Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Burada Mevlananın büyüklüğünü tartışacak değiliz.. İçinde bulunduğumuz yıl UNESCO tarafından Mevlana Yılı ilan edilmiştir, onun büyüklüğünü kim olduğunu tüm dünya biliyor.. "Biz Allah'in sayesiyiz, Mustafa'nin nurundaniz. Sedef içine damlamis çok kiymetli bir inciyiz. Herkes suret gözüyle bizi nereden görecek? Biz Kibriya'nin su ve balçik içinde belirmis nuruyuz." 1- Hz. Mevlanın daveti çok yönlü bir davetir.. 2- Hiç kimse Hz. Mevlanayı başka bir dine başka bir islam anlayışına yada başka kategorilere çekmeye çalıışmasın, o bir Allah aşığı, o bir Peygamber sevdalısı, o Kur'an-ı Kerimden kıl kadar sapmayan büyük bir insandır.. 3- Hz. Mevlanayı daha iyi anlamak ve öğrenmek istiyorsanız, mesnevisinden kendi eserlerinden istifade ediniz.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Burada Mevlananın büyüklüğünü tartışacak değiliz..İçinde bulunduğumuz yıl UNESCO tarafından Mevlana Yılı ilan edilmiştir, onun büyüklüğünü kim olduğunu tüm dünya biliyor.. Bütün dünya, dinlisi, dinsizi, müslümanı kafiri, acaba neden Mevlana'yı seviyor ve sayıyor da, neden müslümanlar dışındaki insanlar Mevlana'ya duydukları saygı ve sevginin milyonda birini bile, Muhammed'e göstermiyorlar acaba? Aklına bu soru hiç geliyor mu? Neden Mevlana dünyanın sahip çıktığı bir değer olabilmiş de, Muhammed o statünün yanından bile geçememiş? Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 böyle diyorsunuz ve iş Kur’an’a gelince cımbızlama ve sonraki ayetleri görmeme taktiği uygulayarak milleti kandırmaya çalışıyorsunuz..Biraz objektif olun. Kur’an-ı yorumlama metodunuz yanlış…ve bunu bilerek yapıyorsunuz.. Peki Kur'an-ı yorumlama metodu neymiş, öğretiverin bana bir zahmet? Daha Hz. Muhammed'den 30 yıl sonra bile Kur'an-ın "Toplumsal Öğüt" değerindeki ayetleri reddedilmedi mi Emeviler tarafından, hemde Hz. Muhammed'in Vahiy Katibi "Muaviye" tarafından, bizzat... Ve oğlu da Hz. Hüseyin'i katletmedi mi? Osmanlı mesela? "Din-i İslam"dı değil mi İlk Anayasadaki hüküm... Ne diyor Kur'an "Yahudiyi, Hıristiyanı (dost anlamında değil) Veli edinmeyiniz". Yani "Önder"... "Efendi" kitabını okuyun bakalım, Osmanlı kaç tane Yahudi'yi önder edinmiş, baş edinmiş... Köprülüler'in Yahudi kökenli olduğu söyleniyor ve dahi Sabetaycıymışlar. Samsun'un "Vezirköprü" ilçesinin adı oradan gelir, eski adı "Köprü"dür, memleketimdir. Ya da mesela Sokullu, son gününe kadar bir Rahip olan öz kardeşi ile görüşmüştür, belki de Hıristiyan olabilirde, bilinemiyor, spekülasyonlar var. Ve bunlar bir yana hangi Türk Devleti, İslam'ın bu toplumsal kurallarına birebir bağlı kalmıştır. Ve hatta hangi Arap devleti? Sadece son yüzyıl kadardır bir geri dönüş var ki başını vahhabiler çekiyor. Vahhabiliği yaratanda yine Emperyalizm, İngilizler... Şunu demek istiyorum ki; Kur'an ortadadır ve nasıl ele alınması gerektiği ile ilgili, hangi kurallarının ne anlama geldiği ile ilgili, ne çeşit bir özelliğe sahip olduğu ile ilgili her anlamda tartışabilirim ve açın bir konu tartışalım. Eksiğim varsa eğer bana öğretirsiniz ve size minnettar kalırım. Lakin şu ana kadar pek çürütülmedim nedense. Hiç bir ayeti görmezden gelmiyorum ben. Sadece nereye ait olduklarını söyleyebiliyorum. "Kafirlerden Düşman Olarak Bahsettiyse" bu o gün içindir. Doğaya ait bilgiler verdiyse, bu o günün insanlarınında görebildiği şeylerden ibarettir. İslam'ı böyle ayetleri kasarak, güya Bilimsel anlamlara bürüyerek savunamazsınız ve savunmamalısınız. Foruma ilk geldiğimde Sayın BrainSlapper bana demişti ki: "Herkesin savunduğu şey İslam, Boşig; senin savunduğun değil..." Şimdi bazen bakıyorum Kur'an-a, hala bana Bilimsel bir veri sunan bir kitap gibi gelmiyor. Hala sadece inancı, manevi şeyleri niteliyor. Ama sizin gibi boş ve mantıksız şeyleri inatla savunanları gördükçe Sayın BrainSlapper'in bu lafını düşünmüyor değilim. Yine de söylüyorum: Kur'an-ın nasıl ele alınması gerektiğini gelin bir konu açın ve tartışalım ciddi ciddi... Mesela ben "Tarihi" olarak nasıl ele alınması gerektiği ile ilgili bir konu açtım. Pozitif Bilimsel olarak nasıl ele alınması gerektiğini tartışıyoruz zaten hep ve görüşümü belirtiyorum. Gelin birde sizin belirttiğiniz manada bir konu açın. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2007 Bütün dünya, dinlisi, dinsizi, müslümanı kafiri, acaba neden Mevlana'yı seviyor ve sayıyor da, neden müslümanlar dışındaki insanlar Mevlana'ya duydukları saygı ve sevginin milyonda birini bile, Muhammed'e göstermiyorlar acaba? Yanlış bir tespit yapmışsın.. Aynı şekilde yine bütün dünya Hz. Muhammed (s.a.s) seviyor, sevmeyenler çok az, sevmediklerinide aleni hakaretlerle gösteriyorlar.. Sen sadece bu azınlığı görüyorsun.. Hiç bir dünya devlet adamından, hiç bir dünya gazetecilerinden, siyasilerinden, bilim adamlarından ve sanatçılarından Hz. Muhammed (s.a.s) i kötüleyen yada onu sevmediklerini belirten bir söz ve yazı duymadım okumadım.. Gördüklerim okuduklarım bunların tersidir.. Saygılar.. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Yanlış bir tespit yapmışsın..Aynı şekilde yine bütün dünya Hz. Muhammed (s.a.s) seviyor, sevmeyenler çok az, sevmediklerinide aleni hakaretlerle gösteriyorlar.. Sen sadece bu azınlığı görüyorsun.. Hiç bir dünya devlet adamından, hiç bir dünya gazetecilerinden, siyasilerinden, bilim adamlarından ve sanatçılarından Hz. Muhammed (s.a.s) i kötüleyen yada onu sevmediklerini belirten bir söz ve yazı duymadım okumadım.. Gördüklerim okuduklarım bunların tersidir.. Saygılar.. İnsanların En Duyarlı Olduğu Konu... <- burda bile belirtiliyor kardeş herkes işini yapıyor işine geldiği gibi konuşuyor bunu tanınan bilinen kişiler veya kuruluşlar konuşmaz müşteri kaçırmamak için öyle her gazete her önüne geleni yazsa her devlet adamı kalbinden geçen herşeyi söylese kıyamet ilk günden kopar Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Hz. Muhhammed'e en ufak bir laf edildiği zaman olayları görüyoruz. Hz. Muhammed'i bütün dünya GERÇEKTEN sevseydi, dünyanın %20 si değil %100 ü müslüman olurdu Hiç bir dünya devlet adamından, hiç bir dünya gazetecilerinden, siyasilerinden, bilim adamlarından ve sanatçılarından Hz. Muhammed (s.a.s) i kötüleyen yada onu sevmediklerini belirten bir söz ve yazı duymadım okumadım.. Duyamazsınız zaten, istisnalar hariç. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Yanlış bir tespit yapmışsın..Aynı şekilde yine bütün dünya Hz. Muhammed (s.a.s) seviyor, sevmeyenler çok az, sevmediklerinide aleni hakaretlerle gösteriyorlar.. Sen sadece bu azınlığı görüyorsun.. Hiç bir dünya devlet adamından, hiç bir dünya gazetecilerinden, siyasilerinden, bilim adamlarından ve sanatçılarından Hz. Muhammed (s.a.s) i kötüleyen yada onu sevmediklerini belirten bir söz ve yazı duymadım okumadım.. Gördüklerim okuduklarım bunların tersidir.. Saygılar.. Sayın kralx, Böyle düşünüyorsan, 1. Ya yeterince okumuyorsun. 2. Ya da sadece polikikacıları, onların politik demeçlerini okuyorsun. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Sayın kralx, Böyle düşünüyorsan, 1. Ya yeterince okumuyorsun. 2. Ya da sadece polikikacıları, onların politik demeçlerini okuyorsun. Saygılar. Aynı şeyleri bende senin için düşünüyorum arkadaşım.. Şimdi soruyorum foruma.. Hiç medya orgamlarında yerli yada yabancı birilerinin Hz. Muhammed (s.a.s) yi sevmediklerine dair yazı okudunuz mu.. Bir arkadaşımızda "insanlar Hz. Muhammed (s.a.s) i sevseler müslüman olurlardı" demiş.. İyide ben Hz. İsayı seviyorum hıristiyan mı olmalıyım seviyorum diye.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Hiç medya orgamlarında yerli yada yabancı birilerinin Hz. Muhammed (s.a.s) yi sevmediklerine dair yazı okudunuz mu.. http://www.google.com.tr/search?hl=tr&...etler&meta= sevilen insana hakaret edilmez Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 sevilen insana hakaret edilmez Sevmeyenler belli onlarda zaten aleni hakaretleriyle bunu gösteriyorlar dedim.. Bunlarda kal'e alınmaaycak kadar azınlıktır.. Yani yukarda zaten bunu belirttim.. Bunlardan başka bir şey gösteremezsiniz, çünkü yok.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Bunlardan başka bir şey gösteremezsiniz, çünkü yok.. sonuçta sen dedinki "Hiç medya orgamlarında yerli yada yabancı birilerinin Hz. Muhammed (s.a.s) yi sevmediklerine dair yazı okudunuz mu.." bende sana örnekler gösterdim, durum budur. Bunlarda kal'e alınmaaycak kadar azınlıktır orası belli değil, büyük bir kitlenin küçük bir yansımasıda olabilir, sonuçta 2 milyar insanın liderinden bile Hz. Muhammede eleştiri geldi. Yani ne kadar azınlıktır çoğunluktur kestiremeyiz. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 sonuçta sen dedinki "Hiç medya orgamlarında yerli yada yabancı birilerinin Hz. Muhammed (s.a.s) yi sevmediklerine dair yazı okudunuz mu.." bende sana örnekler gösterdim, durum budur. Gösterdiğin örnek karikatür krizi.. Ve dikkat edersen bir kişi yani karikatürü yapan kişi bir tek insan.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Ve dikkat edersen bir kişi yani karikatürü yapan kişi bir tek insan.. büyük bir kitlenin küçük bir yansımasıda olabilir, sonuçta 2 milyar insanın liderinden bile Hz. Muhammede eleştiri geldi. Yani ne kadar azınlıktır çoğunluktur kestiremeyiz. Bir tek insan diyorsun, 70 milyonluk Türkiyede Hz. Muhammedi sevmeyen insan yok mu ? sadece kendi müslüman ülkemizden bile bir sürü sevmeyen vardır, kaldıki dünyanın büyük bir çoğunluğu müslüman değil, yani bir tek kişi diye düşünemeyiz bunu. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 büyük bir kitlenin küçük bir yansımasıda olabilir, sonuçta 2 milyar insanın liderinden bile Hz. Muhammede eleştiri geldi. Yani ne kadar azınlıktır çoğunluktur kestiremeyiz. Bir tek insan diyorsun, 70 milyonluk Türkiyede Hz. Muhammedi sevmeyen insan yok mu ? sadece kendi müslüman ülkemizden bile bir sürü sevmeyen vardır, kaldıki dünyanın büyük bir çoğunluğu müslüman değil, yani bir tek kişi diye düşünemeyiz bunu. Bir karikatürcü kitle temsilcisi değildir.. Yaptığı iş kişiseldir.. Kitleleri temsil edenler bellidir, kitleleri temsil etseler bile o kitlenin bire bir düşüncesini aktaracak diyede bir kayıt yoktur.. Aynı kitleler kendilerini temsil edenlerede veryansın edebiliyorlar medyayı takip etmiyor musun..? Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Kitleleri temsil edenler bellidir, kitleleri temsil etseler bile o kitlenin bire bir düşüncesini aktaracak diyede bir kayıt yoktur..Aynı kitleler kendilerini temsil edenlerede veryansın edebiliyorlar medyayı takip etmiyor musun..? bak ne dedim yukarıda "Yani ne kadar azınlıktır çoğunluktur kestiremeyiz." bir kişi gibi görünür ama kitlelerin görüşü olabilir, yada gerçektende sadece bir kişinin görüşüdür papanın görüşü bütün cemaatinin görüşü olabilir yada olmayabilir bunun için elimizde bir kanıt yok. Azınlık olup olmadığını kestiremeyiz. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Arkadaşım sonuç itibariyle karikatürü yapanda bir kişi, açıklama yapanda bir kişi.. Bu güne kadar bir kitlenin Hz. Muhammed (s.a.s) e sevgisizlik gösterisini duymadım görmedim.. Amma uzadı bu konu yav.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Bu güne kadar bir kitlenin Hz. Muhammed (s.a.s) e sevgisizlik gösterisini duymadım görmedim.. Ben duydum ve açıkladım size, ama bu olaylar sık sık olmaz. Koskoca bir kitlenin inandığı kişiye sevgisizlik gösterisinde bulunulmaz zaten. Gösteren kişiler çok büyük yanlış yapıyorlar. Peygamberlere yapılan hakaretlere, seviyesizliklere kesinlikle karşıyım, eleştirmek tartışmak herzaman vardır ama dalga geçmek çok büyük saygısızlıktır. Buna katılmak mümkün değil. Zaten hemen hemen herkes bunun bilincinde olduğu için bu tür sevgisizlik hareketleri görmeniz çok zordur. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Neden Mevlana dünyanın sahip çıktığı bir değer olabilmiş de, Muhammed o statünün yanından bile geçememiş?[/b] Saygılar. nedir dünyanın sahip çıktıgı Mevlanaya ait olan deger/ler ? bugün bir çok insan mevlana deyince semahdan başka neyi anlıyor. (gerçi semahdan ne anlıyorlar ya) genelde bu semah içinde 'nasıl dönüyorlar' derler, 'neden dönüyorlar' diye sormazlar bir çokları!!. herkesin klişe bir sözü Mevlanaya yükledigi bir zamanda, iş bu sözün onun tarafından söylenip söylenmedigi bile belli degilken. konuyla direk alakalı kimi insanların, bu sözün ( gel diyen sözü) dilbilgisi açısından ona ait olmadıgını söyledikleri bir zamanda. selamlar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Ben duydum ve açıkladım size O duydum ve açıkladığım dediğin şey biri karikatür diğeri papa meselesiydi yani iki kişisel olay.. Ben kitle hareketindne bahsediyorum.. Saygılar.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 herkesin klişe bir sözü Mevlanaya yükledigi bir zamanda, iş bu sözün onun tarafından söylenip söylenmedigi bile belli degilken.konuyla direk alakalı kimi insanların, bu sözün ( gel diyen sözü) dilbilgisi açısından ona ait olmadıgını söyledikleri bir zamanda. O sözün kime ait olduğunu kanıtlar mısınız? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 O sözün kime ait olduğunu kanıtlar mısınız? sözün kime ait olup olmadıgı degil ama Mevlanaya ait olup olmadını irdelemek lazım. yani bu sözü Mevlana söylemiş mi söylememiş mi? şu an degil ama biraz sonra konuya deginiriz. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 sözün kime ait olup olmadıgı degil ama Mevlanaya ait olup olmadını irdelemek lazım. yani bu sözü Mevlana söylemiş mi söylememiş mi? şu an degil ama biraz sonra konuya deginiriz. Şimdi laf mı bu yani... O'na ait olmayabileceğini söyleyen sizsiniz... Öyleyse bunu sizin irdeleyip ispatlamanız gerekmektedir. Bunu istemek benim hakkımdır. Şimdi rica ediyorum, ortaya attığınız bu iddiayı temellendiriniz... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Şimdi laf mı bu yani...O'na ait olmayabileceğini söyleyen sizsiniz... Öyleyse bunu sizin irdeleyip ispatlamanız gerekmektedir. Bunu istemek benim hakkımdır. Şimdi rica ediyorum, ortaya attığınız bu iddiayı temellendiriniz... şu asn işdeyim sonra dedim sizden beklemedim herhangi bir şey. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Sevgili Aslan34, o sözlerin kime ait olduğu hakında yakın zamanda bazı iddalarda bulunulmuştur evet.. Ama ondan daha önemlisi burada aşikar olan bir şey var.. Mevlana ile ilgili asılsız idalarda bulunuyor, özllikle mevlananın müslümanlığı ile ilgili alakasız yorumlar yapılıyor.. Oysa hayatında mevlananın bir eserini okumuşmu bu idda sahipleri sormak lazım..? Bakın kısaca eserlerinin ne içerdiğini yazayım.. Gerisi yine isizin yormlarınıza kalsın.. 1- MESNEVİ Mesnevide Hz. Mevlana tasavvuf, fikir ve düşüncelerini şiirle anlatmaktadır, düşüncelerinin ne olduğunu ise o şiirleri okuduğunuzda anlarsınız.. 2- DİVAN-I KEBİR Yine şiirlerini toplandığı bir eserdir.. Divan-ı şemste denir.. 3- Fİ Hİ MA Fİ H Mevlanın çeştli sohbetlerinin oğlu tarafdan derlenmiş bir eserdir.. Eserde cennet, cehennem "dünya ve âhiret", mürşit ve mürid, aşk ve sema işlenmektedir.. Ayrıca eserde zmanın siyasi olaylarındanda bahsettiğindne tarihi bir vesika niteliğide taşır.. 4- MECÂLİS-İ SEB'A Konuların tasnifi... 1. Doğru yoldan ayrılmış toplumların hangi yolla kurtulacağı. 2. Suçtan kurtuluş. Akıl yolu ile gafletten uyanış. 3. İnanç'daki kudret. 4. Tövbe edip doğru yolu bulanlar Allah'ın sevgili kulları olurlar. 5. Bilginin değeri. 6. Gaflete dalış. 7. Aklın önemi. Evet yorum sizin, özellikle renkli ve koyu yerleri tekrar tekrar okuyun.. Mevlanayı istediğin kategoriye sokun ama lütfen asla muhalafet etmeden yazın.. Çünkü gerçekler sizin aklınızdakiler değil, kaynaklardakilerdir.. Saygılar.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2007 Mevlana ve hümanist Türk büyüklerinin inanç şekli tartışması aldı gidiyor. Bu konuda arkadaşlarıma genel bir şeyler söylemek istedim. Madde olsun, toplumlar olsun, insan, inançlar, kısaca evrendeki her şey zıtların mücadelesi ile zorunlu değişim geçirirler. Mevlana ve diğer hümanist Türk büyükleri zamanın insan değeri gelişmelerinden özleri gereği etkilenmişler, hümanist özlerinin de ağır basması sonucu inanç dayatmalarına karşı çıkmışlardır. İnançlarla, insana verilen değerler ters orantılıdır. Birisinin değeri yükseldiğinde diğerisi azalacaktır. Bunu, inançlı hümanistlerin deyişlerinde ve pratiklerinde görmek mümkündür. Üzerlerinde tartışılmasın nedeni, zaten bu çelişkili yapılarından dolayıdır. Büyüklükleri ise, zamanın inançlı fakat aydın insanları olmalarından dolayıdır. Bu yapıyı forumdaki inançlı arkadaşlarımızda da görmek olası. Aydın insanlar. Fakat ne yazık ki etkilenmeden dolayı, halen ortaçağ Arap kültürünün savunuculuğunu yapıyorlar. Bir gün yanlış yaptıklarının farkına varacaklar elbet. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.