Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Tebdil-i nick yapmak durumunda kalmis eski bir muzik dostunuz, "Ferfecir", olarak yeni kiyafetimle sizlerle doyumsuz bir eseri paylasarak merhaba demek istiyorum.

Idir - Vava Inouva

Ancak dinleyen arkadaslarin yorumlarini bekliyorum.

Gönderi tarihi:
  • Admin

Ilk ben olayım üç albümüne sahip biri olarak o kadar güzel bir lirik ve sese sahipki bazan kendimi ondan alamıyorum...

http://en.wikipedia.org/wiki/Idir

Saygılar

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Madem bir Idir dinleyicisi cikti, sevgili admin, bu guzel muzisyen ve A Vava Inouva hakkinda konusalim biraz.

Cezayir dogumlu olan Idir Fransa'da yasamaktadir. Kendine has inanilmaz sakin, akici ve huzur veren bir yoruma sahip. Dinleyicileri hareketli muzikleriyle eglendirirken dahi, bu eglenceli tinilarinda bir agirbaslilik vardir. Durusu ve tarziyla da bunu ortaya koyar. Canli veya videolardan cok konser izledim ancak Idir'in konserlerinde gozlemledigim dinleyicinin katilim seklini hicbir konserde gormedim. Bu durum oldukca dikkatimi cekti. Cunku seyirci muziklerle oyle kaynasiyor ki, insanlarin mimiklerinden sevgi ve barisi okuyabiliyorsunuz. Hani mutlaka karsilasmissinizdir, bazi insanlar tanirsiniz; iyi niyetli olurlar, halim selim kisilikleri vardir, kimsenin kotulugunu istemeyen, herkesle anlasabilen ama kendi inandiklarindan da taviz vermeyen, insanlara yaklasimlarinda onyargisiz, sevgi ve hosgoruyu on planda tutan... Iste Idir'in muzikleri boyle bir sey...

A Vava Inouva'ya gelince. Hic egip bukmeden soyleyeyim, bu eser bircok muzik dergisi tarafindan yuzyilin en iyi muziklerinden birisi olarak kabul ediliyor. Ilk dinledigimde oyle duygulanmistim ki... "Kucuk adamim" anlamina geliyor vava inouva. Halen Cezayir'in bazi kesimlerinde ve Kuzey Afrika'nin bazi kabileleri arasinda konusulan bir dilde, Berberi dilinde, yazilmis sarki.

Artik sozun diger kismini muzigin kendisi anlatsin size. Dinlememek kayiptir..

Selam ile..

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • 8 ay sonra...
Gönderi tarihi:
Madem bir Idir dinleyicisi cikti, sevgili admin, bu guzel muzisyen ve A Vava Inouva hakkinda konusalim biraz.

Cezayir dogumlu olan Idir Fransa'da yasamaktadir. Kendine has inanilmaz sakin, akici ve huzur veren bir yoruma sahip. Dinleyicileri hareketli muzikleriyle eglendirirken dahi, bu eglenceli tinilarinda bir agirbaslilik vardir. Durusu ve tarziyla da bunu ortaya koyar. Canli veya videolardan cok konser izledim ancak Idir'in konserlerinde gozlemledigim dinleyicinin katilim seklini hicbir konserde gormedim. Bu durum oldukca dikkatimi cekti. Cunku seyirci muziklerle oyle kaynasiyor ki, insanlarin mimiklerinden sevgi ve barisi okuyabiliyorsunuz. Hani mutlaka karsilasmissinizdir, bazi insanlar tanirsiniz; iyi niyetli olurlar, halim selim kisilikleri vardir, kimsenin kotulugunu istemeyen, herkesle anlasabilen ama kendi inandiklarindan da taviz vermeyen, insanlara yaklasimlarinda onyargisiz, sevgi ve hosgoruyu on planda tutan... Iste Idir'in muzikleri boyle bir sey...

A Vava Inouva'ya gelince. Hic egip bukmeden soyleyeyim, bu eser bircok muzik dergisi tarafindan yuzyilin en iyi muziklerinden birisi olarak kabul ediliyor. Ilk dinledigimde oyle duygulanmistim ki... "Kucuk adamim" anlamina geliyor vava inouva. Halen Cezayir'in bazi kesimlerinde ve Kuzey Afrika'nin bazi kabileleri arasinda konusulan bir dilde, Berberi dilinde, yazilmis sarki.

Artik sozun diger kismini muzigin kendisi anlatsin size. Dinlememek kayiptir..

Selam ile..

Sanki kendini tanimlamissin...

Bu parcayi dinlerken inanilmaz duygulanmistim...Hatirlarsan bir kac kez ard arda dinlemistim :)Tabi soylemeye calismami saymayalim ;)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.