Φ AynRand Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 Geceler kısalıp,gündüzler uzuyor böyle olunca Daha az seviyorum seni Kendini iyileştiren bir yara gibi Daha az Ve zamanla Sen geceyi tutuyorsun,ben nöbetini Uzak dağ kışlalarında Tek bir gece vardır insanın hayatında Ömür boyu sürer nöbeti Bu da öyleydi,İyi ol,sağ ol,uzak ol AMA BİR DAHA GÖRME BENİ! Teşekkürler hoşbulduk.. Çok dolduğum zamanlarda içimi döküyorum bende buralara..ve döktüklerimi geri almak istememecesine.. Geceler kısalıp gündüzler uzuyor demişsin şiirinde,evet benim içinde öyle artık..Sevince geceler ne uzun gelir değil mi.Ama bakarsın ki güzdüzleri yaşamamışsın,gündüzleri kaybetmişsin,hayatı ertelemişsin.. Benim içinde uzun süren bir gece vardı,hiç güneş doğmayacaktı sanki.. ama artık güneş doğdu içimde ve gündüzler uzadı dediğin gibi,hayat yeniden başladı.. Alıntı
Φ AynRand Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 Haftalardır giremiyorum foruma Bugün işler yoğunlaşmadan özlem gidermek istedim. Ne de çok özlemişim.Duygularımızı böylesine bizi anlayanlarla paylaşabildiğimiz bir yer daha yoktur herhalde. Sevgili AynRand öncelikle hoş gelmişsin gelmişsin ve şu sözlerinle benimde hislerime tercuman olmuşsun. Ölmeden kurtulmuşuz ya ; şimdi geriye baktığımda bu günlerim için sadece şükredebiliyorum, onca savrulup kaybetmişken kendimi bunca toparlayıp yine ben olmaya başladığım için..... Binlerce kez şükürler olsun. Meğerse ne çok özlemişim ben, beni Uzun zamandır yoktum ya,çenem düştü yine Susayım en iyisi Herkese Sevgiler ...... Aşkı tekrar istemem ziyan edersin çenenin daha çok düşmesini bekliyorum,çünkü çok güzel şeyler söylüyor seni sadece sen özlemiyorsun bunu unutma,senın sevgine daha çok layık olan insanlar var ve onlar da seni özlüyor,hemde hakederek. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 gök güneşini denizle bölüşmüş mehtap göllere inmiş tüm suların üzerine sevdalar bütün ışıklar suya ben? gözlerine düşmüşüm... Alıntı
Φ pale Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2007 Gülce Ucurumun kenarındayım Hızır Bir dilber kal'asının burcunda Muhteşem belaya nazır Topuklarım boşluğun avucunda Kaldım parmaklarımın ucunda Bir gamzelik rüzgar yetecek Ha itti beni ha itecek Uçurumun kenarındayım Hızır Cihan hazır Divan hazır Ferman hazır Kurban hazır Uçurumun kenarındayım Hızır Güzelliğin zülme çaldığı sınır Başım döner, beynim bulanır El etmez Gel etmez Gülce'm uzaktan dolanır Uçurumun kenarındayım Hızır Gülce bir davet Mecaz degil Maraz degil Gülce bir afet Peri degil Huri degil. Gülce bir beyaz zehir Gülce en vahim haz Buram buram zehir Yâr gözünde infaz Bir gamzelik rüzgar yetecek Ha itti beni ha itecek Güzelliğin zülme çaldığı sınır Uçurumun kenarındayım Hızır Ben fakir En hakir Bin taksir Ateşten Kalleşten Mızrakla gürzden Dabbet-ül arz dan Deccalden Yedi düvelden Korku nedir bilmeyen ben Tir tir titriyorum Gülce'den Ödüm patlıyor Gülce'ye bakmaktan Nutkum tutuluyor Ürperiyorum Saniyeler gözlerinde birer can Her saniyede bir can veriyorum... Ömer Lütfi Mete Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2007 çok etkileyici bir şiir Alıntı
Φ AynRand Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Hani o kişilik dünyalar bizimdi Hani sen iyiydin halden anlardın Hani sen ,git! demiyecektin bana Ve ben herşeye rağmen gelecektim İçimde bir umut Gözlerimde yanıp sönen bir pırıltı Ama ne sen gel dedin Ne ben gelebildim herşeye rağmen Aşkımız ayrılıklarla başladı... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 nerde bende o yürek diyeceğim aslında iki kelime bir ek Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Yaklaş Her yeni aşkta kandırdın beni gönül Hepsi güneş kadar sıcaktı ama Hiç biri yoktu yanımda geceleri Acı bana artık gönül Ben vazgeçtim sevmekten... Birazda sen üzül Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 DERTLERİN EN BETERİ ... Aldanmışlığıma yanıyorum şimdi.. Sevgimi..aşkı..umudu.. Senli hayallerimi buz dağlarının doruğuna taktığımdan beri.. Türkülerde şiirlerde avunuyorum seni.. Oysa sevmek yaşamak kadar güzelmiş meğer İnsan sonunda ızdırap çekeceğini bilsede seviyor çaresiz. Dün geriye baktımda günler yıl olmuş Zaman nasılda geçiyor farkına varmadan Hicranım çalıyor her akşam ayrı bir meyhanede Bozuk bir gramofon.. Ve sen düşüyorsun her gece kadehimden dudağıma.. Oysa sen metelik edecek DELİKANLIMISIN? Ama neyleyim ki adını en başta aşk yazmışım bir kere.. İçimde bu gün krizlerin en büyüğü vede Gecelerin en uzunu var inan İçimde bu gün sen yaşıyorsun Hayatımı mahveden YARATIK..! ! Ama herşeye rağmen güzel ve anlatılması zor.. Bir Elif Eylül yaşıyor bu alemde varlığı şüpheli Benim tutulduğum dert dertlerin en beteri.. Elif Eylül AYBAŞOĞLU (16.11.2006) Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 DERTLERİN EN BETERİ ...Aldanmışlığıma yanıyorum şimdi.. Sevgimi..aşkı..umudu.. Senli hayallerimi buz dağlarının doruğuna taktığımdan beri.. Türkülerde şiirlerde avunuyorum seni.. Oysa sevmek yaşamak kadar güzelmiş meğer İnsan sonunda ızdırap çekeceğini bilsede seviyor çaresiz. Dün geriye baktımda günler yıl olmuş Zaman nasılda geçiyor farkına varmadan Hicranım çalıyor her akşam ayrı bir meyhanede Bozuk bir gramofon.. Ve sen düşüyorsun her gece kadehimden dudağıma.. Oysa sen metelik edecek DELİKANLIMISIN? Ama neyleyim ki adını en başta aşk yazmışım bir kere.. İçimde bu gün krizlerin en büyüğü vede Gecelerin en uzunu var inan İçimde bu gün sen yaşıyorsun Hayatımı mahveden YARATIK..! ! Ama herşeye rağmen güzel ve anlatılması zor.. Bir Elif Eylül yaşıyor bu alemde varlığı şüpheli Benim tutulduğum dert dertlerin en beteri.. Elif Eylül AYBAŞOĞLU (16.11.2006) Hepsinin gelmesini bekleme; Bir kişi gelmeyecek. Sen alışmayasın diye, Korkmayasın diye, Düşünesin diye... Kendine yetmen için.. Herkesin kendinden kaçacağı yerlerde Sen kaçmayasın diye. Gelenler gitmeyecekmiş gibi.. Doğumlarda ölümlerde Duyasın diye. Bildiğini bildirmek için Bilmeme'yi ögrenmelisin Tam kalasın diye. Hepsinin gelmesini bekleme, Sen var olasın diye. Bir kişi gelmeyecek, Sen, bir olasın diye. Özdemir Asaf Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Yine o boyuta girdim,ses sustu şiir başladı,duygular değişti şiir oldu,gözyaşları damladı şiir yazdı,içim ah etti şiir titredi,gündüz bitti şiir başladı Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Yeşildi dünyam, maviydi.. birde kahverengiydi... Beni bir ürkek ceylanlar tanırdı, birde çingene serçeler... Yalnız kuşların sesi gelirken kulağıma, birde kavak yapraklarının... Sen; Durgunluğuma düştün... ve büyüdün içimde büyüdün, büyüdün; Sudaki halkalar gibi. Yeşildi dünyam, maviydi... Bir de kahverengiydi; Sen, bana düştüğünde!.. Bakışların, kendi ortasından büyüyen sıcak halkalar gibi iç içe yayıldı içimde... Hoşgeldin, dedim. Hoşgeldin sıcağım. Hoşgeldin salıncağım! Ve savruldu başım uzun bir iple dalına bağlanmış gibi.. Savruldum; Senden sana doğru! Beni, sadece ürkek ceylanlar tanırken birde çingene serçeler... Ve ben, yalnız kuşlarla, kavak yapraklarının sesini tanırken... Sen; Durgunluğuma düştün... Ve büyüdün içimde büyüdün, büyüdün; sudaki halkalar gibi. Sen; Sessizliğime düştün... Sen; Kimsesizliğime düştün... Belki de onun için böyle büyüdün içimde; Sudaki halkalar gibi!Muammer Erkul Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Adı Aşktı.... Sonu Ayrılıktı... ne güzel günlerdi onlar... fesat karlara inat uykusunda süslenmiş bir vadiydik sabahın çiyleri bile yeterdi düşlerimizi sulamaya biz telaşlı arıların aradığı çiçeklerin soyaçekimiydik henüz hazır değildi dallarımızdaki meyveler olmaya o zamanlar... yaşadıklarımızın adını hiç sormamıştık ki gözlerimize gecelerimizin aydınlığı günleri giydirir dururdu üzerimize ay ışığında dikerdik gönüllerimizin sığ yırtıklarını şüphe öyle dörtnal koşturamazdı içimizde yağız atlarını derken bir gün... davetsiz bir kervan geldi yerleşti çimenlerimize meraklı bakışlarımızda çözüldü hazanımızın kilitleri nice yağmurun çamurunu taşıyıp durdu içimize hoyrat adımlarda can verdi vadimizin kelebekleri ne çok yaprak kaybettik seninle o kış sönük yıldızlara bile ulaştı tenlerimizdeki yakarış ve dün geldi... artık yastaydık ezilen onca masum tomurcukların ardından önce adını sonra noktasını koyduğumuz neydi anlayamadan “aşktı koynumuzda besleyip yarınlara büyüttüğümüz adı bebeğin ayrılıktı bizi kendi kuyularımıza mahkum eden sondaki derbederliğin.” Aydın Çevik Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Nasılsın? İyi günlerimde çok eller uzanır ellerime, Resmimi baş köşeye asarlar... Fakat demir kapıların her kapanışında üzerime, Ardında taş duvarların her kaldığım zaman, Ne arayan beni, ne soran... Eeeehhhh, daha iyi be bunun böyle olduğu... Minnetim ve borçluluğum yalnız sana kalsın. İyi günlerimde benim unuttuğum insan eli Nasılsın??? Nazım Hikmet Ran Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Sen Söylemeden De Biliyorum Seziyorum ki kaçacaksın... Yalvaramam koşamam Ama sesini bırak bende Biliyorum ki kopacaksın Tutamam saçlarından Ama kokunu bırak bende Anlıyorum ki ayrılacaksın Çok yıkkınım yıkılamam Ama rengini bırak bende Duyumsuyorum ki yiteceksin En büyük acım olacak Ama isini bırak bende Ayrımsıyorum ki unutacaksın Acı kurşun bir okyanus Ama tadını bırak bende Nasıl olsa gideceksin Hakkım yok durdurmaya Ama kendini bırak bendeAziz Nesin Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Nasılsın?İyi günlerimde çok eller uzanır ellerime, Resmimi baş köşeye asarlar... Fakat demir kapıların her kapanışında üzerime, Ardında taş duvarların her kaldığım zaman, Ne arayan beni, ne soran... Eeeehhhh, daha iyi be bunun böyle olduğu... Minnetim ve borçluluğum yalnız sana kalsın. İyi günlerimde benim unuttuğum insan eli Nasılsın??? Nazım Hikmet Ran Gün olur alanların orta yerinde Birer birer kurşuna diziliriz. Biz ki umudun bahçivanıyız Gönül kin dalında sevda üretir. Çağın destanıyız dicle boyunda... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Yağmurlardan sonra büyürmüş başak Meyvalar sabırla olgunlaşırmış Bir gün gözlerimin ta içine bak Anlarsın ölüler niçin yaşarmış.......... Alıntı
Φ AynRand Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Hepsi harıkaydı,kendımı şiir gecesinde hissettim teşekkürler Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Şimdi denizlere/ yollara düşme vaktidir. Unutamadığım sevgiliden Bir son veda sözü duymadan Burkulmuş yüreğimi ellerime alıp Sırasını bekleyen bir yolcu olma vaktidir İskelenin ucunda Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Kalkıyorum! Elimde fener gönlümde fener ruhumun pasını saydamlaştırıyorum senin aynanın karşısına ayna koyuyorum senden sonsuzluk yaratayım diye. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Öykü değilim anlatasın, nağme değilim söyleyesin, ses değilim işitesin değilim öyle bir şey ki göresin ki bilesin ortak bir acıyım ben haykırsın beni, sesin. A.ŞAMLU Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Aynı bardaktan içmeyeceğiz Ne sıcak şarabı, ne suyu, Kuşluk vakti öpüşmeyeceğiz, Pencereden bakmayacağız akşama doğru. Sen güneşle soluklanıyorsun, ben ayla, Ama düştüğümüz aynı sevda. a.Ahmatova Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2007 Ne sözcüklerden söz ediyorum, ne de güllerden boynuma bağlı saatlerden söz ediyorum. Sevgili olabilmektir gerçek şiir: meyveyi soyup çekirdeğini atabilmek, Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Bu Bizim Şiirimizdir Bir suyun akışına dalar gibi kalıyoruz O zaman gün sızıyor saçaklardan ince ince Biz birbirimizi karşılıksız sevmeye başlayınca Birlikte bir kirazı dişler gibi oluyoruz Uzun bir kervan gibiyiz güneşte ağır ağır Aydınlığı iki ayrı sevinç gibi yaşıyoruz İki ayrı sevinci bir bütünde eriterek Şurada otursak mı yürüsek mi biraz daha Ötelere uzanmadan köşeyi bile dönmeden Birkaç yüzyıl sonraki bir şiiri okur gibi En küçük bir kıpırtıda sonsuzluğa varıyoruz Üşütür gibi titreten buydu az önce bizi Şimdi denizin sesiyle rüzgar belki de aynı şey Bu senin saçların mı yoksa benim saçlarım mı Aramıza girmeye çalışan yaramaz bir esinti mi Uzun uzun düşünmeye başlamadan Bütün zamanları birden şimdiye damıtarak Bir kuşun kanadını öper gibi kalıyoruz. Afşar Timuçin Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Bu son aldanışım son yıkılışım olacak Gelsen de boş artık,gelmesen de Ben yokum! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.