Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

tunc878

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    71
  • Katılım

  • Son Ziyaret

tunc878 - Başarıları

Meraklı

Meraklı (6/14)

  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Size sonuna kadar katılıyorum baksanıza insanların dini istekleri siyasi bir istekmiş gibi algılanıyor.
  2. Napsınlar yani başlarını şapkalarla peruklarlamı kapatsınlar ayrıca onlara şöyle veya böyle kapat demeye kimin ne hakkı var anlayamıyorum.
  3. tunc878

    Öcalan olayı

    Zaten uluslararası hukuk bir örümcek ağı gibidir küçük sinekler takılır fakat büyük sinekler deler geçer burda da olay bu bence.
  4. Zaten ben kimse kimseye örtünme diyor demiyorum fakat örtünen bazı insanlarımız bazı yerlere giremiyor benim dediğim bu ama zaten size göre onlar dinleri gereği değilde provakasyon için örtünen kişiler.Bence birbirimizi anlamakta zorluk çekiyoruz veya anlamak istemiyoruz. Ayrıca artık lafını ettiğiniz isyanlar için korkmaya ve onları hatırlamayada gerek yoktur çünkü halkımız artık bu oyunlara gelmeyecek kadar akıllanmıştır.
  5. tunc878

    Öcalan olayı

    Zaten herkesinde bildiği gibi bu ****** bin kezde yargılansa sonuç aynı çıkacak bunu bu kararı veren aihm de biliyor fakat dediğim gibi amaç başka.Tekrar yargılama sırasında geçenlerde olduğu gibi bayrağımıza yapılacak bir saygısızlık durumunda olayların nerelere geleceğini kimse tahmin edemez.
  6. Yasaklanmalı diyen 24 kişi var anlamak mümkün değil eminim bu yasaklanmalı diyen beyler veya bayanların hepsine sorsanız özgürlük hakkındaki görüşlerini evet şuna özgürlük istiyoruz buna özgürlük istiyoruz diyeceklerdir fakat bu kızlarımızı insandan bile saymıyorlar anladığım kadarıyla. Bu kızlarımızın üniversiteye başını kapatarak girmeleri ülkemiz için nasıl bir tehlike arzediyor anlayamıyorum bu yasaklanmalı diyen arkadaşlarımızın bana bunu açıklamasını istiyorum.
  7. tunc878

    Öcalan olayı

    Bence sadece şekle tabi bazı yanlışlıklar yüzünden yeniden yargılanması gerekiyor.Fakat bayrak yakma olayları ile halkın gerginleştirilmiş olması ve ardından bu kararın verilmesi bence manidar.Ortalığı tekrar karıştırmak istiyorlar.
  8. tunc878

    Mobi mb

    Arkadaşlar telefondan bilgisayara fotoğraf aktarmak için bir kablo aldım ve mobi mb nin yüksek sürümü gerekiyor bunu parasız olarak nerden indirebileceğimi bilen var mı?? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  9. haklı olabilirsiniz fakat sizce böyle bir kelebek hareketini başlatmak için ne yapılabilir??Ne yapılabilirse elimizden geleni yapalım.
  10. Bence bu konuda bireysel olarak yapabileceğimiz fazla bişey yok.Devlet medya patronlarını iyice araştırmalı ve bu trilyoner şahısların kimlere hizmet ettiklerini bulmalı bireysel çabalarla yapılabilecek fazla bişey yok.
  11. Dediklerinizin her kelimesine sonuna kadar katılıyorum Artık zaman psikolojik harp zamanı ve en gelişmiş silahte medya.
  12. Önce ekonomik bir birliktelik olabilir daha sonra eğer beklenen sonuçlar alınırsa yani ülkeler birbirleriyle aynı refah düzeyine ve siyasi yapıya kavuşurlarsa siyasi bir birliktelik yapılabilir.Ama bunlar sizinde bildiğiniz gibi zaten ha diyince olacak şeyler değil belki 50 belki 100 yıl sürer ama bunun olduğunu ve beklenen sonuçları verdiğini bir düşünsenize.Bulunduğumuz bölge dünyanın ham madde deposu gibi biryer yapmamız gereken tek şey bunları kullanmak, bu zamana kadar bunları batılı modern(!) ve sömürgeci devletler kullandılar ve bu düzeye gelmelerini de biraz buna borçlular artık bu kaynakları asıl sahipleri olan bizlerin kullanma zamanımız gelmedi mi.İşte o zaman dünyanın efendileri bizler olabiliriz.
  13. Bence bu ülkelerin kalkınmak için birleşmeleri lazım yoksa kalkınmaları imkansız gibi.Atı alan üsküdarı geçmiş artık yani bir ülkenin tek başına kalkınması ve diğer gelişmiş ülkelere yetişmesi çok zor ayrıca bu bölgede güçlü ülkeler olmasını bölge ülkeleri hariç hiçbir ülke eminim istemez ve bunada mani olmaya çalışırlar işte zaten bu yüzden bölge ülkelerinin beraber hareket etmeleri lazım.
  14. Ben bu haberi TC BAŞBAKANLIK BASIN-YAYIN ENFORMASYON DAİRE BAŞKANLIĞINDAN okumuştum.Ayrıca bir ülkenin cumhurbaşkanı adına yazılan şeylerde yanlışlık veya yalan payı olsaydı bence bu konuda bir açıklama yapılırdı. Ayrıca yapmak istedikten sonra neden olmasın ki.Tabiki birden bire bir federasyon kurulamaz fakat bu kademeye yavaş yavaş gelinebilir.Bence bunun önündeki en büyük sorun ülkemizin belirli ve sabit bir dış politikasının olmayışı dış politikamızda süreklilik gösteren tek şey batı ülkelerine yaranma çabamız bunun dışında bölge ülkeleriyle inişli çıkışlı dönemler yaşanmakta yani gelen hükümetler giden hükümetlerin politikalarını uygulamamakta belkide bunu onlardan istemekte yanlış. Tabiki,hareketi ya da güçlü ve hoşgörülü osmanlı düzeni şimdiki liberal,saldırgan,kan ve para kokan düzenin birlikteliği olabilecek bişey diğil gibi gözükmekte fakat bence yapılması gereken zaten bu saldırgan düzenle bir birliktelik kurmak değil bu düzeni sona erdirerek yerine bizim kendimizin inşa edeceği(batı ülkeleriyle birlikte değil bizim)düzeni bölgede yerleştirmek. Sizide anlıyorum böyle bişeye hemde bu bölgede, batılı devletler tarafından izin verilmez diye düşünmektesiniz belkide .ama onlardan izin almaya ihtiyacımız mı var ki! Belki böyle birşey yapmaya çalışırsak amerikanın terör ülkeleri listesine gireriz belki ab ile olan zayıf bağlarımız kopabilir belkide 3.dünya savaşı başlar belkide bunlardan hiçbiri olmaz fakat bazı riskleri almadan bişeyleer elde etmeninde imkanı yok. Türkiyenin yapmaya çalıştığı hem batı ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmaya çalışmak hemde bölge ülkelerini küstürmemek bence ipler bir noktada kopacak çünkü batı ülkelerinin politikalarıyla doğu ülkelerinin çıkarları çatışmakta işte gün gelipte bu noktaya gelinirse ki ben bunu ihtimal dahilinde görüyorum işte o zaman bir seçim yapmamız gerekecek ya kazanması muhtemel olan batı tarafında olucaz ve şimdiki durumumuz gibi batıya bağımlı halde varlığımızı sürdürücez yada yenilmesi muhtemel olan tarafın yenmesi için çabalayarak bölgemizdeki lider ülke olmaya çalışacağız.Benim düşüncelerim bunlar. Saygılarımla
  15. Türk diplomatik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bouteflika, Gül’den, “Osmanlı düzeni”nin canlandırılmasını istedi. “Gitmenizi biz istemedik” diyen Cezayir Cumhurbaşkanı “Güçlü ve hoşgörülü Osmanlı düzenini birlikte ihya edemez miyiz?” sorusunu yöneltti. Bouteflika, İngiltere’nin sömürgesi olup sonradan bağımsızlığını kazanan “common wealth” ülkelerini de örnek olarak gösterdi. Cezayir Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin Afrika’ya açılan kapısı olmak istediklerini de söyledi. ******************************************************************** Sizce böyle bir birlik inşaa edilebilir mi arkadaşlar.Türkiye böyle bir birliğe önderlik edebilir mi?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.