Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Varoluş..  

54 üye oy verdi

1. 1. Nasıl var olduk..?

• Yaratılış..
      37
    • Evrim..
      17

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Sevgili angel bu bahsettiğin şey evrim değildir..

Evrime delil teşkil etmez..

Bir çok kimsenin kafasını bu tür bilgilerle karışmaktadır..

İnsan geni çok zengin çeşitlilik gösterir..

İnsan değişik şartlarda ve ortamlarda yaşabilmesi için yaratan, genlere öylesine muazzam çeşitlilik koymuşturki burada akıl durmaktadır..

Bu olaya varyasyon denir..

Varyasyonlarla evrime delil teşkil etmezler..

Varyasyonlarda genetik bilgi nesilden nesile aktarılmaz..

Ama evrime göre aktarılır..

Aslında karıştırdıkları nokta bu nokta..

Doğal şartlar henüz anne karnında yeni oluşmakta olan embiryoyu, ortam şartlarına göre etkileyip değiştirmektedir.

Ama bir sonraki nesle yine o sabit gen kopyalanmaktadır..

Bu yüzden gen zenginliğiyle evrim teorisi karışmasın..

Saygılar..

Sağol teşekkür ederim aslında ben de böyle bir şey demeye çalışıyordum ama adlandıramadığım için öyle tabir ediyordum. Öğrenmiş oldum, demek ki demek istediğimin bi adı varmış :)

• Cevaplar 113
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Ama şuna inanıyorum, değişen yaşam koşulları insanları hayvanları tüm canlıları etkiler. 21. yüzyıldayız ve yediğimiz şeyler, içtiğimiz şeyler, yaşam koşullarımız ve yaptığımız herşey insan var olduğundan beri değişmektedir ve insanlar da bu değişime biyolojik olarak uyum sağlamaktadır,

20 lik dişer ve malum tüyler bir işe yaramıyorlar

uyum sağlamak demek, 20 lik dişlerin işe yaramaması demek değil

koltuk altı ve bacak tüylerinin işe yaramamıası demek değil

yediğimiz şeyler yüzünden 20 lik dişerin zamanla deforme olması başka, çiğnemenin 20 lik dişlerde olmaması başkadır

yani 20 lik dişler bir işe yaramıyorlar ve doktorlar sorun olmasa bile çekilmesini tavsiye ediyorlar

bu yazdıklarım dışında başka biyoloıjik faktörlerde var henüz fırsat bulamadığımız için diş ve tüy olayıyla örneklemeye çalışıyoruz

bütün bunlar mükemmel tasarımı gölgelemektedir ve evrim için deliller oluşturmaktadır

Gönderi tarihi:

20 lik dişlerin bazı insanlarda rahatsızlık doğurması, değişen çevre koşyllarıyla birebir etkileşimlidir..

Annelerimizin rahmine sağlam DNA larımızla geliyoruz ama, daha ana karnında ilk günden itibaren çevre şartları bizlerin şekilenmesinde rol oynamak için devreye giriyor..

Örneğin DNA da yirmilik diş problem çıkarmayacak şekilde ve nerede çıkacağı belli bir şekilde şifrelenmiştir..

Ama kimyasallar, sağlıksız beslenme, havadaki gaz değişim oranı, gıdalar vs..vs derken, iş değişiyor..

Ve sadece yirmilik dişlerde değil, hormonal dengede, vücudun savunma mekanızmalarında, saçlarda, tırnaklarda ve bir çok organda bu etken vardır..

Dolayısıyla bu dış etkenleri kimse inkar edemez..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
20 lik dişer ve malum tüyler bir işe yaramıyorlar

uyum sağlamak demek, 20 lik dişlerin işe yaramaması demek değil

koltuk altı ve bacak tüylerinin işe yaramamıası demek değil

yediğimiz şeyler yüzünden 20 lik dişerin zamanla deforme olması başka, çiğnemenin 20 lik dişlerde olmaması başkadır

yani 20 lik dişler bir işe yaramıyorlar ve doktorlar sorun olmasa bile çekilmesini tavsiye ediyorlar

tamam kabul edelim ki işe yaramıyorlar, tamam haklısın ikisi de sıkıntı veren şeyler, ben de bi ara tüylere kafayı yormuştum ama var işte ne biliyim neden var, peki bilimsel olarak neden var ki???

yalnız 20lik dişlerle ilgili yazdığımı yanlış yorumlamışsın; mesela düşünelim;

eski devirleri düşünelim dişçiler yoktu, insanların dişleri çürüyüp dökülüyordu ve yerine gelen 20lik dişler boşluğu dolduruyordu. ama bilim geliştikçe dişlerin çürüyüp gitmesi yerine dolgu yapılmaya başlandı bu da çok fazla dişe sebep oldu. Belki de bilim dişe dolgu yapmak yerine çekmeliydi :) Ya böyleyse... Böyle değil diyemediğimiz gibi böyledir de diyemeyiz ve sadece düşünce olarak kalır.

Ya da eski devirlerden beri insanların çene yapıları küçülmüş olabilir de ki benim çenem küçük olduğundan dolayı 2 dişim çekildi :) 20likler de yolda onlar da çekilcek, 28 dişli olcam :) işte bak bende ki diş sayısı 28 diye herkes de 28 değildir ama benim çocuklarım da olursa onların da çene yapılarının küçük olma olasılığı var :)

Ve lütfen tüylerle 20liklerden daha bahsetmeyelim çünkü ben de bilsem sana anlatcam ama sadece fikir yürütebilirim doğru budur diyemem sana!

Gönderi tarihi:
yalnız 20lik dişlerle ilgili yazdığımı yanlış yorumlamışsın; mesela düşünelim;

eski devirleri düşünelim dişçiler yoktu, insanların dişleri çürüyüp dökülüyordu ve yerine gelen 20lik dişler boşluğu dolduruyordu. ama bilim geliştikçe dişlerin çürüyüp gitmesi yerine dolgu yapılmaya başlandı bu da çok fazla dişe sebep oldu. Belki de bilim dişe dolgu yapmak yerine çekmeliydi Ya böyleyse... Böyle değil diyemediğimiz gibi böyledir de diyemeyiz ve sadece düşünce olarak kalır.

:clover::clover:

İlginç, farklı ve güzel bir yorum.. :)

Gönderi tarihi:
eski devirleri düşünelim dişçiler yoktu, insanların dişleri çürüyüp dökülüyordu ve yerine gelen 20lik dişler boşluğu dolduruyordu. ama bilim geliştikçe dişlerin çürüyüp gitmesi yerine dolgu yapılmaya başlandı bu da çok fazla dişe sebep oldu. Belki de bilim dişe dolgu yapmak yerine çekmeliydi Ya böyleyse... Böyle değil diyemediğimiz gibi böyledir de diyemeyiz ve sadece düşünce olarak kalır.

arkadaşlar

hala 20 lik dişelerin zaman içindeki alışkanlıklar tedaviler dolayısıyla deforme olduğunu düşünüyorsunuz ( o da evrimin konusu ama neyse mevzu o değil)

anlatılmak istenen bu değil, belki o konuda haklısınız ona bir şey diyemem

ama asıl mevzu şu

20 lik dişlerde çiğneme olmaz diyorum, dolayısıyla hiçbir işe yaramaz

bütün dişleriniz sağlam olsada, bütün dişleriniz dolgulu olsada

ömür boyu hiç dişçiye gitmesenizde

20 lik dişlerin olumlu hiçbir fonksiyonu yoktur

daha bacak ve koltuk altı tüylerini tartışmıyorum bile (bahsetmemi istemediğiniz için)

Gönderi tarihi:

Geçtiğimiz yüzyılın başlarında evrimcilerin idda ettikleri yüz küsür işlevsiz organ, bugün işlevli hale gelmiştir..:)

Artık gerisini siz düşünün..

20 lik dişlerle tüy meselelerine bir hafta boyunca en mantıklı cevapları vermiştim..

İkna olmadıysan yapacak bişey yok..

Ama hiç bir zaman bunlar evrime delil teşkil etmez..

Hele birde erkek memesi konusu açtınız, açılmasıyla kapanması bir oldu..

Çünkü evrim sürecine ters bir durum söz konusudur..

Erkekler kadın popülasyonundan türemiştir gibi bir sonuca varılırki, sanırım bunuda savunacak değilsiniz..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Geçtiğimiz yüzyılın başlarında evrimcilerin idda ettikleri yüz küsür işlevsiz organ, bugün işlevli hale gelmiştir..

evrim modernleşti, bilim modernleşti, teknoloji inanılmaz bir sıçrama gerçekleştirdi

yapay kalp bile yapılmaya başlandı

kalp nakli zaten yapılıyor

hiçbir şey eskisi gibi değil

20 lik dişlerle tüy meselelerine bir hafta boyunca en mantıklı cevapları vermiştim..

İkna olmadıysan yapacak bişey yok..

ikna olabilmemiz için örnek göstermelisin, ben size sürekli örnek gösteriyorum yada örneklenecek bir şey belirtiyorum

Hele birde erkek memesi konusu açtınız, açılmasıyla kapanması bir oldu..

O konu kapanmadı, çok bunalmayalım diye şimdilik askıda, yeri gelince tekrar değiniriz ama kısaca şunu belirteyim, erkek memeleri bir işe yaramıyor, memeler süt vermek içindir, emzirmek içindir başka bir fonksiyonu yoktur, bu görevi kadınlar üstlendiği için erkek memeleri işlevini kaybetmiştir. Milyonlarca milyarlarca yıllık süreçte işlevini ihtiyaçlara ve ayak uydurmaya göre ayarlayan değiştiren(biyolojik olarak) her şey evrime delil (kanıt değil) teşkil eder.

Gönderi tarihi:
O konu kapanmadı, çok bunalmayalım diye şimdilik askıda, yeri gelince tekrar değiniriz ama kısaca şunu belirteyim, erkek memeleri bir işe yaramıyor, memeler süt vermek içindir, emzirmek içindir başka bir fonksiyonu yoktur, bu görevi kadınlar üstlendiği için erkek memeleri işlevini kaybetmiştir. Milyonlarca milyarlarca yıllık süreçte işlevini ihtiyaçlara ve ayak uydurmaya göre ayarlayan değiştiren(biyolojik olarak) her şey evrime delil (kanıt değil) teşkil eder.

Neden askıya aldınız..:)

Evrime delil teşkil etmedi diye mi..

Sadece bu değil, evrime delil teşkil eder dediğiniz herşey böyle, yeterki gerçekten tarafsızca ve gerçekten bilimselce irdeleyin..

Ben buna her zaman hazırım..

Din adına hiç bir şeyde söylemeyeceğim..

Yeterki buraya evrimden delil getirinde birlikte inceleyelim, bakarsınz benide evrime inandırırsınız..:)

evrim modernleşti, bilim modernleşti, teknoloji inanılmaz bir sıçrama gerçekleştirdi

yapay kalp bile yapılmaya başlandı

kalp nakli zaten yapılıyor

hiçbir şey eskisi gibi değil

Demekki bilim ilerledikçe evrimin bütün argümanları böyle kaybolup gidecek..:)

Zaten DNA nın keşfi evrim teorisini çok yıprattı hatta geçersiz kıldı..

Çünkü daha önce kabataslak, mutasyon denilip geçiyorlardı yada bilmem kaç küsür işlevsiz organ var diyorlardı..

Ama gün geldi işlevsiz dedikleri organların sayısı yüzlerden 2' ye 3' e düştü..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Neden askıya aldınız..

nedenini bir sonraki cümlede açıkladım ve bunuda yeterli görmeyip evrime delil teşkil edeceğinide belirttim

Sadece bu değil, evrime delil teşkil eder dediğiniz herşey böyle, yeterki gerçekten tarafsızca ve gerçekten bilimselce irdeleyin..

evrim, antropoloji bilim dalının en temel kuramıdır, her yerde karşımıza çıkar bütün saygın resmi akademilerin konusudur. Burada tarafsızca bakmak önemli değil, sonuçta en saygın bilim adamlarının konusu, onlar boşuna uğraşmıyorlar.

Evrimi bu kadar saf dışı bırakmaya çalışmadan önce bütün saygın bilimsel araştırmaların iptal olmasını sağlamalısınız

tübaitak'a bir mail gönderin siz yanlış bir şeyi inceliyorsunuz evrim falan saçmalıktır deyin iptal etsinler

Yeterki buraya evrimden delil getirinde birlikte inceleyelim, bakarsınz benide evrime inandırırsınız

Evrime inanmanız mümkün değil, çünkü tarafsız düşünemezseniz, eğer evrim gerçekse adem ile havvayı inkar etmiş olursunuzki bu dinden çıkmanız için yeterlidir.

Demekki bilim ilerledikçe evrimin bütün argümanları böyle kaybolup gidecek..

Evrimin argümanları daha iyisini bulmak için değişir ve hep öyle olmuştur, bu çok doğaldır

Evrim teorisi çöker ama evrim çökmez, evrimi destekleyen yeni teoriler gelir, buda çok doğaldır

Tübitak hala evrimle yoğun bir şekilde ilgilenmektedir, üniversitelerde eğitim konusudur ve hiçbir şekilde çökmemiştir.

Zaten DNA nın keşfi evrim teorisini çok yıprattı hatta geçersiz kıldı..

DNA evrim için çok destekleyici oldu, çünkü artık canlının gen yapısı daha iyi inceleniyor, şifresini bile çözdüler, işe yaramayan kodlar bile keşfettiler.

Ama gün geldi işlevsiz dedikleri organların sayısı yüzlerden 2' ye 3' e düştü..

Böyle bir bilimsel makale yok, hayal ürünüdür

Gönderi tarihi:
Evrim teorisi çöker ama evrim çökmez, evrimi destekleyen yeni teoriler gelir, buda çok doğaldır

:))))

Dedimya bilimsel bir olay falan değil bu evrim, tamamen ideolojik..

Varsanda yoksanda varsın..:))

Ve işte ıspatı yukarda..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Ve işte ıspatı yukarda..

hayır ispatı akademilerde

akademiler boş, yalan, iftira bir şeyi incelemez

Quantum teorisi, Bing Bang teorisi, Evrim teorisi

Akedemiler boş şeyleri incelemez, bilimde ideoloji yoktur, olsaydı bilim kaosta olurdu

Gönderi tarihi:
:))))

Varsanda yoksanda varsın..:))

Ve işte ıspatı yukarda..

Saygılar..

Son günlerde, modern bilimin Darwin’in evrim teorisini tamamen reddettiği şeklinde savlar HY takma ismi ile evrime ve bilime karşı mücadele eden kişi ve kişilerce, ve belli bazı çevrelerce sık sık yinelenmektedir. Bu savlar tamamen gerçek dışı olup evrimle ilgili olarak toplumumuzu yanıltma amacını taşımaktadırlar. Günümüzde biyoloji alanında yapılan eğitim, öğretim ve araştırmalar evrimi temel almaktadır. Evrim biyolojideki en önemli kavramdır. Evrimden sözetmeden biyoloji öğretmek periyodik cetveli anlatmadan kimya öğretmeye benzer. Ülkemizde ve dünyada bazı kimseler dinsel kaygılarla evrime karşı çıkmaktadırlar.

Evrim olgusu dünyanın döndüğü gerçeği kadar gerçektir. Bugün binlerce bilim adamı evrimin olup olmadığı konusunda değil, evrimin nasıl olduğu konusunda araştırma yapmaktadırlar

Prof. Dr.Aykut Kence (ODTÜ Biyoloji Bölümü)

http://www.universite-toplum.org/pdf/pdf.php?id=62

Evrim fikrinin ilk ortaya atıldığı zamandan beri (-Aristo ile başlar) bu konu tartışılagelmiş, son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar ile bir teori olmaktan çıkıp, “Bilimsel bir gerçek” haline gelmiştir. Ancak son zamanlarda Bilimsel birçok kanıt ile desteklenmiş olan evrim görüşüne karşın, bilimsel olmayan ve Bilimsel olarak da tartışılması bile mümkün olmayan bir görüş “- Akıllı Tasarım Fikri” topluma ve genç beyinlere ilköğretim ve lise biyoloji ders kitaplarına konularak okutulmaktadır.

Prof. Dr. Murat Özmen

Biyoloji Bölümü Başkanı

http://www.inonu.edu.tr/gunluk/?p=204

Bilimsel yaklaşımla ilişkisi olmayan "yaradılış görüşü" ya da günümüzdeki ifadesi ile "akıllı tasarım modeli" evrim görüşünün alternatifi bilimsel bir modelmiş gibi topluma aktarılmaya çalışılmaktadır. Dolayısıyla, bilimsellikten uzaklaştırılan yeni kuşakların bilimsel olan ile olmayanı ayırt edemeyecek şekilde yetişmeleri, böylece sorgulayamayan, araştırmayan bireyler olmaları amaçlanmaktadır.

http://www.inonu.edu.tr/evrimsempozyumu/

"Kendi bilgi ve niteliklerini veya mallarını överek karşısındakini kandıran, dolandıran biri"nin, "Aldatmak amacıyla bilerek ve gerçeğe aykırı olarak söylediği söz" lerini bilim sanan sen kralx, hayatın boyunca bir biyoloji kitabı alıp okudun mu, ya da eline bir tane bilimsel yayın alıp "içinde ne var" diye baktın mı?

Hiç sanmıyorum... Kerameti kendinden menkul , ne idüğü belirsiz birinin taraftarlığını yaparak ancak kendini ve çevrendeki bilgisizleri kandırabilirsin.

"Ben size evrimi öğretecek kadar biliyorum" diyerek ortaya çıktığın "Öğrenim görmemiş, okumamış" cesaretinle ne durumlara düştüğünü gördük. Daha, içeriğinde ne anlatıldığı konusunda fikrin olmadan, sırf "Öğrenim görmemiş, okumamış" cesaretinle "etki yazılmamış...bilimsel değil...çöpe gitti" savunmalarınla kime hizmet ettiğinin dahi farkında değilsin.

En azından iletimin başında yaptığım alıntıları oku da, işin asıl ehillerinin bu konuda ne dediklerinden fikrin olsun. Öyle olur olmaz yerlerde "evrim bilimsel değildir" diye sallayarak olmuyor bu işler...

Gönderi tarihi:
En azından iletimin başında yaptığım alıntıları oku da, işin asıl ehillerinin bu konuda ne dediklerinden fikrin olsun. Öyle olur olmaz yerlerde "evrim bilimsel değildir" diye sallayarak olmuyor bu işler... (yam yam)

evet katılıyorum

zaten "evrim bilimsel değildir" diyen birinin evrim hakkında ders verecek birikime sahibim imasında bulunması çok büyük bir kaos yaratır.

Gönderi tarihi:

Evrim Bilimsel bir kanıt değildir, bir teoridir ortada bilimselliği kanıtlanmış bir sonuç yok. ama buna rağmen kanıtsız teorinin kabulu konusunda çok ısrarcı bilimselciler var. ve nedense evrimden ne anladıklarını tam olarak açıklamazlar. maddenin ilk halinden son haline kadar geçirdiği süreye evrim denir. ama bu evrim ne yaratılışı açıklamaktadır nede maddenin tam olarak ne kadar değişebileceğini açıklamaktadır. madde değişir bunu biliyoruz ama ne kadar değişir bu sürece etken oluşturan koşullar nelerdir? evrimin araştırılma konusu budur.

Evrime inanarak yaratılışı inkar etmekte bilimsel değil, çünkü evrim başlangıcı ve sonucu açıklayan ve kanıtlayan bir buluş ortaya koymamıştır. Ben evrime inanıyorum öyle ise bir yaratıcı yoktur demek kişilerin kendi düşüncelerine göre bir tutamaçtır.

Gönderi tarihi:
Evrim Bilimsel bir kanıt değildir, bir teoridir ortada bilimselliği kanıtlanmış bir sonuç yok

Evrim bilimseldir dedik.

Evrim bilimsel bir kanıttır demedik

Evrime inanarak yaratılışı inkar etmekte bilimsel değil, çünkü evrim başlangıcı ve sonucu açıklayan ve kanıtlayan bir buluş ortaya koymamıştır.Ben evrime inanıyorum öyle ise bir yaratıcı yoktur demek kişilerin kendi düşüncelerine göre bir tutamaçtır.

Kimse evrime inanarak Allah'ı dini inkar etmemiştir, bunun için bir sürü etken var, forumda sürekli tartışılıyor ayrıntılar

madde değişir bunu biliyoruz ama ne kadar değişir bu sürece etken oluşturan koşullar nelerdir? evrimin araştırılma konusu budur.

evet bunu çözecek bu bilimsel araştırmadır, Kur'an-ı Kerim değil.

Gönderi tarihi:
Evrim bilimseldir dedik.

Bende Bilimsel araştırmadır dedim. Ancak;

Evrim bilimsel bir kanıttır demedik

öyle ise neden kanıtsız olana bu kadar tabisiniz?

Kimse evrime inanarak Allah'ı dini inkar etmemiştir, bunun için bir sürü etken var, forumda sürekli tartışılıyor ayrıntılar

evet bunu çözecek bu bilimsel araştırmadır, Kur'an-ı Kerim değil.

Evrimciler Allah'ı inkar eder, inanca altarnatif bulmaya çabaladıkları için evrime tutulurlar.

Bende tartışmayı Kuran'ı Kerim çözecek demedim.

Ama görülüyor ki meselemiz Kuran'ı Kerim. adını zikretmemiş olsakta birilerince hedef alınan O'dur. Anlaşılan.

Gönderi tarihi:

Evrimciler Allah'ı inkar eder, inanca altarnatif bulmaya çabaladıkları için evrime tutulurlar.

retmemiş olsakta birilerince hedef alınan O'dur. Anlaşılan.

"Evrim olgusu dünyanın döndüğü gerçeği kadar gerçektir. Bugün binlerce bilim adamı evrimin olup olmadığı konusunda değil, evrimin nasıl olduğu konusunda araştırma yapmaktadırlar."

Prof. Dr.Aykut Kence (ODTÜ Biyoloji Bölümü)

Yukarıdaki ifadeler size ne çağrıştırıyor sayın Keskinkalem?

Sizin kanıtsız dediğiniz şey evrim değil, "Evrim Teorisi" dir. Ancak zaten bilimsel teoriler sizin bildiğiniz anlamda asla ve asla kanıtlanamazlar.

"Evrim fikrinin ilk ortaya atıldığı zamandan beri (-Aristo ile başlar) bu konu tartışılagelmiş, son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar ile bir teori olmaktan çıkıp, “Bilimsel bir gerçek” haline gelmiştir. Ancak son zamanlarda Bilimsel birçok kanıt ile desteklenmiş olan evrim görüşüne karşın, bilimsel olmayan ve Bilimsel olarak da tartışılması bile mümkün olmayan bir görüş “-Akıllı Tasarım Fikri” topluma ve genç beyinlere ilköğretim ve lise biyoloji ders kitaplarına konularak okutulmaktadır."

Prof. Dr. Murat Özmen

Biyoloji Bölümü Başkanı

Altı çizili yerlere dikkat edin sayın Keskinkalem... Siz, "Ama H.Y öyle söylemiyor, böyle söylüyor" derseniz, bakın onun yanıtını da vermiş bilim adamlarımız ;

"Son günlerde, modern bilimin Darwin’in evrim teorisini tamamen reddettiği şeklinde savlar HY takma ismi ile evrime ve bilime karşı mücadele eden kişi ve kişilerce, ve belli bazı çevrelerce sık sık yinelenmektedir. Bu savlar tamamen gerçek dışı olup evrimle ilgili olarak toplumumuzu yanıltma amacını taşımaktadırlar."

Gönderi tarihi:

Bende tartışmayı Kuran'ı Kerim çözecek demedim.

Ama tartışmayı Kur'an-ı Kerim çözmüş

Adem ile havva'yı tanrı yaratmış, şu anki inasonuğlu gibi

insanı bir damla su veya çamur yada balçıktan yaratmıştır

canlılar hiç değişim(evrim) geçirmeden bugünkü halleriyle yaratılmıştır

şimdi bilim adamları neden hala evrimle uğraşıyorlar ? islam dini açıklamış zaten

Kanıtlamak yada kanıtlanmasına yardımcı olmak için bu kadar alakalıyız

Çünkü canlıların oluşumunu nasıl geliştiğini durumun ne olduğunu nereye varacağını Kur'an-ı Kerim değil, evrim teorisi çözecek.

Başka bir alternatif yok deneylemek için

Gönderi tarihi:
Ama tartışmayı Kur'an-ı Kerim çözmüş

Adem ile havva'yı tanrı yaratmış, şu anki inasonuğlu gibi

insanı bir damla su veya çamur yada balçıktan yaratmıştır

canlılar hiç değişim(evrim) geçirmeden bugünkü halleriyle yaratılmıştır

şimdi bilim adamları neden hala evrimle uğraşıyorlar ? islam dini açıklamış zaten

Aksini ispat et ****** yapma.

Gönderi tarihi:
"Ben size evrimi öğretecek kadar biliyorum" diyerek ortaya çıktığın "Öğrenim görmemiş, okumamış" cesaretinle ne durumlara düştüğünü gördük. Daha, içeriğinde ne anlatıldığı konusunda fikrin olmadan, sırf "Öğrenim görmemiş, okumamış" cesaretinle "etki yazılmamış...bilimsel değil...çöpe gitti" savunmalarınla kime hizmet ettiğinin dahi farkında değilsin

Yamyam kusura bakma ama yine her zamanki gibi kişiliğimi hedef almışsın..

Ben sadece herşeyi merak eden ve araştıran biriyim arkadaşım..

Ben bilimsel konuşmasamda sen bilimsel cevaplar ver, bilen sen ol, bilimsel düşünen sen ol, cahil olan ben olayım..

Gelelim konuya..

Aslında uzayda mutlak bir boşluk yoktur..

Bu konuda bir çok deney yapılmıştır, örneği toriçelli deneyi..

Bilim adamları vakum oluşturumaya çalışmışlardır ama tabiki mutlak boşluk elde edilememiştir..

Uzayın daha farklı bölgelerinde yada gözlemlediğimiz uzay alanının dışında mutlak boşluk var mı yok mu sorusunun cevabı hala aranmaktadır..

Uzay boşluğu dediğimiz alanda, elektromanyetik dalgalar, kozmik ışınlar ve kütle çekimlerinin olduğu bilimsel birşeydir..

Örneğin güneşten gelen UV ışınlarının bize gelene kadar izlediği yol elbette uzaydır..

Ama bunlara madde diyebilir misiniz..?

MAdde nerede dememdeki kasıt budur..

Saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.