Φ Evrensel Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 1 cennet bileti alana 1 bilet de bedava!! Biriniz cennetlik olun, öbürünüz bedava girsin. Eğer evliyseniz, yatırımlarınızı tek birinize yapın arkadaşlar. İki kişinin cennet çabasına gerek yok. Mesela zekat vericeksiniz dimi? zekatı daima biriniz versin öbürünüzde ona "verme, verme" desin. Gerçi "verme" demesede olur ama derse zekatın sevabının tamamı verene gider, o zaman da promosyonlu cennet biletleriniz garanti olur. Bu taktiği her alanda uygulayabilirsiniz. Aranızda hanginizin cennetlik olacağına karar verdikten sonra, biriniz sevap yapmaya, öbürünüzde onu engellemeye çalışsın. Ancak siz yinede erkek olanınızı cennetlik olarak sseçerseniz iyi olur. Biliyorsunuz, islamda kadının ciddiye alındığı pek görülmemiş. Birde bakarsınızki, son dakikada "andolsunki, bu sadece erkekler için geçerliydi" diyebilirler. Ne olur, ne olmaz yani. YÂSÎN SÛRESİ/ 55. Şüphesiz cennetlikler o gün nimetlerle meşguldürler, zevk sürerler. 56. Onlar ve eşleri gölgelerde koltuklara yaslanmaktadırlar. Gördüğünüz gibi; eşlerinin günahkar veya isyankar olup olmadığına bakılmıyor. Biri cennete girdimi, öbürü yanında bedava. Diyelim ki; yukardaki sureye güvenmiyorsunuz; öyleyse buyrun size bir ayet daha: ZUHRUF SÛRESİ/ 68,69. (Allah şöyle der:) “Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de.” 70. “Siz ve eşleriniz sevinç ve mutluluk içinde cennete giriniz.” Gördünüz dimi? Bu ayette de aynı. Benim cennete gitmeye hiç niyetim yok. Çünkü Kuranda okudum ve cennetin hiçde matah biryer olmadığını anladım. Bunuda size sonra yazarım ama, siz yinede burda yazdıklarımı kulak arkası etmeyin. Cennet her ne kadar matah bir yer olmasada, cehennemden iyidir en azından. Yanlız şunu bilinki cennet seçme şansınız yok. Çünkü cennet 2 tane var. Yok, yok vazgeçtim; 4 tane cennet var. Neyse yaa, kafanızı karıştırmayayım şimdi. Kaç tane olduğunuda sonra yazarım. Cennetlerin herhangi birinde bol keyifler dilerim. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Ya belki demek iistedikleri kendin gibi inancli es bulcan....Yani burada ese de onem veriyorlar aslinda....Inancsizsa esin sana hayir saglamaz denmek isteniyor olabilir..... Bir nevi insan ayrimi ne olucak ki....... Cehennem için de geçerli bu promosyon. Muhammed, Abduluzza adlı amcasına, kızıl suratlı olduğu için, Ebu Leheb adını takmış, Kuran'da hem ona hem de karısına beddua etmiştir. (Bu arada, insanların fiziki kusurları ile dalga geçmenin ne kadar ayıp birşey olduğunu belirmeye gerek yok sanırsam). Abduluzza'ya nede beduua ettiğine ilişkin rasyonelleştirme çalışmaları yapılmıştır müslüman cemaat tarafından. Abduluzza'nın (Müslümanların bildiği şekliyle Ebu Leheb'in) karısının suçu konusunda sadece varsayım vardır. Cehhennem azabını, kocasından dolayı bonus olarak almıştır. Saqygılar. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 görende sizin hiç kimseyle dalga geçmediğinizi, dürüstlükte dünya birincisi, ahlakta kendini aşmış biri sanacak. ateizmi benimseyenlerin pek çoğununun aklı şehvetle doludur, eğer toplumdan rahatsızlık duymasalar sınırsız yaşamak isterler. çünkü bir inançları ve hesapları yoktur ama lafa gelince mangalda kül bırakmazlar. ebu leheb ve karısı her ikiside tanrıtanımazdı, ahlak ve merhametten yoksunlardı, insanlara kötülük ederlerdi, kendilerine yandaş bulmak içinse müslümanları yalancılıkla suçlamışlardı, karı koca her ikiside insanlıktan nasibini almamış ama cehennemdeki nasiplerini alacaklar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 görende sizin hiç kimseyle dalga geçmediğinizi, dürüstlükte dünya birincisi, ahlakta kendini aşmış biri sanacak. İnsanların karakterine eylemleri ile karar verilir. Eylemlerime şahit olmadan hakkımda karar vermek sizin kitapta mı yazıyor? Doğru ya, kader inancı var. Daha insan eylemlerini gerçekleştirmeden cezası ve ödülü verilmiş zaten. Ben Muhammed'in 1400 yıldır müslümanlara öğretilen eylemlerine bakıyorum. Sen neye bakarak hakkımda şthamda bulunuyorsun? ateizmi benimseyenlerin pek çoğununun aklı şehvetle doludur, eğer toplumdan rahatsızlık duymasalar sınırsız yaşamak isterler. çünkü bir inançları ve hesapları yoktur ama lafa gelince mangalda kül bırakmazlar. Hakaretin ne olduğunu anlamak isteyen arkadaşlar, yukarıdaki cümleyi okusunlar. "ateizmi benimseyenler" ifadesinin yerine "müslümanlar" ifadesini koyun ve kararınızı verin. tespit yappıyor desek, tespit de değil. Zira arkadaşın söylediğin şeyin hiçbir kanıtı yok. Birileri ona öyle bir yutturmaca sallamış, bu da yutmuş. Yukarıdaki değişikliğini yaptıktan sonra ortaya çıkacak "müslümanların pek çoğununun aklı şehvetle doludur" cümlesinin ise kanıtı var maalesef. Göğüsleri tomurcuklanmamış yaşıt kızlar. Tüysüz, inci gibi beyaz Huriler. Huri haremi. Gılmanlar. Kimin aklı şehvetle doluymuş?? ebu leheb ve karısı her ikiside tanrıtanımazdı, ahlak ve merhametten yoksunlardı, insanlara kötülük ederlerdi, kendilerine yandaş bulmak içinse müslümanları yalancılıkla suçlamışlardı, karı koca her ikiside insanlıktan nasibini almamış ama cehennemdeki nasiplerini alacaklar. Tanrıtanımazlık suç değildir. Kötü birşey de değildir. Ancak Ebu Leheb tanrıtanımaz değildi, yanlışın var. Adına bak: Abd-ul-UZZA! Muhammed doğduğu zaman, Ebu Leheb'in, sevincinden Süveybe adlı cariyesini azat etmesi ve ondan Muhammed'e süt annelik etmesini istemesi mi insanlara kötülük etmek, merhametsizlik? Muhammed hicrete çıkarken, öldürüleceği endişesi vardır. Bu nedenle yatağına Ali'yi bırakıp "hala yatağında yatıyor" imajı verip gitmiştir. Muhammed'i öldürmek isteyenler, onun yatağında Ali'yi bulmuşlar ve yakapaça götürüp, bir yere hapsetmişlerdir. Ali'yi, "Müslüma olduğunu bildiği halde", hapisten Ebu Leheb çıkarttırmıştır. Bu mu merhametsizlik? Ebu Leheb, insanlıktan nasibini almamış da, neden iki kızını da Ebu Leheb'in oğlanlarına verdi Muhammed? Kaynana ve kayınbaba şirret insanlar olsalar, birinci kızdan sonra ikincisini de vermezdi heralde!! İnsanlıktan nasibini alamamışlık nerde? Kanıt göster, benim gösterdiğim gibi. Çamur at izi kalsın taktiğiyle gitme! Sana "Ebu Leheb" insanlıktan nasibini almadı diye öğrettiler ve "neden öyle? neler yapmış ki?" diye sormak hiç aklına gelmedi mi yoksa? Pardon soru sorulmaz, inanılır islamiyette. Pardon, pardon... Saygılar. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 1 cennet bileti alana 1 bilet de bedava!!Biriniz cennetlik olun, öbürünüz bedava girsin. Eğer evliyseniz, yatırımlarınızı tek birinize yapın arkadaşlar. YÂSÎN SÛRESİ/ 55. Şüphesiz cennetlikler o gün nimetlerle meşguldürler, zevk sürerler. 56. Onlar ve eşleri gölgelerde koltuklara yaslanmaktadırlar. Gördüğünüz gibi; eşlerinin günahkar veya isyankar olup olmadığına bakılmıyor. Biri cennete girdimi, öbürü yanında bedava. Üzgünüm bu ayet senin anladığın gibi değil arkadaşım sen sefanı sür ye,iç,yat ibadetle uzaktan yakından ilgin olmasın eşin ibadet etsin onunla cennete gideceksin sanıyorsun,amaaa yanılıyorsun öyle kimseye bedava cennet yok herkes kendi yaptığı ile ödüllendirilir. Orada kast edilen eş cennette ki eştir,bu dünyada ki eşiniz değil öyle olabilmesi için her iki eşinde cenneti hak etmiş olması sayılır,anlatabildim umarım. görende sizin hiç kimseyle dalga geçmediğinizi, dürüstlükte dünya birincisi, ahlakta kendini aşmış biri sanacak.ateizmi benimseyenlerin pek çoğununun aklı şehvetle doludur, eğer toplumdan rahatsızlık duymasalar sınırsız yaşamak isterler. çünkü bir inançları ve hesapları yoktur ama lafa gelince mangalda kül bırakmazlar. ebu leheb ve karısı her ikiside tanrıtanımazdı, ahlak ve merhametten yoksunlardı, insanlara kötülük ederlerdi, kendilerine yandaş bulmak içinse müslümanları yalancılıkla suçlamışlardı, karı koca her ikiside insanlıktan nasibini almamış ama cehennemdeki nasiplerini alacaklar. Ne diyebilirim ki Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Ne diyebilirim ki Çiçek vermekle, kanıt getirme sorumluluğuna ortak oluyorsun. Bekliyorum. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 BrainSlapper. Forumda yazışıpta başta sen,ve katakuta nın şahsında olmak üzere kime karşı kırıcı olduysam "ÖZÜR DİLERİM" bundan sonra daha dikkatli yazacağıma emin olabilirsiz. Saygılarımı sunar ve teşekkür ederim. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Çiçek vermekle, kanıt getirme sorumluluğuna ortak oluyorsun. Bekliyorum. Saygılar. Kanıtmı yazdıklarınız.......... geriye dönüp okumanızı tavsiye ederim sadece bu topici değil açmış olduğunuz tüm topicleri Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Kanıtmı yazdıklarınız.......... geriye dönüp okumanızı tavsiye ederim sadece bu topici değil açmış olduğunuz tüm topicleri Sevgili suheda, Eğer ben Muhammed şöyledir diyorsam, bu söylediğimi ispatlayan, bir kanıt getiriyorum. Öncelikle, Kuran'dan, sizin kitabınızdan. Eğer ben Ebu Leheb merhametsiz değildi diyorsam, merhamet var mı yok mu anlayabileceğimiz örnek getiriyorum, İslam tarihinden. Ebedilik sadece Tanrı'ya mahsus değil diyorsam, yine Kuran'dan ayet getiriyorum. Sadece Tanrı bilmez gayb'ı diyorsam, yine bu iddiamı örnek ayetle desteklikyorum. Allah katında zaman vardır diyorsam, sana göre Allah'ın sözü olan kitaptan ayet getiriyorum. Senin çiçek gönderdiğin arkadaş napmış? Bakalım: ebu leheb ve karısı her ikiside tanrıtanımazdı, örnek vaka nerde? (ayrıca bu suç değil) ahlak ve merhametten yoksunlardı, örnek vaka nerde? insanlara kötülük ederlerdi, örnek vaka nerde? kendilerine yandaş bulmak içinse müslümanları yalancılıkla suçlamışlardı, örnek vaka nerde? (ayrıca bu suç değil, yanlış değil, kendi düşüncelerini savunup, Muhammed'in düşüncesi yalan ve yanlış demişler, bundan doğal ne var?) karı koca her ikiside insanlıktan nasibini almamış, örnek vaka nerde? Ben iddiamı örnek vakalarla destekledim. iddiama kanıt, örnek vakalardır. Aynı şeyi senden ve çiçek gönderdiğin arkadaştan bekliyorum. *** Bazı kişiler, inanmadığın Kuran'ı neden kanıt olarak gösteriyorsun diyorlar. O örnekleri/kanıtları sunmamın nedeni, Kuran'daki çelişkileri göstermek ve onun bir Tanrı sözü olmadığını kanıtlamak içindir. *** Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 BrainSlapper. Forumda yazışıpta başta sen,ve katakuta nın şahsında olmak üzere kime karşı kırıcı olduysam "ÖZÜR DİLERİM" bundan sonra daha dikkatli yazacağıma emin olabilirsiz. Saygılarımı sunar ve teşekkür ederim. Önemli değil. Canın sağolsun. Ben de kırdıysam, kendi adıma özür dilerim. Tartışmanın harareti içinde insan amacını açan sözler sarfedebilir. Önemli olan, bunun farkına varmak ve tekrarlamamaya özen göstermek. Kamuya malolmuş kavramlar (din, siyaset, ideoloji, kanunlar vs.) tartışılırken, hepimizin az veya çok düştüğü hata konuyu kişiselleştirmek. Herhangi birisi örneklerle buraya gelip, "ateizmin sapıklıklıktır" diyebilir, tek bir şartla: neden sapıklık olduğunu göstermek, örneklemek zorundadır. Sadece gelip "ateizm sapıklıktır" der ve bu iddiasının arkasını doldurmazsa, o zaman sadece hakaret etmiş olur. Birisi buraya çıkıp, "hiçbir ateist vatan toprağı için namus için ölmeyi göze almaz." derse, bunu örneklemek zorundadır. Örneklendirse, tespit yaptı deriz, vakanın adını koydu deriz. Örneklendirmez ve iddiasını desteklemez ise hakaret etmiş olur. Saygılar. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Sevgili slapper; 1.si Leheb kızıl demek değildir. Leheb : Kıvılcım.Kıvılcım gibi parlak yüzlü anlamındadır. 2.si tebbet suresi Rahman Rahim olan Allah’ın adına. 1-Ebu Leheb’in iki eli kurusun, kurudu da! 2- Malı da kazandıkları da kendisine bir yarar sağlamadı. 3- Şiddetli bir ateşe girecek. 4- Eşi de odun hamalı (ve) 5- Boynuna bir ip (bağlanmış) olarak. Peki ne olduda bu sure indi bir bakalım.Sure hakkında bir çok iniş sebebi rivayet edilir. Bunların hepsinde Ebu Leheb’in Resulullah’a yaptığı kötülükler anlatılmaktadır. Bu rivayetler de gösteriyor ki, Ebu Leheb, Resulullah’ı engellemek için her türlü yolu denemiş, islamın yayılmasını engellemeye çalışmıştır. Hz. Muhammet, ailesini ve yakınlarını İslam dinine çağırmak için topladığı zaman, Ebu Lehep, Peygamber'e, “Tebben lek” (kahrolasıca), bizi bunun için mi burada topladın?” dedi. Bunun üzerine Kuran'ın Tebbet Suresi indirildi.Cüsseli ve kaba bir adam olan Ebu Lehep, Hz. Muhammet'e beslediği düşmanlığı, Hz. Peygamber'in kızları Rukiye'yi oğlu Utbe'den, Ümmü Gülsüm'ü de Uteybe'den boşatacak kadar ileri götürdü.alıntı Slapper Lehebin eşine odun hamalı denilmesinin sebebi hergece Peygamberin geçeceği yollara dikenli çalı çırpı taşıyıp serpmesinden gelir. Benim anlamadığım şey tüm İslam dinine mensup kişiler tarafından (bizzat ayetle lanetlenmiş ) sevilmeyen bir kişiyi senin hangi amaçla savunuyor ve sevimli göstermeye çalışıyorsun ortak paydanız Hz.Muhammed düşmanlığımı? Ayrıca putperest Lehebi hiç bir islam alimi senin anlattığın gibi anlatmaz,çünkü hakkında ayet inmiş bir kişiden bahsediyoruz herhangi bir şüphe yok. Sen bana kurandan kanıt getirdiğini söylüyorsun senin getirdim dediğin kanıt benim neredeyse ezbere bildiğim ayetlere kendince yaptığın yorumlar bunları ciddiye almamı beklemiyorsun değilmi?tamam kabul ediyorum belki çok iyi bir bilgiye sahip değilim Kuran hakkında ama emin olduğum şey senden ve burda yazan birçok ateistten daha çok bilgiye sahibim dini konularda,yani kanıtların bana göre yetersiz,derinlemesine hiç bir şekilde araştırma yapılmadan öylece düz meali okuyup yorum yapmanız kanıt değildir,sadece kendinize ait bir fikirdir. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Sevgili slapper;1.si Leheb kızıl demek değildir. Leheb : Kıvılcım.Kıvılcım gibi parlak yüzlü anlamındadır. Doğru. Ebu Leheb'in aşırı beyaz/parlak bir cilde sahip olduğu, bu nedenle güneşten çabul kızardığı söyleniyor. Ebu Lehep kızıl veya parlak, parlaklık nedeniyle oluşan kızıllık, kısaca "pörtlek", sonuçta hakaret için kullanılmış. Fiziki bir kusurla dalga geçilmiş. Peki ne olduda bu sure indi bir bakalım.Sure hakkında bir çok iniş sebebi rivayet edilir. Bunların hepsinde Ebu Leheb’in Resulullah’a yaptığı kötülükler anlatılmaktadır. Bu rivayetler de gösteriyor ki, Ebu Leheb, Resulullah’ı engellemek için her türlü yolu denemiş, islamın yayılmasını engellemeye çalışmıştır. Ebu Leheb hakkında anlatılan rivayet/rivayetler şu: Muhammed nereye gider İslam'ı tebliğ ederse, o da aynı yere uğrayıp, Muhammed'in tebliğinin yanlış olduğunu söylemiş. Bunun neresi kötü? Dövmüş mü? Kafasına sopa mı vurmuş? Hz. Muhammet, ailesini ve yakınlarını İslam dinine çağırmak için topladığı zaman, Ebu Lehep, Peygamber'e, “Tebben lek” (kahrolasıca), bizi bunun için mi burada topladın?” dedi. Bunun üzerine Kuran'ın Tebbet Suresi indirildi. Söze bak, cezaya bak, adalet bu işte. Daha Kuran'in ilk sureleri. İlk ayetler. Adam baştan dışlanmış. Cüsseli ve kaba bir adam olan Ebu Lehep, Hz. Muhammet'e beslediği düşmanlığı, Hz. Peygamber'in kızları Rukiye'yi oğlu Utbe'den, Ümmü Gülsüm'ü de Uteybe'den boşatacak kadar ileri götürdü. Bak güzel bir noktaya temas etmişsin. Belki de kavga nedeni buydu. Din değil. Yani Muhammed kızlarının boşanması üzerine -şahsi-yani sadece ailesini ilgilendiren bir hususu- Kuran'a koydu belki de. Bu olasılık aklına geliyor mu hiç? Muhammed'in dini düşüncelerinin yanı sıra, şahsi arzu, istek ve kavgalarını da Kuran'a sokuşturduğuna daha sonra da şahit oluyoruz: Zeyd-Zeynep olayında olduğu gibi. Slapper Lehebin eşine odun hamalı denilmesinin sebebi hergece Peygamberin geçeceği yollara dikenli çalı çırpı taşıyıp serpmesinden gelir. Buna sadece çocuklar inanır. yetişkin insanların yola konan çalının üstüne basmaycağını, çevresinden dolaşacağını her aklıbaşında insan bilir. Ayrıca çöl ikliminde, rüzgar kum ve çalı çırpıyı sürekli uçuşturur ve kuytu yerler yıgar. Belkide öyle oldu, kabak Ebu Leheb'in karısının başına patladı. Burda da suç olarak tanımlanan şey ile ceza da orantılı yani. Çalı koy, cehennemi boyla. Adalete bak çay demle denir buna. Benim anlamadığım şey tüm İslam dinine mensup kişiler tarafından (bizzat ayetle lanetlenmiş ) sevilmeyen bir kişiyi senin hangi amaçla savunuyor ve sevimli göstermeye çalışıyorsun ortak paydanız Hz.Muhammed düşmanlığımı? Ben sadece gerçeği arıyorum. Abdulmuttaliboğulları arasındaki "aile" kavgasının inanç kavgası olarak yansıtılmasının yanlışlığına dikkat çekmek istiyorum sadece. Ayrıca putperest Lehebi hiç bir islam alimi senin anlattığın gibi anlatmaz İslam alimleri elbette islamı savunacak. Muhammed'in kötülediği adama iyi demek ne hadlerine. Muhammed beyaza siyah demişse, beyaza beyaz bile diyemez o islam alimleri dediğin şahıslar. Bu kadar özgür düşünürler yani. çünkü hakkında ayet inmiş bir kişiden bahsediyoruz herhangi bir şüphe yok. Ayet uydurulmuş desek daha doğru olur. Kuran'ın henuz 6.suresinde ve 151.Ayetinde Ebu Leheb ve Karısı Cehennemlik ilan ediliyor.Oysa İslam'ın tebliğinin tamamlanması için daha yıllara, 108 sure ve 6.200 küsür ayet'e ihtiyaç var. Bu acele idamın altında başka bir neden olmalı! Sen bana kurandan kanıt getirdiğini söylüyorsun senin getirdim dediğin kanıt benim neredeyse ezbere bildiğim ayetlere kendince yaptığın yorumlar bunları ciddiye almamı beklemiyorsun değilmi?tamam kabul ediyorum belki çok iyi bir bilgiye sahip değilim Kuran hakkında ama emin olduğum şey senden ve burda yazan birçok ateistten daha çok bilgiye sahibim dini konularda,yani kanıtların bana göre yetersiz,derinlemesine hiç bir şekilde araştırma yapılmadan öylece düz meali okuyup yorum yapmanız kanıt değildir,sadece kendinize ait bir fikirdir. O kadar emin olma dini bilginin bizden fazla olduğuna. Derinlemesine de araştırdık, sonuç yine aynı. Ancak, yukarıdaki sözünle , Kuran'ı inkar edip, küfre giriyorsun. Maide Suresi-15 Ey Ehlikitap! Resulümüz size geldi. Kitap'tan saklamış olduklarınızın çoğunu size ayan-beyan açıklıyor; çoğundan da geçiyor. Şu bir gerçek ki, size Allah'tan bir ışık ve apaçık bir Kitap gelmiştir. En'am Suresi-59: Gaybın anahtarları O'nun yanındadır; onları O'ndan başkası bilmez. O, karada ve denizde olanı da bilir. O'nun bilgisi dışında bir yaprak bile düşmez. Toprağın karanlıklarındaki bir dâne, yaş ve kuru her şey apaçık bir Kitap'ın içindedir. Hadid Suresi-9: O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir. Mücadile Suresi-5: Allah'a ve resulüne karşı gelenler, kendilerinden öncekilerin çarpılıp tepelendikleri gibi çarpılıp tepeleneceklerdir. Biz, gerçekleri apaçık gösteren ayetler indirmişizdir. Küfre sapanlar için, rezil edici bir azap vardır. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Din özgürlügü olmalı ama dini istismar özgürlügü olmamalı. düşünce hürriyetide olmalı ama hakaret etme, aşagılama hürriyeti olmamalı. cumhuriyet nesli yeterli din egitim ve ögretiminden mahrum edildi. bugünde sınırlama merhalesini yaşıyoruz, bırakalım çocuklarımızı egitilsin ve istirmar ve ******* özgürlüklerden uzak olsunlar. Bilmem kaç yıl İslam olmuş bu toplumun çocuklarına dinlerini saglıklı bir şekilde ögretelim. yeterli din egitimi almamış dindar ve İslamdan bi haber inkardan ortalık geçilmiyor. ortalık büyüye, cincilige, fallara, kehanetlere, sahte şeylere, ne idügü belirsiz cemaatlere, sahte peygamberlere inanan insanlarla dolu, inanmadıgını söyleyenler çok mu iyi. Yok... Müslümanlara yeterli dini egitimi ögretmek çaresinden başka çare de yok. Müslüman olmayanlar da kendi inançlarına göre başlarının çaresine baksın. saglam bir dini bilgi bu türden kofti yalanlara inanmayı başında engeller. Saglam bir iman, olgunlaştırıcı ibadet hastalıklarımızı, din konusunda cahilligimizi başımızdan alır bu kesin. Bu işi ihmal etmeyecekler işin başınada getirilmelidir ve orada desteklenmelidir. Sivil hareketlerde ihmal edilmemeli. Yoksa hem dindarlar hemde dindar olmayanların cehaleti durdukça duracak gibidir.... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Bilmem kaç yıl İslam olmuş bu toplumun çocuklarına dinlerini saglıklı bir şekilde ögretelim.yeterli din egitimi almamış dindar ve İslamdan bi haber inkardan ortalık geçilmiyor. ortalık büyüye, cincilige, fallara, kehanetlere, sahte şeylere, ne idügü belirsiz cemaatlere, sahte peygamberlere inanan insanlarla dolu, inanmadıgını söyleyenler çok mu iyi. Yok... Okuyuculara sesleniyorum. Yeri gelmişken laik yönetimide eleştirmek istiyorum. Geçenlerde bir kadın peygamber olduğunu iddia etmişti.Dini duyguları istirmar ediyor,sahte peygamber diye suç duyurusunda bulundu ve yargılandı. Laik sistem, her türlü dini inanca eşit mesafede olmalıdır.Birini resmi sayıp diğerlerini yasa dışı ilan edemez. Hele hele, İslamın sünni versiyonu için devletin bütçesinden maaş ödeyerek diyanet gibi bir kadroyu bünyesinde barındıramaz..Böyle laik,lik olmaz. Eğer peygamberlik taslamak yasalara aykırı ise başta muhammed ve ona inananlar yargılanmalıdır. Bu yapılmadığı sürece isteyen ,istediği gibi peygamber olabilme ve istediği dini yayma serbest olmalıdır. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Üzgünüm bu ayet senin anladığın gibi değil arkadaşım sen sefanı sür ye,iç,yat ibadetle uzaktan yakından ilgin olmasın eşin ibadet etsin onunla cennete gideceksin sanıyorsun,amaaa yanılıyorsun öyle kimseye bedava cennet yok herkes kendi yaptığı ile ödüllendirilir. Orada kast edilen eş cennette ki eştir,bu dünyada ki eşiniz değil öyle olabilmesi için her iki eşinde cenneti hak etmiş olması sayılır,anlatabildim umarım ZUHRUF SÛRESİ/68,69. (Allah şöyle der:) “Ey ayetlerimize inanan ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de.” 70. “Siz ve eşleriniz sevinç ve mutluluk içinde cennete giriniz.” Burada birlikte girmekten bahsediliniyor demekki esler disarda...Dunyadaki esden bahsediliyor demekki.......... Ben "Cennet/Cehennem" konusunda farklı düşündüğüm için tartışmaya girmek istemiyordum, Sadece yazılanları takip diyordum. Ancak; Sevgili la_bohéme sanırım güzel bir ayrıntı yakalamış gibime geldi... Saygılarımla... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Sevgili katakuta, dile getirdiğin görüşe katılıyorum. Kadın peygamberlik ilan etti diye kızıyolar ve yargılıyolar. Ne var ki bunda? Muhammed de peygamberlik ilan etmişti, Mekkeliler kızmıştı. Ya Mekkelileri eleştirmeyeceksin, ya da kadın peygamberlik ilan etti diye ona da kızmayacaksın. Tutarlı olacaksın yani. *** Sayın boşig, la boheme güzel bir şey yakaladı, sen de "yakalanan şeyi" gördün, bence sana da çiçek vermek lazım Yakaladığımız diğer "çelişkilere" de bu şekilde "objektif" bakmaya çalış. Bundan farkları yok. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Okuyuculara sesleniyorum.Yeri gelmişken laik yönetimide eleştirmek istiyorum. Geçenlerde bir kadın peygamber olduğunu iddia etmişti.Dini duyguları istirmar ediyor,sahte peygamber diye suç duyurusunda bulundu ve yargılandı. Laik sistem, her türlü dini inanca eşit mesafede olmalıdır.Birini resmi sayıp diğerlerini yasa dışı ilan edemez. Hele hele, İslamın sünni versiyonu için devletin bütçesinden maaş ödeyerek diyanet gibi bir kadroyu bünyesinde barındıramaz..Böyle laik,lik olmaz. Eğer peygamberlik taslamak yasalara aykırı ise başta muhammed ve ona inananlar yargılanmalıdır. Bu yapılmadığı sürece isteyen ,istediği gibi peygamber olabilme ve istediği dini yayma serbest olmalıdır. fransız jakoben laik anlayışı miadı dolmuş ****** demode zihni durum 19.yy kalmış çagın gerisinde kalmış, hayatda gerçekligi vucut bulmayan ****** algılayışlar sanki laiklik kutsal metin degilya degiştiririz olur biter ingiliz anlayışı daha gerçekci Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Sayın boşig, la boheme güzel bir şey yakaladı, sen de "yakalanan şeyi" gördün, bence sana da çiçek vermek lazım Yakaladığımız diğer "çelişkilere" de bu şekilde "objektif" bakmaya çalış. Bundan farkları yok. Saygılar. Sayın BrainSlapper, teşekkür ederim ilginiz için... Ancak ben zaten devamlı sorguluyorum ve bunu yapmaktan korkmuyorum... Mantıklı bulduğum bir çok yaklaşımı da zaten burada kendim belirtiyorum. "Bilim" tartışmamızda benim gibi düşünen pek bir kimseye rastlamadım mesela İnançlı arkadaşlardan, Hatta bir arkadaş, inançlı arkadaşlarca niçin yargılanmadığımdan bile dem vurmuştu sağolsun... (kötü bir amaçla söylemiyorum) Yani demek istediğim, hiç merak etmeyin, en az sizin kadar sorgulamaya çalışıyorum... Felsefe "Laf Oyunu" olarak nitelendirilsede kimilerince, Felsefe yapmak kadar yararlı bir şey yok... "Doğma"lara inanmayan herkese tavsiye ederim... Saygılarımla... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Burada birlikte girmekten bahsediliniyor demekki esler disarda...Dunyadaki esden bahsediliyor demekki.......... ZUHRUF,; 67. O Gün, [eski] dostlar birbirlerine düşman olacaklar; Allah'a karşı sorumluluk bilinci duyanlar dışında [hepsi]. 52 - Yani, birbirlerinden nefret edecekler -bunlar, yeryüzündeki eski arkadaşları tarafından saptırıldıklarını anlayanlar ile onların suçladıkları arkadaşlarıdır: bu ikinciler, saptırdıklarının günahlarından dolayı hesaba çekileceklerini göreceklerdir. 68. [Ve Allah onlara,] "Ey Benim kullarım!" diyecek, "Bugün ne korkmanıza gerek var, ne de üzüleceksiniz! 69. [siz ey] mesajlarımıza iman etmiş ve kendilerini Bize teslim etmiş olanlar! 70. Siz ve eşleriniz, sevinç ve mutlulukla cennete girin!" 71. [Orada] altın tepsiler ve kadehler ile karşılanacaklar ve canlarının istediği ve hoşlanacağı her şeyi orada bulacaklar. Ve siz orada oturup kalacaksınız [ey inananlar!] 72. Geçmişte yaptıklarınız sayesinde hak edeceğiniz cennet işte böyledir: 73. [bu yaptıklarınızın] meyvelerini bolca görecek [ve] onları tadacaksınız! 74. [Ama] dikkat edin, günaha batmış olanlar cehennem azabı içinde kalacaklar: Burada anlatılanlar çok açık degil mi? Allah'a karşı sorumluluk bilinci duyanlar, mesajına iman etmiş olanlar ve gönülden Allah'a teslim olanlara yani müslüman olanlara, bu niteliklere haiz olanlara yapılan bir çagrı. Sadece dini O'na has kılanlar kastdeliyor. Burda çelişki olarak sunulan nedir ? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Burada birlikte girmekten bahsediliniyor demekki esler disarda...Dunyadaki esden bahsediliyor demekki.......... Ben elimden geldiğince her yazıyı takip etmeye çalışıyorum fakat sizlerde takdir edersiniz ki her yazı cevap verilmeye değer değildir. Yakladığınızı sandığınız ayrıntının içerisinde oldukça net belirtmeler yapmışım,ne demişim kimse kimsenin sevabı ile cennete gidemez karı kocanın ikisininde cennete gidebilmesi için aynı oratında sevapları olmalı birinin sevabı ile öteki cennete gitmez kim olursa olsun ister eş olsun ister evlat olsun herkes kendi yaptığından sorumludur.Topicin açılma nedeni bu zaten,bir cennet bileti alana bir biletde bedava demiş arkadaşımız bende diyorum ki boşa seviniyorsunuz Eşlerden biri ömrünü ibadetle geçirecek öteki Allah'ı inkar edecek eeee "hadi gel eşin dindar sende onun sayesinde cennete gireceksin"yok böyle birşey haaa her iki tarafta dindar o zaman ikiside cennetle müjdeli zaten.Bunun anlaşılmayan kısmı neresi? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Burada celiski olarak sunulan renklendirilmis cumle,cunku sayin Suheda'nin iddiasina gore; Ve bunun uzerine bende dediginin yanlis oldugunu cunku; Dendigi soyleniyor dedim...Oyleyse.... Burada birlikte girmekten bahsediliniyor demekki esler disarda...Dunyadaki esden bahsediliyor.......... Ancak yaziyi gercekten takip etseydiniz bu soruyada gerek kalmazdi Sayin aslan.... ben neyi okudugumu iyi biliyorumda siz benim nedemek istedigimi anlamadınız galiba ! dışarda içerde bunu tartışmıyoruz siz öncelik niteliklere bakıyormusunuz, siz ve eşlerin ne tür şartlara haiz oldugu önemli burda, temel bu aksini biliyorsanız buyrun yazın yani; nerden iddia ediyorsunuz bu işin rast gele oldugunu. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 bende diyorum ki boşa seviniyorsunuz Konu sevinme veya üzülme değil, Muhammed'in çelişkilerine işaret etmek amaç. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 açıkladıklarıma hodri meydan, buyrun işin garip kısmı ne biliyormusunuz Kur'an'nı Kur'an'la nakzetme aymazlıgı, bu olmaz başka yollar arayın, helede Kur'an'nın dilini anlamıyorken............... Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Burada celiski olarak sunulan renklendirilmis cumle,cunku sayin Suheda'nin iddiasina gore; Ve bunun uzerine bende dediginin yanlis oldugunu cunku; Dendigi soyleniyor dedim...Oyleyse.... Burada birlikte girmekten bahsediliniyor demekki esler disarda...Dunyadaki esden bahsediliyor.......... Ancak yaziyi gercekten takip etseydiniz bu soruyada gerek kalmazdi Sayin aslan.... ben neyi okudugumu iyi biliyorumda siz benim nedemek istedigimi anlamadınız galiba ! dışarda içerde bunu tartışmıyoruz Hayır sevgili aslan34, Tıpkı sevgili La Boheme'in dediği gibi, "dışardamı içerdemi" o tartışma konusu. Çünkü Suheda arkadaşımız, verilen ayette dünyadaki değil ahiretteki eşlerden bahdesildiğini yazmıştı. Sözkonusu ayette "eşlerinizle birlikte girin" dendiğine göre cennetin dışındaki eşlerden bahsediliyor demektir. Buda dışarda içerde konusunu mecburen öne getirir. İki kişi cennete birlikte giriyorsa, demekki girmeden önce ikiside cennetin dışında demektir. Cennetin dışındaki eş kimdir? Tabiki dünyadaki eşdir. Yani ayette dünyadaki eşlerinizle birlikte cennete girin diyor. Bunları anlamak istermisiniz bilmiyorum. Ama defalarca anlatıldı. En fazla bu kadar anlatabiliriz. Anlatılmak istenen şey çok ama çok basit aslında. saygılarımla Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Hayır sevgili aslan34,Tıpkı sevgili La Boheme'in dediği gibi, "dışardamı içerdemi" o tartışma konusu. Çünkü Suheda arkadaşımız, verilen ayette dünyadaki değil ahiretteki eşlerden bahdesildiğini yazmıştı. Sözkonusu ayette "eşlerinizle birlikte girin" dendiğine göre cennetin dışındaki eşlerden bahsediliyor demektir. Buda dışarda içerde konusunu mecburen öne getirir. İki kişi cennete birlikte giriyorsa, demekki girmeden önce ikiside cennetin dışında demektir. Cennetin dışındaki eş kimdir? Tabiki dünyadaki eşdir. Yani ayette dünyadaki eşlerinizle birlikte cennete girin diyor. Bunları anlamak istermisiniz bilmiyorum. Ama defalarca anlatıldı. En fazla bu kadar anlatabiliriz. Anlatılmak istenen şey çok ama çok basit aslında. saygılarımla ya neyi ısrar ediyorsunuz önceki ayetlerdeki ilkeler olmadan kimse kimseyi yedegine alamazzzz bakın peygamber ogulları, babaları, hanımları, açın bakın okuyun Kur'an'nı akibetleri nasıl olmuş. ***** ****** *** saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.