hiçbir şeyi göremiyordu ama gözleri vardı. Mahiyetine bakıldığında anlaşılıyordu ki; insan o daracık mekanın balığı değildi. Organları orada inkişaf edecek, daha sonra da geniş bir aleme yani dünyaya gidecekti. Şimdi o, mükemmel cihazlarla donatılmış dünyada bulunuyor ve türlü türlü zevkler, türlü türlü lezzetler cismaniyet ve ruhaniyetinin hizmetine koşuyor. Fakat görülüyor ki; onun bütün duyguları burada tatmin olmuyor. “Lezzetlerim zeval bulmasın... ihtiyarlık semtime sokulmasın... ölümün soğuk soluğunu hiç ensemde hissetmeyeyim” istiyor. Oysaki insan ebediliğin sırrını çözemezse, ebedi alemin anahtarını bulamazsa burada nasıl tatmin olacak? Şu dünyanın fena ve zevaline karşı nasıl ayakta duracak? Çürümüş kemikler gözünün önünde tüllenirken, yılanlar, akrepler cesetler üstünde cirit atarken, hayat sönerken, ümitler, emeller kararırken nasıl teselli olacak? Bunların yerini ne ile dolduracak? Bu noktada bakınız Fethullah Gülen Hocaefendi, düşünce ufkunda havanın iyiden iyiye karardığı, yokluk inancının paslı bir kama gibi kalbe saplandığı bir anda ebed düşüncesinin ışıktan bir gamze çakacağını ve inancın aydınlık iklimine davet edeceğini şu enfes ifadelerle anlatıyor: “Zevklerinin acılaşacağı bir gün gelecek. Bütün güzelliklerin bir bir yok olduğunu göreceksin. Gençliğin gidecek, sıhhatin gidecek, lezzetlerin gidecek. Bütün bunlar peşi peşine giderken sen, arkada bir karanlık bırakarak tıpkı akşamüstü batan bir güneş gibi sönüp gideceksin. Halet-i ruhiyenin böyle olduğu bir anda ebed düşüncesinin sana göz kırptığını... ebede uzanan yolun sana pırıl pırıl parladığını göreceksin.” İnsanda öyle arzular, öyle ihtiyaçlar var ki, onların yerini, kulluk ve onun ilk basamağı olan imandan başka hiçbir şeyle doldurmak mümkün değildir. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 DÜNYA, TATMİN YURDU DEĞİL noktayı koymuşsunuz, ne diyelim !!!!!!!! Alıntı
Φ b@diCAN Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 noktayı koymuşsunuz, ne diyelim !!!!!!!! biraz daha açarsanız sevinirim ..nasıl nokta koymuşum;??; Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 biraz daha açarsanız sevinirim ..nasıl nokta koymuşum;??; dünyanın bir tatmin yurdu olmadığını ortaya çıkarmışsınız, tabi bunu kendiniz yapmışsınız, yoksa herhangi bir bilimsel dayanağınız yok !!! bu nedenle kendiniz söyleyip kendiniz inanmışsınız. Haklısınız yada haksızsınız desem, haklılığınızı ispatlayacak kanıt yok !!! Sadece mantığınızla uyarladığınız hayalleriniz var, gerçek bir durum yok ortada. saygılar Alıntı
Φ b@diCAN Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 dünyanın bir tatmin yurdu olmadığını ortaya çıkarmışsınız, tabi bunu kendiniz yapmışsınız, yoksa herhangi bir bilimsel dayanağınız yok !!! bu nedenle kendiniz söyleyip kendiniz inanmışsınız. Haklısınız yada haksızsınız desem, haklılığınızı ispatlayacak kanıt yok !!! Sadece mantığınızla uyarladığınız hayalleriniz var, gerçek bir durum yok ortada. saygılar dünyanın bir tatmin yurdu olmadığına dair bir deliliniz varmı sayın tarafsız? tatmin yurdu olsaydı ölümsüz olurduk sanırım bu kadar basit bir düşünülürlüğü bile ne kadar karmaşık algılıyorsunuz anlamıyorum sizi ben bir iddiamı sölemiyorum burda gerçeği sölüyorum değilmi?eğer tatmin yurdu olmasaydı ölümsüz olur tatmin olurduk sonsuza kadar burası ahret değilki böyle bişe düşünebilelim ..yoksa siz böylemi düşünüyorsunuz??:) Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 eğer tatmin yurdu olmasaydı ölümsüz olur tatmin olurduk Ölümsüz olsaydık tatmin olmazdık, çünkü sonsuza kadar yaşamak tatminsizlik demektir Tatmin olmak için belli bir sınır olması gerekiyor, adı üstünde tatmin bir sınırı ifade ediyor, sonsuzluk ise sonsuza kadar tatmin olamayacağımızı ifade ediyor. Bu nedenle ortalama 70 yıllık insan ömrü tatmin olmak için yeterli görülmelidir, çünkü sınırlı süreyi en iyi şekilde tatmin olmak için kullanıyoruz, bunu beceremeyenler için yapacak bir şey yok, çünkü doğum ve ölüm sürecimiz bu kadar. Diyelimki 10 yıl cennette bir hayat yaşadınız ve 10 yıl sonunda herşeyden tatmin oldunuz, ne yapacaksınız herşeyden tatmin olduktan sonra ? ölecekmisiniz ? tatmin olmanın anlamı nerede kaldı ? herşeyden tatmin olduktan sonra hayat zaten sıkıcı gelecek !!!! bunun gibi bir şey yani eğer tatmin yurdu olmasaydı ölümsüz olur tatmin olurduk sonsuza kadar cümlede mantık hatası var, sonsuza kadar tatmin olunmaz, tatmin olmak bir doruk noktasını bir sınırı temsil ediyor saygılar Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Ölümsüz olsaydık tatmin olmazdık, çünkü sonsuza kadar yaşamak tatminsizlik demektir Tatmin olmak için belli bir sınır olması gerekiyor, adı üstünde tatmin bir sınırı ifade ediyor, sonsuzluk ise sonsuza kadar tatmin olamayacağımızı ifade ediyor. Bu nedenle ortalama 70 yıllık insan ömrü tatmin olmak için yeterli görülmelidir, çünkü sınırlı süreyi en iyi şekilde tatmin olmak için kullanıyoruz, bunu beceremeyenler için yapacak bir şey yok, çünkü doğum ve ölüm sürecimiz bu kadar. Tatmin olmak için nasıl kullanılır hayat??? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Tatmin olmak için nasıl kullanılır hayat??? Belli bir metodu yoktur, şöyle olun böyle olun diyemeyiz, çok göreceli bir kavramdır Çok basit, göreceli bir iki örnek vereyim Bir insan evlenir çocukları olur torunlarını görmek ister ve bütün bunlar gerçekleştiğinde başka bir beklentisi kalmaz ve tamin olmuş bir şekilde ölür bir insan kendine bir hedef belirler, örneğin derki ben çalıp çalışıp büyük bir miktarda para toplayıp hayatımın son zamanlarını sefa içinde geçirmek istiyorum der, ve bunu başarınca artık rahatlıkla tatmin olmuş olarak ölebilir. vs. vs. vs. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Belli bir metodu yoktur, şöyle olun böyle olun diyemeyiz, çok göreceli bir kavramdır Çok basit, göreceli bir iki örnek vereyim Bir insan evlenir çocukları olur torunlarını görmek ister ve bütün bunlar gerçekleştiğinde başka bir beklentisi kalmaz ve tamin olmuş bir şekilde ölür bir insan kendine bir hedef belirler, örneğin derki ben çalıp çalışıp büyük bir miktarda para toplayıp hayatımın son zamanlarını sefa içinde geçirmek istiyorum der, ve bunu başarınca artık rahatlıkla tatmin olmuş olarak ölebilir. vs. vs. vs. "herhangi bir bilimsel dayanağınız yok !!!" Sizin de yok;o soruyu ondan sormuştum;arkadaşın yazısını hayalden öte kabul edemyecek kadar dahi bilimsel dayanağınız yok;siz de ancak gündelik izlenimlerden bir hayal kurmuşsunuz;bir çok insan var ölmek üzere hala yaşamdan kopamayan;dediklerinizi yapmış olup gözü arkada gittiği açık bir çok insan var;acaba dedikleriniz yeterli değil mi bazı şeyler için??? Alıntı
Φ b@diCAN Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 "herhangi bir bilimsel dayanağınız yok !!!" Sizin de yok;o soruyu ondan sormuştum;arkadaşın yazısını hayalden öte kabul edemyecek kadar dahi bilimsel dayanağınız yok;siz de ancak gündelik izlenimlerden bir hayal kurmuşsunuz;bir çok insan var ölmek üzere hala yaşamdan kopamayan;dediklerinizi yapmış olup gözü arkada gittiği açık bir çok insan var;acaba dedikleriniz yeterli değil mi bazı şeyler için??? harika bir yaklaşım arkadaşım..!!! kaldıki tatmin yurdu kısmından önceki kırmızı fontla yazılı olan yerle ilgili bir yorumunu görüşünü göremiyorum...direk delil isteyeceği klasikleşmiş yerlere dalış yapmış sayın tarafsız...:) Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 "herhangi bir bilimsel dayanağınız yok !!!" Evet yok işte, o yüzden göreceli bir kavram dedim ya !!!!!!!!! Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Evet yok işte, o yüzden göreceli bir kavram dedim ya !!!!!!!!! Yani size göre hayal dünyası olsa da arkadaş ciddiye alıp yazmış;şunu demek isterim:Bilimsel bilimsel diye ölmeye gerek yok;yaşamımızın doğru olacağını nasıl ispatlayacağız o zaman... Bana göre;sana göre;ona göre; Ya da noktayı koymuşsunuz, ne diyelim !!!!!!!! Saygılar... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Bilimsel bilimsel diye ölmeye gerek yok;yaşamımızın doğru olacağını nasıl ispatlayacağız o zaman... yaşamımız kesinlikle doğrudur, yaşamamızdan biliyoruz. Bana göre;sana göre;ona göre; bir şeyin sana göresi bana göresi ona göresi varsa o ispatlanmamış ve doğruluğu belli olmayan yada olmayacak şeydir. bu nedenle sana göre ben cehennemde yanacağım, ama bana göre ben cehennemde yanmayacağım peki ben ne olacağım gerçekte ? bana ve sana görelerden gerçek bir sonuç çıktı mı ? hayır !!!! Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 yaşamımız kesinlikle doğrudur, yaşamamızdan biliyoruz.bir şeyin sana göresi bana göresi ona göresi varsa o ispatlanmamış ve doğruluğu belli olmayan yada olmayacak şeydir. bu nedenle sana göre ben cehennemde yanacağım, ama bana göre ben cehennemde yanmayacağım peki ben ne olacağım gerçekte ? bana ve sana görelerden gerçek bir sonuç çıktı mı ? hayır !!!! Sırf yaşadığımızdan yaşamımız anlamlanmaz;anlamlandığına dair kanıtınız var mı??? Cehennemlik olmak ile arkadaşın bahsettiği haz için varolmamak arasında tabi ki bağlantı kurulabilir ama sizin görecelik fikrinizi tam manada temellendirmez... Oraya gidersek gerçekleşir;ölümden sonra hiçbir şey olmazsa gerçekleşmez;yani daha sonucu göremedik;iş bizim "gönül gözümüze" kalıyor;aslında haz içinde bu geçerli;ama sonuçta yine de kararlar verilmeli değil mi?Allah'a inanan ahireti tehlikeye atamaz,karşıtı da umursamaz;haz için de aynısını söyleyebiliriz;arkadaş da bu konudan yana hazzı önemsemeyen bir tavır almış;işte sonuca dair sorulara yanıtı bu arkadaşın;özetle:Kanıtlanamadığını iddia edince ne oluyor???Hayatta her şeye karşı böyle mi duracağız???O zaman inzivalık olmalı değil miyiz??? Ya da şöyle diyeyim:Siz yeterki görecelik arayın;ya da taraflılık;sonsuza doğru uzanır örnekler... Hepimiz tarafsız olsaydık;bir tarafımız olmuş olurdu;hem de çok sıkı,herkesi kapsayan bir taraf... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Sırf yaşadığımızdan yaşamımız anlamlanmaz;anlamlandığına dair kanıtınız var mı??? Yaşamımız anlamlandıran kanıt mı olur ? anlamlandırmak göreceli bir kavramdır, kişiye göre değişir. Kanıtlanamadığını iddia edince ne oluyor???Hayatta her şeye karşı böyle mi duracağız???O zaman inzivalık olmalı değil miyiz??? İnançlar özgürdür, kimse kimsenin inancına karışmamalı, ama islam dini öyle değil, islam dinine inanmayanlar cehennemde vahşice işkence görecekler, bu insanların inanç özgürlüğü psikolojisini ister istemez bozabilir. Bir çocuğa gerçek olmayan ve bugüne kadar hiçbir delili olmayan cehennem azabıyla tehdit ederek inancı aşılamak hayatı anlamlandırmak olmuyor bize göre, bu nedenle inançlar bu şekilde kullanıldığında biz karşıt görüşlü olarak durup, bilimsel gerçeklerle hareket edilmesini istiyoruz. saygılar Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Yaşamımız anlamlandıran kanıt mı olur ? anlamlandırmak göreceli bir kavramdır, kişiye göre değişir. İnançlar özgürdür, kimse kimsenin inancına karışmamalı, ama islam dini öyle değil, islam dinine inanmayanlar cehennemde vahşice işkence görecekler, bu insanların inanç özgürlüğü psikolojisini ister istemez bozabilir. Bir çocuğa gerçek olmayan ve bugüne kadar hiçbir delili olmayan cehennem azabıyla tehdit ederek inancı aşılamak hayatı anlamlandırmak olmuyor bize göre, bu nedenle inançlar bu şekilde kullanıldığında biz karşıt görüşlü olarak durup, bilimsel gerçeklerle hareket edilmesini istiyoruz. saygılar Kesin doğru olanın kanıtı niye olmasın;bir önceki iletinizde kesin olan şimdi niye göreceli oldu??? Diğer konuya gelelim;Ben de bu konuda sizinle aynı düşünmüyorum;gerçek olmadığını bilmiyorsanız bu iddiada bulunmamanız gerekir(madem her şeye tarafsız bakacağız);tehditle inanç aşılayanlara söylersiniz bunları;çünkü aksini biliyorum(yani hiç değilse kendimden);dine bağlarsanız da rahatça karşı çıkarım buna;çünkü biliyorum ki İslam salt korku salmaz;uyarı vardır evet ama kimse kanıtlayamaz ki dediğiniz gibi anlamlandırılıyor diye;olayın özü çok daha zordur ve bir çok insan kolayca anlamlandıramaz hayatını... Şimdi gelelim bilimsel gerçeklerle harekete:ilk soruma doğru düzgün cevap verirseniz olayı açacağım... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Kesin doğru olanın kanıtı niye olmasın Kesin doğru olan şeyin, bilimdel kanıtı vardır, yani herkese kanıtlayabilirsiniz !!! Nereye varmak istediğinizi anlamadım ama durum öyle tehditle inanç aşılayanlara söylersiniz bunları;çünkü aksini biliyorum(yani hiç değilse kendimden);dine bağlarsanız da rahatça karşı çıkarım buna;çünkü biliyorum ki İslam salt korku salmaz;uyarı vardır İslam dinine İNANMAZSAK ne olur ? Şimdi gelelim bilimsel gerçeklerle harekete:ilk soruma doğru düzgün cevap verirseniz olayı açacağım... düzgün cevap verdim ! siz olayı biraz daha açabilirsiniz bir engel yok, ben size düzgün ve gerçek cevaplar vermeye herzamanki gibi devam edeceğim. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 sonsuz yaşam denildiğinde bile canım sıkılıyor bu müslümanlar cennette sonsuza kadar ne yapacaklar elma şekeri yiyip din muhabbetimi Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Kesin doğru olan şeyin, bilimdel kanıtı vardır, yani herkese kanıtlayabilirsiniz !!! Nereye varmak istediğinizi anlamadım ama durum öyle İslam dinine İNANMAZSAK ne olur ? düzgün cevap verdim ! siz olayı biraz daha açabilirsiniz bir engel yok, ben size düzgün ve gerçek cevaplar vermeye herzamanki gibi devam edeceğim. İnanırsanız??? Sırf kendi seçtiğiniz açıdan bakmakla olmuyor yani değil mi??? Şimdi gelelim kanıt olayına Bilimsel bilimsel diye ölmeye gerek yok;yaşamımızın doğru olacağını nasıl ispatlayacağız o zaman... Demişim yaşamımız kesinlikle doğrudur, yaşamamızdan biliyoruz. demişsiniz Sonra Sırf yaşadığımızdan yaşamımız anlamlanmaz;anlamlandığına dair kanıtınız var mı??? demişim Yaşamımız anlamlandıran kanıt mı olur ? anlamlandırmak göreceli bir kavramdır, kişiye göre değişir. demişsiniz Kesin doğru olanın kanıtı niye olmasın;bir önceki iletinizde kesin olan şimdi niye göreceli oldu??? diye işin çıkış noktasını hatırlatmışım... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 İnanırsanız??? Sırf kendi seçtiğiniz açıdan bakmakla olmuyor yani değil mi??? İnanırsak cennete sefa süreceğimiz söyleniyor orası önemli değil, çünkü inanırsan kötü bişey olmayazak, tehdit zarar yok burada Önemli olan inanamssak ne olacağı !!!! size "islam dinine inanmazsak ne olur diye sormuştum" cevap vermeden başka soru sormuşsunuz Şimdi gelelim kanıt olayına Yaşamımız kanıtlıdır, nefes alan bir canlı yaşadığını kanıtlamış olur Kesin doğru olanın kanıtı niye olmasın;bir önceki iletinizde kesin olan şimdi niye göreceli oldu??? Yaşamak göreceli bir kavram değil, nefes alan insanın yaşadığı kanıtlanmış olur Göreceli olan yaşamı anlamlandırmaktır, herkesin yaşamdan aldığı yada yaşama verdiği anlam aynı olmadığına göre, yaşamın anlamlandırılmasının göreceli bir kavram olduğunu kanıtlamış oldum. saygılar Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 İnanırsak cennete sefa süreceğimiz söyleniyor orası önemli değil, çünkü inanırsan kötü bişey olmayazak, tehdit yok burada Önemli olan inanamssak ne olacağı !!!!1 size "islam dinine inanmazsak ne olur diye sormuştum" cevap vermeden başka soru sormuşsunuz Yaşamımız kanıtlıdır, nefes alan bir canlı yaşadığını kanıtlamış olur Yaşamak göreceli bir kavram değil, nefes alan insanın yaşadığı kanıtlanmış olur Göreceli olan yaşamı anlamlandırmaktır, herkesi yaşamdan aldığı anlam aynı olmadığına göre, yaşamın anlamlandırılmasının göreceli bir kavram olduğunu kanıtlamış oldum. saygılar Önemli olan inanamssak ne olacağı !!!! Ben de diğerini de düşünmek lazım diyorum;inanıp gereklerini yerine getirmek kolay mı sanıyorsunuz;belki de ben şu an sadece boşça konuşuyorumdur da içimdeki kir beni cehenneme götürecektir(Allah korusun)... Yaşamak göreceli değil zaten;konu yaşamın haz ile sürebileceğini iddia eden sizin buna kanıt olarak yaşamın anlamlandırılmasını vermeniz ve sonra bu nıtın göreceli olduğunu söylemeniz... Madem sunabileceğiniz kanıt göreceli;başlığı açan arkadaşa niye hayal sadece demeye getirdiniz;belki onun kanıtı da görecelidir... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Ben de diğerini de düşünmek lazım diyorum;inanıp gereklerini yerine getirmek kolay mı sanıyorsunuz;belki de ben şu an sadece boşça konuşuyorumdur da içimdeki kir beni cehenneme götürecektir(Allah korusun)... Ali01 diğerini düşünmek için lazım olan şey inanç tamam onu anladım, yani sen inanırsın ve cennete gideceğini sanarsın, orayı geçtik çünkü bizi ilgilendirmez, o sizin sorununuz benim sorum şu İslam dinine inanmazsak ne olur ? islam değilde hristiyanlığa inansak ne olur ? islam dışındaki bir dine inansak ne olur ? Madem sunabileceğiniz kanıt göreceli;başlığı açan arkadaşa niye hayal sadece demeye getirdiniz;belki onun kanıtı da görecelidir... Ali01, sanırım sen iyice karıştırdın, çünkü benim söylemediğim şeyleri söylemişim gibi davranıyorsun seni anlamakta güçlük çekiyorum o arkadaşın söyledikleri hayal, benim söylediklerim ise gerçektir, çünkü sana kanıtlarıyla konuşuyorum kanıtıyla konuşmadığım tek bir örnek verebilirmisin ? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Ali01 diğerini düşünmek için lazım olan şey inanç tamam onu anladım, yani sen inanırsın ve cennete gideceğini sanarsın, orayı geçtik çünkü bizi ilgilendirmez, o sizin sorununuz benim sorum şu İslam dinine inanmazsak ne olur ? islam değilde hristiyanlığa inansak ne olur ? islam dışındaki bir dine inansak ne olur ? Ali01, sanırım sen iyice karıştırdın, çünkü benim söylemediğim şeyleri söylemişim gibi davranıyorsun seni anlamakta güçlük çekiyorum o arkadaşın söyledikleri hayal, benim söylediklerim ise gerçektir, çünkü sana kanıtlarıyla konuşuyorum kanıtıyla konuşmadığım tek bir örnek verebilirmisin ? Kur'an'ı okuyun efendim;şimdi eksik konuşmaya ne gerek var okursunuz öğrenirsiniz;hatta hissedersiniz;ben de hatalı konuşsam şimdi olmaz sonra... Kanıt olayını önceki iletide cümle cümle anlattım;onlar sizin ve benim cümlelerimizdi;ama madem istiyorsunuz şöyle diyeyim bir kez daha:Dünyada hazza ulaşmanın ve bunun hayatı anlamlandıracağının kanıtı mı var??? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Kur'an'ı okuyun efendim;şimdi eksik konuşmaya ne gerek var okursunuz öğrenirsiniz;hatta hissedersiniz;ben de hatalı konuşsam şimdi olmaz sonra... öncelikle sorularım havada kaldı, belliki sizinde mantığınızla uyuşmadığı için cevap vermek istemediniz. Dünyada hazza ulaşmanın ve bunun hayatı anlamlandıracağının kanıtı mı var??? Peki öbür dünyada hazza ulaşmanın bir kanıtı var mı ? Kanıtı olan şey, haz ve anlamın bu dünyada kalmasıdır, öbür dünyayı bilemediğimiz için bir şey diyemeyiz. Haz ve anlam bu dünyada yaşanıp bu dünyada bitiyor, gerçek olan bu, gerçek olmayan ise öbür dünya kavramıdır. saygılar Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 öncelikle sorularım havada kaldı, belliki sizinde mantığınızla uyuşmadığı için cevap vermek istemediniz. Peki öbür dünyada hazza ulaşmanın bir kanıtı var mı ? Kanıtı olan şey, haz ve anlamın bu dünyada kalmasıdır, öbür dünyayı bilemediğimiz için bir şey diyemeyiz. Haz ve anlam bu dünyada yaşanıp bu dünyada bitiyor, gerçek olan bu, gerçek olmayan ise öbür dünya kavramıdır. saygılar Sorunuza gerekli cevap verildi;mantığımla uyuşmaktan çok haddimce konuşmamla ilgili... Şimdi gelelim yine kanıta:bu dünyada yaşanan haz ve anlamla mı yaşam yaşam oluyor yani;hazlar insanların hayatını anlamlı kılıyor mu;defalarca sordum bunu... Bende ahiret inancı var;bunu tartışmanın gereği var mı... Ama siz kesinlik ifadeleri ve mantık kavramıyla konuşuyorsunuz;daha doğrusu çalışıyorsunuz;o zaman bana bu arkadaşın yazısının aksini kanıtlayabilmeniz de gerekirdi ki o hayalci olsun;halbuki sizde de çokca görülen bir ifade vardı:görecelik;o zaman "tarafsız" lık işin neresinde??? Bu dünyayı ne kadar biliyoruz ki bir şey diyebilelim;daha bizleri oluşturan parçacıkları bile tam tanıyamıyoruz;her gün başka bir sorunla karşılaşıyoruz;nasıl hazla;şununla;bununla;"tarafsız"ca bir sonuca varacağız ki??? Yalnız dikkat ettiyseniz hep aynı yerde dönüp duruyoruz;bence siz de lafı değişik yerlere getirmektense ilk sorularıma daha net cevap verin... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.