Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2023 Admin Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2023 En Son Dijital Gözlük Haberleri Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2023 Yazar Admin Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2023 Bu muhteşem XR gözlükler MacBook'uma çalışabileceğim 120 inçlik bir ekran kazandırdı Bu anlaşma neden ZDNET tarafından tavsiye ediliyor? Banliyö otobüsüne doğru ilerlerken sıradan bir güneş gözlüğüne benzeyen (yalnızca kenarları biraz daha kalın olan) bir güneş gözlüğü çıkarıyorum, MagSafe benzeri güç adaptörünü MacBook'uma takıyorum, oturuyorum ve tıklamaya başlıyorum. sürükleyin, kaydırın ve yazın. Dışarıdan bakan birinin bakış açısından, dizüstü bilgisayarımdaki QWERTY düzenine bakma gereği duymadan metin yığınları üreten en güçlü klavye savaşçıları gibi görünüyorum. Benim görüşüme göre, "güneş gözlükleri" içindeki ışık ve aynaların titizlikle düzenlenmesi sayesinde iki metre önümde yansıtılan 120 inçlik bir ekrana bakıyorum. Bunlara denir ve sizi Apple'ın yeni Vision Pro kulaklığı gibi sanal veya artırılmış gerçekliğe aktarmak yerine, bu giyilebilir cihazlar yalnızca bağlı oldukları kaynaktan uzanır ve bu kaynaktan güç alır, ultra taşınabilir bir cihaz olarak hizmet verir. -yüz monitörünüz. Oh, ve Apple'ın Haziran ayındaki WWDC haberlerinden sonra yutulması çok daha kolay görünen bir maliyete sahipler. Açık olmak gerekirse, XR Gözlüklerini 3.500 $'lık üretkenliğe sahip bir giyilebilir cihazla karşılaştırmak elmalar-portakallar arası bir rekabettir. Kendinizi erken benimseyenlerden biri olarak görmediğiniz sürece, iki cihazın hedef müşterileri oldukça farklıdır. Viture, fiziksel olarak bir TV veya ofis masasının önünde bulunmaya gerek kalmadan oyun oynamak, film izlemek veya internette gezinmek isteyen insanlara gözlüklerini sunuyor. Gözlüklerin 120 inçlik projeksiyonu, yatakta uzanırken dizileri art arda izlemeyi tercih eden veya uçaktayken telefon, tablet veya dizüstü bilgisayar kullanırken mahremiyet arayan kişiler için daha uygundur. Kullanım durumum tam ikisinin arasında yer alıyor: Toplu taşımanın hayali rahatlığında otururken haber ve inceleme taslakları hazırlamak ve gizli e-postaları yanıtlamak için daha büyük bir platform istiyorum. Gözlükler aynı zamanda partneriniz oturma odasındaki televizyonda The Bachelor'u izlemek istediğinde de kullanışlıdır, ancak siz daha çok basketbolun evliliği ve rekabet ruhuyla ilgileniyorsunuz. Ben sadece söylüyorum. Cihaza güç sağlamak için gereken tek USB-C kablosu sayesinde Viture gözlüklerimi MacBook veya Android telefonumla kolayca eşleştirebiliyorum. İkincisi, DeX modunu destekleyen bir Samsung Galaxy veya Ready For'u destekleyen bir Motorola ise bonus puanları; bu iki platformda, her zamanki mobil uygulamalarınızın ve hizmetlerinizin yer aldığı bir masaüstü arayüzüyle karşılaşacaksınız. Gözlüklerin görsel deneyimi açısından bakıldığında yeterli ancak çığır açıcı bir şey değil. Benim gibi reçete kullananlar için, Viture One'ın üst kısmında görüşünüze göre ayarlanabilen iki Miyop döner düğmesi (odak kadranlarını düşünün) bulunmaktadır. Bu, XR gözlüklerini mevcut gözlüklerinizin üzerine takmanıza gerek olmadığı ve takmamanız gerektiği anlamına gelir. Bunu kalibre etmenin en iyi yolunun, her iki tarafı da ayarlarken karşı gözü kapalı tutmak olduğunu buldum. Ancak mükemmel odağı bulmak biraz deneme yanılma gerektirecektir ve doğru mesafeyi vurduğunuzu düşünseniz bile 120 inçlik projeksiyonun köşeleri ve kenarları bulanık kalacaktır. Görselin gözünüze ne kadar büyük ancak yakın olması nedeniyle bu kaçınılmaz gibi görünüyor. Örneğin, bir nesneyi gözlerinizden birkaç santim uzakta tutarsanız, ona odaklanmanın ne kadar zor olduğunu fark edeceksiniz. Yine de Viture, ortamınızın ne kadar parlak olduğuna bağlı olarak açıp kapatabileceğiniz, kendiliğinden kararan elektrokromik film gibi bazı akıllı mekanizmaları lenslere entegre etti. Temelde yerleşik bir projektör gölgesidir ve gözlükleri açık havada kullandığınızda en çok yardımcı olur. Viture, giyilebilir cihazın yandan ateşlemeli hoparlörlerini geliştirmek ve ayarlamak için Harman'la ortaklık kurdu ve ben etkilendim. Bana sesin başınızın yan tarafına ve kulaklarınıza iletildiği birçok kemik iletimli kulaklığı hatırlatıyorlar. Hoparlörler size dönük olduğundan ses çıkışını sizden başka kimse duyamaz, bu da şirketin hedeflediği gizlilik odağına katkıda bulunur. Belki de bu tür giyilebilir cihazlarla ilgili en büyük soru, bunların baş dönmesi ve hareket bulantısı belirtilerine neden olup olmadığıdır. Bir ila iki saatlik süreleri kapsayan deneyimlerime göre, gözlüğü kullanırken hiçbir zaman rahatsızlık hissetmedim. Bunu iki faktöre bağlıyorum: geleneksel kulaklıklarla karşılaştırıldığında giyilebilir cihazın hafifliği ve kullanıcının mekansal farkındalığı koruma yeteneği. Gözlüklerin kendi işletim sistemine sahip bağımsız bir cihaz olmadığını unutmayın. Bunlar yalnızca daha cepte taşınabilir bir şeye dönüştürülmüş harici bir monitördür. Ve camların şeffaflığı sayesinde, onları taktığınızda asla başka bir gerçekliğe çekilmiş gibi hissetmeyeceksiniz. Bu yazının yazıldığı sırada Viture One XR Gözlükleri şu şekildedir ve buna güç adaptörü, bir taşıma çantası ve çeşitli yüksekliklerdeki burun yastıkları dahildir. Fiyatına göre bunları seyahat eden profesyonellere, oyunculara ve daha özel ama erişilebilir bir ekran deneyimi isteyenlere tavsiye ederim. Vision Pro için kaşıntınızı yenmeyecek veya kaşındırmayacaklar, ancak nerede olursanız olun 120 inçlik bir ekranı kamçılama yeteneği, Viture'un vaadini yerine getirmeniz için yeterli olabilir. Kaynak: ZDNet Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2023 Yazar Admin Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2023 Meta'nın yeni VR Gözlük tasarımı, yeni nesil Apple Vision Pro'ya benziyor Meta, Meta Quest Pro, Apple Vision Pro ve birkaç yeni özel özelliği bir araya getiren süper etkileyici bir XR kulaklığının tanıtımını yaptı. Tek dezavantajı mı? Meta'nın gösterdiği şeye benzeyen herhangi bir şeyin piyasaya sürülmesinden yıllar sonra olması muhtemeldir. Meta'nın görüntü sistemleri araştırma direktörü Douglas Lanman, Arizona Üniversitesi Optik Bilimler Fakültesi'ndeki bir konuşma sırasında, Meta'nın geliştirdiği teknolojiye dayalı "şimdi yapımı pratik" olan gelişmiş bir prototip olan Mirror Lake'in bir görüntüsünü gösterdi. Bu XR kulaklık (XR, VR, AR ve MR için kapsamlı bir terimdir), Quest Pro'nun açık yan tasarımı ve Vision Pro'nun EyeSight'ı gibi Meta Quest Pro ve Apple Vision Pro tarafından kullanılan tasarım öğelerini ve özelliklerini aşağıdaki gibi yeni araçlarla birleştirir: HoloCake lensleri ve elektronik değişken odaklı olarak piyasadaki her şeyden daha iyi bir şey yapmak için. Meta'nın Butterscotch Değişken Odaklı prototipi ödül kazandığında, TechRadar'da elektronik değişken odaklı hakkında daha önce konuşmuştuk, bu yüzden burada fazla derinlemesine gitmeyeceğiz. Basitçe söylemek gerekirse, göz izleme ve kulaklık takan kişinin yüzüne yaklaşabilen veya uzaklaşabilen bir görüntüleme sistemi karışımı kullanan elektronik değişken odaklı, gerçek dünyada yakın veya uzak nesnelere odaklanma şeklimizi taklit etmeyi amaçlıyor. Bu, Meta'nın “daha doğal, gerçekçi ve konforlu bir deneyim” olarak adlandırdığı bir yaklaşım. Aşağıdaki videoda çalışırken görebilirsiniz. HoloCake lensleri, holografik ve gözleme portmantosu olan kulaklığın boyutunu küçülterek bu değişken odaklı sistemin etkinleştirilmesine yardımcı oluyor. Pancake lensleri Meta Quest 3, Quest Pro ve Pico 4 ve Apple Vision Pro gibi diğer modern kulaklıklar tarafından kullanılıyor ve bazı akıllı optik hileler sayesinde daha önce Quest 2 gibi kulaklıklar tarafından kullanılan lenslerden çok daha ince olabiliyorlar. Optikleri daha da azaltmak için HoloCake lensleri, pankek sisteminin kullandığı kavisli lens yerine ince, düz holografik lens kullanıyor; bir bilimkurgu filminde görebileceğiniz 3 boyutlu hologram gibi değil, yansıtıcı folyodaki gibi holografik. Tek dezavantajı, normal LED arka ışık yerine lazer kullanmanız gerekmesidir. Bu durum maliyet, boyut, ısı ve güvenlik engellerini artırabilir. Bununla birlikte, lazerlere güvenme ihtiyacı bir yükseltme olarak görülebilir çünkü bunlar genellikle standart LED'lere göre daha geniş ve daha canlı renk yelpazesi üretebilir. Ne zaman bir tane alabiliriz? Bir süre için değil Maalesef Mirror Lake yakın zamanda gelmeyecek. Lanman, kulaklığı "[Meta]'nın kayda değer bir zaman harcayarak oluşturabileceği" bir şey olarak tanımlayarak geliştirmenin henüz başlamadığını ve başlasa bile onu çalışırken görmeye yıllar uzakta olabileceğimizi ima etti. Bu noktada Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, Mirror Lake'in güvendiği teknolojinin "on yılın ikinci yarısında" ürünlerde görülebileceğini ekleyerek 2026 ve sonrasında (şanslıysak belki 2025'in sonlarında) piyasaya sürüleceğine işaret etti. . Bu, Meta'nın bir sonraki XR kulaklığının (Meta Quest Pro veya Meta Quest 4 gibi) muhtemelen piyasaya sürüleceğini tahmin ettiğimiz zamanla eşleşecektir. Meta genellikle kulaklıklarını bir yıl önceden Meta Connect etkinliklerinde tanıtmayı sever (bunu hem Meta Quest Pro hem de Quest 3 ile yapar), bu nedenle bu trende sadık kalırsa en erken Eylül veya Ekim aylarında yeni bir cihaz göreceğiz. 2025. Meta Connect 2023, ne olacağına dair bir göz atmadan geçti. Kaynak: TechRadar Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2023 Yazar Admin Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2023 Ray-Ban Meta Akıllı Gözlükler Her Şeyi Değiştirebilecek İki Yapay Zeka Özelliğine Sahip Oluyor Ray-Ban'in Meta akıllı gözlükleri çok daha akıllı hale geldi. Meta, bir blog yazısı güncellemesinde Ray-Ban akıllı gözlüklerle çok modlu yapay zeka destekli yetenekleri test ettiğini duyurdu. Basitçe söylemek gerekirse, bu, çok daha pratik şeyler yapabileceğiniz anlamına gelir. Meta ve Ray-Ban'in bu akıllı gözlükleri yapay zekayı göz önünde bulundurarak ürettikleri göz önüne alındığında, sanal asistanı daha da ileriye taşımak çok mantıklı. Geliştirilmiş yapay zeka özelliği henüz halka açık değil, yalnızca bu yeni programa katılan sınırlı sayıda müşteriye sunuluyor. Yaygın olarak bulunabildiğinde, insanların güneş gözlüklerinden moda tavsiyesi istediklerini gördüğünüzde çok da şaşırmayın. HEY META, BU NE DEMEK? Meta, yükseltmelerle birlikte akıllı güneş gözlüklerindeki yapay zeka asistanının, yeni çektiğiniz bir fotoğrafa başlık yazmaktan, elinizde tuttuğunuz bir nesneyi tanımlamaya kadar her şeyi yapabileceğini söylüyor. Hatta Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, gardırobundan çıkardığı çizgili gömleğe uygun bir pantolon bulmasını isteyerek teknolojinin tanıtımını bile yaptı. Daha da pratik olanı, Zuckerberg'in gönderisinde akıllı gözlüklerin bir memeyi İspanyolca'dan İngilizceye çevirdiğini gösteriyordu. Yapay zeka hızlı bir şekilde büyüyor, ancak önünüzdeki başka bir dildeki bir şeyi anlamaya yalnızca bir "Hey Meta" uzakta olacağınız gerçeği çılgınca. Meta'nın CTO'su Andrew Bosworth, yapay zeka asistanının neye baktığını anlayabildiğini göstermek için ondan ofisteki bir heykeli tanımlamasını istedi. Daha da iyisi Bosworth, Ray-Ban Meta akıllı gözlüklerinin sizin için metinleri özetleyebileceğini söyledi. Meta, bu demolarda gösterilen ilk yeteneklerin ötesinde, Meta AI'nın Bing'in yardımıyla gerçek zamanlı bilgileri almasını sağlamak için çalıştığını söylüyor. Bu, bir sonraki spor etkinliği veya yerel restoran önerileri gibi normalde arayacağınız herhangi bir şeyi sorabileceğiniz için AI asistanını daha da fazla açar. BETA TEST EDİCİLERİ ARANIYOR Meta bunun bir beta program olduğunu söyledi, dolayısıyla bazı aksaklıklarla karşılaşırsak şaşırmamalıyız. Bosworth'a göre program şu anda "katılan az sayıda kişiye" açık, ancak iOS veya Android'deki Meta View uygulamasını kullanarak kaydolabilirsiniz. Sonunda Meta, gerçek zamanlı arama özelliğinin aşamalı olarak kullanıma sunulmasıyla birlikte bunu ABD'deki tüm Ray-Ban akıllı gözlük müşterilerine sunmayı planlıyor. Kaynak: Inverse Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2024 Yazar Admin Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2024 Dünyanın ilk GPT-4o özellikli akıllı gözlüğü nesneleri tanımlıyor, sorguları yanıtlıyor Solos, en yeni akıllı gözlükleri AirGo Vision'ın çerçevelerde mevcut en üstün teknolojiye sahip olduğunu duyurdu. Günümüzde fiziksel olarak telefonlarımızda, tabletlerimizde ve bilgisayarlarımızda bilgi arıyoruz. Ancak ChatGPT bizi arzu edilen hedefe doğru itmeye devam ediyor: eller serbest. Artan karmaşıklıkla bir şeyleri aramaları için cihazlarımıza sesli olarak komut verebiliriz, peki ya gözlükler? Yürürken haritayı görüntüleyebilecek, hatta mesaj gönderebilecek bir giyilebilir cihaz. ZDNET'e göre, başka hiçbir şirket belirtilmeden, piyasadaki diğer tek büyük rakip olan Meta'nın Ray Ban akıllı gözlükleri, moda ve teknolojinin birleşebileceği verimli bir boşluğun doldurulmaya çalışıldığını gösteriyor. AirGo Vision görsel girdiyle bilgi arayabilir ZDNET'in bildirdiği gibi şirket, bu yılın başlarında ChatGPT'li AirGo3 akıllı gözlüklerini piyasaya sürdü. CES 2023 İnovasyon Ödülü Onur Sahibi olan uzmanlar, son modellerinin yenilikçi olduğunu zaten kabul etti. En yeni akıllı gözlükleri AirGo Vision, daha da ileri teknolojik özellikler sunuyor. ChatGPT'nin daha sağlam bir versiyonu olan GPT-4o ile donatılan kullanıcılar, kendi asistanlarını oluşturabilirler. Bir kamerayla desteklenen bu teknolojiler, bu gözlüklere süper görüş yeteneği kazandırıyor. "Sesin ve yapay zekanın gücünü kullanarak dünyayı tamamen yeni bir şekilde deneyimleyebiliyor ve onunla etkileşim kurabiliyoruz; bu ister yapay zeka destekli tercümanımızla seyahat ederken kendimize güvendiğimiz anlamına geliyor olsun, ister duruş düzeltmeleri üzerinde çalışırken kendimizi tazelenmiş ve üretken hissediyoruz, hatta yemek pişirirken yüksek sesle okunan yeni bir tarifi deneyerek maceraperest hissedebilirsiniz. Solos'un kurucu ortağı Kenneth Fan, AIRGO3 hakkında şunları söylüyor: "Bütün bunlar kulaklıklara ihtiyaç duymadan veya telefonunuza bakmadan mümkün. Ayrıca AirGo Vision görsel girdiyle bilgi arayabilir. ZDNET'e göre Meta'nın Ray-Ban güneş gözlüklerine benzer şekilde insanları, nesneleri ve yer işaretlerini tanıyabiliyor. Ancak GPT-4o onu dikkat çekici bir şekilde farklı kılıyor ve onları türünün ilk örneği yapıyor. Bir kitabın veya menünün fotoğraflarını çekebilir ve "Neye bakıyorum, fiyatı ne kadar ve başka bir yerde daha iyi bir fiyat var mı?" gibi bir dizi komutu yerine getirebilir. ZDNET tarafından bildirilen basın bültenine göre. SmartHinge çerçeveleri, AIRGO3 gibi diğer modellere benzer şekilde donanımı özelleştirilebilir hale getirir. Kullanıcılar çerçeveleri "duruma uyacak şekilde" değiştirebilir ve hatta "tek başına" uçabilirler. Başka bir deyişle kamera olmadan. Son olarak, AirGo Vision gözlükler, kullanıcıyı, gizli bir şekilde yanıp sönen yerleşik bir LED ışığına sahip, gelen çağrılar veya e-postalar hakkında bir LED tarafından desteklenen ayrı bir flaşla bilgilendirir. Telefonlarımıza veda mı edelim? Solos'un web sitesine göre, ilk akıllı gözlük 2004 yılında Philips'ten geldi. Bugün neredeyse her sektörde akıllı gözlük kullanıldığı, dolayısıyla birçok tüketicinin kulaklıkla konuşmayı tercih etmesi nedeniyle telefonun rakibi olabilecekleri belirtiliyor. Güneş gözlükleri yeterince modaya uygunsa ve teknolojik açıdan çekiciyse, onlarla dünyayı dolaşmak hayatı kolaylaştırabilir. Temmuz ayında 249,99 $ fiyatla üç stilde yalnızca LED çerçeveyle piyasaya sürülecek olan yeni akıllı gözlükler, eller serbest olmanın yolu olduğu için denemeyi hak ediyor. Yeni nesil giyilebilir ürünler, sektörlere yayılan bir dizi yenilikle karşımızda: güneş gözlükleri, saç bantları, tedavi edici işlevlere sahip kolyeler ve hatta sanki teknoloji giderek daha fazla bizim bir parçamız haline geliyormuşçasına giyime entegre edilecek kumaş sensörleri. Kaynak: IE Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 24 Nisan Yazar Admin Gönderi tarihi: 24 Nisan Ray-Ban Meta Akıllı Gözlükler Artık Canlı Dil Tercümanı Gibi Davranıyor Ray-Ban Meta akıllı gözlükler artık canlı çeviri ve görsel para birimi dönüşümünü destekliyor. Meta AI'dan yararlanan bu özellikler, uluslararası gezginler veya gurbetçiler için yararlı olabilir. Canlı çeviri ilk olarak Ekim 2024'te Meta Connect konferansında duyuruldu. Bir çevirmenden çok canlı bir tercümana benzeyen özellik oldukça basit: Birisiyle bir sohbet başlatın ve dilinin sözlü bir çevirisi Meta Ray-Ban gözlüklerinizin hoparlörlerinden duyulacak. İspanyolca konuşuyorlarsa, İngilizce duyacaksınız, vb. Bununla birlikte, sohbetler karşılıklı bir yoldur. Ve Ray-Ban akıllı gözlük sahibi biriyle konuşmuyorsanız, kelimelerinizin yazılı bir çevirisini göstermek için telefonunuzu çıkarmanız gerekir. Ayrıca, canlı çeviri özelliği şu anda İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve İtalyanca ile sınırlıdır ve otomatik olarak çalışmaz, bu nedenle sesli bir komutla tetiklemeniz gerekir. İyi haber şu ki, canlı çeviriyi kullanmak için internet bağlantısına ihtiyacınız yok, yeter ki bir sohbete başlamadan önce uygun dil paketlerini indirin. "İster yeni bir ülkeye seyahat ediyor olun ve tren istasyonuna nasıl gideceğinizi sormanız gereksin, ister bir aile üyenizle kaliteli zaman geçiriyor olun ve dil engelini aşmanız gereksin, İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca dillerinde sorunsuz sohbetler gerçekleştirebilirsiniz; dil paketini önceden indirdiyseniz Wi-Fi veya ağ bağlantısı gerekmez. Bu dillerden birinde biriyle konuştuğunuzda, gözlükleriniz aracılığıyla gerçek zamanlı olarak tercih ettiğiniz dilde söylediklerini duyarsınız ve onlar da telefonunuzda sohbetin çevrilmiş bir metnini görüntüleyebilirler. Başlamak için, sadece 'Hey Meta, canlı çeviriyi başlat' deyin." Görsel para birimi dönüştürme, canlı çeviri kadar çığır açıcı olmasa da, uluslararası gezginler için heyecan verici bir özelliktir. Diyelim ki İtalya'yı ziyaret ediyorsunuz ve parmesan reggiano'nun yerel fiyatının ülkenizde satın aldıklarınızla nasıl karşılaştırıldığını bilmek istiyorsunuz (ben bunu Avrupa'yı ziyaret ettiğimde yaptım çünkü peynire bayılıyorum). Ray-Ban Meta gözlük takıyorsanız, peynirin üzerindeki fiyat etiketine bakıp "hey Meta, bu fiyatı ABD dolarına çevir" gibi bir cümle söyleyebilirsiniz ve akıllı gözlük hızlı bir döviz dönüşümü yapacaktır. Ancak döviz dönüşümü tek başına bir özellik değildir. Önümüzdeki haftalarda Kuzey Amerika'da kullanıma sunulacak bir araç olan Meta Live AI ile yapabileceğiniz birçok şeyden sadece biridir. Canlı AI, yemeğinizle hangi şişe şarabı eşleştirmeniz gerektiği gibi benzersiz soruları yanıtlamak için gözlerinizden "görebilir". Dürüst olmak gerekirse, en azından şu anki haliyle biraz garip ve yapmacık bir fikir (Meta'nın basın bülteninden kopyaladığım yukarıdaki örnek gerçekten saçma) AI, döviz dönüşümü gibi gerçekten iyi şeylere güç veriyor ve muhtemelen ticari akıllı gözlükler görsel AR işlevselliği kazandığında daha da kullanışlı hale gelecek, Meta da bunun üzerinde aktif olarak çalışıyor. Tüm bu seyahat dostu şeylerin yanı sıra Meta, Ray-Ban akıllı gözlüklerinden Instagram'da doğrudan mesaj gönderme ve arama yapma özelliğini de ekliyor. Benzer işlevsellik WhatsApp, Facebook Messenger, Google Mesaj ve iMessage için zaten mevcut. Ray-Ban Meta Skyler çerçeve stili için yeni lens ve çerçeve renk kombinasyonları da mevcut. Ray-Ban Meta akıllı gözlükler 300 dolardan başlıyor ve çok çeşitli renk ve stillerde geliyor. Bunları reçeteli camlarla sipariş edebilirsiniz ve polarize veya Transition camlar için seçenekler var. Bazı çerçeve seçeneklerinin benim gibi -3,5 veya +3,5'in üzerinde reçetesi olanlar için mevcut olmadığını unutmayın. Kaynak: How to Geek Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 9 Mayıs Yazar Admin Gönderi tarihi: 9 Mayıs Apple, Yeni Akıllı Gözlüklerle Meta'nın Pazar Liderliğini Hedefliyor Apple (AAPL), ilk akıllı gözlüklerini piyasaya sürme planlarıyla giyilebilir teknoloji pazarına adım atıyor. Teknoloji devi, özel mikroçiplerle çalışan kendi akıllı gözlüklerini geliştirerek Meta'nın (META) akıllı Ray-Ban'lerine meydan okumaya hazırlanıyor. Portföyünüzü Piyasa Belirsizliğine Karşı Koruyun TipRanks'in Akıllı Değer Bülteni'nde kaya gibi sağlam temellere sahip şirketleri keşfedin. Piyasa belirsizliğine dayanıklı, değerinin altında hisse senetlerini doğrudan gelen kutunuza alın. Apple'ın Akıllı Gözlükleri Piyasayı Sarsabilir 8 Mayıs tarihli bir Bloomberg raporuna göre Apple, akıllı gözlüklerine güç sağlamak için N401 kod adlı özel bir işlemci geliştiriyor. Çip, enerji verimliliği için tasarlandı. Ayrıca gözlüklere entegre edilmiş birden fazla kamerayı yönetecek. Başlangıçta gözlükler artırılmış gerçeklik olmayan versiyonlar olacak. Bu gözlükler fotoğraf çekme, video kaydetme ve çeviri ve nesne tanıma için yapay zeka kullanma gibi temel işlevlere odaklanacak. Apple'ın bu gözlükler için planları arasında bazı heyecan verici özellikler yer alıyor. Kullanıcılara görsel zeka sağlayabilirler. Gözlükler kullanıcıların çevrelerini taramalarına, bilgi toplamalarına ve hatta yol tarifi almalarına olanak tanıyabilir. Henüz erken olsa da Apple'ın akıllı gözlüklerinin geliştirilmesi giyilebilir teknoloji pazarını yeniden tanımlayabilir ve kullanıcılar için tamamen yeni bir deneyim sunabilir. Apple, Yapay Zeka ve Mac'ler için Yeni Çiplerle İlerliyor Ancak Apple'ın planları burada bitmiyor. Şirket ayrıca diğer ürünler için yeni nesil çipler üzerinde çalışıyor. Bunlara Mac'ler için M6 ve M7 çipleri de dahil. Ayrıca "Apple Intelligence" platformu için yapay zeka sunucu çipleri geliştiriyorlar. Bloomberg kaynakları, bu çiplerin Apple'ın yapay zeka yeteneklerini geliştirmede önemli olacağını açıkladı. Sonuç olarak Apple, Nvidia gibi üst düzey çip üreticilerine meydan okuyabilir. Yatırımcılar için Apple'ın yapay zeka çiplerine ve güçlü yarı iletkenlere yönelmesi büyüme beklentilerine tamamen yeni bir boyut katıyor. Şirketin yapay zekaya doğru genişlemesi, sadece bir donanım lideri olmadığını, aynı zamanda yazılım ve hizmet tabanlı pazarlara da hakim olmaya hazırlandığını gösteriyor. Apple'ın Hisse Senedi Fiyatı Bu Yeniliklerle Yükselebilir Bütün bunlar Apple'ın hisse senedi ve gelecekteki büyümesi için ne anlama geliyor? Apple yapay zeka ve akıllı giyilebilir cihazlara doğru çeşitlenirken, teknoloji devi liderlik konumunu sağlamlaştırmaya devam ediyor. Apple'ın akıllı gözlükleri hit olursa, şirket için tamamen yeni bir pazar açacaktır. Bu hamle, Apple'ın giyilebilir cihazlara ve yapay zeka destekli teknolojiye olan artan talebi karşılamasına olanak tanıyacaktır. Çip geliştirmeleri Apple'ın hisse senedi fiyatını da yükseltebilir. Analistler şirketin geleceği konusunda şimdiden iyimser. Mac'ler için M6 ve M7 çipleri, "Apple Intelligence" platformu için yapay zeka çipleriyle birlikte daha gelişmiş ve verimli ürünlere yol açmalıdır. Uzun vadede, bu yenilikler yatırımcılar için büyük getiriler sağlayabilir. Apple Şu Anda Alım mı Yoksa Satış mı? Genel olarak, analistler, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, son üç ayda atanmış 17 Alım, sekiz Tutma ve dört Satış temelinde AAPL hissesi için Orta Düzeyde Alım konsensüs derecesine sahiptir. Ayrıca, hisse başına 228,65 ABD doları olan ortalama AAPL fiyat hedefi, %16'lık bir yükseliş potansiyeli anlamına gelir. Kaynak: TipRanks Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.