Φ katakuta Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Ahzap 6- Peygamber, müminlere kendi nefislerinden önce gelir. O'nun hanımları da onların analarıdır. Akraba da Allah'ın kitabında birbirlerine, diğer müminlerden ve muhacirlerden daha yakındırlar. Ancak dostlarınıza Bu ayete göre herhangi bir ayırım yapılmadan muhammedin eşleri tüm müminlerin anneleri sayılıyor. Muhammedin eşlerinden hafsa ömerin kızı, aişede ebubekirin kızı. Bir insanın kız evladının annesi sayılması nasıl bir duygudur? İnsan kız evladına anne diyebilirmi,ona anne gözüyle bakabilirmi ? Ahzap 53- Ey iman edenler! Peygamberin evlerine vaktine bakmaksızın ve yemeğe izin verilmedikçe girmeyin. Fakat çağırıldığınız vakit girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Sohbet etmek için de izinsiz girmeyin. Çünkü bu haliniz peygambere eziyet veriyor, ama o sizden utanıyor. Fakat Allah gerçeği söylemekten utanmaz. Hem O'nun hanımlarına bir ihtiyaç soracağınız vakit de perde arkasından sorun. Böyle yapmanız hem sizin kalbleriniz ve hem de onların kalbleri için daha temizdir. Hem sizin Resulullah'a eziyet etmeye hakkınız yoktur. Ondan sonra hanımlarını da ebediyyen nikâh edemezsiniz. Çünkü bu Allah katında çok büyük bir günahtır. Peygamberin eşlerine neden müminlerle evlenme yasağı getiriliyor ? Zira bu ayettede herhangi bir ayırım yok. Ayetin başı ey iman edenler diye başlıyor. Dediğim gibi bu ayet, herhangi birt ayırım yapmadığı için,ebubekir ve ömerde kendi kızlarıyla konuşurken perde arkasından konuşacak.Çünkü ayet ebubekir ve ömer,i istisna yapmıyor. Hem O'nun hanımlarına bir ihtiyaç soracağınız vakit de perde arkasından sorun. Böyle yapmanız hem sizin kalbleriniz ve hem de onların kalbleri için daha temizdir. Bu nasıl bir anlayıştırki bir insan kalpi temiz kalsın diye kendi kız evladı ile erde arkasından konuşacak.Bu nasıl bir mantıktır ? ***************** Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Ahzap 53- Ey iman edenler! Peygamberin evlerine vaktine bakmaksızın ve yemeğe izin verilmedikçe girmeyin. Fakat çağırıldığınız vakit girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Sohbet etmek için de izinsiz girmeyin. Çünkü bu haliniz peygambere eziyet veriyor, ama o sizden utanıyor. Fakat Allah gerçeği söylemekten utanmaz Peygamber rahatsız edilmek istemediği için bile vahiy kullanmış Koskoca kutsal kitapta böyle bir olayın ne işi var ? Neyse, bunlar çok tartışılmayacak şeyler, anlayan anlar zaten. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Ahzap 53- Ey iman edenler! Peygamberin evlerine vaktine bakmaksızın ve yemeğe izin verilmedikçe girmeyin. Fakat çağırıldığınız vakit girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Sohbet etmek için de izinsiz girmeyin. Çünkü bu haliniz peygambere eziyet veriyor, ama o sizden utanıyor. Fakat Allah gerçeği söylemekten utanmaz. Hem O'nun hanımlarına bir ihtiyaç soracağınız vakit de perde arkasından sorun. Böyle yapmanız hem sizin kalbleriniz ve hem de onların kalbleri için daha temizdir. Hem sizin Resulullah'a eziyet etmeye hakkınız yoktur. Ondan sonra hanımlarını da ebediyyen nikâh edemezsiniz. Çünkü bu Allah katında çok büyük bir günahtır. Peygamberin eşlerine neden müminlerle evlenme yasağı getiriliyor ? Zira bu ayettede herhangi bir ayırım yok. Ayetin başı ey iman edenler diye başlıyor. Sevgili katakuta, Bir insan kendi düşüncelerini, zaaflarını Allah'ın sözleridir diye tebliğ etmeye kalkarsa, tebliğ ettiği şeyin Allah'tan olmadığı böyle sırıtır her ayette. Bu soruyu cevaplamıştık daha önce aslında, ama forume yeni katılanlara kolaylık olsun diye alıntılayayım: 1. Kişiye özel uygulamalar, ayrımcılık: Hz. Muhammed dışındaki erkeklerin eşlerinin kocaları öldükten sonra evlenebilmeleri, ancak Hz. Muhammed'in eşlerinin evlenememesi. Bunun bugün devam eden bir versiyonu var Güneydoğu Anadolu'da: Ağanın b.ku üstüne b.k olmaz. Yani getirilen kural şu: Hz. Muhammed'in erkeklik organının girdiği yere başka erkeklik organı giremez. Güneydoğu Anadolumuzda yaşayan gelenekle, Hz. Muhanmmedin getirdiği kural arasında bir benzerlik görebiliyormusun?? İslam evrensellik iddiasında bulunuyorsa, kurallar da evrensel olmalıdır, Ahmet'a ayrı, Mehmet'e ayrı değil. Eğer Kz. Muhammed'in yaşamı ile insanlığa örnek olduğu iddia ediliyorsa, bu konuda da örnek olmalıdır, ayrıcalıklı değil. Her konuda örnek olduğu iddia ediliyor. Her konuda örnek olmuş da bunda mı olamamış?Kabe'deki 300 küsür ilahı tedavülden kaldırmak kadar radikal bir adım atabilen bir adam, bu konuda da örnek olabilecek kadar kendini sıkamamış mı? Neden Hz. Muhammed istediği kadar kadın alabiliyor da, diğer müslümanlar "iyilik için" istedikleri kadar alamıyorlar ? Mantığı, açıklaması var mı? Madem maksat iyilik yapmaktı, neden diğer müslümanların bu iyiliği yapmaları yasaklanmış? (ayrımcılık konusunda, istanbul/fatih'deki cübbeli hoca'nın cemaate vaazettiği şeylerle, kendi yaşamı arasındaki uyumsuzluk da güncel örnek olarak değerlenndirilebilir.) ... (Burada birşey daha söylenebilir: Hz. Ayşe'nin çocuğu oldu mu olmadı mı bilmiyorum. Ama, çocuğu olmadıysa, Tanrı'nın/Doğa'nın bir kadına verdiği en büyük özelliklerden/duygulardan biri olan analık duygusunu yaşaması da, sırf ağanın b.kunun üstüne b.k olmaz mantığıyla evlenmesi yasaklanarak engellenmiştir.) Bu başlığa şu ana kadar katakuta, TARAFSIZ ve ben yazmışız ve her birimiz, aynı ayetin farklı noktalarındaki garabete dikkat çekmişiz. Akıl akıldan üstündür. Bilgisayar ve internet dinlerin sonunu getirecek derken, kastettiğim şey bu yani. Birbirlerimizin nerede yaşadığını, kim olduğunu, ne işle meşgul olduğunu bile bilmiyoruz, ama benim göremediğim bir garabeti onlar gösteriyor, onların dikkatini çekmeyeni ben veya birbaşkası. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Bu yazıyı Kuran'daki çelişkiler bölümüne mi yoksa buraya mı yazmalıyım diye diğindim, ama her ikisine de yazılabilir. Bu konu yeni olduğu için ve bir bakıma Muhammed'in evliliklerini de kapsadığı için buraya yazmaya karar verdim. Azhab suresine bakıyoruz. Vurgulamak istediğim yerleri koyulaştırdım veya renklendirdim. Ahzab Suresi-4: Allah, bir adamın göğüs boşluğunda iki kalp yaratmamıştır. Zıhar yaptığınız eşlerinizi sizin anneniz yapmamıştır, evlatlıklarınızı da sizin oğullarınız kılmamıştır. Bu konularda söylediğiniz sözler, ağızlarınızın bir lakırdısıdır. Allah, hakkı söyler ve O, gerçek yola kılavuzlar. Ahzab Suresi-5: Evlatlıklarınızı öz babalarına nispet ederek çağırın! Böyle yapmanız Allah katında adalete daha uygundur. Eğer onların babalarını bilmiyorsanız, o takdirde onlar sizin din kardeşleriniz ve dostlarınızdır. Yanılarak işlediğiniz şeyde, üzerinize günah yoktur; fakat kalplerinizin kastetmiş oldukları müstesna. Ve Allah Gafûr ve Rahîm'dir. Ahzab Suresi 37 Hani sen Allah'ın nimetlendirdiği, senin de lütufta bulunduğun kişiye "Eşini yanında tut, Allah'tan kork!" diyordun ama, Allah'ın açıklayacağı birşeyi de içinde saklıyordun; insanlardan çekiniyordun. Oysaki kendisinden korkmana Allah daha layıktır. Zeyd o kadından ilişiğini kesince onu sana nikâhladık ki, evlatlıkları eşleriyle ilişkilerini kestiklerinde, müminler için o kadınlarla evlenmede bir güçlük olmasın. Zaten Allah'ın emri yerine getirilmiştir. Yukarıdaki ayetleri neden alıntıladığımı yazmadan önce bir hususu dile getireyim. Denir ki, Muhammed'in Zeyd'in karısı ile evlenmesi, evlatlıkların öz evlat olarak algılayan ve gelinlerini kendi kızları gibi gören İslamiyet öncesi Araplarının bu geleneklerini yıkmaya, kan bağı olmayanların gerçek kardeş, baba-oğul, vs. olamadıklarını vurgulamaya yönelik, sadece örnek niteliğinde bir evliliktir ve Muhammed'in bu evliliğe ihtiyacı yoktur. Biz de iddia ediyoruz ki, Muhammed'in amacı örneklik falan değildi. Evlatlığının karısına göz koydu ve bu amacına ulaşmak için "Allah şu ayeti indirdi" iddiasında bulundu. Muhammed'in Zeyd'in karısını elinden almasının nedeninin, kan bağı olmayanların gerçek kardeş, baba-oğul, vs. olamadıklarını vurgulamaya yönelik, sadece örnek niteliğinde bir evlilik olmadığının cevabı esasen Kuran'ın başka bir ayetinde gizlidir. Nisa Suresi-23 Size, şu kadınlarla evlenmek haram kılınmıştır: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle birleştiğiniz hanımlarınızdan doğmuş olup evlerinizde oturan üvey kızlarınız -eğer anneleriyle birleşmemişseniz o takdirde sizin için bir günah yoktur- ve sulbünüzden gelen oğullarınızın karıları. İki kız kardeşi birlikte almanız da haram kılınmıştır. Eskide kalanlar müstesna. Allah çok affedici, çok merhametlidir. Bir tarafta, Muhammed+Zeynep evliliğini, kan bağı olmayanların gerçek kardeş, baba-oğul, vs. olamadıklarını vurgulamaya yönelik, sadece örnek niteliğinde bir evlilik olarak gösterme çabası, öbür tarafta süt kardeşliği gibi, birlikte su içmek, birlikte armut dişlemek gibi sıradan birşeyden kardeşlik olabileceği iddiası? Muhammed buna neden örnek olmamış acaba? Süt kardeşi Ebu Süfyan, paçayı erkek olduğu için mi kurtarmış ayete konu olmaktan?. Yoksa o da kız olsaydı ve Muhahed'in canı çekseydi onu şöyle bir ayet de olacaktı Kuran'da heralde: Süt kardeşliğinde kan bağı yoktur, bu nedenle süt kardeşlerinizle evlenmekte sakınca yoktur. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Kimlerle evlenilir kimelerle evlenilmez hepsi izah edilmiştir.. Zaten bu ayetler inananların ameliyeleri ile ilgilidir.. Yani bu ayetin muhatapları baştan Allah'ı, Kur'an-ı ve bütün ayetleri kabul etmiş olanlardır.. Süt kardeşinle süt bağın vardır.. Bence kan bağıyla birlikte süt bağınında biyolojik olarak yada tıbbi olark incelenmesi lazım.. Ayrıca katakutanın yazdığı meseleyede daha önce çok geniş cevaplar verdik.. Arma butonunda aratanlar sanırım bulabilirler.. Saygılar.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Bu ayete göre herhangi bir ayırım yapılmadan muhammedin eşleri tüm müminlerin anneleri sayılıyor. Muhammedin eşlerinden hafsa ömerin kızı, aişede ebubekirin kızı. Bir insanın kız evladının annesi sayılması nasıl bir duygudur? İnsan kız evladına anne diyebilirmi,ona anne gözüyle bakabilirmi ? [bu nasıl bir anlayıştırki bir insan kalpi temiz kalsın diye kendi kız evladı ile erde arkasından konuşacak.Bu nasıl bir mantıktır ? ***************** O hanımlar için babaları, oğulları, kardeşleri, kardeş oğulları, kız kardeş oğulları, müslüman kadınları ve sahip oldukları köleler hakkında bir günah yoktur; bununla beraber Allah'tan korkun (ey peygamberin hanımları), çünkü Allah, herşeye şahit bulunuyor! (Ahzab;55).. ''O hanımlar için'' yani Peygamber eşleri için söylenmiştir...... Katakuta bu ayeti unutmuş arkadaşlar.... Peygamber, mü'minler nazarında kendi canlarından daha önce gelir; hanımları da analarınızdır. Akraba da (miras bakımından) Allah'ın Kitab'ına göre birbirlerine, öteki mü'minlerden ve muhacirlerden daha yakındırlar. Ancak dostlarımıza uygun bir vasiyet yapmanız müstesnadır. O Kitapta yazılı bulunuyor. (Ahzab;6) Bu ayetde geçen 'annelik' taktir edersiniz ki hahiki annelik degildir. Müminlerin Peygamberden sonra hanımlarıyla evlenmeleri yasaklanmıştır. Buradaki annelikten maksat, onların yüceltilmesidir. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Biz de iddia ediyoruz ki, Muhammed'in amacı örneklik falan değildi. Evlatlığının karısına göz koydu ve bu amacına ulaşmak için "Allah şu ayeti indirdi" iddiasında bulundu. Saygılar. neyi iddia ediyorsunuz sayın Brain... olmayan birşeyi mi? iddia ediyorsunuz ne demek istiyorsunuz daha anlaşılır yazarmısın saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 neyi iddia ediyorsunuz sayın Brain... olmayan birşeyi mi? iddia ediyorsunuz ne demek istiyorsunuz daha anlaşılır yazarmısın Kuran Tanrı'nın kitabı değildir. Muhammed'in kitabıdır. Kendine torpil geçen ayetler indirmiş, Zetd'in karısını elinden almak için yaptığı gibi. Yeterince açık oldu mu? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Kuran Tanrı'nın kitabı değildir. Muhammed'in kitabıdır. Kendine torpil geçen ayetler indirmiş, Zetd'in karısını elinden almak için yaptığı gibi. Yeterince açık oldu mu? Kur'an mutlak aklın eseridir çelişki bulamazsınız Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Kur'an mutlak aklın eseridirçelişki bulamazsınız bir sürü bulduk ya işte sen çelişki olarak görmüyor olabilirsin, inancın gereği ama herkes seninki gibi görmüyor ayetlerden anladığımıza mı bakacağız senin anladığına mı ? örneğin ben, bunları 10 yaşındaki bir ilkokul çocuğuna anlatsam yada onlar internetten buraya ulaşsalar hemen kafaları karışacaktır, zaten bu durum herzaman oluyor. Bu güne kadar çocuklara anlattığım herşeye çocuklar ikna oldu. Şimdi onlar gerçeğin peşinden koşuyorlar, sorguluyorlar, araştırıyorlar. Ve bu durum yayılarak devam ediyor. Peygamber rahatsız edilmesin diye ayet iner mi yahu !!! Ki daha Kur'an da peygambere özel bir yığın ayet varsa, ben bu kitap peygamberin sözüdür diye rahatlıkla ve tereddüt etmeden düşünebilirim. Peygamberin canı ne isterse, vahiy olarak indirmiş. Ondan sonrada bu kitap Kutsal kitaptır diyoruz. Ahzap 53- Ey iman edenler! Peygamberin evlerine vaktine bakmaksızın ve yemeğe izin verilmedikçe girmeyin. Fakat çağırıldığınız vakit girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Sohbet etmek için de izinsiz girmeyin. Çünkü bu haliniz peygambere eziyet veriyor, ama o sizden utanıyor. Fakat Allah gerçeği söylemekten utanmaz. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Kur'an mutlak aklın eseridirçelişki bulamazsınız sayın aslan34, Yukarıda bile örnek var Kuran'daki çelişkiye. Bir tarafta kan bağı olmayanlar arasındaki akrabalığın evliliğe engel teşkil etmeyeceği söyleniyor (Muhammed-Zeynep-Zeyd), öbür tarafta süt kardeşliği evliliğe engel deniyor? Bu çelişki değil mi? Yüzük kardeşliği, aynı armutu dişlemekten kaynaklanan kardeşlik, aynı suyu içme kardeşliği de engel mi evliliğe? xlark tades'in rasyonelleştime girişimine ben de desek vereyim: Bence kan bağıyla birlikte armut kardeşliği, su kardeşliği ve yüzük kardeşliğinin de biyolojik olarak yada tıbbi olark incelenmesi lazım.. Bu arada bu konu hakkında Kuran'a bakarken daha önce dikkatimi çekmeyen yeni bir çelişki daha gördüm. Bunun özelliği, rasyonelleştirmek için çıkış yolu bırakmaması, yani bilimsel olarak incelenmesi lazım deme imkanı bırakmaması. Lokman-14. Biz, insana anne-babasını (onlara iyilikle davranmayı) önerdik: Annesi onu güçsüzlükle taşımıştır. sütten kesilmesi de iki yılda olmuştur. O halde bana ve ana-babana şükret. Dönüş banadır. İki yıl: 24 ay. Ahkaf-15. Biz insana, anne-babasına çok iyi davranmasını önerdik. Annesi onu zahmetle taşıdı, zahmetle doğurdu. Taşınması ve sütten kesilmesi otuz aydır. Nihayet, yiğitlik çağına gelip kırk yıla erdiğinde şöyle der: "Rabbim; beni, bana ve ebeveynime verdiğin nimete şükretmeye, hoşnut olacağın iyi bir iş yapmaya yönelt! Soyum içinde, benim için barışı gerçekleştir. Sana yöneldim ben, sana teslim olanlardanım ben!" Toplam süre: 30 ay Taşınması: 9 ay Sütten kesilmesi: (30-9) 21 ay. Hangisi doğru? Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Hangisi doğru?[/b] Saygılar. süt kardeşligi haram demişse haramdır. neyini tartışcaz bunun ki. Burda anne sütüyle alakalı arkadaşlar araştırma yapar ve yazarlar.. senin bahsettigin türden kardeşlik zaten absürt.... İMDİ, insana emrettiğimiz [fiillerin en güzellerinden biri,] anne-babasına karşı iyi davranmasıdır.Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu; annesinin onu taşıması, onun anneye bağımlılığı otuz ayı buldu.Nihayet tam olgunluğa erişip kırk yaşına vardığında o, [dürüst ve erdemli biri olarak], "Ey Rabbim!" diye yakarır, "Bana ve anne-babama lütfettiğin nimetler için ebediyyen şükretmemi ve Senin kabulüne mazhar olacak [şekilde] doğru ve yararlı şeyler yapmamı nasip et; benim soyuma [da] iyilik bağışla. Gerçek şu ki pişmanlık içinde Sana döndüm: elbette ben Sana teslim olanlardanım!" Ahkaf;15 [Allah diyor ki:] Biz, insana, anne babasına karşı iyi davranmasını emrettik: annesi onu nice acılara katlanarak karnında taşıdı ve çocuğun annesine bağımlılığı iki yıl sürdü;[öyleyse, ey insanoğlu,] Bana ve anne babana şükret, [unutma ki] bütün yollar sonunda Bana ulaşır'. LOKMAN;14 Burda bahsi geçen zaman ortalama bir zaman kanımca. Lafzen, "onun sütten kesilmesi iki yıl içindedir" (veya "içinde olmuştur") gibi yani.... her bebek sütten günü gününe mi kesiliyor ? kısacası çocuğun annesine zorunlu olarak bağımlı olduğu dönemi anlatmak istiyor.. saygılar ayetlerden anladığımıza mı bakacağız senin anladığına mı ? ancak kendine göre çelişki bulursun ben çelişki olmadıgı için inanıyorum. bu kafayı biz hazır yolda bulmadık herkes benim gibi görmek zorunda da degil lakin senin gördügün gibi de görmek zorunda degil hemde hiç... tamamen kendi anladıklarına bakıcaksın ve yolunu çizeceksin buna ne şüphe, buna bir itirazım olmaz...herkes anladıgı kadardır... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 süt kardeşligi haram demişse haramdır. neyini tartışcaz bunun ki. Burda anne sütüyle alakalı arkadaşlar araştırma yapar ve yazarlar.. Tartıştığımız şey şu: Muhammed'in kendi işine gelince eski adetleri kaldırması: Zeyd'in karısını elinden alma bahsinde olduğu gibi. Eminim ki, canın çektiği bir süt kızkardeşi de olsaydı, şöyle diyecekti: Sütkızkardeşini sana nikâhladık ki, müminler için sütkardeşleriyle evlenmede bir güçlük olmasın. Aynı babanın sulbünden ve aynı ananın rahminden olmayanlar kardeş değildirler. senin bahsettigin türden kardeşlik zaten absürt.... Birlikte süt içince kardeş olunuyor da, birlikte armut dişleyince kardeş olunmuyor mu? Bu absürdlükse, o da absürdlük. Burda bahsi geçen zaman ortalama bir zaman kanımca. Lafzen, "onun sütten kesilmesi iki yıl içindedir" (veya "içinde olmuştur") gibi yani....her bebek sütten günü gününe mi kesiliyor ? kısacası çocuğun annesine zorunlu olarak bağımlı olduğu dönemi anlatmak istiyor.. Tanr bilmiyor mu her çocuğun aynı sürede anne sütüne bağımlı kalmadığını? Yani iki seçenek mi var 24 ay veya 21 ay gibi? Böyle kuralı olmayan bir konuda, varsa bir Yaratıcı Tanrı, neden kendini yalancı durumuna düşürsün ki? Hiçbirşey söylemez o konuda olur biter. Hani kuran Biyoloji kitabı değildi ya, bu konuya da değinmezde, kendini zor duruma düşürmezdi. Sana bir tavsiyem var: Gerçekten senin için önemli olan Tanrı'ya saygı duymaksa, Tanrı'ya teşekkür etmekse, tanrı'yı sevmekse, Tanrı'yı yalancı dudumuna düşürenleri (Muhammed gibi) savunma. Tanrı'ya megaloman olarak tasvir edenlerle olma. Kendi uçkur sorununu çözmek için Tanrı'dan ısmarlama vahy getirenlerin yanında yeralma. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Tartıştığımız şey şu: Muhammed'in kendi işine gelince eski adetleri kaldırması: Zeyd'in karısını elinden alma bahsinde olduğu gibi. Eminim ki, canın çektiği bir süt kızkardeşi de olsaydı, şöyle diyecekti: Sütkızkardeşini sana nikâhladık ki, müminler için sütkardeşleriyle evlenmede bir güçlük olmasın. Aynı babanın sulbünden ve aynı ananın rahminden olmayanlar kardeş değildirler. Birlikte süt içince kardeş olunuyor da, birlikte armut dişleyince kardeş olunmuyor mu? Bu absürdlükse, o da absürdlük. Tanr bilmiyor mu her çocuğun aynı sürede anne sütüne bağımlı kalmadığını? Yani iki seçenek mi var 24 ay veya 21 ay gibi? Böyle kuralı olmayan bir konuda, varsa bir Yaratıcı Tanrı, neden kendini yalancı durumuna düşürsün ki? Hiçbirşey söylemez o konuda olur biter. Hani kuran Biyoloji kitabı değildi ya, bu konuya da değinmezde, kendini zor duruma düşürmezdi. Sana bir tavsiyem var: Gerçekten senin için önemli olan Tanrı'ya saygı duymaksa, Tanrı'ya teşekkür etmekse, tanrı'yı sevmekse, Tanrı'yı yalancı dudumuna düşürenleri (Muhammed gibi) savunma. Tanrı'ya megaloman olarak tasvir edenlerle olma. Kendi uçkur sorununu çözmek için Tanrı'dan ısmarlama vahy getirenlerin yanında yeralma. Saygılar. ooo siz olmamışları olacak gibi faraziye yürütürseniz buna kimse bişi demez. süt kardeş meselesi için. yok canın çektigi falan bunlar tamamen subjektif bakışlar , tartışma bile olmamaz bu gibi tavır alışlarda... Bizim dinimiz süt kardeşligini kabul ediyor lakin sizin dinin kardeşlik tanımlarını kabul etmez bu kadar basit.. Tanrı yarattıgı alemi çok iyi biliyorda siz parmakga takılıp kaldıgınız için işaret ettigi yerleri göremiyorsunuz. zaman konusunda dedim bunları, sen sadece iki seçenek gördüysen yapacak birşey yok. aslında bir çok seçenek olabilir çocugun anneye bagımlılık nitelemesinde. bende acizane size bir tavsiye söyleyeyim. eleştirileriniz çok yavan ve afaki iler tutar yanı yok . Muhammed(as) Allah (cc)'ın kulu ve elçisidir. saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Tanrı yarattıgı alemi çok iyi biliyorda siz parmakga takılıp kaldıgınız için işaret ettigi yerleri göremiyorsunuz.zaman konusunda dedim bunları, sen sadece iki seçenek gördüysen yapacak birşey yok. aslında bir çok seçenek olabilir çocugun anneye bagımlılık nitelemesinde. bende acizane size bir tavsiye söyleyeyim. eleştirileriniz çok yavan ve afaki iler tutar yanı yok . Muhammed(as) Allah (cc)'ın kulu ve elçisidir. Parola: TÖMER ben ne yazmışım : Yani iki seçenek mi var 24 ay veya 21 ay gibi? Böyle kuralı olmayan bir konuda, varsa bir Yaratıcı Tanrı, neden kendini yalancı durumuna düşürsün ki? Sen ne dediğimi iddia etmişsin: sen sadece iki seçenek gördüysen yapacak birşey yok Parolayı yeniden söylüyorum, biryere kaydet: TÖMER. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Parola: TÖMER ben ne yazmışım : Sen ne dediğimi iddia etmişsin: Parolayı yeniden söylüyorum, biryere kaydet: TÖMER. Saygılar. hala aynı şeyleri iddia etmiyorsunuz demek ki. yazdıklarınızın nereye gittigini iyi anlayın...derim.. saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 herkes benim gibi görmek zorunda da degillakin senin gördügün gibi de görmek zorunda degil hemde hiç... tamamen kendi anladıklarına bakıcaksın ve yolunu çizeceksin buna ne şüphe, buna bir itirazım olmaz...herkes anladıgı kadardır... e tamam işte biz de tartışıyoruz burada sen çelişki olmadığına inanıyorsun bizde çelişki ve tutarsızlık olduğuna işaret edip, bunu bütün insanlara belirtmek istiyoruz artık kim daha mantıklıysa millet ona inanacaktır. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 e tamam işte biz de tartışıyoruz burada sen çelişki olmadığına inanıyorsun bizde çelişki ve tutarsızlık olduğuna işaret edip, bunu bütün insanlara belirtmek istiyoruz artık kim daha mantıklıysa millet ona inanacaktır. bizim nihayi gayemiz falanca inansın filanca gerçekleri görsün mantıgıyla hareket etmez. Kur'an zaten hakikatin tek sesi Rasülde onun paratige dökülmüş halidir. biz bu temel öncülden hareketle yeryüzünde bir tek kişi bu hakikati ifade etse, geri kalan herkes yanlışın içinde olsada degişen herhangi birşey olmaz. yani senin anlayacagın şekilde ifade edersek, bu mantıgın sınırlarını aşan ve nicelik olarak degil amma nitelik olarak saf bir hakikattir. buna ne şüphe.... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 buna ne şüphe.... şüphe olmasaydı, bu forumda olmazdı bu nedenle biz de tartışıyoruz burada sen çelişki olmadığına inanıyorsun bizde çelişki ve tutarsızlık olduğuna işaret edip, bunu bütün insanlara belirtmek istiyoruz artık kim daha mantıklıysa millet ona inanacaktır tartışmayada herzaman devam edilecektir, çünkü bir sürü şüphe var. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 şüphe olmasaydı, bu forumda olmazdı bu nedenle biz de tartışıyoruz burada sen çelişki olmadığına inanıyorsun bizde çelişki ve tutarsızlık olduğuna işaret edip, bunu bütün insanlara belirtmek istiyoruz artık kim daha mantıklıysa millet ona inanacaktır tartışmayada herzaman devam edilecektir, çünkü bir sürü şüphe var. tartışma diyorsunuz ama konuyla alakalı birşeyde yazmıyorsun 'kötüyü' tartışmak sadece onu kabul etmiyorum demekle olmaz birde size göre 'iyi' neyse onuda açıklamak gerekir. en azından kıyısından köşesinde bir şeyler yazın iyiye dairde bizde neyle muhatab oldugumuzu bilelim, okuyanlarda Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 en azından kıyısından köşesinde bir şeyler yazın iyiye dairde bizde neyle muhatab oldugumuzu bilelim, okuyanlarda yazıyorum zaten, gerekli gördüğüm kadar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 yazıyorum zaten, gerekli gördüğüm kadar. iyide konuyla alakalı herhangi birşey yazmıyorsun ki sagdan soldan gördüklerini yazıyorsun hep direk konuyla alakalı yaz .... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 iyide konuyla alakalı herhangi birşey yazmıyorsun ki sagdan soldan gördüklerini yazıyorsun hep direk konuyla alakalı yaz .... yine yanılıyorsun cevap verdiğim yerler, bu başlık altındaki iletilerin içinden, sağdan soldan gördüklerim değil Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Ahzap 6- Peygamber, müminlere kendi nefislerinden önce gelir. O'nun hanımları da onların analarıdır. Akraba da Allah'ın kitabında birbirlerine, diğer müminlerden ve muhacirlerden daha yakındırlar. Ancak dostlarınıza Bu ayete göre herhangi bir ayırım yapılmadan muhammedin eşleri tüm müminlerin anneleri sayılıyor. Muhammedin eşlerinden hafsa ömerin kızı, aişede ebubekirin kızı. Bir insanın kız evladının annesi sayılması nasıl bir duygudur? İnsan kız evladına anne diyebilirmi,ona anne gözüyle bakabilirmi ? Ahzap 53- Ey iman edenler! Peygamberin evlerine vaktine bakmaksızın ve yemeğe izin verilmedikçe girmeyin. Fakat çağırıldığınız vakit girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Sohbet etmek için de izinsiz girmeyin. Çünkü bu haliniz peygambere eziyet veriyor, ama o sizden utanıyor. Fakat Allah gerçeği söylemekten utanmaz. Hem O'nun hanımlarına bir ihtiyaç soracağınız vakit de perde arkasından sorun. Böyle yapmanız hem sizin kalbleriniz ve hem de onların kalbleri için daha temizdir. Hem sizin Resulullah'a eziyet etmeye hakkınız yoktur. Ondan sonra hanımlarını da ebediyyen nikâh edemezsiniz. Çünkü bu Allah katında çok büyük bir günahtır. Peygamberin eşlerine neden müminlerle evlenme yasağı getiriliyor ? Zira bu ayettede herhangi bir ayırım yok. Ayetin başı ey iman edenler diye başlıyor. Dediğim gibi bu ayet, herhangi birt ayırım yapmadığı için,ebubekir ve ömerde kendi kızlarıyla konuşurken perde arkasından konuşacak.Çünkü ayet ebubekir ve ömer,i istisna yapmıyor. Hem O'nun hanımlarına bir ihtiyaç soracağınız vakit de perde arkasından sorun. Böyle yapmanız hem sizin kalbleriniz ve hem de onların kalbleri için daha temizdir. Bu nasıl bir anlayıştırki bir insan kalpi temiz kalsın diye kendi kız evladı ile erde arkasından konuşacak.Bu nasıl bir mantıktır ? ***************** Temcid pilavı gibi aynı şeyleri ısıtıp,ısıtıp önümüze sürüyorlar bu konular defalarca kez tartışıldı. Farklı bir başlık açılıyor içerisine bakıyorsunuz daha önce tartışıp cevap verdiğiniz konular isterseniz geriye dönük bir ufak araştırma yapın bakın kaç kez tartışıldı bu konular Eeee insan yeni birşey üretemeyince aynı şeyleri sorar durur. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Temcid pilavı gibi aynı şeyleri ısıtıp,ısıtıp önümüze sürüyorlar bu konular defalarca kez tartışıldı.Farklı bir başlık açılıyor içerisine bakıyorsunuz daha önce tartışıp cevap verdiğiniz konular isterseniz geriye dönük bir ufak araştırma yapın bakın kaç kez tartışıldı bu konular Eeee insan yeni birşey üretemeyince aynı şeyleri sorar durur. Valla haksızda değilsin Süheda.Bir konuda sen aç onu tartışalım yahu,yani biraz yardımın olsun. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.