Misafir seyrekler Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 İŞLER..! İşlemez diyenler kendileri dışında kimseyi kandıramazlar... Geçiniz efendim lafları aslında kendilerini de kandıramıyor olmalarının yansımaları... Yinede hayır gibi diretme ve dayatmada bulunacak olanlar varsa... Önce aşağıdaki resimlere baksınlar... Sonra domuz bağlarıyla canlı canlı insanları gömenleri hatırlasınlar... Buda yetmezse türkiye dışında allahüekber nidalarıyla elde bıcak esir aldıkları insanların kafalarını gövdeden ayıranların görüntülerini anımsasınlar... Bu da mı yetmedi başına yeşil bant takıp canlı bomba seçildikten sonra, namazını kılıp masum insanların arasında kendini havaya uçuranları unutmasınlar... Bakalım isterseniz,islam alemi neler yapıyor? El-kaide'nin, Allah adına,din adına,islam adına yaptıklarına bakın. İslam bumu? Bunları yapmayı,kafa kesmeyimi emrediyor Kuran? Şunu söyleyebilirimki;Başına bakamadım.Dehşete düştüm bir anlık. Bunu yapanlarda nasıl bir vicdan var anlamış değilim. +18 değil +20 diyeceğim. 20 yaşından küçükler kesinlikle açmasınlar LİNK'i. Korkusu olan büyüklerinde açmasını tavsiye etmem. Açarsanız bile,ilk birkaç dakikasına bakmayın. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Sayın boşig, Bilimi savunmakta "katı"(ne demekse)olacağım elbette. Sulandırılmaya hiç gelmiyor. İnançlar gibi değil. Yüzlerce inanç yüzlerce mezhep gibi çeşitlilik olamaz. Bilimde genel geçer yasalar vardır. Kabullenmediğin nokta, sayılan ögelerin bilimsel oluşu, inançlarla çelişmesi.. İnançlar, madde ve sosyal açıdan bilimle çelişir. Teolojik temeldeki ruhsal bakış, materyalizm veya bilimin maddeci özü ile çelişir. Neden çeliştiği de din başlıklarında yüzlerce defa anlatıldı. Halen de anlatılmakta. Burada sürdürmenin de bir anlamım kalmıyor artık. Selam. Sayın Bilimselci, "Katısınız" derken "Bilim'i Savunmadaki" katılığınızı söylemedim elbette ki. Oysa ki açıktı... "Aydın olmak Ateist olmaktır, Ateist olmak Aydın olmaktır" Katılığınız burada... =>Yoksa "Bilim"i ve verilerini savunmada elbette katı olacaksınız (ki aslında dikkat ettiğiniz üzere bu mantıksız bir tanım, yani; ne demekse...), çünkü "Bilimsel Veriler" ortadadır, müspettir. Başka bir alternatif sunmazlar, kendilerini ispatlamışlardır... Bunu kastetmemiştim ben oysa ki... Yanlış anlamışsınız yada ben yanlış anlatmışım anlatmak istediğimi... (dikkat ederseniz, bazen iletişim kopukluğumuz oluyor) Sayılan öğeler elbette bilimseldir ancak "İnançlarla" çeliştiğini sanmıyorum. Bunu hep tartıştık. Demokrasi: İnsan ürünüdür. Tanrısal değildir. Tanrı buna koşut yada alternatif bir sistem de sunmamıştır, çünkü gönderdiği (-ne inanılan) kitaplar Anayasa Kitabı değildir... Bilim: Tanrı yanlışlığı yada doğruluğu ispat edilecek formüller yada tezlerde ve kuramlar falanda sunmamıştır... Günlük hayatta gördüğümüz, tanık olduğumuz şeyler anlatılmıştır sadece. Yağmurun yağması, rüzgarın esmesi... İnsancıllık: İnanç zaten bir vicdan meselesi olmakla ve olması gerekmekle birlikte artık toplumları şekillendiren bir unsur olmaktan çıkmıştır, çıkmaktadır ve çıkmalıdır zaten... vs... vs... vs... Ben bunların "Din" ile çeliştiğini değil de Din ile "İlgisi Olmadığını" düşünüyorum ve öyle olduğuna inanıyorum. Siz ise bir "Ateist" olarak, sadece Materyalist Felsefeyi meşru görüyorsunuz... Bunu niye böyle gördüğnüzü siz, niye görmemeniz gerektiğini defalarca tartıştık... Ruhsal Bakış'ın "Bilim" ile çelişmesini açıklamanız gerekmektedir... Ruh'u kabul etmek, Madde'yi yadsımayı gerektirmiyor ki? Dikkat edip hiç okudunz mu bilmiyorum ancak bununla ilgili "Dikkat..! Allah Var, Madde Yok.." adlı tartışmada, özellikle "Madde"nin varlığının herşeyden önce kabul edilmesi gerektiğini ve öncelikle kabul ettiğimi de anlatmıştım... Okumadıysanız, bir okuyun derim... Tabi, en azından "Madde" ve "Ruh" ile ilgili görüşlerim bana aittir... "Dinlerin Toplumlar ile Çelişmesi" konusu ise görecelidir. Bunda aynı düşündüğümüz noktalar olabilir. Zira bir çok kere anlattım (ya görmediniz yada dikkat etmediniz, önemsemediniz): İnançların (yada İslamiyetin) "Toplumsal Öğütleri" 1400 yıl öncesine göre şekillenmiştir... O döneme ait ve o dönemki yapıya has öğütlerdir. Bu açıdan "El Kesmek" "Recm Etmek" "Kısas" gibi hükümler elbette bugünkü bilişe ulaşmış insan oğlunun kabullerinin gerisindedir... Bunu defalarca anlattım, yazdım... Birazda olsa kıymet verip okuyabilirsiniz... Bundan başka ise "Zekat" gibi bazı uygulamalarda Toplumsal açıdan yanlış uygulamalar ve geçerliğini yitirmiş uygulamalar değildir. Ha zekat var diye bir tek onunla yetinilmemeli tabii ki, daha başka bağışlar yapılmalı ancak o güzel bir uygulamadır ve çelişmesi gibi bir durumu yoktur Toplumlarla... Yani bu açıdan kim "Tarihsel Materyalizm"e göre davranıyor biraz sorgulamak lazım aslında. Toplumların gelişimine ve bu gelişim aşamalarına göre yargılamak lazım... Çağına göre yargılamak lazım... Çünkü 1400yıl öncesi toplumlarına/toplumuna ait kuralları, bugüne bakarak yorduyorsunuz, Bu çok hatalı ve bilimdışıdır aslında... Buna dikkat etmenizi temenni ederdim ve hep bunu söylüyorum... O dönemin kabullerine göre yorumlamak lazım gelir Toplumsal Kuralları yada Öğütleri. Yoksa en başta kendinizle çelişirsiniz. Kendimi anlatmam ise, neye yordunuz bilmiyorum ancak "Ego Tatmini"ninden dolayı değildir. Böyle bir ezikliğimin olduğunu düşünmüyorum... Ve bakın tekrar ifade ediyorum: "Katılığınız" konusunda "Bilim"i savunmanızı kast etmiyorum kesinlikle... İfade ettiğiniz o görüşün Katılığını kastediyorum... Yoksa "Bilim'i Savunmada Katı Olmak" gibi bir tanım, sizinde farkettiğiniz ve belirttiğiniz gibi mantık dışı bir tanım olurdu ve ben bunun farkındayım, merak etmeyin... Saygılarımla... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Sayın Efendi Türkler;Sizi anlamaya çalışacağım... Aralara gireceğim. Saygilarimi,,iletiyorum,, Herseyden önce güzel bir yorum getirmissin öyle etkili sekilde vurgulamissin,ki hepsi konu basligi olacak sekilde ben ginede izninle birkac yorum eklemek istiyorum Ben hemen sunuda söyleyeyim ben sizler kadar bilgili olamam dilim döndügünce sizlere katilmak bana onur verir.,., Hrand,,dink,in cenazesindeki onurlu yürüyüs Türklerin onurlu yürüsüdür Nereye,mi takili kaldik,,tabiiki ,,kitaba,,icine rönans,i sigdirimayan,,kitaba,,onun haricinde herseyi sigdittirili,yo !!! Birinci yüzyila ait herseyi,.,.. Siyasi kadrolar,,Tabiki,yeterli cevap,,yoksa Türk halklari bu kadar aci cekermi,,Bu ayri tartisma konusu.,. Sadece düzensiz ekenomik dagilim bile insanlari bunalima sokmaya yeter,,Hemde bu cagda Bu bilincli veya bilincsiz birseylerin hazirligi,gibi.,.!!! Sopadan kim korkmazki,,korkmayani göster.,!!! Bunuda herhalde emperyalizm engellemiyo., Evet bizler manzara seyretmesini cok seven milletiz,.,En ufak olayda cember alani olusturur mön mön bakariz Cocuk yuvalarini bile televizyonlarda o kadar benligimize isledigi halde,, Bireysel olsun Toplu,,olsun DENETLEMESINI BILMIYEN .,,üsengec herseyi öbür dünyaya,,havele etmis Toplumuz,., SIVIL TOPLUMLARI OLUSTURAMAYAN GENCLIK .,.,.Tarikat deyince caktirmadan akan sular duruyor., öyle bakis acisi yaratilmis dört nala gidiyor.,.,.ARAP saf kan ATI gibi.,.,. Kac yil öncemi bilmem genclik en son demokrat halklari icin ne zaman meydan,dan indi veya indirildi.,. üc sizden üc bizden diye meydan kimlere birakildi,.,., Neyse ,,yine,de acida olsa Sayin Hrant dink, sayesinde meydanlar medeniyet gördü,,EFENDI TÜRKLERI GÖRDÜ., Can cekisen halk biraz soluk aldi (((Aralarından dur diyenler çıkıyor. Çünkü akla ulaşılabiliyor...))) Evet tamamda yillarin birikimi Caglayanda yapilan mitingi gördük ,,papa gelecek diye,.,ÖCÜ geliyormus gibi ,,insanlar ÖCÜLESMIS SAHSEN BEN KORKTUM.,.Tabiki gösteri olacaktir herkes tepkisini koyacak,,,Ama geldigimiz nokta felaket Demek istedigim yillarca mezun veren imam hatipler,,ortaya cikan anlayis,,caglayandaki görüntü yakismadi Karsiligi bu mu olmaliydi isterdimki o meydanlarda tepki dogru veya yanlis ,,dogruluk payida vardi o bakis acisi O MEYDANDA,DA EFENDI TÜRKLERI ,,GÖREBILSEYDIK.,., yanlis anlasilmasin hepsi ayni görüse sahip olacak degil,,protesto,,edenleri o sekilde ,,görebilmekti EVET BIZIM MEZUNLARIMIZ.,.,..NEREDE.,.,., Hangi caga göre yetistirildi,,simdi ne islerle mesguller.,.,. Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Sayılan öğeler elbette bilimseldir ancak "İnançlarla" çeliştiğini sanmıyorum. Bunu hep tartıştık. Demokrasi: İnsan ürünüdür. Tanrısal değildir. Tanrı buna koşut yada alternatif bir sistem de sunmamıştır, çünkü gönderdiği (-ne inanılan) kitaplar Anayasa Kitabı değildir... Bilim: Tanrı yanlışlığı yada doğruluğu ispat edilecek formüller yada tezlerde ve kuramlar falanda sunmamıştır... Günlük hayatta gördüğümüz, tanık olduğumuz şeyler anlatılmıştır sadece. Yağmurun yağması, rüzgarın esmesi... İnsancıllık: İnanç zaten bir vicdan meselesi olmakla ve olması gerekmekle birlikte artık toplumları şekillendiren bir unsur olmaktan çıkmıştır, çıkmaktadır ve çıkmalıdır zaten... vs... vs... vs... Tartışılan konu "dünya görüşleri" başlığını ilgilendirdiğinden orada cevapladım. http://www.turkish-media.com/forum/index.p...st&p=477167 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.