Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Ne diyorlar bize? Enflasyon tek haneli. Yüzde 9 küsur. İsteyen, Türkiye İstatistik Kurumu'nun internet sitesindeki resmi rakamlara baksın. İsteyen, vergi iade zarflarına koymak için topladığı fişlere baksın. Yumurta yüzde 69 pahalandı. Ekmek yüzde 16.4. Domates yüzde 50. Süt 11, bal 13, salça 26.... Kömür yüzde 28. Kombi 20, Doğalgaz 24.4, Tüp 13.4, Deterjan 17, zeytinyağı 13, motoryağı 38. Kira? Yüzde 21... İlaç? Yüzde 28... Taksi 18, vapur 19... Pilav üstü kuru? Pirinç 20, fasulye 30... Dana eti 14. Tavuk eti 20. Enflasyon 9 küsur, hacca gidiş yüzde 39 küsur... Aradaki 30 puan, sevap farkı mıdır? Baharat 24. Okul çantası19. Ayakkabı 23. İktidarın sembolü? Türban yüzde 27... Öbürü? Ampul yüzde 13... Leblebi 42, sarımsak 62. Elma 45, armut 56, ayva 63. Sıhhi tesisat malzemesi 67, telefon yedek parçası 93, tül 98... Peki nasıl oluyor da oluyor? Şöyle oluyor... Davul tozu, eksi 45. Minare gölgesi, eksi 55. Hokus pokus, eksi 70. Abra kadabra, eksi 90. Topla hepsini... Al ortalamasını... Enflasyon 9 küsur! BAKIN İŞTE BAŞBAKAN SÜREKLİ SÖYLÜYOR YA: "Nereden nereye..." Ne zaman yapıldı son genel seçim? 3 Kasım 2002'de... Ne diyor Başbakan R.T.E: "Türkiye'yi neredeeen, nereye getirdik!.." 2002'de yola çıkmışlar mı? Çıkmışlar... Çıkmışlar da ne olmuş?.. Bakalım neler olmuş?.. Nereden nereye gelmişiz!.. İşte rakamlar: BENZİN: Bugün: 3.00 YTL 2002'de 1 milyon 696 TL (1.69 YTL) TÜPGAZ: Bugün: 35 YTL 2002'de: 19 milyon TL ( 19.00 YTL) EKMEK: Bugün: 0.30 YTL 2002'de 150 bin TL (0.15 YTL) İŞSİZ SAYISI: Bugün: Resmi: 2 milyon 487 bin. (Gerçek: 10 milyon.) 2002'de: Resmi: 2 milyon 412 bin (Gerçek: 6 milyon 200 bin) KARŞILIKSIZ ÇEK: Bugün: 1 milyon 535 adet 2002'de: 748 bin adet. PROTESTOLU SENET: Bugün: 2 milyar 803 milyon adet 2002'de: 498 bin 748 adet DIŞ BORÇ: Bugün: 170.1 milyar dolar. 2002'de: 130 milyar dolar. İÇ BORÇ: Bugün: 182.4 milyar dolar. 2002'de: 90 milyar dolar. DIªŞTİCARET AÇIĞI: Bugün: 51.3 milyar dolar. 2002'de: 15.5 milyar dolar. SICAK PARA: Bugün: 53 milyar dolar. 2002'de: 8.1 milyar dolar. Şimdi bir anket: a) Yan gelip yatmışlar! Analarını alıp gitmişler! c) Satmışlar! d) Açmışlar! e) Hiç biri!.. (06.01.2007 Sabah Gazetesi , Yılmaz ÖZDİL) Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 keşke sadece bu rakamlarla kalsaydı arkadaşım. rakamlarla ölçülemeyecek olan zararlar var. hiçbirşeyle ölçülemeyecek olan zararlar var. diğer arkadaşlar da sürekli eleştiryorlar.verilen zararları anlatıyorlar. anlata anlata dilimizde tüğ kalmadı. bu ülkeminin temeline dinamit yerleştirdiler. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Endişe etme. Birilerinin kompetanı oldukları işlerde seninle biz ve diğer yürekli insanlar hepbirlikte hepsinin üstesinden geliriz. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Endişe etme. Birilerinin kompetanı oldukları işlerde seninle biz ve diğer yürekli insanlar hepbirlikte hepsinin üstesinden geliriz. +1 Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2007 Ne diyorlar bize? Enflasyon tek haneli. Yüzde 9 küsur. Şimdi bir anket: a) Yan gelip yatmışlar! Analarını alıp gitmişler! c) Satmışlar! d) Açmışlar! e) Hiç biri!.. (06.01.2007 Sabah Gazetesi , Yılmaz ÖZDİL) f ) Hepsi diyorum Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2007 Bilmem dikkat ettiniz mi, anahtar kelimeler AKP-Cumhurbaşkanı-Ahmet Necdet Sezer-Ordu-Laiklik-Demokrasi vb. olduğunda atıp tutan ****** bir kaç kişi var bu forumda. Tek tek deşifre etmek istemem, nitekim kendilerini benden iyi bilirler. Bu insancıklar bu rakamlarla dolu başlık altına yazabilecek hiçbirşey bulamadılar. Okumadılar mı dersiniz? Hiç sanmam. ****** ***** ***** ******* Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2007 aynen ölee taylan abi...*******.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2007 **** **** **** Adamın ya kendisini ya da kendi kafasından birisini çıkaracaklar Çankaya'ya... Bu adamı başbakan yapan zihniyetten ne bekliyoruz? Hala bu adamı "Ama Müslüman!.." diyerek körü körüne savunanlar var. Daha bugün kuryelik yaptığım için posta götürdüğüm bir şirkette rastladım bir tartışmaya... Bir adam diyor ki; "Bu ***** birde cumhurbaşkanı olursa tamadır, Türkiye tamamen ölmüştür..." Diğer iyi giyimli, kalıplı ve dahi görünüşünden iyi bir mevkiye sahip olduğu anlaşılan diğer şahıs şöyle diyor: "**** adam müslüman değil mi? Başka kim gelecek ki? Tabi onu seçecekler! Sen nasıl müslümansın, dinini tebliğ etmek senin için farz değil mi?" Ne alakadır lafı buraya getirdi adam anlamadım... Tebliğcilikle ne alakası vardı diyeceğim lakin AKP'nin "Müslümanlık Çığırtkanlığı" yaptığı geldi birden aklıma... Bir teröristin dizi dibinde diz çöküp Atatürk'e ve Laik Cumhuriyete bıyık altından küfreden bir adam değil miydi bahsettiği? Her şey bir yana, Herkesin bir şekilde içi yanıyor... RTE'yi istemiyoruz, bunu daha nasıl dile getirebiliriz? Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarından "AKLI BAŞINDA OLAN" ve "TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞININ KIYMETİNİ BİLEN" hiç bir kimse bu şahsı Çankaya'da görmek bir yana, Çankaya'nın yanından geçerken bile görmek İS-TE-Mİ-YOR... Ne acıdır ki bir bilmeze (ki arapçasını yazmak hakarete girer) bir dahili bedhah'a Vatan emanet ediliyor. Ki Milli Bilinç ayaklarının tersiyle bir kenarı itilerek, Ve bir Millete rağmen... Son ana kadar saklayacakmışlar tercihlerini ya da adaylarını... Nedir bu? Kimden kimi saklıyorsun kardeşim sen? Milletten, başına geçecek olan Cumhurbaşkanı adayını saklıyorlar? Oysa Demokrasi değil miydi yaşadığımız? Yapılan "Tebliğcilik" olmuyor mu? O adamın niçin tebliğcilikten dem vurduğu açıktı işte... Tepeden inmecilik yapılmak istenen... Bir Cumhubaşkanı seçilecek ama Millet kimin seçileceğinden SON ANDA haberdar edilecek. Bir oldu bitti vukuu bulacak yani... "Bu bir oldu bittidir. Sözkonusu olan ulusa egemenliğini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız sorusu değildir. Sorun, gerçekleşmiş bir olayı yasa ile saptamaktan başka bir şey değildir. Bu, ne olursa olsun yapılacaktır. Burada toplananlar, meclis ve herkes sorunu doğal bulursa, sanırım ki uygun olur. Yoksa yine gerçek, yöntemine göre saptanacaktır ama, belki bir takım kafalar kesilecektir." Birileri haddini fazlasıyla aşarak M. Kemal Atatürk'e mi özeniyor acaba? Bu tümce şöyle değiştirilebilir mi acaba? "Bu bir oldu bittidir. Söz konusu şeriatı getirecek miyiz, getirmeyecek miyiz sorusu değildir. Sorun, devlet kadrosunda, polis teşkilatında ve dahi bir çok kamu ve iktisadi alanda gerçekleşmiş bir olayı Cumhurbaşkanlığı/Başkomutanlık makamı ile de sağlamlaştırmaktan başka bir şey değildir. Bu, ne olursa olsun yapılacaktır. Burada toplananlar, meclis ve herkes sorunu doğal bulursa, sanırım ki uygun olur. Yoksa yine gerçek, yöntemine göre; tehditlerle, adam satınalmalarla, takıyyecilikle, medya kalpazanlığıyla saptanacaktır ama, ABD'nin yardımıyla da belki bir takım kafalarda kesilecektir." RTE/AKP Çok ciddi söylüyorum ki, bazen gerçekten düşünüyorum: Biz bazı şeyler adına M. Kemal kadar cesur ve kararlı olamadığımız için mi kaybediyoruz? Sanıyorum ki evet... M. Kemal "Demokrasi"nin en sağlam savunucularındandır, ki hiç şüphem yok... Lakin Demokrasinin tesisi için, Demokrasiyi yok etmek isteyenler ve karşısında olanlar elbette ki var kalmamalıydı... Ki bu kimseler aynı mücadelede kimi zaman emek vermiş dahi olsalar... Önemli olan gelecekte çağdaş bir Millet tesis edebilmekti... Gerçekten düşünüyorum: Bence biz M. Kemal kadar cesur olamadığımız, Ve hatta korktuğumuz için bugün bunları yaşıyoruz... Bundan 80yıl önce kimsenin, işaret parmağıyla dahi hedef olarak gösteremediği Türkiye Cumhuriyeti bugün bölme oyunlarının artık ayan beyan yapıldığı ve hatta bu oyunun uşaklarının Cumhuriyetin en büyük mevkiine getirilmesine dahi tenezzül edilebildiği keşmekeş bir dönem yaşıyorsa eğer, bunun başka hiç bir açıklaması olamaz... Utanmalıyız... 80yıldır çocuklarımıza "Andımız"ı okutuyoruz: "Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, hiç durmadan yürüyeceğime And İçerim..." 80yıldır çocuklarımıza Yalan Söyletiyoruz... Ne açtığı yolda kalabildik, Ne de saptığımız yolda bir adım ilerleyebildik... Sizi bilemem ama ben RTE'nin, Laik Cumhuriyette "Cumhurbaşkanı Adayı" olarak adının geçebildiği bir dönemde yaşamaktan utanç duyuyorum... M. Kemal "Gençliğe Hitabe"yi yazarken bu kadarını düşünmüş müydü bilmiyorum... Saygılarımla... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Tayyip Erdogan Almanyada kendini Merkel'e acindirmak icin yine magdur rolünü oynadi,*Kizim türbanli diye üniversiteye alinmadi bende Amerikaya gönderdim okusun diye*dedi. Acaba Tayyip Erdogan oglunu ne icin gönderdi Amerikaya,kizkardesine göz kulak olsun diyemi?? saygilarla Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2007 Tayyip Erdogan Almanyada kendini Merkel'e acindirmak icin yine magdur rolünü oynadi,*Kizim türbanli diye üniversiteye alinmadi bende Amerikaya gönderdim okusun diye*dedi.Acaba Tayyip Erdogan oglunu ne icin gönderdi Amerikaya,kizkardesine göz kulak olsun diyemi?? saygilarla Bence Oğlu'da Türban giyiyormuştur ve ona da sorun olmasın diye gitmiştir ABD'ye... "Tanürek" olayını hatırlayacak olursanız, Mutlaka yediği bir nane sonucunda oraya uçtuğunu düşünmemek için hiç bir neden yok bana göre Saygılarımla... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2007 Böyledir bunlar, başbakan çocukları ABD'de okur. Cumhurbaşkanı adayının eşi ülkeyi AİHM'ye şikayet eder. Laf söyleyen olduğunda senden benden milliyetçi olurlar. İşin kendisinden fazla dikkat çeken tarafı ise cemaatlerinin bu davranışları gayet olumlu ve haklı bulmaları. Eminim 10 yıl sonra bu yaptıklarını hatırlamayacak veya hatırlatıldığında "biz değiştik" diyeceklerdir. Tıpkı RTE ve A. Gül'ün geçmiş 1994-1996 döneminde ve sonrasında söylediklerini saptırdıkları gibi. Kendi çıkarları için 180 derece dönüş kadar normal bir manevra yoktur. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.