Φ complicated Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 yolunuz açık,sesiniz çok olsun.bakalım belki yaparsınız ihtilali.getirirsiniz sosyalizmi. ayrıca giden arkadaşlar ben de ayaklarınızı görmek istiyorum (havada) )) saygılar Alıntı
Φ complicated Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 inanın en az sizin kadar demokrasiyi içine sindirmiş, özgürlüklerden yana birisiyim.hatta sizin gibi saçma sapan tabularım da yok.herşeyi tartışırım.sezer soyguncudur diyorsam bu rte hayranlığımdan değil gördüğüm yanlışı dile getirmemdendir.bakın sizin tahammülünüz yok benm sezeri eleştirmeme.nerde kaldı sizin demokrasi anlayışınız? saygılar Alıntı
Φ complicated Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Bunları ben söylemedim değilmi? Hayret bir şey yahu. Resmen hakaret edecek şekilde konuşuyorsun sana tartışmaktan başka birşey yapmıyorum senin düzeyine inmiyorum... çünkü o düzey hoş değil...Tartışma bunun adına tartışmamı diyorsun gelmişsin buraya FG nin söylediklerini bize iletiyorsun hadi bakalım SOYGUNCUNUN belgelerini isityoruz diyoruz o bekle gör ne belgeler çıkacak ortaya diyorsun RTE ne zamandır iktidarda ne kadar zamandır didişiyor Sezerle bir bak bakalım açığını bulmuş mu bunlar... Yasalarda belirtilen haklarını kullanıyor kendine önerilenleri ki öneren de RTE denetimindeki Adalat Bakanlığı, affediyor Yasalarlda beltitien haklarını kullanıyor ve derneklere yardım ediyor başka bulmadınız değilmi SİZ HIRSIZLARI BAŞKA YERDE ARAYIN.... Ahmet Nejdet Sezeri Bırakın İstanbul Belediyesi kaç par götürdü Unakıtan olayını anlatın Milyarlarca dolar nasıl gitti anlatın demokrasinin değerini anlamak lazım... siz benim demek istediklerimi ya anlayamıyosunuz yada anlamak istemiyosunuz.ben nerde bir yanlış varsa ona karşıyım hepsini tartışalım diyorum.bu sezer de,tayyip de olur, gülen de olur,atatürk de olur.benm sizin gibi dogmalarım yok.tartışamayacağım bişey de yok.asıl düzeyi hoş olmayan sizsiniz.işin içinden çıkamadığınız zaman insanlara ağır ithaflarda bulunuyorsunuz. saygılar Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 mevcut cumhurbaşkanı ülkenin yüzde 80 nini temsil etmiyor, yani en azından ben öyle düşünüyorum. tam bir CHP'li bu kesin. son aylarında ise tamamen tarafsız davranamaz oldu. işi kılıfına uydurup yapsa neyse lakin göstere göstere de olmazki. bu ülkede demokratik zihniyet yerleşmedigi için, hukuk kimilerince fazla ciddiye alınmadıgı için böyle oluyor. sistem ise eksensel kaymaya dogru gidiyor, belli bir kırılma yaşanabilir gibi ilerde.. selamlar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 inanın en az sizin kadar demokrasiyi içine sindirmiş, özgürlüklerden yana birisiyim.hatta sizin gibi saçma sapan tabularım da yok.herşeyi tartışırım.sezer soyguncudur diyorsam bu rte hayranlığımdan değil gördüğüm yanlışı dile getirmemdendir.bakın sizin tahammülünüz yok benm sezeri eleştirmeme.nerde kaldı sizin demokrasi anlayışınız?saygılar Öyle soyguncu diyerek çekilmek olmaz, belgeyle konuşacaksın... Ne soygunuymuş bu, anlatta bizde bilelim. Demokrasi demek sevmediğin insana iftira atmaya hakkın var demek değil, eğer demokrasiden anladığın buysa vah vah... Oğluna gemi alanlara soracaksın değirmenin suyunu... mevcut cumhurbaşkanı ülkenin yüzde 80 nini temsil etmiyor, yani en azından ben öyle düşünüyorum.tam bir CHP'li bu kesin. son aylarında ise tamamen tarafsız davranamaz oldu. işi kılıfına uydurup yapsa neyse lakin göstere göstere de olmazki. bu ülkede demokratik zihniyet yerleşmedigi için, hukuk kimilerince fazla ciddiye alınmadıgı için böyle oluyor. sistem ise eksensel kaymaya dogru gidiyor, belli bir kırılma yaşanabilir gibi ilerde.. selamlar. Chp li olsa, ne olur, %80 temsil etmezmi? Akp'den aday olacak meçhul kişi kim olursa olsun % 80'i temsil edecek mi? Tarafsız değiliz hiç birimiz, Elbette sayın Cumhurbaşkanımızda taraf, biz o yüzden seviyoruz kendisini, Cumhuriyetten taraf, ve bu onu sevmemiz için yeterli... Şimdi ülkede 2 kutup var bir kutup Cumhuriyetçiler, bir kutup karşısındakiler... Biz tarafımızı açıkça ifade ediyoruz, ya siz hangi taraftasınız? Ayrıca, Cumhurbaşkanımız A. Necdet Sezer, adı yolsuzluğa karışmamış, takiye yapmamış, sade bir vatandaş gibi yaşayan, dürüst, namuslu, açık sözlü biri... Öylelerine çok ihtiyacı var bu milletin... Ama bu vasıflar bir kısım insanlar için önemli değil, vitrine bir şey koymak gerek değilmi arkadaşlar? Alıntı
Φ complicated Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Ya bizi aptal yerine koyuyorsun hada kendini çok akıllı sayıyorsun ikisinden birisi... Bu ülke 7 yıldır bu insanı izliyor ve gözlüyor ve gazeteler her açığı gösteriyor... Görülen oki TÜrkiyenin en düzeyli karekterli ve bir okadar da dürüst insanı... Ama sen gelmişsin tam cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi neler diyorsun ÇAMUR atiyorsun belge yok... ağır itham diyorsun... SEN KENDİN Ahmet Nejdet Sezere SOYGUNCU dedin... yani anlayacağın ne konuştuğunun farkında değilsin... Birileri sana çamur at demiş sende burada FG mantığı ile ÇAMUR AT İZİ kalsın mantığı ile gidiyorsun... bu yollarla demokrasi olmaz... varsa bir belgen konuş yoksa böyle büyük ithamlarla ancak Emperyalistlerin altında yaşayan FG yararlı olacak düşünceler üretirsin... ben sezere soyguncu demedim daha bunamadım ne dediğimi biliorum.kendinizle karıştırmayın.iki sözünüzden biri emperyalist.ya kim bu emperyalistler bi söyleyin de biz de öğrenelim.sezere sadecemilletin parasını derneklere perşkeş çekiyo dedim.demokrasi sizin düşündüğünüz gibi olmaz.tabularınızı atın mantığınızla hareket edin,üslubunuzun seviyesini yükseltin gelin herşeyi konuşalım,tartışalım.aksi taktirde siz buyrun bağrın çağırın istediğiniz söyleyin. SAYGILAR Alıntı
Φ complicated Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 ben her türlü yolsuzluğa karşıyım bunu akp liler de yapsa atatürkçüler de yapsa.ben iftira atmadım sadeceyorum yazdım.öyle bir iddia atılmış ben de düşüncelerimi yazdım.niye bu kadar gocunuyosunuz?herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı? Alıntı
Φ complicated Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Karar ver istediğini demokrasimi yoksa başka bir şeymi.... İşte kendi dilinden Ahmet Necdet Sezere nasıl soyguncu ÇAMURU attığın varsa diyeceğin de kıvırıp sonra uzatma tartışmayı yani Sezer soyuyormuşda bizimkide diğerleride onu izlesin diyor Saygılar kimse izlesin emiyorum şu kelime oyunlarını bırakın lütfen.böyle bir yere varamazsınız çünkü.ülkeme zarar veren kimse onun karşısındayım,ha kim faydalıysa da yanındayım.sizin gibi elime verilenleri yazmıyorum. saygılar Alıntı
Φ complicated Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Onun için dün buraya geldin ve hemen Türkiyenin en dürüst insanına SOYGUNCU çamurunu attın... Bulvar gazeteleri bile bunu yapamaz ama bizim tartışma isteyen arkadaş bir çalımda yaptı... Devam et arkadaşım yanlız demorkasi nedir öğrenmen gerek... bana demokrasi öğren diyip durmayın.demokrasiyi okulunu okuyorum.her türlü özgürlükten (başkasına zarar vermemek şartıyla) yanayım.asıl demokrasi budur herşeyi tartışabilmektir.adam açmış konuyu ben de o doğrudur diye yorum yazdım.ama görüyorum ki tahammülünüz yok eleştiriye.ama kusura bakmayın duymak istediklerinizi asa duyamayacaksınz. saygılar Alıntı
Φ complicated Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 demokrasi bir insanın yaptıklarını sırf atatürkçü diye hoş görmek değildir.laikliği de böyle kendinize göre tanımlıyosunuz.ondan sonra sizin gibi düşünmeyenlere demokrasiyi bilmiosun diosunuz.siz iyice öğrenin ve düşünce özgürlüğünü içinize sindirin. saygılar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 demokrasi bir insanın yaptıklarını sırf atatürkçü diye hoş görmek değildir.laikliği de böyle kendinize göre tanımlıyosunuz.ondan sonra sizin gibi düşünmeyenlere demokrasiyi bilmiosun diosunuz.siz iyice öğrenin ve düşünce özgürlüğünü içinize sindirin.saygılar Siz baska birisinin ortaya attigi bir iddiayi gercek mi degilmi demeden aldiniz ve veryansin etmeye basladiniz cumhurbaskanina,bu bir defa objektiflik degildir.Bu demektiki siz Cumhurbaskanina karsi oldugunuz icin onunla ilgili bir iddiayi ona elestirmek icin kullanmaya basladiniz.Eger ortada bir yanlislik varsa hep beraber elestirelim,kulaktan dolma veya kasten yapilan iddialari tartismayalim buralarda.Kendi yazdiklariniza karsi cikildiginda demokrasiyi ögrenin diyorsunuz ama siz kendiniz baskalarinin yazdiklarina ayni tarzda karsi cikiyorsunuz o zaman sizin de demokrasiyi ögrenmeye ihtiyaciniz var demektir.Laikligi kimse kendine göre tanimlayamaz onun tanimi yapilmistir yeteri kadar,laiklik kisiden kisiye göre degismez,veya herkes kendine göre bir laiklik tarifi yapamaz. saygilarla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Yüreğim çarpmaya başladı.Hepinizi oraya bekliyoruz arkadaşlar. Heyecanlanıyorum mitingi düşündükçe. Hele hele bu gizli kendini AKP li saymayıp burada AKP'yi destekleyenler yokmu (Hep TAKKİYE) onlar beni daha çok heyecanlandırdı artık gitmek boynumun borcu oldu Hepinizi orada elleriniz havada görmek istiyorum arkadaşlar Saygılar ***************** ANKARA Milliyet OMURGALI OLCAKSIN, OMURGALI: Siyasetçi her şeyden önce millete yalan söylemeyecek, ikircikli davranmayacak, iki yüzlü hiç olmayacak. Demokrasiye eğer samimiyetle inanıyorsanız şartlar ne olursa olsun, ister yaz ister kış olsun ister gece ister gündüz olsun, inandığınız değerlerinin arasında dimdik duracaksınız, omurgalı olacaksınız omurgalı. Mırın kırın etmeyeceksiniz. Mızıkçılık yapmayacaksınız. Tam manasıyla delikanlı olacaksınız. AKİBETLERİNİ GÖRDÜK: Biz yıllar yılı fısıltılara kulak vermekten milletin sesini adeta işitmez hale gelenleri de onların akibetlerini de çok gördük, çok yaşadık. MASKELER TAKKIYE YÜZÜK Evet bu tür hareketler ,,artik insanlarimizi yadirgatmiyor vede cok seksi hareketler ,,vakit bu deyip sallamasida kolay,.,nede olsa lale devrinin cocuklariyiz ..nede olsa zamanimiz geldi,,bu gecen zamanda,da ,,. bu cografyada ne yazikki .,bu cografyayi süründüren,.,ihanetler devam ediyor.,, konusanlar,.kimler bu piyasada,,.kimlerin konusmasi itibar görüyor,., Tabiki bu cografyanin delikanlilarin ,,.konusmasini konusturanlar kim,.,Saddami Astiran,, vede konusturan,.,Yüzüklerin Efendisi ,,,.,kim bu yüzük En son konusan kim,,.TALABANIMI.,.,BARZANIMI,.,., Artik bu cografyada En son konusan Delikanlilarida bulmakta zorluk cekiyoruz,., Bir Maskenin Altina girip,te Ne konusmak istedigini Anlamak istediklerinde,de zorluk cekiyoruz.,. EVET MASKELERLE YÖNETILMEYE CALISILAN KOSKOCAMAN ÜLKENIN COCUKLARIYIZ BIZ Bizler lale Devrimin cocuklariyiz bende diyorumki Cikar Maskeni koy Adayligini Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Φ complicated Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Siz baska birisinin ortaya attigi bir iddiayi gercek mi degilmi demeden aldiniz ve veryansin etmeye basladiniz cumhurbaskanina,bu bir defa objektiflik degildir.Bu demektiki siz Cumhurbaskanina karsi oldugunuz icin onunla ilgili bir iddiayi ona elestirmek icin kullanmaya basladiniz.Eger ortada bir yanlislik varsa hep beraber elestirelim,kulaktan dolma veya kasten yapilan iddialari tartismayalim buralarda.Kendi yazdiklariniza karsi cikildiginda demokrasiyi ögrenin diyorsunuz ama siz kendiniz baskalarinin yazdiklarina ayni tarzda karsi cikiyorsunuz o zaman sizin de demokrasiyi ögrenmeye ihtiyaciniz var demektir.Laikligi kimse kendine göre tanimlayamaz onun tanimi yapilmistir yeteri kadar,laiklik kisiden kisiye göre degismez,veya herkes kendine göre bir laiklik tarifi yapamaz. saygilarla evet gerçekten ben sezeri sevmiyorum ve bu iddiayı uyunca da hiç şaşırmadım.gerçektir diye düşündüm.eğer gerçek değilse siz buyrun kanıtlayın hodri meydan.siz çok büyütmüşsünüz gözünüzde ******** 2.atatürk diyeceksiniz.ortada yanlışlık varsa hepberaber eletirelim bence de.ayrıca laikliği bu ülkede herkes kafasına göre yaşıyo.bana bi tanımını yaparmısınız? saygılar Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Biz tarafımızı açıkça ifade ediyoruz, ya siz hangi taraftasınız? Ayrıca, Cumhurbaşkanımız A. Necdet Sezer, adı yolsuzluğa karışmamış, takiye yapmamış, sade bir vatandaş gibi yaşayan, dürüst, namuslu, açık sözlü biri... Öylelerine çok ihtiyacı var bu milletin... Ama bu vasıflar bir kısım insanlar için önemli değil, vitrine bir şey koymak gerek değilmi arkadaşlar?[/b] ben CHP ve yansıttıgı zihniyetden degilim. yıllardır bu zihin ülkeyi esir almış, lakin esaslı bir eksensel kaymaya dogru gidiyoruz. AK parti bütün anti demokratik süreçlere direnir ve dayatmaları reddederek seçimi yaparsa tabiki. dilegim odur. CHP anketlerde yüzde 12-13 aralıgını temsil ediyor. cumhurbaşkanı bu anlamda tamamen tarafsızlıgını kaybetmiştir. herkesin dürüstlügü kendisine, merhum ecevitde dürüsttü ama cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizleri onun devri zamanında çıktı. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 ben CHP ve yansıttıgı zihniyetden degilim. yıllardır bu zihin ülkeyi esir almış, lakin esaslı bir eksensel kaymaya dogru gidiyoruz.AK parti bütün anti demokratik süreçlere direnir ve dayatmaları reddederek seçimi yaparsa tabiki. dilegim odur. CHP anketlerde yüzde 12-13 aralıgını temsil ediyor. cumhurbaşkanı bu anlamda tamamen tarafsızlıgını kaybetmiştir. herkesin dürüstlügü kendisine, merhum ecevitde dürüsttü ama cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizleri onun devri zamanında çıktı. NE? Anlayamadım... Chp'nin yansıttığı zihniyet ülkeyi yıllardır esir mi almış? O yüzdenmi yıllardır başbakanlık konutlarında tarikat liderleri ağırlanıyor, o yüzdenmi din elden gidiyor yaygarası koparılıyor? Kimler neyi sömürüyor? Anket sonuçlarına baktığınıza göre zaten bu iddianızı kendiniz çürütüyorsunuz hem diyorsunuz ki yıllardır bu zihniyet ülkeyi esir aldı, hem Chp'nin oyları 12/13... madem bu kadar az o zaman neden rahatsız oluyorsunuz? Ak parti demokratik süreçle geldi, demokratik süreçle gidecek, sizde bizde bunu göreceğiz... Ecevit zamanlarının ekonomik krizlerinin nedenlerinide iyi bilin, Ecevit'te RTE kadar Ab'ye ve Abd'ye yamansaydı ülkeye ambargo uygulanmazdı... Bu zihniyet ekonomik sıkıntıların kaynaklarının tam bağımsız olamadığımız için heran her şekilde ortaya çıkacağını kavrayamıyor... İpler bizim elimizde değil ipleri eline alanlar bazen çekiyor, bazen serbest bırakıyor... Ama malesef verilen bütün tavizler bu ülkenin geleceğini çalıp götürüyor ve kaçınılmaz son yavaş yavaş geliyor... Sat kurtul, yabancılaştır sıcak para sok, ee peki sonra, ne satılacak ve ne ile kalkınma yapılacak... Kendi ekonomisine sahip olamayan hiçbir şeye sahip değildir... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Chp'nin yansıttığı zihniyet ülkeyi yıllardır esir mi almış? O yüzdenmi yıllardır başbakanlık konutlarında tarikat liderleri ağırlanıyor, o yüzdenmi din elden gidiyor yaygarası koparılıyor? Kimler neyi sömürüyor? siz ülkede ciddi anlamda bir demokrasi kültürü varmış gibi konuşuyorsunuz. yok böyle bir şey, kendimizi kandırmayalım. yani beş yılda yapılan ve seçilenlerin bu ülkeyi tam anlamıyla yönettigine inanmak için daha erken, biraz zaman geçsin ve sabote edilmesse ileriki zamanlarda olabilir. chp zihniyeti derken siz aldıgı oylarla bir kıyas yapmayın. belli bir oligarşik kesimlerin otoriter yönetimlerini söz konusu ediyoruz. halk yoktur bu demokraside, halk zaten '*****' oldugundan güvenilmezdir. batıda yüzyıllar almış deneyimleri başka bir kültürde uygulamaya kalktıgınız zaman bunlar normal ve halk için yapılıyor/muş. bu mantıga sahip olanların kimisi baya romantik takılır ve tek partili yani muhalefetsiz zamanları ciddi ciddi özlerler. kimisi ise 'vatan kurtarmak için' oldugunu söyler, yani halkın inanmasını bekler. hoş, inananlarda olur tabi. ama eskisi gibi inandırıcılıkları kalmadı, hep aynı söylemler ve hep aynı sonuçlar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Halkın büyük çoğunluğu her konuda cahil bırakılmadı mı diyorsunuz, bu söylediklerinize kendiniz inanıyormusunuz? Ama buna rağmen demokrasi öyle ya da böyle işliyor bu ülkede ve halk cahilliği yüzünden ordan oraya sürükleniyor... Akp nin 5 yıllık iktidarından söz etmiyorum sadece, Ap'den bu yana aynı siyaseti sürdüren zihniyet son 50 yılın idaresini elinde bulundurdu... bu iktidarlar siyaseti sömürü ile yürüttüler, duygusal ve inaçsal anlamda... Türkiye siyasetinde dürüstlükten eser kalmadı, yalan, dolan, sömürü vardı... siyasetçiye ve siyasete olan güvensizlik kalıcı oldu... ve malesef siyasetin bu düzeni halka da yansıdı, ve toplum yozlaştı... şimdi bütün bu sorunları görmezden gelmenin kimseye yararı yok, popülist yaklaşım bunlar... Alıntı
Φ complicated Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Köşk'teki tasarrufun sebebi ortaya çıktı Cumhurbaşkanı Sezer'in, bazı Köşk masraflarından tasarruf etmesini hiç anlamadım. Mesela benzinden ( ithal ediyoruz ) ya da sudan ( özellikle bu yıl sıkıntı var ) tasarruf etmek normal... Ama örneğin kültür sanat harcamalarından niye tasarruf ediliyor? Bütçeden Köşk'e para ayrılmış. Diyelim ki bir tablo ya da bir heykel satın alarak, sanatçılar kanalıyla bu paranın bir kısmını topluma geri döndürsenize! Çankaya bir ' ev', bir ' aile' değil ki... Tasarruf ederek tarla satın almayacak, kooperatifin taksidini ödemeyeceksiniz. Bu tasarruf titizliğini ben Sezer'in memur kökenine bağlamıştım. Meğer başka kaygılar da varmış: Köşk'e ayrılan paranın bir kısmını Sezer, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne (ADD) veriyormuş. Toplam 220 bin liranın (eski parayla 220 milyar) bu derneğe aktarıldığı Yeni Şafak ve Bugün gazetesinde yayınlanan belgelerle kanıtlandı. Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Metin Yalman da bu para transferini doğruladı. Biz de böylece tasarrufun ardındaki niyeti öğrenmiş olduk: Jandarma Komutanlığı döneminde (2002-2004) darbe yapmak için uğraşan, hatta ' Ayışığı' adını verdiği bir operasyon için planlar kuran emekli orgeneral Şener Eruygur'un başkanlığını yaptığı ADD'ye para aktarmak... Yani iktidar partisinin Cumhurbaşkanı seçmesini engellemek için miting düzenleyen dernek, Çankaya'dan finanse ediliyor. 'Tarafsız' diye göklere çıkarılan Sezer, gayet ' taraflı' bir biçimde davranıyor. İşin garip tarafı ne biliyor musunuz? Bu dernek 1993'te, dönemin Bakanlar Kurulu kararıyla ' Kamu Yararına Çalışan Dernekler' arasına alınmış. Bence hemen o statüden çıkarılmalı. Emre AKÖZ/Sabah-11.04.2007 buyrun aksini ispatlayın ben de bir daha bu konu hakkında tek kelime yazmayayım. saygılar Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Acaba diyorum doğru bir insana niye saldırılır veya niye o kadar yolsuzluk dururken hiç alakası olmayan şeyler ortada döner durur... Açık değil mi sevgili Erdoğan parsayı en iyi biz toplarız kimseye yedirmeyiz. Üstelik yasal düzenlemeler birçok arkadaşın önüne konduğu halde halen yukardaki söylemlerin yapılıyor olması da çok ilginç doğrusu.BKZ.complicated Alıntı
Φ complicated Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 arkaşım kanıtlayın o zman bu adamın dürüstlüğünü.neymiş türkiyenin en dürüst insanıymış.sadece gülüyoruz bunlara.hiçbir kanıt yok sadece laf var.bekliyoruz dört gözle kanıtlarınızı.bizi de inandırın sezerin dürüst olduğuna. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2007 şimdi bütün bu sorunları görmezden gelmenin kimseye yararı yok, popülist yaklaşım bunlar...[/b] Türkiye yıllardır askeri ve bürokratik vesayet altında yönetiliyor ya da yönetilemiyor. yozlaşan bir halk varsa bu cari sistemin 'yoz' oldugundandır. cari bir sistemin yoz olmasıda gene halkın yozlugundan kaynaklanır. bunların arasını ayırmak zordur. böyle bir yapıda ciddi anlamda siyesetten bahsedilemez. ancak 'dayatmalardan' bahsolunur. ''iktidar yozlaştırır, mutlak iktidar mutlak yozlaştırır.'' Türkiyede yaşanan gerilimlerin temel sebebi, merkez ile çevrenin arasındaki 'iktidar olam' gerilimidir. yerellerin hakkı olanı istemeside denebilir. işin dogrusu merkez çatırdıyor. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 ADD (ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ)Kuruluş Nedeni Atatürk'ün bedensel varlığının artık aramızda bulunmamasından cesaret alan içteki ve dıştaki kimi olumsuz güçler, O'nun yeni Türk Devletini yaratma doğrultusunda ilk adımı attığı 19 Mayıs 1919'un üzerinden tam 70 yılın geçtiği bu günlerde, Atatürk devrim ve ilkelerine karşı, açık ya da kapalı saldırılarını doruğa ulaştırmış bulunmaktadır. Bundan daha kötüsü, plânlı ve sinsi bir çalışma ile, o devrim ve ilkeleri gelecekte yok etmek çabası içindeler. Oysa Atatürk; Sadece "bağımsızlığı tümüyle tehlikeye düşmüş Türk Ulusunu ve yurdunu emperyalist güçlerin işgalinden kurtaran bir büyük asker "değildir. O, bunun çok daha ötesinde, örneğin siyasal, kültürel ve ekonomik alanlar başta olmak üzere, her alanda bağımsızlığımızı yok edici ya da kısıtlayıcı olumsuz bağları koparan; Ulusal egemenliği gerçekleştirerek Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ; Kişisel inançlara dokunmayarak, toplumumuzu Ortaçağ zihniyetinden ve şeriattan kaynaklanan "nakil"e dayalı kurum ve kurallardan kurtarıp, sürekli biçimde çağdaş ve uygar bir ulus olmanın ve böyle kalmanın yollarını gösteren , "akıl"a dayalı lâik düşünce, lâik hukuk ve lâik öğretim sistemlerini toplum yaşamında egemen kılan; Tüm özgürlüklerin ve insan haklarının sosyal Hukuk Devletinin ve çoğulcu demokrasinin yolunu açan; Yüzyıllarca ikinci sınıf insan durumuna düşürülmüş Türk kadınını gerçek yerine yükseltip, eşit haklara ve eşit onura sahip insan ve yurttaş yaparak ,yapay eşitsizlikleri kaldıran; İçten ve dıştan kaynaklanan her tür sömürüye karşı çıkarak, halkın yalnız siyasal değil, ekonomik ve sosyal alanda da gerçek efendi durumuna gelmesini ve tüm yurttaşların gönencini devletin varlık nedeni ve amacı sayan; Ulusal ekonominin girişimcilerin keyfine, yalnız kâr ve rekabet mekanizmasına göre başıboş biçimde işlemesine değil, toplumun ve tüm yurttaşların gereksinimlerini karşılayacak biçimde devlet tarafından yönlendirilmesini ilke olarak benimsemiş ve benimsetmiş olan; Yurdumuzun yeraltı ve yerüstü zenginliklerinden, Türkiye halkının yararlanmasını benimseyen ve kabul ettiren; Misak-ı Millî sınırları içinde "Türk'üm" diyen herkesin Türk olduğu ölçütünü getirerek, ırkçılığı reddedip; yapıcı, olumlu ve çağdaş Türk Ulusalcılığını yaratarak, onu devletimizin temel ilkelerinden biri yapan; Her yurttaşın eğitimden, bilimden ve sanattan payını almasını, "fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür kuşaklar"ın yetiştirilmesini devletin başta gelen görevi yapan; Kültür emperyalizminden kurtulabilmemiz ve eğitimin yaygınlaştırılabilmesi için yeni Türk harflerini kabul etmenin yanında Türk dilinin arındırılması ve zenginleştirilmesini büyük bir toplumsal görev sayan; Türk Ulusunun tarihini, çağdaş insan kökenine bağlayan; "Yurtta barış, Dünyada barış" ilkesi ile devlet yaşamında ve uluslararası ilişkilerde kaba kuvveti, ırkçılığı, saldırı savaşını mahkûm eden; Dış politikada "Dünya uluslar ailesinin eşit haklara sahip onurlu bir üyesi olma" ölçütünü ve "karşılıklılık kuralını" vazgeçilmez ilke yapan; Bütün ulusların insanlık ailesinin bir parçası olduğunu vurgulayarak, insanlığın bütünleşmesi düşüncesinin tohumlarını atan Çağdaş Devlet Kurucusudur. Bu durum karşısında Atatürk devrim ve ilkelerinin, toplumsal sorunlarımızın çözümlenmesinde ışık tutucu niteliğe ve yaratıcı güce sahip olduğuna inananlar, "Atatürkçü Düşünce Derneği"ni kurarak, O'nun devrim ve ilkelerinin gelecekte de egemen olmasına katkıda bulunma ve onlara bekçilik yapma zorunluluğunu duymuşlardır. " Kurucular Kurulu - 19 Mayıs 1989 " ADD Web. Tıkla Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Ankara’da 14 Nisan’da “Cumhuriyet Mitingi” adı altında gösteri yapıp, Köşk’e çıkacak ismi etkilemeye hazırlanan Atatürkçü Düşünce Derneği’ne, Çankaya’dan 150 bin YTL yardım yapıldığı ortaya çıktı. Derneğin “Atatürk” ismi için İçişleri Bakanlığı’ndan resmi izin almadığı da tespit edildi Ankara'da "Cumhuriyet Mitingi" adıyla 14 Nisan'da yüksek katılımlı bir gösteri düzenlemeye hazırlanan Atatürkçü Düşünce Derneği'nin, "Atatürk" ismini gayr-ı yasal kullandığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde, Ocak ayı sonundaki Olağanüstü Genel Kurul'da emekli Orgeneral Şener Eruygur'un başkan seçilmesinin de dernek tüzüğüne aykırı gerçekleştiği belirlendi. GENEL SEKRETER YATIRMIŞ "Atatürkçü" Düşünce Derneği'nin incelenen kayıtları, Köşk seçimlerinde etkin olma arayışındaki derneğe, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in makamından 150 bin YTL'yi aşkın yardım yapıldığını da gün yüzüne çıkardı. Yardımların 100 bin YTL'lik kısmı son 7 ay içinde yapılmış. Sonuncusu 25 Aralık 2006'da 50 bin YTL olarak Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri tarafından yatırılmış. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini yaparken Çankaya'ya seçilen Sezer, görev süresi boyunca bir "hukukçu" gibi davranmak ve veto ettiği yüzlerce yasa ve kararname için "hukukçu" gibi şerhler düşmekle eleştirilmişti. Hukuk konusunda bu kadar hassas olan Sezer'in nasıl olup da hem ismi hem de başkanlık seçimi gayr-ı yasal olan bir derneğe bu kadar yüklü yardımlarda bulunduğu merak konusu. 1997'de yürürlüğe giren bir yasa, "Atatürk", "Cumhuriyet" ve "Türk" gibi isimlerin kullanılmasını resmi izne bağladı. Dernek, bu tarihten itibaren adındaki "Atatürkçü" ismini tescil ettirmediği için hukuken gayr-ı yasal kullanım söz konusu. Derneğin adı aslında şu an, "Düşünce Derneği". Dernek, "Atatürkçü" ismini yasal izin olmadan kullandığı için hem para cezası alacak hem de suistimal davasına muhatap olacak. Bu arada, Eruygur'un başkanlığının düşmesi ve yeniden Olağanüstü Genel Kurul'a gidilmesi de söz konusu. ERUYGUR’A DARBE İDDİASI "Atatürkçü" Düşünce Derneği Başkanı Eruygur, Nokta dergisinde geçtiğimiz ay yayınlanan "2004'te İki Darbe Atlatmışız" kapak dosyasında, "Ayışığı" ve "Sarıkız" isimli iki farklı darbeyi planlayan isim olarak zikredilmişti. O dönemde, Jandarma Genel Komutanı olarak görev yapan Eruygur, dönemin Genelkurmay Başkanı'nı hiyerarşik olarak aşmak ve halihazırda Genelkurmay Başkanı olan Yaşar Büyükanıt'ı da engellemeye çalışmakla suçlanıyor. AB FONLARINDAN YARDIM "Ayışığı" darbe planında, AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasının önünü kesmeyi hedefleyen Eruygur, o dönemde hükümete karşı sivil toplum kuruluşlarını da devreye sokmak, üniversiteleri sokağa dökmek ve işçi sendikalarını harekete geçirmekten bahsediyor. Eruygur, söz konusu darbe planında bir alternatif olarak da, Sezer'in görev süresini uzatmayı kaydediyor. Dernek Başkanı seçilme süresinde Eruygur'a karşı çıkan isimler, Prof. Nur Serter'le birlikte 2004'te yönetiminde yer aldıkları Çağdaş Eğitim Vakfı'nın, Avrupa Birliği fonlarından "Bir Kucak Sevgi" projesi için 71 bin 856 euro, "Yaşama Geri Bakış" adlı projesi için de 498 bin 385 euro mali yardım aldığını ileri sürmüşlerdi. nereden yaptın bu "kopyala yapıştır"ı? Alıntı
Φ ROLLAND Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 nereden yaptın bu "kopyala yapıştır"ı? Merak etme yeni şafak veya vakitten değil sizin gazetenizden yaptım merak ettiysen Gerçekler hoşuna gitmedi sanırsam bence gitmedi gibi geliyo. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2007 gazetenin adını da alırsak sevinicez... birde Org. Büyükanıt'ın bu konu hakkında yaptığı yorumdan haberin var mı? onuda öğrenmek isterim... Taylan'ında ifade ettiği gibi, duydum, dediler, rivayet böyle ifadeleri ile ancak dedikodu yapılmış oluyor... İddialarımızı belgeleri ile ortaya koyuyoruz, karşılığında şuydu, buydu, falanca böyle rivayet ettiydi... çok mesnetsiz, dayanaksız açıklamalar bunlar... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.