Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

‘O adam’ neden bayrak sattırmadı?

Bütün büyük şehirlerimizin sokaklarında, caddelerinde, meydanlarında limonata satmak serbesttir...

Soyulmuş hıyar da...

Taklit saat, takı, tarak, prezervatif de satılabilir uluorta!

Ceket, yelek, çizgili pantolon, çorap, ayakkabı da....

Hatta kestaneci kılığındaki mafya esrar, simitçi görünümündeki pe..venk kadın satar açık açık...

Yetmez; silah, mermi, roketatar bile satılır birazcık daha “kapalı” mekanlarda!

Ne zabıta karışır bu ticarete, ne polis...

“Serbest pazar”dır çünkü sistemin adı ve bizim işportacı vatandaşımız istediği yerde kurar pazarını...

Eşeği at, soyayı et diye satar!

Peki; neyin satılmasına kızar, satışına izin vermez bazı devlet (!) adamlarımız?

Önceki akşam Manisa’da olduğu gibi Türk bayrağının...

Diyeceksiniz ki, “Kim o adam, nasıl olur da bayrak sattırmaz?”

Bayrağımızın bir gün sonraki miting meydanında dalgalanmasından korkan “o adam”, Manisa’nın AKP’li Belediye Başkanı Bülent Kar’dır!

Çünkü bayrak sattırmayan zabıtanın başı odur!

“O adam” bir süre önce çıktığı İspanya gezisinden etkilenip “Türkiye’nin eyalet sistemine geçmesi gerekir” diyen adamdır!

“O adam” her ilin ayrı bir bayrağı olması gerektiğini söyleyen adamdır!

“O adam”, “İspanya’da İspanyol bayrağının yanında Katalan bayrağı da gördük. Bizde neden olmasın?” diye soran adamdır!

Şimdi anladınız mı “o adam”ın belediye başkanı olduğu kentte Türk bayrağının satışına neden izin verilmediğini?

Neden satıcıların elinden zorla alınıp rutubetli depolara “hapsedildiğini?”

Şimdi farkına vardınız mı bizi bekleyen tehlikenin aslında ne kadar büyük olduğunun?

Şimdi gördünüz mü bu zihniyetin neler yapabileceğini?

Hâlâ görmediyseniz gidin sokak satıcılarından “yakın” gözlüğü alın...

Bayrak değil ya; hemen bulursunuz!

Mustafa Mutlu

Vatan Gazetesi 06.05.2007

Düşünün bu ülkenin bir şehrinde Türk bayrağı satılması engelleniyor... düşünün son bir kac haftadır miting olan bölgelerde yollar kapanıyor, miting saatlerinde yayın yapan televizyonların yayınları kesiliyor, buyuk sehirlerde geniş kapsamlı elektrik kesintileri oluyor... Aylardır calısma yapılmayan yollarda calışmalar yapılıyor... miting yapılacak şehirlerde toplu ulasım aracları ulasımdan kaldırılıyor yada azaltılıyor... Neden?

Siz gidip oy kullanmayın diye yazın ortasında secim kararı alıyorlar... Neden?

Oy'unuz sizin namusunuzdur bu vatana olan borcunuzdur... Namusunuzu kaca satarsınız? ya özgurlugunuzu? Kapınıza erzak torbalarıyla gelecekler, size dininize sahip cıkın yoksa dinsiz olursunuz diyecekler... maaşınıza bir defalık zam yapacaklar... köylüye kucuk işletmeciye teşvik saglaycaklar... Nasıl yapacaklar bunları? madem yapabilyorlardı simdiye kadar neden yapmadılar?

Bunları unutmayın, namusunuzu satmayın, bu vatana olan borcunuzu ödeyin oyunuzu kullanın... 22 temmuzda iki eliniz kanda olsa bile gidin oyunuzu kullanın....

Bu arada benzine zam geldi... Neden butun dunyada en ucuz durumdayken benzin bizde son bir ayda 5 defa zam geldi? Sizin oyunuzu satın almak icin gereken kaynagı baska nasıl bulacaklar?

• Cevaplar 120
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Harp Akademileri Komutanlığı'nda 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da katıldı. Açılışta konuşan Büyükanıt, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Orgeneral Büyükanıt, Başbakan Erdoğan'ın, "İrtica tehlikesi yoktur" sözlerinin tersine, "İrtica tehlikesi vardır" dedi. Büyükanıt İrtica konusunda şunları söyledi:

"İrtica ve bölücü terör konusuna da değinmek istiyorum. Kuvvet Komutanlarımız yapmış olduğu konuşmalarda TSK'nın görüşlerini net olarak dile getirmişlerdir. Tamamen ben de katılıyorum. Bazı sorular sormak istiyorum. Her fırsatta laikliği yeniden tanımlayalım diyenler yok mudur bunlar devletimizin en üst kademelerinde yer almıyor mu? Cumhuriyetin temel nitelikleri ağır bir saldırı altında değil mi? Her fırsatı TSK'ya saldırı için kullananlar kimlerdir?

Bu listeyi uzatmak mümkün. Bu sorulara hayır Türkiye'de bunlar yoktur diyebiliyor muyuz? Diyemiyorsak irtica tehdidi vardır ve buna karşı her türlü önlem alınmalıdır."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terör örgütü için tek çarenin, silahını bırakıp Türk adaletine sığınmak olduğunu belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri, silahlı tek terörist kalmayana kadar terörle mücadelesini sürdüreceğini ilan etmiştir, bu tutumumuzda en ufak bir değişiklik yoktur" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terörle mücadeledeki kararlığının defalarca açıklandığını ifade eden Büyükanıt, "Bundan sonra da böyledir. Bir süreden beri devam eden ve adına çatışan iki ülke varmış gibi 'ateşkes' denilen bir süreç başlatılmıştır. Yurtiçinde gündeme taşındı, AP'nin bazı üyelerinden ve bazı devletlerden benzer çağrılar yapıldı. Geçtiğimiz hafta da Irak devleti başkanı sıfatı taşıyan şahıs tarafından açıklandı. Dün de terör örgütü sözde ateşkeş ilan etmiştir" dedi. Orgeneral Büyükanıt, bu konunun geniş çaplı bir kurgu içinde ele alındığına dikkat çekerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri, silahlı tek terörist kalmayana kadar terörle mücadelesini sürdüreceğini ilan etmiştir, bu tutumumuzda en ufak bir değişiklik yoktur. Terör örgütü için tek çare silahını bırakıp Türk adaletine sığınmak. Geçmişte yaşananlar, bunun dışında bir çözümün olmadığını göstermiş" diye konuştu.

Terörle mücadelenin başka bir boyutuna dikkat çeken Orgeneral Büyükanıt, teröre karşı uluslararası birlik başlatılmasına rağmen, bazı kurumların aksi tutumlar sergilediğini söyledi. Büyükanıt, "Terör örgütüne dış destek sağlanmaktadır. Terör konusunda söz konusu kuruluşlara üye bazı ülkeler, kendi topraklarında terör örgütünün serbestçe faaliyet göstermesine, ülkemiz aleyhine çalışmalar yapmalarına seyirci kalmaktadırlar. Ülkelerinde yakaladıkları teröristleri yargılamamakta, yargılasa da kontrol altında kaçmalarına müsaade etmekte ya da terör örgütüne geri göndermektedir. Nerede sizin terörle mücadele için aldığınız kararlar. Bir ülke, müttefiki yerine teröristin yanında yer almıştır" açıklamasında bulundu.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt, şunları söyledi:

"Anayasal hak talep edenler, önce anayasayı tanımalı. Yıkmaya çalıştıkları demokratik düzenin sağlayacağı imkanlardan istifade etme hakları yok. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratma yönünde sürdürülen kampanyalar var. Türk Silahlı Kuvvetleri tenkitlere her zaman açık ama bir süredir Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini sorgulama ve aşındırma çalışmaları artarak devam etmekte. Türk Silahlı Kuvvetleri de bu kampanyanın en önemli hedeflerinden biri haline getirilmiş".

02.10.2006

2006 Yılında yapılan bu konusmayı dikkate almayanlar, yada bu konusmada bahsedilenler işlerine gelmeyenler gectigmiz gun yayınlanan yazıya bakıp, demokrasi zarar gormustur diye acıklamalarda bulundu.... Dunya uzerinde hangi ulkenin ordusu bizimki kadar demokrasiya sahip cıkmaktadır? Demokrasinin kendilerine sagladıgı cıkarları demokrasiyi yıkmak icin kullananlara dur deyince, ordumuz darbeci olarak tanımlanıyor...

ordumuz aylardır ulkemizin birlik ve butunlugunu tehdit eden konularda defalarca uyarılarda ve tesbitlerde bulunmustur. peki siyasi otorite neden bunları gormezden gelmiştir?

Baska yorum yapmaya gerek var mı?

Gönderi tarihi:

Günlerdir olan bitenleri izleyip yorumlamaya calısıyorum. Soğuk bir savaş yaşanıyor gibi. Ordumuzun en üst düzey komutanları ve sayın Cumhurbaskanı`nın konusmaları yaşanılanlar hergün medyada yer alan haberler, ana muhalefet partisi milletvekillerini verdiği ama bir işe yaramayan soru önergeleri bir yanda, iktidar partisinin başkanı ve vekilleri diğer yanda...

Sanki birileri bizimle kafa buluyor gibi.Boş yere tek kelime etmeyen ordumuzun komutanları arka arkaya yaptıkları acıklamalarda irticai tehditten ve bu ulkenin laik demokratik yapısının saldırıya ugradıgından bahsedip duruyorlar.Sayın cumhurbaskanı da yaptıgı meclis acılısı konusmasında aynı konudan bahsetti. Bunun karsısında Meclis baskanı ve Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önce bu konusmaları duymazdan gelip yaptığı ulusa sesleniş konusmasında sanki hic sorunumuz yokmuş gibi eğitim alanında yaptıkları atılımlardan bahsetti...

Derken Bugun Cumhuriyet partisi genel başkanı Deniz baykal imzasıyla Milli Egitim bakanı hakkında görevini kötüye kullanmaktan dolayı soru önergesi verildi. Soru önergesinde ki her maddeye bizzat hepimiz şahit olduk ve medyada da yer aldı.BUnlara rağmen Mİlli eğitim bakanı tek bir açıklama yapmadı.

Peki simdi ne olucak? Hepimiz biliyoruzki iktidar partisi yargı tarafından suçu sabit görülmüş cezası kesinleşmiş bile olsa tek bir milletvekiline yada bakanına dokundurtmuyor.BU yuzden ne yaparsa yapsın sayın Mlli eğitim bakanına dokunulmayacak.

Sayın Genel Kurmay Başkanımızın konusmasında bence en can alıcı nokta şuydu:

İrticai faaliyetler tesbit edilmiş olmasına rağmen bunu önlemesi gereken devletin yönetici kademesindekiler elerindeki yetkileri kullanmamaktadırlar...

Bu konuda da son bir kac yıldır yüzlerce örnek haberde yer aldı medyada. Nasıl tarikatlara izin verildiği, tarikatların bütün faaliyetlerine göz yumulduğu bir gerçektir.

En sonunda sayın basbakan amerikadan acıklama yaptı. İrticai tehlike yoktur dedi...

Haklı aslında sayın basbakan.. Cunku ordumuzun butun ust duzey komutanlarının ve sayın cumhurbaskanının bunlar tehlikedir bunlar cumhuriyete saldırıdır diyerek işaret ettiği olayların hicbiri tehlike olarak görmemektedir sayın basbakan.. Ona göre bunlar olması gerekenlerden baska birsey değildir. Sayın basbakan gibi düşündüğüm zaman onu haklı buluyorum. BUtun bu olan bitenler normaldir.Bazılarına göre bu tehlike gibi görülebilir. Ve eminimki sayın basbakan icinden söyle dusunuyordur.Bunlar iyi günleriniz...

Önumuzdeki secimlerde görucez. Tarikatlarla yönetilen bir ülkedemi yasamak istiyoruz...

Yoksa Atatürk`ün bize miras olarak bıraktıgı Türkiye Cumhuriyeti`ndemi...

Sayın basbakanın hayalini gerceklestirebilrsiniz...Sandık basına gittiğiniz zaman bunu hatırlayın...

02.10.2006

2 ekimde yazmıs oldugum bu yazıdan bugune nerdeyse 7 ay gecti. Son yedi ayda ulke gundemi surekli gerginlikler ve tuhaflıklarla doldu tastı. Basrollerde her zaman oldugu gibi akp hukumeti ve meclis baskanı yeraldı.. Her gun uyandıgmıızda tuhaf bir yasa değişmesi, yada tuhaf bir meclis kararıyla karsılasmaya basladık ve her deüğişikligin ne icin oldugunu sorguladık durduk...

Bir ulkede yasalar milletin menfaatleri dogrultusunda yapılır yad değiştirilirler.. Dikkat edinj bizim ulkemizde akpnin pazarlık yapması yada akp menfaatleri icin yasalar değiştiriliyor cıkartılıyorlar...

Devletin her kademesini son koltuguna kadar nasıl daha uzun sure işgal edip kalıcı olmak gerekirse o yonde ellerinden gelen her yolu denediler...

En kucuk elestiriye bile tahammul edemediler, durmadan ulkeyi borsa balonuyla tehdit ettiler.. Susun borsanız duser,, konsmayın borasnız duser, dusundukleriniz soylemeyin yabancı sermaye gider... yabncı sermaye bunu istiyor, onu istiyor, yabancı sermaye gudumunde bir ulke haline gelmişis son bes yılda biz bunu simdi bizzat sayın bakanlar ve basbakan tarafından ogreniyoruz... Hic te utanmadan ve sıkılmadan soyluyorlar..

Bir Allah'ın kulu gazetecide cıkıp sormuyor basbakana:

-Sayın basbakan yabancı sermaye ulkemiz icin bu kadr buyuk hayati tehdit iceriyorsa, bunun önlemini daha once neden almadınız?

Yarın yabancı sermaye sahipleri alıp baslarını amerikaya giderlerse durup dururken bu ulkenin hali ne olucak?

Siz ulkenin uretim gucunu kaynaklarını arttırmak yerine, ulkenin butun ekonomisini yabancı sermayeye peşkeş cekerken kime hizmet ediyordunuz ki simdi kalkıp, sizi eleştiren herkesi aclıkla tehdit ediyorsunuz..!!!

22 Temmuzda bunun hesabını sormak icin sandıklara gidin.. Oy'unuz sizin namusunuz, bu vatana olan borcunuzdur. namusunuzu satmayın, iki eliniz kanda olsa bile gidin oyunuzu kullanın... Sagcı yada solcu yada orta yolcu olsanız bile gidin oyunuzu verin...

Bes yıldır bu ulke uzerinde kurulan tezgahları durdurmak icin baska sansınız olmayacak..!!!!

Gönderi tarihi:

Cami yapımına bağış için okullara genelge

Zonguldak Çaycuma'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm okullara gönderdiği genelgeyle bir cami inşaatının tamamlanması için yardım toplanmasını istedi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm okullara bir genelge gönderek, bir caminin inşaatının tamamlanması için gerekli 90 bin YTL'nin toplanması için açılan kampanyaya maddi destek sağlanmasını istedi.

Skandala yol açan gelişme, Çaycuma Kaymakamı Musa Işın'ın imzasıyla 19 Eylül'de Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen genelgeyle başladı. Işın yazısında, Ereğli'deki Sefa Camii'nin inşaatının tamamlanması için gereken paranın toplanması konusunda Zonguldak Valiliği'nce 1 yıl süreyle izin verildiği hatırlatıldı. Işın'ın yazısı üzerine Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen de, 25 Eylül'de tüm anaokulları, ilköğretim okulları, liseler ve özel okullara bir genelge göndererek kampanyaya destek verilmesini istedi.

Şen, yazının valilikten kaymakamlığa, oradan da kendilerine geldiğini iddia ederek, "Bu il genelinde bir yardım kampanyasıdır. Biz de okullara bildirdik" dedi.

CHP tepki gösterdi

Camiye yardım için öğrencilerden para istenmesine tepki gösteren CHP Zonguldak İl Başkanı Ali Koçal da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün son günlerde başarıları yerine skandallarla gündeme geldiğini belirterek, "Görülüyor ki Milli Eğitim'deki yapılanma AKP politikasının gereğine göre yapılıyor" dedi.

Kaynak: Milliyet

Sayın Basbakanımızın söyledigi gibi milli eğitim alanındaki buyuk atılımlar devam etmekte. Çaycuma`daki butun ilk ve orta dereceli okulların sorunları çözülmüş, duvarları depremlere karşı güçlendirilmiş,her okulundaki ögretmen acıkları kapatılmıs,butun ogrencilerin kitap ve kırtasiye ihtiyacları karsılanmıs, butun cocukların ulasım sorunları cözülmüş, butun okullarımızın önumuzdeki kış icin ısınma hazırlıkları yapılmış... İşbu haldeyken Cami yapımına yardım toplanılması oldukca mantıklı görünüyor. Basta ilce kaymakamanı sonra ilçe milli eğitim mudurunu ve Milli eğitim bakanımızı ve onu orda tutan Başbakanımızı bu faaliyetlerinden ötürü tebrik etmek istiyorum..

03.10.2006

Sayın hukumetimizin Milli Eğitimden tek anladıgı İmam Hatip liseleri ve Kuran kursları olduguna gore, 5 yıldır yapılan bu tur uygulamaları normal karsılamak gorusundeyim.

5 Yıldır kac tane okul binası guclendirildi yada kac okul acıldı?

Kac okulsuz köy ve kasaba var?

peki camisiz kac sokak kaldı?

Her sokaga bir cami hatta iki cami kampanyasını baslatamk istiyorum, eminim hukumet en fazla butceyi ayırdıgı diyanet işleri bakanlıgına bir emir verip bana kampanyamda destek sunacaktır. Kimin okula bilgiye egitime ihtiyacı varki?

Onemli olan sizin dindar insanlar olmanız... Hukumetimizin en buyuk derdi budur...

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Tayip Erdoğan :

-Elhamdulillah şeriatciyiz. (21.11.1994 Milliyet)

-Yılbaşına karşıyım. (19.12.1994 Sabah)

-Ben tekkeye değil dergaha gittim. (22.1.1997 Gözcü)

-Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok. (12.5.1994 Hürriyet)

-10 Kasım'da yaygara kopartıldı. (14.11.1994 Hürriyet)

-İçki yasaklansın. (1.5.1996 Hürriyet)

-İstanbul'u Medine yapacağız. (Akis)

-Bütün okullar İmam Hatip yapılacak. (17.9.1994 Cumhuriyet)

-Ben İstanbul'un imamıyım. (8.1.1995 Hürriyet)

-Mayo reklamı şehvet sömürüsüdür. (6.3.1996 Hürriyet)

-Milli Piyango zulümdür. (29.9.1994 Hurriyet)

-Taksim'deki caminin temelini inşallah atacağız. (1.7.1994)

-Cumhurbaşkanı'nın imam hatipli olacağı günler yakındır. (5.2.1996 Akit)

-Sarık operasyonu çok komik. (15.5.1995 Sabah)

-Yeşil(kaldırım rengi)medeniyettir. (25.6.1994 Hurriyet)

-Ben Meclis'in dua ile açılmasından yanayım. (8.1.1996 Milliyet)

-İmamlar da nikah kıysın. (9.5.1995 Milliyet)

Sayın basbakan durust adam sanırım. Bunların hicbirni inkar etmiyor. tek acıklaması eski defterler bunlar acmaya gerek yok diyor. yan değiştiğinimi ima ediyor?

Sayın basbakana sormak isterdim. Bundan bes yıl once soyledikleri icin eski defterler diyor, hükmü yoktur diyor... peki bes yıl sonra bugun soyledklerinin hukmu kalmayıpta yine eskiye donerse ne olucak?

Oy verirken kime verdiğinize dikkat edin. Bir yanda arkasına ab. abd. barzani ve talabaniyi almıs akp, yukarda eski demeclerini verdigim basbakan Erdogan, diger yanda siyasi partilerimiz. Unutmayın. Siz sizi yonetmesi icin parti sececeksiniz, ama bazılarının derdi sizi yonetmek guvenliginizi saglamak, sizi iyi bir hayat vermek değil, sizden aldıgı oyla rejimi değiştirmek...

22 Temmuzda bunu sececeksiniz... ya rejimin değişmesi icin ab-abd-barzani-talabani-akp ittifagina oy vereceksiniz yada szi yonetmesi icin diger siyasi partilerimizden birine...

Gidin oyunuzu kullanın.. Oyunuz sizn namusunuzdur. Namusunuzu koruyun satmayın..!!!!

Gönderi tarihi:

Büyükanıt'tan sert açıklamalar

İSTANBUL (ANKA)- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye'nin dost ve müttefik bildiği ülkelerin dolaylı ya da doğrudan teröre destek verdiğini söyledi.

Orgeneral Büyükanıt, PKK'nın yayın organı Roj Tv'nin müttefik bir ülkeden yayın yaptığını hatırlatan Büyükanıt, çeşitli mayınlar ve diğer patlayıcıların da “süpermarketten” alınmadığına işaret etti. Orgeneral Büyükanıt, PKK'yı da “faşist bir terör örgütü” olarak tanımladı. Orgeneral Büyükanıt, Genelkurmay Stratejik Araştırma ve Etüt Merkezi (SAREM) tarafından Harp Akademileri Komutanlığı'nda başlayan “Güvenliğin Yeni Boyutları ve Uluslararası Örgütler” konulu sempozyumun açılışında konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, konuşmasının büyük bir bölümünü küresel teröre ayırdı. Türkiye'nin müttefiki olan ülkelerin terörü doğrudan ve dolaylı olarak destek verdiğini ifade eden Orgeneral Büyükanıt, bu konudan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Orgeneral Büyükanıt, terörle en etkin mücadelenin Birleşmiş Milletler düzeyinde yapılabileceğinin altını çizerken, silahlanma problemlerine de dikkat çekti. Orgeneral Büyükanıt, Türkiye'nin komşularının güvenliğini kendi güvenliği için önemsediğine işaret etti. Teröriste yardım edenlerin de terörist olduğunu söyleyen Orgeneral Büyükanıt, “Teröriste mali yardım yapan da teröristtir" diye konuştu.

“BOMBALAR SÜPERMARKETTEN ALINMIYOR”

Güvenliği tehdit eden unsurların başında terörün geldiğini vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, “Bazı müttefiklerimize bakıyorum sadece aşırı dinci grupları terörist olarak görmekteler. Oysa etnik milliyetçi terör de tehdit. PKK da faşist bir terör örgütüdür” diye konuştu. Türkiye'nin müttefiki bazı ülkelerin teröre destek verdiğini ifade eden Orgeneral Büyükanıt, PKK'nın yayın organı Roj Tv'nin yayınını örnek gösterdi.

Orgeneral Büyükanıt, koparan isimli mayınlardan diğer patlayıcılara kadar kullanılan patlayıcıların “süpermarketten” alınmadığına dikkat çekerek, terörün dış bağlantılarına işaret etti. Terörizmi bazı ülkelerin dış politika malzemesi olarak kullandığına vurgu yapan Orgeneral Büyükanıt, Türkiye'ye insan hakları dersi veren ülkelerine teröre destek verdiğini belirtti.

KARANLIK SAVAŞLAR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, günümüz tehditleriyle mücadelede klasik yapılanma ve anlayışların geçerliliğini tamamen yitirdiğini söyledi. Orgeneral Büyükanıt, "Anlaşıldığına göre yeni dönemde savaşan aktörler de değişti. Gelinen bu noktada acaba diyorum, soğuk savaş yerini karanlık savaşlara mı bıraktı?" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, değişim sürecini zamanında algılayamayan toplumların, değişim sürecinin sonucunu seyretmekle yetineceğini söylerken, ülkelerin tehdit algılamalarının büyük önem taşıdığını, soğuk savaş döneminde sade olan tehdit algılamalarının günümüzde çok değiştiğinin altını çizdi. Orgeneral Yaşar Büyükanıt, soğuk savaş döneminin sona ermesine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"40 yılı aşkın bir süredir devam eden soğuk savaş döneminin sona ermesiyle birlikte, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sözünü doğrularcasına her alanda önüne geçilmez bir şekilde esmeye başlayan değişim fırtınası, alışık olduğumuz, benimsediğimiz, politik, ekonomik ve güvenlik stratejilerini dayandırdığımız parametrelerin çoğunu sarsmaya hatta ortadan kaldırmaya yönelmiş durumdadır. Eski alışkanlıklarımız ve algılamalarımız, güvenlik bağlamındaki değişimlerin paradigma kaymaları olduğu gibi yavaş ve küçük aralıklarla ortayla çıktığı yönündeydi."

Orgeneral Büyükanıt, tehditlerin devletten devlete olmaktan çıkarak asimetrik ve çok boyutlu hale geldiğine işaret ederek karanlık savaşlar döneminin başladığını söyledi. Orgeneral Büyükanıt, karanlık savaşların, “ekonomik manipülasyonlar, rejimleri yeniden tanımlamalar, renkli başkaldırılara destek, ülkelerin isimleri başına ekler getirmeler” yöntemleriyle yapıldığı ifade etti.

11 EYLÜL SALDIRILARI GÜVENLİK ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRDİ

Orgeneral Büyükanıt, 11 Eylül 2001'e ikiz kulelere yönelik saldırılar ile yeni bir dönem başladığını ve güvenlik anlayışının tümüyle değiştiğini ifade etti.

Orgeneral Büyükanıt, özellikle 1990'lı yıllarla birlikte, bilgi ve iletişim teknolojisinin hızla yaygınlaşmasıyla dünyada mal, hizmet, sermaye ve fikir hareketlerinin serbest ve hızlı dolaşımı çerçevesinde, ülkelerin başta ekonomik, güvenlik ve kültür olmak üzere, çeşitli alanlarda birbirlerine daha bağımlı hale gelmeleri sonucunda bütün ülkelerin küresel sorunlar karşısında ortak değer yaklaşım ve tavırlar benimsenmeye zorlandığının altını çizdi. Orgeneral Büyükanıt, "Uluslararası güvenlik ortamı son derece değişken ve öngörüleri zorlaştıran bir hal almıştır. İşte bu değişim sürecini doğru algılayabilen toplumlar, algılamayan veya yanlış algılayan toplumlar, kendi geleceklerini olumlu veya olumsuz etkileyeceklerdir. Değişim sürecini zamanında algılayamayan toplumlar maalesef değişim sürecinin sonucunu seyretmekle yetineceklerdir" diye konuştu.

TEHDİT TEK BOYUTLU OLMAKTAN ÇIKTI

Güvenlik algılamalarında meydana gelen değişimin en önemli sebeplerinden birisinin, tehdidin tek boyutlu, devletten devlete olma klasik konumundan çıkarak asimetrik ve çok boyutlu bir konuma ulaşması olduğunun altını çizen Orgeneral Büyükanıt, “Bu durum, günümüz tehditleriyle mücadelede klasik yapılanma ve anlayışların geçerliliğini tamamen yitirdiğine de işaret etmektedir. Genel tanı olarak bir güvenlik olgusundan bahsedebilmek için, tehdidin ve tehdide yönelik algılamaların ve tahlillerin doğru olarak tanımlanması önem kazanmaktadır” diye konuştu.

Orgeneral Büyükanıt şöyle konuştu:

“Nedir tehdit? Alışık olduğumuz tanımıyla bir ülke ordusunun başka bir ülkeyi işgal etme olasılığı mıdır, yoksa bunu bugünün doğrularıyla yeniden tanımlamaya mı ihtiyaç vardır? 2003 yılında meydana gelen 14 savaş içinde küresel boyutta çatışan iki tarafın da devlet olduğu tek bir savaş meydana gelmiştir, o da Irak-Amerika Birleşik Devletleri savaşıdır. Bu durumdan anlaşıldığına göre, yeni dönemde savaşan aktörler de değişti. Gelinen bu noktada acaba diyorum, soğuk savaş yerini karanlık savaşlara mı bıraktı? Karanlık savaş kavramı içine o kadar çok aktör ve etken yerleştirilebilir ki, bu aktör ve etkenlerin incelenmesi doğaldır ki benim yaptığım bu açış konuşmasının sınırlarını aşar. Umarım ki bu konu sempozyum sırasında tartışılabilir."

GÜVENLİK ÇOK BOYUTLU BİR KAVRAM

Güvenliğin çok boyutlu bir kavram olduğuna işaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, şöyle devam etti:

"Bugün artık güvenliği, içinde sadece askeri değil, siyasi, hukuki, ekonomik, sosyolojik ve psikolojik etmenlerin olduğu bir çerçevede tanımlamak gerekmektedir. Bunun yanında risk ve tehditlerin kaynağının, zamanının ve şeklinin önceden tayin edilmesinin soğuk savaş döneminin aksine imkansız bir hale geldiği yeni güvenlik ortamında mücadele alanı da bütün dünya olarak ortaya çıktı. Çünkü tehdidin ne şekilde ve ne zaman karşımıza çıkacağı belli değil. Tehdit, ülkelerin gücü ve kabiliyetleri karşısında çok cılız gibi görünse de, sahip olduğu imkanlarıyla istediği yer, zaman ve şekilde, istediği etkiyi yaratabilecek asimetrik güce sahiptir. Bugün bunları Afganistan'da, Irak'ta birçok yerde yaşıyoruz. Bu nedenle küresel mücadele ve işbirliğinin yürütülmesi de zorlaşmıştır. Vurgulanması gereken önemli husus, ülkelerin güvenlik bağlamında çifte standart uygulamamasının bir ön şart olması gerekmektedir."

Gönderi tarihi:

Sayın Genel Kurmay başkanımız 12 Nisanda bir basın acıklaması yapmıstı. Sanırım herkes ne söyledigni duydu ve anladı. peki neden kimse sayın basbakana Genel Kurmay BAşkanımızın söyledigni anlayacagı dilden acıklamadı?

Sayın Genel Kurmay Başkanımız aynen şöyle acıklamalarda bulunmustu 12 Nisanda:

Pkk terör örgütünün ortadan kaldırılması icin sınır ötesi operasyon gerekli ve şarttır. Silahlı Kuvvetler olarak bizim sınır ötesi operasyon yapabilmemiz icin siyasi iradenin karar alması gerekmektedir..!!!!

Sayın Genel Kurmay Başkanının karar alması gereken siyasi irade kimdir yada nedir?

Siyasi irade derken neyi kastediyor? Amerika yada avrupa birligi ulkelerinimi? Yoksa barzani ve talabaninin karar vermesinimi bekliyor? Cunku dkkat edin Genel Kurmay Başkanımızın bu acıklamasından sonra once amerika sınır ötesine izin vermeyiz dedi, sonra ab ulkeleri acıklamalar yaptı iyi bakmayız gibisinde, barzani ve talabani ise ne dedi hatırlıyormusunuz?

-Bizde Diyarbakır'ı karıstırırız..!!!!

Sayın Genel Kurmay Baskanı siyasi irade kararı gerekir derken bunlarımı kastetti?

Kusuruma bakmayın ben cahil ve sıradan bir vatandas olarak bir acıklamadan sonra verlen tepkilere bakarak boyle dusunurum. Cunku bu ulkenin siyasi iradesinin kontrolu bunların elinde olmalıki once bunlar ortaya atladı...

Peki Tbmm catısı altındaki vekillerimiz ne işe yarar? Onları bizim siyasilerimiz bu ulkenin gelecegi hakkında kararlar alması gerekenler değil mi? peki neden bir acıklama yapmazlar daha beteri baskalarının kendi yerlerine acıklama yapmasını izlerler gostermelik nota verirler.. Vermişken 400 tane daha nota verseydiler bir işe yarıycak sanırım o zaman...

birde komik bir acıklama geldi basbakandan...

-Asker bizden karar almamızı isterse bizde alırız..!!!

Kusura bakmayın sayın basbakanım ben cahil ve aptalım sıradan bir vatandasım ama biraz komik olmuyormusunuz? Sayın Genel Kurmay başkanı daha ne yapsın? Cunku biraz sert acıklama yapınca anti demokratik diyorsunuz, biraz ustunuze gelince hemen ab ve abdye sikayet ediyorsunuz, normal acıklamalarını kaale almıyorsunuz, kusura bakmayın ama dalgamı geciyorsununz?

Cok degerli danısmanlarınız size 12 nisan'da yapılan bu acıklamayı acıklamadılar mı? Anlayamıyormusunuz? Anlayacagınız sekilde size bunu izah edebilecek ne gerekyor? Ankarada yada diger sehirlerimizde bombaların patlaması mı? yada kac kelle gerekiyor ona gore anlatalım bizde size...

Sayın Genel Kurmay Başkanlığının son acıklamasında avrupa birligi ulkelerinin pkk ya verdigi desteği anlatıyor ve onlarında terörist sayıldıgını söyluyor. peki akpnin en buyuk destekcilerinden birisi kim?

-AB ulkeleri

Sayın Genel Kurmay Başkanı patlayıcıların ve silahların marketlerde satılmadıgnı soyluyor (Sanırım bunu basbakan anlasın diye boyle acıklamıs)yakalanan itirafcılar silahların nerden temin edildigni aıklıyorlar, zaten silahların nerden geldigin artık herkes biliyor. peki akp nin hukumette kalmasını, yeniden tek basına iktidar olmasını isteyenler kimler?

- Amerka Birleşik Devletleri

Sayın Genel Kurmay başkanı Pkk terörünün bitirilmesi icin Kuzey ıraka girilmesinin sart oldugunu ordaki kampların yok edlmesi gerektigini söyluyor. Kuzey Irakta pkk yardım ve yataklık eden onu bizzat askeri gibi kulllanlar kimler? Kuzey ıraka girmeyin bizde sizin icinizi karıstırırız diye tehdit eden kim?... Sayın Erdoğanın canını bugunlerde fazla sıkmayalım ona destek cıkalım diyen kim?

- barzani ve talabani...

Sayın Genel Kurmay Başkanlıgı sizden taleplerde yada uyarılarda bulundugunda

Genel Kurmay başkanlıgı benim memurumdur

Genel Kurmay başkanlıgı bana bağlı bir birimdir..!!!

diyorsunuz ya..

neden simdi cıkıp asker isterse karar alırız diyorsunuz.... Emrinizdeki memura sizin emir vermeniz gerekmiyor mu? yoksa şinize gelmedigi icinmi simdi boyle kıvırıyorsunuz....

Neyse kusura bakmayın ben sıradan cahil ve aptal bir vatandasınız olarak bunlara aklım ermiyor. Siz iyisini bilirsiniz...

22 temmuzda da ben iyisini ögreticem size merak etmeyin...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Sayın Erdogan neden pkk konusunda hcbirsey yapmıyor?

Goreve geldigi bes yıldır pkk terörüyle ilgili tek bir somut adım atmak br tarafa adeta sorunu zaman zaman kaşıyarak bir kısım cevreye umut mu dagıtmıstır?

Terör bitme asamasındayken son bes yılda ne olduda haddini asarak karakol basmaya kadar ilerlemiştir? ustelik elebasısı hapiste oldugu halde?

Evet ne olduda bitme safhasındaki bir terör örgütü canlandı, sınırlarını aştı hatta Türkiye Cumhuriyetine nota verme pozisyonuna geldi?

Sayın erdoğanın yakın arkadasları barzani ve talabani daha neler söyleyecekler?

Sayın genel Kurmay baskanı 1 ay once bugun olacak olayları soylemiş ve devletten yetki talebinde bulunmustu.. Sayın basbakan neden o zaman orduya yetki vermedi?

Sayın basbakan neden bir ay sonra ordu bizden gorev istesin veririz dedi?

Sayın basbakan neden hala orduya yetki vermiyor?

Sayın erdogan pkk nın btirilmesini istemiyormu?

Sayın erdogan neden hala sabır istiyor?

barzani ve talabani sayın erdogana ve yakın cevresine zarar gelmiyecek diye garanti mi verdi?

her gun Türkiyenin heryerinden şehit cenazeleri kalkarken neden sayın basbakan acılıs törenlerine katılıyor?

Şehit cenazelerinde neden o ulkenin basbakanı ve hukumeti protesto ediliyor?

sayın erdogan neden pkk terörü yuzunden ölenleri şehit olarak kabul etmiyor?

sayın erdogan ulke acı icinde kavrulurken neden gormezden gelip secim işleriyle ugrasıyor?

cumhurbaskanını tek basına atama kudretini kendinde goren biri nasıl oluyorda emrindeki bir orduya pkk temizlemeyi emretmiyor?

sayın erdoganın pkkyla bir ilişkisimi var? neden bes yıldır bunlara goz yumdu?

akp-pkk ittifagı daha nereye kadar devam edecek?

neden kimse bu olanları görmuyor duymuyor anlamıyor?

dtp partisinin uzantısı oldugu zihniyet bile bu kadar buyuk hizmet etmemişti pkkya her yıl kapatıldı onlar simdi sayın savcılar ne bekliyor?

kac kelle vermemiz gerek daha?

sayın basbakan ve akpnn pkk yanlısı bu tavırlarını destekliyorsanız 22 temuzda onları destekleyin... pkk szin icin teror orgutu degilse ve apoya saygı duyuyorsanız, her gun canını veren askerimiz sizin icin sıradan bir ölümse, şeht olarak kabul etmiyrosanız 22 temmuzda sandıga gidin ve akpye oy verin...

bir dusunun son bes yıldır neden tek bir adım atılmadı pkk konusunda?

neden tavizler verdik?

simdi neden can veriyoruz?

barzani ve talabani karsısında boynumuzu bukuyoruz?

sayın basbakanın ne cıkarı varki sesini bile cıkarmıyor?

seciminizi yapın

pkk-akp ittifagını secin yada ulkenize borcunuzu ödeyin..!!!!

Gönderi tarihi:

(Oyunuz sizn namusunuzdur. Namusunuzu koruyun satmayın..)

akepeli olduğumu sanacaksınız ama;değilim...

söyleminizi birdaha gözden geçirmenizi sadece tavsiye edebilirim..

birde merak hasıl oldu sadece,affınıza sığınaraktan soruyorum;namusumuzu korumak için kime vermeliyiz oyumuzu..???

şimdiden teşekkür eder A takımına katılımınızı kutlarım..

Gönderi tarihi:

Bahsedilen teşbihi anladığınızı umuyorum dostum...

5 yıldır yapılması gerektgi halde bir turlu yapılmayanların birbiri ardına secimden hemen oncesi yapıldıgına dikkat cektim sadece... 5 yıl boyunca sizi aclıkla terbiye edip, ha bugun ha yarın yabancı sermaye gidecek fakir kalacaksınız diye korkutanların, ciftcinin memurun hakkı olanı vermeyip secimden hemen once dagıtanları, eger olurda yeniden basa gelirlerse kac katını geri alacaklarını unutmamaları gerektiğini söyluyorum. evet Oy'unuz sizin namusunuzdur bu vatana olan borcunuzdur. Uc kilo şekere, yuzde beslik zamma, gebe kaldıgımız yabancı sermaye korkusuna kapılıp size dayatılana vermeyin diyorum. Bunu anlayamıyormusunuz?

Namus kavramı sadece sizin bahsettiginiz anlamda değil burda, bir benzetmedir...

Bu arada dikkat ettinizmi en atesli akp militanları, akp savunucuları hep akpli olmayanlar arasından cıkıyor... meclisteki akpli olmayan vekillerin nasıl cıkıpta kursulerde akp yalakalıgı yaptıgını unuttunuz mu?

bir kısım medya en basından beri akpyi ve zihniyetini acıkca destekliyordu. peki bir kac milyar dolarlık vergi kıyagını alacagı icin akpye şakşakcılık yapan medyanın ve kalemini satılıga cıkaran yazarların yazmaya baslarken ilk cumlesi nedir?

-'Ben akpli değilim, ama....'

Cumhurbaskanlıgı secimi sırasındaki 367 tartısmasında bir cok proffesor kanallarda gazetelerde acıklama yaptılar akp haklı, cumhurbaskanını tayyip erdogan atamalı demokrasi budur diye acıklama yapmadan onceki ilk cumleleri neydi?

-'Ben akpli değilim, ama....'

Peki 367 gerekli değildir diyen butun hukukcuların akp listelerinde en ust sıralardan aday oldugunu neden kimse simdi soylemiyor?

eminim ki sizde akp li değilsiniz. bundan suphem yok.. Kraldan cok kralcılarla sarıldıgımızın herkes farkında ve herkes ne yapmaya calıstıgınızı acıkca goruyor...

Eğer sizin icin oyunuzun bir degeri yoksa ve bir kac ytl karsılıgında bu ulkeyi baskalarına peskes cekecek olanlara verecekseniz, zaten size bunu acıklamaya gerek yok.. sizin de hakkınız var gidin oyunuzu destekledigniz partiye verin yada vermeyin...

Gönderi tarihi:

1-ülkede istikrarsızlığın artması için elinden geleni yapan,abisinin kanatları altında dağlarda cirit atan,artık uzaktan kumandalı mayın gibi oldukça pahalı maliyetleri olan üstün teknoloji ürünlerini kullanarak ülkenin canına okuyan terör örgütü kimdir??

2-bu terör örgütüne desteğini esirgemeyen büyük abi kimdir?

3-ve bu bombaları patlattıkça oyları yükselen vede şehitlerin cenaze törenlerini şova dönüştürerek oy patlaması yaşayacak olanlar kimdir,Denizler amerikan askerlerini dolmabahçede denize dökerken,amerikan bayraklarını yakarken bunlara saldıranlar kimlerdir?

4-bu ülkede büyük abinin en büyük ortağı kimdir?

kimdir çıkarları aynı olan bu dört ortak loustsoul?

deniz gezmişin mahkemeye dönerek askeri savcılara söylediği bir cümleyi hatırlatmak isterim size;

""Aşağıdaki sözler Amerikan tekellerinin ve onların emrindeki Amerikan ordusunun en üst rütbeli bir generalinin sözleridir. Amerika, yoksul ülkelerdeki orduları Amerikalılaştırdığından emindir. Pentagonâ��dan söylenmiştir ki, Pentagon, tekelleri ve Amerikan çıkarlarını silahla korumak için dünyaya ait planların ve oyunların çevrildiği yerdir. Bu sözler, sömürdüğü ülke ordularının, Amerikan orduları olduğunu iddia edercesine söylenmiş ve bu orduların Amerikan çıkarlarını korumak için görevli olduğunu belirtmek için sarf edilmiştir.

Amerikalı General Edward Szutos şöyle diyor: İnşa ettiğimiz orduların, uluslar arası düzeyde hiç bir önemi yoktur... Her ülke kendi ordusu tarafından işgal edilmiştir.

Bu sözler birer subay olan sizleri bizlerden çok düşündürmelidir."

Gönderi tarihi:

Bugun:

Akp ve zhniyetine sahp her turlu dusunce ve poltikaya muhalefet sesler yukseldiginde ilk tepki veren kimdir?

Akp ve iktidarının sonuna kadar arkasındayız, akp demokrasiyi en iyi uygulayan hukumettir dyen kimdi?

Sayın tayyip beyin bası bugunlerde cok yogun onun uzerine gitmeyelim diyerek, pkk ya geri ceklin diyen kimdi?

verdigniz ornekler bundan yirmi yıl oncesine ait, o orneklere gore bugun bizzat ordumuzu desteklemesi gerekenler bugun neden akpyi destekliyor?

avrupa birligi ulkelerinin, abdnin, barzani ve talabaninin bizzat destekledigi her fırsatta bunu acıkca dile getirdiği kimdir?

aslında haklısınız... Cumhuriyet Mitinglerinde meydanlara cıkan milyonlarca insan, pkk yuzunden canını veren askerlerimiz, onların aileleri, arkadasları komsuları, her gun akp politikaları yuzunden biraz daha ac kalan bu fakir insanlar, bu ulkenin en degerli en karlı kamu iktisadi tesebbuslerinin yok pahasına satılmasına karsı cıkanlar, bugun evlerini Türk bayraklarıyla donatanaların hepsi vatan haini, bugun Şehit cenazelerinde iclerindeki acıya dayanamayıp isyan eden şehit anneleri şehit babaları vatan haini, haklısınız, akp karsısında durmak akpnin amaclarına ulasmasına engel olmayı istemek bizzat dedigniz buyuk abiyle ortaklık yapmak oluyor...

haklısınız Şehide kelle demedigmiz dedirtmeyecegimiz icin, aopya saygı duymayacagımız boyun egmeyecegimiz icin biz vatan hainiyiz... Gereken ders 22 temuzda hem akpye hem abye hem abdeye hem barzani talabani pkk ve sizin gibilere verilecektir...

Siz hala 20 yıl oncesinde olan bitenlerle uyuşmaya devam edin, birgun aklınız basınıza gelecek ama umarım geldiginde bulundugunuz ulke hala Türkiye Cumhuriyeti olur...

bende Şehit cenazelerindeki o terbiyesiz kendini bilmez Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarından biriyim, ve sizin gibi bundan utanmıyor bizzat gurur duyuyorum...

Biliyorum cok rahatsız oluyorsunuz ama Ne Mutlu Türk'üm diyene....

Gönderi tarihi:

Erdoğan: "Kuzey Irak'a niye girelim?"

ANKARA (ANKA)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Kuzey Orak'a olası operasyonu hakkında net konuştu. Erdoğan, "Türkiye'de 500, Kuzey Irak'ta 5 Bin terörist var, burayı temizlemeden Kuzey Irak'a niye girelim" dedi.

AKP'nin yeni Genel Merkezi'nin basına tanıtım resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, şehit cenazelerinde hükümete karşı yükselen tepkileri değerlendirdi. Erdoğan, "Cenazelerdeki protestolarla ilgili inceleme başlatıldı" dedi. Başbakan Erdoğan olası Kuzey Irak operasyonu ile ilgili olarak da "Türkiye'de 500, Kuzey Irak'ta 5 bin terörist var. Burayı temizlemeden Kuzey Irak'a niye girelim" diye konuştu.

12:06:2007

Bir kac gun once sayın basbakan cıkıp

''Ordu bizden talep etsn her yetkiyi verelim.. ama öyle bir talep gelmedi..'''

Diye bir acıklama yapmıştı. O zaman sorulan terörle ilgili sorulara boyle yanıt vermişti. 12 Nisanda Sayın Genel Kurmay Başkanı yaptıgı acıklamalarla

''Terörün bitirilmesi icin sınır ötesi operasyon şarttır, bunun icin siyasi karar gereklidir..''

demiş ve terör olaylarının artacagını söylemişti. Tam bir ay susan sayın hukumet bir ay sonra tuhaf bir acıklamayla topu orduya atmıstı, aradan bir hafta geci butun sorumluluk bizde gerekeni yapcagız demişti, bugun cıkıp sınırötesine gerek yok diyor...

Sanırım sayın basbakanın bildigi ama Genel Kurmay Başkanlığımızın blmedgi bazı konular olmalı. İşin tuhaf yanı bu bazı konulardan bir ay once yada bir hafta once haberi yokmuydu sayın basbakanın bugunmu ögrendi? simdi boyle bir acıklama yapıyor....

Peki sayın başbakan neden sınır ötesi operasyondan bu kadar çekiniyor? Burdaki teröristleri temzleyelim önce demek, aslında kaynağı kurutmak varken kaynaktan yayılanlarla ugrasmanın mantığı nedir? Sayın basbakan neden pkknın kökünün kurumasını istemiyor?

neden hala sayın basbakan şehitlere kelle dedigi icin, apoya saygı duydugu icin Türk Milletinden acık ve net bir şekilde özür dilemiyor?

Sayın başbakanım neden bu insanlarla bu şekilde oynamaya devam ediyorsunuz?

Gönderi tarihi:

Arınç'a hakaret edenler tespit edildi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa'da toprağa verilen şehit Yarbay Melih Gülova'nın cenaze töreninde kendisine hakaret edenlerin kamerayla tek tek tespit edildiğini belirterek, bu grubun içinde kamu görevlilerinin de olduğunu söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı makamında ziyaret eden TBMM Başkanı Arınç, çıkışta gazetecilerin soruların yanıtladı. 21 Mayıs'ta göreve getirilen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı kutlamak için ziyaret ettiğini belirten Arınç, Meclis'in tatile girmesi nedeniyle önümüzdeki dönemde Ankara'da bulunamayacağını anımsatarak, “Kendileri çok seçkin bir yargıcımız, bu göreve başarıyla devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Arınç, Manisa'da toprağa verilen şehit Binbaşı Melih Gülova'nın cenazesinde kendisine yönelik prototesların hatırlatılması üzerine, Ankara ve Manisa'da yapılan gösterilerin siyasi amaçlı olduğunu savundu. Arınç, protesto gösterilerini hazırlayanların belli bir program çerçevesinde kendisini, hükümeti ve bazı kurumları hedef aldığını ifade ederek, yapılan tüm çirkin sözler ve hakaretlere rağmen şehide olan görevini yerine getirdiğini kaydetti. Arınç, kortejden ayrılmadığını, tüm olumsuz sloganlara karşın bu görevini yerine getirdiğini söyledi. Arınç, tüm ikazlara rağmen sloganların devam ettiğine dikkat çekerek, şunları söyledi.

SLOGAN ATANLAR MOTORİZE EKİPLERDİ

“Amaçları şehide saygı veya şehide görev değildi. Onlar siyasi amaçlı bir gösteri yapmak istediler. Bunların yapanların bir kısmı herkesin çok iyi bildiği bir siyasi partinin el işaretini yapanlardır. Bir kısmı da son zamanlarda belli bir organizasyon içinde olduğunu bildiğimiz kurumların içerisindeki birkaç kişiydi. Manisalılar bu çirkinliklerin içerisinde değildi. Bunların çok büyük bir kısmı dışarıdan özel olarak getirilmiş motorize ekiplerdi. Söyleyecek sloganları biliyorlardı ve görevleri sadece bağırmaktı. Şehidimize en büyük saygısızlığı onlar yaptılar."

TEK TEK TESPİT EDİLDİLER

Arınç, kendisine ve hükümete karşı slogan atanların tek tek kameralar tarafından tespit edildiğini belirterek, “Bunların içinde maalesef bazı partilerin yöneticileri vardır. Bazı sendikaların ve derneklerin başında önünde bulunan insanlar vardır ve bunları organize eden insanlar vardır. Az sayıda da olsa kamu görevlileri bulunmaktadır” diye konuştu. Arınç, hükümetin bu konuya dikkatini çektiğini belirterek, “Bu kurumların başında olan insanların da dikkatini çekiyorum. Bu olayları tırmandırmak isteyen, bu provokasyonları sürdürmek isteyenlere engel olunmasını istiyorum” dedi. Arınç, şehit cenazelerinin istismar edilecek konular olmadığını, cenazeler üzerinden siyasi rant elde edilemeyeceğini de sözlerine ekledi. Arınç, “Türkiye 70 milyon insanıyla teröre karşıdır. İçinde hain barındırmamaktadır” dedi. Arınç bir soru üzerine hükümete bu olayların önlenmesi için teklifte bulunduğunu söyledi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASIYLA İLİŞKİLENDİRMEK HAKARET OLUR

Arınç, şehit cenazelerindeki tepkilerin Genelkurmay Başkanlığı'nın “teröre karşı kitlesel refleks” çağrısı kapsamında ele alınıp alınmayacağı yönündeki bir soruya ise şu yanıtı verdi:

“Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması terörün lanetlenmesi konusunda ve ülkemizin ortak değerlerine sahip çıkılması konusundadır. Genelkurmay bildirisinin bu çirkinlikleri teşvik ettiğini söylemek Silahlı Kuvvetlerimize, Genelkurmayımıza en büyük hakaret olur. Bunu düşünen ve aklından geçirenler varsa önce kendilerine bir baksınlar. Hükümeti PKK ile işbirliği yapmakla suçlayan, Meclis Başkanı'na ‘çık dışarı' diye bağıran, hainler katına koyan bir düşünceyi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin paylaştığını söylemek ona en büyük hakaret olur."

YAZIİŞLERİ MÜDÜRÜ KARŞILADI

Öte yandan, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı Başsavcılığa gelişinde Başsavcılık Yazıişleri Müdürü Avni Akçakaya karşıladı. Aynı şekilde uğurlamada da Akçakaya bulundu. Yeni Başsavcı Yalçınkaya'nın karşılamada bulunmaması dikkat çekti.

ANKA-12.06.2007

Sayın Arınc katıldıgı şeht cenazesinde karsılastıgı protestoya cok sinirlenmiş. tek tek butun protestocuları belirlemiş. Peki sayın arıncın taziye ziyaretni kabul etmeyen şehit ailesini mahkemeye vericekmi merak ediyorum. belki de o ailede bir siyasi partiye uyedir, hatta ölen askerimiz aslında şehit değilde o siyasi partinin genclik kollarındadır, kimbilir savcı bunlarıda arastıracakmı...

Hukumet yetkilileri Şehit cenazelerine ne zaman katılsalar surekli protesto ediliyorlar. Son beş yıldır toplam üç yada beş cenazeye bile katılmamıs olan hukumet uyeleri bunların munferit oldugunu söyluyorlar. Peki hic merak ettilermi neden katıldıkları her cenazede protesto var? Bunlar munferit olaylarmıdır?

Yoksa aslında butun şehit cenazelerinde hukumete bir öfke var ve karsılarında muhatab buldukları anda kendilerini tutamıyorlar mı?

Surekli anketler yayınlanıyor ya... Akp uzak ara önde, akp yine tek basına iktidar, hatta sayın gül caktırmadan acıklama yapıyor ordu secimle gelen hukumete ses cıkarmaz diyor...:)

Peki hic dusundunuz mu?

Bu yapılan anketlerde uzak ara önde olan bir partinin hicbir mensubu kalabalık arasına cıkamıyor?

Sadece toplu konut acılıslarında otobuslerle getirilen partili kalabalıklarının karsısına gecp zorla Türk bayrağı dagıttırılıp her nedense kadınların pek bulunmadıgı bu kalablıkların uzagına gitmek istemiyorlar... Peki nasıl oluyorda butun anketlerde birinci parti cıkıyor da butun ulkenin her yerinde duzenlenen mitinglerde toplanan milyonlarca insan tarafından protesto ediliyorlar?

Diyelimki bu bir kac mlyon insan butun mitingleri gezdi hic yerel şehrden halk katılmadı peki bu mlyonlar nasıl oluyorda butun Türkiyeyi geziyorlar?

Nasıl oluyorda her şehit cenazesinde protesto edilen bir siyasi parti, butun anketlerde birinci parti cıkıyor?

nasıl oluyorda ulkenin en önemli kaynaklarını satan, milletin canını yakan terör örgütünün elebasısına saygı duyup, halkıyla bu kadar dalga gecen, kendisine yapılan en eleştiriyi bile kabullenemeyip hemen mahkemeye kosan, terör örgütünün uyeleriyle ugrasmak yerine cenazelerdeki şehit yakınlarıyla ugrasmayı daha önemli gören bir parti butun anketler de birinci parti cıkıyor?

Sizce de bu anketler biraz tuhaf değil mi? Yoksa sadece benim abartılarım mı bunlar?

Asllında bunlar olmadı sanırım... Butun bunlar kötü bir ruya... Umarım en kısa sürede uyanırım....

Gönderi tarihi:

Barzani, Erdoğan'ın sözleri için "doğru tespit" dedi

ERBİL (ANKA)- Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “İçerideki 5 bin teröristle mücadele bitti mi ki, dışarıdaki 500 ile uğraşalım” şeklindeki açıklamasını, “doğru ve yerinde bir tespit” olarak nitelendirdi.

Neçirvan Barzani, Başbakan Erdoğan'ın açıklamasını doğru ve yerinde bir tespit olarak nitelendirerek “Bizim Türkiye karşı tutumumuz değişmemiştir. Türkiye, Irak ve Kürdistan bölgesi için önemli bir komşu ülke” şeklinde konuştu. KYB sitesine göre, Türkiye'ye sürekli olarak dostluk elini uzattıklarını ifade eden Barzani, “Türkiye ile ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

BOMBARDIMAN MEŞRU DEĞİL

Türk ordusunun bölgeye yönelik “bombardıman”ını da değerlendiren Neçirvan Barzani, “Bağdat, bu konuda Türkiye'ye protesto notası gönderdi. Bölgemizin bu şekilde bombalanmasını meşru görmüyoruz. Türkiye'nin sınırdaki bombardımanlarının tekrarlanmamasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

Sayın erdogan muttefklerinden tam destek almaya devam ediyor...

Siz sayın akpli olmayıp akpnin her yaptıgını alkıslayanlar... Sizdemi barzani, talabani, abd ve ab hatta pkk gibidusunuyorsunus???

Gönderi tarihi:

yok..

biz biraz farklı düşünüyoruz..

barzaninin bu açıklaması kimin oyunu düşürüyoR???

yada kimin oyunu düşürmek amaçlı..

akp yemi yarar..yavrukurtlaramı..

sen mutlu ol türküm diye..***** mutluydu bir ara ne mutlu almanım diye,buş ***** mutludur ne mutlu amerikalıyım diye,

küresel sermayenin ***** olan apoda ,barzanide mutludur kürdüm diye..

yolunuz açık olsun...

bakın kanlarınıza mutlu olun...mutlu insanlar yumağı sizi..

Gönderi tarihi:

dökülen bizim insanımızın kanı sizin ve sizin gibiler icin hicbirsey ifade etmemesinden daha dogal birsey goremiyorum.. Acıkca kendinizi ortaya cıkardıgınız icn tesekkur ederim. En azından genel baskanınız kadar korkak değilsiniz yada surekli kıvırmıyorsunuz.. Evet barzani ve tallabaniyle masaya oturup bunları soyleten, abdye gidip akpye destek cıkın diyen de zaten bizim gibiler. haklısınız hergun kendi askerimiz kendisini ölduruyor akp oy kaybetsin diye..

biz ulkemiz cin endise ediyoruz siz yabancı sermaye, oy miktarınız ve iktidarınız icin.. işte aramızdaki fark bu...

acık oldugunuz icin tesekkur ederim..

birden kıvırdınız akpyi desteklemiyorken akpden cok şeriatcı oldunuz yarında irandaki rejimin bu ulkeye gelmesi icinde birseyler soylersiniz sanıyorum...

kurdugunuz hayllerin altında kalacagınız gune az kaldı.. ama hayallerinizi yasayabileceginz bir kac ulke var.. sizin icin millet olmak birsey ifade etmedgnie gore siz her ulkede rahat ve huzurlu bir hayat surebilrsiniz bundan eminim..

Allah yolunuzu acık etsin.. bu ulkeyi hayalini kurdugunuz şekle asla donusturemiyeceksniz.. yıllar once gerekeni yaptık yine yapılacaktır...

Gönderi tarihi:
yok..

biz biraz farklı düşünüyoruz..

barzaninin bu açıklaması kimin oyunu düşürüyoR???

yada kimin oyunu düşürmek amaçlı..

akp yemi yarar..yavrukurtlaramı..

sen mutlu ol türküm diye..***** mutluydu bir ara ne mutlu almanım diye,buş ***** mutludur ne mutlu amerikalıyım diye,

küresel sermayenin ***** olan apoda ,barzanide mutludur kürdüm diye..

yolunuz açık olsun...

bakın kanlarınıza mutlu olun...mutlu insanlar yumağı sizi..

Ben size gereken ve hakettiginiz cevabi yazdim ama maalesef Türk karsitlari sadece siz degilsiniz.yazilarimin sansür edilmesi de beni dogrulamaktadir.Siz haklisiniz cünkü biz Türküz

Gönderi tarihi:

Erdoğan, seçim startını Siirt'ten verdi

SİİRT (İHA) - İlk seçim mitingini Siirt'ti yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör eylemleri nedeniyle yapılan gösterileri sert bir dille eleştirdi.

"Biz bir şehidimizin kanını 550 milletvekiline değişmeyiz" diyen Başbakan Erdoğan, "Bir şeyi unutmamak gerekir ki, terör örgütü işbirlikçileri bulmamalı, bulamamalı. Cefakar vatandaşlarımızın bunu perdelemesi gerekir. Aramıza ayrılık tohumları ekenlere izin vermeyeceğiz. Bir ve beraber olacağız. Yoksa birileri bundan keyif alır, zevk alır. Buna izin vermeyeceğiz. Cami avlularını siyasi istismar alanına çevirenlere yazıklar olsun" diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi, seçim mitinglerine Siirt'ten başladı. İlk seçim mitingini yapmak için Siirt'te gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerine denk gelmesi üzerine önce Abdulkerim Kerim Sancak Camii'ne giderek namaz kıldı. Camiden çıktıntan sonra valiliğe geçerek Vali Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaret eden Erdoğan, seçim otobüsüyle şehir turu yaptı. Yolda yolunu kesin bir öğrencinin karnesine bakan Başbakan Erdoğan, 100 YTL harçlık verdi. Siirt programında Erdoğan'a Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İstanbul milletvekili adayı Ertuğrul Günay, Siirt milletvekili adayları eşlik etti. Şehir turunun ardından seçim meydanına gelen Erdoğan, mitinge katılan vatandaşlara karanfil attı. Edoğan, Cumhuriyet Meydanı'na toplanan binlerce Siirtli'ye seslendi.

15.06.2007

Bugun sayın basbakanın yaptıgı acıklamaya gore barzaniyi Ankara'ya cagırmıs gorusmek icin. Sorunu diyalog yoluyla halledecegini acıklamıs sayın basbakan....

Hatırlayın yıllardır abd ve ab ulkeleri pkk sorununu diyalogla cözün demyorlarmıydı? Simdi sayın basbakan da aynını söyluyor. peki yıllardır kac şehit verdik?

Madem abd ve ab ulkeleri haklıydı neden yıllardır surekli savas halindeyiz bu terörle uğrasıyoruz? Cagırırdık apoyu ankaraya oturur anlasırdık ne istiyorlarsa verirdik.. Simdi sayın basbakan oturup neyin diyalogunu yapacak?

Dİyorlarki barzanni destek konusması akpye oy kaybettriyor. Şehitler yuzunden akp oy kaybediyor bunlar diger siyasi partilere yarıyor. peki sayın basbakanın soyledikleri kime oy kaybettiriyor?

Sayın basbakanda siyasi partilere calısıyor olmalı...

Diyorlar ki barzan ve talabanin destek acıklamalarının nedeni akp oy kaybetsin yeniden secilmesin...

Şehitlere kelle diyen barzanimiydi? Eminim oda demiştir ama basına cıkıp boyle br acıklama yapacak kadaar cesur olamadı...

Apoya saygı duydugunu ifade eden ve surekli onun izinden gittigni acıklayanları herkes biliyor, bunlardan bride sayın basbakan, simdi sayın basbakanda akp oy kaybetsin diyemi soylemiş bunu?

Diyorlarki abd ve ab ulkeleri akpye destek oldugunu acıklayarak akpnin oy kaybetmesine neden oluyor. peki neden sayın basbakan yada bir akpli cıkıpta hayır kardesim sizin desteginize htiyacımız yok bizim diyemiyor?

Diyorlarki istikrar saglandı duzen geldi, herkes zenginleşti bunu kimse cekemiyor. Dyorlarki sakın ses cıkarmayın yabancı sermaye gder. bizim istikrarıımız yabancı sermayeye ne zaman satıldı? Simdi gık desek gidecek diye korkuyoruz?

İstiklal savası zamanında neden amerikan mandasını yada ingiliz sömurgesini kabul etmedik biz? Simdi yabancı sermayı cuntasında oylece boynumuzu bukup beklyoruz gidecekler ve ac kalacagımız gunu.. 5 yıldır bu ulkeyi yabancı sermayeye satarken aklınız nerdeydi?

Abd cıkıp bugun acıklama yaptı. Dedilerki bugunlerde sınırda kurdugumuz guvenlik şeridine iyi bakmıyorlarmıs.. Sanırım yarın sayın basbakan cıkıp acıklama yapar guvenlik seridi gereksiz kaldırıyoruz diye..

Pkkyla mucadele etmek icin sınır otesine gecmemiz gerektgni acıklayan ordumuza basbakan karsı cıktı once burayı temizleyin... Simdi abd istemiyor diye guvenlik seridini de ortadan kaldıralım.. Sayın basbakan diyalog kuracak diye ordaki askerimzi de geri cekelim.. talaban gelecek diye şirin görünüp guney doguyu tamamen bosaltalım boylece herkes mutlu olur..

Sayın basbakan abd ve talabaniyle gorustuklerini gidip imralıya rapor halinde verecekmi merak ediyorum?

Bugune kadar bu baslık altında yazdıklarımın cogu basbakanın soyledikleri sözler uzerineydi. Simdi cıkıp diyorlarki barzan talabani abd ve ab akp oy kaybetsin diye destek oluyormusş...

hadi canım buna sizde inanıyorsunuz öylemi?

Sayın basbakanın yaptıklarının yanında onlar ne yaptı ki? Bizzat her turlu muhalif eleştirye karsı akpyi sonuna kadar savundular, televizyonlarıyla. basınlarıyla sözculeriyle bizzat baskanlarıyla...

Cunku sayın basbakan hepsinin sözcüsü gibi davrandı ve davranmaya devam ediyor..

Diyalog kuracakmıs...

Sayın basbakan neyin diyalogunu yapacak merak ediyorum..

bir de diyorki cıkmıs camileri siyasete alet etmeyin:)

Camiler kışla, minareler sunguler demek siyaset değil...

Cami meydanlarından cihat cagrıları yapmak, şeriat özlemiyle gözteri duzenlemek siyaset değil,

Cami icinde bir insanı linc etmek önemli değil,

Her cuma namazı sonrasında cıkıp turban eylemi yapmak pankart acmak siyaset değil..

Ama terör yüzünden kardesini, oglunu,eşini kaybettigin icin acı cekmek, kendine hakim olamayıp isyan etmek siyaset...

Apo posteri acmak, pkk lehine slogan atmak, şehitlerle dalga gecmek, apoya saygı duymak suc değil, ama önlem almıyor parmagını bile kımıldatmıyor diye hukumeti protesto etmek en buyuk suc...

İşte bugunleride görduk.. Ulkenin heryerinde terör bombaları yuzunden ocaklar sönerken o bombaları atanlarla oturup masaya oturuluyor, o bombalar yuzunden ölenlerin yakınları arkadasları dostları gözaltına alınıyor...

Gidin ve 22 temuzda seciminizi buna gore yapın...

Gönderi tarihi:

Siirt Erdogan'in hayatinda cok önemli bir merkezdir.Fadilin jetpasiyla,haniminin Siirtli olusuyla,Siirtin Arab akrabaligiyla yani Siirt Erdogan icin merkezdir.Hem Kürtcülük propagandalarinin yapilabilmesi icin bir mesajdir secim startinin Siirtle verilmesi hemde Kürtcülerin oylarini alma cabasi.Aslinda Kürtcülük yapanlarla Erdoganin önemli bir farki yoktur.Yani Kürtcülerin serbestce yapmalari sakincali ne varsa Erdogan vasitasiyla yapilabilmektedir.Yani Erdogan ve Barzaninin birlestikleri noktalardan birisi Kürtcülügün yayginlastirilmasi,ikincisi Diyarbakirin Türkiye Kürdistanina baskent secilmis olmasi ücüncüsü ise Güneydogunun Erdoganin gözünde Türkiye Kürtdistani oldugudur.Siz hic bir basbakan gördünüzmü dünya üzerinde ki kendi ülkesini bölmek icin can atar,siz hicbir basbakan gördünüzmü dünya üzerindeki ait oldugu milleti ülkesinde yasayan bir toplum gözüyle gören.Görmedinizse bizim Erdogana bakin;Türkiyeli sloganini bölücülerden sonra ilk defa kullanan Türk basbakani Erdogandir.Türk kimligini siradan bir kimlik olarak gören Türk basbakani Erdogandir.Ne mutlu Türküm diyene sözünden gocunan ikinci basbakan Erdogandir.daha sayayimmi yok yok sizde bunlari benim kadar biliyorsunuzdur.

saygilarla

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Dışişleri: K. Irak anlaşmanın ön koşulu değildi

Dışişleri, ABD’yle 1 milyar dolarlık hibe anlaşmasında, Türkiye’nin bir taahhüdü olmadığını, Türkiye’nin Kuzey Irak’a müdahalesi halinde ABD’nin yardımı askıya alma hakkı olduğunu açıkladı.

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, CHP lideri Deniz Baykal’ın iddia ettiği Türkiye ile ABD arasındaki hibe anlaşmasını doğruladı, ancak “Türkiye’nin Kuzey Irak’a operasyon düzenlemeyeceği” şeklinde ön koşulu olmadığını, ABD’nin bu durumda ödemeyi askıya alma taahhüdü bulunduğunu açıkladı. Bakanlık, Hazine Müsteşarlığı’nın bu paraya ihtiyaç olmadığı yönündeki görüşü üzerine bu anlaşmadan daha sonra vazgeçildiğini ve TBMM’ye sevkedilmediğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD ile hibe anlaşmasında Kuzey Irak operasyonunun önşart olmadığını, Türkiye’nin değil, ABD’nin tek taraflı taahhüdü olduğunu belirtti.

“Türkiye ile ABD arasında, Türkiye’nin devam etmekte olan ekonomik reform sürecinin desteklenmesi ve ABD’nin Irak’a yönelik askeri operasyonunun Türk ekonomisi üzerindeki olası olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla, Türkiye’ye 8,5 milyar dolar krediye çevrilebilir 1 milyar dolar tutarında hibe sağlanmasını öngören bir anlaşmanın 22 Eylül 2003 tarihinde imzalandığı” belirtilen açıklamada şöyle dendi:

“Türkiye’nin Irak’a tek taraflı müdahalede bulunmaması hususu, anlaşmanın ön koşulu haline hiçbir zaman gelmemiştir. Türkiye bu anlaşmayla tek taraflı müdahale konusunda bir taahhütte bulunmamıştır.

Anlaşma uyarınca Türkiye’ye taksitlerle verilmesi öngörülen 1 milyar dolar hibenin ödenmesi sürecinde, Türkiye’nin Irak’a tek taraflı müdahalesi söz konusu olursa, ABD tarafı ödemenin geri kalanını askıya alma hakkına sahipti. Nitekim, tek taraflı müdahale halinde anlaşmaya esas teşkil eden anlayışın ortadan kalkacağı anlaşmada kayıt altına alınmıştı. Bu, ABD’yi bağlayan tek taraflı bir karardı. Söz konusu anlaşmanın imzalanmasından sonra, Türk ekonomisinin seyri, istikrarlı ve sürdürülebilir büyümesi ile birçok alandaki yapısal reformlar ve köklü değişikliklerin getirdiği olumlu sonuçlar üzerine yapılan siyasi/ekonomik değerlendirmeler sonucunda ülkemizin bu tür mali desteğe ihtiyacı bulunmadığına karar verilmiş ve anılan ekonomik yardım anlaşmasının işleme konulmasından vazgeçilmiştir. Hazine Müsteşarlığı’nın bu konudaki kararı bildirmesi üzerine Bakanlığımızca keyfiyet ABD tarafına bir nota ile duyurulmuş; gelişmeler, anlaşma üzerinde herhangi bir gizlilik unsuru bulunmadığından Hazine Müsteşarlığı’nın yaptığı yazılı açıklamalarla zamanında kamuoyuyla da paylaşılmıştı.

Onay için TBMM’ye sevk edilmeyen ve yürürlüğe hiçbir zaman girmeyen bu anlaşmaya ilişkin unsurların kamuoyunun dikkatine bir kez daha sunulmasında yarar görülmüştür.”

Gönderi tarihi:

Hani boyle bir anlasma yoktu?

hani sayın tayyib bey demişt ya iftira atıyorlar yalan soyluyorlar diye.. sayın babacan cıkıp acıklama yaptı boyle bir anlasma yok diye... smdi acıklamayı yapan ve anlasmayı dogrulayan kim?

Gözünüzün iine baka baka yalan söyluyorlar... bunu nasıl kıvıracaklar? asıl önemli olan hala akp yi destekleyenler kendilerini nasıl kandıracaklar?

Sayın tayyib bey ıraka girme konusunda en basından beri karsı durdu, elinden geleni yaptı... verilen kellelerin onun icn bir önemi olmadıgnı daha once soylemişti.. onlarca kelle verdik ama abd ye verdigi sözü tuttu...

yok yetki verdik dedi sonra ordu bizden stemedi dedi, sonra tezkere lazım dedi, yani kısaca elimize verdi çelik comakı oynadık biz... canımız gitti, kelle verdik onun tuzu kuru nasılolsa surda secime ne kaldı.. biraz daha uyusun bu koyun surusu verin oylarınızı...

1 milyar dolara kac kelle sattık?

peki yarın abd bize 2 milyar dolar verip guneydoguyu isterse onuda verecekmiyiz?

yada 3 milyar dolara dogu anadoluyu almak isterse?

bu vatanı kaca satıcaz?

bunun bedeli varmı rayic bedeli nedir?

metre karesi kactan gidiyor?

sakın ha noluyo ne satıyoruz demeyn yabancı sermaye gider istikrar bozulur ac kalırsınız..!!!!

sakın karsı cıkmayın alın aprayı satın toprakları, verin tavizleri... oyunuzu akpye verin yoksa borsa duser...

oyunuzu akpye vern buyume durur...

enflasyon patlar ac kalırsınız...

bu vatan topragının metrekaresi kactan gidiyor?

bizi kaca satıyorlar?

sakın ses cıkarmayın gidin sandıga akpyi secin....

yoksa istikrarı kaybederiz....

1 milyar dolar icin kac kelle verdik biz?

yarın akp tek basına iktidara gelince kelle basına kac dolar alıcaz?

bu ulke sizin icin kac dolar ediyor?

neden kurtulus savasını verdiki bizim atalarımız... amerikan mandası oalbilrlerdi simdi paramız dolar olurdu, abd somurgesi olurduk, borsamız hep yukselirdi, her yer yabancı sermaye olurdu, her pazar gunu kiliseye gidip ayin yapardık...

neden kurtulus savasında yuzbinlerce can verdikki biz? abdye giderdik o canların karsılıgında bir kac dolar alırdık....

simdi ac kalmazdık hepimizin bir işi evi arabası olurdu rahat yasardık...

adımız micheal yada george olmus yada katolik yada protestan olmusuz, abd ne derse onu yapmısız, amerkan askeri olmusuz kimin umrunda... istikrar olucak ya....

sakın ha baskasına oy vermeyn akpye oy verin istikrar devam etsin, abd istedigi zaman kelle ve toprak satn alsın, yabancı sermaye urkmesin, barzani ve talabani kardesimizin morali bozulmasın, ab ulkelerinin beklentlerni bosa cıkarmaylım akpyi secelim...

gözünüzün icine baka baka yalan söyluyorlar... sanırım bu hosunuza gidiyor olmalı... ya vatanı satma cabalarıda hosunuza gidiyor mu?

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

22 temmuzda oy kullandıgınız zaman bu ulkenin gelecegine oy vereceksiniz. Akp balıkkesir Milletvekili Turhan Çömez'in bu aksam yaptıgı acıklamları mutlaka bulun ve okuyun. Akpden neden ayrıldıgını aslında amaclarının ne oldugunu bugun ulkenin nereye geldigini birinci ağızdan akpnin beyin takımından birinden ögrenin...

Chpden yada TUncay özkandan yada mhpden yada muhalif seslerden değil bizzat Akp'nin en saglam adamlarından Turhan Çömez'den dinleyin.

Bizzat Turhan Çömez'in ortaya cıkardıgı en can alıcı ama akp yanlısı medyanın görmezden geldigi icin insanımızın haberi olmadığı gerceklerden biri kuzey ıraktaki elektrik skandalıdır. Halen devam etmektedir bu skandal. Ulkemizde kendi insanımıza sattıgımız elektrigin yarı fiyatına ıraka elektrik veriyoruz ve bu elektrigi pkk kendi kamplarında kullanıyor...

hani amerika silah verdi, italya mayın verdi, avusturya yataklık yaptı, ab kasası oldu diye nota veriyoruz ya... hani icimizde hainler onları destekliyor diyoruz ya...

Bu ulkenin devletini yöneten bir partinin dıs politikası gereği pkk ya ucuza elektrik veriyoruz...

Gidin oyunuzu akp ye verin... Gidin pkkya sizde yardım edin ve sonra cıkıp abdye italyaya avrupaya kızın silah veriyor diye.....

Adamlar cıkıp demezmi kendinz besliyorsunuz kendi hukumetniz yardım ediyor once onu halledin diye.... Sayın basbakan dedi ya ırakta ne işimiz var ulkemizdeki teröristleri temizleyelim diye.. haklı

Gidin 22 Temmuz da pkk ya ucuza elektrik satan bu partiyi bu ulke topraklarından temzleyin...!!!!!

Yada bundan sonra şikayet etmeyin pkk yuzunden kelle veriyorsunuz diye..!!!!!

Gönderi tarihi:

Borsa üç rekor birden kırdı

Dün yapılan seçimlerin ardından tek partili hükümetinin devam etmesi İMKB'ye yoğun alış getirdi. Bileşik Endeks yüzde 5,08'lik yükseliş sonrası rekor seviyeden kapanırken, işlem hacmi 3.376 milyon YTL ile rekor kırdı.

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, Cuma günü ikinci seans kapanışına göre 2.030,85 puan artarak 54.966,60 puan seviyesinde açıldı. Açılış sonrası devam eden alışlarla Bileşik Endeks, saat 10.00 itibarıyla 55.058,80 puanı görerek tarihi rekorunu yeniledi. Bu seviyeden satışlarla karşılaşan ve 54 bin puan sınırına kadar gerileyen Bileşik Endeks, ilk seans 54424,65 puandan kapandı.

Günün ikinci yarısına alımlarla karşılaşan İMKB, yeniden 55 bin puan seviyelerinin üzerine çıktı.

Alımların hız kesmemesi ve yurt dışı borsalarında olumluya döneceği beklentileriyle ilk etapta 55.200 puanı aşan 55.912 puanı görerek 56 bin puana yaklaştı ve tarihi zirve seviyesini yenildi.

Bileşik Endeks günü 2689,69 (%5,08) puanlık yükselişle kapanış rekoru olan 55625,44 puandan tamamladı.

Borsa ayrıca toplam 3.376 milyon YTL'lik işlem hacmi ile rekor kırdı. Önceki rekor 3.003 milyon YTL ile 7 Ekim 2003 tarhinde kırlımıştı

Borsa rekor üstüne rekor kırıyor, dolar düşüyor... Size ne faydası oluyor bunların?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.