Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ilk defa ki bir Türk Fransiz forumu girdim, dini konulara gittim ve söyledim : DIEU EST TURQUE ! ( Tanrim o bir türk kadin )...

Belki Türkler fransa'ya veya avrupa'ya biliyorsunuz... biraz çok fazla dinci onlar bazen... haha ne komik oldu !

Kadin yeri büyük üç dinleri nerde ? YOK !

Kiristyanlik, Islam, veya yehudiler dini, ideoloji olarak fasist ideolojiler'dir !

Neden bir yeni dini laik sosyal demokrat nerde en büyük yeri o kadinlar için ?

Onlar pardon demek için bu 2 000 yil için !

Hümanizt bir dini : Kadin ! Bir Türk kadin ! Deme ?

Ne düsünüyorsunuz sizin ?

Kadin,

Kimi der ki kadın

Uzun kış gecelerinde

Yatmak içindir.

Kimi der ki kadın yeşil bir

Harman yerinde dokuz zilli

Köçek gibi oynatmak içindir.

Kimi der ki ayalimdir.

Boynumda taşıdığım vebalimdir.

Kimi der ki hamur yoğuran

Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal

O benim kollarım bacaklarım.

Yavrum, anam, karım, kız kardeşim

Hayat arkadaşımdır.

Gönderi tarihi:
Ilk defa ki bir Türk Fransiz forumu girdim, dini konulara gittim ve söyledim : DIEU EST TURQUE ! ( Tanrim o bir türk kadin )...

Belki Türkler fransa'ya veya avrupa'ya biliyorsunuz... biraz çok fazla dinci onlar bazen... haha ne komik oldu !

Kadin yeri büyük üç dinleri nerde ? YOK !

Kiristyanlik, Islam, veya yehudiler dini, ideoloji olarak fasist ideolojiler'dir !

Neden bir yeni dini laik sosyal demokrat nerde en büyük yeri o kadinlar için ?

Onlar pardon demek için bu 2 000 yil için !

Hümanizt bir dini : Kadin ! Bir Türk kadin ! Deme ?

Ne düsünüyorsunuz sizin ?

Biri bu yazıyı tercüme edebilir mi..?

Lütfen...

Gönderi tarihi:
Biri bu yazıyı tercüme edebilir mi..?

Lütfen...

Biraz sabır Sayın xlark tades... :sweatingbullets:

Sayın Aurel yabancı ve Türkçe bilmiyor.

Sevgili la_bohéme kendisine yardımcı olmaya çalışıyor.

Yazısının tercümesini yapmış ancak mod'da olduğu için henüz çıkmadı daha...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Fransanın cumhurbaşkanı adayı bir kadın ve o geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı, Fransada kadınlar erkeklerle eşit değiller. teoride ve kanunda hakları eşit görülsede gerçekte öyle değil, diye bir yorum yaptı.

Mustafa Kemal Avrupalı kadınlardan önce Türk kadınına eşitlik hakkını verdi, ve oda bir müslümandı, peygamberimiz hz. Muhammed (s.a.v) kendi bulunduğu çağda bir devrim niteliğinde kadına o zamana kadar toplum tarafından tanınmamış hakkı vermiştir. Hristiyanlığın ilk yayılma döneminde Hz. Meryem'e Allah git ibadet edenlerle birlikte ibadet et diye buyurmuştur, ki o çağda Yahudiler kadınları mabedlere almazlardı. buna rağmen Allah bu yanlışı insana bildirdi ama insanoğlu erkek egemen toplumda kadını kendisi ile aynı safta ve eşit görmek istemedi. bu geleneksel bir tavırdır. dinlerle alakası yoktur tamamen erkek hegamonyasından kaynaklanır.

kadın fiziksel özelliğinden ötürü erkekler için bir cazibe merkezidir. ancak onu kendisi ile bir tutmak istememesi tamamen egosal bir tavırdır ve cahiliye dönemlerine aittir. halen dünyanın pek çok yerinde kadın hak etmiş olduğu yeri alamamıştır ve bunun dinlerle bir alakası yok. erkeklerin çok uzun zamandan beri sahip oldukları toplumsal liderlik egosuna bağlıdır ve kadına hayranlık duyuyor olsada bunu ifade etmekte zorlanır. espirili bir yazı ile noktalıyorum.

Okyanusun ortasındaki ıssız adalarda aşağıdaki kimseler ayrı ayrı mahsur kalmış.

2 İtalyan erkek, bir İtalyan kadın

2 Fransız erkek, bir Fransız kadın

2 Alman erkek, bir Alman kadın

2 Yunan erkek, bir Yunan kadın

2 İngiliz erkek, bir İngiliz kadın

2 Bulgar erkek, bir Bulgar kadın

2 Japon erkek, bir Japon kadın

2 Çinli erkek, bir Çinli kadın

2 Amerikalı erkek, bir Amerikalı kadın

2 İrlandalı erkek, bir İrlandalı kadın

2 Türk erkek, bir Türk kadın

Aradan bir ay süre geçtikten sonra ıssız adalardaki durum şöyle:

Bir İtalyan erkek diğer İtalyan erkeği İtalyan kadın için öldürdü.

İki Fransız erkek ve bir Fransız kadın mutlu bir üçlü ilişki yaşıyor.

İki Alman erkek disiplinli bir şekilde haftalık programa göre sırayla Alman kadını görmekte.

İki Yunan erkek biribiriyle yatarken Yunan kadına bütün temizlik ve mutfak işlerini bıraktılar.

İki ingiliz erkek onları ingiliz kadınla tanıştıracak birilerini bekliyor.

İki Bulgar erkeği önce uzun uzun okyanusa sonra uzun uzun Bulgar kadına baktıktan sonra yüzerek kurtulmaya karar verdi.

İki Japon Tokyo'ya faks çekti ve talimat bekliyorlar.

İki Çinli erkek eczane / tekel bayii / restoran / kuru temizleyici açtılar ve işçileri olsun diye de kadını hamile bıraktılar.

İki Amerikalı erkek intiharı tartışıyor çünkü Amerikalı kadın sürekli olarak vücudundan şikayetçi, feminizmin doğasını tartışıyor, nasıl onların yapabildiği herşeyi yapabileceğini hatırlatıyor,

İki irlandalı erkek adayı Kuzey ve Güney'e böldükten sonra bir içki fabrikası kurdular ama hayatlarında seks var mı hatırlamıyorlar çünkü beş litre hindistan cevizi viskisinden sonra hatırlamak zor.

iki Türk erkeği kadından uzak durmak zorunda çünkü kadın resmi nikah istiyor.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.