Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çöküş / Downfall


suheda

Önerilen İletiler

Çöküş / Downfall Mutlaka izlemelisiniz...

 

 

Yanılmıyorsam iki yıl önce izlemiştim çıkışta arkadaşımla iyiki gelmişisiz bu filme demiştik.

Benim gibi Amerikan sineması hayranı birini bu Alman,İtalyan ortak yapımı film çok etkiledi.Film Berlin 1945 te geçiyor savaşın sonu yaklamış Rus ordusu Berline girmek üzeredir artık ve bir ulusun çöküşü.Hitlerin özel sekreteri Traudl Junge (gerçek adı bumuydu unuttum)anılarından yola çıkarak çekilmiş film.

Her sahnesi güzel savaşın gerçek yüzünü hırsı,çaresizliği öyle güzel vurgulamış ki film,özellikle sadakati Hitlerin yanındakilerin ona karşı duyduğu sevgi ve sadakat öyle bir boyuttaki öz çocuklarını bu uğurda feda ettikleri gibi kendi canlarınıda hiç düşünmeden Hitler için veren insanları göreceksiniz.

Mutlaka izlemelisiniz.

Ama belirtmeden geçemiyceğim izlerken Hitlere sempati duyabilirsiniz,yada merhamet...

 

post-2-1177508672_thumb.jpg

 

Yönetmen Oliver Hirschbiegel

Senaryo Bernd Eichinger, Joachim Fest

Oyuncular Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Corinna Harfouch, Ulrich Matthes, Juliane Köhler

Filmin Türü Drama, Savaş

Orijinal Adı Downfall

Yapımcı Firma Constantin Film Produktion GmbH [de]

Yapım Yılı 2004

Yapım Ülkesi Almanya / İtalya

Orijinal Dili Almaca / Rusça

Filmin Süresi 156 dakika

Resmi Sitesi http://www.downfallthefilm.com/

Dağıtıcı Firma Özen Film

Vizyon Tarihi 25.03.2005

 

Filmin Konusu

Berlin, Nisan 1945... Bir ulus yıkılışını bekliyor... Başkent sokaklarında öfke ve şiddetle çarpışan insanlar var... Hitler ve yakın arkadaşları kendilerini barikatların ardında güvene almışlardır. Aralarında Führer’in özel sekreteri Traudl Junge da vardır. Sokaklarda ise savaş çığlıkları yankılanmaktadır. Berlin artık düşmüş bir kaledir fakat Hitler şehirden çıkmayı kabul etmemektedir. Halkının son neferleri dışarıda savaşın gücü ile yok edilirken o son yolculuğuna hazırlanmaktadır. Birlikte intihar etmeden birkaç saat önce Eva Braun ile evlenirler. Cesetleri öldükten sonra yakılır ve böylece düşman eline geçmez... Onlar gibi bir çokları da intihar etmeyi seçmişlerdir... Magda Goebbels durum gittikçe ümitsizleştiğinde kendisi ve kocası intihar etmeden altı çocuğunu da zehirleyerek öldürür... Bu olaydan çok kısa bir süre sonra Traudl Junge ve birkaç kişi kaçmayı başarır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben bu filmi kısa zaman önce izledim. Film gerçekten olayları gerçekçi ve doğru anlatmış..Sevgili Suheda'nın da belirttiği gibi Hitler'e sempati duymanız ve acımanız olası..Zira son derece nazik, sevecen ve saygılı bir insan olarak gösterilmiş filmde..Ayrıca olan tüm olumsuz olaylara ve yaşanan tüm ümitsizliğe rağmen pes etmeyen biri...

 

Film, Hitler'in son anına kadar ki ruh halini son derece objektif yansıtmasının dışında, umutsuzluk, fanatizm, vatanseverlik, suçluluk, acı, çaresizlik gibi savaşın getirdiği bütün duyguları da izleyenlere hissettirmeyi başarıyor.

 

Kısacası, kanlı bir savaş filmi değil, kanlı bir savaşın insanlar üzerindeki psikolojik etkilerini izlemek istiyorsanız bu filmi kaçırmayın derim..

 

sevgiler..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Haklısın sevgili Didem,film daha çok psikolojik ve özellikle sadakat üzerine kurulu.Hitlerin son iki gününü anlatıyor ama Hitleri eli kanlı bir katilden ziyade son derece nazik bayanlara karşı son derece centilmen olarak göstermişler üstelik umutsuzluğunu,çaresizliğini ama asla pes etmeyişini ve taviz vermeyişini çok güzel vurgulamışlar.

Çok iyi bir oyunculuk mevcut tüm kadroda,ben zaten oldum olası gerçek yaşamdan alıntı yapılan filmlerden etkilenirim,dedimya izlenmesi gereken bir film...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.