Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2007 ACABA Dönelim Döndürsün bizi Kalbin akıp giden bulutlara benzeyen sesi Yağmursuz bir yağmura açılmış kapılardan Ve akılda kalan bir yokuştan Ve yalnız çocuklara özgü o sonsuz sinema koltuklarından Ve çocukluktan Dönelim Dönelim mi biz Gençlikten, oralardan Mutluluğu bir kabuk gibi saran mutsuzluklardan Dönelim mi acıya Acıya, büyük acıya Ve soralım mı acaba Ey büyük yalnızlık insansan eğer Bir kaya Dalgalar yalarken onu O bakarken kaskatı kalabalıklara Ah, kalbin bulut bulut akan sesi. Bütünüyle bir semte benziyor Ruhi Bey Binlerce, on binlerce kedinin hep birden kımıldadığı Kedilerden örülmüş bir semtte Ve soğuk bir tuvalde yerini bulamamış renkler gibi Soğuk ve ayakta tutan çelişkileri Bir görünümden bir başka görünüme kolayca sıçranan Her şeyin, ama her şeyin çok dıştan farkedildiği Eh belki de bir satır fazlalığı ya da bir satır eksikliği Belki de genç bir şairden ödünç alınan. Yürüyor mu, yürümeyi mi düşünüyor Ruhi Bey Düşünmesi daha mı sonra koyuluyor yola Nereye gidecek ama, nereye varacak sanki Yoksa bir oyun tadı mı buluyor bunda Oyundan atılmaktan korkmayan bir oyuncu gibi Boşvermiş de sanki oyunun kurallarına Üstelik son bölümde, perdenin kapanmasına Azıcık vakit kalmış Ya da vakit var daha. Ama ne çıkar Gövdenin yazgıya başkaldırması mı Ruhi Beyin Başkaldırması mı yoksa? Vaktinden önce anlamanın şaşkınlığı mı Vaktinde anlamanın sevinci mi Ya da biraz geç kalmanın O gereksiz tedirginliği mi Hangisi? Ama belli ki sonundayız her şeyin En sonunda. Edip CANSEVER Senin seçtiğin şiirlerde ayrı bir güzellik var Diloş teşekkürler Alıntı
Φ delifırtına Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Rüya - (Sertab Erener) Değmeyin feryadıma,figanıma değmeyin Eğer sevda bu demekse ben vazgeçtim Beni sevmeyin garip deyin kader deyin Gecici gün deyin bu kışta efkarlıyım Bahara Allah kerim hadi yüreğim ha gayret Hele sıkı dur hele sabret basıni eyme dik tut Bu bi rüyaydi farzet hadi yüreğim ha gayret... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Rüya - (Sertab Erener) Değmeyin feryadıma,figanıma değmeyin Eğer sevda bu demekse ben vazgeçtim Beni sevmeyin garip deyin kader deyin Gecici gün deyin bu kışta efkarlıyım Bahara Allah kerim hadi yüreğim ha gayret Hele sıkı dur hele sabret basıni eyme dik tut Bu bi rüyaydi farzet hadi yüreğim ha gayret... Teşekkür ederim arkadaşım hoşgelmişsin Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Parmaklarının ucunda şu an hissediyor musun beni? Yazık! Mekanlar durduruyorsa seni. Ve yazık, kendini bağladıysan maddelere... İpsiz bir uçurtmayım ben... Ve kuyruksuz Saçlarının çizgilerinde süzülen... Rüzgârım sensin. Susma ve sakın gözlerini kapatma, düşerim! Yüreğinde yer var mı? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Sayfama bıraktığın şiir çok güzeldi teşekkür ederim arkadaşım... Bu aralar çok şair gördüm seni hadi hayırlısı... Görüşmek üzere canım iyi bak kendine... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 evet Sardunyam sana katılmadan edemiyciim.. bu aralar bende çok şair görüyorum kendisini.. sebep ne olabilir..? evet Sevgili Keskinkalem..söz sizde.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Anlatır kanımca bekliyoruz tabi forumda açıklamak istemezse öm'den cevap alabiliriz... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Her şey... Her şey tersineydi. Ve her şey... Her şey durmuştu o an. Hiçbir şey... Hiçbir şey kıpırdamıyordu o sıra; inanılmaz hızla çarpan kalbi ve ebeden başka... Her şey... Her şey duruyorken kıpırtısız ve her şey, her şey tersineyken; tersine bir şaplak yapıştı... Çığlık çığlığa bir gün doğdu! Çırılçıplak, bakakaldım... İçimde acılar dinince... Çarçabuk temizlenince ve anneme verilince, sustu çığlıklar... Bazı şeyler kıpırdıyordu artık, takip edemesem de. Ve artık her şey tersine de değildi. Ama ben, bir gün doğumunda yoruldum; İlk günümün doğumunda... Uykuya daldım. Seni gördüm, dersem yalan olur... Ama; “görülecek rüyam bile yoktu” dersem de... Yalan olur olmasına da belki... Yalan olabilirse bir şeyler, yalan olmayan pek çok şeyler de olabiliyor! Öğrendim ki; bir “dünüm” bile yokken henüz... Tecrübem, hatıram yokken... Görülecek bir rüyam bile yokken, “görülecek rüyalarım” vardı... Bir dünüm yoktu ama, yarınlarım vardı. Yaşanmış dünüm yoktu ama, yaşanacak yarınlarım vardı. Görülecek rüyalarım bile yokken henüz görülecek rüyalarım vardı. Ve yarınlarımda bir rüyam vardı; benim rüyamı gören... Sen vardın! Gün doğarken bana çığlık çığlığa... Yahut ben güne doğarken; çığlığın bile ne olduğunu bilmeden. Solumayı, bakmayı ve görmeyi bilmeden... Her şey ters olduğu halde, neden her şeyin ters olduğunu bilmeden... Görülecek bir rüyam bile yokken, hatta rüyaların bile ne olduğunu bilmeden... Biliyordum! Biliyordum ki; bilmediğim bir şeyler vardı... Yarınlar vardı... Rüyalar vardı... Sen vardın. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Hayat zorlaşınca Çıkmaz sokaklarda soluksuz kalınca Azalınca manadan Seyyar sevdalarda parçalanınca Dil yetmeyince Göz görmeyince gönül hissetmeyince Kırılınca camdan kalp Dönüp yalnızlığa kilitlenince O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz O zaman şarkı söylemeli çığlık çığlığa O zaman yüreğin yükü hafifler belki biraz O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz Dert bitmeyince Bildiğin çektiğine yetmeyince Düşmanın da kendini yakalayınca Bi daha kin gütmeyince Dil yetmeyince Göz görmeyince gönül hissetmeyince Kırılınca camdan kalp Dönüp yalnızlığa kilitlenince O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz O zaman şarkı söylemeli çığlık çığlığa O zaman yüreğin yükü hafifler belki biraz O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Iade-i ziyarete geldim akşam güneşinin ısındığı yağmurlar yalnızlığı peşine takıp getiren trenler vardır hani yanağını akşam güneşinin ısırdığı yağmurlar suskunluğun dizinde uyuyan aşk sayhaları yâr deyince içi yarılan yarlar vardır hani dudağının çatlağına bebek tebessümleri tünen bülbülün güle lâl u ebkem kesildiği baharlar hani gece camlarına üşüşür sevgilinin korkusuz elinde sesinden bir mum söndü sönecek ondan karanlık yutkunup durur güneşi hırkalara kuş minyatürleri nakışlayan analar vardır hani cebinde sapanıyla kurşun kalemi yanyana çocuk bir çoban kuru ekmeğini göze sularına bandıran hani bir bakarsın eller kar kesilir köz içinde bir bakarsın nar kesilir buz içinde kirpiklerine kaç kez dolanır ebem kuşağı Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Sevgili arkadaşlarım hepinize teşekkür ediyorum. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Sevgili arkadaşlarım hepinize teşekkür ediyorum. teşekkur yerıne bi şiir yazıp zahmet etseydın başta böyle değildin sen ne oldu sana Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 İstersen hiç başlamasın Bu hikaye eksik kalsın Onca yaraların ardından Yeni bir aşk yaratamazsın Örselenmiş bir çocukluk İşte benim bütün hikayem Kaç sevda geçse de yüreğimden Bu yıkıntıları onaramazsın İstersen hiç başlamasın Geç kalmışız birbirimize Yanlış kapılarla geçmiş bunca yıl Dönemeyiz artık ilk gençliğimize İstersen hiç başlamasın Söz verelim kendimize. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 garibim şiir yazsa bir türlü yazmasa bir türlü oda napcanı şaştı üstüne gitmemek lazım yazık ya Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Arkadaşım; SAyfama gelip şiir yazmışsın.Anca gördüm,özür dilerim.. Teşekkür etmek için uğradım,umarım herşey yolundadır,iyisindir.. Sevgiler.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2007 keskın sadece arkadaşımdır.sevgilim deildir.bıara taurusa şaka yapmak için öle davrandık.kımse öle sanmasın Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 evet ben şahidim ve kefilim aralarında bişey yok zavallı arkadaşım Keskincimkalemcim Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 keskın sadece arkadaşımdır.sevgilim deildir.bıara taurusa şaka yapmak için öle davrandık.kımse öle sanmasın ne.. dimek ne kardeş..ne de sevgilisiniz ha.. nayır..nolamaz.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2007 evet bişe yok olmazsa abim o benım yahu taurusu keklıyodum oda benı keklıyomuş yani kımse kımseyı kekleyemedı,keskınkalem bı kadın dıye tutturdu Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2007 iyi tatıller eks aşkımmm:))))sen için kadın dıyolar,dur bı eylule geleyımde senı tanıştırırız arkadaşlarla.. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Sedelina güle güle iyi tatiller bu forumda bazı kendini bilmezlerin yaptığı dedikodudan çok sıkıldım ve o yüzden foruma bir daha yazmama kararı aldım burada tanımış olduğum insanlara teşekkür ediyorum dünyanın heryerinde olduğu gibi buradada ahlak yoksunu insanlar mevcut. onlarıda kendi zavallılıklarıyla başbaşa bırakıyorum. Sevgili dostlarım sizlerle yine görüşeceğim. Hoşçakalın. (sedelina onu merak edenler çok merak etmesinler istiyorlarsa tanışırız görüşürüz) Selametle. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2007 Düşünceleriyle ve olağanüstü insani özellikleriyel, her zaman takdir ettiğim güzel arkadaşım.. Bırak bu boş boğazlarıda kaldığımızdan yerden devam edelim.... Dedikodunun helede sanalına hiç sarma:) Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2007 Sedelina güle güle iyi tatiller bu forumda bazı kendini bilmezlerin yaptığı dedikodudan çok sıkıldım ve o yüzden foruma bir daha yazmama kararı aldım burada tanımış olduğum insanlara teşekkür ediyorum dünyanın heryerinde olduğu gibi buradada ahlak yoksunu insanlar mevcut. onlarıda kendi zavallılıklarıyla başbaşa bırakıyorum. Sevgili dostlarım sizlerle yine görüşeceğim. Hoşçakalın. (sedelina onu merak edenler çok merak etmesinler istiyorlarsa tanışırız görüşürüz) Selametle. Günlerdir tek kelime yazmadım foruma.Sustuğum günlerde en çok bu iletiye cevap yazamamak acıttı beni İşte bu yüzden ilk buradan başlıyorum. Böyle gitmek varmıydı arkadaşım Şu iletini okuduğum zaman ki üzüntümü tarif edemem.Arkandan seslendim ama sen çoktan çıkmıştın. Dostluğun benim için çok değerliydi hala da öyle...Dilerim birgün fikrini değiştirip dönersin. Hakkını helal et çünkü hakkını ödeyemem şimdi şuraya yazıyorsam ve dimdik ayaktaysam bunda senin payın çok büyük... Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın, Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın, Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı; Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 BU NE BİÇİM HAYAT Bu ne biçim Postacı Üç defa çalıyor kapıyı Bu ne biçim kel Hem merhemi var Hem sürmüyor başına Bu ne biçim biçimler İstediğiniz kadar çoğaltılabilir Memleket çok müsait buna Örneğin yeni bir komşu taşındı karşıya Bir baktım Fahriye Abla! Kırk yıllık bir rötar yapmış Erzincan Treni Ben gelmişim şu yaşıma O ise şiirdeki yaşından gün almamış daha Benimki ne biçim hayat Uymuyor ne gördüklerime ne duyduklarıma ne okuduklarıma Ben ne biçim benim Ne kendime benziyorum Ne başkalarına Murathan Mungan Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 Düşünceleriyle ve olağanüstü insani özellikleriyel,her zaman takdir ettiğim güzel arkadaşım.. Bırak bu boş boğazlarıda kaldığımızdan yerden devam edelim.... Dedikodunun helede sanalına hiç sarma:) teşekkür ederim arkadaşım bazen sarıyor insan Günlerdir tek kelime yazmadım foruma.Sustuğum günlerde en çok bu iletiye cevap yazamamak acıttı beni İşte bu yüzden ilk buradan başlıyorum. Böyle gitmek varmıydı arkadaşım Şu iletini okuduğum zaman ki üzüntümü tarif edemem.Arkandan seslendim ama sen çoktan çıkmıştın. Dostluğun benim için çok değerliydi hala da öyle...Dilerim birgün fikrini değiştirip dönersin. Hakkını helal et çünkü hakkını ödeyemem şimdi şuraya yazıyorsam ve dimdik ayaktaysam bunda senin payın çok büyük... Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın, Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın, Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı; Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın. şimdi daha iyimisin? iyisin biliyorum çok daha iyi olacaksın. sana söylemiştim belli olmaz gelmek istersem gelirim diye. helal olsun Ra_dya, her insanın yapması gerekenden fazlasını yapmadım. her zaman iyi olmanı isterim. BU NE BİÇİM HAYAT Bu ne biçim Postacı Üç defa çalıyor kapıyı Bu ne biçim kel Hem merhemi var Hem sürmüyor başına Bu ne biçim biçimler İstediğiniz kadar çoğaltılabilir Memleket çok müsait buna Örneğin yeni bir komşu taşındı karşıya Bir baktım Fahriye Abla! Kırk yıllık bir rötar yapmış Erzincan Treni Ben gelmişim şu yaşıma O ise şiirdeki yaşından gün almamış daha Benimki ne biçim hayat Uymuyor ne gördüklerime ne duyduklarıma ne okuduklarıma Ben ne biçim benim Ne kendime benziyorum Ne başkalarına Murathan Mungan Frozen değerli arkadaşım beni unutmamışsın Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.