Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Melihat Gülses

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

music1cdyerl818.jpg

Melihat Gulses'in guzel sesi ve yorumuyla ilkin Incesaz Toplulugu'nun cikardigi Iki Eylul Sarkilari albumunden tanismistim. Seslendirdigi sarkilara kattigi narin yorumuyla son donem Turk Sanat ve Klasik Muziginin biricik seslerinden. Bahsi gecen albumde ozellikle Firar adli sarki, bu muzik turunu sevenleri bir cirpida hayran birakacak bir guzellige sahip. Bana sorarsaniz, Firar, hayatimda dinledigim en guzel sarkilardan ve Melihat'in bu sarkiya kattigi yorumu essiz yorumlardan birisi... Muzikseverlerin hic olmazsa bu albumu edinip dinlemelerini hararetle ama uzerine basa basa tavsiye ediyorum!..)

Sanatci kendisiyle yapilan bir roportajda calismalari hakkinda soyle diyor: "Türk müziğinde, besteden icraya, yeni bir şey yapacaksanız klasiği öğrenmeden bunu yapmanız zor. Bütünüyle klasik eserleri icra etme gibi bir zorunluluk yok tabii ki. Bugün yaşayan ve icra edilen bir müzik var. Klasik olanın temel prensiplerinden ayrılmadan bugünün dinleyicilerine Türk müziğini sevdirerek dinletmek mümkün ve ben de bunu yapmaya çalışıyorum."

Melihat Gulses'in ayrica "Nar Cicegim, Istanbul'dan Atina'ya Turkuler, Huznun Hikayesi" gibi birbirinden guzel albumleri bulunmakta.

• 9 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Melihat Gülses'in en son albümü olan Narçiçeğim2, yanılmıyorsam 2005'in başlarında piyasaya çıktı. Eserlerin niteliğini bozucu gırtlak hareketlerine yer vermeyen temiz bir yorum dinlemek istiyorsanız. Melihat Gülses'in yorumunu kuvvetle tavsiye ederim. Son dönemde Türk Müziğini en temiz uslupla okuyanların başında geliyor. Uzun yıllar Türk Müziğine TRT çatısı altında hizmet etti şimdi de bağımsız olarak hizmet ediyor. Daha uzun yıllar da hizmet etmesini diliyorum.

İşte Narçiçeğim2 Albümündeki parçalar

1. Şehnaz Peşrevi

2. Feryaf Ki Feryadıma İmdat edecek yok

3. Beni Ateşlere Salan

4. Vardım Ki Yurdundan

5. Gönlüm Nice Bir Senden Uzak

6. Akşam Dönüşü Geçtim O Esrarlı

7. Akşam Oldu Yinede Bastı

8. Akşam Yine Gölgenle Sabah Etti...

9. Nur Sakılmışsın Gül Ki Bahar...

10. Çözmek Elinde Değil Gönlümü..

11. Ne Bildim Kıymetin, Ne Bildin...

12. Kalmadı Bende Ne Arzu Ne Gönül

13. Hastayım Yaşıyorum Görünmez

14. Söyleyin Nerde O Göz Nuru

15. Altın Tasta Gül Kuruttum Aman

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

.gerçekten dinledikten sonra sesin duruluğu ve güzelliği hiç yadsınmayacak olan eserlerin en güzel icraatı kendisnde bulunmakta olduğunu farkedeceksiniz.kendisiyle tanışma şerfefinde bulunup kişiliğinin ne kadar mükemmel ve sağlam olduğunu gördüm.buda zaten sanatına sahip çıkmasından belli oluyor

sevgilerle

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Hüznün Hikayesi ve Nar çiçeğim serisinde eserler çok güzel seçilmiş, çok temiz bir yorumla güzel bir çalışma ortaya çıkmış, ancak ufak bir sorun var gibi.

Çalışmalarda çok fazla yaylı çalgı kullanılıyor, şahsen dinlerken biraz rahatsız oldum bu durumdan, bu eserler için klasik icraya uygun bir çalgı grubu seçilmeliydi, fonda klasik kemençe ve neyin, mızraplı çalgılarda ud, tamburun bulunduğu bir orkestrayla mükemmel olurdu...

Gönderi tarihi:

Sayın acsev2003 rumuzlu arkadaşım tespitlerinizde haklısınız. Yaylı batı müziği sazları biraz fazlaca kullanılmış. Bu albümlerin bir eksisi...

Ancak GSTurk arkadaşımıza teşekkürü unutmuşsunuz :) sizin gıyabınızda ve kendi hesabıma da arkadaşa teşekkür ediyorum... Bu güzel müzikleri paylaşımı için...

Her ikinizin de kulak zevkini ve müzik anlayışını tekrar tekrar yürekten tebrik ederim. Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Türk Sanat Müziği yanık sesle okunmaz zaten, bağırmadan ağırbaşlı bir uslup kullanılır, Melihat Gülses'in yorumu bu açıdan kusursuzdur, yanık sesle okunan Türk Halk Müziği'dir. Bunun aksi Zara'nın okuduğu sanat müziği gibi olur. Zara'nın yanık sesi özellikle içli türkülere çok iyi gitmesine karşın, aynı şeyi Türk sanat müziği için söyleyemem...

• 4 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

bir seyi itiraf etmeden gecemeyecegim: "Hüznün Hikayesi" albümündeki sarkilar ve enstrümantal düzenlenis beni sasirtti... "Melihat Gülses hanifemediyi sanki birileri kandirip da bu albümü yaptirmis galiba" diye düsündüm icimden :) düzenlenis, ve de sarkilarin cogu onun tarzina, üslubuna ve ses rengine hic uymuyordu; elbette benim de musiki zevkime... ama öbür albümlerine diyecek yok gercekten... günümüzde böyle calismalar yapabilen bir sanatci icraci yillar gectikce cok daha saygin ve kalici yerini pekistirecektir; literatürde ve gönüllerde....

Gönderi tarihi:

bir seyi itiraf etmeden gecemeyecegim: "Hüznün Hikayesi" albümündeki sarkilar ve enstrümantal düzenlenis beni sasirtti... "Melihat Gülses hanifemediyi sanki birileri kandirip da bu albümü yaptirmis galiba" diye düsündüm icimden :) düzenlenis, ve de sarkilarin cogu onun tarzina, üslubuna ve ses rengine hic uymuyordu; elbette benim de musiki zevkime... ama öbür albümlerine diyecek yok gercekten... günümüzde böyle calismalar yapabilen bir sanatci icraci yillar gectikce cok daha saygin ve kalici yerini pekistirecektir; literatürde ve gönüllerde....

Melihat Gülses'in albümlerindeki düzenlemeler genel bir sorun zaten, sanatçının sesine uygun daha sade bir çalgı grubu seçilmeliydi diye düşünüyorum, örneğin Sony Müziğin çıkardığı Türk Bestekarları Serisi gibi...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.