Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Görüntü, yada algı..

Örneğin Tv de görüntü oluşur, bu görüntüyü görmek için bir göze ihtiyaç vardır..

Evet gözüde bulduk, görüntü gözden içeri girdi, lensi geçti irisi geçti, sinirler yoluyla elektirik sinyali halinde beyne gitti..

Şimdi beyinde bu sinyaller tekrar görüntüye çevrildi, evet şimdi bu görüntününde görülmesi gerkiyor, yani görüyoruz diyoruzya..!

Her bir bölgesi bir birinden farksız olan beyin, yani yağ ve proteinlerden oluşan beyin, lokal bir bölgede elektirik sinyallerini görüntüye dönüştürüyor diyelim, bilimsel izahı budur..

O görüntüyü gören tekrar ikinci bir göz yok..

Peki nedir bu..?

İşte onu gören ruhtur..

Aslında işin bilimsel yönünden izahı için, yani görünen kısmı için maddeyi kullandım..

İşin aslının bu olduğuna kimse emin olamaz..

Saygılar..

• Cevaplar 172
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Görüntü, yada algı..

Örneğin Tv de görüntü oluşur, bu görüntüyü görmek için bir göze ihtiyaç vardır..

Evet gözüde bulduk, görüntü gözden içeri girdi, lensi geçti irisi geçti, sinirler yoluyla elektirik sinyali halinde beyne gitti..

Şimdi beyinde bu sinyaller tekrar görüntüye çevrildi, evet şimdi bu görüntününde görülmesi gerkiyor, yani görüyoruz diyoruzya..!

Her bir bölgesi bir birinden farksız olan beyin, yani yağ ve proteinlerden oluşan beyin, lokal bir bölgede elektirik sinyallerini görüntüye dönüştürüyor diyelim, bilimsel izahı budur..

Peki nedir bu..?

İşte onu gören ruhtur..Aslında işin bilimsel yönünden izahı için, yani görünen kısmı için maddeyi kullandım..

İşin aslının bu olduğuna kimse emin olamaz..

Saygılar..

Kamera-bilgisayar-monitöre üçlüsüne bak, ruh var mı yok mu söyle bana.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Kamera-bilgisayar-monitöre üçlüsüne bak, ruh var mı yok mu söyle bana.

Saygılar.

Ne alaka..?

İnsan algısından bahsediyoruz..

Monitördeki görüntüyü sonuçta yine sen göreceksin..

Canlıların algısından basediyoruz, görüntü oluşumundan değil..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Ne alaka..?

İnsan algısından bahsediyoruz..

Monitördeki görüntüyü sonuçta yine sen göreceksin..

Canlıların algısından basediyoruz, görüntü oluşumundan değil..

canlıların algısı duyu organlarından gelir,

duyu organları ise sadece gerçeği algılar

gerçek olmayan bir şeyi duyu organları algılamaz

duyu organları olmadan ruh(beyin) hiç bir işe yaramaz

maddenin aslıyla muhatap olamayacağımızı zaten daha öncede kabul etmiştim

maddenin aslıyla muhatap olamamak maddeyi soyutlamaz

madde ve enerjisi her haliyle gerçektir

bunun kanıtıda duyu organlarımız aracılığla beynimizde bilinç oluşturmasıdır

olmayan bir şeyden bilinçte oluşmaz

Peki nedir bu..?

İşte onu gören ruhtur..

o görüntüyü tutan bilinçtir = ruhtur = beyindir

Gönderi tarihi:
Beyin bilinç değildir

Hele ruh asla değildir..

peki nedir ? kanıtlayınız ! kanıtlamışsınız ki böyle bir kanıya varmışsınız

eğer inancınıza göre konuşacaksanız, kanıtlamamış olacaksınız ki, buda doğru olmadığının göstergesi olacaktır.

Gönderi tarihi:
peki nedir ? kanıtlayınız ! kanıtlamışsınız ki böyle bir kanıya varmışsınız

eğer inancınıza göre konuşacaksanız, kanıtlamamış olacaksınız ki, buda doğru olmadığının göstergesi olacaktır

Beynin ruh olmadığını söyledim sadece..

Yine kanıt demeye başladınız hadi hayırlısı..

Gönderi tarihi:
Beynin ruh olmadığını söyledim sadece..

Yine kanıt demeye başladınız hadi hayırlısı..

dedin ki

Beyin bilinç değildir..

Hele ruh ASLA değildir..

"asla" kelimesi ne demektir, kat-iyen başka bir alternatifi başka bir gerçeği başka bir çıkış noktası yok demektir.

demekki kanıtlanmış, duyu organlarıyla algılanmış bir şeydir

bu nedenle, bende buna kanıt istedim

Gönderi tarihi:
keskinkalem

ben sana onların madde olduğunu söylemedim, madde kaynaklı olduğunu söyledim

boşuna zahmet etmişsin yazmakla

ve dedimki insanlar sadece madde ve sonucunu algılarlar, bunun ötesini algılayamazlar

madde yoksa, hiçbir şey yok

bunun aksini iddia edecek bir fikir kanıtlamalısınki, sana inanalım

maddenin (sonucuyla birlikte) ötesini tanıyamam bu doğru, onu inkarda edemem, çünkü hakkında bilgim olmayan bir şeyi inkar ve kabul edemem.

ruh=beyin

akıl=beyin

düşünce =beyin

eğer madde ve sonucu ötesi bir şey kanıtlanırsa tabiki tereddütsüz inanırm. Ama şimdiki bildiklerimizle yetinmek zorundayım. Çünkü ötesi ancak bir inanç ve teori olur. Kesinmiş gibi algılayamam bu nedenle doğru olup olmadığını bilemeyecğim için kendime yaptırım uygulayamam.

yok boşuna zahmet değil nasılsa sende bende fikir ortaya koyuyoruz.

madde yok hiç bir şey yok demek sana yeter bana yetmez maddenin acizliğini düşünürüm

madde ve sonucu duyu organların tespit eder ve kabul edersin bu zaten marxizmin maddeciliğinin

felsefesidir. klasik ateizmin peygamberi.

sana ya da başkasına bişey kanıtlama derdinde değilim hiç umurumda da değil

sen kanıtlama derdinde misin? olmadığını.

ruh, akıl, düşünce beyin değildir. beyin makinedir her makine gibi enerjiye ihtiyaç duyar enerjiside bedenin ruhudur.

ruh olmasa madde ölümsüz olur ve devinmezdi.

son sözüne bişey demem o senin tercihin bende tercihimi inanmaktan yana kullanıyorum ve yaptırım uyguluyorum

uygularken mutluyum bu büyük evrende öylesine meydana gelip, yaşayıp, öleceğime inanmaktan daha sağlıklı bir düşünce bu bana göre. eğer varsa ben günahkarım yoksa bişey değilim ama ya varsa o zaman sen inkarcılardansın ve hiç bir şey değilsin.

Gönderi tarihi:
beyin makinedir her makine gibi enerjiye ihtiyaç duyar enerjiside bedenin ruhudur

Bilimde kanıtsız, desteksiz uydurma ekolünü mü oluşturmaya başladınız?

Beynin enerjisinin ruh olduğunun kanıtı ne?

Ruh'un kanıtı ne?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Bilimde kanıtsız, desteksiz uydurma ekolünü mü oluşturmaya başladınız?

Beynin enerjisinin ruh olduğunun kanıtı ne?

Ruh'un kanıtı ne?

Saygılar.

enerjisiz beyinin nasıl çalışabileceğine kanıtın varmı?

enerjisiz herhangi bir canlının makinenin çalışması mümkün mü?

arabanın aküsünü çıkar bakalım çalışacak mı?

hatta canlıya enerjisini arttırsın diye enerji verici gıdalar takviye ediliyor bu gıdalar nasıl işe yarıyor?

demek ki insan makinedir, yani bedeni makinedir, makineninde enerji gereksinimi vardır.

enerji yok, makine yok, ruh yok, beden yok.

daha ne desteği lazım anlasam?

Gönderi tarihi:

Ben beyin enerjisiz çalışır demedim. Beynin enerjisi ruhtur iddiana karşı çıktım.

Beynin enerjisi bellidir. Gıda ve oksijen. Yani madde.

Su içme veya kafayı suyun altına sok 1 dakika nefes alma, bunu anlayabilirsin.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

KeskinKalem

madde yok hiç bir şey yok demek sana yeter bana yetmez maddenin acizliğini düşünürüm

madde ve sonucu duyu organların tespit eder ve kabul edersin bu zaten marxizmin maddeciliğinin

felsefesidir. klasik ateizmin peygamberi.

maddenin felsefesi yapılabilir, ama madde kesinlikle ve kat-i olrak gerçektir. Çünkü gerçek, duyu organlarımızla algılayabildiklerimizdir. (göz değil sadece, öyle olsaydı tv de gördüğümüz yapay ortama, sihirbazlara bile gerçek derdik)

sana ya da başkasına bişey kanıtlama derdinde değilim hiç umurumda da değil

sen kanıtlama derdinde misin? olmadığını.

ruh, akıl, düşünce beyin değildir.

bende kanıtlama derdinde değilim, ama eğer bir şeyleri gerçekmiş gibi gösterip bakın doğru olan budur !!! deseydim, işte ozaman en büyük derdim kanıtama derdi olurdu.

beyin makinedir her makine gibi enerjiye ihtiyaç duyar enerjiside bedenin ruhudur.

ruh olmasa madde ölümsüz olur ve devinmezdi.

madde ölümsüz olursa, ruhta ölümsüz olur

herşey maddenin (canlı madde) formuna bağlıdır.

Enerji dediğimiz şey zaten maddenin kendisi yada sonucudur.

...... bu büyük evrende öylesine meydana gelip, yaşayıp, öleceğime inanmaktan daha sağlıklı bir düşünce bu bana göre. eğer varsa ben günahkarım yoksa bişey değilim.

bende cennette, huri kovalayacağıma, sonsuza kadar yan gelip yatacağıma

dünyadaki insanlar için bütün enerjimi harcamaya razıyım, dünya insanlarına, en azından çevreme büyük faydalar sağlamak için, özgürlük aşılamak için, inançlara saygı gösterilmesine yardımcı olmak için uğraşırım ve bu benim en büyük en huzurlu mutluluğum olur.

... ama ya varsa o zaman sen inkarcılardansın ve hiç bir şey değilsin
içimde bu kadar şüphe taşırken, ya varsa diye iman etmek, sahte imandır, sonu cehennemdir.

Sonuç zaten değişmez, Allah'ın dilediğinin dışına çıkamayız. Unutmayınki biz Allah katında cehennemde yanan yada cennete sefa süren insanlarız.

enerjisiz herhangi bir canlının makinenin çalışması mümkün mü?

arabanın aküsünü çıkar bakalım çalışacak mı?

hatta canlıya enerjisini arttırsın diye enerji verici gıdalar takviye ediliyor bu gıdalar nasıl işe yarıyor?

demek ki insan makinedir, yani bedeni makinedir, makineninde enerji gereksinimi vardır.

enerji yok, makine yok, ruh yok, beden yok.

daha ne desteği lazım anlasam?

bizi doğruluyorsun

herşey madde ve enerjisidir(sonucudur) demiştik ya !!!

Gönderi tarihi:
Ben beyin enerjisiz çalışır demedim. Beynin enerjisi ruhtur iddiana karşı çıktım.

Beynin enerjisi bellidir. Gıda ve oksijen. Yani madde.

Su içme veya kafayı suyun altına sok 1 dakika nefes alma, bunu anlayabilirsin.

Saygılar.

ya ölüye ver bakalım gıda ve oksijen beyni çalışacak mı?

canlının yaşamı beslenmesine, sağlığına, nefes almasına, uykusuna dikkat etmesine bağlıdır, ama canlı bir ölümlüdür,

ömrü dolar ölür, yaşamasını sağlayan gıda ölüye hiç birşey vermez, bedeni asıl ayakta tutan ve yaşamsal enerjisini sağlayan şey ruhtur.

Gönderi tarihi:

Bu gördüğümüz alme ile rüya alemini birbiriyle karıştıranlar madde yoktur derler?

rüyada adama silah sıkılır ölmez,

amma bdünyada sıksalar,öbür tarafı boylar..

her alemin kendine has özelliği vardır.

bu dünya aleminde ruh ,bu dünyada beden olmadan istifade edemez.

amma ruh rüya aleminde istifade eder bedensiz...

Gönderi tarihi:
ya ölüye ver bakalım gıda ve oksijen beyni çalışacak mı?

Ölünün ağzına gıda sokmakla, o gıda, kana, hücrelere ulaşmaz.

Akciğerine hava basmakla, bu hacva vücuda gitmez.

Sistem çökmüştür.

bedeni asıl ayakta tutan ve yaşamsal enerjisini sağlayan şey ruhtur.

Numunelik olarak tek bir kanıt getir ruhun varlığına dair. Bir tane. Başka değil.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

sen olmadığına kanıt getirebilir misin?

belki yakın zamanda öyle bir cihaz geliştirirler ki ruhu tespit eder ve gözlemler düne kadar mikroorganizmaları bile göremiyorduk ama şimdi görüyoruz. bir enerjinin bedenden ayrıldığını tespit ederlerse ki bu ihtimal var... o zaman adına ne diyeceksin? beden ölünce içinden çıkan enerjimi diyeceksin? vücut ısısından kaynaklanan bir akım mı diyeceksin?

her ne dersen de, işte o tespit edilmesi olası olan enerji ruhtur hiç bir canlı ruhsuz değildir.

neden ölüm var hiç düşündün mü? ve insan ömrü neden bu kadar az, doğada cansız maddelerin ömrü canlılardan uzun sürüyor, bir ruh varki o bedeni canlı tutuyor, bunun yemek içmek ve oksijenle alakası yok, onlar ihtiyaç ama o ihtiyaç sadece yaşayan canlılar için var, maddenin özelliği aynı olsaydı canlılarında ihtiyaç duyduğu bu gereksinimler olmazdı, mantık olarak canlının özelliği cansızdan farklıdır, o yüzden ihtiyaç sahibidir.

Gönderi tarihi:

Canlıyı canlı yapan ruhtur..

Birebir bir insanın aynısını yapın bakalım yaşatabilecekmisiniz..

Ömür verebilecekmisiniz.

Kalbi durmuş bir adamın henüz ruhu çıkmamışsa, masaj yada şokla kalbini tekrar çalıştırmak mümkündür..

Sağlam kalplerinde durduğunu görüyoruz..

Ölümü getiren tek şey eceldir, yani ruhun bedenden alınmasıdır..

Ispat isterseniz, somut bir ıspat yoktur..

Yani bugüne kadar ruhun fotoğraı çekilmemiştir yada görüntülenmemiştir..

Kim bilir belkide ruh dediğimiz şey her zerreye dağılmıştır, öyle lokal bir bölgede değildir..

Yani belkide fiziksel bir bütünlüğü yoktur ve fiziksel bir ıspatı olmayabilir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

belki yakın zamanda öyle bir cihaz geliştirirler ki ruhu tespit eder ve gözlemler düne kadar mikroorganizmaları bile göremiyorduk ama şimdi görüyoruz. bir enerjinin bedenden ayrıldığını tespit ederlerse ki bu ihtimal var... o zaman adına ne diyeceksin? beden ölünce içinden çıkan enerjimi diyeceksin? vücut ısısından kaynaklanan bir akım mı diyeceksin?

her ne dersen de, işte o tespit edilmesi olası olan enerji ruhtur hiç bir canlı ruhsuz değildir. neden ölüm var hiç düşündün mü? ve insan ömrü neden bu kadar az, doğada cansız maddelerin ömrü canlılardan uzun sürüyor, bir ruh varki o bedeni canlı tutuyor, bunun yemek içmek ve oksijenle alakası yok, onlar ihtiyaç ama o ihtiyaç sadece yaşayan canlılar için var, maddenin özelliği aynı olsaydı canlılarında ihtiyaç duyduğu bu gereksinimler olmazdı, mantık olarak canlının özelliği cansızdan farklıdır, o yüzden ihtiyaç sahibidir.

Bitkilerde canlıdır.Otların ruhu varmı ?

Gönderi tarihi:

belki yakın zamanda öyle bir cihaz geliştirirler ki ruhu tespit eder ve gözlemler düne kadar mikroorganizmaları bile göremiyorduk ama şimdi görüyoruz. bir enerjinin bedenden ayrıldığını tespit ederlerse ki bu ihtimal var... o zaman adına ne diyeceksin?

Olmadığına ilişkin kanıtı da ben getiremem.

Benim metafizik konulardaki iddiam tutarlıdır.

Tanrı'nın varlığı veya yokluğu bilinemez. Ruh'un varlığı veya yokluğu da bilinemez.

Ben burada kanıtsız olarak ruhun var olduğunu idia edenlerin tezlerine karşı yazıyorum.

Çünkü ruhun var olduğunu söylemek kanıt değildir. Falanca kitapta ruhun var olduğu yazıyor demek de kanıt değildir. Çünkü o kitabı yazan da sallamış.

Ruhun varlığını tespit eden bir cihaz geliştirilirse, ruhun olduğunu bilirim. Bu tartışma da biter.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Canlıyı canlı yapan ruhtur..

Birebir bir insanın aynısını yapın bakalım yaşatabilecekmisiniz..

Ömür verebilecekmisiniz.

insanların, bir insanı yoktan yaratması imkansız

tıpkı Allah'ın bir Allah'ı yaratmasının imkansız olması gibi

bu tabiat kanunu galiba

ne yapim hayallere hayalle karşılık vermek zorunda kaldım, kusura bakmayın

Kalbi durmuş bir adamın henüz ruhu çıkmamışsa, masaj yada şokla kalbini tekrar çalıştırmak mümkündür..

Sağlam kalplerinde durduğunu görüyoruz..

Ölümü getiren tek şey eceldir, yani ruhun bedenden alınmasıdır..

bilinç kaybolursa, tekrar düzene girmesi için tetiklenmesi gerekiyor, bayılma da böyledir, bilinç bir anda ani şokla devre dışı kalır ve eğer vucut formu bozulmamışsa beyin tarafından düzenlenip tetiklenince normale döner. Kalp kirizi olayıda böyledir, çok ani bir sistem aksamasıyla bilinç kaybolur ve beyin tarafından tekrar düzenlenmeye çalışılır, ama yaşam formları sürekli aksadığı için beyne aşırı zarar verir ve bilincin düzenlenmesine engel olur. Bu nedenle beyin ölümü gerçekleşir ve kişi ölür, tekrar kan pompalansa bile bilinç yolları zarar gördüğü için geri dönmez.

Yani bugüne kadar ruhun fotoğraı çekilmemiştir yada görüntülenmemiştir..

Kim bilir belkide ruh dediğimiz şey her zerreye dağılmıştır, öyle lokal bir bölgede değildir..

Yani belkide fiziksel bir bütünlüğü yoktur ve fiziksel bir ıspatı olmayabilir..

hiçbir bilgiye sahip olmadığını anlatıp, kesin konuşuyorsun (Canlıyı canlı yapan ruhtur olayı..)

Bence, mantık dışı

Gönderi tarihi:

Hayatım boyunca yukarıdakinden daha abes bir cümleyi çok az duymuşumdur... Böyle bir cümle kurabilmek için insanın, insan anatomisi hakkında zerre fikir sahibi olmaması gerekir...

"Kim bilir belkide ruh dediğimiz şey her zerreye dağılmıştır, öyle lokal bir bölgede değildir.." demişsiniz...

Peki insan bir organını (el-kol-bacak vs) kaybettiğinde ruhundan da bir parça kaybetmiş oluyor mu? Eğer oluyor ise, bedeninin yarısını kaybetmiş bir insan aynı zamanda ruhunun da yarısını kaybetmiş midir?

Gönderi tarihi:
Hayatım boyunca yukarıdakinden daha abes bir cümleyi çok az duymuşumdur... Böyle bir cümle kurabilmek için insanın, insan anatomisi hakkında zerre fikir sahibi olmaması gerekir...

Sana mantıklı gelmemesi çok doğaldır, çünkü sana göre ruh yoktur zaten..

"Ben kendim, evrim teorisinin, geleceğin tarih kitaplarındaki en büyük alay konularından biri olacağına ikna oldum. Gelecek kuşaklar, bu kadar dayanaksız ve belirsiz bir hipotezin inanılmaz bir saflıkla kabul edilmesini hayretle karşılayacaktır" (Amerikalı felsefeci Malcolm Muggeridge)

Saygılar..

Gönderi tarihi:
"Ben kendim, evrim teorisinin, geleceğin tarih kitaplarındaki en büyük alay konularından biri olacağına ikna oldum. Gelecek kuşaklar, bu kadar dayanaksız ve belirsiz bir hipotezin inanılmaz bir saflıkla kabul edilmesini hayretle karşılayacaktır" (Amerikalı felsefeci Malcolm Muggeridge)

Saygılar..

Bu sözün doğru olup olmadığını bilmiyorum (ki büyük ihtimalle yaradılışçıların saptırmalarından biri olabilir) ama önemli de değil.

Bu sözün "İcat edilebilecek bir şey kalmadı" demekten farkı yoktur. İtibar etmeyiniz....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.