Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HOCA / PAPAZ'MI... BİLİMMİ?...  

22 üye oy verdi

1. 1. HOCA / PAPAZ'MI... BİLİMMİ?...

• Hoca veya Papaz'mı?...
      1
    • Bilim'mi?...
      21

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bana göre Evrimi reddetmek demek,

Paleontolojiyi de,

Arkeolojiyi de,

Genetiği de reddetmek demektir,

Hayrıca tıbbı da inkâr etmek demektir...

Çünkü Bilim ve teknik insanlara bilimden başka birşey vermez..

Amaaa

Kişinin yaradılış ile ilgili bir sorunu varsa...

Gider hocaya sorar olur biter...

Şimdi bu kertede..

Sizce...

HOCAMI / PAPAZMI veya BİLİMMİ?...

• Cevaplar 169
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

İşte bilime ve doğmaya inananların istatistiği...

Kırmızı [bilim...] (Evrime inananlar)

Mavi [doğma...] (yaradılışa inananlar)

Neden geri kaldığımız belkide bu istatistikte gizli...

Bence 21. yüzyıl Türkiyesinin ve Mustafa Kemal'in kurduğu ülkenin kara tablosu...

Sevgiyle ve bilimle kalın...

bilimveyarad305l305351aqr8.jpg

Gönderi tarihi:
Bana göre Evrimi reddetmek demek,

Paleontolojiyi de,

Arkeolojiyi de,

Genetiği de reddetmek demektir,

Hayrıca tıbbı da inkâr etmek demektir...

Çünkü Bilim ve teknik insanlara bilimden başka birşey vermez..

Amaaa

Kişinin yaradılış ile ilgili bir sorunu varsa...

Gider hocaya sorar olur biter...

Şimdi bu kertede..

Sizce...

HOCAMI / PAPAZMI veya BİLİMMİ?...

Paleontolojiyi reddetmiyoruz.."Paleontoloji jeolojik çağlarda yaşamış hayvan veya bitkilerin fosillerini inceleyen ve onlar hakkında fizyolojik ve anatomik bilgi edinmeyi amaçlayan bilim dalıdır"

Gçmiş araştırılmasın demiyoruz..

300 milyon yıl önceki bir fosille, günümüzdeki aynı canlıya ait yapı bire bir aynıdır..

Bu gerçekler bilim çevrelerince bilinirken, sahte fosilcilerin ortalıkta cirit atmasına karşıyız..

Gerçi sahte fosil ve çizimler yaptıklarını itiraf edenler olsada, yeterli değil..

Genetiği de reddetmiyoruz, aksine savunuyoruz, çok şükürki, DNA nın keşfi, bilimdeki tesadüf kelimesini silmiştir..

Zaten bilim bilim diyen birinin tesadüf demesi bilimle ne kadar örtüşür siz düşünün..

Hele hele tıbbı hiç reddedemeyiz, tıbta çağ açmış islam bilginleri bunun en somut örneğidir..

Bir müslümana bilim farzdır..

Not: Bir ankette anket şıkları nitelik bakımından eşit olmalıdır..

Sanki inananlar bilimi reddermiş gibi bir ima sergileyip bir tarafa hoca,papaz diğer tarafa bilim demeniz çok tutarsızdır, bu anketiniz anket niteliği taşımamaktadır.. Hocanın ve papazın işi bellidir..

Bilimle nasıl kıyas ediyorsunuz..

Baştan sona bütün topicler incelenirse, kimin daha bilimsel konuştuğu görülecektir..

Bilim oyu elbette ful çıkacaktır, bilmin karşısında hiç bir argüman oy alamaz, bu demek değildir ki, haaa bakın demekki yaratılış yok evrim var ölemi..:)

Şimdi bilime oyumu veriyorum ama çıkan sonuç kesinlikle evrimi desteklemez..

Çünkü tesadüf bilimle eşleştirilemez..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
İşte bilime ve doğmaya inananların istatistiği...

Kırmızı [bilim...] (Evrime inananlar)

Mavi [doğma...] (yaradılışa inananlar)

Neden geri kaldığımız belkide bu istatistikte gizli...

Bence 21. yüzyıl Türkiyesinin ve Mustafa Kemal'in kurduğu ülkenin kara tablosu...

Sevgiyle ve bilimle kalın...

bilimveyarad305l305351aqr8.jpg

Kaynak...?

Ayrıca kırmızıların evrime inandığını mavilerin yaradılışa inandığını bildiren dipnot nerede yada izah nerede..?

Birde bunu kim düzenlemiş acaba..?

Şuan 10 dakikada aynı grafiği bende hazırlarım..

Böyle istatistik olmaz..

Kaynak ve ayrıntı vermelisin..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Kaynak...?

Ayrıca kırmızıların evrime inandığını mavilerin yaradılışa inandığını bildiren dipnot nerede yada izah nerede..?

Birde bunu kim düzenlemiş acaba..?

Şuan 10 dakikada aynı grafiği bende hazırlarım..

Böyle istatistik olmaz..

Kaynak ve ayrıntı vermelisin..

Saygılar..

Kaynak...

Tabiki...

11 Ağustos 2006 sayılı"Science" dergisinde yayımlanan bir makalede son yirmi yılda evrim kuramı konusunda A.B.D., Japonya ve Avrupa'da yapılan kamuoyu anketlerinin sonuçları tartışıldı. Harris anketi denilen oylamada, bu ülkelerdeki yetişkinlere, evrim kuramı ile ilgili olarak, "İnsanların daha önce yaşayan hayvan türlerinden gelişerek oluştukları" konusundaki görüşleri soruldu (1,2). Bu beyanın, doğru veya yanlış, ya da kararsız olarak yanıtlanması istendi.

Sayfadaki Çizelge'de 2005 yılında 34 ülkede yapılan anketlerin sonuçları görülüyor. Anketlerin yapıldığı ülkeler ve ankete katılan yetişkin sayıları ile bu beyana, doğru veya yalnış, ya da kararsız oyu verenlerin yüzdeleri sıralandı.

Çizelge'den Avrupa ülkeleri ile Japonların büyük çoğunlukla evrim kuramını benimsedikleri görülüyor. A.B.D.'de evrim kuramına doğru diyenler % 40, Türkiye'de ise bu oran % 25'tir.

Sonuçların yorumlanmasında, özellikle A.B.D.'de dinsel görüşlerin ve politik kutuplaşmaların etkileri tartışılıyor. Bilimsel araştırmalarda biyolojik bilimlerin öne geçtiği bir dönemde, genetik bilgilerin yetersizliği belirtilirken, evrim kuramının okullardaki programlarda yer alması ile ilgili olarak, bilim eğitimcilerinin işlerinin ne denli güç olduğu vurgulanıyor.

Türkiye gibi nüfusunun % 98'i Müslüman olan bir ülkede, evrim kuramına inananların sayısı % 25, bu konuda kararsız olanların sayısı da yaklaşık % 25 dolaylarında. Dogmatik inançlara bağlı insanların sayısının % 50'de kaldığı görülüyor. Bu tablo üzerinde olumsuz görüş ileri sürenlere katılamıyorum. 21. Yüzyılda bilimin Türkiye'yi daha da güçlü ışıklarla aydınlatacağına inanıyorum.

Kaynak:

1. Miller J.D., Scott E.C., Okamoto S. "Public Acceptance of Evolution", Science, 313, 765, 2005.

2. Harris poll no. 52, "Nearly two-thirds of U.S. adults believe human beings are created by God", Harris Interactive. New York, July 6, 2005.

3. 02.02.2007 Cumhuriyet/Bilim teknik/sayfa 21/Prof. Dr. Bahattin M. Baysal...

Gönderi tarihi:
Yahu arkadaşlar ne yapıyorsunuz anlamıyorum bu anket hali hazırda açık değilmi ismini değiştirip tekrar aynı şey açmanın ne anlamı var...

http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=87449

Eğer ismine katılmıyorsanız yazın bir açıklama gönderin altında...

Bence bu işin artık suyu çıkıyor...

Sevgili erdoğan,

Hayır, böyle bir anketin gereklliği %100.

Ben düşünüyordum. Sevgili DİPNOT benden önce davranmış.

İnsanlarımız gerçekleri maalesef gerçek yüzleri ile görmesi gerekiyor.

Yaratılışın geçmişteki mucitleri bugünün hocaları.

Bugünkiler yine okuma yazma biliyor.

O günküler bilmiyormuşta üstelik.

Hocayı da Tıp'ı da tabiki kabul ederim diyen insanlara işin gerçeğini...

Muska ve tedavinin sonucunu göstermekle mümkün oluyor.

Bizim insanlara (anlamayan) "Yaratılışmı, evrimmi" sorusunu kavratabilmenin tek yolu...

"Papazmı, Hocamı yoksa Bilimmi" diye sormak gerekiyor.

Öküzün boynuzunu anlaması için dünyanın yuvarlaklığını görmesi gerekiyor.

Tıp'ı anlaması için sakat kalması gerekiyor.

Şükür'ü anlaması için açlıktan ölmesi gerekiyor.

Bayan eşitliğini anlaması için ya kumadan yada mirastan pay alması gerekiyor.

Çamurdan Adem'i kaburgasından Havva'yı anlaması için biyolojiyi bilmesi gerekiyor.

Kısacası yaratılışı anlaması içinde, Hocanın ve bilim adamının (bilimin) farkını okuması/bilmesi gerekiyor.

Evrimden ne anlar bizimkiler(!). Asıl türkçesi budur.

Teşekkürler sevgili DİPNOT sen bir tanesin. :clover:

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:
Sevgili erdoğan,

Hayır, böyle bir anketin gereklliği %100.

Ben düşünüyordum. Sevgili DİPNOT benden önce davranmış.

İnsanlarımız gerçekleri maalesef gerçek yüzleri ile görmesi gerekiyor.

Yaratılışın geçmişteki mucitleri bugünün hocaları.

Bugünkiler yine okuma yazma biliyor.

O günküler bilmiyormuşta üstelik.

Bizim insanlara (anlamayan) "Yaratılışmı, evrimmi" sorusunu kavratabilmenin tek yolu...

"Papazmı, Hocamı yoksa Bilimmi" diye sormak gerekiyor.

Öküzün boynuzunu anlaması için dünyanın yuvarlaklığını görmesi gerekiyor.

Tıp'ı anlaması için sakat kalması gerekiyor.

Şükür'ü anlaması için açlıktan ölmesi gerekiyor.

Bayan eşitliğini anlaması için ya kumadan yada mirastan pay alması gerekiyor.

Çamurdan Adem'i kaburgasından Havva'yı anlaması için biyolojiyi bilmesi gerekiyor.

Kısacası yaratılışı anlaması içinde, Hocanın ve bilim adamının (bilimin) farkını okuması/bilmesi gerekiyor.

Evrimden ne anlar bizimkiler(!). Asıl türkçesi budur.

Teşekkürler sevgili DİPNOT sen bir tanesin. :clover:

İyi dileklerimle...

Ben teşekkür ederim sevgili bilimselci...

Yaradılışa inanan arkadaşların bu ankete ne cevap vereceklerini hala merakla bekliyorum...

Sevgi ve sayglarımla... :clover:

Gönderi tarihi:
Ben teşekkür ederim sevgili bilimselci...

Yaradılışa inanan arkadaşların bu ankete ne cevap vereceklerini hala merakla bekliyorum...

Sevgi ve sayglarımla... :clover:

Sayın Dipnot, ben şahsen "Hoca/Papaz" seçeneğini oylayacak kimsenin olabileceğini sanmıyorum...

"Bilim" sekmesinde hep %100 ifadesini görceğiz...

Çok sevdiğim bir şarkının sözleri şöyledir:

"İmam Rahip Rehber Olmuş,

Yalan Yanlış Aktarmışlar Sana."Pentagram

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Ateist mi , bilim mi der gibi bişey olmuş bu..

Ateist mi, bilim mi sorusuna , ateist diye bir oylama gelmez heralde dimi..:)

Bence bu, ne anket niteliği taşır nede istatistik niteliği taşır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Yukarıda yazıldı ve tekrarlıyorum...

Türkiye gibi nüfusunun % 98'i Müslüman olan bir ülkede, evrim kuramına inananların sayısı % 25,

Bu konuda kararsız olanların sayısı da yaklaşık % 25 dolaylarında.

Dogmatik inançlara bağlı insanların sayısının % 50'de kaldığı görülüyor.

Bu tablo üzerinde olumsuz görüş ileri sürenlere katılamıyorum.

21. Yüzyılda bilimin Türkiye'yi daha da güçlü ışıklarla aydınlatacağına inanıyorum.

Eee ne dimişler...

Bilimin bittiği yerde inanç başlar...

Sevgiyle, bilimle ve umutla kalın... :clover:

Gönderi tarihi:

ne güzel kelimelerle oynamak...bence hiçte böyle sorulması gerekmiyor...anlamak istemeyenler anlamıyor işte... hem inanıp hemde bilimden faydalanmak çok mu garip....o zaman inanıyorum diyene verin bir bez parçası bir sandalet bırakın boş bir yere yaşamaya çalışsın çünkü gelişmelerden faydalanması size göre yanlış....bumudur anlamamız gereken....

bizler cahil değilizki her konuşan hocanın peşine takılalım....

bizler cahil değilizki her bilimsel oluşuma doğru budur,etik budur diye sıkısıkı sarılalım...

bizi yani inançlı,laik,hurafelerle işi olmayan hacıya hocaya tarikata prim vermeyen

inancın allahla kul arasında kalması gerektiğini savunan,bizi koymaya çalıştığınız yer her neresi ise boşa bir çaba...

hurafelerle dolu bir inanca körü körüne inanan,toplulukları fetvalarıyla yönlendiren,çağdaşlıktan uzak,beyin yıkama tarzı verilen bir dinse karşısında durduğunuz...sizden önce biz varız...yok bütün inananlaraysa bu kurnaz çabalarınız....yolunuz açık olsun...bir arpa boyu gidebilirseniz ne ala...

Gönderi tarihi:
ne güzel kelimelerle oynamak...bence hiçte böyle sorulması gerekmiyor...anlamak istemeyenler anlamıyor işte... hem inanıp hemde bilimden faydalanmak çok mu garip....o zaman inanıyorum diyene verin bir bez parçası bir sandalet bırakın boş bir yere yaşamaya çalışsın çünkü gelişmelerden faydalanması size göre yanlış....bumudur anlamamız gereken....

bizler cahil değilizki her bilimsel oluşuma doğru budur,etik budur diye sıkısıkı sarılalım...

bizi yani inançlı,laik,hurafelerle işi olmayan hacıya hocaya tarikata prim vermeyen

inancın allahla kul arasında kalması gerektiğini savunan,bizi koymaya çalıştığınız yer her neresi ise boşa bir çaba...

hurafelerle dolu bir inanca körü körüne inanan,toplulukları fetvalarıyla yönlendiren,çağdaşlıktan uzak,beyin yıkama tarzı verilen bir dinse karşısında durduğunuz...sizden önce biz varız...yok bütün inananlaraysa bu kurnaz çabalarınız....yolunuz açık olsun...bir arpa boyu gidebilirseniz ne ala...

:clover: +1

Gönderi tarihi:

Eğer biri kalkar da evrim mi? Yaradılışmı derse...

Karşılığında bunu bulur..

Evrim bir bilim işidir dostum bilim...

Yaradılış ile ilgili bir problemi varsa insanın danışacağın yer hoca ya da papazdır...

Ve bizlerde bir demokrası refleksi olarak bu anketi yapmak durumunda kalırız..

Yani birileri bilimi yaradılış karşısında etkisiz göstermeye çalışacak...

Ve bizlerde sessiz kalacaktık öylemi..

Yok böyle birşey...

Önce o gitsin cami ve cemaatlerinde bol bol yaradılışı anlatsın...

Sonra kalksın gelsin burada bilime laf etsin...

Olacak şey değil...

Burası doğmalardan kurtarılmak için canını ve kanını hiç çekinmeden dökenlerin Türkiyesi..

Öyle doğmalar karşısında zincirlenmiş, bastırılmış ve sınıflara hayrılmış bir ülke değil...

Yani demokrasi küllanarak her türlü oluşumu dinsel yapıya sokmaya çalışanların sinsi emellerin ülkesi hiç değil...

Burası aydınlığa inanmış ve bilimi felsefe yapmış Mustafa Kemal'lerin ülkesi...

Dini her alana sokmaya çalışan ve kendince emelleirene uygun felsefe yapmaya çalışan, onu görmüş ona inanmışların ülkesi değil...

Öncelikle bu ülkede yaşıyor olan her vatandaş nerede duracağını bileceği bir coğrafyada yaşıyor bilincinde olmalı...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

evrim bir teoridir kanıtlanmamıştır kanıtı olmayanın tek doğru olarak kabul ettirilmek istenmesi yanlıştır.

bırakın insanlar dilediklerine inansınlar, kendi seçimlerini yapsınlar, nasıl istiyorlarsa öyle yaşasınlar.

dini birileri çıkar amaçlı kullanıyor olabilir bu konuda bende katı düşünüyorum din kimseye endekslenmez.

dinsizliğin yerleştirilmeye çalışılmasıda antilaik bir davranıştır.

tartışmak ayrı şey zorlamak ayrı burada kimse kimseyi zorlamıyor, ülke genelinde de zorlandığını sanmıyorum.

herkes fikrini söylemekte özgür tartışmanın zevkide burada karşıt fikir olacak ki kendi fikirlerimiz zenginleşsin.

Atatürk Cumhuriyetine yakışan özgürlüktür, bağımsızlıktır, fikir ve düşünce ifadesinde rahatlıktır.

kimse kimseye neden böyle düşünüyor ve söylüyorsun diyemez.

fikri olan konuşur.

Gönderi tarihi:

İyi güzel de keskin kalem..

Anladığım kadarı ile bende en az senin kadar demokrasi aşığıyım..

Fakaaat..

Evrim kanıtlanmamıştır demen karşısında sessiz kalamam...

Şöyleki sevgili dostum;

Örnğin bir bireyin yumurtadan başlayarak ergin hale gelinceye kadar geçirdiği tüm evreler ontogeni adını alır değilmi?.

Evet...

Bu da ontogenetik evrimdir.

Doğrumudur?..

Evet bilimsel olarak bu böyle...

Pekala; bugün en gelişmiş canlı insandır öyle değilmi?.

Tamam..

O zaman şunu söyleyebilirmiyiz sence...

Bundan milyarlarca yıl sonra değişen ortam koşullarına uyum sağlayan daha gelişmiş canlılar oluşabilir...

Ne dersin...

O zaman aynı hocanın ve papazın görüşüne ne tür ihtiyacımız olurki...

En azında bilim sorguluyor, akıllı ve mantıklı birşeylerle insan önüne geliyor...

Bugün kimse boş değil artık sevgili keskinkalem...

Tabiki düşüncelerinize saygı duyuyorum..

Kimse burada bir inat uğrunada bulunmuyor...

Herkes düşüncesini birşekliyle paylaşmanın gayretinde ki bu da var olma biçimidir...

Sevgi ve saygılarımla....

Gönderi tarihi:

yaradılışla ilgili bir sorunum yok,bilimle bir sorunum yok

bu ülkenin bağımsızlığı için kimlerin kan döktüğünü en az sizin kadar biliyorum sayın dipnot...anlamadığınız galiba bu...

hacının yada hocanın fikrine ihtiyaç duyanların muhatabıysa bu soru benim iletimden rahatsız olmamanız gerekirdi....

burası sınıflara ayrılmış bir ülke değilse..sizin yaptığınız nedir sayın dipnot

hep söylüyorum söyleyeceğimde

inançları kendi emelleri doğrultusunda kullananlarda benim gözümde aynıdır

inançsızlığı referans göstererek kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışanlarda benim gözümde aynıdır...

''Burası doğmalardan kurtarılmak için canını ve kanını hiç çekinmeden dökenlerin Türkiyesi''..... derken kurtuluş savaşında savaşıp kanını dökmüş halkımızın inancını hiçe sayarsanız...bunları duyarsınız...

o halkın din fetvası verenler tarafından nasıl kandırıldığını,Atatürk'ün bunlara karşı verdiği onurlu savaşın inanmak istemesenizde sizin kadar farkında olarak söylüyorum bunları...

Gönderi tarihi:

+1

Gönderi tarihi:
Eğer biri kalkar da evrim mi? Yaradılışmı derse...

Karşılığında bunu bulur..

Evrim bir bilim işidir dostum bilim...

Yaradılış ile ilgili bir problemi varsa insanın danışacağın yer hoca ya da papazdır...

Ve bizlerde bir demokrası refleksi olarak bu anketi yapmak durumunda kalırız..

Yani birileri bilimi yaradılış karşısında etkisiz göstermeye çalışacak...

Ve bizlerde sessiz kalacaktık öylemi..

Yok böyle birşey...

Önce o gitsin cami ve cemaatlerinde bol bol yaradılışı anlatsın...

Sonra kalksın gelsin burada bilime laf etsin...

Olacak şey değil...

Burası doğmalardan kurtarılmak için canını ve kanını hiç çekinmeden dökenlerin Türkiyesi..

Öyle doğmalar karşısında zincirlenmiş, bastırılmış ve sınıflara hayrılmış bir ülke değil...

Yani demokrasi küllanarak her türlü oluşumu dinsel yapıya sokmaya çalışanların sinsi emellerin ülkesi hiç değil...

Burası aydınlığa inanmış ve bilimi felsefe yapmış Mustafa Kemal'lerin ülkesi...

Dini her alana sokmaya çalışan ve kendince emelleirene uygun felsefe yapmaya çalışan, onu görmüş ona inanmışların ülkesi değil...

Öncelikle bu ülkede yaşıyor olan her vatandaş nerede duracağını bileceği bir coğrafyada yaşıyor bilincinde olmalı...

Saygılar...

Evet güzel..

Ama asıl gerçek şu..

Tasarımın açık ve net delilleri olmasına rağmen hatta bu forumdada bazı ateist aradaşların tasarımı kabul etmesine rağmen yaratılış nasıl bir inançsa,

Hiç bir bilimsel delili bulunmamasına rağmen, hala teori olmasına rağmen, evrime inanmakta inançtır..

ee durum böyle olunca..

Anket niteliği taşıdığı için, iki inanç türünü oylarınıza sundum..

Bu, çok doğal ve çok normal..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

-http://dukkan.dharma.com.tr/V1/Pg/BookDetail/Number/22859-

-http://www.biriz.biz/merak/suiletedavi.htm]http://www.biriz.biz/merak/suiletedavi.htm-

Ne alaka dimi?

Sanki elin caponu gitmiş okunmuş suyu araştırmış.

Osmanlılar da delileri suyla tedavi ediyomuş ki? Su sesi iyi geliyomuş. ama orta asya'da suyla işkence de yapılıyomuş.

Sorum şöyle: Şimdi suyu okuyolar tamam. Suyun insan bedenine yararına da bişey demiyorum. Bu suya okunan ayetler hangileri?

Ya suya okunan ayette mesela lehebin ellerini kurutan ayet okunuyosa, yararı olur mu o suyun? elin kurumasın sonra?

Hadi diyelim ki suyu okumak için özel ayetler var, başka neyi okumak için özel ayetler var?

Bu bi yana da, o garibim capon amca bu "okunmuş suyla tedavi" yazısını görse ne der? o kitabı yakmaz mı? adam gitmiş masum masum bi araştırma yapmış dimi? niye kendine mal ediyon?

Ben bilim derim sorunun cevabına.

Ama su gerçekten önemli ve esrarengiz. mesela katı hali kendi sıvı halinin yüzeyinde durabilen tek madde. bide laboratuvar ortamında hala su yapılabilmiş değil diye biliyom.

Gönderi tarihi:
Çok komik olmuş arkadaşım...

Dogmalara inanıyorsun ya...!

Ondan daha kötü bir şey olabilir mi... Hiç değilse bilim deneye dayalı senin inandıkların sadece dogma hayal mahsülü....

Forumda bir arkadaşımızın imzasında bir şey vardı çok güzeldi, bir dakika bulayım onu:

La Boheme arkadaşımızın imzası:

Kuran allahın sözüdür.

Delilin ne ?

Kuranda öyle yazıyor.

Bilmem anlatabildimmmi?????????????? B)

Saygılar

komedi yapmıyoruz işin gırgırındaysan forum oyunları bölümüne müracaat..

benim inancım beni bağlar size danışarak hayatımı yönlendirecek değilim..

hiç değilse bilim kendini sürekli geliştirerek evvelki söylediklerini inkar ediyorda diyebilirsin.. B)

insan *** **** olursa ne anlatsan nafile..koskoca evreni paket yapıp önüne koyacak değilim ya..

bilmem anlayabildin mi?

Gönderi tarihi:
İyi güzel de keskin kalem..

Anladığım kadarı ile bende en az senin kadar demokrasi aşığıyım..

Fakaaat..

Evrim kanıtlanmamıştır demen karşısında sessiz kalamam...

Şöyleki sevgili dostum;

Örnğin bir bireyin yumurtadan başlayarak ergin hale gelinceye kadar geçirdiği tüm evreler ontogeni adını alır değilmi?.

Evet...

Bu da ontogenetik evrimdir.

Doğrumudur?..

Evet bilimsel olarak bu böyle...

Pekala; bugün en gelişmiş canlı insandır öyle değilmi?.

Tamam..

O zaman şunu söyleyebilirmiyiz sence...

Bundan milyarlarca yıl sonra değişen ortam koşullarına uyum sağlayan daha gelişmiş canlılar oluşabilir...

Ne dersin...

O zaman aynı hocanın ve papazın görüşüne ne tür ihtiyacımız olurki...

En azında bilim sorguluyor, akıllı ve mantıklı birşeylerle insan önüne geliyor...

Bugün kimse boş değil artık sevgili keskinkalem...

Tabiki düşüncelerinize saygı duyuyorum..

Kimse burada bir inat uğrunada bulunmuyor...

Herkes düşüncesini birşekliyle paylaşmanın gayretinde ki bu da var olma biçimidir...

Sevgi ve saygılarımla....

sevgili dipnot

ontogenetik ile Darwinist evrim teorisi benzeşmez.

evet insan spermanın yumurta ile döllenmesi ile oluşmaya başlar

bütün canlı türlerinde de aynısı olur.

ve evrimin asıl çıkmazıda budur.

canlı neden çiftleşme sonucu oluşur? buna cevap veremez.

o halde çiftleşmeninde evrime uğraması gerekir ama milyonlarca

yıldır canlılar aynı yöntemle çiftleşir ve oluşan canlı kendi türüdür.

ilk hali madde ile başlar denildiğinde birden bire bu oluşum çiftleşme yoluna

dönüşmekte, bunu açıklaması yok? eğer madde canlıya dönüşmesinde bir tesadüf

sonucu gerçekleşmiş ise o zaman o tesadüfün daimi olması gerekir.

eğer bir kez olabiliyorsa her zaman olmalı. ama öyle olmuyor.

bu anket ise hatalı bir anket, hocamı papazmı, bilimmi biri ibadeti yönetir

diğeri hayatın gerekliliği olan sistemi, yani karşılaştırılamaz. hocaların, papazların

bilime karşı geldikleri yok ki! bu ifade çiftçi mi? doktor mu? karşılaştırmasına

benzer. her ikisininde branşları farklıdır. onlar arasında seçim yapılmaz.

ve bilim bir kesime ait değildir, gayet tabi inançları olanlarda bilimsel araştırma

yaparlar. aksini düşünmek abes. burada bir kısım arkadaşların yaptığı yanlışta bu

bilim ateistlere aittir gibi bir idda ortaya atıyorlar, bu durumda bilim adamlarının

hepsinin inançsız olması gerekir ve ateistlerin bilime tapınması gerekir.

bilim bir tapınma aracı olmadığı için tüm insanlığa açıktır. insanlığın hizmetindedir.

evrim bir araştırma teorisi diye kanıtsız kabul edilmesi de gerekmez evrimi reddetmek

bilimi reddetmek değildir. bir teoriye katılmamaktır.

selametle

yaradılışla ilgili bir sorunum yok,bilimle bir sorunum yok

bu ülkenin bağımsızlığı için kimlerin kan döktüğünü en az sizin kadar biliyorum sayın dipnot...anlamadığınız galiba bu...

hacının yada hocanın fikrine ihtiyaç duyanların muhatabıysa bu soru benim iletimden rahatsız olmamanız gerekirdi....

burası sınıflara ayrılmış bir ülke değilse..sizin yaptığınız nedir sayın dipnot

hep söylüyorum söyleyeceğimde

inançları kendi emelleri doğrultusunda kullananlarda benim gözümde aynıdır

inançsızlığı referans göstererek kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışanlarda benim gözümde aynıdır...

''Burası doğmalardan kurtarılmak için canını ve kanını hiç çekinmeden dökenlerin Türkiyesi''..... derken kurtuluş savaşında savaşıp kanını dökmüş halkımızın inancını hiçe sayarsanız...bunları duyarsınız...

o halkın din fetvası verenler tarafından nasıl kandırıldığını,Atatürk'ün bunlara karşı verdiği onurlu savaşın inanmak istemesenizde sizin kadar farkında olarak söylüyorum bunları...

:clover:

Gönderi tarihi:
bu anket ise hatalı bir anket, hocamı papazmı, bilimmi biri ibadeti yönetir

diğeri hayatın gerekliliği olan sistemi, yani karşılaştırılamaz. hocaların, papazların

bilime karşı geldikleri yok ki! bu ifade çiftçi mi? doktor mu? karşılaştırmasına

benzer.

ha ha ha... cevaba bak hele. hocanın falan bilime karşı gelip gelmediğini sormamış ki? yada öyle bişeyde dememiş ki? ne alakası var soruyla cevabının? ben özetliim mi size ne demek istemişler?

Mahallenin hocahanım yada imamının okunmuş suyu ve kuvvet macunu mu?

Yoksa ürolog Prof. Dr. Mülazım Yıldırım'ın bilimsel tedavisi mi?

yada şöyle söyleyim, belki onu kavrarsınız.

Ömer Çelakıl'ın Kur-ana bakıp "şu tarihte deprem olabilir" demesi mi?

Yoksa Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın "Depremin ne zaman olacağı belli olmaz, hazırlıklı olun" demesi mi?

yada bide şöyle açıklayım.

Kafan binbir sorunla cebelleşken yani şirazen kaymışken imamın gelip bişeyler bişeyler söyleyip yüzüne tükürmesi mi?

Yoksa psikolog Prof. Dr. Arif Verimli'nin sana bi terapi uygulayıp yüzüne gülümsemesi mi?

bak bunu da kavramazsan bide şu var.

Hoca/Papaz mı?

Bilim mi?

Şimdi mümkünse cevabımı alayım ben, olur mu?

Gönderi tarihi:
Mahallenin hocahanım yada imamının okunmuş suyu ve kuvvet macunu mu?

Yoksa ürolog Prof. Dr. Mülazım Yıldırım'ın bilimsel tedavisi mi?

yada şöyle söyleyim, belki onu kavrarsınız.

Ömer Çelakıl'ın Kur-ana bakıp "şu tarihte deprem olabilir" demesi mi?

Yoksa Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın "Depremin ne zaman olacağı belli olmaz, hazırlıklı olun" demesi mi?

ee biz ne yaptık, hocayımı seçtik..:)

Bak bilim ful gidiyor..

Bende bilim seçeneğini oyladım..

Şimdi yaratılışlı reddetmiş mi oldum..?

Yada bilmi seçtik diye evrimim mi destekledik.. :)

Saygılar..

Gönderi tarihi:
ee biz ne yaptık, hocayımı seçtik..:)

Bak bilim ful gidiyor..

Şimdi yaratılışlı reddetmiş mi olduk..

Yada bilmi seçtik diye evrimim mi destekleedik.. :)

Hayır ikiside olmadı..

Çünkü evrimin temeli tesadüflerdir, bilmin temeli ise niceliktir, niteliktir, gözlemdir, akılcılıktır, mantıktır..

Saygılar..

Ne alakası var?

benim gördüğüm kadarıyla verdiğim cevap cuk diye oturmuş. çünkü soruda sorulmak istenen şeyle, arkadaşın anladığı şey farklı hemde çok çok farklı. aslına bakarsan şu an senin verdiğin cevapta benim söylediğim şeyle çok alakasız. ya nerden kaynaklanıyo bu yanlış anlamalar?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.