Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

Aşçılara Göre Somonunuzun Piştiği Nasıl Anlaşılır?

Mükemmel somon pişirmek bir sanattır.

AA18r3EZ.img?w=768&h=512&m=6

Mükemmel somon pişirmek bir sanattır. Fazla pişirmek çok kolaydır ve sonra kuru, sert ve yemesi kesinlikle keyifsiz bir balık parçasıyla baş başa kalırsınız. Somonu her seferinde mükemmel ortama (veya tercih ettiğiniz buysa aferin) kadar pişirmenize yardımcı olmak için çeşitli şeflere ve yemek uzmanlarına ulaştık ve en iyi tavsiyelerini aldık. Daha fazla uzatmadan, akşam yemeğinde lezzetli, besleyici bir parça balığın tadını çıkarabilmeniz için somonun doğru pişip pişmediğini nasıl anlayacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Somonun Piştiği Nasıl Anlaşılır?

Somonun tamamen pişip pişmediğini nasıl anlayacağınızı mı merak ediyorsunuz? Kullanabileceğiniz birkaç yöntem var.

1. Bir gıda termometresi kullanın

Shaw Simple Swaps'ın başkanı ve Instant Pot Cookbook for Dummies kitabının yazarı Elizabeth Shaw, "Somon filetonuzun pişirildiğinden emin olmanın en iyi yolu bir termometre kullanmaktır" diyor. Ünlü bir şef olan Kai Chase, bunu yapmak için yemek termometresini somon filetosunun en kalın kısmına yerleştirmenizi önerir. 125 Fahrenheit dereceye ulaştığında, orta pişmiş demektir, bu da Chase'in somon balığı için tercih ettiği pişmedir. "Daha kuru ve daha sıkı bir doku ile sonuçlanan daha iyi pişmiş bir somon filetoyu tercih ederseniz, filetonun en kalın kısmının 145 Fahrenheit dereceye ulaşmasını isteyeceksiniz" diyor.

2. Balığı çatalla pul haline getirin

Termometre olmadan somonun pişip pişmediğini nasıl anlayacağınızı öğrenmek ister misiniz? İşte en kolay yol: "Somonunuzun orta derecede pişip pişmediğini anlamak için spatulanızın, çatalınızın veya parmağınızın ucunu kullanarak filetonun pul pul dökülmeye başlayıp başlamadığını görmek için fileto üzerine hafifçe bastırın," diye açıklıyor Chase. "Eğer öyleyse, pişirme işlemi tamamlanmıştır ve balığın aşırı pişmesini ve kurumasını önlemek için hemen ocaktan almalısınız."

3. Görünür işaretleri arayın

Tabii ki, somonunuzun pişirme işleminin bittiğine dair bazı gözle görülür işaretler de var. Chase, "Somonunuzun piştiğini pul pul dökülmeye başladığında anlayacaksınız," diye yineliyor Chase. LongHorn Steakhouse'un başkan yardımcısı ve kurumsal yönetici şefi Michael Senich, "Somon balığı pişerken yarı saydam bir renkten pembeye dönecek" diyor. Dışarıda opak beyazımsı pembe bir renk görmek isteyeceksiniz. ve orta pişmiş somon için iç kısımda daha yarı saydam bir pembe, Chase'i ekler.Senich ayrıca somonun aşırı pişirildiğinde daha güçlü bir kokuya sahip olacağına dikkat çeker, bu nedenle çok ileri gittiğinizde oldukça açık olacaktır.

Somon Pişirme Hakkında Sık Sorulan Sorular

Hiç kendinize "Somonun biraz az pişmiş olması sorun olur mu?" diye sordunuz mu? veya "Tam piştiğinde somonun pembe olması mı gerekiyor?" Pekala, mutfakta ikinci kez tahminde bulunmanıza son verebilmeniz için en acil sorularınızın yanıtlarını aldık!

Somon biraz az pişmiş olsa sorun olur mu?

Chase, orta somonu sevdiğini söylüyor, bu yüzden biraz az pişmiş yerine fazla pişmiş olmasını tercih ediyor. Somonu ocaktan çıkardıktan sonra da pişmeye devam ettiğini unutmayın, diye ekliyor Chase, bu nedenle somonu ocaktan bir an önce almak en iyisidir.

Tabii ki, somonunuzun çok az pişmediğinden emin olmak istersiniz çünkü bu, gıda zehirlenmesine yol açabilir. Shaw, "Bariz gıda güvenliği nedenleriyle az pişmiş herhangi bir deniz ürününü tüketmenizi önermem" diyor. Bu nedenle, somon filetonuzun orta derecede pişmişlik için 125 Fahrenheit dereceye veya iyi pişmişlik için 145 Fahrenheit dereceye ulaştığından emin olun, Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı'nın (USDA) somon balığı için önerdiği şey budur.

Somonun tamamen piştiğinde pembe olması mı gerekiyor?

Evet! Tamamen piştiğinde somon pembe olacaktır. Shaw, "Somon balığı ona pembe/kırmızı tonunu veren doğal bir pigment içerdiğinden, tamamen pişirildiğinde biraz daha açık bir pembe tonu fark edeceksiniz" diyor.

Az pişmiş somon neye benziyor?

Shaw, "Az pişmiş somon, et renginde pembeden çok kırmızı görünecek ve çatalla kolayca pul pul dökülmeyecek" diyor. Ayrıca Senich, "merkezde yarı saydam renk olmaya devam edecek" diyor.

Somon pişirmek ne kadar sürer?

Senich, "Somon pişirme süreleri, kalınlığa ve kullanılan pişirme yöntemine göre değişecektir" diyor.

İşte çeşitli pişirme yöntemleri için pişirme süresi yönergelerinin bir listesi:

Izgara: Senich, LongHorn SteakHouse'da 7 onsluk somon filetolarını 425 derecelik düz bir ızgarada derisi aşağı bakacak şekilde beş dakika kızarttıklarını, ardından çevirerek üç ila dört dakika daha pişirmeye devam ettiklerini açıklıyor.

Pişirin: Fırında somon pişirmeyi düşünüyorsanız, Chase fırını 400 dereceye kadar önceden ısıtmanızı ve ardından fileto boyutuna bağlı olarak somonu papillotte veya parşömen kağıdında 12 ila 15 dakika pişirmenizi önerir.

Vakum Altında: Somonu soslamak için, Chase filetoyu genellikle 120 derecede yaklaşık 30 dakika pişirdiğini söylüyor.

Fritözde Kızartma: "Zamanım yoksa veya bir ila iki kişilik akşam yemeği hazırlıyorsam, somonumu 385 derecede 10-12 dakika havada kızartmayı seviyorum" diyor Chase.

Somon Nasıl Doğru Şekilde Pişirilir?

Bir profesyonel gibi somon pişirmeyi öğrenmek istiyorsanız doğru yere geldiniz. Yeni başlayanlar için Chase, en iyi sonuçlar için somonunuzu orta ila pişirmenizi önerir. "Dışta çıtırlık ve içte ağızda eriyen doku arıyorsunuz" diyor.

Senich, somonun harika bir balık olduğunu ve turşuları çok iyi aldığını ekliyor. Bu nedenle Chase, somon balığına lezzetli ve parlak bir tat profili vermek için ev yapımı losyonlar ve narenciye tuzu kullanmayı seviyor. "Hazırlamak için daha fazla zamanım varsa, somonunuzu yaklaşık 10 ila 15 dakika ıslak salamura etmenizi ve bir tavada kızartmadan önce kurumasını tavsiye ederim" diyor.

Ve unutmayın: Somonunuzun pişme süresi fileto kalınlığına ve seçtiğiniz pişirme yöntemine bağlıdır. Pişirme sürenizin ne kadar süreceğini ve somonunuzun tamamen pişip pişmediğini belirlemenize yardımcı olması için yukarıdaki ipuçlarını kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Pişmiş Somonun Kötü Olduğunu Nasıl Anlarız?

Son olarak, pişmiş somonun kötü olup olmadığını ve buzdolabınızda kalan artıkları yemenin hala güvenli olup olmadığını nasıl anlayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı'na göre, deniz ürünlerini pişirdikten sonra buzdolabında üç ila dört gün saklayabilirsiniz. Ve eğer pişmiş somonunuz ekşi, ekşimiş veya çok balık kokuyorsa, Gıda ve İlaç İdaresi'ne göre onu yememelisiniz.

Kaynak: Parade

salmon-518032.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.