Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İnsansız Savaş Hava Aracı (Askeri) - Drone


Admin

Önerilen İletiler

  • 3 hafta sonra...
  • Admin

Çin ve İran'dan On Binlerce Drone Ukrayna'ya Akın Etti

The Wall Street Journal ve The Washington Post'un son raporları, askeri teknoloji alanında önemli bir değişimi ortaya koyuyor ve Çin ve İran gibi büyük ulusların Doğu Avrupa'daki savaş taktiklerini nasıl şekillendirdiğini ortaya koyuyor.

Çin'den Ukrayna'ya

Çin'in, Ukrayna'ya onbinlerce insansız hava aracı tedarik ettiği bildirilen önemli bir oyuncu olarak ortaya çıktı. Çoğunlukla SZ DJI Technology ve diğer tedarikçilerden satın alınan bu dronlar, Ukrayna'nın Rus kuvvetlerine karşı koyma stratejisinde çok önemli bir rol oynuyor. Bu Moskova Times tarafından bildirildi.

Bu İHA'ların bolluğu, değişken ön hatlardaki hedeflerin izlenmesine ve bunlara müdahale edilmesine yardımcı oluyor. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı danışmanı Georgiy Tskhakaya, Ukrayna'daki drone üreticilerinin sayısının yalnızca 18 ayda yediden yaklaşık 300'e kadar dramatik bir artış gösterdiğini belirtti.

Bu patlama, patlayıcı taşıyabilen yüzbinlerce ucuz insansız hava aracının üretilmesine olanak sağladı.

İran'ın Rolü: Rusya'yı Donatmak

Buna karşılık İran, Ukrayna şehirleri üzerindeki bombardıman görevleri için binlerce İHA satarak Rusya'nın drone yeteneklerinin güçlendirilmesinde etkili oldu.

Buna ek olarak, Rusya'nın özel ekonomik bölgesi "Alabuga"da İran lisansı altında 6.000 insansız hava aracı daha üretme planları devam ediyor ve bu da çatışmanın hava dinamiklerini daha da karmaşık hale getiriyor.

Amerika İkilemi: Yüksek Maliyetler ve Teknolojik Engeller

ABD, Ukrayna'ya insansız hava aracı tedarik etmeye çalışırken, yüksek maliyetler ve teknolojik kısıtlamalar bunların etkinliğini sınırladı.

Amerikan dronları Çinli emsallerine göre önemli ölçüde daha pahalıdır ve elektronik savaşa duyarlılık ve görevleri tamamlamada güvenilirlik gibi sorunlarla karşı karşıyadır. Ukrayna Dijital Dönüşümden sorumlu bakan yardımcısı Georgiy Dubinsky'ye göre, ileri Amerikan teknolojisinin cazibesine rağmen uygun maliyetli çözüm arayışı öncelik olmaya devam ediyor.

Savaş alanının talepleri, drone teknolojisinde hızlı adaptasyonları zorunlu kıldı. Drone'lara yönelik her yazılım güncellemesi Pentagon'un onayını gerektiriyor ve bu da hızla gelişen savaş koşullarında ihtiyaç duyulan kritik güncellemeleri geciktirebilir.

Bu, Ukraynalı programcıları ve mühendisleri, modellerini gelişen teknolojilere ayak uyduracak şekilde sürekli olarak ayarlamaya zorladı. Bu savaştaki yenilik döngüsü son derece kısadır ve katılan herkesten çeviklik ve öngörü gerektirir.

Kaynak: Degens  News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.