Φ diğer ben Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Arkadaşlar kimileriniz duymuş olabilirsiniz. Da vinci'nin şifresi adlı kitapta kısacab bahsedieln bir konuydu. Fakat benim konuyla daha yakından tanışmam bir dönem ödevi sayesinde oldu. Gerçekten çok ilginç bir konu. Bu konu hakkında kısaca biraz bahsetmek istedim. Ha, böyle bir konuyu niçin bilimle ilgili konular kısmına yazmadın diyeceksiniz. Yazmış olduğum ayetten de anlaşıldığı gibi başka bir amacım daha var. Bu ayeti okuduğunuz zaman evet tamam olabilir Allah herşeyi belli bir ölçüde yaratmıştır, ne var bunda diyebilirsiniz.(bende öle demiştim de ) Altın oran meselesini öğrendikten sonra aslında bu ayetin ne kadar derin anlamlar gizlediğini anladım. bu nedenlede sizlerle paylaşmak istedim. Eeee artık konumuza gelebiliriz. Lafı fazla uzattım galiba Estetik duygusunu oluşturan nedir sizce insanlarda? Neden bir kız bizim için güzel bir erkek de yakışıklıdır? Ya da bir mercedes ve bir murat arasındaki fark nedir? İşte bu noktada Altın oran devreye giriyor. Fibonacci sayıları = 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,233... Bu sayıların bir özelliği gördüğünüz gibi her rakamın kendisinden önceki iki rakamın toplamı olduğuki asıl diğer önemli özelliği ise bir rakam kendinden önceki rakama bölündüğünde birbirine çok yakın sonuçlar vermesi ve 13. sayıdan sonra bu rakamın sabitlenmesi. örnek verecek olursak: 5/3=1.6666 8/5=1.6 34/21=1.619 233/144=1.618 377/233=1.618 610/377=1.618 987/610=1.618 . . . İşte 1.618 rakamı Altın oran'dır. Altın oran estetikten biyolojiye, mühendislikten sanata, anatomiden mimariye her alanda ve her şeyde kullanılmış denilebilir. Mesela 2 elimiz, bir elimizde 5 parmağımız, altın orana uyan toplam 8 parmağımız(başparmaklar hariç),parmağımız 3 bölümlüdür. 2,3,5,8 hepsi birer fibonacci sayısıdır. Tüm parmağımızın uzunluğunu ilk iki parmak boğumunun toplam uzunluğuna bölersek altın oranı eldde ederiz. Diğer vücut ölçülerinde de altın oran mevcuttur. Yaprakların çıkması altın orana göredir. Önce bir yaprak çıkar sonra 1,2,,3,5... ve bir ağaçtaki tüm yapraklar güneş görebilmektedir. Arıların üremesi altın orana göredir. Evrene bakacak olursak spiral galakslerin birçoğunda altın oran bulunur. kar kristallerinin kısalı uzunlu dallanmalarında altın oran mevcuttur. Tavşanların üremesi altın orana göredir. Hatta bununla ilgili meşur bir soru vardır. bu adresten ulaşabilirsiniz arkadaşlar=http://math.cu.edu.tr/fib.htm Hülya Avşar'ın yüz ölçüleri altın orana göredir. Çam kozalağındaki taneler kozalağın altındaki sabit bir noktadan kozalağın tepesindeki başka bir sabit noktaya doğru eğriler(spiraller) çizerek ilerler. Bu eğrinin eğrilik açısı altın oranı verir. Gelelim bu mükemmel ölçüyü taklit eden insanoğlu yapımı örneklere: Da Vinci'nin Mona Lisa tablosunun boyunun enine oranı altın oranı verir. mona lisanın başının etrafına bir dikdörtgen çizdiğinizde altın dikdörtgen elde edersiniz.Resmin diğe boyutları da altın oranı vermektedir. Kredi kartlarının, oyun katlarının boyutları hep altın orana göredir. Yunanlılar Parthenonun tüm tasarımını altın orana dayandırmışlardır.(http://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4%B1n_oran) Mısır piramidinde aynı şekilde altın oran kullanılmıştır. daha birçok örnek var. umarım ilginizi çekebilmişimdir. Arkadaşlar bazı yerlerde kaynakları yazamadım.(hatta çoğu yerde ). Zaten yoruludum yazarken bunca şeyi kusura bakmayın artık google altın oran yazarsanız istemediğiniz kadar kaynak ve bilgiye ulaşabilirsiniz. Benim amacım naçizane bir bilgi sunmak ve bir konuya dikkatinizi çekmekti. Bir yerlerde hatamız varsa affola. Muhabbetle.... Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Kısaca denge ve dizayn her yere hakim. Yarasanın gözünede küresel ısınmayada bademciğede, kuyruk sokumunada Bazıları hala bunları sayıklamada... hayırlısı Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Talak 3. Onu hatır ve hayaline gelmez bir taraftan rızıklandırır. Her kim Allah'a tevekkül ederse O ona yeter. Kesinlikle Allah emrini yerine getirir. Allah, her şey için bir ölçü tayin etmiştir. herşeyin bir ölçüsü vardır bunun için ayete bakmaya gerek yok kainat belli bir dengeye gelmek için öncelikle ölçülerin birbiriyle orantılı olarak denkleşmesi gerekiyor, aksi halde zaten kainat bu halde olmazdı altın oranda bunun bir hesabıdır ilginç bir durum yada dini bir ispat göremedim. Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 herşeyin bir ölçüsü vardırbunun için ayete bakmaya gerek yok Ama ayette ölçüden bahsedilmişse bu defa ''inkar etmeyede'' gerek yok , değil mi ? kainat belli bir dengeye gelmek için öncelikle ölçülerin birbiriyle orantılı olarak denkleşmesi gerekiyor, aksi halde zaten kainat bu halde olmazdı Ölçü, onu ölçüp tartanı gösterir. Daha ne olsun. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Ama ayette ölçüden bahsedilmişse bu defa ''inkar etmeyede'' gerek yok , değil mi ?inkar etmiyorum bu çok basit bir bilgi, yani Kur'an dan öncede bilinecek bir şey herşey bir ölçüye göre vardır, bunu bilmek için alim olmak yeter, ilahi bir bilgiye ihtiyaç yok Ölçü,onu ölçüp tartanı gösterir. Daha ne olsun. evet bu doğru ama kimin olduğunu göstermez Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 evet bu doğruama kimin olduğunu göstermez Vallahi ben tartmadım. Cevabını aldın demi Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Vallahi ben tartmadım. Cevabını aldın demi evet aldım, teşekkürler Alıntı
Φ Tantalos Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 dünyada yaşamın olması için zaten dengenin olması gerekiyo. dünyada bi dengeye sabitli olmayan hiç bişey yok ki? bunu aklı çalışan herkes bilir. bir arkadaşımın çok sevdiğim bi lafı var: Herşey dengeden ibarettir der. bence bunu direk Tanrı'ya bağlamaktansa nedenlerini araştırsan çok daha fazla bilgi elde edersin. mesela: Neden denge vardır? Varlık neden Denge'ye ihtiyaç duyar? kapiş? Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 sevdiğim bi lafı var: Herşey dengeden ibarettir der. bence bunu direk Tanrı'ya bağlamaktansa nedenlerini araştırsan çok daha fazla bilgi elde edersin. "Biyologların DNA araştırmaları, yaşam için gerekli düzenlemelerin neredeyse inanılmaz olan kompleksliğini ortaya koyarak, yaşamın temelinde bilinç bulunmuş olması gerektiğini gösterdi” . “Artık, üreyebilen o ilk hücrenin naturalist evrime dayali bir açıklamasını oluşturmayı düşünmeye başlamak bile aşırı derecede zor bir hal almıştır". “İlk canlının cansız maddeden evrimleştiği ve olağanüstü kompleks bir canlıya dönüştüğü iddiasının hiçbir geçerliliği olmadığına, kesin bir şekilde kanaat getirdim. Anthony Flew... YORUMSUZ Alıntı
Φ Tantalos Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 "Biyologların DNA araştırmaları, yaşam için gerekli düzenlemelerin neredeyse inanılmaz olan kompleksliğini ortaya koyarak, yaşamın temelinde bilinç bulunmuş olması gerektiğini gösterdi” . “Artık, üreyebilen o ilk hücrenin naturalist evrime dayali bir açıklamasını oluşturmayı düşünmeye başlamak bile aşırı derecede zor bir hal almıştır". “İlk canlının cansız maddeden evrimleştiği ve olağanüstü kompleks bir canlıya dönüştüğü iddiasının hiçbir geçerliliği olmadığına, kesin bir şekilde kanaat getirdim.Anthony Flew... YORUMSUZ Anthony Flew 80 yaşından sonra bi Tanrı'ya inanmaya başladı ama bi dine mensub olmadı. Belkide ölümden korktuğu için inanmayı seçti? Sonuçta Ateizm ruhsal bi duygu yoğunluğu tattırmıyo inançlar kadar. bunu kimse reddedemez. ama flew inandı diye mi inancanız Tanrı'ya? sonuçta o senin inandığın Tanrı'ya inanmıyo ki? git sor, kendi kafasında başka bi Tanrı var onun. bu bi yana: "ABD'de bir bilim adamı, 200 yıllık bir matematik formülüyle Tanrı'nın varlığını ispatladığını söyledi. Scientific American adlı bilim dergisine göre Stephen Unwin, 'Probability of God' (Tanrı'nın Olasılığı) adlı kitapta, 'Tanrı, yüzde 67 olasılıkla var' diyor. Risk, analiz ve yönetim uzmanı olan Unwin, Bayes formülünden yola çıkıyor. Unwin, ahlaki değerleri, özgür iradeyi, mucizeleri, Tanrı'nın varlığını kabul eden ve karşı çıkan felsefi görüşleri, formülündeki değişkenler olarak ele alıyor." aslında buradaki oran %66.66 ama %67 olarak almış(bu bilgi için Tengerine tşk.). demek ki Tanrının "olmama" olasılığı da var. yani Tanrının varlığı ve yokluğu olasılıklara kaldı. Burada asıl sıçrama deizme oluyo aslında. çünkü Tanrı %66.66lık oranla evrenin işine karışıyo yani yaratıyo. geri kalan oran ise Tanrının evreni kendi haline bıraktığı oran. Dinlerse bu oranın içinde sadece %1 oluyodur belki, çünkü ya insanlar üretmişse dini dimi? bu olasılıkta var... Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Anthony Flew 80 yaşından sonra bi Tanrı'ya inanmaya başladı ama bi dine mensub olmadı. Konu din değil zaten. . ama flew inandı diye mi inancanız Tanrı'ya? Hani bi arkadaşının beğendiğin bir lafı varmışya : sevdiğim bi lafı var: Herşey dengeden ibarettir der. bence bunu direk Tanrı'ya bağlamaktansa nedenlerini araştırsan çok daha fazla bilgi elde edersin. Akabinden arkadaşının lafını kendi sözüne dedil yapınca, bende bizim Flewi yad edeyim dedim. Nede olsa senden daha makul çıkarımlar yapacağı kesin olan bir bilim adamı. Ama o inandı, sende inan.. gibi bir şey ifade etmedim. "ABD'de bir bilim adamı, 200 yıllık bir matematik formülüyle Tanrı'nın varlığını ispatladığını söyledi. Scientific American adlı bilim dergisine göre Stephen Unwin, 'Probability of God' (Tanrı'nın Olasılığı) adlı kitapta, 'Tanrı, yüzde 67 olasılıkla var' diyor. Risk, analiz ve yönetim uzmanı olan Unwin, Bayes formülünden yola çıkıyor. Unwin, ahlaki değerleri, özgür iradeyi, mucizeleri, Tanrı'nın varlığını kabul eden ve karşı çıkan felsefi görüşleri, formülündeki değişkenler olarak ele alıyor." Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 İlk canlının cansız maddeden evrimleştiği zaten bir iddiadır bir kainat yapı taşının suyla iklim şartlarıyla etkileşerek bir canlılık meydana getireceğine büyük ihtimal veriyorum ayrıca mutlaka kainatın oluşumyla birlikte bir canlı madde, hücre bakteri gibi şeylerde oluşmuştur. günümüzde bunu gözlemlemek mümkün olmuyor tabi, ama milyarlarca yıllık kainatın oluşumunda mutlaka bir canlılık oluşturacak bir yapı taşıda belirmiştir, ihtimaldir canlı madde kainatın bir parçası, artık ilk hali nasıldı onu bilemeyiz şimdilik örneğin hiçbir hareketi ve tepkisi olmayan bir incir çekirdeğini toprağa gömdüğümüz zaman belli şartlar uygun olduğunda kocaman canlı bir bitki ve meyvası meydana geliyor tek başına hiçbir işe yaramayan bir sperm ve yumurtadan, belli şartlar sağlandığında mükemmel bir varlık ortaya çıkıyor işte kainatın yapı taşlarının böyle bir özelliği varken, ilk canlılığın nasıl oluştuğuna şaşmamak lazım bir bardak suya ektiğimiz bir nohut, bir bitkiye dönüşüyorsa bu maddenin ne kadar mükemmel olduğunu gösterir Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 hiçbir hareketi ve tepkisi olmayan bir incir çekirdeğini toprağa gömdüğümüz zaman belli şartlar uygun olduğunda kocaman canlı bir bitki ve meyvası meydana geliyor Oldu olacak , sende darwin gibi, içi jöle dolu baloncuk deseydinya hücreye. İncirin çekirdeğindeki, kodlanmış ''bilgi hazinelerinden''haberin var mı? DNA yapısına bakacaksın. Attardan nane almıyorsun tek başına hiçbir işe yaramayan bir sperm ve yumurtadan, belli şartlar sağlandığında mükemmel bir varlık ortaya çıkıyor Tek başına işe yaramıyorsa madem, nasıl tek başına oldu..!Vucut buldu ? Abiyogenezcilik... Biraz kir ve evet , fare oluştu... Lamark yerinde rahat yatmasın emi. Talebelerine bak. Ahhhh ah..! Alıntı
Φ diğer ben Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Talak 3. Onu hatır ve hayaline gelmez bir taraftan rızıklandırır. Her kim Allah'a tevekkül ederse O ona yeter. Kesinlikle Allah emrini yerine getirir. Allah, her şey için bir ölçü tayin etmiştir. herşeyin bir ölçüsü vardır bunun için ayete bakmaya gerek yok kainat belli bir dengeye gelmek için öncelikle ölçülerin birbiriyle orantılı olarak denkleşmesi gerekiyor, aksi halde zaten kainat bu halde olmazdı altın oranda bunun bir hesabıdır ilginç bir durum yada dini bir ispat göremedim. sayın tarafsız herşeyde bir ölçünün olması gayet normal evet bunu herkes bilir. açıklamamı daha dikkatli okursanız sevinirim. anlamı bu kadar basit(!) görünen ve gayet açık olduğunu sandığım bu ayetin altından altın oran gibi çok derin anlamlar çıkınca aslında ayetin sığ anlamlar içermediğini anladım. söylermisinz böyle bir ölçünün varlığı asırlar öncesinde nasıl bilinebilirdi? parmaklarımız,salyangozlar,yapraklar,tavşanlar,arılar,ayçiçeği arasındaki ortak ölçüden kimin haberi olabilirdi asırlar öncesinde. ayette de yazdıklarım arasındaki ortak özellik belirtilmiş aslında evet "Allah herşey için bir ölçü kılmıştır". Muhabbetle..... Alıntı
Φ Tantalos Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Hani bi arkadaşının beğendiğin bir lafı varmışya :sevdiğim bi lafı var: Herşey dengeden ibarettir der. bence bunu direk Tanrı'ya bağlamaktansa nedenlerini araştırsan çok daha fazla bilgi elde edersin. yazımdaki mavi yer bana ait. ondan önceki: "herşey dengeden ibaret" lafıda Tanrı'ya inanan bi arkadaşım olan Tengerin'e ait. tanırsınız belki. ama o bu lafı sevdiği halde Tanrı'nın varlığı açıklamak için kullanmaz bu lafı, oda inançlı, düşün işte. bence de Tanrıyı falan kanıtlamaz ki bu laf. hem flew'in inanması da kanıtlamaz. ayrıca Tanrı'ya %lik oranlarla inacaksan hiç inanma yani, boşuna. yarın biri çıkıp "yok lan Tanrı %51 ihtimalle var" dese, buda bi değerdir ve %51lik değer yine var demektir. ama sonra biri çıkar "%80 Tanrı yokmuş" der, işte o zaman kalırsın ortada. İlk canlının cansız maddeden evrimleştiği zaten bir iddiadır bir kainat yapı taşının suyla iklim şartlarıyla etkileşerek bir canlılık meydana getireceğine büyük ihtimal veriyorum Burda önemli bi soru yatıyo ve sorcam: canlılığı meydana getiren 4 yapıtaşı cansız... Cansız1 + Cansız2 + Cansız3 + Cansız4 = CanlıDNA Soru anlaşılmıştır sanıım. Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Burda önemli bi soru yatıyo ve sorcam: canlılığı meydana getiren 4 yapıtaşı cansız...Cansız1 + Cansız2 + Cansız3 + Cansız4 = CanlıDNA ? Tamamda ne alaka. Yani biraz seviyeme göre yazarsan memnun olurum. Ben o kadar zeki değilim. Maksadını açıkça yaz. Alıntı
Φ Tantalos Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 ?Tamamda ne alaka. Yani biraz seviyeme göre yazarsan memnun olurum. Ben o kadar zeki değilim. Maksadını açıkça yaz. bak, önce sorularımı illa ki size soruyomuşum gibi anlamayın olur mu? herkese soruyom. Cansız1: Karbon, Cansız2: Hidrojen, Cansız3: Oksijen, Cansız4: Azot, = Canlı: Protein... canlı varlıklar, cansız yapıtaşlarından oluşuyo yani. ama bunlar nasıl canlandı? Tanrı mı canlandırdı? Yapılarından dolayı mı canlılık gösterdiler? bakın burada bilim'in ne kadar önemli olcanı görcez: birinci soruya "evet" derseniz, orda tıkanıp kalcaz, ilerisine gitmicez "vardır bi hikmeti" dicez. ikinciye "evet" dersek devam etcez. o yapıtaşlarının ne olduklarını, özelliklerini araştırcaz. sonra napcaz? dicez ki "ulan deneyeyim bakiim, bende yapabiliyom mu?". bakıyoz ki Dna'yı yeniden yazmışız. belki de "Tanrım beni baştan yarat" yerine "doktor beni baştan biçimlendir" diyen adamlar çıkar ortaya. mesela kolunu kaybettiğinde, yenisini senden bi parça alıp yapıp geri takabilirler dimi? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Cansız1: Karbon,Cansız2: Hidrojen, Cansız3: Oksijen, Cansız4: Azot, Evet güzel bir soru ve sanırım diğer topicteki teorim kanıtlanıyor.. Dedimki, kainatta hiç bir madde canlı değildir.. Onları canlı kılan ruhtur, yada Allah'ın fiil ve devinimi yaratmasıdır.. Yok arkadaş bana bilimsel yanıt ver dersen.. Bende sen gibi dört cansız maddeyi dizerim.. İkimizde cevap bulamayız bu dört cansız madde nasıl canlandı diye.. Oysa bir yönetim merkezleri yok, bir amaç merkezleri yok, bir tehakküm merkezleri yok, bir kıyas ve yorum merkezleride yok.. Ama bakıyoruz her biri bilinçli yapılar meydana getiriyorlar.. Beynimizde öyledir, algı, yorum, hüküm ve karar zihnimizde yani ruhumuzdadır.. Bir kaç yüz gram yağ ve protein neresiyle düşünsün neresiyle karar versin.. Yani işi dine getirmeyin diyorsun kardeş ama napalım, bilimde herşeyi açıklayamıyorki.. Saygılar.. Alıntı
Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 +1 hani derler göz görmez akıl görür akılda görmez ruh görür... Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 bak, önce sorularımı illa ki size soruyomuşum gibi anlamayın olur mu? herkese soruyom. Cansız1: Karbon, Cansız2: Hidrojen, Cansız3: Oksijen, Cansız4: Azot, = Canlı: Protein... canlı varlıklar, cansız yapıtaşlarından oluşuyo yani. ama bunlar nasıl canlandı? Tanrı mı canlandırdı? Sevgili kardeşim, İslam araştırın ilm sahibi olun der. Köşesine çekilip her şeye Allah'ın hikmeti demek, müslümana yakışmaz. Araştıracaksın. Tabiki Allah her şeyi sebepler dahilinde yaratmıştır. Ama sebeplerin dizaynı,programlanması , bunlar tesadüfe değil, bilince işaret eden şeylerdir. Bak mesela evrimci çevrenin en meşhur siması prof.Ali Demirsoy derki: Sitokrom-c proteinin tesadüfen oluşmasını savunmak, şempanzenin klavyeye dokunarak,anlamlı bir metni kaleme alması gibi bir iştir..! Yani imkansız... Peki ne yapalım ? İnceleyelim araştıralım... Ve fakat inceyi ipe kalını sapa koyalım. Alıntı
Φ Tantalos Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Evet güzel bir soru ve sanırım diğer topicteki teorim kanıtlanıyor..Dedimki, kainatta hiç bir madde canlı değildir.. Onları canlı kılan ruhtur, yada Allah'ın fiil ve devinimi yaratmasıdır.. Yok arkadaş bana bilimsel yanıt ver dersen.. Bende sen gibi dört cansız maddeyi dizerim.. İkimizde cevap bulamayız bu dört cansız madde nasıl canlandı diye.. Sevgili kardeşim,İslam araştırın ilm sahibi olun der. Köşesine çekilip her şeye Allah'ın hikmeti demek, müslümana yakışmaz. Araştıracaksın. Tabiki Allah her şeyi sebepler dahilinde yaratmıştır. Ama sebeplerin dizaynı,programlanması , bunlar tesadüfe değil, bilince işaret eden şeylerdir. Bak mesela evrimci çevrenin en meşhur siması prof.Ali Demirsoy derki: feraklit, doğru soruyu sormak çok önemli. senin verdiğin cevaba bak, bi de xlarkın verdiği cevaba bak. doğru soruyu gördüğünde, hangi cevabı verebilceni bilirsin. ama sorunun doğru olduğunu göremediğinde, benim sana saldırdığımı sanıp böyle bi cevap verirsin. bak, xlark kendi içinde tutarlı bi görüş oluşturmuş tamam mı. cevabıda hemen kendi lehine cevaplayabildi, cuk diye yapıştırdı. sen hala bi cevap veremedin. bu konu kapansın. geçiyorum. kişiselleşince uyarı alıyom sonra. Ali Demirsoy meselesine geliim. bak, Ali Demirsoy öncelikle maddeyi kabul ediyo tamam mı. siz istediğiniz kadar Ali Demirsoy bunu dedi, şunu dedi deyin, o insan yine o söylediğinin arkasında durcaktır ve söylediği şey ne evrim teorisine ihanettir ne de bilime. bakın forumda bilimselci diye bi arkadaş var, bi yazısında hemen hemen şöyle demiş: "bilim ispatlayamadı diye hikayelere mi inanalım?". ben dinleri yalanma heveslisi dilim ama bilime inanan ve ruhani varlıklara inanmayan bir bilim adamından daha nasıl bi cevap bekliyonuz ki? Ali Demirsoy onu söylemekten başka bi tercih yapsa önce kendine ihanet etmiş olurdu. bence xlarkın yaptığı gibi, kendi bilgisi içinde verebileceği en tutarlı cevabı vermiş. bence kendinize delil yapmanız değil alkışlamanız gerekir. ayrıca Ali Demirsoyu tanıyan ve bilgisine güvenen en az bilgiye sahip evrime inanan biri bile Ali Demirsoyun bu söylediğinin arkasında durcaktır. Alıntı
Misafir feraklit Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 feraklit, doğru soruyu sormak çok önemli. senin verdiğin cevaba bak, bi de xlarkın verdiği cevaba bak. doğru soruyu gördüğünde, hangi cevabı verebilceni bilirsin. ama sorunun doğru olduğunu göremediğinde, benim sana saldırdığımı sanıp böyle bi cevap verirsin. Tamam kardeş, tartışmayalım o zaman. Kimseye saldırmak için gelmedim buraya. Fikirlerimide dayatmıyorum. Yanlış anlaşılmayıda hiç istemem. Sen hayatın başlangıcına dair bir şey sorunca, bende hayatın başlangıcı için temel yapı birimleri olan, cansız parçalardan(amino asitler-peptit bağları vs) proteinlerin ( bunlarda cansız) nasıl olabildiklerini ''evrimci bir simanın'' sözleriyle anlatmak istedim. Sözlerimi saldırı olarak anlamayı nasıl becerdin hala anlamış değilim. Neyse, selametle Alıntı
Φ Tantalos Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Tamam kardeş,tartışmayalım o zaman. Kimseye saldırmak için gelmedim buraya. Fikirlerimide dayatmıyorum. Yanlış anlaşılmayıda hiç istemem. Sen hayatın başlangıcına dair bir şey sorunca, bende hayatın başlangıcı için temel yapı birimleri olan, cansız parçalardan(amino asitler-peptit bağları vs) proteinlerin ( bunlarda cansız) nasıl olabildiklerini ''evrimci bir simanın'' sözleriyle anlatmak istedim. Sözlerimi saldırı olarak anlamayı nasıl becerdin hala anlamış değilim. Neyse, selametle Hayır hayır... Benim sana saldırdığımı sanma diye söyledim... yoksa senin yazımında bi saldırı yok... suçluluk hissetme. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 cansız maddelerin cansız1+cansız2+cansız3+cansız4 = canlı DNA diye açıklanması bence bilinemez çünkü 15 milyar yıllık bir süreçte nasıl bir madde ve iklim özelliği olduğunu gözlemleyemeyiz kainatın oluşumuyla birlikte bir canlılık oluşturacak bir etki ortaya çıkıp yokolmuş olabilir bakın bir incir çekirdeği (miniminnacık) çevreden sadece cansız maddeleri ve etkisini alıp kocaman bir ağaç oluyorsa yada bir nohut tohumu, bir çay bardağı suyun içinde yemyeşil büyük bir bitki oluşturabiliyorsa maddenin bu özelliği, ilk oluşabilme kavramınada ışık tutabilir yani bir nohut tanesi, maddenin bu etkileşim özelliğinden milyonlarca yılda oluşmuş olabilir bu ihtimaldir ayrıca, yukarıdada açıkladığım gibi kainatın oluşumunda 15 milyar yıllık (teori) bir sürede maddelerin nasıl iklimle etkileşimle meydana gelip yok olduğunu bilmiyoruz burada ilahi bir gücün etkisi bu kavramı aydınlatmaz, insanlara gerçek bilgiyi sunmaz bizim gerçek bilgilere ihtiyacımız var, bunun yoluda bilimdir hayali kavramlarla bunu bilemeyiz Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.