Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Turkiye'de de haberlere çıktı bir kaç gun önce mutlaka duymuşsunuzdur o yakalanan PKK üyelerini Paris'te çevre ilçelerde yapılan operasyonlarda. 2 pkklının 200 bin avro aklamak istemesi uzerine polisin yuruttuğu soruşturma sonucunda Paris ve çevre illerde 13 pkklı yakalandı. Ve onların aklamak için daha çok miktarda paraya sahip oldukları bütün fransız polisi tarafından biliniyor. Türkiye'de haberlerde mozartın müzikleriyle bangır bangır "Fransa'dan teror orgutu PKKya darbe" diye verilen haberlerde bu soruşturma fazlasıyla büyütüldü. Bizim, hukuktan, insandan, mütevazilikten anlamayan medyamız acaba bu yasadışı örgüt mensuplarının serbest bırakılıp, olayın örtpas edilmesini de bu kadar yazacaklarmı duyuracaklar mı bakalım görelim... Fransa'da devrim vergisi adı altında toplanan Pkk haracının oradaki Kürt topluluğunun üstünde bir parasal baskı olduğu, orada yaşayan yurttaşımız tarafından bilinen bir gerçek. Ve yaklaşık 1 milyon gurbetçiye ev sahipliği yapan Fransa'da aşağı yukarı 100 bine aşkın kürt yurttaş olduğunu göz önünde bulundurursak, dile kolay onbinlerce insanın maruz kaldığı yasadışı sistematik haracı da göz önünde bulundurursak, sizce bütün bu hayvanlığa sahne olan Fransa'nın bir insan hakları ülkesi olduu idda edilebilir mi??? Peki ya bizde olur olmaz herşeyi küstahça insan hakları olarak nitelendirebilen medyalarımız, televizyon kuruluşlarımız, 301. maddeyle uğraşmayı çok seviyorlar, ne olduğu belli olmayan, Avrupa bağlantılı, adını duyurabilmek için ırkçı sözde aydın duyurularına imza atan, aydınlığa erişememiş misyonarizm aygıtlarımız hiç görmüyorlar mı Paris'in göbeğinde koskoca bir kürt diasporasının haraca kesildiğini???Paris'e Güneydoğu hakkında brifing vermek için giden bu şahıslar hiç merak etmiyorlar mı oralardaki binlerce kürt yurttaşımızı?? Madem ki pek seviyorlar kürtler hakkında konuşup onların sırtından ün edinmeyi gitsinler bir de kendileri görsünler oralardaki kürtlerin yaşamını, Champs elizede dolaşıp akşama kadar primatlar gibi kurabiye, pizza tüketmeyi herkez yapar,,, madem aydınlar birazda halka insinler????

Gönderi tarihi:
Turkiye'de de haberlere çıktı bir kaç gun önce mutlaka duymuşsunuzdur o yakalanan PKK üyelerini Paris'te çevre ilçelerde yapılan operasyonlarda. 2 pkklının 200 bin avro aklamak istemesi uzerine polisin yuruttuğu soruşturma sonucunda Paris ve çevre illerde 13 pkklı yakalandı. Ve onların aklamak için daha çok miktarda paraya sahip oldukları bütün fransız polisi tarafından biliniyor. Türkiye'de haberlerde mozartın müzikleriyle bangır bangır "Fransa'dan teror orgutu PKKya darbe" diye verilen haberlerde bu soruşturma fazlasıyla büyütüldü. Bizim, hukuktan, insandan, mütevazilikten anlamayan medyamız acaba bu yasadışı örgüt mensuplarının serbest bırakılıp, olayın örtpas edilmesini de bu kadar yazacaklarmı duyuracaklar mı bakalım görelim... Fransa'da devrim vergisi adı altında toplanan Pkk haracının oradaki Kürt topluluğunun üstünde bir parasal baskı olduğu, orada yaşayan yurttaşımız tarafından bilinen bir gerçek. Ve yaklaşık 1 milyon gurbetçiye ev sahipliği yapan Fransa'da aşağı yukarı 100 bine aşkın kürt yurttaş olduğunu göz önünde bulundurursak, dile kolay onbinlerce insanın maruz kaldığı yasadışı sistematik haracı da göz önünde bulundurursak, sizce bütün bu hayvanlığa sahne olan Fransa'nın bir insan hakları ülkesi olduu idda edilebilir mi??? Peki ya bizde olur olmaz herşeyi küstahça insan hakları olarak nitelendirebilen medyalarımız, televizyon kuruluşlarımız, 301. maddeyle uğraşmayı çok seviyorlar, ne olduğu belli olmayan, Avrupa bağlantılı, adını duyurabilmek için ırkçı sözde aydın duyurularına imza atan, aydınlığa erişememiş misyonarizm aygıtlarımız hiç görmüyorlar mı Paris'in göbeğinde koskoca bir kürt diasporasının haraca kesildiğini???Paris'e Güneydoğu hakkında brifing vermek için giden bu şahıslar hiç merak etmiyorlar mı oralardaki binlerce kürt yurttaşımızı?? Madem ki pek seviyorlar kürtler hakkında konuşup onların sırtından ün edinmeyi gitsinler bir de kendileri görsünler oralardaki kürtlerin yaşamını, Champs elizede dolaşıp akşama kadar primatlar gibi kurabiye, pizza tüketmeyi herkez yapar,,, madem aydınlar birazda halka insinler????

nasıl bir mantık arkadaşım. gerçekten merak ediyorum, buradan 301. maddeye nasıl vardın ?

Gönderi tarihi:
nasıl bir mantık arkadaşım. gerçekten merak ediyorum, buradan 301. maddeye nasıl vardın ?

Bende çözemedim cyrano anlayabilirsen bana da anlat lütfen.Ondan sonra da yorum yapalım kimmiş aydın=medya=yalancı konusunda

Gönderi tarihi:
Aydın=Medya=yalancısınız!

Aydın kelimesine, anlamına karşı bir amacınmı var ?

Aydın'ı yada aydın olabilmeyi açıklayabilirmisin ?

Gönderi tarihi:

O zaman bi zahmet Leyla Zana nın imza attığı sözde barış bildirgelerini arayıp bulun. Hepsinde ya 301 eleştiriliyor yada Türkiye 'nin kendi sınırları içerisinde yapması en doğal olan şeyler sorgulanıyor. Siz Avrupa'da hangi ülkenin aydınlarının o ülkenin doğal egemenlik haklarını sorguladığını gördünüz??? Veya onlada hiç alakanız yok, bakın Danimark'ya, Danimarka'nın önde gelen yazarları ve entellektüelleri, müslümanlara yapılmış karikatür hakaretini nasıl yorumladılar onu hatırlıyor musunuz?? Benim 301. maddeden kastım şudur bu yasa etrafında toplumu huzursuz edecek bütün oyunlar dönmekte, aşırı milliyetçi çıkışları düşünüp nedenini tartışması gereken insanlar, oturup milliyetçiliği daha da çok kaşıyorlar, hiç bir eksiklik hissetmiyor musunuz televizyon kanallarındaki tartışmalarda bütün doçent doktorlardı, düşünürlerdi, köşe yazarlarıydı, aydınıydı hepsi 301. madde üstünde duruyor, hepsinin ağzında tek bir söz: "milliyetçilik yükseliyor" evet doğru, yükselen milliyetçilik değil hatta derin bir toplumsal kin peki bütün bunları hortlatan gelişmeler niye göz önünde bulundurulmuyor? Sizce gerçek bir aydının böyle toplumsal konulara yaklaşımı şimdiki gibi tek taraflı mı olmalı yoksa olayları hem 301 hem de türk şovenizmini kaşıyan türk karşıtlığı açısından inceleyen bir yaklaşım mı olmalı??

Sorularınız üzerine açıklık getirmeye çalıştım, umarım dikkatime değmiştir

Gönderi tarihi:

arkadaşım biz bir yasa maddesini kimlerin eleştirdiği üzerinden mi gidice. bu nasıl bir paranoyadır ya.

yada diyelimki düşman kötü diyor diye, kötü olan bir şeye iyi mi diyeceğiz.

aynı şey işkence içinde geçerli. Avrupa işkenceyi kaldırın dedi diye, işkenceyi mi savunalım.

Gönderi tarihi:
arkadaşım biz bir yasa maddesini kimlerin eleştirdiği üzerinden mi gidice. bu nasıl bir paranoyadır ya.

yada diyelimki düşman kötü diyor diye, kötü olan bir şeye iyi mi diyeceğiz.

aynı şey işkence içinde geçerli. Avrupa işkenceyi kaldırın dedi diye, işkenceyi mi savunalım.

demek istediklerimi gerçekten anlayamamışsın, onun üstüne bana bir de bana "paranoya" lafı uydurmuşsun hakkaten bravo, sana sarfettiğim laf söz haddini aştı bile, anlayamadıysan daha fazla uğraşma

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Herkes herseyi cok iyi anliyorda anlamamazliktan gelerek bizleri anlamiyor diye göstermeye calisirlar.Ermeni diasporasi hem Ermenistandakileri hemde Türkiyedekileri besliyor ve Türkler Ermenilere soykirim yapti dedirtiyor.PKK yurt disindaki Kürt diasporadan harac toplayip Türkiyede eylem yapiyor ve insan haklari cigirtkanlarini Kürt sorunu vardir diye sartlandiriyor.Bizim ayarli aydinlarimiz 301.icin neredeyse seferberlik ilan edeckler,bütün ugraslari neden?Yasadaki Türklük sözünün kaldirilmasiymis.Türklük bukadar agir geliyor bunlara ve bunlar yüzleri kizarmadan *Biz Atatürkcüyüz*de diyebiliyorlar.Sanki Atatürk Türklükten bahsetmemis gibi.

Almanlar,6,5 milyon Yahudiyi öldürdüler,yaktilar fakat hala hicbir Alman aydini Almanyanin güvenligi konusunda taviz vermez.Bizim aydinlarimiza baktigimizda,Kürtlerinde devlet kurma haklari vardir derler,Kürtlere otonomiden bahsederler,Ermeniler bizim kardesimiz ögretmenimiz acin kapilari sarmas dolas olalim tazminatta öderiz ne olurki derler veya birden Türk olup;Türkiye güclü bir devlet neden korkuyoruz ki diyerek bide gaz verirler.

Almanyada tekbir gazeteci veya yazar bulamazsiniz,Alman halkina küfreden hakaret eden,ama bizim Zaman gazetesinin köselerinde Mahcupyanlar,Elif shafaklar ver yansin ederler Türk milletine.

Milliyetcilik yükseliyor!!Aman dikkat...

saygilarla

Gönderi tarihi:

Arkadasim benimle ugrasmanin nedenini cözemiyorum ama,Fransada,Almanyada kendi bayragini yakan olmadi bugüne kadar yakti ise kökeni farkli olanlar yakmistir.Biraz zordur Almanyada Fransada kendi bayragini yakabilmek oralar Türkiye degildir.

Cok seslilige gelince ben cok seslilikten bugüne kadar şikayet etmedim eger cok seslilikten amaciniz Türkiye'yi cok kötüleyenin olmasi ise bu kendi icimizde halledilir.

Eger cok seslilk istiyorsaniz o zaman mücadele verin secim baraji düsürülsün,mecliste ülkenin sorunlari demokratik olarak tartisilsin.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Erdoğan

Çok sesli bir demokrasiyi kim istemez, ama benim bahsettiğim demokrasi "tam" bağımsız bir Türkiye'nin demokrasisi, halkın bir kesimini isyan ettirirken diğer bir kısımına hakaretlerinde ve propagandalarında daha çok cesaret veren bir demokrasi değil. bu yüzden 301. madde kaldırılmamalı, çünkü belki çok fazla kişi bunun farkında değil ama türk kimliğine yapılan ağır bir taaruz var bugün. Gerek Pkknın sözcüleri(hani şu aydın olanlar), gerek yayılmacı batılı sermayeden beslenen art niyetli sözde tarihçiler ve yazarlar, Türk halkının haklı olduğu davalara cephe alıyorlar: Mesela yaklaşık 1 milyon insanımız Avrupalılar tarafından katledilmişken ve bu topraklarda bu vahşetlere onlarca türkü yazılmış ağıtlar yakılmışken birisinin çıkıp Türkler 1. Dünya savaşında soykırım yapmıştır diye kampanya yapması sence provokatif bir tutum değil mi??? Provokasyonlardan kaçınan ve bu toplumda hiçbir etnik grubun bir başkası tarafından onuruna saldırıda bulunulmasını istemeyen herkesin mantıklı bir şekilde, milliyetçilik veya faşizmle değil ama sağduyuyla 301i desteklemesi lazım.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.