Φ hasan17 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2005 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2005 Bana göre din dersleri kaldırılmamalı çocuklarımıza din derslerini yasaklamak çok saçma. Yazın bölücülük yapıyorlar diye Kuran kursları kapatıldı(?) Şimdi de din derslerine kafayı takmışlar.İnsanları dinlerini öğrenmesi suç mu? inanmayan kişilere sonsuz saygım vardır. çünkü din bir vicdan meselesidir. ama inanların önüne geçerse bu saygım nefrete döner. Bu konuda sizin başka düşünceleriniz ve görüşleriniz varsa paylaşın SAYGILARIMLA... Alıntı
Φ tunc878 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2005 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2005 Tabiki kaldırılmamalı zaten bir toplumun ortak paydaları nelerdir ki.Bizlerden bunu isteyen başka ülkeler din derslerine azami şekilde özen göstermekteler.Örneğin İngiltere, Avusturya gibi ülkelerde din derslerine papazlar girmekte ve en iyi şekilde din eğitimi vermeye çalışmaktadırlar.Bu toplumumuz üzerinde oynanan bir oyundur.Bizi dinimizden soğutmaya çalışmaktalar.Hala bazı kesimlerce yanlış anlaşılan birşey var.Bazı aydın geçinen cahiller dinimizi modernleşme önünde ki bir engel olarak görmekte ve göstermekte, bence bu hallere düşmemizdeki sebeplerden biride İslamı layıkıyla yaşayamamamız.Peki acaba neden islamı layıkıyla yaşayamıyoruz çünkü tam olarak bilmiyoruz okullarımızda düzgün bir din eğitimi verilseydi ne bu sapkın tarikatlardan nede misyonerlik faaliyetlerinden yakınırdık. Bence bizim din eğitimini kaldırmak değilde bunun kalitesini yükseltmekle uğraşmamız lazım. Alıntı
Φ yasak_us Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2005 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2005 Tamamıyle bır dayatmadır ne demek dın derlerının kaldrılması ınsanlar ogrenecekkı dınde terorun olmadıgını dının tamamıyle sevgıye ahlaka dayalı oldugunu affetmenın had safhada oldugunu gorsun hangı teroru dınle bagdastırabılırıs kı bılen varsa baa soylerse sevınırım yapmayın bır ulkenın bır toplumun deger yargılarını sorgulamayın onları deger yargılarından arındırmaya calısmayın robot yapmayın ınsanları Alıntı
Φ Z<İ<L<A<N Gönderi tarihi: 24 Mart , 2005 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2005 DİN DERSLERİ KALDIRILMAMALI ANCAK HER DİN EŞİT BİR ŞEKİLDE ÖĞRENCİYE ÖĞRETİLMELİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. ÖZGÜR İRADE DİYE BİR ŞEY OLMALI DAYATMAYA KARŞIYIM. NE BİLİYİM İŞTE ÇOCUĞA '' ÇOCUĞUM SENİN ANNEN BABAN MÜSLÜMAN SENDE MÜSLÜMANSIN'' DEMEK ÇOK YANLIŞ. HER DİNİ ÖĞRENSİN ZATEN ÖĞRENDİKÇE DOĞRU YOLU BULACAKTIR, İŞTE OZAMAN DİNİNİ SEVEREK GEREKLERİNİ YERİNE GETİRECEKTİR.BU ZAMANA KADAR HEP DAYATMALARLA BÜYÜYEN BİR NESİL OLDUK BARİ BUNDAN SONRA BİŞEYLER DÜZELSİN..SEVGİLER... Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2005 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2005 Yeni doğmuş bir çocuğun nüfus kağıdına ailesinin dini yazılıyor.Ancak reşit olmadan dininizi değiştiremezsiniz.Ne kadar ironik değil mi?Din dersi,ortaokuldan sonra secmeli bir ders olmalıdır, eğer bir çocuğa üniversiteye girecek,başka şehirde yaşayacak ya da arkadaşlarıyla çıkıp buluşabilecek kadar sorumluluk veriyorsanız,isteklerini de bu doğrultuda düzenlemelisiniz.Ancak yine ne kadar ironiktir ki; üniversiteye giren insanlar daha yeni reşit olmuş oluyor.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2005 deli nin disinda Türk gencliginin icler acisi durumda oldugu ne kadar acik görünüyor. Bravo delinin günlügü... Hem de parmaklarinin altinda teknoloji harikasi varken. Sonra neymis efendim Türkiye kalkinacakmis. Kardesim kimse kimsenin dinine el atamaz. Anca bari eelrinizi cagdas bilim ve egitim kurumlarindan uzak tutun yeter. LÜTFEN LÜTFEN BIZLER SIZLERIN CAMILERINIZI NEREYE YAPMANIZ GEREKTIGINI NASIL SÖYLEMIYORSAK, SIZLER DE EGITIMDEN UZAK DURUN. Din baska sey, müsbet ilim baska seydir. Kardesim ülkenin her kösesi kuran kursuyla dolu, tüm camiler vakiflar, özel ve tüzel kurumlar beles din dersleri ve kurslari verirken hem de yasa disi olanlari da gecen gün yasallasmisken rica ediyoruz hic olmazsa isik sacan bilim yuvalarindan okullardan fersah fersah uzak durun. Okulardan din dersinin kaldirilmasini istemiyormus. Utanc verici bir Türk genci böyle diyor dostlar. Türkiyenn her kösesinde gizli acik, yasal, yasa disi din dersi veriliyor köftehorlar. Birakin da Cocuklarimiz biraz da kompüter teknolojisi ögrensinler Insaf. BAKINIZ: Sultan Abdulhamit 50 kisilik uzman hoca takimini Japonya ya gönderiyor, islami icraati tanitip teblig etmek icin. Imamlarimiz gidiyor ve gittikleri gibi Japonlar tarafindan kovalaniyorlar. Japonlarin cevabi da söyle: " BU YOLLA DÜNYADA INKISAF ETMIS BIR MILLET DAHI GÖSTEREMEZSINIZ, LÜTFEN ÜLKENIZE GERI DÖNÜNÜZ, SIZ TÜRKLERIN ESKI ATA DINI SAMANIZM DEGIL MIYDI" Buyrun beyler. Cuk oturdu mu bu cevap abdulhamit ustaya, gördünüz kücülmeyi. Atatürk nasil hakli olmasin. Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2005 tek bir örnekle bu konuyu kapatıyorum... Din öğretmenimiz ateist..daha yoruma gerek var mı?? Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2005 Ateist korkularini anlayamiyorum. Kusku mu korkunc olan? Yoksa bilim mi? Hep bir birimizin sirtlarini mi sivazlayacagiz. Hic farkli bir düsünce olamaz mi? Farkli düsüncenin olmadigi yerlerde hep ayni seyleri söyleyeceginiz icin yazilariniz ücü, besi gecmez. Ülkemizi, bu anlayisin bu günlere getirdigini unutmayalim. EN BASITI, BIZ INANCLI INSANLARI CEHENNEM ATESLERIYLE, CIN PERI MASALLARIYA FILAN DA KORKUTMUYORUZ. Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2005 ya demek istediğim..bu adam ki bilmem kaç sene ilahiyat okumuş..ve ateist.. Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2005 hem farklı düşüncelerin özgürlüğü konusunda ahkam kesip hem de beğenmediği şekilde cümleler kuran insanların durumunu içler acısı olarak özetleyen biri olarak bence fazla bile bu cümlelerin... neden din derslerinin kalkıp kalkmaması seni bu kadar ilgilendiriyor ki? öyle hariçten gazel okumak kolay? Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2005 Orta okulda ike köyde benim din dersi görmem icin velime soruldu. Velim de bana sordu.Ben de hayir dedim.Hepsi bu. Secmeliydi cünkü. Sene 1970. Simdi bakin ülkenin durumuna, koca koca delikanlilarin durumuna, yazik... Sanki din dersini cumhuriyet yasakliyormus gibi, sanki din ellerinden cekilip aliniyormus gibi nasil da sariliyor kimileri. Demokrasi simdiye dekl kimsenin dinine karismamistir. Ancak Sormustur. Din dersini secmeyen ögrenci bos gezmez. Ticaret, tarim ya da bilim derslerinden birini secme hakki vardir. Din dersleri ne kalksin, ne de zorunlu olsun. Söylemek istedigim bu. Farkli düsüncelerin özgürlügünü savunan kisi diye hitab eden kisiye de ülkenin sahipsiz olmadigini nacizhane animsatmak isterim. Inanclariniz sizi ilgilendirir. Zorunlu olarak saygimiz vardir.Ama teblig adi altinda bize yapilan dinsel korkutma ve baskilari görmezden geliyor olmalisiniz. cünkü sizce her insanin bir dini olmalidir, eger ateist ise at cöpe:-)) yedirmezler sevgili arkadasim, yedirmezler. Ya oturur konusursunuz, bu ülkede dogru dürüst yasamak icin, ya da müdahele edilir. Demokrasi sandiginiz kadar ucuz degildir ve zaman zaman kabalasabilir de. Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2005 can abi..tamamen katılıyorum.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2005 Tesekürler b.d. günlügü. Aydinlanma sürecini depremlerle gecirdigimiz icin tarihsel, dinsel ve bilimsel tüm veriler bazen karmasa halini alir gibi görünse de normaldir. Biricik amacimiz, cumhuriyete dokunulmamasi. Bunun disinda her konuda düsünce alisverisi yapilir. Cumhuriyet bizim birlikte yasamamizi saglayan, su an elimizdeki tek kozumuz. Cumhuriyeti tartismak, onun üzerinde olmakla mümkündür. Su anda yer yüzünde cumhuriyetten daha özgün ve insani öne cikaran sistem olmadigina göre, bunu korumak ta görevimizdir diye düsünüyorum. Bir insan sosyalist ya da seriatci da olabilir. Örnegin ben sosyalist ve ateist oldugumu da acikca söyledigim halde cumhuriyeti ilk planda korunmasi gereken sistem olarak görüyorsam, bunun; hic bir sosyalistin cumhuriyet düsmani olmadigi gibi bir anlami olmali. Seriatci bir düsünce yapisi da, cumhuriyet diye bir sey yoktur iddiasinda. OK. Iddiadaysa lafim yok. Ama cumhuriyetin tüm olanaklari ile bize saldirilir, iddiasini pratige dökmeye kalkarsa, biz de cumhuriyetin tüm yetkilerini kullanarak toplumu ve devleti korumak gibi bir takim görevlerle yükümlüyüz. Bundan acik mesaj olur mu? saygilar. Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2005 Nazan'cım..Çünkü 11 sene din dersi okumuş olmak bana çok koyuyor Çünkü derste hiçbirşey işlemiyorduk..Biz ona o bize, bakışıyoruz ;amiyane tabirle öküz ve tren..Çünkü bizim din dersine ihtiyacımız yok..Din insanın içinde..Gerçekten inançlı olan insan zaten açar kur'an-ı kerim'i okur..yo eğer inançsız ise,zaten din dersine gerek yoktur..bir insana din dayatılmış oluyor böylece..Okullarda din dersi tamamen zaman kaybıdır.Ayrıca, din öğretmenlerinin de ne durumlarda olduğunu biliyoruz..kanıt mı istiyorsun??İlahiyat fakülteleri neden yüksek puanlı??Herkes giremesin diye..Çünkü bence en kolay öğretmenlik din öğretmenliği..Ama ilahiyat'ta okumak ne kadar kolay onu bilemiyorum..Takdir senin.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2005 Tamamamen katiliyorum, bir deli´nin not defterine (espri, kusura bakma) Din dersleri; özgün, yansiz, cumhuriyet ve Atatürk düsmani yetistirmeyen, anti lasizmi asilamadan objektif egitimi amaclayan, bir ders olamali. Orta okulda genc beyinlere daha dogru dürüst yetismemis din dersi ögretmenlerinin verecegi bilgilerin ne kadar tehlikeli olabilecegini düsünemiyoruz. Simdi diger bir aci gercek ise; ülkemizde din dersi ögretmenlerinin büyük bir kismi yetersiz oldugunun yaninda, inanin ki büyük bir kesimi cesitli tarikatlara ya üyeler, ya da sempatizanlar. Bunun nedemek oldugu aciktir: Tazecik beyinler bu ögretmenlerin elinde gizliden cumhuriyet düsmani olarak yetistiriliyorlar. Bundan haberimiz ne yazik ki haala yok. Size bir aci olay daha, din dersinde ögrencilerine kurani türkce okutan, cumhuriyetci bir din dersi ögretmenin basina gelmedik kalmamistir, Adapazari nda okulundan alinip.....istifa ettirinceye kadar.....(anlasilmistir umarim, adamin basina gelenler) Yani ülkemiz buna benzer sayisiz örneklerle doluyken, din derslerinin zorunlu olup olmamasi beni neden ilgilendirmesin ki...???.Orasi benim ülkem. Baska bir neden olabilir mi:-))) Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2005 hakkımda forumda yazdıklarım dışında hiç bir şey bilmiyorsun ama maaşallah dini bütün bi müslüman olduğuma kanaat getirecek kadar tanımışsın beni... üstüne üstlük söylemek istediğim şeyi bal gibi anlamana rağmen başka bi tarafa çekmişsin konuyu onun için de tebrikler... sen bu maddelemeden hoşlanıyordun değil mi? buyur o zaman... 1)din tabii ki birilerinin tekelinde hele hele devletin kurumlarında olmamalı,ama bunu öğrenmek ya da çocuklarına öğretmek isteyenleri (ki nüfusunun %85.i müslüman olan bir ülkede yaşıyorsanız eğer) de görmezden gelemeyiz öyle değil mi? Sonra Sayın tayyip erdoğan gibileri bu konudan rant yapıp böle çoğunlukla hükümet eder,''tommiks texas okutuyosunuz kuran'ı neden okutmuyosunuz'' gibi kendini şaşırmış cümleler kurar bizler de aval aval bakrız(öküz ve tren ) 2)gerçekten inançlı olan nasıl anlayacak inançlı olduğunu?okulda ders işlenmiyor katılıyorum.evde söylenenler hurafeler ve gulyabani masallarından ibaret. genç erkekler arasındaki en büyük geyiğin ''masturbasyon günahtır'' olduğu bi coğrafyada yaşıyoruz yapmayın allasen kim neye inandığını nerden bilecek? gerçek din zaten felsefe olarak işlenmeli bence ki bu zaten apayrı bir forum başlığı... 3) başından beri söylemek istediğim de şudur ki bay can uğur : uzun zamandır yurt dışında olduğun kurduğun her cümleden ve kullandığın her kelimeden belli. hariçten gazel okumak derken bunu kastetmiştim...ben kafatasçı bir sosyalistim...bu tip konularda ;''işte türkiye böyle oysa yurtdışında böyle mi?bizler şöyleyiz,yurtdışında böyle yapılır''gibi cümleler sarfeden insanlardan uzak dururum...zira geyikten öteye gitmez,çözüm üretilmez bu tiplerle...belki sizin kadar entellektüel bakamıyorum hadiseye ama durum budur... 4)yüzlerce yıldır coğrafyamın makus talihi olan...''ya yanımdasındır ya karşımda '' jargonunun acı sonuçları işte...oysa bıkmadan usanmadan her tartışmada söylediğim şudur ki: HİÇ BİR DİN,HİÇ BİR BAYRAK VE HİÇ BİR VATAN,DAHA KUTSAL DEĞİLDİR İNSANDAN... offff.. yoruldum...amma uzun yazmışım yaw... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2005 Insanin; anlayis düzeyinin yüksek olmasi, ne yazik ki muhakeme yeteneginin de yüksekligi anlamina gelmiyor. Ama yardimci olabilirim. Burasi yüz yüze bir tartisma alani degil. Bu forumlara Türkce konusan her düsüncede insan girer. Bu insanlar kendi düsüncelerini ortaya koyarlar. Cok ince bir niktaya deginecegim; forumlar ayni zamanda egitim amaci da güterler. Bu forumlara bilgiden arindirilmis bir yigin insan girmekte. Bu insanlar bir yandan düsüncelerini yazarken öte andan bir seyler ögrenmektedirler. Iste muhakeme yeteneginiz bu inceligi kavrayabilseydi, yanitiniz farkli olabilirdi. Ben, forum konularini, en genele seslenerek yapmaya özen gösteriyorum. Cok akilli oldugunuz icin, seslendigim insan tiplerinde yönelttigim ironik yazilari algilayabilirdiniz, ama olmadi. Dikkat ederseniz, zaman zaman ülkesini fazlaca düsünen biri olarak ortaya cikarken, bir dinci yobazi ürkütmemek icin farkli yazdigim halde, bir noktada da sosyalist oldugumu söyledim. Sz bunu, uzun yillar ülke disinda olmamla ölctünüz. Benim uyguladigim yöntem ise, inanin bir egitim programi cercevesindedir. Yazdiklarim kesinlikle akilli insanlar icin dgil. Düsünmeyi bilenler icin ne söyleyebilirim ki. Forumu taniyorsunuz. Kimler girip cikiyor. hic bir düsünce sahibi olamyan bilincsiz dine sarilmis insanlar, olur olmaz konular ortaya atarak forumu isgal edeceklerine belirli konular üzerine düsünce yürütebilme yeteneklerini gelistirebilmeleri icin bir cesit egitim taktigi kullanilmistir. Egitim yöntemlerinde, oldikca fazla uygulayim alani oldugundan. her durumda farkli yöntem ortaya cikarilir. Bu konulari zaten olaylarin farkinda olanlar kavradiklari icin onlardan hic bir tepki gelmedigi halde, bazi insanlardan, düsünce adina gelen inciler, anlayis yeterliligi üzerine kuskular yaratmaktadir. Kafatasci sosyalist deyimi, asla anlasilmamis biraz fazlaca beylik laf. NPD nin ne oldugunu bilen biri olarak benim düsunce tarzimin gönderme yapacagi kisilerle kendinizi özdes tutuyorsaniz, diyecek bir seyim yoktur. Alıntı
Φ diana Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2005 Bana göre din dersleri kaldırılmamalı çocuklarımıza din derslerini yasaklamak çok saçma. Yazın bölücülük yapıyorlar diye Kuran kursları kapatıldı(?) Şimdi de din derslerine kafayı takmışlar.İnsanları dinlerini öğrenmesi suç mu? inanmayan kişilere sonsuz saygım vardır. çünkü din bir vicdan meselesidir. ama inanların önüne geçerse bu saygım nefrete döner. Bu konuda sizin başka düşünceleriniz ve görüşleriniz varsa paylaşın SAYGILARIMLA... 2396[/snapback] din derslerinin kaldırılmasına bende karşıyım.ben sadece din dersi ve ahlak bilgisi derslerinde giren öğretmenlerin derslerde dinimizi yalan yanlış çocuklarımıza öğretmelerine karşıyım. Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2005 ya benim anlatamadığım ne biliyor musunuz??? ben 11 yılda 5 okul deiştirdim..VE HİÇBİR OKULUMDA DİN DERSLERİNDE BİRŞEY İŞLEMEDİM!! OZAMAN BU BİR ZAMAN KAYBI DEĞİLMİDİR??BUNUN YERİNE BİR İNGİLİZCE DERSİ KONULSA DAHA İYİ OLMAZ MIYDI?? inançlı insan nasıl mı anlayacak inançlı olduğunu?peki nazan hanım siz din dersinde mi anladınız inançlı veya inançsız olduğunuzu??hangi biriniz din dersinde inançlı olup olmamayı öğrendi..Din dersleri tamamen dayatmadır..Din dersleri kesinlikle kaldırılmalıdır.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2005 Bakiniz din kavramindan sözederken, tartisma konusunun kesinlikle islamiyet olarak algilanmamasi gerekir. Türkiye üzerine konustugumuz icin dogal olarak islam dini bas rol oluyor. Yoksa tüm dinler, özü itibari ile biri birlerinin aynidir. Daha dün Romanya da dinci hristiyanlarin genc bir insani, icinde seytan oldugu gerekcesiyle carmiha gererek öldürdüler. Simdi acaba isa nin da icinde seytan filan mi vardi diye düsünüyor insan Dinciler %99 müslüman derken siz % 85 demissiniz. Bu biraz iyimserlik. Ben ise % 50 diyorum. benimki daha da iyimserlik. Bu yüzden cikarsamalari pek inandirici degil. Ancak politik amacli kullanilirlar.Özgün iradesini kullanamayan bir toplum icin yukaridaki yüzdeler oynak rakamlardir. Sizi, dini bütün olarak kesinlikle görmedim, aksine, dine bu denli hos görülü yaklasilmasinin karsisindayim. Karsi olmanin bedeli bizler icin agir olacaktir elbet. Cok ilginc bir ülkeyiz. Din devletin kurumlarinda olmamalidir derken, ölcü hangi demokrasi anlayisina göredir belirsiz. aslinda haklisiniz bir bakima, ama,Dini bagimsiz biraktiginizda neler olur biliyor musunuz. 1980 lerde de cok sayin abd li darbeciler, cumhuriyet yasalarinda ciddi degisiklikler yaparak dini serbest birakmislardir. Bu gün ise ürünlerini aliyoruz bu serbestligin. Tüm tarikatlar, yer alti dinsel örgütleri mantar gibi bittiler. Oysa M.Kemal, cumhuriyet döneminde dinayet isleri krumunu olusturmasinin altinda, iste bu gün ortaya cikan tekke ve tarikatlerin, halktan bagimsiz para toplamamalari, halki cumhuriyete karsi ayaklandirmamaleri icin bir denetim mekanizmasi düsüncesi yatiyordu. Bunda uzunca bir süre basarili olunduysa da 1950 lerde menderes denen ABD li basbakan ülkeyi bir cirpida cumhuriyet gerisine tasimis, 1960 ta ülkeyi satmakla suclu bulunup asilmis, 1980 lerde ise tekrar geri dönüsüm süreci yasanrak cuntacilar tarafindan totaliter görüsün önleri ardina dek acilmistir. Ülkemiz simdi bir ikilem icindedir. Dini serbest biraktiginizda, hizbullah terörü gibi adi bilinmedik türlü dinsel örgütler seriat hevesi ile kapi esiginde beklemekte. Devlet denetimine verdiginizde takiyyeci hükümetlerin eline gecmektedir. Hükümetlerin ellerinde olmasi yine de iyidir; zira kantarin topuzunu kacirdiklari anda altlarindaki hali kayma tehlikesi geciriyor Böyle bir süre daha idare edecegiz artik, ta ki onlar bir hesaplasmaya davet edene kadar. Biz diyoruz ki demokratik yollarla akillanin. Demokrasinin kilicinin seriatinkinden daha keskin oldugunu 1789 larda görmedilerse 2000 li yillarda ülkemizde görecekler demektir. Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 bence din dersleri kaldırılmalı.. bir delinin günlüğüne ve canuğur beye katılıyorum. kardeşim ben başka bi dine ilgi duyuyorsam, islama sıcak bakmıyorsam senin koyacağın din saatleri beni islamdan daha da soğutur. her sene aynı şey zaten.. müfredat hep aynıdır dikkat ederseniz.. 1 - dinin önemi.. 2 - islamın şartları.. 3 - namaz 4 - oruç 5 - hac 6 - zekat 7 - iyi bir müslümanda bulunması gereken özellikler "dinimizi öğrensin çocuklar" diye bir cümle olamaz..! sen kimin adına karar veriyosun? Dinimiz die? herkesin dini bir mi? ateistle hristiyanın, budistle müslümanın dini bir mi? Din dersleri kaldırılmalıdır.. ama akp hükümeti önümüzdeki seçimlerde sandığa gömülmedikçe bu hayal gibi gözüküyo.. Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 Boşuna uğraşıyoruz spotlight..Ama uğraşmadan da duramıyoruz değil mi?HEpinize teşekkür ederim , bu ülkeyi doğru yola sokmaya çalıştığınız için..Ses çıkardığınız,duyulmayan "hayır"larınızın ardındaki gözyaşlarına teşekkür ediyorum!!.. Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 bir delinin, evet.. sinirden dişlerimi gıcırdatıyorum bu gibilerini gördükçe. din derslerine hayır demekten kendimi alamıyorum. ben de sana teşekkür ederim, bu konuda beni yaLnız bırakmadığın için.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 Gönülden katiliyorum. Din, insanin özgür iradesiyle secmesi gereken bir vicdani sorumluluktur. Biz anamizdan babamizdan gördügümüz dinsel ideolojileri cocugumuzun tazecik beynine sokmaya ne hakimiz var. Belki onun secimi farki olacak. Yasi resit olunca neye inanirsa inansin, bu bizim sorunumuz olmamali. Tehlikeli olan kendi inancimizi cocugumuza asilamak. hristiyanlar da yapiyor aynisini. Bebek, daha ilk günlerinde papaza götürülüp suratina kirli isli sular serpilip hirstiyan ediliyor. simdi sizler inaniyor musunuz bir parmacik bebenin o suyla hristiyan olduguna:-)) lübnan´li Halil Gibran ne güzel demis: Cocuklariniza zihinlerinizi degil, sevginizi verin. Sevgiden büyük, sevgiden kutsal ne olabilir ki. sevgi tüm dinlerin üzerindedir. Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 canugur, son cümleniz gerçekten çok güzel. zaten sevgisizlik, insanı başka bi din arayışlarına itiyor. insan sevgisiz kaldığında, sığınılcak bi liman arıyor. yani gerçekten, dine ailenin karar vermemesi lazım. şu anda nüfus cüzdanımda din hanesine islam yazılı ama ben onu deiştirmeyi düşünüyorum. keşke dinime baştan ben karar verseydim. din arayışına girmekten, büyük bir boşlukta olmaktan daha iyi deil mi bölesi? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.