Φ yam_yam Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Michael J. Behe yeter size..Kolay değil öyle materyalizmin etkenlerinden bir anda kurtulmak.. Şuan dünya akıllı tasarımı konuşuyor.. Özellikle evrim itirafçılarının itirafları bunu tetikleyen baş etken oldu.. Hodri meydan demiştim ancak evrimle ilgili sözünü ettiğin bilim admaları ve yazılarından bir şey getirmedin hala.. Bekliyorum yamyam.. Saygılar.. Ohhhooo. herdefasında geriye mi döneceğiz? Sana bilimin Behe'yi yanlışladığını söylemiştim zaten... Getirmedim değil, sen görmedin sanırım... Bknz: http://www.turkish-media.com/forum/index.p...st&p=481711 Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Bunlar hücrelerin enerji santralleridir. Mitokondriler büyük ihtimalle milyarlarca yıl önce hücrelere girip orada kalmış ve hücreyle bütünleşmiş arkaik bakterilerdir. Altını çizdiğim "büyük ihtimalle" sözü bilimsel değildir.. Sadece sanıdır.. Hadi öyle olduğunu farzetsek bile, Mitekontrilerin milyarlarca yıl önce hücrenin içine girmesi tesadüf mü olmuş..? Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Altını çizdiğim "büyük ihtimalle" sözü bilimsel değildir..Sadece sanıdır.. Hadi öyle olduğunu farzetsek bile, Mitekontrilerin milyarlarca yıl önce hücrenin içine girmesi tesadüf mü olmuş..? Saygılar.. Yapmış olduğunuz bilimsel açıklamalar için ne kadar teşekkür etsek azdır... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Yapmış olduğunuz bilimsel açıklamalar için ne kadar teşekkür etsek azdır Bilimsel açıklama yapmadın yamyam.. Olayı basitize etmeyelim lütfen.. Alıntılamış olduğun yazıdan sadece ilk paragrafındaki bir yazıyı gösteriyorum.. Dedimya evrimciler binlerce kanıttan bahsederler ama kanıt dedikleri şeylerin içine girdiğimiz an karşımıza koskoca bir tesadüf çıkar.. Tesadüfün diğer bir adıda rastlantısaldır.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Altını çizdiğim "büyük ihtimalle" sözü bilimsel değildir.. büyük ihtimalle sözü bilimsel teorinin en temel dayanağıdır ve aşırı derecede bilimseldir bilim teori üretirken en büyük ihtimalleri değerlendirir bilim en büyük ihtimaller üzerinden sonuca ulaşır yada ulaşmaya çalışır Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 İhtimalleri hesaplarlar ve o ihtimallerin üzerine giderler diyorsun.. Yani ideolojileri adına ihtimal diyip geçmek başka, o ihtimalin üzerine gidip bunun böyle olduğunu kanıtlamak başkadır.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Yani ideolojileri adına ihtimal diyip geçmek başka, o ihtimalin üzerine gidip bunun böyle olduğunu kanıtlamak başkadır.. ihitimal ihtimaldir aksini gösteren bir kanıt yoksa, ideoloji falan farketmez bilimde önemli olan en büyük ihtimallerin hipoteze ve dahda sonra kanıta ulaştırılmasıdır bu nedenle ben size her zaman diyorum ki bilimin teorileri ihtimalleri inançları önemli değil, bilimin kanıtları yani bilimsel kanıtlar önemlidir bilimsel kanıtlar dışında herşey, gördüğünüz gibi tartışma yaratır ve doğruluğu teyid edilemez, en önemliside binlerce fikir ve teori düşünce ortaya atılarak, hangisinin doğru olduğu bilinemeyeceği için bir kaos yaşanır. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 yerin dibine batırdın aklı ondan sonrada kibirlenme ve şımarıklıktan bahsediliyor saygı duyuyorum, ama düşüncelerine katılmıyorum, bu kadar hayali ve desteksiz düşüncelere ancak şu yorumu yapabilirim sen öyle inanmak istiyorsan tabiki inanabilirsin, ama doğru söylediğni, kafadan atmadığını, fantezi kurmadağını, bilmemiz için kanıtlamalısın. Kanıtlayamıyorsan, kanıtlanmayan düşüncelerin değeri, tesadüflerle aynıdır. yahu neden batırayım aklı bak gayet aklı başında tartışabiliyorum şükür Allah'a akılsızlardan olmamışım. yahu bizden kanıt isteyen sizler neyi kanıtlıyorsunuz da kanıt talep ediyorsunuz. Allah kurduğu düzenli sistemle varlığını ispatlar zaten ama bu sizin için yeterli değildir işte buda kibirdendir. Gerçekten samimi olsanız bu arayışta Allah size de bazı şeyleri görmeyi nasip eder. Sorgulamalarında kullandığın ve çok önemsediğin aklı bu kadar gelişmiş hale nasıl getirdin tesadüfenmi? düşünki madde tesadüfen bir araya geliyor uygun şartlarda canlılığa dönüşüyor ve o canlılar akıl yürütmeyi başarıyor hepsi kendiliğinden oluyor ama başkaca hiç bir şey kendiliğinden olmuyor. hiç bir şeyin kendiliğinden oluşmadığını bilmek bile Allah'ın delilidir ama birde yetebilse birilerine. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 KeskinKalem yahu bizden kanıt isteyen sizler neyi kanıtlıyorsunuz da kanıt talep ediyorsunuz.biz kesin konuştuğumuz bir şey için mutlak kanıt getiririz. Eğer teorik olarak bir şeyden bahsediyorsak zaten kanıt yoktur. Ama siz inandığınız bir şeyi, kesin gerçekmiş gibi gösterirseniz kanıtlanmış demektir. Kanıt yoksa doğru olduğunu bilemeyiz. Bu durmda bizde bir inanç ve teori ortaya atarız bizde sizinle aynı değerde mantık üretmiş oluruz. Peki hangisi doğru ? tabiki kanıtlanmış olan. Allah kurduğu düzenli sistemle varlığını ispatlar zaten ama bu sizin için yeterli değildir işte buda kibirdendir.Gerçekten samimi olsanız bu arayışta Allah size de bazı şeyleri görmeyi nasip eder. Sorgulamalarında kullandığın ve çok önemsediğin aklı bu kadar gelişmiş hale nasıl getirdin tesadüfenmi? hiç bir şeyin kendiliğinden oluşmadığını bilmek bile Allah'ın delilidir ama birde yetebilse birilerine. Bu düzeni Allah'ın kurduğu nerden belli ? Sadece bir tane yaratıcının kurduğu nerden belli ? Yaratıcının kurduğu nerden belli ? Ezeli ve ebedi olmadığı nerden belli ? İslam dinindeki Allah'ın kurduğu nerden belli ? Maddelerin akıllı olmadığı nerden belli ? sorular sorular hangisini cevaplarsan cevaplar, bir diğerinin cevabını veremezsin inançtan(hayalden) öteye gitmez. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 KeskinKalem biz kesin konuştuğumuz bir şey için mutlak kanıt getiririz. Eğer teorik olarak bir şeyden bahsediyorsak zaten kanıt yoktur. Ama siz inandığınız bir şeyi, kesin gerçekmiş gibi gösterirseniz kanıtlanmış demektir. Kanıt yoksa doğru olduğunu bilemeyiz. Bu durmda bizde bir inanç ve teori ortaya atarız bizde sizinle aynı değerde mantık üretmiş oluruz. Peki hangisi doğru ? tabiki kanıtlanmış olan. Bu düzeni Allah'ın kurduğu nerden belli ? Sadece bir tane yaratıcının kurduğu nerden belli ? Yaratıcının kurduğu nerden belli ? Ezeli ve ebedi olmadığı nerden belli ? İslam dinindeki Allah'ın kurduğu nerden belli ? Maddelerin akıllı olmadığı nerden belli ? sorular sorular hangisini cevaplarsan cevaplar, bir diğerinin cevabını veremezsin inançtan(hayalden) öteye gitmez. dinde kanıt arayanın başka teoriye inanması çok garip evrimede teori diyorsun ama ona inanmak kolayına geliyor ilginç Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 dinde kanıt arayanın başka teoriye inanması çok garipevrimede teori diyorsun ama ona inanmak kolayına geliyor ilginç evrime inanarım, ama evrim kesinlikle doğrudur diyemem dinle alakası yok çünkü evrimde, gerçek materyaller üzerinden tespit karşılaştırma ve deney yapılabiliyor. dinde böyle bir durum söz konusu değil, yani hayallerinizin gerçek olduğunu belirtmek için bir karşılaştırma ve deney yapamazsınız. şu ana kadarki evrim bulguları tam olarak yeterli değil, ama elimizdeki bulgular evrimi destekliyor. Sana link vermiştim, merak ettiklerini oradan öğrenebilirsin ama şunuda unutmamalıyızki evrim bir TEORİDİR ve ben teori ve hayalleri gerçekmiş gibi kabul edemem. saygılar Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Evet evrim bir teori ama zayıf bir teori bilim adamlarının bir kısmı bu teoriden vazgeçmiş bile. Dayanağı yok, bulunan bulgular hiç bir şeyi açıklamıyor, ama sen gibi düşünen arkadaşlar bu dayanaksız ve kanıtsız teoriye inanıyor. Asıl tuhaf olan her konuda ispat ispat diye çırpınanlar burada ispatlanmamışa körü körüne bir inatla bağlanıyorlar, neden? çünkü Yaratıcı inancının karşısına kendilerini destekleyecek başka bir teori yok, evrim.!!! maddenin evrimi olasılığı, bi ihtimal ya tutarsa demesi gibi Hoca Nasretti'nin. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 tarafsız Kuran'ın özünü kavrayan anlar ki, ifade edilen sıklıkla şudur... iş sizin bildiğiniz gibi değil, size bilmeniz gereken bildirilmiştir...bilemediklerimiz bize lazım olanlar değil, siz cennete gitmeyi arzu etmiyorsanız öyle yaşayın, ki zaten yaptığınız bu, bizde hem Allah'ın bildirdiğine iman ederek Allah'a olan sevgimizi ifade ediyoruz, hemde cehennemde yanmanın çok kötü bir şey olacağını söyleyen Kuran'a göre cennette olmayı istiyoruz... Evet müslümanların kurana sıkı sıkıya bağlı kalmalarının temel nedeni budur.Cehennem korkusu cennet ümiidi. Hernekadar bazıları allah emrettiği için,kurana inanıırdık deseler bile bu sözler gerçeği yansıtmamaktadır. Şimdi düşünmek lazım. Bir insanın kendi kişisel menfaatleri için,bu şeklide bir yöntem kullanarak,milyarlarca insana korku salması,şiddet empoze etmesi, bence modern kanunlara göre suç sayılması gerekir. Hayır efendim,isteyen inanır istemeyen inanmaz şeklidne bir savunmanın yersiz olduğunu hatırlatmak isterim. Çünkü bugün biliyoruz ki insan sağlığı ile uğraşan uzmanlar görsel şidetinde ne kadar zararlı olduğunu bilimsel olarak ortaya koymaktadırlar. Çocukların psikolojik sağlıkları açısından,şiddet içren filimler, po*nografik yayınlar rtük tarafından ya sansürlenmkete yada hiç yayına konulmamaktadır.Aynı itirazı,bu tür yayınlar için hiç bir kimse itiraz olarak ileri süreceğini zannetmiyorum,müslümanlarda dahil, yani isteyen bakar istemeyen bakmaz şeklinde. ************************************* Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 ************************* ya kardeşim siz neden kendi ve sınırlı sayıda kalan düşüncelerinizi insanların çogunluguna şamil kılıyorsunuz bırakın insanlar neye inanırsa inansın size ne oluyor insanlar cenneti istemekle cehennemden korkmaları ne alakadar eder sizi siz inanmayın olsun bitsin yani sizdeki bu ızdırap niye, başka başlıktada yazdım millet için kendinizi bu kadar zitrese sokmayın bırak oluruna işleri hayatını yaşa hayır bişi degil sizin adınıza ben bazı kompleksler düşünümek istemiyorum ben ne kadar rahatım mesela sizin bir dine ya da tanrıya inanmamanız konusunda Muhammed veya İsa adamlar bir kitap yazmış (size göre) insanlara cennet ve cehennemden bahsetmiş bir çok şeyden bahsettigi gibi, aşılamamış demekki daha o zekalarda kimse gelmemiş olacak ki insanlarda hala körü körüne onlara inanıyor ( haşa) kimse kalkıp hastayım falanda demiyor ve canınızı fazlada sıkmayın buda geçer.... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 yani sizdeki bu ızdırap niye, başka başlıktada yazdım millet için kendinizi bu kadar zitrese sokmayın bırak oluruna işleri hayatını yaşaaslan34 tipik cennet kavramı mantığıyla konuştun yan gelip yatmak kimseye bir fayda etmez kendimize bile ya kardeşim siz neden kendi ve sınırlı sayıda kalan düşüncelerinizi insanların çogunluguna şamil kılıyorsunuzbırakın insanlar neye inanırsa inansın size ne oluyor çocuklar dinden korkuyorlar, çünkü daha küçük yaşta Allah'a inanmazsan ateşlerde yanarsın denerek, çocuğun psikolojisi alt üst ediliyor, bu yollardan bende geçtim, hala içimde nedensiz bir korku var çocukluğmdan kalan, neyseki mantığım buna karşı koyabiliyor insanlar inançları konusunda, özgürlükleri konusunda tehdit edilmemeli biz bunları engelemek için vargücümüzle çalışıyorsuz tabi bütün işimiz bu değil, hepimiz iyi kötü bir geçim derdi var dolayısıyla bir işimiz var bunun dışında boş kalan zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Evet müslümanların kurana sıkı sıkıya bağlı kalmalarının temel nedeni budur.Cehennem korkusu cennet ümiidi. Hernekadar bazıları allah emrettiği için,kurana inanıırdık deseler bile bu sözler gerçeği yansıtmamaktadır. Şimdi düşünmek lazım. Bir insanın kendi kişisel menfaatleri için,bu şeklide bir yöntem kullanarak,milyarlarca insana korku salması,şiddet empoze etmesi, bence modern kanunlara göre suç sayılması gerekir. Hayır efendim,isteyen inanır istemeyen inanmaz şeklidne bir savunmanın yersiz olduğunu hatırlatmak isterim. Çünkü bugün biliyoruz ki insan sağlığı ile uğraşan uzmanlar görsel şidetinde ne kadar zararlı olduğunu bilimsel olarak ortaya koymaktadırlar. Çocukların psikolojik sağlıkları açısından,şiddet içren filimler, po*nografik yayınlar rtük tarafından ya sansürlenmkete yada hiç yayına konulmamaktadır.Aynı itirazı,bu tür yayınlar için hiç bir kimse itiraz olarak ileri süreceğini zannetmiyorum,müslümanlarda dahil, yani isteyen bakar istemeyen bakmaz şeklinde. ************************************* ya olabilir, diyelim ki inananlar cenneti arzu ediyor, cehennemden sakınıyor ve iman ediyor... ne kaybederler ve siz ne kazanırsınız? Kuran cennetin çok güzel bir yer olduğunu söylüyor, cehenneminde çok kötü bir yer olduğunu söylüyor, iman etmeyenler için her ikiside birşey ifade etmiyor, bırakında bize ifade etsin... Allah'a inanmanın asıl sebebi cennet ve cehennem olsaydı şüphede olurduk vaadlere göre değil, varlık sebebimize göre iman ediyoruz ve sonucunda da Allah'ın adaletine sığınıp kötüden sakınıp, iyiyi arzu ediyoruz... buna neden kafa yoruyorsunuz ki, şu sebepten inanırlar, demekle ne anlatmaya çalışıyorsunuz iyiyi güzeli istemek suç mu? siz tatilinizi kutuplarda mı geçirirsiniz... ya da lavların içindemi? ben genelde doğayla içiçe, mis gibi çiçeklerle, denizle, ormanla, huzurlu bir tatil yapmak isterim... dünyadaki nimetlerimize benzeyen cennet nimetleri nasip edeceğiz dediklerinde bundan da hoşlanırım... sakıncası ne? yani sonunda varmak istediğiniz yere vardınız, inanca ve inananlara tahammülünüz yok, olmamalarını diliyorsunuz, o kadar ki kıyasladığınız şeylerde bu görülüyor... ne kadar tuhaf, oysa aynı sen birde adaletten, barıştan, hoşgörüden, saygıdan söz ediyorsun, şimdi bu durumda benimde senin gibi düşünüp inançsızlık her kötülüğün başıdır, sınırsızlıktır, keyfe keder yaşamaktır, canının istediğini yapmaktır, saygısızlıktır, sevgisizliktir mi demeliyim? tanıdığım ahlaklı ateistlerinde var olduğunu bilerek sizin gibi ifade etmeyeceğim... herkes inanmakta ve inanmamakta özgür, sizin hoşunuza gitmesede... inanca kanunuda soktunuz ve yasaklamayı bile düşündünüz ya, artık ne demek lazım bilemiyorum??? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.