Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TERÖRE KARŞI BİRLİK OLMA ZAMANI!


TGT ci KEMAL

Önerilen İletiler

Dostlar, Arkadaşlar,

 

Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinde yer alan PKK/Kongra-Gel’in propaganda organı Roj TV’nin kapatılmasına yönelik Danimarkalı yetkililere yönelik olarak aşağıdaki mektubu (Türkçe-İngilizce) hazırladık.

 

Teröristlerin ve Türkiye düşmanlarının da Roj TV’nin kapatılmaması için Danimarkalı yetkililere yönelik bir kampanya yürüttüklerini duyduk.

 

Tarafımızdan hazırlanan örnek mektubu veya benzer mektupları, aşağıdaki adreslere gönderirseniz, Türkiye’de terörizme karşı mücadele eden önemli bir potansiyel gücün varlığını hissettirmiş oluruz.

 

Terör kurbanları ve mağdurları için, lütfen bir dakikanızı ayırın ve kampanyaya katılın. (Gönderdiğiniz mektubun bir kopyasını bize iletirseniz, kampanyanın gelişimini takip etme şansı buluruz.)

 

 

“Birlikten güç doğar” şiarıyla kampanyaya katılan ve duyuran sağduyu sahibi duyarlı tüm dostlara şimdiden teşekkürler.

 

 

TÜRK GENÇLİĞİ TEŞKİLATI

[email protected]

 

 

--------------------------------------------------------------------

 

 

Sayın İlgili,

 

PKK terörü mağduru Türk kamuoyu, teröristlere direkt veya dolaylı destek sağlayan her türlü faaliyetin engellenmesini bekliyor.

 

Terörü savunan ve cesaretlendiren medya yayınlarının, salt ifade özgürlüğü çerçevesinde görülmemesi, özellikle küresel terörizmle mücadele kapsamında dost ve müttefik ülkelerin bu dayanışmayı gösterebilmesi, Türk kamuoyunun ortak beklentisi.

 

Terör, sadece militanların çeşitli yöntemlerle gerçekleştirdiği saldırı ve şiddet eylemlerinden ibaret değildir. Bu örgütler içeriden ve dışarıdan mali kaynak, lojistik destek ve propaganda olanakları ile beslenerek güç kazanmaktadır. Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinde yer alan PKK’nın da, açık veya örtülü destek olmaksızın yığınsal bir nitelik kazanamayacağı ve gücünü artırarak sürdüremeyeceği acıktır.

 

Terör, tüm insanlığın su anda bas belası konumundadır. Terör, kimi, nasıl, nerede, niçin, ne zaman vuracağı bilinmeyen bir fenomendir. Terörle savaşımın, sadece silahlı mücadele ile olamayacağı gerçeğini göz önünde tutarken, terörizm ve fanatizmle mücadeleye koşulsuz destek olunmalıdır. Terörizmle mücadelede evrensel kurallar hakim olmalı, terörizm, o ya da bu şekilde herhangi bir sınıflandırmaya tabi tutulmamalı, terörün ortak bir tanımı yapılarak, terörizmle bölgesel/küresel çapta etkin mücadele yürütülmelidir.

 

Terörün, dini, ırkı, milliyeti, vatani yoktur. Kaynağı, gerekçesi ne olursa olsun, sivilleri öldüren her oluşum terör örgütüdür ve binlerce savunmasız insanın yaşamına son veren PKK, halen de sivilleri öldürmeye devam etmektedir. Uluslararası kamuoyunun ve Kürt siyasetçi/düşünürlerin karşı çıkmalarına rağmen şiddet politikasını sürdüren PKK’nın, eylemlerini Roj TV aracılığıyla yönlendirdiği de kayıtlara yansıyan bir gerçektir.

 

Londra, Madrid, Kuşadası, Çeşme, Bali, Sarm El Şeyh’de girişilen saldırılar, terörizme karşı mücadelenin en ufak bir “bahane” veya “terörist ayrımı yapmak” gibi bir yaklaşımın kabul göremeyeceğini ortaya koyuyor.

 

Günümüz dünyasında teröre karşı sıfır tolerans noktasına hızla gidilirken, halen terörle özdeşleştirilen bir siyaseti savunan kesimler, bu mantıkla yol kat edemeyeceklerinin bilincine varmalıdırlar.

 

Birleşmiş Milletler’in 1373 sayılı kararı ve AB üyesi ülkeler tarafından 27 Aralık 2001 tarihinde kabul edilen “Terörizmle Mücadelede Ortak Tavır” başlıklı belge; “Teröristlere ve terör örgütlerine maddi destek sağlanmasının suç olduğu, bunların eylemlerine doğrudan veya dolaylı yoldan katılan, yardımcı olan kişilerin paraları ile mal varlıklarının dondurulacağı, hiçbir fondan yararlandırılmayacakları, insan ve silah temin etmelerine karşı her turlu önlemin alınacağı, AB veya AB dışında eylem yapmak amacıyla AB ülkelerini üs olarak kullanmalarına izin verilmeyeceği, gerekli yasalar çıkartılarak ağır cezalar getirileceği, teröristlere ve destekçilerine karşı ülkeler arasında yardımlaşma ve işbirliğinin geliştirileceği” seklinde alınan ortak kararları kapsamaktadır.

 

Nitekim, Ceza Kanunu uzmanı Jorn Vestergaard; “Danimarka’da Roj TV’nin yeniden kapatılması için gerekli olan yasa mevcuttur. PKK/Kongra-Gel, AB’nin terör örgütleri listesindedir. Roj TV-PKK bağlantısı belgelendiği takdirde, Roj TV’nin kapatılması için ilave bir yasanın çıkarılmasına ihtiyaç yoktur” diyerek, Danimarkalı yetkililerin “yasalarda boşluk olduğu” yönündeki açıklamalarının gerçek olmadığına dikkat çekmektedir. (Berlingske Tidende Gazetesi, 28 Kasım 2005)

 

Unutmayalım, terör propagandacılarının ifade hürriyeti, suçsuz yere katledilen sivillerin hayatından daha değerli ve kutsal değildir. İfade ve basın özgürlüğü, masum insanların kanını dökerek, dehşet hissinden rant elde etmeye çalışan terör örgütlerinin sığındığı bir kavram haline getirilemez. Teröristlerin, demokrasinin sağladığı avantajları, ülkelerarası ilişkiler ve demokratik değerler aleyhine istismar etmelerine izin verilmemelidir.

 

Umuyoruz ki, Roj TV konusunda Danimarkalı yetkililer, PKK terörü mağduru milyonların “PKK’nın propaganda organı Roj TV’nin kapatılması” yönündeki talebini, bu kez daha gerçekçi bir anlayışla değerlendirecektir.

 

 

TÜRK GENÇLİĞİ TEŞKİLAT

[email protected]

 

--------------------------------------------------------------------------

 

MEKTUBUN iNGiLiZCESi

 

 

 

 

Dear Sir /Madam,

 

Victimized by the PKK terrorism, the Turkish public opinion expects any activity that provides terrorists with direct or indirect support to be prevented.

 

The shared expectation of the Turkish public opinion is that the media publications and broadcast, which advocate and encourage terrorism, should not be viewed simply within the framework of freedom of expression, and that particularly within the context of the fight against the global terrorism, friendly and allied countries should demonstrate this solidarity.

 

Terrorism is not only the attacks or violent acts conducted by militants in various methods. Such organizations gain strength by being nourished with domestic and foreign financial source, logistic support and propaganda opportunities. Included in the European Union list of the terrorist organizations, also the PKK will not be able to gain cumulative characteristics or increasingly maintain its power.

 

Terrorism is today a nuisance for the whole humanity. Terrorism is phenomena not known whom, how, where, why and when it will strike. While considering the reality that the war against terrorism cannot be fought only through armed struggle, the fight against terrorism and fanaticism should unconditionally be supported. Universal rules should be dominant in the fight against terrorism; it should not be classified in this or that way, and by finding a common definition for terrorism, locally/globally effective fight has to be conducted against it.

 

Terrorism has no religion, race, nation or country. Whatever source and reason it has, any formation that kills civilians is a terrorist organization, and the PKK, which murdered thousands of people, is still continuing to kill civilians. It is a reality reflected in the records that the PKK, which maintains its policy of violence despite the opposition by the international public opinion and Kurdish politicians/thinkers, directs its actions through Roj TV.

 

The attacks carried out in London, Madrid, Kusadasi, Cesme, Bali and Sharm el-Sheikh expose that the fight against terrorism does not tolerate a minimum “who cares” approach or “discrimination of terrorists”.

 

Today, while the point of zero tolerance is being rapidly proceeded to, those who still advocate a policy identified with terrorism should be conscious of that they cannot make even a minimum progress with this logic.

 

The United Nations resolution of no. 1373 and the document titled “Common Position on Combating Terrorism” approved by the EU member countries on December 27, 2001 include the decisions that “supporting terrorists and terrorist organizations is a crime; the money and assets of those involved in their activities directly or indirectly or facilitate them will be frozen and they will not be allowed to use any fund; any kinds of measures will be taken against their efforts for the recruitment of people and procurement of weapons and will not be allowed to use EU countries as bases in order to conduct activities in or outside the EU; heavy punishments will be introduced by passing the necessary laws, and assistance and cooperation will be developed among countries against terrorists and their supporters”.

 

As a matter of fact, an expert Penal Law, Jorn Vestergaard, draws the attention to the statement by the Danish authorities that “there is a vacuum in the laws”, saying “The required law to re-close down Roj TV in Denmark already exists. The PKK/Kongra-Gel is in the EU list of the terrorist organizations. If the connection between Roj TV and the PKK is documented, a new law is not necessary to close down Roj TV”. (Berlingske Tidende Daily, November 28, 2005)

 

Let’s not forget, the freedom of expression of the propagandists of terrorism is not more valuable or sacred than the lives of innocent civilians murdered. The freedom of expression and press cannot be turned into a concept under which the terrorist organizations that obtain some gains from the feeling of violence by shedding the blood of innocent people take t shelter. Terrorists should not be allowed to abuse the advantages democracy provides them against the transnational relations and democratic values.

 

We hope that the Danish authorities will assess, with a more realistic understanding this time, the request “Closing down Roj TV, the propaganda organ of the PKK” of the millions who are the victims of the PKK terrorism.

 

 

TÜRK GENÇLİĞİ TEŞKİLATI

[email protected]

 

------------------------------------------------

 

 

 

 

MEKTUBUN iLETiLMESiNDE YARAR GORüLEN E-MAiLLER:

 

 

 

 

[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],

 

[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],

 

[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],

 

[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],

 

********

Saygılarımızla

 

TGT

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.