Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

2456gul_cumhurbaskani3.jpg

Ne vardı be kadın başını örtecek bak kendi iradenle kapattığın başın,yine kendi başına neler açtı....

Önce eğitim hakkın alındı elinde binlerce kız gibi,oysaki biz toplum olarak "eğitim şart" diye konuşup duran bir toplumuz,ne ilginç değilmi?Sonra irticacı hatta şeriatci etiketi yedin,hakkını aramak için ve sonra eşinin konumu için vazgeçtiğin davanda başına bela oldu..

Ne kadar çok insan varmış senin saçının teline meraklı gördünmü?hani şu mitinglerde bağırıp çağıranlar aslında onları oraya toplayan tek şey senin saçını örten o kumaş parçası biliyormuydun?Açıkca söyleyemiyorlar bakma..

Ve yine biliyormusun o küçük kumaş parçası hani şu dini inançlarımız dolayısı ile başımıza örttüğümüz kumaşlar varya eşarp denilen bir ülkenin rejimini yıkabilecek güçteymiş,sanıyorum kibrit çöpleri ile kurulmuş bu ülkede yönetim öyle ya nasıl bir eşarp yıkabilir ki??

Belki mensubu olduğun partiyi desteklemiyorum ama seni ve başına örttüğün eşarbını sonuna kadar destekliyorum,binlerce kız çocuğunu desteklediğim gibi...Ve sırf bu yüzden eşinin cumhurbaşkanı olmasını istiyorum.

Ve sormak istiyorum AKP bugüne kadar islami hangi icraatta bulundu ki bu feryadlar yükseldi ülkemde bir tek örnek gösterin desem bulamazlar,önce başı kapalı kızlar giremiyordu üniversite kapılarından içeriye bu hükümetle artık başı kapalı anneleride giremiyor,başı açtırılmış çocuklarının mezuniyet törenlerine...

Misyonerlik faaliyetleri hiç bu kadar yoğun olmamıştı,ermeni locaları,hızla yabancılara satılan sermayelerimiz,ve yine durmadan satılan topraklarımız,güllük gülistanlık gösterilmeye çalışılan ama belimizi büken eflasyon,üstüne üstlük terör...

Bunların hiç birini duydunuzmu?kimse bu konulardan bahsediyormu?Hayır bahsetmiyor çünkü onların derdi asıl dertler değil onların derdi çankaya köşkünde başı bağlı bir kadının oturması....

Öyle ya nasıl caka satacağız artık avrupalıya sizden bir farkımız yok diye,belkide en güzel en sempatik cumhurbaşkanı eşi sen olacaksın ama neye yarar başın kapalı....

Hiç bir kez davet edilmediğin köşkün ev sahibi olmak senin ne haddine başörtülüsün sen bu ülkede baş örtülüler ancak dört duvar arasında yaşar öğrenemedinmi?

Dedimya ne geldiyse başına kendi başın yüzünden geldi.

Gönderi tarihi:
Ne vardı be kadın başını örtecek bak kendi iradenle kapattığın başın,yine kendi başına neler açtı....

Önce eğitim hakkın alındı elinde binlerce kız gibi,oysaki biz toplum olarak "eğitim şart" diye konuşup duran bir toplumuz,ne ilginç değilmi?Sonra irticacı hatta şeriatci etiketi yedin,hakkını aramak için ve sonra eşinin konumu için vazgeçtiğin davanda başına bela oldu..

Ne kadar çok insan varmış senin saçının teline meraklı gördünmü?hani şu mitinglerde bağırıp çağıranlar aslında onları oraya toplayan tek şey senin saçını örten o kumaş parçası biliyormuydun?Açıkca söyleyemiyorlar bakma...

.

.

.

Evet Sayin Suheda,ben sahsen Türban kavgasi verenleri rejimin düsmani olarak görüyorum,dikkat edin basini örtenleri degil türban kavgasi verenler diye yazdim.Benim güzel ülkemde türbana hayir diyenlerin hemen hepsinin analarinin degilse büyükannelerinin baslari hep örtülüdür,sanmayinki Türkiyede müslümanlik türbanla baslatildi.Türban savasi Türkiye Cumhuriyeti devletiyle sorunlari olanlarin baslattiklari bir savastir.Sorun asla türban takip takmama sorunu degildir bunu benim bildigim kadar sizde cok iyi bilmektesiniz.Sorun laikligi safdisi etme sorunudur.Ve türban bu nedenle bir sembol amacli ve demokrasi perdesi altinda yürütülen bir aractir.9-10 yaslarindaki kiz cocuklarinin baslarini türbanlayip sahnelere sürmekte ayni amaca hizmettir.

Problemleri carptirarak degil gercekci ve etik bir gözle degerlendirmekte ülkemiz acisindan yarar vardir.Türban yasak deyip gecmekle olmuyor,sayin süheda.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Başörtüsü! Büyük düşman,Türkiye'yi çökertebilecek kadar büyük düşman. ÖYLE Mİ?

DİNİ İNANÇLARININ GEREĞİNİ YERİNE GETİREN KADINLAR VE KIZ ÇOCUKLARI ÜLKEYİ BÖLMEYE Mİ ÇALIŞIYORLAR YOKSA ÜLKEYİ BÖLMEYE ÇALIŞANLAR ONLARI TEHDİT OLARAK GÖREN, HAKLARINI ELLERİNDEN ALAN, ORTALIKTA GÖRÜNMELERİNDEN RAHATSIZLIK DUYAN GÜÇ MÜDÜR?

Şunu iyi bilmeliki;

İnsanlar arasında, düşünce ve inançları yüzünden ayrımcılık yapanlar kendilerini ilerici olarak görmesinler.Kendilerini ilerici olarak gören bu kişiler aslında CAHİLİYE DEVRİNDEN KALMA İNSANLARDAN BAŞKASI DEĞİLLERDİR,OLAMAZLAR!!!

Selametle...

Gönderi tarihi:

Sahne farklı ama oynanan oyunun konusu yine aynı...

Yine aynı tiyatro...Zaman ve mekan farklı...

Oyuncular desek onlarda aynı...

Türkiye Cumhuriyetini mahkemeye veren Dış işleri bakanımızın eşi...v.b

Konusu yine baş örtüsü...

Fakat Özü yine aynı dini siyasete alet etmek...

İnançları kullanarak ajitasyona..

Mazlumu oynayıp...Yine aynı demogojik yaklaşımlara devam ediyorsunuz...

Gönderi tarihi:
Belki mensubu olduğun partiyi desteklemiyorum ama seni ve başına örttüğün eşarbını sonuna kadar destekliyorum,binlerce kız çocuğunu desteklediğim gibi...Ve sırf bu yüzden eşinin cumhurbaşkanı olmasını istiyorum.

Ve sormak istiyorum AKP bugüne kadar islami hangi icraatta bulundu ki bu feryadlar yükseldi ülkemde bir tek örnek gösterin desem bulamazlar,önce başı kapalı kızlar giremiyordu üniversite kapılarından içeriye bu hükümetle artık başı kapalı anneleride giremiyor,başı açtırılmış çocuklarının mezuniyet törenlerine...

Misyonerlik faaliyetleri hiç bu kadar yoğun olmamıştı,ermeni locaları,hızla yabancılara satılan sermayelerimiz,ve yine durmadan satılan topraklarımız,güllük gülistanlık gösterilmeye çalışılan ama belimizi büken eflasyon,üstüne üstlük terör...

Bunların hiç birini duydunuzmu?kimse bu konulardan bahsediyormu?Hayır bahsetmiyor çünkü onların derdi asıl dertler değil onların derdi çankaya köşkünde başı bağlı bir kadının oturması....

Öyle ya nasıl caka satacağız artık avrupalıya sizden bir farkımız yok diye,belkide en güzel en sempatik cumhurbaşkanı eşi sen olacaksın ama neye yarar başın kapalı....

Hiç bir kez davet edilmediğin köşkün ev sahibi olmak senin ne haddine başörtülüsün sen bu ülkede baş örtülüler ancak dört duvar arasında yaşar öğrenemedinmi?

:clover::clover::clover:

hala anlamış değilim yine söylüyorum bunca olaylar varken hergün şehit haberleri gelirken neden kimse duymuyor ve tepki göstermiyor......

neden en büyük tehdit pkk değilde...hala irtica deniyor....yani ben irticayı falan savunduğumdan değil....hergün pkk teröründen verilen şehitlerin haberini duymaktan bunaldım....

arkadaşım.... en büyük tehtit pkk ..yaaa bunun başka başka mantığı ne olabilir....her gün verilen şehitleri nasıl görmüyorsunuz....

irticadan kaç şehit verildi söylermisiniz....önce en üyük tehlikeyi durdurun onun için çaba gösterin sonra yine irtica için çaba gösterelim...kurtulmamızda öncelik sırası pkk ...

nerde bu cumhuriyeti kurtaranlar....nerede çağlayan'da sel olup akanlar...

saygılar...........

Gönderi tarihi:

:clover::clover::clover:

yani ben irticayı falan savunduğumdan değil....

nerde bu cumhuriyeti kurtaranlar....nerede çağlayan'da sel olup akanlar...

'kaplan-200';

önce çiçekler ...

ardından kırmızıyla yazılmış kendini tanımlama...

ardından seninde cumhuriyetine sahip çıkanlara gönderme...

olmadı ama sevgili kaplan...Sağ gösterip sol vurmaya çalışıyorsun...

Senin çağlayanda katılmadığın etkinlikte Pkk sorunu üzerine neler denmiş elbetteki bilemezsin...

Örneğin genel bir ifadeden bahsedeyim şöyle dendi orada...

"Ayrımcılığa ve bölücülüğe hayır..."

Aklıma gelmişken...

Forumda tandoğan ve çağlayanda ki mitinge katılan ve yada destekleyenlerin,

bahsettin konuda yazmış oldukları yazıları bir gözden geçir istersen...

En günceli "Ne mutlu Türküm Diyene" başlığıyla başlayabilirsin...

yada ilk aklıma gelen,

Antalya'da...Tandoğan'da ve Çağlayan'da

tüm etkinliklerde yer alan Sevgili Sardunyam'ın ele aldığın konudaki yazılarını tek tek oku istersen...

Bak bakalım Cumhuriyeti kurtarmaya çalışanlar nerdeymiş görürsün ama anlamaya çalışırmısın bilemiyorum...

Bütün bunları araştırıp değerlendirmeden yapılan bir yaklaşım

"ucuz laflarla çamur atmaya çalışan" bir kişilik gelişimine neden olabilir...

Eğer böyle bir kişi değilsen, laf etmeden önce bütün bunları dikkate alman gerekir...

Eğer böyle bir kişi değilsen, bundan sonra bunu göz ardı etmemelisin...

Bir şey daha var...

Başlığı açan arkadaşın ele aldığı konu senin gönderme yapmaya çalıştığın pkk konusuda değil üstelik...

Başlığı açan arkadaşımızla bu başlıkta açtığı konuda aynı düşünceleri paylaşmıyoruz ama...

Ülkemizin içinde bulunduğu, Pkk nın yarattığı tehdit karşısındaki duruşumuz ve hassasiyetlerimiz onunla aynı...

Ne alakaya maydonoz...Başka bir tartışma yapılırken bahsettiğin şeylerden yazışmayacağız herhalde...

Ama biliyorum ve sende çok iyi biliyorsun...

Yapmaya çalıştığın şey ifadelerinde yer alanlar değil...

son satırda "nerede..." diye başlıyan cümlende yapmaya çalıştığın gibi...

Açık olamadığın durumlarda farklı görünmeye çalışarak,

Ardından ... Çamur atmaktan başka bir şey değil...

Gönderi tarihi:
Ne kadar çok insan varmış senin saçının teline meraklı gördünmü?

ben şunu merak ediyorum türbanını çıkarıp,saçını herkese gösteren bir kadın dinen nasıl bir günah işlemiş olur.bir kadının saçı insanları hangi açıdan etkiler? gerçekten merakımdan soruyorum.

saygılar

Gönderi tarihi:
ben şunu merak ediyorum türbanını çıkarıp,saçını herkese gösteren bir kadın dinen nasıl bir günah işlemiş olur.bir kadının saçı insanları hangi açıdan etkiler? gerçekten merakımdan soruyorum.

saygılar

Sorun bu değilki,

Sorun inançlara saygı sorunu..

Bunun Allah'ın emri olduğunu düşünen bir kişi, bunu uygulamak hakkına da sahip olmalıdır.

Bunun mantığını sorgulamak kimseye düşmez.

Gülay Göktürk'ün bugünki yazısından bir alıntı aşağıda..

Yazının tamamını internetten bulabilirsiniz.

Sanılanın aksine, ''türban meselesi'' dindar kesimin değil, kendini laik olarak tanımlayan kesimin bir bölümünün sorunudur.

''Peki daha ne yapsın? Geriye bir tek şey kalıyor: Bizim korkumuzu yenmemiz için kendinden vazgeçsin... O da "bizim gibi" olsun... O bizim gibi olmadıkça, biz kendimizi güvende hissetmeyeceğiz. "Merkeze oturmak" denilen, "çağdaş değerlerle barışmak" denilen bu... Baş örtülü eşler her görüldüğünde isteri krizlerine tutulmanın, "dindar" lafı her edildiğinde paranoyalara kapılmanın anlamı bu... İşin aslı şu ki, yaşam tarzımıza müdahale istemiyoruz diye slogan atanlar aslında, iktidardakilerin yaşam tarzına müdahale etmeye, onları kendileri için "kabul edilebilir" hale getirmeye çalışıyor.''

Gönderi tarihi:

'kaplan-200';

önce çiçekler ...

ardından kırmızıyla yazılmış kendini tanımlama...

ardından seninde cumhuriyetine sahip çıkanlara gönderme...

olmadı ama sevgili kaplan...Sağ gösterip sol vurmaya çalışıyorsun...

Senin çağlayanda katılmadığın etkinlikte Pkk sorunu üzerine neler denmiş elbetteki bilemezsin...

Örneğin genel bir ifadeden bahsedeyim şöyle dendi orada...

"Ayrımcılığa ve bölücülüğe hayır..."

Aklıma gelmişken...

Forumda tandoğan ve çağlayanda ki mitinge katılan ve yada destekleyenlerin,

bahsettin konuda yazmış oldukları yazıları bir gözden geçir istersen...

En günceli "Ne mutlu Türküm Diyene" başlığıyla başlayabilirsin...

yada ilk aklıma gelen,

Antalya'da...Tandoğan'da ve Çağlayan'da

tüm etkinliklerde yer alan Sevgili Sardunyam'ın ele aldığın konudaki yazılarını tek tek oku istersen...

Bak bakalım Cumhuriyeti kurtarmaya çalışanlar nerdeymiş görürsün ama anlamaya çalışırmısın bilemiyorum...

Bütün bunları araştırıp değerlendirmeden yapılan bir yaklaşım

"ucuz laflarla çamur atmaya çalışan" bir kişilik gelişimine neden olabilir...

Eğer böyle bir kişi değilsen, laf etmeden önce bütün bunları dikkate alman gerekir...

Eğer böyle bir kişi değilsen, bundan sonra bunu göz ardı etmemelisin...

Bir şey daha var...

Başlığı açan arkadaşın ele aldığı konu senin gönderme yapmaya çalıştığın pkk konusuda değil üstelik...

Başlığı açan arkadaşımızla bu başlıkta açtığı konuda aynı düşünceleri paylaşmıyoruz ama...

Ülkemizin içinde bulunduğu, Pkk nın yarattığı tehdit karşısındaki duruşumuz ve hassasiyetlerimiz onunla aynı...

Ne alakaya maydonoz...Başka bir tartışma yapılırken bahsettiğin şeylerden yazışmayacağız herhalde...

Ama biliyorum ve sende çok iyi biliyorsun...

Yapmaya çalıştığın şey ifadelerinde yer alanlar değil...

son satırda "nerede..." diye başlıyan cümlende yapmaya çalıştığın gibi...

Açık olamadığın durumlarda farklı görünmeye çalışarak,

Ardından ... Çamur atmaktan başka bir şey değil...

sevgili gece kuşu kardeşim eğer fark ettiysen alıntıyı yarıdan aldım.....öncelikle..

baş örtüsüne karşı olmamak ,irticayı savunmak demek değildir...

evet ben o mitinge katılmadım,imkanım olmadı...orada neler söylendiğini'de çok iyi biliyorum...

özellikle sardunyam,keskin kalem,politika arkadaşlarımında yazılarını çok yakından beğenerek takip ediyorum....okumadığımı söyleyemezsin....ayrıca..

öncelikle sizin beni anlamaya çalışmanız gerkir diye düşünüyorum... çünkü bu mitingin amacı abdullah gül'ün cumhurbaşkanlığını engellemek gövde gösterisi yapmak....

yine anlamıyorsun ,anlamay çalışmıyorsun....

bu seçim oluncaya kadar cumhuriyet elde değilmiydi....o kadar şehitlerimiz verilirken cumhuriyet her şehit ile beraber eriyip gitmiyormuydu....

nerdedydi bu millet.....ben bunu anlatmaya çalışıyoeum....

gül cumhur başkanı olacak diye yer yerinden oynadı....

30-35 bin şehidimiz olduğunda neden yer yerinden oynamadı bunu soruyorum...

şimdi ne alaka ,bu mitingle şehitlrin,pkk nın ne alaksı var?

bu mitingin amacı belli gül'üengellemek ,yada irtica...

önemli olan mitingin gerçek amacı.....cumhur başkanlığı seçimi değilmi???....

tabiki oradaki insanların samımiyetine güveniyorum ama "Ayrımcılığa ve bölücülüğe hayır..."demekle benim anlatmaya çalıştığım aynı olamaz .....

Gönderi tarihi:
Sorun bu değilki,

Bunun Allah'ın emri olduğunu düşünen bir kişi, bunu uygulamak hakkına da sahip olmalıdır.

islamın mantıksız bir şeyi tavsiye etmiyeceğini biliyorum.kitapta yazılan herşey bir mantığa dayalı.islam ben böyle emrettim fazla soru sorma demez.körükörüne emri uygula demeyeceğini düşünüyorum.

saygılar

Gönderi tarihi:
islamın mantıksız bir şeyi tavsiye etmiyeceğini biliyorum.kitapta yazılan herşey bir mantığa dayalı.islam ben böyle emrettim fazla soru sorma demez.körükörüne emri uygula demeyeceğini düşünüyorum.

saygılar

Bir örnek vereyim..

Yahudilerce uygulanan bir ''Cumartesi yasağı'' vardır.

Kuran'da da cumartesi günü balık avlamaları yasaklanmış bir yahudi toplumundan bahseder.

Bunun sizce ne gibi bir mantığı olabilir? Bazen ''böyle emrettim, uygula'' da denilebilir.

Mantığını anlamaya çalışmak elbette güzel, fakat ya bize mantıklı gelmez ise, ne gibi bir tutum takınacağız?

Tesettür konusu ise sadece saçı kapsamaz, vücudun tamamını ilgilendiren bir konudur.

Yani ''türbanlı'' denirken, ''tesettürlü'' anlaşılmalıdır. (su-i misal emsal olmaz)

Hem erkeğin hem kadının tesettürü vardır.

Kadın vücudunun erkeğe çekici gelmesi normaldir.

Saç da kadının güzelliğini ve ''kadınlığını'' ön plana çıkardığı için mahrem kabul edilmiştir.

Kadınların erkekleri etkilemek için saçlarını nasıl savurduklarını biliyorsunuz.

En azından şampuan reklamlarını izlemek yeterli.. :)

Gönderi tarihi:
Sorun bu değilki,

Gülay Göktürk'ün bugünki yazısından bir alıntı aşağıda..

Yazının tamamını internetten bulabilirsiniz.

Sanılanın aksine, ''türban meselesi'' dindar kesimin değil, kendini laik olarak tanımlayan kesimin bir bölümünün sorunudur.

''Peki daha ne yapsın? Geriye bir tek şey kalıyor: Bizim korkumuzu yenmemiz için kendinden vazgeçsin... O da "bizim gibi" olsun... O bizim gibi olmadıkça, biz kendimizi güvende hissetmeyeceğiz. "Merkeze oturmak" denilen, "çağdaş değerlerle barışmak" denilen bu... Baş örtülü eşler her görüldüğünde isteri krizlerine tutulmanın, "dindar" lafı her edildiğinde paranoyalara kapılmanın anlamı bu... İşin aslı şu ki, yaşam tarzımıza müdahale istemiyoruz diye slogan atanlar aslında, iktidardakilerin yaşam tarzına müdahale etmeye, onları kendileri için "kabul edilebilir" hale getirmeye çalışıyor.''

Kimse kimsenin giyim kisamina karismiyor,konulari saptirmak kimin isine yariyorki acaba.Sorun giyim kusam degildir sorun Allahin emirlerini yerine getirdiklerini sananlarin herseyi kendi ideolojilerine göre degistirme ve bunuda demokrasi kilifina sokma cabalaridir.*Hem müslüman hem laik olunmaz!*bu zihniyettir sorun.Hem müslüman hemde laik olunur.Dinde zorlama yoktur isteyen istedigine inanir.kimse kimseyi inancindan ötürü dislayamaz.Bu iyice incelenirse Laiklikten öte birsey degildir.Islam istisareyi sart kosarak dolayli olarakta Demokrasiyi vurgular.Istisare görüsmek konusmak danismak demektir.

Türbanin Allahin emri oldugu görüsü gercekleri yansitmiyor,örtünmekle ilgili ayetlerde sacin teli görünmeyecek diye bir sart yoktur.

Dindarlarin devletle asla bir sorunlari olmamistir.Cünkü dindar kilik kiyafetle inanc ve iman olmayacagini cok iyi bilirler.Iman ve inanc insanin icindedir beynindedir.Basindaki türbanda degil.Ha kimsede karsi degildir türbana veya basörtüsüne,herkes istedigini giymekte özgürdür.Ama türbani rejime karsi bir gövde gösterisi olarak kullanirsan o zaman rejimi korumakla mükellef olanlarda karsi bir gövde gösterisinde bulunurlar.Türkiye cumhuriyetinde yönetim kadrosuna sahip olanlarin unuttuklari sey,iktidarin onlara emanet edilmis oldugu ve iktidarliklarini Türkiye Cumhuriyeti devleti icin yapmak zorunda olduklaridir,yani kendileri icin onlara iktidar teslim edilmemistir.Buradaki nüans farki cok hassas ve önemlidir.50 yildir bu ülkeyi yönetenler maalesef bu yanlisligin icinden kendilerini bir türlü kurtaramamislardir iste bütün sorun buradadir zaten.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ne kadar çok insan varmış senin saçının teline meraklı gördünmü?hani şu mitinglerde bağırıp çağıranlar aslında onları oraya toplayan tek şey senin saçını örten o kumaş parçası biliyormuydun?Açıkca söyleyemiyorlar bakma..

Ve yine biliyormusun o küçük kumaş parçası hani şu dini inançlarımız dolayısı ile başımıza örttüğümüz kumaşlar varya eşarp denilen bir ülkenin rejimini yıkabilecek güçteymiş,sanıyorum kibrit çöpleri ile kurulmuş bu ülkede yönetim öyle ya nasıl bir eşarp yıkabilir ki??

:clover:

Gönderi tarihi:

EŞİTLİK VARSA HERKES EŞİT OLMALI!

ÖZGÜRLÜKLER OLACAKSA TAM OLMALI!

PROBLEMLER VARSA HEPSİ ÇÖZÜLMEYE ÇALIŞILMALI!

Bu DEMOKRASİNİN kurallarıdır. Ben mi yanlış biliyorum acaba? hayır.

Sahte gündemlermiş. Böyle saçma bir düşünce olabilir mi?Demokrasiden yana olduğunu söyleyen bir insan gerçekten böyle düşünebilir mi ?

HAYIR, HAYIR VE HAYIR. TABİ İNSANLAR TAKMAKTA OLDUKLARI O AT GÖZLÜKLERİYLE ÖYLE BÜTÜNLEŞMİŞLER Kİ SADECE KENDİ KAFALARINDA KURDUKLARINA VEYAHUT DAYATILANLARA GERÇEK GÖZÜYLE BAKABİLİYORLAR!

BİZEDE SELAMETLE DEMEK DÜŞER... ne diyelim.

...

"Türkiye Cumhuriyetini mahkemeye veren..."

Gülerim ben buna. Ne demek yani tc yi mahkemeye vermek kadar abest bir şey olamaz.

Hak alma konusunda önce mahkemelere başvurulur olmadı mı sonra başkabir yere, yine mi olmadı Anayasa Mahkemesine. EĞER KENDİ ÜLKENDEN BİR NETİCE ALAMIYORSAN AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BAŞVURURSUN! BUNU HEM BİZİM ANAYASAMIZ SÖYLÜYOR HEM DE AVRUPA YASLARI.

Selametle...

Gönderi tarihi:

Ta en baştan beri biliniyordu Tayyip'in Cumhurbaşkanı olamayacağı.

Ve Abdullah Gül'ün buna aday gösterileceği...

Tayyip'in nasıl başa geçmesi planlı idiyse,

Bu da planlanmıştı...

Ve düşünün ki,

Kocasının Cumhurbaşkanı adayı

Ve belkide Cumhurbaşkanı olacağını bilen bir kadın,

Ülkesini, ülkesinde yasal olarak yasak olduğunu bildiği bir şey için dava ediyor.

Ve ne deniyor bence biliyor musunuz?

"Kocan nasılsa Cumhurbaşkanı olcak, hesabını Çankaya'ya çıkınca görürsün, al davanı geri..."

Bunlar mı ak'ü pak...

Bunlar mı saf ve temiz...

Boşversenize yaa...

Oyun mu görmek istiyorsunuz?

En başvekilinden, en son üyesine kadar AKP'ye bakın...

Oyunlardan ve oyunculardan başka bir şey görmeyeceksiniz...

Aldatma ve

Kandırma

Partisi...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

başörtüsünün bazı müslüman ülkelerdeki eleştirilerine bakın, aynı tornadan çıkmış lafları duyarsınız.

aynı argümanlar, aynı gerekçeler, aynı klişe laflar.

hatta dünyanın herhangi bir ülkesinde, bu anlamda ki eleştirilerine de bakın gene aynı lafları duyarsınız.

hiç biri, temelde farklı olmadıgı gibi aynı laflarla ve işin garibi birbirine benzer süreçlerle devam etmektedir.

sorun, hangi yerin örnek oldugu.

daha politik olarak, nerden çıktıgıdır bu aynı şablonların.

inanmazsanız araştırın bakın........

Gönderi tarihi:

neden bir insanın giyim teercihi bu kadar önemlidir hiç anlamam.insanların saçlarını yada vicudlarının başka yerlerini görmeye bu kadar mı meraklısınız?bana sorarsanız başörtüsü kadınların toplum içindeki yerini daha da saygın hale getiren bir olgudur.

hem biz bu şekilde mi ileryecez? hala insanların giyimine kuşamına müdahele ediyorsunuz. bana sorarsanız bırakın bu anlamsız ve kısır tartışmaları da bu ülkeyi nasıl ileriye götürebiliriz bunun için neler yapabiliriz bunları düşünelim.

bırakın herkes ne giyeceğine kendi karar versin. çarşafamı bürünecek bırakın bürünsün, çıplak mı gezecek bırakın gezsin bunlar insanların kendi tercihleridir. eğer burası gerçekten laik çadaş bir ülkeyse (ki göründüğü kadarıyla hiç değil) herkesin seçimine saygı duymak zorundayız.

selametle

Gönderi tarihi:
Kimse kimsenin giyim kisamina karismiyor,konulari saptirmak kimin isine yariyorki acaba.Sorun giyim kusam degildir sorun Allahin emirlerini yerine getirdiklerini sananlarin herseyi kendi ideolojilerine göre degistirme ve bunuda demokrasi kilifina sokma cabalaridir.*Hem müslüman hem laik olunmaz!*bu zihniyettir sorun.Hem müslüman hemde laik olunur.Dinde zorlama yoktur isteyen istedigine inanir.kimse kimseyi inancindan ötürü dislayamaz.Bu iyice incelenirse Laiklikten öte birsey degildir.Islam istisareyi sart kosarak dolayli olarakta Demokrasiyi vurgular.Istisare görüsmek konusmak danismak demektir.

Türbanin Allahin emri oldugu görüsü gercekleri yansitmiyor,örtünmekle ilgili ayetlerde sacin teli görünmeyecek diye bir sart yoktur.

Dindarlarin devletle asla bir sorunlari olmamistir.Cünkü dindar kilik kiyafetle inanc ve iman olmayacagini cok iyi bilirler.Iman ve inanc insanin icindedir beynindedir.Basindaki türbanda degil.Ha kimsede karsi degildir türbana veya basörtüsüne,herkes istedigini giymekte özgürdür.Ama türbani rejime karsi bir gövde gösterisi olarak kullanirsan o zaman rejimi korumakla mükellef olanlarda karsi bir gövde gösterisinde bulunurlar.Türkiye cumhuriyetinde yönetim kadrosuna sahip olanlarin unuttuklari sey,iktidarin onlara emanet edilmis oldugu ve iktidarliklarini Türkiye Cumhuriyeti devleti icin yapmak zorunda olduklaridir,yani kendileri icin onlara iktidar teslim edilmemistir.Buradaki nüans farki cok hassas ve önemlidir.50 yildir bu ülkeyi yönetenler maalesef bu yanlisligin icinden kendilerini bir türlü kurtaramamislardir iste bütün sorun buradadir zaten.

saygilarla

Sorun türbanlıların değil, ona karşı olanların sorunudur.

Yukarıda yazdıklarınıza siz kendiniz inanıyor musunuz?

Benim eşimin Tesettüre uymaktan başka hiçbir ''suçu'' yoktu.

Türbana hiçkimsenin karşı olmadığını söylediğiniz bu ülkede üniversite 3. sınıfa kaydı bu yüzden yapılmadı.

İsteyen istediğini giyebilir dediğiniz ülkede tonla öğrenci ve öğretmen ya bırakmak ya da peruk takmak zorunda kaldı.

İnsan hakları ve demokrasiye bakışınız buradan belli.

Size dokunmuyorsa sorun yok yani..

Gönderi tarihi:

Turkiyede iyiki bi dusunceyi savunmuyorum, ne sag ne sol, bildigim tek sey ikisininde sistemin parcası yani gölge oynundaki gibi biri hacivat biri karagöz ama perde arkadasında tek kisi tarafından yunetilmeleri... turkiyede sag da solda aynı... dunyadan alınan demokrasi,layiklik vb. evrensel diilde degilde kendi cıkarına kullananlar, turkiyedeki demokrat ve layikligi ickiye benzetiyorum... biri derten icerim der biri keyften ama ismi layikliktir demokrattır...

Gönderi tarihi:

Senin adına üzgünüm,ama şaşırmadım hani yukarıdada söylemiştim ya bir kere bile davet edilmediğin kökşkün ev sahibi olmak senin ne haddine diye..........

Başına bağladığın eşarp rejim tehdidi imiş,yakında rejim yıkılır korkusu ile bu ülkenin insanlarına yellenmeyide yasaklayacaklar :D:D

Gönderi tarihi:
Sorun türbanlıların değil, ona karşı olanların sorunudur.

Yukarıda yazdıklarınıza siz kendiniz inanıyor musunuz?

Benim eşimin Tesettüre uymaktan başka hiçbir ''suçu'' yoktu.

Türbana hiçkimsenin karşı olmadığını söylediğiniz bu ülkede üniversite 3. sınıfa kaydı bu yüzden yapılmadı.

İsteyen istediğini giyebilir dediğiniz ülkede tonla öğrenci ve öğretmen ya bırakmak ya da peruk takmak zorunda kaldı.

İnsan hakları ve demokrasiye bakışınız buradan belli.

Size dokunmuyorsa sorun yok yani..

Sayin Trevize,bakin *Türban*i savunurken bile siyaset yapiyor ve bunuda insan haklari ve demokrasiye bagliyorsunuz,benim bildigim kadari ile bu ülkede basi kapali olanlara hic ama hic kimse nneden basin kapali demedi.Eger demokrasiden bahsediyorsaniz bunuda anlatmalisiniz.Demokrasi bizim icin aractir diyenlerin demokrasiyi isteme haklari tartisilmalidir bence.Yine benim bildigim kadari ile türban bu ülkeye Erbakan yani Tayyip Erdoganin ikinci icazetcisi zamaninda sokuldu ve o günden beride savas verilmektedir.Siz üniversitelerin icinde nelerin olup bittigini bilmelisiniz,üniversite önlerinde meydan savasi veren üniversitelilerin acaba problemleri nelerdir ve neden kavga edilmektedir.Sizdecok iyi biliyorsunuz ki bugün türbanla üniversitelere gelen kizlarin büyük bir kesimi belirli cemiyetlere baglidirlar bu cemiyetlerinde ne oldugunu hepimiz biliriz inkar edilse bile.Her isletmenin her kurumun kemdine özgü yasalari ve tüzükleri vardir.Ve bu isletme ve kurumlarda bu tüzükler uygulanir buna herkes uymak zorundadir,bunu demokrasiye baglayamazsiniz.Size o üniversitede okuma hakki verilmisse budur demokrasi.Demokrasi, yasalari kisisel zevkleri icin cigneme özgürlügünü vermez.

Bana dokunan nedir biliyormusunuz,bana dokunan insanlarin kendi istekleri dogrultusunda ne kadar egoistce düsünüyor ve bunuda özgürlük diye adlandiriyor olmalaridir.

Okumaya niyetli olanlar sizinde dediginiz gibi peruk takarakta okuyabiliyorlarsa bunlarin önünde egilmek gerekir,okumaya niyetli olmayanlardir üniversite kapilarinda beklesenler.

saygilarla

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:
.

.

.

Sen neymişsin be baş örtüsü nükleer silahlardan bile böyle çok korkulmamıştır...

Durun bakalım nelere kadirmiş bu baş örtüsü.

Gönderi tarihi:
Senin adına üzgünüm,ama şaşırmadım hani yukarıdada söylemiştim ya bir kere bile davet edilmediğin kökşkün ev sahibi olmak senin ne haddine diye..........

Başına bağladığın eşarp rejim tehdidi imiş,yakında rejim yıkılır korkusu ile bu ülkenin insanlarına yellenmeyide yasaklayacaklar :D:D

Allah dualarinizi kabul edip Hayrünnisayi köske oturttu,size ve onlara hayirli olsun,eminimki bayram ediyorlardir simdi bilmiyorum acaba göbekte atiyorlarmi ama bana ne ne yaparsa yapsinlar nede olsa artik köskü ele gecirdiler,oynamakta ziplamakta onlarin hakkidir.Siz arada bir dua edin eminimki dualarinizi Allah kabul edecektir,söyle örnegin rejim degisikligi falan iyiyde oluryani,nasil olsa Orduda dükkani kapatti firsat bu firsat ne koparirsaniz kardir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ne konuymus değil mi en az 10 yıldır bil fiil konuşuluyor çözülemedi.Aslında konu çok karışık değil karıltıranlar karışık adamlar.Çözüm bende ama söylemem söylersem yer yerinden oynar bir anda aranılan adam olurum herkes omuzunda taşır beni ve ben bu kadar ünlü olmayı kaldıramam...Dalga geçilecek konu değil lütfen ciddi olalım! Tamam olalım 10 yıldır olduk olmadı çözüm diyorum bu değil diyorum ''Uzlaşma'' arayalım ya da ''Solaryumlaşma'' herneyse dediğim gibi bunu çözse çözse ben çözerim ama yaranılmaz ki size.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.