Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Müslümanların iddiası şudur: İslam son dindir, Allah göndermiştir. Kenmdinden önceki göksel dinlerin yerine geçmiştir. Varsaydık ki bu iddia doğru ve de yahudisiniz. Karşılaşacağınız muammaya bakalım: Enam Suresi: 145. De ki: "Bana vahyolunanlar içinde, bu haram dediklerinizi yiyecek birine yasaklanmış bir şey bulamıyorum. Yalnız şunlardan biri olursa başka: leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o bir pisliktir- Allah'tan başkası adına boğazlanmış bir murdar." Iztırar haline düşen, başkasının hakkına dokunmamak, zorunluluk sınırını da aşmamak şartıyla bunlardan yiyebilir. Çünkü senin Rabbin çok bağışlayıcı, çok merhametlidir. 146. Yahudilere tüm tırnaklı hayvanları haram kıldık. Onlara ayrıca sığır ve koyunun yağlarını da haram kıldık. Sığır ve koyunun sırtlarının ve bağırsaklarının taşıdığı yağlarla, kemiklerle karışan yağlar bunun dışındadır. Bunu onlara azgınlıkları yüzünden bir ceza olarak yaptık. Biz elbette sözünde duranlarız. Muamma şu: Son din iddiasındaki din, önceki göksel/semavi/gezegensel dinlerin yasaklarını yeniden tanımlıyor, bazılarını kaldırıyor veya yeni yasaklar koyuyor. Enam 146'da ise, Yahudilere sizin yasaklarınız devam ediyor deniyor, yani bu demektir ki "sizin dininiz halen geçerli sizin için". Adam yahudi, son din iddiasındaki dine girmek gerektiğini düşünerek, bu son semavi dine girip sığır ve davar içyağlarını yesin mi? yoksa, "Allah sözünde duruyor kardeşim, ben Yahudiyim ve cezam varmış, ben yememeliyim sığır ve davar içyağını" mı demeli? Yahudi için yeni göksel/semavi/gezegelsel din geçerli mi geçersiz mi? Ben çıkamadam işin içinden. Bu şey, yol kenarındaki abuk trafik tabelasına benziyor: "Dikkat ! Bu trafik tabelasını dikkate almayınız!" Dikkate alınmamasını istediğin tabelayı neden oraya koyup dikkat çekiyorsun? Saygılar. Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Sevgili slaper, bu başlığı senin açtığına inanmak istemiyorum. Lütfen ben yazmadım söyle bunları . Çünkü tanıdığım slaperden beklemiyorum böyle ''sığ'' bir mantığı. Eğer iddia etmeye devam edersen tartışırız. Selametle Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Sevgili slaper,bu başlığı senin açtığına inanmak istemiyorum. Lütfen ben yazmadım söyle bunları . Çünkü tanıdığım slaperden beklemiyorum böyle ''sığ'' bir mantığı. Eğer iddia etmeye devam edersen tartışırız. Selametle Tartışalım. Benim aklım sığ, seninkine ihtiyacım var. göremediğim şeyleri görmeme yardımcı ol. Saygılar. Alıntı
Φ odessa Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 bakara, 62: şüphesis ki iman edenler, yahudi olanlar , hristiyanlar ve sabiiler yok mu, (onlardan) kim allah'a ve ahiret gününe (hakikaten!) iman edip salih bir amel işlerse artık onların rableri katınad mükafatları vardır, onlara hiçbir krku yoktur, onlar mahzun da olmazlar. yeterince açıklayıcı olduğuna inanıyorum ... saygılar Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 şüphesis ki iman edenler, yahudi olanlar , hristiyanlar ve sabiiler yok mu, (onlardan) kim allah'a ve ahiret gününe (hakikaten!) iman edip salih bir amel işlerse artık onların rableri katınad mükafatları vardır, onlara hiçbir korku yoktur, onlar mahzun da olmazlar. sanırım, hristiyanlar ve sabiler islam'a yönelince, onlarında mükafatları olacaktır demek istiyor bu ayet aksi halde, mükafatlandırılacak olan bu insanlar hristiyanlığı iyice benimser ve hiç kimse hristiyanlıktan çıkmak istemez yani durum böyle olunca herkes olduğu yerde kalır müslümanlık (islam) genişlemez yada çok zorlaşır. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 bakara, 62:şüphesis ki iman edenler, yahudi olanlar , hristiyanlar ve sabiiler yok mu, (onlardan) kim allah'a ve ahiret gününe (hakikaten!) iman edip salih bir amel işlerse artık onların rableri katınad mükafatları vardır, onlara hiçbir krku yoktur, onlar mahzun da olmazlar. yeterince açıklayıcı olduğuna inanıyorum ... Yani diyorsun ki, "son din, tek doğru din diye bişey yoktur, Musevilik de, Hristiyanlık da, Müslümanlık da doğru dindir. Bu nedenle İster Musevi, ister Hristiyan, ister Müslüman olsun, allah'a ve ahiret gününe (hakikaten!) iman edip salih bir amel işlerse artık onların rableri katında mükafatları vardır" diyorsun? Saygılar. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 bakara, 62:şüphesis ki iman edenler, yahudi olanlar , hristiyanlar ve sabiiler yok mu, (onlardan) kim allah'a ve ahiret gününe (hakikaten!) iman edip salih bir amel işlerse artık onların rableri katınad mükafatları vardır, onlara hiçbir krku yoktur, onlar mahzun da olmazlar. yeterince açıklayıcı olduğuna inanıyorum ... saygılar Paranteze bakarmısınız!!! Bu ne demek şimdi ? Gülmekten koptum yaa.Yalancıktan ahirete inananlarda mı var? Alıntı
Φ odessa Gönderi tarihi: 7 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2007 sayın katakuta... dıştan müslim görrünüp içten kafir olanlara biz münafık diyoruzb... yani var..... saygılarrr Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 7 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2007 Müslümanların iddiası şudur: İslam son dindir, Allah göndermiştir. Kenmdinden önceki göksel dinlerin yerine geçmiştir. Aynen öyledir.Evet..! Enam 146'da ise, Yahudilere sizin yasaklarınız devam ediyor deniyor, yani bu demektir ki "sizin dininiz halen geçerli sizin için". Ayetleri okuyanlar kolaylıkla göreceklerdir ki,Yahudilere halen devam eden bir yasaklama değil, geçmişte onlara ''yasak kılınanlar '' zikr edilmektedir. Adam yahudi, son din iddiasındaki dine girmek gerektiğini düşünerek, bu son semavi dine girip sığır ve davar içyağlarını yesin mi? 1 -İslama girenler, İslamın hükümlerine tabi olurlar. Ayette ''İslama sonradan girecek yahudilere konulmuş yasaklar '' gibi absürt bir çıkarımı yapmak, cidden marifet isteyen bir durum arz ediyor. 2-Yok eğer İslama girmeyecekse ''ZATEN ONA YASAK DEĞİLKİ'' zira iman etmemişki mesul olsun..! yoksa, "Allah sözünde duruyor kardeşim, ben Yahudiyim ve cezam varmış, ben yememeliyim sığır ve davar içyağını" mı demeli? Ayet malum yahudiler için,geçmişte konulan bir sınırlamayı anlatmaktadır.Ve farzı muhal ''Yahudilik'' fesh edilmemiş bir din olsa bile (farzı muhal-mesela-yok böyle bir durum) Bu takdirde İslama girenler İslamın hükümlerine tabidir ve önceki hallerinden değil, İmandan sonraki hallerinden mesuldurlar. Kaldıki böyle bir durum söz konusu değil. Bahsi geçen ayetler evvelki Yahudiler için geçmişteki azgınlıklarına binaen uygulanan yaptırımlardır. Bunu çok daha net kavrayabilmemiz için, konuyla ilgili bazı ayetleri buraya ''sırasıyla'' alacağım: 155-Onların kendi sözlerini bozmaları, Allah'ın ayetlerine karşı inkara sapmaları, peygamberleri haksız yere öldürmeleri ve: "Kalplerimiz örtülüdür" demeleri nedeniyle (onları lanetledik.) Hayır; Allah, inkarları dolayısıyla ona (kalplerine) damga vurmuştur. Onların azı dışında, inanmazlar. 156.(Bir de) İnkara sapmaları ve Meryem'in aleyhinde büyük bühtanlar söylemeleri, 157.Ve: "Biz, Allah'ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa'yı gerçekten öldürdük" demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik.) Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara (onun) benzeri gösterildi. Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların bir zanna uymaktan başka buna ilişkin hiçbir bilgileri yoktur. Onu kesin olarak öldürmediler. 158.Hayır; Allah onu Kendine yükseltti. Allah üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. 159.Andolsun, Kitap Ehlinden, ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur. Kıyamet günü, o da onların aleyhine şahid olacaktır. 160.Yahudilerin yaptıkları zulüm ve birçok kişiyi Allah'ın yolundan alıkoymaları nedeniyle (önceleri) kendilerine helal kılınmış güzel şeyleri onlara haram kıldık. 161.Ondan nehyedildikleri halde faiz almaları ve insanların mallarını haksız yere yemeleri nedeniyle (öyle yaptık.) Onlardan kafir olanlara pek acıklı bir azap hazırlamışızdır.(Nisa) Kısaca: Ayetlerin sıralanma şekline bakılarak okunduğunda görülecektirki, bahsi geçen ''yasaklamalar'' önceden olmuş bitmiş bir hükmü anlatmaktadır. Dolayısıyla bundan böyle İslam Allah'ın indindeki tek din olup, İslam'a girecekler için İslamın ve Kur'an'ın hükümleri geçerli olacakıtır. Ve yukarıda sevgili kardeşimin ürettiği tüm spakülasyonlar sadece kendisinin yanlış çıkarımları olarak kalmaya mahkumdur. Bu şey, yol kenarındaki abuk trafik tabelasına benziyor: "Dikkat ! Bu trafik tabelasını dikkate almayınız!"Dikkate alınmamasını istediğin tabelayı neden oraya koyup dikkat çekiyorsun? Alakası olmadığını sizlerde gördünüz. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Ayette ''İslama sonradan girecek yahudilere konulmuş yasaklar '' gibi absürt bir çıkarımı yapmak, cidden marifet isteyen bir durum arz ediyor. Bence de. O çıkarımı sen yapmışsın. Renklendirdiğin yerdeki şeyleri nerde söylediğimi alıntıla da hem ben göreyim, hem elalem görsün. Cevap vermeyi beceremeyince, söylemediğim şeyleri söylemişim gibi mi cevap veriyorsun? Soruya cevaop değil de, kendi cevaplarına göre benim sorularımı mı değiştiriyorsun? Verdiğin cevap geçersiz. Soru yerinde duruyor. Son din iddiasındaki din, önceki göksel/semavi/gezegensel dinlerin yasaklarını yeniden tanımlıyor, bazılarını kaldırıyor veya yeni yasaklar koyuyor. Enam 146'da ise, Yahudilere sizin yasaklarınız devam ediyor deniyor, yani bu demektir ki "sizin dininiz halen geçerli sizin için". Adam yahudi, son din iddiasındaki dine girmek gerektiğini düşünerek, bu son semavi dine girip sığır ve davar içyağlarını yesin mi? yoksa, "Allah sözünde duruyor kardeşim, ben Yahudiyim ve cezam varmış, ben yememeliyim sığır ve davar içyağını" mı demeli? Yahudi için yeni göksel/semavi/gezegelsel din geçerli mi geçersiz mi? Saygılar. Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Verdiğin cevap geçersiz.Soru yerinde duruyor. Sana göre ''duruyor'' Okuyanlar notunu veriyorlar sen canını sıkma kardeş. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Sana göre ''duruyor'' Okuyanlar notunu veriyorlar sen canını sıkma kardeş. feraklit ben notumu verdim BrainSlapper "pekiyi" gidiyor dinsizler adına çok iyi savunmalar ve tezler belirtiyor bize göre öyle tabi Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 ben notumu verdimBrainSlapper "pekiyi" gidiyor dinsizler adına çok iyi savunmalar ve tezler belirtiyor bize göre öyle tabi Senin not vermen mühim değil. Zira tarafı belli olan bir insansın. Benim maksadım, foruma sırf ''bilgi edinebilmek'' için girip okuyan arkadaşlarımızdı. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 BrainSlapper,süper gidiyor. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 [/b]Ayetleri okuyanlar kolaylıkla göreceklerdir ki, Yahudilere halen devam eden bir yasaklama değil, geçmişte onlara ''yasak kılınanlar '' zikr edilmektedir. evet dostum aynen dediklerin dogru, öyle uzun araştırmalar gerektirmeyecek kadar mesele açıktır. Ve [yalnız] Yahudi inancına bağlı olanlara sana daha önce sözünü ettiğimiz şeyleri yasakladık; çünkü onlara Biz haksızlık yapmadık; tam tersine, onlar kendi kendilerine haksızlık yaptılar. NAHL; 118 Tevrat indirilmeden önce, İsrail'in kendisine yasakladığı şeyler dışında bütün yiyecekler İsrailoğullarına helal idi. De ki: "Haydi Tevrat'ı getirin de onu güzelce okuyun, eğer doğru söylüyorsanız!"Artık bundan sonra Allah adına o yalanı kim uydurmuşsa, onların zalimlerin ta kendileridir. ALİ İMRAN; 93,94 Böylece, o zaman, Yahudi itikadına mensup olanlar tarafından işlenen zulümden dolayı, [daha önce] tattırdığımız hayatın bazı nimetlerinden onları yoksun bıraktık; [böyle yaptık], çünkü Allah yolundan her an sapmaktaydılar,NİSA; 160. ayet, geçmişte konulan bir takım yasaklardan bahsettigi gayet açık . Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Müslümanların iddiası şudur: İslam son dindir, Allah göndermiştir. Kenmdinden önceki göksel dinlerin yerine geçmiştir. Varsaydık ki bu iddia doğru ve de yahudisiniz. Karşılaşacağınız muammaya bakalım: Muamma şu: Son din iddiasındaki din, önceki göksel/semavi/gezegensel dinlerin yasaklarını yeniden tanımlıyor, bazılarını kaldırıyor veya yeni yasaklar koyuyor. Enam 146'da ise, Yahudilere sizin yasaklarınız devam ediyor deniyor, yani bu demektir ki "sizin dininiz halen geçerli sizin için". Adam yahudi, son din iddiasındaki dine girmek gerektiğini düşünerek, bu son semavi dine girip sığır ve davar içyağlarını yesin mi? yoksa, "Allah sözünde duruyor kardeşim, ben Yahudiyim ve cezam varmış, ben yememeliyim sığır ve davar içyağını" mı demeli? Yahudi için yeni göksel/semavi/gezegelsel din geçerli mi geçersiz mi? Ben çıkamadam işin içinden. Bu şey, yol kenarındaki abuk trafik tabelasına benziyor: "Dikkat ! Bu trafik tabelasını dikkate almayınız!" Dikkate alınmamasını istediğin tabelayı neden oraya koyup dikkat çekiyorsun? Saygılar. ENAM-145-146-147-148. De ki [ey Peygamber]: "Bana vahyedilenlerde leş veya akan kan veya ********* bir şey olan domuz eti, veya üzerinde Allah'tan başka bir ismin anıldığı günahkarca bir kurban dışında yenmesi yasak olan hiçbir şey görmüyorum. Ama kişi zaruret içindeyse -aç gözlüce saldırmadan ve zaruri ihtiyacını da aşmadan [yemiş] ise- [bilin ki] Rabbiniz çok bağışlayıcıdır, rahmet kaynağıdır. Biz [yalnızca] yahudi itikadını benimseyenlere bütün tırnaklı hayvanları yasakladık; ve onlara koyun ve ineğin iç yağlarını da yasakladık, (hayvanların) sırt tarafındaki veya bağırsaklarındaki yağlar ile kemiğin içindekiler hariç: böylece işledikleri zulümler yüzünden onları cezalandırdık; zira, unutmayın, Biz sözümüzde dururuz. Ve eğer senin yalan söylediğini iddia ederlerse onlara de ki: "Rabbinizin rahmeti sonsuzdur; ama günaha batmış insanları cezalandırması da kaçınılmazdır" ALLAH'TAN başka şeylere ilahlık yakıştırmaya şartlanmış olanlar, "Eğer Allah dileseydi O'ndan başkasına ilahlık yakıştırmazdık; atalarımız da [öyle yapmazdı]; ve [O'nun izin verdiği] hiçbir şeyi de yasaklamazdık" derler. Onlardan önce yaşamış olanlar da böyle yaparak hakikati yalanladılar, tâ ki azabımızı tadıncaya kadar! De ki: "Bize sunabileceğiniz [kesin] herhangi bir bilgiye sahip misiniz? Siz sadece [başka insanların] zanlarına uyuyorsunuz ve kendiniz tahminde bulunmaktan başka birşey yapmıyorsunuz. AÇIKLAMA. Yani, Allah'ın yalnızca açıkça tanımlanmış birkaç yiyecek cinsini yasakladığı şeklindeki Kur'an ifadesi konusunda. "Onlar" zamiri, hem Yahudilere hem de önceki ayetlerde bahsedilen putperest Araplara işaret eder -her iki grup da, Allah'ın yiyecek konusunda insana çok çeşitli karmaşık kısıtlamalar koyduğunu iddia ederler. Kur'an'a göre, Yahudiler iddialarında haksızdırlar. Çünkü onlar, Hz. Musa Şeriatı'nın yiyecek ile ilgili katı/sıkı kurallarının onların geçmiş kötülüklerinin bir cezası olduğu ve bu nedenle yalnız kendileri için geçerli bulunduğu gerçeğini gözardı ederler. bu vahyin önceki peygamberlerin öğretilerinin içerdiği hakikati tasdik ettiğine dair Kur'an'da sıkça tekrarlanan iddiaya rağmen, Yahudilerin, Kitâb-ı Mukaddes'in umdelerinin Kur'an tarafından yürürlükten kaldırılması olarak değerlendirdikleri tutuma karşı yönelttiklerii itirazın reddine tahsis edilmiştir. Bu Tevrat'ta vazedilen belirli perhiz kuralları ve yasaklarının Kur'an tarafından iptal edilmesi, Kur'an, Yahudilerin gıda düzeni ile ilgili itirazını cevaplarken, başlangıçta bütün yararlı gıdaların İsrailoğulları için helal kılındığını, ancak daha sonra Tevrat aracılığıyla getirilen katı sınırlamaların, günahlarından dolayı onlara verilen bir cezadan ibaret olduğunu ve bu yüzden, bu kısıtlamaların, kendini Allah'a gerçekten teslim eden bir toplum için sözkonusu olmadığını hatırlatır. , Musevilikteki gıda kısıtlamalarının Allah tarafından emredilen mutlak bir kanunun gereği olduğuna dair mesnetsiz Yahudi inancına işaret etmektedir. Bu iddiaya karşılık Kur'an, Hz. Musa zamanından önce hiçbir gıda kısıtlamasının olmadığını; ikinci olarak da, Hz. Musa Şeriatı'ndan kaynaklanan kısıtlamaların yalnızca İsrailoğulları'na yüklendiğini vurgular. Onların mutlak ilahî şeriatı temsil ettiği iddiası ise,geçersizdir. Akledenlere.Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Biri diyor... Ayetlerin sıralanma şekline bakılarak okunduğunda görülecektirki,bahsi geçen ''yasaklamalar'' önceden olmuş bitmiş bir hükmü anlatmaktadır. Dolayısıyla bundan böyle İslam Allah'ın indindeki tek din olup, İslam'a girecekler için İslamın ve Kur'an'ın hükümleri geçerli olacakıtır. Diğeri diyor... ikinci olarak da, Hz. Musa Şeriatı'ndan kaynaklanan kısıtlamaların yalnızca İsrailoğulları'na yüklendiğini vurgular. Onların mutlak ilahî şeriatı temsil ettiği iddiası ise,geçersizdir. Siz ikiniz bir tartışın, ortak müslüman görüşünü belirleyin, hanginizinki ortak görüş statüsünü kazanacaksa, tartışmayı ona göre yürütelim Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Biri diyor... Diğeri diyor... Siz ikiniz bir tartışın, ortak müslüman görüşünü belirleyin, hanginizinki ortak görüş statüsünü kazanacaksa, tartışmayı ona göre yürütelim Brainslapper. Her zaman dediğim bir şey var nacizane yazılanları anlamıyorsun üstelik anlamadığınıda anlamıyorsun birde "DİN" i Dinleride bilmiyorsun sebebide zaten ben ve forumdaş (inanan) aynı şeyi söylüyoruz farkında bile değilsiniz. saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Brainslapper. Her zaman dediğim bir şey var nacizane yazılanları anlamıyorsun üstelik anlamadığınıda anlamıyorsun birde "DİN" i Dinleride bilmiyorsun sebebide zaten ben ve forumdaş (inanan) aynı şeyi söylüyoruz farkında bile değilsiniz. saygılar. Burda sizinle anlama, anlamama polemiğine girmeyeceğim. Kimin yazıları anlaşılabilir ve açık ise, o kişi diğerlerinin düşüncelerini de anlayabiliryor ki, kendisininkileri de açık bir şekilde ifade edebiliyor demektir. Buna da okuyucular karar verir. Dini bilgim konusunda söyleyebileceğim şey, Şeyh değilim, ilahiyat profesörü değilim, ama yeterince dini bilgim var. Bilgim olmayan konularda da, bilgiye nasıl ulaşılabilir onu biliyorum ve gerektiğinde ulaşıyorum. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 sarıgöl ve feraklit aynı şeyleri söylüyorsunuz. geçmiş yahudilerden bahsediyor ve bugünün insanı Kur'an'la muhatabdır... kimi bilgi kaynaklarının yetersiz olması hiçbir şeyi degiştirmez. bu konu bitmiştir gayet açık bir şekilde Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Aslanlarım benim, Sizin her varsayımınıza cevap var bende. Boşuna Kuran okuyarak dinden çıkmadın. İnce ayrıntısına kadar düşünmeden bir yerde kafamızın almadığı birşey görüp "aaa bak şurda şöyleymiş" diye atlamadık. Mecaz deyin mecaza gelirim, mecaz şu deyin ona da gelirim. Kafanızı yormayın. Etraflıca düşünmeden atlamadık biz meydana. O ayet geçmişten bahsediyor deyince çelişki sona mı eriyor ? Ayeti böyle çekiştirerek, "bir çelişkiden" kurtardınız öylemi? Yorgan kısa kardeşim, bu sefer de başka bir taraf açıkta kaldı. Şimdi söyleyin bakalım, eskiden sadece İsrailoğullarını ilgilendiren yasalar mı varmış? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 önceki konuyu hallettik galiba bu yeni konu mu? bret Alıntı
Φ inanna Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 BrainSlapper,süper gidiyor. Bencede BrainSlapper süperrrrrrrrrrrrr. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Şimdi söyleyin bakalım, eskiden sadece İsrailoğullarını ilgilendiren yasalar mı varmış? [/b] Bu yeni bir konu değil. Yorgan güdük olunca, güdük yorganı, bir taraftaki açığı kapatmak için çekince öbür tarafın nasıl açıldığını göstereceğim. Falanca ayetler İsrailoğullarının geçmişteki durumları ile ilgilidir demekle Enam 145 ile 146'yı "uyumlulaştırmanın", nereleri açıkta bıraktığını görelim. Madem Enam 146'da İsrailoğullarını geçmişte bağlayan bir olaydan bahsediyor diyorsunuz, ben sizin her varsayımınza, her yorumunuza varım, şimdi söyleyin bakalım: geçmişte sadece İsrailoğullarına bağlayan kurallar, yasaklar mı koymuştu Allah/Yehova? Sayglar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2007 bir lanetten dolayı başka milletlerin yararlandıgı bazı nimetlerden Allah'ın onları yoksun bırakması söz konusudur. inatla sürdürdükleri bazı günahlara karşı sadece onlara özgü bir ceza, bir tedîb olduğu bilinen birşeydir. Ve [yalnız] Yahudi inancına bağlı olanlara sana daha önce sözünü ettiğimiz şeyleri yasakladık; çünkü onlara Biz haksızlık yapmadık; tam tersine, onlar kendi kendilerine haksızlık yaptılar. NAHL; 118 Böylece, o zaman, Yahudi itikadına mensup olanlar tarafından işlenen zulümden dolayı, [daha önce] tattırdığımız hayatın bazı nimetlerinden onları yoksun bıraktık; [böyle yaptık], çünkü Allah yolundan her an sapmaktaydılar,NİSA; 160. Tevrat indirilmeden önce, İsrail'in kendisine yasakladığı şeyler dışında bütün yiyecekler İsrailoğullarına helal idi. De ki: "Haydi Tevrat'ı getirin de onu güzelce okuyun, eğer doğru söylüyorsanız!"Artık bundan sonra Allah adına o yalanı kim uydurmuşsa, onların zalimlerin ta kendileridir. ALİ İMRAN; 93,94 ENAM; 146 Biz [yalnızca] yahudi itikadını benimseyenlere bütün tırnaklı hayvanları yasakladık; ve onlara koyun ve ineğin iç yağlarını da yasakladık, (hayvanların) sırt tarafındaki veya bağırsaklarındaki yağlar ile kemiğin içindekiler hariç: böylece işledikleri zulümler yüzünden onları cezalandırdık; zira, unutmayın, Biz sözümüzde dururuz! bu yasağın daha sonraki müminleri hariç tutarak özellikle Yahudiler üzerine konulduğunu malum zaten, bunu kabul etmeyen kim. Tevrat; Lev.7: 23 "İsrail halkına de ki, 'İster sığır, ister koyun ya da keçi yağı olsun, hayvan yağı yemeyeceksiniz. bu yasak işledikleri zulümler dolayısıyladır. ENAM;147 Ve eğer senin yalan söylediğini iddia ederlerse onlara de ki: "Rabbinizin rahmeti sonsuzdur; ama günaha batmış insanları cezalandırması da kaçınılmazdır". Allah'ın yalnızca açıkça tanımlanmış birkaç yiyecek cinsini yasakladığı şeklindeki Kur'an ifadesi (145. ayette) konusunda. "Onlar" zamiri, hem Yahudilere hem de önceki ayetlerde bahsedilen putperest Araplara işaret eder. Yahudiler ve putperst araplar,Allah'ın yiyecek konusunda insana çok çeşitli karmaşık kısıtlamalar koyduğunu iddia ederler. Kur'an'a göre, Yahudiler iddialarında haksızdırlar. Çünkü onlar, Hz. Musa Şeriatı'nın yiyecek ile ilgili katı/sıkı kurallarının onların geçmiş kötülüklerinin bir cezası olduğu ve bu nedenle yalnız kendileri için geçerli bulunduğu gerçeğini gözardı ederler.Allahonları .........mak için bir takım sınırlamalar getirmiştir ve onlar Kur'an vahyini kabule yanaşmadıklarından asılsız iddialar ortaya atmaktadır. Müşrik Araplar da yanılıyorlar, çünkü onların tabuları hiçbir ilahî temele dayanmayıp sadece bâtıl inanç ve hurafelerin eseridir. ALLAH'TAN başka şeylere ilahlık yakıştırmaya şartlanmış olanlar, "Eğer Allah dileseydi O'ndan başkasına ilahlık yakıştırmazdık; atalarımız da [öyle yapmazdı]; ve [O'nun izin verdiği] hiçbir şeyi de yasaklamazdık" derler. Onlardan önce yaşamış olanlar da böyle yaparak hakikati yalanladılar, tâ ki azabımızı tadıncaya kadar! De ki: "Bize sunabileceğiniz [kesin] herhangi bir bilgiye sahip misiniz? Siz sadece [başka insanların] zanlarına uyuyorsunuz ve kendiniz tahminde bulunmaktan başka birşey yapmıyorsunuz." ENAM; 148 anlamadıgımız şeyler hakkında kafadan zanlamamak lazımdır. siz düşünmeden, biz sizin neler düşüneceginizi zaten biliyoruz......... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.