Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 18 yıl Yemekhanemizi okurken sevgili Suheda getirdi aklıma Madem herkes diyette,bildiğiniz diyet yemeklerini paylaşın Diyet yapmak aç kalmak olmamalı..Lezzetli tariflerle diyeti daha keyifli hale dönüştürebiliriz...
Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 18 yıl İstedimki Çorbayla Açılışı Yapalım Kremalı yörük çorbası KAÇ KİŞİLİK: 10 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 250 gr ıspanak 300 gr haşlanmış nohut 300 gr haşlanmış aşurelik buğday 3 litre et suyu 1 su bardağı un 250 gr yoğurt 1 limonun suyu 1 çay kaşığı beyaz biber Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat 100 gr tereyağı Yarım çay kaşığı kırmızıbiber Yarım demet taze soğan Hazırlanışı: * Et suyu, nohut ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt, un, limon suyu, kırmızıbiber, beyaz biber ve muskatı başka bir kapta çırpın. Kaynayan et suyundan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu karışımı kaynayan et suyuna ilave edip tuzla tatlandırın. 15 dakika pişirin. * Ispanak ve taze soğanları temizleyin. Ispanakları iri parçalar halinde, taze soğanları ise ince doğrayın. Kaynamakta olan çorbaya taze soğanların yarısından fazlasını ve tereyağını ekleyin. 10 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala ıspanağı ilave edin. Ayırdığınız taze soğanı çorbanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun Alıntı..
Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 18 yıl MANTAR SALATASI -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler 5 Adet orta büyüklükte mantar 1 Adet sivri biber 1 Adet taze soğan (ince doğranmış) 3 Adet kiraz domates (ortadan ikiye ayrılmış) 1 Tatlı kaşığı tanelenmiş mısır 1 Tatlı kaşığı z.yağı 1 Adet limon suyu (ya da bir tatlı kaşığı sirke) 1 Çorba kaşığı kıyılmış maydonoz (aslında bu malzemeyi yazmayacaktım ama hadi tarif bozulmasın dedim hem ne gerek var maydonoza... hiç sevmem hiççççç neyse tabi sonuçta herkesin damak tadı farklı. sevenlere maydonozda afiyet olsun ) Tuz Karabiber Yapılışı : Temizlediğiniz mantarları bir su bardağı limonlu su ile orta dirilikte haşlayın Soğuduktan sonra ince ince kıyın Servis tabağının içerisinde diğer malzemeler ile karıştırın Kiraz domatesler ile süsleyerek servis yapın Herkeslere afiyet olsunnnnn
Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2007 18 yıl Kahvaltı bile etmedim yine... Bişey yiyemiyorum ki Ama size bir kurabiye Diyet Kurabiye Malzemeler 2 su bardağı saf kepek 1 su bardağı beyaz un Yarım paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın 3 çorba kaşığı bal 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon veya portakal kabuğu 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt (Toplam 18 kurabiye için) Hazırlanışı Tüm malzemeyi karıştırıp, yoğurun. Gerekirse birkaç kaşık su ekleyin. Küçük çay kurabiyeleri boyutunda parçalar koparın. Yuvarlayıp, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. 1 Porsiyon Besin Değerleri : Enerji (kcal): 162 Protein (gr): 9,5 Yağ (gram): 3,2 Karbonhidrat: 23 Lif (gr): 3,2
Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 18 yıl Fırında sebzeli balık Malzemeler: 4 çipura 2 kabak 4 diş sarımsak 2 soğan 4 domates 3 çorba kaşığı zeytinyağı 4 dilim limon Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Balıkları temizleyip yıkayın. Kabakları temizleyip ince uzun çubuklar halinde dilimleyin. Sarımsak, soğan ve domatesleri soyup halka halka dilimleyin. * Balıkları eşit büyüklükte 4 alüminyum folyonun üzerine alıp kabak, domates, limon, soğan ve sarımsağı paylaştırın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın. bi yerde okumuştum sonra evde yaptık çok güzel bi yemek özellikle balık severler için
Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2007 18 yıl YOĞURTLU VE BALLI MEYVE(150 kalori) malzeme: 125gr yoğurt 1 çay kaşığı bal 120gr karışık meyve Yoğurt ve balı bir kasede karıştırın.Servis tabağının ortasına yoğurt kasesini,etrafına da meyveleri yerleştirin.Servis yapın
Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2007 18 yıl FIRINDA KABAK TURTASI(195 Kalori) 4 kişilik Malzeme: 3-4 kabak 3 dal dereotu 1 soğan 2 çay kaşığı sıvıyağ 1 kahve fincanı su 8 çorba kaşığı yoğurt 1 yumurta 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu birkaç nana yaprağı tuz,karabiber Kabakları temizleyip halka şeklinde dilimleyin. Dereotunu kıyın.Soğanı soyup incecik doğrayın. Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. Bir fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu,tuz ve karabiber serpin. Yoğurt,yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede çırpıp kabağa ilave ve karıştırın. Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı döküp yayın.180 dereceye ayarlı fırında 20dk. pişirin. Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın...
Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2007 18 yıl Renkli omlet Malzemeler: 1 küçük boy soğan 1 haşlanmış patates 1 domates 1 dolmalık yeşilbiber 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 15 gr tereyağı 3 yumurta 2 çorba kaşığı süt Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Soğan, patates ve domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Dolmalık yeşilbiberi temizleyip küçük küçük doğrayın. * Yumurtaları bir kâseye kırıp sütle çırpın. Tereyağını teflon tavada eritip soğanı kavurun. Patates, domates, dolmalık biber, tuz ve karabiberi ekleyip diri kalacak şekilde kavurun. Tavayı ocaktan indirin. Sebzeler ılındığında 3 yumurta ve maydanozu ekleyip hızlı hareketlerle karıştırın. Tavayı tekrar ocağa alıp yumurta katılaşana kadar kısık ateşte pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2007 18 yıl Fırında Pırasa Yemeği Malzemeler 2 bardak taze pırasa, (10 cm'lik parçalara kesilmiş) 2 bardak su 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ Hazırlanışı Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. Pırasaları önceki sayfada anlatıldığı gibi temizleyip, dilimleyin. Sığ bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin dibini kapayacak kadar, yaklaşık 0.5 cm. su ekleyin. Üzerine tereyağ koyun. Üzerini kapatın ve bir saat veya pırasalar yumuşayana kadar fırınlayın. 45 dakika sonra kontrol edin. Gerekirse su ekleyin. Bu şekilde servis edebileceğiniz gibi, servisten hemen önce salata sosuyla süsleyebilirsiniz
Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2007 18 yıl Zeynepcim ben kabak sen pırasa bütün diyet yapanlar bizden nefret edicek bugün
Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2007 18 yıl Zeynepcim ben kabak sen pırasa bütün diyet yapanlar bizden nefret edicek bugün olsun olsun diyet yapanlar bunarı yesin hem sağlıklı da...
Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2009 16 yıl YOĞURTLU VE BALLI MEYVE(150 kalori)malzeme: 125gr yoğurt 1 çay kaşığı bal 120gr karışık meyve Yoğurt ve balı bir kasede karıştırın.Servis tabağının ortasına yoğurt kasesini,etrafına da meyveleri yerleştirin.Servis yapın Yazin genelde kahvalti olarak yerim boyle Ben bir bal olmayinca 1 cag kasigi recel koyuyorum icinice yada tarcinli ceklini severim ... bir "diyet" tarifinide ben yazayim : Fırında Akdeniz Usulü Makarna tarifi aşağıdaki linktedir http://www.turkish-media.com/yemektarifler...amp;entries=192 Tarih: 11 Haziran , 2009 16 yıl Düzenleyen: Bastet
Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2009 16 yıl Bir sorum olacak, ben yaklasik iki aydan beri diyetteyim, ama bu yazilan tariflerin hic birini yiyemem. Yani diyet listemde hic birisi yok. Bence pek diyetetik degiller. Ozellikle sebze yemeklerine tereyagi konulmamali, bir corba kasigi zeytinyagi. Ve tuz gunde iki caykasigindan fazla olmamali. Eger tuzu fazla kacirirsaniz, gunluk kalori miktariniz az bile olsa tu hepsinin yerini kapatir. Ve meyveler cok onemli. Muz kilo aldiran bir meyvedir. Diyet yapanlar elma en iyisi.... Bu arada yukarlarda gordum, corba fazla icmeyin, diyette pek onerilmiyor. Makarna cesitleri haftada 2 kere hatta yemeseniz daha iyi. Balik cok iyi. Ve kahvaltilarda peynirleri goturmeyin Kahve cok iyi, ama sekersiz ve sutsuz. Selulit yapmiyor. Hatta bagirsaklari cok iyi calistirmaya yariyor. Ve ozellikle diyet yapan arkadaslar, yemek aninda sivi almamalisiniz. Yemek aninda alinan su ve benzeri direk gobegi sisirir. Yemekten 1 saat sonra su icmelisiniz. Salata cok iyi. Ama yemekle beraber yemeyin, once salatanizi yiyin, ama agir agir. Sonra yemege gecin. Ben bu sekilde iki ayda 12 kilo verdim. Acta kalmadim. Sadece aliskanliklarinizi birakmalisiniz, tabi yeni arzulanan vucuda kavusmak herseye deger
Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2009 16 yıl Ben bu sekilde iki ayda 12 kilo verdim. Acta kalmadim. Sadece aliskanliklarinizi birakmalisiniz, tabi yeni arzulanan vucuda kavusmak herseye deger İki ayda 12 kilo Sevgili harent siz çok sıkı diyet yapmışsınız tebrikler.Bu tarifler benim gibi iki-üç kilo fazlalığını vermeye çalışan laylaylom diyetçiler için... Ayrıca ben bu tarifleri nasıl buraya eklemişim Halbuki Adminden kaç kez fırça yedim;"git tariflerini yemek bölümüne ekle sonra da linkini buraya yapıştır radya " diye...
Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2009 16 yıl İki ayda 12 kilo Sevgili harent siz çok sıkı diyet yapmışsınız tebrikler.Bu tarifler benim gibi iki-üç kilo fazlalığını vermeye çalışan laylaylom diyetçiler için... Ayrıca ben bu tarifleri nasıl buraya eklemişim Halbuki Adminden kaç kez fırça yedim;"git tariflerini yemek bölümüne ekle sonra da linkini buraya yapıştır radya " diye... Gerci annem diyet boyunca beni az kalsin evden kovacakti. Ama hedefime ulastim 49 oldum Bir seyi gercekten istemeli insan once. Tariflere gelince zaten bas mesajda da diyet tarifleri isteniyor, yani admin kizmamali
Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2009 16 yıl yahu bırakın diyeti felan...aklınıza ne gelıyorsa yeyın...ama sofradan aç kalkın...birazcıkta spor la bu işi halledersiniz..
Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 16 yıl yaaa sonrada olun 100 kilo.... Akliniza ne geliyorsa yemek sonrada spor yapmak hic bir ise yaramaz...
Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2009 16 yıl Admin Gerci annem diyet boyunca beni az kalsin evden kovacakti. Ama hedefime ulastim 49 oldum Bir seyi gercekten istemeli insan once. Tariflere gelince zaten bas mesajda da diyet tarifleri isteniyor, yani admin kizmamali admin kızmıyor daha düzenli istediğinize ulaşmanız için güzelce tarifinizi burada postalayın ve linkini ekleyin böylece daha sağlıklı ve düzenli şekilde istediğinize ulaşırsınız... Saygılar
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.