Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Şakir Tarım

12.04.2007

Hikâyeyi bilirsiniz. Zulmün kol gezdiği malum bir ülkede, beyaz adam zencilere zulmetmektedir. Zenciler, her kırbaç yediklerinde beyaz adama karşı daha da kinlenmekte, fırsat buldukça da isyan çıkarmaktadırlar. Beyaz adam, bu kinin sebebinin kıtlıklardan kaynaklandığını fark etmiştir. Kendine bir çare bulur. Kırbaçı, kendisiyle aynı düşünceyi paylaşan bir zencinin eline verir.

Bu sefer de, işkenceyi beyaz adam adına bir zenci yapmaktadır. Zenciler, şiddetli acı çekiyor olsalar da, işkenceyi yapan kendileri gibi bir zenci olduğu için dişlerini sıkarlar, tahammül ederler, ses çıkarmazlar.***

Türkiye, 3 Nisan 2007 günü insan aklını durduran bir olaya şahit oldu. 1959’dan bu yana yarım asırdır güzel hizmetlere imza atmış. Kasımpaşa’daki Piyalepaşa Kur’ân Kursu dozerler, panzerler, coplar ve zehirli gazlar eşliğinde ve görenleri kan ağlatan hazin bir görüntü ile yıktırıldı.

Gerekçe neydi dersiniz. “Kurs ruhsatsız imiş: Bu durum, bunca senedir bilinmiyor muydu?

Araştırdığınız zaman görüyorsunuz ki, bu kursun yapılmasından 7 sene sonra “Gecekondu Önleme yasası” çıkarılmış. Bu süre içinde 4 kere ihtilâl olmuş ve pek çok hükümet gelip geçmiş. Hiçbiri, bu kursa dokunmamış. Son olarak da, söz konusu Kur’ânKursu’nun yıkımının durdurulması konusunda idarî mahkemenin kararı var.

Neden bu dönemde yıkılıyor?

Zamanlamaya dikkat ediniz. Mevlid Kandili arefesinde, 2 trilyon lira masraf edilerek restore edilen Van Akdamar Kilisesi’nin görkemli bir törenle açılışı yapılıyor ve daha bir hafta geçmeden, hem de Başbakan’ın da eğitim aldığı, önemli bir Kur’ân Kursu hazin bir görüntü içinde yıkılıyor.

Peki, böyle bir uygulamayı, Hıristiyan ve Yahudilerin mabedlerine karşı yapabilir misiniz? Kesinlikle hayır!.. Değil böyle bir şeyi yapmak, onların mabedlerine şöyle yan gözle baksanız bile dünyayı ayağa kaldırır, annenizden doğduğunuza pişman ederler.

Yeni Şafak’tan Sami Hocaoğlu da aynı görüşü seslendiriyor: “O Kur’ân kursunun yerinde ruhsatsız bir Cemevi olsa, bu kadar kolay yıkabilirler miydi? O Kur’an kursunun yerinde meyhane bile olsaydı bu kadar kolay yıkamazlardı. İtiraf edelim ki, iktidarda AK Parti olmasaydı, her halükarda o Kurân Kursu yıkılmazdı.” (6.4.2007)

Zencilerin, zenciler eliyle işkence gördüğü bir olayla mı karşı karşıyayız dersiniz. Derenin kuşunu, derenin taşıyla vuruyorlar anlaşılan.

Eğer, öyle olmasaydı, tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, gazete ve televizyonlar, TBMM ile hep birlikte ayağa kalkıp bu kadar büyük zorbalığa fırsat vermemeleri gerekmez miydi? TV5, Millî Gazete, Saadet Partisi gibi bazı kuruluşlara ilave olarak TBMM’den tek bir ses yükseldi.AKPGaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş bey’den şu onurlu sesi duyduk: “İçime sindiremiyorum. Başka işimiz gücümüz kalmadı da Kur’ânkursu mu yıkacağız.” (04.04.2007

Bir yerlere mesaj mı?

Cumhurbaşkanı olmak isteyen bazı zevat bir yerlere mesaj mı gönderiyor dersiniz.

“Bakın, ben size verdiğim sözde duruyorum. O kadar ki, eğitim gördüğüm Kur’ânkursunu bile yıkmaktan çekinmiyorum.”

Kanal D’de Abbas Güçlü’nün programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan’ın şu görüşleri ne kadar da isabetli: “Bu arkadaşlar muhterem Erbakan Hocamızın rahle-i tedrisinden geçtiler. Ama sonradan bozuldular. Tayyip Bey, Amerika’dan İsrail’den, IMF’den habersiz bir iş yapmıyor.” (04.04.2007)

Bakalım, tepki ve talepler makes bulacak mı? Değilse “Eceli gelen...” atasözünü kullanmak zorunda kalıacağız.

Gönderi tarihi:
Şakir Tarım

12.04.2007

.

.

.

Cumhurbaşkanı olmak isteyen bazı zevat bir yerlere mesaj mı gönderiyor dersiniz.

âBakın, ben size verdiğim sözde duruyorum. O kadar ki, eğitim gördüğüm Kurâânkursunu bile yıkmaktan çekinmiyorum.â

Kanal Dâde Abbas Güçlüânün programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutanâın şu görüşleri ne kadar da isabetli: âBu arkadaşlar muhterem Erbakan Hocamızın rahle-i tedrisinden geçtiler. Ama sonradan bozuldular. Tayyip Bey, Amerikaâdan İsrailâden, IMFâden habersiz bir iş yapmıyor.â (04.04.2007)

Bakalım, tepki ve talepler makes bulacak mı? Değilse âEceli gelen...â atasözünü kullanmak zorunda kalıacağız.

Kimler alinirsa alinsin ben yine yazacagim;Türkiye düsmani Papanin heykelinin altinda AB anayasina imza atan atmak icin can atan imzadan sonra gözleri parlayan Sayin Denktas'a *yasina hürmet ediyorum yoksa ne diyecegimi bilirim*diyen böyle bir insandan hersey beklenir.Sahsi ihtiraslarini devlet cikarlarinin önüne geciren bir insan Türkiyeyi hicbir alanda temsil edemez.Ihtiraslari ugruna Kuran kursunuda yiktirir,Camiyide yiktirir,ülkesinide satar.Nefis sadece pantolon kemerini kapali tutmakla terbiye edilmez. sahsi ihtiraslarin terbiye edilmesidesarttir.Ve herseyden önemlisi millete saygi duymayan bir kisi yarin milletten kiskandigi saygiyi kendisi arayan durumuna düser.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.