Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Google Pay ve Samsung Pay: Hangi dokun ve öde sistemi en iyisidir?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Google Pay ve Samsung Pay: Hangi dokun ve öde sistemi en iyisidir?

Akıllı telefonların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte ödeme yapma şeklimiz de gelişti. 2011 yılında NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisinin Android telefonlarda kullanılmaya başlanması mobil ödeme dünyasında bir dönüm noktası olmuştur. Birçok operatör, teknoloji kullanıma sunulduğunda NFC ödemelerine burnunu sokmaya çalıştı, ancak başarısız oldular. Bugün, Android telefonunuzu kullanarak temassız ödeme yapmak, operatörünüz veya telefonunuzun fiyatı ne olursa olsun, yalnızca mümkün değil, aynı zamanda kolaydır.

AA15yAFO.img?w=768&h=489&m=6

NFC, ödeme platformlarıyla çalışır ve mevcut birkaç seçenekle hangisinin kullanılacağını seçmek çok zor olabilir. Bir Samsung telefonunuz varsa iki seçeneğiniz vardır: Samsung Pay ve Google Pay. Her iki platform da dokun ve öde NFC işlevi sunar, ancak kurulumdan hizmeti kullanmaya kadar genel deneyim oldukça farklıdır. Bu makale, bütçeniz veya üst düzey bir Android telefonunuz olsun, ihtiyaçlarınız için en iyisini seçmenize yardımcı olmak için Samsung Pay ve Google Pay'i ayrıntılı olarak karşılaştırır.

Samsung Pay ve Google Pay'in tarihi ve gelişimi

Samsung Pay ve Google Pay, yıllar içinde birkaç karmaşık değişikliğe uğradı, ancak Samsung'u takip etmek çok daha kolay. Google'ın yeni bir cüzdan uygulaması başlatacağını açıklamasından kısa bir süre sonra, Samsung da aynı şeyi yaptı ve Haziran 2022'de Samsung Wallet'ı duyurdu. Yeni uygulama, ödemeler, dijital kimlikler, dijital anahtarlar ve dijital anahtarlar ile ilgili her şeyin merkezi haline gelmek için Samsung Pay ve Samsung Pass'in yerini aldı. Samsung Galaxy telefonlarında sadakat programları.

Google Cüzdan, Google Pay uygulamasının yerini alarak benzer bir deneyim sunuyordu. Ancak, işler bu kadar basit olsaydı, Google'ın yeniden markalaşması olmazdı. Çoğu ülke yeni Google Cüzdan'a sahip olsa da, her iki uygulama da yan yana bulunuyor ve ABD ile Singapur'da tamamen işlevsel, bu da kullanıcılar için biraz kafa karıştırıcı bir durum oluşturuyor. Ve merak ediyorsanız, uygulamalar tam olarak aynı değildir. Google Pay her şeyi sunar: eşler arası ödemeler, anlaşmalar, ödüller ve kişisel finans araçları, Google Cüzdan ise daha çok mobil ödemeler için uyarlanmıştır.

Kurulum ve cihaz entegrasyonu

Samsung Pay ve Google Pay arasındaki önemli fark, destekledikleri cihazlardır. Bir Samsung telefonunuz varsa, herhangi bir ödeme hizmetini kurabilirsiniz. Ancak, başka bir Android cihazınız veya iOS'unuz varsa, Samsung Pay'in Galaxy telefonlara kilitlenmesi sayesinde yalnızca Google'ın ödeme platformunu kullanabilirsiniz.

Google Pay'i iPhone'larda kullanabilirsiniz ancak dokun ve öde işlevi yalnızca Apple uygulamalarıyla sınırlı olduğundan çalışmaz. Bu arada, Google Cüzdan iPhone'lar için hiç mevcut değil.

Bölgesel kullanılabilirlik ve yerel kart desteği

Her iki uygulama da yalnızca birkaç düzine ülkede kullanılabilse de Google Pay daha fazla konumu destekler. Google Pay 50'den fazla ülkede kullanılabilirken, Samsung Pay yalnızca 13 ülkede kullanılabilir. Ancak her iki şirket de erişimlerini ve kullanılabilirliklerini sürekli olarak artırıyor.

Gerçek kullanımla ilgili olarak Google Pay, ABD'deki hemen hemen her kartla çalışır Yeni eklenen bankaların çoğu daha küçük yerel ağlar ve kredi birlikleridir ve bunlar gelmeye devam etmektedir. Bu noktada, o kadar çok desteklenen banka var ki, listelenmeyenleri bulmak zorlaşıyor.

Google Pay ayrıca birkaç yerde üyelik kartlarını, hediye kartlarını ve toplu taşıma geçişlerini destekler. Bazı havayolları da uçak bileti ekledi. Bununla birlikte, uygulamanın girişler için telefon numaranıza güvenmesi biraz can sıkıcıdır.

Çevrimiçi ve yüz yüze ödeme seçenekleri

Google Pay ve Samsung Pay, NFC teknolojisini destekler ve NFC destekli Android telefonunuzu uyumlu bir kart okuyucuya dokundurarak fiziksel ödeme yapmanıza olanak tanır. Tüm satıcıların NFC uyumlu ödeme terminalleri yoktur, bu nedenle bu her zaman bir seçenek değildir.

Samsung telefonlarında manyetik şerit verilerini kartınızdan NFC olmayan terminallere iletmek için MST (Manyetik Güvenli İletim) adı verilen bir teknoloji vardı, ancak artık yok. En son Samsung Galaxy S23 serisi bu özellikten yoksundur. Gelecekteki destek için de nefesinizi tutmamalısınız. Samsung, ABD'de MST desteğini kestiğinde S21 ailesiyle bundan uzaklaştı ve Samsung'un Google Pay'e göre en büyük avantajlarından birini ortadan kaldırdı.

Çevrimiçi ödemeler söz konusu olduğunda, birçok perakendeci her iki platformu da kabul edilen ödeme ağ geçitleri olarak kullanıyor ve sayı yalnızca artmaya devam ediyor. Ancak Google Pay, daha fazla satıcı tarafından kabul edildiğinden üstün bir seçenektir.

Veri güvenliği

NFC ödemeleri, duyabileceğinizin aksine oldukça güvenlidir. Telefonunuz bir kod veya biyometrik kilit açma yöntemiyle korunduğu sürece, NFC fiziksel bir kredi kartı kullanmaktan daha güvenlidir. Bunun nedeni yalnızca ekstra kimlik doğrulama katmanı değildir; NFC ödemeleri ile gerçek kredi kartı numaranız telefonunuzda saklanmaz. Bunun yerine size, dokun ve öde özelliğini kullandığınızda kart okuyucunun gördüğü sanal bir kart numarası atanır ve bu da satış noktasında gerçek kart numaranızdan taviz verilmesini zorlaştırır.

Ancak, Samsung Pay'in Google Pay'e göre bir veri güvenliği avantajı olabilir. Her iki hizmette de veri şifreleme ve yerleşik kimlik doğrulama bulunurken, Samsung'un çözümü, şirketin mobil güvenlik platformu ve güçlü şifreleme çözümü olan Knox tarafından güvence altına alınmıştır. Knox, Galaxy S10 ve Galaxy Note 10'dan Galaxy S22 Ultra'ya kadar Samsung telefonlarında yerleşiktir. Ayrıca çeşitli Galaxy Tab tabletlerde, M serisi telefonlarda ve A serisi telefonlarda mevcuttur.

Ödüller

Samsung Pay ve Google Pay, hediye ve üyelik kartlarını destekler. Samsung çok sayıda indirim ve özel fırsatlar sunar (biraz spam olabilir). Yine de, uygulamada indirimler sunan perakendecilerin çoğunu umursamazsınız. Bu arada, Google Pay'de daha güçlü teklifler, ödüller, çeşitli satıcılardan para iadesi ve çeşitli mağaza içi ve çevrimiçi kuponlar bulunur.

Samsung Pay'in en iyi yönü Samsung Rewards. Hizmette alışveriş yaparken puan kazanmanıza ve daha sonra bunları Samsung uygulamasında veya resmi web sitesinde satın alarak kullanmanıza olanak tanır. Sadakat kartları, kuponları ve diğer teklifleri harika olsa da Google Pay, kendi ödül sisteminden yoksun olduğu için bu konuda yetersiz kalıyor.

Google Pay ve Samsung Pay: Hangisini kullanmalısınız?

Yeni bir Android telefon pazarındaysanız, belirleyici faktör Samsung Pay olmamalıdır. Eski kart okuyucularla kullanılmasına izin veren MST teknolojisi sayesinde bir zamanlar göze çarpan bir hizmet olsa da, bu özellik en son Samsung telefonlarından kaldırıldı. Buna karşın Google Pay, NFC özelliklerine sahip tüm Android telefonlar için sorunsuz ve eğlenceli bir ödeme deneyimi sunar.

Bir Samsung telefonunuz olsa bile Google Pay'in daha iyi bir seçenek olduğunu görebilirsiniz. Android 12 ile birlikte, kilit ekranı kısayollarına ödeme kartlarının eklenmesi sayesinde Google Pay'in kullanımı daha da kolay hale geldi. Bu, hareket halindeyken ödeme yapmayı daha hızlı ve daha kolay hale getirir.

Şu anda Samsung'un çözümünü kullanıyorsanız ve Google'a geçmek istiyorsanız, önce eskisini devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. Çünkü ikisine birden sahip olmanın ne anlamı var? İşte Galaxy telefonunuzda Samsung Wallet'ı (ve Pay) nasıl devre dışı bırakacağınız.

Kaynak: Android Police

online-banking-4287684.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.