Φ sardunyam Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Arkadaşım teşekkürler çok severim bu türküyü Bu da benden olsun sana... AH BİR ATEŞ VER BANA Ah bir ateş ver, cigaramı yakayım Sen salın gel, ben boyuna bakayım Uzun olur gemilerin direği Ah çatal olur efelerin yüreği Ah vur ataşı, gavur sinan boyansın Arkadaşlar uykulardan uyansın Uzun olur gemilerin direği Ah çatal olur efelerin yüreği teşekkür ederim bende severim türküleri, hele hele Ege ve Rumeli türkülerini... o zaman Egeden devam... Sobalarında kuruda meşe yanıyor Efem, Memet efemde dam başında üşümüşte donuyor Boncuklu gelin orta yerde dönüyorda dönüyor aslanımda efeler vay vay yiğidimde efeler vay vay Kar yağıyor yarem güveğin dağına efem haden çıkamda şu dağların başınada başına memet efemde oturuda vermiş efelerin sağına aslanımda efeler vay vay yiğitlerde efeler vay vay Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Zeybek havası çaldımı farklı atar kalbim nedense Davulun sesi hiçbir ezgide öyle hoş gelmez bana. Her vuruşu kalbime işler Şimdi de benden çok sevdiğim bir rumeli türküsü Sardunyam Kırmızı gülün alı var aman aman Her gün ağlasam da yeri var Bugün benim efkarım var aman aman Ah bu gönül arzu eder seni seni yar seni Kırmızı gülü budarlar aman aman Altına meclisi kurarlar Güzeli candan severler aman aman Ah bu gönül arzu eder seni seni yar seni Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Benzemez kimse sana Tavrına hayran olayım Bakışından süzülen İşvene kurban olayım Lütfuna ermek için Söyle perişan olayım Bakışından süzülen İşvene kurban olayım Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Ra_dya çok teşekkür ederim bende çok severim bu türküyü, bende Ege türkülerinde bir başka çoşarım biliyormusun, oğlumun adı Efe zaten 7 yaşında, görme Efeliğini... Hadi bir Rumeli türküsüde benden Ra_dya'ya... ben bir gocmen kizi gordum tuna boyunda elinde bir deste gul var hasret koynunda soyle soyle gocmen kizi annen varmidir ne annem var ne babam var kalmisim oksuz sen bir oksuz ben bir garip alayim seni alayimda gurbet elde sarayim seni telgrafin tellerinden haber varmıdır ne haber var ne mektup var kalmisim öksüz dogru söyle göcmen kizi haber yokmudur ne gelen var ne giden var kalmisim öksüz Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Ay canım benim Allah bağışlasın benim için öpüver onu olurmu KALENİN BEDENLERİ(Bergama türküsü) Kalenin bedenleri Çevirin gidenleri Ne güzel baş bağlıyor Bergama güzelleri( ) Öldürdün beni Gül idim,soldurdun beni Kalenin karşısına Gün doğar çarşısına Kapı bir komşusuna Öldürdün beni Gül idim,soldurdun beni Bulgur taşı eşiyle Gözüm dolu yaşiyle Ben nerelere gideyim Bu sevdalı başiyle Öldürdün beni Gül idim,soldurdun beni... Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Sana Neler Edeceğim Çoktandır anladım senin gözün dışarda Eskisi gibi bağlı değilsin bana Gelmem bu oyuna bırakmam yanına Ne işler açarım başına Seveceğim gezeceğim Görürsün sana neler edeceğim Bir yerine bin cezayla Hakkından geleceğim senin Ne hayrın dokunur ne birşey umulur Başkası sende bilmem ki ne bulur Elinden uçanla bir kaçan kurtulur Bugün seversin yarın unutur Seveceğim gezeceğim Görürsün sana neler edeceğim Bir yerine bin cezayla Hakkında geleceğim senin Kolla kendini sıra bana geldi Kadının fendi erkekleri yendi Bak zaman değişti sabırlar tükendi Yalvarmak çok eskidendi Seveceğim gezeceğim Görürsün sana neler edeceğim Bir yerine bin cezayla Hakkından geleceğim senin Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 KALBİMİ KIRA KIRA Senden bana ne kaldı Bir hatıradan başka Bir daha geri dönmem Yalan kattığın aşka Kalbimi kıra kıra Bıraktın bir hatıra Günahını yalancı Dudaklarında ara Göz yaşların boşuna Düşmem artık peşine Yansın yüreğin yansın Şimdi de bende sıra Kalbimi kıra kıra Bıraktın bir hatıra Günahını yalancı Dudaklarında ara Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 istersen hiç başlamasın bu hikaye eksik kalsın onca yaraların ardından yeni bir aşk yaratamazsın örselenmiş bir çocukluk işte benim bütün hikayem kaç sevda geçsede yüreğimden bu yıkıntıları onaramazsın istersen hiç başlamasın geç kalmışız birbirimize yanlış kapılarda geçmiş bunca yıl dönemeyiz artık ilk gençliğimize istersen hiç başlamasın söz verelim kendimize Ayten Alpman Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Açma pencereni, perdeleri çek: Monna Rosa, seni görmemeliyim. Bir bakışın ölmem için yetecek; Anla Monna Rosa, ben oteliyim... Açma pencereni, perdeleri çek. Zeytin ağacının karanlığıdır Elindeki elma ile başlayan... Bir yakut yüzükte aydınlanan sır, Sıcak ve minnacık yüzündeki kan, Zeytin ağacının karanlığıdır. Zambaklar en ıssız yerlerde açar, Ve vardır her vahşi çiçekte gurur. Bir mumun ardında bekleyen rüzgar, Işıksız ruhumu sallar da durur, Zambaklar en ıssız yerlerde açar. Ki ben, Monna Rosa, bulurum seni İncir kuşlannın bakışlarında. Hayatla doldurur bu boş yelkeni O masum bakışlar... Su kenarında Ki ben, Monna Rosa, bulurum seni. Kırgın kırgın bakma yüzüme Rosa: Henüz dinlemedin benden türküler. Benim aşkım uymaz öyle her saza, En güzel şarkıyı bir kurşun söyler... Kırgın kırgın bakma yüzüme Rosa. Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2007 Sevmek eskidenmiş güzelim Sanki yıllar öncesinde kalan aşkımız bir masalmış bir tanem Düş yerine gerçekmiş yaşanan Yarınlar bizim için geç artık Çok geç artık sana dönmek Hani giderken bana demiştin ya sen Yolcu yolunda gerek Sevgi bizim için yok artık Yok artık bir daha sevmek Hani giderken bana demiştin ya sen Yolcu yolunda gerek Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2007 mazide kalan hatira gibi sevkatli kollarini ac bana anne geceler cok soguk, sessiz ve karanlik usudum, ustumu ortsene anne anne, anne, annecigim yanimda olmani ne cok isterdim dizine yatipta uyurdum anne dilimde dua gozumde ruyasin seni cok özledim hasretim anne anne, anne, annecigim uyandim uykudan aradim seni sagima soluma bakindim anne geceler cok soguk, sessiz ve karanlik usudum, ustumu ortsene anne anne, anne, annecigim... Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 YALAN DÜNYA Bir garip yolcuyum hayat yolunda Yolunu kaybetmiş perişanım ben Mecnun misali gurbet ellerde Ümitsiz sevginin kurbanıyım ben Yalan dünya her şey bomboş Hancı sarhoş yolcu sarhoş Bir gün gibi geçti seneler Ümidim kayboldu perişanım ben Alın yazımmış hayat yolunda Ümitsiz sevginin kurbanıyım ben Yalan dünya her şey bomboş Hancı sarhoş yolcu sarhoş Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 bir demet yasemen aşkımın son hatırası bitmiyor ayrılık dinmiyor gönlümün hicran yarası Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 SIZI Sızım sızım sızlar içim Gözümde akmayan yaşlar içimde yıllardan kalma birikim Bilmem ne zaman patlar Bilirim sonu var bunun Bilirim sonu gelir her sorunun Bilirim sonu var bunun çaresi bulunur, bilirim her sorunun Hiç aç susuz yaşamadım ki Hiç parasız pulsuz kalmadım ki Hiç aşksız sevgisiz olmadım ki Neden,niye,kime bu özlem Sızım sızım sızlar içim Yüreğimde fırtınalar Ve suskun artık umutlarım Sanki benden hesap sorar Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 yazımı kışa çevirdin bak gözümde yaşa leyla mevlam ayrılık vermesin gökte uçan kuşa leyla Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 KİME KALMIŞ BU DÜNYA Nasılda kandım aşkınla yandım Ne var ki aldandım O çılgın aşkdan o heyecandan Kaçılmıyor sandım Ne söylesen boş inanmam artık Yalan dolanlarına Seniyse sende kapandı dün yok Bu dinmeyen acıya Ha üçgün önce ha beşgün sonra Yeter bitsin bu cefa Satıp savursan kasıp kavursan Değil hiç umrumda Vurupta kırsan yakıpta yıksan Kime kalmış bu dünya çok istemistim döner demiştim Yolunu gözlemiştim Sabah ve akşam gece ve gündüz Rüyamda beklemiştim Birazcık insaf olaydı sende Kıyarmıydın canıma Günün birinde pişman olursun Elbet yaptıklarına Alıntı
Misafir katre_a Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 DUYDUM Kİ UNUTMUŞSUN Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini Yazık olmuş o gözlerden sana akan yaşlara Bir zamanlar sevginle ateşlenen başımı Dizlerinin yerine dayasaydım taşlara Hani bendim yedi renk hani tende can idim Hani gündüz hayalin geceler rüyan idim Demek ki senin için aşk değil yalan idim Acırım heder olan o en güzel yıllara Alıntı
Misafir katre_a Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 AŞKIN KANUNU Aşkın kanununu yazsam yeniden Kimi ümitleri yel alır gider Kimi benim gibi sever gönülden Kimi senin gibi el olur gider Dünyanın bir yazı bir kışı vardır Her yolun bir sonu bir başı vardır Her aşkın sonunda göz yaşı vardır Akar damla damla sel olur gider Boş yere bekleme geçen günleri Böyledir ne yazık ezelden beri Kimi benim gibi sever gönülden Kimi senin gibi el olur gider Alıntı
Misafir katre_a Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 ADINI ANMAYACAĞIM Aşkınla yana yana Kül olsa da ocağım Bu gönül sayfasını Artık kapatacağım Geçse de gençlik çağım Boş kalsa da kucağım Sözümü tutacağım Adını anmayacağım Kalbimden ben seni Söküp atacağım Bu gönül sayfasını Artık kapatacağım Geçse de gençlik çağım Boş kalsa da kucağım Sözümü tutacağım Adını anmayacağım Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2007 Katre uzun zamandır yoktun nerelerdeydin özlettin kendini.. BİR GELİR GİDER Yüzüne bakınca içim tutuşur, İçime bir kızıl kor gelir gider. Geçtiğin sokaklar şavkınla ışır, Bastığın toprağa nur gelir gider. Helal-i hoş olsun gurur da naz da Ne olur tebessüm etsen biraz da? Gülmezsen gökyüzü aysız kalmaz da, Yüzün gibi mehtap zor gelir gider. Tarifin olmuyor ne kadar yazsam, Ellerim tutmuyor resmini çizsem, O güzel çehreni görmeyen ressam , Bilmez ki dünyaya kör gelir gider. Yeryüzü hiç afet görmedi sanma, Ey benim aklımı alan muamma , Her türlü felaket mümkündür amma, Sen gibi kıyamet bir gelir gider. (Cemal Safi) Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 bak yıldızlar altında gözlerimin içine duy rüzgarların bize anlattığı birşey var bir fısıltı gibi bazen o en büyük çığlıklar bilmezlermi gelir geçer en büyük fırtınalar biz aşkı meleklerden çaldık birbirimize sımsıkı bağlandık biz aşkı meleklerden çaldık birbirimize sımsıkı bağlandık Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Kara sevda Çıkmaz sokakta yol bulamadım Gözlerim yandı ağlayamadım Bir kara sevda vurdu başıma Nerdesin sen, kimdesin sen Ben soramadım Nerde başladı nerede bitti Kavuştum derken hasreti geldi Bu benim değil aşkın kaderi Ayrılıktan gözyaşından Başka ne sanki Sevgiden yana şansım olmadı Kötüden başka dostum olmadı Sen de yoksun, bilmiyorsun Halim kalmadı Alıntı
Misafir katre_a Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gözlerinin içine başka hayâl girmesin Bana ait çizgiler dikkat et silinmesin İstersen yum gözlerini, tıpkı düşünür gibi Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Benden evvel başkası bakıp seni sevmesin Kıskanırım seni ben kendi gözümden bile Nasıl veririm seni birgün yabancı ele Sana gelen yollarda dâimâ beni bekle Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Benden evvel başkası bakıp seni sevmesin Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Ne zaman iki satır yazmaya kalksam Hep sana, hep seni, hep bizi yazıyorum Ne zaman bir kadeh alsam elime Hep sana, hep seni, hep bizi içiyorum Her gece kederdeyim, durmadan içiyorum Sevda ektim kalbime yanlnızlık biçiyorum Elveda deyip birgün, viran edip gönlümü Ayrılıp gidişinin bugece yıldönümü Bugün de sensiz geçti, Bu akşam sensiz içtim, Bu gece her damlayı iki kadehe biçtim. Ayrılık öyle zor ki kimsesiz kalan bilir Gözyaşı ne demektir her günün ağlayan bilir Her gece kederdeyim, durmadan içiyorum Sevda ektim kalbime yalnızlık biçiyorum. Yokluğunla başbaşa kendimden geçiyorum Şerefe deyip şimdi bin kahır, bin kahır içiyorum Birazdan gözlerimden geçersin ılık ılık, Nice aylar sevdiğim Mutlu olsun, mutlu olsun ayrılık. Sevincim kaderim sen, gözlerim ellerin sen Benim ne suçum var ki sen benim kaderimsen Karıştırmış kadehim şu gönlümün harcını Yaş döküp ödüyorum ben bahtımın borcunu. Dertliyim, efkarlıyım, gönlüm yine tasada Unutmak istiyorum kendimi bu masada Herşey yalnız senin için üzme kendini Belki bugün, belki yarın anlayacaksın çok sevdiğimi. Ayrılık mı çıktı falda Sen bir yanda ben bir yanda Böyle bir aşk bu zamanda... Rüzgar gibi geçti yıllar tutunacak dal kalmadı Bir an mutlu olmak için çekilmedik dert kalmadı Seninle dolu özlemlerim, dilimdedir sitemlerim Düşman çıktı sevenlerim Sığınacak dost kalmadı. Bekleyişle, özleyişle ömrüm geldi geçti böyle Gözyaşlarım döndü sele ağlamadık gün kalmadı, Yaşanacak gün kalmadı Bir yalanmış tüm gerçekler O ümitler, o dilekler Boyun büktü hep çiçekler Koklanacak gül kalmadı Bir an mutlu olmak için yürünmedik yol kalmadı Yaşanacak gün kalmadı. Her gece kederdeyim, Durmadan içiyorum Sevda ektim kalbime yalnızlık biçiyorum Alnıma dökülen beyaz saçları Yine tara ne olur Mazide kaybolan hatıraları Unutma yeniden ara ne olur Kalbin sızlayacak baksan arkana Yine ilk günkü gibi gülümse bana Dedimki "GELECEK" dosta düşmana Yüzümü kara çıkarma ne olur Çıkacaksın diye köşe başından Bekle... bekle... beklemekten usandım artık Çilenin gemisi gelmiş demirli Yükle... yükle... yüklemekten usandım artık Dünyayı durdurdum bakarsın diye Fallara bağlandım çıkarsın diye Yolların sonunda sen varsın diye Ekle... ekle... eklemekten usandım artık İçimde bir ümit var geleceksin diyorum Belki çok uzaktasın bunu da biliyorum Geleceğim demiştin ben hala bekliyorum.. Bir şiir yazdım sana , Bir şarkı yaptım sana, Mutlu günüm,herşeyim... beni anlasana Masaların üstüne ismini kazıyorum Bu kahır mektubunu bin kere yazıyorum Her gece kederdeyim, durmadan içiyorum Sevda ektim kalbime yalnızk biçiyorum Ne zaman iki satır yazmaya kalksam Hep seni hep sana hep bizi yazıyorum Sevda ektim kalbime, Yalnızlık biçiyorum Zeki Müren Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 Gel gitme kalmasın gözüm yollarda Her taraf bu akşam sel fidan boylum Çılgınca dağlar saran bu karda Geçilmez o çamlıbel fidan boylum Bu akşam ben gibi sen de mahmursun İlişme kolların boynumda dursun Karanlık geceme yıldız olursun Gel gitme bu akşam kal fidan boylum Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.