Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Bende bugünTürkiye, "namaz kılan, niyaz eden zihniyetin" , Abdi İpekçi, Cavit Orhan Tütengil, Kemal Türkler, Doğan Öz, Cevat Yurdakul, Bedri Karafakioğlu, Ümit Kaftancıoğlu, Bedrettin Cömert gibi birçok önde gelen aydını öldürerek yok etmelerini kınıyorum... Yıllardır Toplumumuzda ilahi bir korku ortamı yaratıldı, "namazında ve niyazında geçler" bu nedenle son 40 yıllık siyasi yaşamımızda ölümle birlikte anılır hale geldi. Demokrat ve aydın insanlar ile toplum arasına ciddi anlamda yaralar açıldı... Veee hatta bunu görmezlikten gelen zihniyeti kınıyorum... hala sap ile samanı ayırd etmeyecekmisiniz.. bende namaz kılıyorum bu söylediklerinizi ben yada diğer ark. neden yapmıyoruz.. sizin yaptığınız sabit fikirlilikten ileri geçmez geçemez.. saygılar.. Demek sizce insanların manevi duyguları.."ruh, melek, şeytan,cin gibi ifade edilen metafizik varlıklar" vardığınız sonuç ve çıkarımınız müthiş doğrusu... Yaşamı ve insanları algılarken üretebildiğiniz mantık, empati anlayışınız buysa... Ne denebilir, size kolay gelsin... Kendi söyleminize verdiğiniz yanıt...(!) ne söylersek söyleyelim ne siz benim söylemlerime nede ben sizin söylemlerinize katılmayacağım.. çünkü karşımdaki zihniyet belli anladığını değil anlamak istediğini yazacak.. yani kısır döngü içinde dönüüüüp durucaz.. en iyisi perdeyi kapamak.. İşte diğer referansları...TEVBE SURESİ 111. AYET... "Allah, müminlerden, canlarını ve mallarını, kendilerine cennet vermek üzere satın almıştır: Allah yolunda çarpışacaklar da öldürecekler ve öldürülecekler. Bu, Tevrat'ta da, İncil'de de Kur'ân'da da Allah'ın kendi üzerine yüklendiği bir ahittir. Allah'dan ziyade ahdine riayet edecek kim vardır? O halde yaptığınız alışveriş ahdinden dolayı size müjdeler olsun! Ve işte o büyük kurtuluş budur. " Arkadaşlar İslam'ın barış ve kardeşlik dini olduğundandan dem vurmuştu? Düşünün birkere; allah yolunda öldürmek ve öldürülmek... Hep sabit fikirlilik.. Hep yanlı bakış.. Kur'an da namaz kılmayınız da yazıyor ne yapalım şimdi bizler namaz kılmayalım mı? Ne demişler kişinin fikri ne ise zikride odur.. ...bir Ebu Cehl özentisi var oysa ki Ebu Talipte inançsızdı,neden kendinizi Ebu Cehlin yerine koyuyorsunuz da Ebu Talip gibi olamıyorsunuz?Cevabı basit çünkü Ebu Talip müslümanları severdi... mükemmel bir tespit alkışlıyorum Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Allah, müminlerden, canlarını ve mallarını, kendilerine cennet vermek üzere satın almıştır: Allah yolunda çarpışacaklar da öldürecekler ve öldürülecekler. Bu, Tevrat'ta da, İncil'de de Kur'ân'da da Allah'ın kendi üzerine yüklendiği bir ahittir. Allah'dan ziyade ahdine riayet edecek kim vardır? O halde yaptığınız alışveriş ahdinden dolayı size müjdeler olsun! Ve işte o büyük kurtuluş budur. (Tevbe 111) İslam barış ve sevgi dinidir, bu kesin ve nettir.. Yukarıdaki ayet (ve benzer ayetler) olduğu müddetçe "katlivacip" ler olacak ve bu vecibeyi yerine getiren maşalar da olacaktır. İslam bu durumu Allah yolunda ölmeyi ve öldürmeyi farz kılarak legalleştirmiştir. İntihar eylemcilerinin de, katillerin de müsebbibi işte bu ayetlerdir. Siz istediğiniz kadar "yanlış anlaşılıyor" diye feryat edin. İslam'ın barış ve sevgi dini olduğu bir aldatmacadan başka bir şey değildir. Zira öğretisinin her köşesinde kendinden olmayana karşı kin vardır, öfke vardır. Kendinden olmayana karşı üstünlük sağlamak için savaş vardır, kan vardır. "Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür." (Enfal 39) Bu ayet yalnızca Mekke ve Medine için mi geçerli? (Aslında evet... İslam'ın yalnızca araplara inmiş bir din olduğunu kabul ederseniz bu soruya "evet" yanıtı verebilirsiniz. Peki ya "İslam tüm insanlık içindir" derseniz?.. ) Kendinden olmayanı katlivacip görmek ne zamandır barış ve sevginin kapsama alanına giriyor? İşine geldiğinde "Kur'an tüm zamanlar için bir rehberdir" diyenler, işine gelmediğinde ne diye "o zaman öyle olması gerekiyormuş" , ya da "o ayetler İslam'ın ilk kuruluş yılları için geçerlidir" sözlerine sığınıyorlar? Kabul edin ya da etmeyin, bu ülkede işlenmiş cinayetlerin azımsanamayacak kadar büyük bölümü "Allah" ve "din" adına işlenmiştir. İslam buna "Allah yolunda ölün, öldürün" diyerek izin vermiştir çünkü. Hatta ölenler için sonsuz bir cennet bile vaat etmiştir. İnkar edebilir misiniz? Sizce Allah yalnızca Mekke ve Medine'nin mi savaşlar yolu ile islamlaşmasını istedi? Siz "İslam'ın yayılması için bu gerekliydi" diyerek geçiş döneminin kanlı olmasını kabul edebiliyorsanız, elbette bugün de birileri çıkıp "kanlı mı olacak, kansız mı" deme cüretini gösterecektir. Peki o zaman siz bu adama hangi gerekçe ile karşı çıkacaksınız? Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne "dinsiz" diyerek cihat çağrıları yapanlara hangi gerekçe ile karşı çıkacaksınız? Bu insanlara İslam'ın barış ve sevgi dini olduğunu hangi ayetlerle anlatacaksınız? Bunu, Muhammed'in henüz üç beş kişiyi yanına topladığı ve diğerlerinin bu grubu tükürükleriyle boğacağı dönemde gelen "senin dinin sana, benim dinim bana" ayetiyle mi yapacaksınız? İslam barış ve sevgi dini olmadığını daha kuruluş ve genişleme dönemlerindeki kanlı savaşlarla göstermiştir. Barış ve sevgi dininin tanrısı olduğunu iddia eden bir tanrı, dininin kuruluşunu kanla değil, gönderdiği peygamberin çevresindekilerin kalplerini İslam'a açarak yapmalıydı. Yapamaz mıydı? Bu konuyu "Allah'ın hikmetinden sual olunmaz" diye geçiştirmek, barış ve sevgi adına da söyleyebilecek sözün olmadığının göstergesidir. İslam, barış ve sevgi dini olmadığını kuruluş ve yayılma dönemlerindeki kanlı savaşlarla göstermiştir. Dahası, öğretilerinde de Allah adına savaşmayı, öldürmeyi ve öldürülmeyi legal kılmış, cennet vaadiyle de teşvik etmiştir. İnsana değer veren, sevgiyi ön plana çıkardığını iddia eden hiç bir ilahi öğretinin kanla yayılma lüksü yoktur. Bu durum, o öğretinin özünde barışçıl olmadığının en büyük göstergesidir... Daha nereye bakıyorsunuz? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Ortada kimsenin yadsıyamıyacağı bir gerçek var. iş çığrından çıktı. din adına işlenen cinayetler, yaratılan vahşetler. bunun olmadığını mı söyliyelim. yoksa yokmu sayalım gözlerimizi kapayıp. ıraka bakalım bir yanda düşman ülkeyi işgal etmiş. öbür yandan biri Allah için diğerinin pazarına bomba koyuyor 120 tane kadın çocuk, yaşlı genç insanı öldürüyor. Öbürü yine ona sorsan Allah için diğerinin camisine havan topuyla saldırıyor, yüzlerce kişiyi öldürüyor. kafalar kesiliyor, insanlar diri diri gömülüyor, ve Allah için düşmanla cihat ettiğini söyleyenlerin tek yaptığı. birbirinin sivillerini, silahsız kılıçsız sivillerini öldürmek. evet bunlar zikredilince, bu maledilemez, bağlamaz demek işin kolayı. Peki bunlara verilen bir tepki var mı ? yok. susmak onaylamaktır arkadaşlar. Dini korumak demek sadece, onun düşmanlarına karşı korumak demek mi?. Din vahşete alet edildiğinde bunu sesini çıkarmayan, ve hatta alet edenleri savunanların, sonra "neden mal ediyorsunuz" demeside anlamsız. Dün maraşta çorumda, alevi oldukları için, insanlar çoluk çocuk demeden, vurularak, başları baltayla ezilerek. yeni doğmuş bebekler bacaklarından tutup ikiye ayrılarak, hamile kadınlar karınları bıçaklarla deşililerek öldürülmürken. Sivasta 38 insan diri diri yakılmışken. İnsanlar domuzbağıyla bağlanıp diri diri toprağa gömülmüşken. Tüm bu olup bitene, dinin vahşete alet edilmesine ses çıkarmayanlar. ve hatta Meclis kürsüsünden gazanız mübarek olsun diye bağıranların suçu yokmudur. Allah adına savaştığını söyleyip, gazetecilerin kafasını kesenleri lanetlemek yerine, o görüntüleri cep telefonlarına kaydedip ballandıra ballandıra birbirlerine gösterenlerin suçu yok mu. dinine sahip çıkmak tek yönlü değildir. Din alet edildiği zaman, buna karşı çıkmak. alet edenlerin karşısında durmaktır elzem. Allah!ın sözlerinin asılı olduğu bir duvarın önünde eli kolu bağlı bir adamın kafasının kesildiğini gören kişi. hala sesini çıkarmıyorsa yok o dinini hiç savunmamıştır. ancak görüyoruzki böyle bir şey yok. evet açıkçası iş çığrından çıktı. Temelde insanlar arasında bağdaştırıcı bir misyonu olan din, ne yazıkki en önemli ayrıştırıcı unsur haline geldi bu günün dünyasında. Aynı dinin mensupları arasında bile. Tüm bunları yadsıyıp ajitasyonda yapabiliriz. nede olsa kolay. ama düşününce, dışarıdan bakan bir insan için. aynı dinin iki mezhebinin insanları bile her gün birbirini katlediyorsa, herkes şapkayı önüne alıp bir düşünmeli. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 ...bir Ebu Cehl özentisi var oysa ki Ebu Talipte inançsızdı,neden kendinizi Ebu Cehlin yerine koyuyorsunuz da Ebu Talip gibi olamıyorsunuz?Cevabı basit çünkü Ebu Talip müslümanları severdi... mükemmel bir tespit alkışlıyorum Ebu talib'i biz severiz de sizler severmisiniz bilemeyiz... Hz. Alinin babasıdır o... Ama her nedense cenaze namazı kılınmamıştır.. Her neyse konumuza dönersek.. Bence şurada anlaşamıyoruz... Bizler herşeyin tartışılması, araştırılması, sorgulanması gerektiğini savunuyor ve düşüncelerimizi demokratik bir ortamda insani değerler adına filizlenmesini, hayat bulmasını istiyoruz.... Öyle binlerce yıll önce yazılmış bir kitabın beğendiğimiz, beğenmediğimiz tarafları ve ve eleştirilebilecek, günümüz dünyasına cevap veremeyecak kadar yetersiz durumları ve ve bugün müslümanların yorumlarına baktığımızda önümüzde 40 çeşit yorum olduğunu gayet açık görebiliyoruz... Anlaşılamayan nokta bence burası... Hayrıca da; Tetikçi olarak yakalanan "çocuk", Türklüğü aşağıladığı için Hrant Dink'i öldürdüğünü söylüyor. Ne zaman öldürüyor? Namazını kıldıktan sonra! Tipik bir 12 Eylül ürünü olan Türk-İslam Sentezi tiplemesi. Türk-İslam Sentezcilerinin 12 Eylül 1980'den bu yana, son aylarda "milliyetçiliğe" soyunan İslamcıların da dört yıldır Amerika ile olan işbirliği unutuluyor. Hrant Dink cinayetinin faturası, emperyalizme direnen "ulusalcı" çevrelere kesilmek isteniyor. Peki bu durumda sizin bugün bulunduğunuz nokta nerede... Lütfen sizlerde en azından bunları sorgulama çabasına girin diyorum.. Sevgiyle kalın.. Alıntı
Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Ebu talib'i biz severiz de sizler severmisiniz bilemeyiz... Hz. Alinin babasıdır o... Ama her nedense cenaze namazı kılınmamıştır.. Nedenini sizde biliyorsunuzdur.. ...insani değerler adına... benim kutsalıma hakaret varan bir tabirle "namaz kılan katiller" yorumunda bulunabiliyor ve bunu insani değerler adına yaptığınızı söylüyorsunuz..zihniyetiniz açık teşekkürler.. Öyle binlerce yıll önce yazılmış bir kitabın.. huylu huyundan vazgeçmez... Hayrıca da; Tetikçi olarak yakalanan "çocuk", Türklüğü aşağıladığı için Hrant Dink'i öldürdüğünü söylüyor. Ne zaman öldürüyor? Namazını kıldıktan sonra! Ne yani yemek yedikten sonra öldürdüm deseydi bütün ahçıları mı hedef tahtasına oturtacaktınız komiksiniz ..İslamcıların da dört yıldır Amerika ile olan işbirliği unutuluyor... Hani nerde işbirliğimiz biz amerikadan günahımız kadar nefret ederiz söylediğiniz kelimeye bakın.. Hrant Dink cinayetinin faturası, emperyalizme direnen "ulusalcı" çevrelere kesilmek isteniyor. anlaşıldı sizde biz müslümanlara fatura etmeye çalışıyorsunuz... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Hayrıca da; Tetikçi olarak yakalanan "çocuk", Türklüğü aşağıladığı için Hrant Dink'i öldürdüğünü söylüyor. Ne zaman öldürüyor? Namazını kıldıktan sonra! Ne yani yemek yedikten sonra öldürdüm deseydi bütün ahçıları mı hedef tahtasına oturtacaktınız komiksiniz Asıl komiklik; ahçılığı cinayet işletecek "dünya görüşü" sanmakta galiba. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Dünyanın ezilen haklarına bağımsızlık savaşında örnek olmuş Mustafa Kemal’in “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü Namaz kılıp niyaz işleyen birinin/birilerinin yanı Hrant Dink’in katili olarak belirleyenler, aslında sana, Muammer Aksoy’a, Bahriye Üçok’a, Ahmet Taner Kışlalı’ya, Turan Dursun’a, Necip Hablemitoğlu ve Gaffar Okkan’a ve Hrant Dink’e birer kurşun daha sıkmış oldular. Görmezlikten gelinen bu.. Vurdumduymazlıkları ise inançlarınını kavram kargaşasından kaynaklanıyor... Aymazlıkları da yıllardır (hatta binlerce yıldır kendilerine giydirilen inanç kimliği) altı ısıtılan kurbağa misali.. Eee sonuç... Devletin içini yuvalanmış taşeronlarda... Sponsor ile belli emperyalist devletler... Ne zaman kavrayacağız Mustafa Kemal olabilmeyi... Ne zaman... Yazık çok yazık.. Hergün Tanrıya yalvarmayla olmayacak bu işler olmaz, olamaz.. Akıl ve bilim çağının neresindesiniz, Neresindesiniz sanatın, edebiyatın, bilimin, şairini, yazarın... Kulluk olmaktan ziyade vatandaş olma bilincinin neresinde... Söyleyebilirmisiniz neresinde... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Bu başlıkta,bu başlığa destek yazıları yazmakta bölücülüktür,kimse aksini idia etmeye kalkmasın suçları ve suçluları sınıflandırıp bireysel eylemleri topyekun bir kesimin üzerine atmak bölücüğün ta kendisidir. İşte bu yüzden olduğumuz yerde saymaktayız işte bu yüzden elalem dünyaya hükmederken bizler onlara hizmet etmekteyiz. Kendi insanına milletine sahip çıkmaktansa acımasızca eleştiren zihniyetler tepki gösterdikleri eperyalizme hizmet ettiklerinin farkında bile değillermidir. Ülke nufusunun %99 müslüman hatırlatmaya gerek varmı?Amaç nedir yapılan bir yanlışı eleştirmekmi yoksa yapılan bir yanlıştan çıkar sağlamakmı kime %1 lik kesime,yazık çok yazık. İşlenen bir cinayetin bile kritiği yapılırken ne Peygamber kaldı yerden yere vurulmayan nede kuran,her fırsatı kollayan her olay arkasında dine nasıl çamur atarım bu olayı dine ve muhafazakar kesim üzerine nasıl yıkarım düşüncesi ile hareket eden zihniyetler aslında işin özünün ne dinle ne milliyetcilikle ilgili olmadığınıda gayet açık ve net biliyordur. "Sizin dininiz öldürmeyi emrediyor"Bu yüzden o çocuk cinayeti işledi yok yahu nasılda suçluyu hemen buluverdiniz DİN. Biz Ebu Talibin kim olduğunu çok iyi biliriz çokta severiz Allah Resulunun sevdiği herşeyi severiz,sevmediklerinide sevmeyiz. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Ülke nufusunun %99 müslüman Kesinlikle aldatmaca.. Yok böyle bir istatistik.. Ben bu ülkenin en fazla %20'sinini gerçekten müslüman olduğuna inanıyorum... Dini Politikaya alet etmişlerin .. Kendini din alimi görüp halkı dolandıran... Mantar gibi biten tahrikat yuvaları.... Vatandaş olma bilincinden uzak cemaatçi ve kulcu görüşleri savunan... Kadınları ikinci sınıf vatandaş gören... Namaz kılıp kan akıtan canılerin... Vb. vb. vb.. Daha birçoklara asla ve asla müslüman olamaz, değildirde... Alıntı
Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Dünyanın ezilen haklarına bağımsızlık savaşında örnek olmuş Mustafa Kemal’in “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü Namaz kılıp niyaz işleyen birinin/birilerinin yanı Hrant Dink’in katili olarak belirleyenler, aslında sana, Muammer Aksoy’a, Bahriye Üçok’a, Ahmet Taner Kışlalı’ya, Turan Dursun’a, Necip Hablemitoğlu ve Gaffar Okkan’a ve Hrant Dink’e birer kurşun daha sıkmış oldular. Görmezlikten gelinen bu.. Vurdumduymazlıkları ise inançlarınını kavram kargaşasından kaynaklanıyor... Aymazlıkları da yıllardır (hatta binlerce yıldır kendilerine giydirilen inanç kimliği) altı ısıtılan kurbağa misali.. Eee sonuç... Devletin içini yuvalanmış taşeronlarda... Sponsor ile belli emperyalist devletler... Ne zaman kavrayacağız Mustafa Kemal olabilmeyi... Ne zaman... Yazık çok yazık.. Hergün Tanrıya yalvarmayla olmayacak bu işler olmaz, olamaz.. Akıl ve bilim çağının neresindesiniz, Neresindesiniz sanatın, edebiyatın, bilimin, şairini, yazarın... Kulluk olmaktan ziyade vatandaş olma bilincinin neresinde... Söyleyebilirmisiniz neresinde... Siz ne söylediğinizin farkındasınızdır umarım.. oldu olacak tüm faili meçhullere siyasal islam etiketi yapıştırarak müslümanların üzerine yıkın meçhul olmaktan kurtarın he nedersiniz.. emperyalizme karşı fikrinize destek veririm lakin bunu savunanların müslümanlar olmadığını söylediğiniz zaman.. yaklaşımınız çok tehlikeli.. yani musatafa kemali dua edilen yaratıcıdan üstün tutmak.. dua etmekle kulluk yapmakla olmaz ne yapacağız mustafa kemali sanatı edebiyatı örnek alacaksınız.. yanlış çok yanlış... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 bu seviyesiz ve hakaret dolu sözlerinizden dolayı sizi nefretle kınıyorum.. Burada bir hakaret ve seviyesizlik yok... Vek kınamayı ve nefret etmeyi de bırakın... Bu gerçekleri görün artık görün.. İran da bile bizim ülkemiz kadar cami yok... Yeter artık... Ben gelecekta var olabilmek adına ve çocuklarımız için okul istiyorum, hastene istiyorum, fabrika istiyorum, yol istiyorum, ucuz enerji istiyorum, kalıcı ve etkip politika istiyorum, akılcı siyaset istiyorum gereğinden fazla Cami değil tamammı.. Tabiki cami de olacak kilise de bilmem ne de... Ben Ülkeme aşığım... Ve ölürümde.... Ama gerici ve öbür dünyacıların bu ülkeye açtığı tahribatı ve yaraları görmüyormusunuz... Nereye böyle nereye... Alıntı
Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 namaz kılanları topluma katil ve cani olarak lanse edemezsiniz işte nu yüzden kınıyorum sizi.. Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Karnım doydu artık. Tok tok Tek tanrı kavramı; ''Allah'', Kutsallık, Kadın ve Erkeğin Eşitliği ve Ailenin Kutsiyeti kavramları İslamiyet öncesi kavramlardır. Türkler bunu iyi bilir. Ancak BİNLERCE YIL GEÇTİ hala anlamayanlar var. Dolayısıyla Türklerin Tanrısı Hala Allah olamadı. Bunun sebebi Türkler değil Cahiliyedir. Anlayanlar anlamayanlara... Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Ebu Cehl özentisi var oysa ki Ebu Talipte inançsızdı,neden kendinizi Ebu Cehlin yerine koyuyorsunuz da Ebu Talip gibi olamıyorsunuz?Cevabı basit çünkü Ebu Talip müslümanları severdi. bu tespitinize katılmak mümkün degildir Ebu Cehl özentisi degil Bu tip olsa olsa Ebu Lehep olur ikisi arasında baya bir mahiyet farkı vardır Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Cehalet budur işte!.. Akılsız Müslümanı Kim Naapsın. Arap aleminin başına gelende budur. Atatürk' ün cahil olduğunu söylemekle aynı şey. Senin dediğin. Anladım ki sen anlamamışsın. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 namaz kılanları topluma katil ve cani olarak lanse edemezsiniz işte nu yüzden kınıyorum sizi.. O zaman namaz ve niyazda bulunupta katil olanlara ne diye karşı çıkmıyorsun EMPATİ... İsterseniz camiden çıkmayın... Ama lütfen önce onaları kınayın... Bizler adam öldürmedik.. Canilik yapabilecek durumda hiç değiliz.. Sadece inanıp inanmama hakkımızı kullanarak ve insan öldürmeyi dine bağlayanları burada tartışıyoruz... O kadar... İnancının dibini ne sen bulabilirsin ne de ben.. Ama insan olabilme adına yürek, vicdan ve akıl ile bir çok şeyin üzerinden gelinebilir... Son olarak kınanacak olan birşey var ise o da bu canilere arka çıkan zihniyetin ta kendisidir.. Kalın sağlıcakla... Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 hadi ordan sizde ya çocugun annesi herşeyi açıkladı bu hususda kraldan fazla kral olmayın en azından başka bir dayanak bulun yani geçin bunu , olayı saptırmayın kartel medyası gibi yoksa uzantımısınız siz Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 azmettirici olan ; 2004'de takibe alınmış Polis, arkadaşını muhbir diye yanına almış Trabzon emniyeti, 'falancaya suikast' ihbarı yapıyor İstanbul'a İstanbul, bunu dikkate almamış Zanlının tel. kartı degiştiriliyor ilk tel. kartı alınıyor ve kayıp bir üsttegmen ' kartı yerde buldum diyor, zanlının sandım ve cebine koydum diye ekliyor' kartta bir tesadüf eseri jandarma erine kayıtlı çıkıyor suikast, tekmi yapıldı yoksa yanında yardımcılar varmıydı, bilinmiyor enteresan tesadüfler varken birileri kalkmış konuyu hiç alakasız yerlere çekmeye çalışıyorlar ve bu çabalar hiçde iyi niyetli olarak görülecek türden degil gibi. yazıyı yazan için diyorum ...yoksa bazı arkadaşlar keskin önyargılarından dolayı sorunu tam anlamamış olabilirler Alıntı
Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 O zaman namaz ve niyazda bulunupta katil olanlara ne diye karşı çıkmıyorsun EMPATİ...İsterseniz camiden çıkmayın... Ama lütfen önce onaları kınayın... Bizler adam öldürmedik.. Canilik yapabilecek durumda hiç değiliz.. Sadece inanıp inanmama hakkımızı kullanarak ve insan öldürmeyi dine bağlayanları burada tartışıyoruz... O kadar... İnancının dibini ne sen bulabilirsin ne de ben.. Ama insan olabilme adına yürek, vicdan ve akıl ile bir çok şeyin üzerinden gelinebilir... Son olarak kınanacak olan birşey var ise o da bu canilere arka çıkan zihniyetin ta kendisidir.. Kalın sağlıcakla... Bakın bir insanın namaz kılıpta cinayet işlemesi sadece namazının kendisine fayda vermediğinin bir göstergesidir.. zira islam "hakkıyla kılınan bir namaz insanı bütün kötülüklerden alıkor" buyurur.. şimdi siz namaz kılanı mı? yoksa namaza teşvik eden islamı mı yargılıyorsunuz buna karar vermelisiniz.. Bizler adam öldürmedik diyerek kendinizi temize çıkarıyorsunuz ve bir kutuplaşma meydana getiriyorsunuz.. peki sizler kimsiniz neyi temsil edersiniz ve sütten çımış ak kaşıkmısınız kiii bu kadar net konuşabiliyorsunuz.. tabiki inanıp inanmamak sizin tercihiniz arasat varsa (ki bizim kuşkumuz yok)bunun cevabını verecek olan sizsiniz.. ammaaa bunu namaz kıldım vurdum diyen bir insanın yapmış olduğu bu cinayeti tüm müslümanlara mâl edemezsiniz.. insan öldürmeyi dine bağlayan sizsiniz bunu topicin başlığında yazdığınız yazıda görebiliyoruz.. Son olarak kınanacak olan birşey var ise o da bu canilere arka çıkan zihniyetin ta kendisidir.. işte istediğimiz yazı bu cani de katil de onlara arka çıkan besleyen zihniyeti ülkeyi kaosa götürmek için tezgah yapanları kına destek veririm..ama namaz kılan cani deme çünkü olay görünenin çoook aksi bir formatta görünmesine yol açıyor vatan kaderine terk edilmeyecek kadar kutsaldır bu vatana gözdikenler bilsinlerki 70 milyonu gömdükten sonra emellerine ulaşabilirler başka yok.. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Ahmet Altan: O üsteğmen ne oldu? Yorum Salı, Şubat 06, 2007 Eski jandarma komutanının NTV televizyonunda gevrek gevrek gülerek “Jitem yoktur,” deyişini bugün gibi hatırlıyorum. Onu okutan, yetiştiren, sırtına üniforma, beline silah veren, cebine parasını koyan halkının gözlerinin içine bakarak yalan söylüyordu. Türkiye’nin en önemli asayiş kuvvetlerinden birini çürütecek “illegal” girişimi başlatan adam bizimle alay ediyordu. Daha sonra, sahipleri tarafından soyulan bir bankanın yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıkmıştı. Ama kimse ona dokunmamıştı. Herhalde hangi suça bulaşırsa bulaşsın dokunulmaz olduğuna inanmanın güveniyle öyle gevrek gevrek gülüyordu. Emekli orgeneralin “yoktur” dediği Jitem’in varlığını birkaç yıl sonra yargı resmen kabul etti. Devletin herhangi bir biriminde “yasa dışı” örgütler oluşturmak her zaman tehlikelidir. Çünkü denetimsizlik aratır. Denetimsizlik de kuruluşları çürütür. Disiplini yok eder. Bunun sonuçlarını biz, faili meçhul cinayetlerde, istikrarsızlığı kışkırtacak bombalamalarda, haraç kavgalarında, mafya çetelerinin savaşlarında hep Jitem’in adına rastlayarak gördük. Son Hrant Dink cinayetinde gene jandarmanın tuhaflıklarıyla karşı karşıyayız. Polisi de yanlarına alarak katille kolkola resim çektiren jandarmalardan söz etmiyorum. O jandarmalar, Jitem’in değil, Jitem’i yaratan zihniyetin ürünleri. Sen “devleti koruyacağım” diye devletin içinde illegal örgütler yaratırsan, cinayet şakşakçılarının sayısı da senin örgütünde artar. Benim söylediğim o değil. Daha vahim bir durum var. Katil Ogün Samast’ın cep telefonunun “sim kartının” Samsun’da kaybolması… Bir “jandarma” üsteğmen Samast’ın cebine bir başkasının sim kartını koymuş. Katilin cebine konan kart, bir “jandarma” erine ait telefon kartı. Cinayet ilişkilerini çözecek en önemli kanıtlardan birinin kaybolmasında, adına hiçbir yerde rastlamadığın bir jandarma üsteğmeninin rolü bulunuyor. O üsteğmen kim? Niye katilin sim kartının yerine başka bir kart koydu? Resmi açıklama şu: Üsteğmen yerde bir kart görmüş, bu kart katilin telefonunun kartıdır diyerek alıp onun cebine koymuş. Bu açıklamayı duyunca, emekli orgeneralin o gevrek gülüşü gözümün önüne geldi. Bizimle alay etmekten, bizi aşağılamaktan, aptal olduğumuzu düşünmekten hoşlandıklarını bir daha anladım. Belli ki, cinayeti aydınlatmakla görevli olan polisle jandarmanın içinden birileri cinayetin üstünü örtmeye çalışıyor. Herhalde onlara da daha “yukarılardan” birileri bunun için emir veriyor. Katilin “sim” kartını değiştiren üsteğmen ne oldu? Komutanları, “yerde bulunan kart” hikayesine gerçekten inandılar mı? İnandılarsa bu kadar saf insanları nasıl komutan yapıyoruz? İnanmadılarsa, “delil karartma suçunu” işleyen birine karşı ne tür hukuki işlemler başlattılar? Bizim devlet cinayetlerle fazla içli dışlı gözüküyor. Bunu bu ülkenin insanları da görüyor… Dış dünya da görüyor. Bizim gücümüz ülkenin devletine yetmez. Çeşitli biçimlerde bizi temizleyebilirler. Ama ya dünyaya ne yapacaklar? Yabancı ülkeler, cinayet ortağı olduğu bilinen devlet görevlilerine ellerindeki bu bilgiyle şantaj yapsa, o görevliler bu şantaj karşısında nasıl bir tavır takınacaklar? Kanunların dışına çıkmak tehlikelidir. Adamı sadece “suçlu” yapmaz… Bazen hain de yapar. Üstelik bu “ihanet” lafın gelişi olmaz, yasanın tariflerine de uyar. Ve, cezası ağırdır. Kaynak: Gazetem.Net Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 DİPNOT Bu kadar hiddet niye...Sizin atesitliğinizin bütün acısını tüm bir toplumdanmı çıkarmanız gerekiyor. Katil olmanın dindarlıkla ve dinsizlikle ne ilgisi var.... Stalin dindarmıydı,Hitler dindarmıydı,Mussolini ve daha nicesi sence dindar oldukları içinmi katildiler.Hemde milyonlarca insanın katili.Diyelimki bütün dünyadaki insanlar bir günde atesit oldular.Ve bundan sonra dünyamızda hiçbir pislik hiçbir cinayet olmayacak anlamınamı gelir bu.Yok bu ülkede birileri kullanılıyor hemde din adına dersen size katılırım.Ama biraz ileri gitmişsiniz gibi geldi bana......... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 katilin namaz kılıyor olması kimin gözünde onu haklı çıkarabilir ki ya da bütün katiller namaz mı kılarlar... bende hiç kimseyi öldürmedim ve inanıyorum... ama sadece müslüman olduğum için potansiyel katil adayımıyım birilerinin gözünde??? bir katil katildir ne şekilde olursa olsun ve kınanmalıdır ama katilin katilliğinden önce inancını değerlendirirsek sonuçları vahim olur... aslında cinayeti ve sonrasında gelişen olayları geniş açıdan düşününce çok farklı manzaralar çıkıyor önümüze... katil milliyetçi, katil müslüman, katil önce cumayı kılmış sonra gitmiş adam öldürmüş, katil yakalanmış karakolda resim çekilmiş, işin içinde asker varmış, polis varmış, deriiiin devlet varmış, başbakan şikayet etmiş derin devletle başedemiyoruz diye, sonra Trabzon emniyet müdürü, ve valisi açığa alınmış, ardından resim çektirenler açığa alınmış ama İstanbul'a bildirdikleri halde sadece bir kişi demiş ki ben ihbarı aldım ama içi boş sandım bildirmedim... bizde inanmışız... İstanbul valisi ve emniyet müdürü hükümete yakın adamlar onlara dokunulmamış... oysa İstanbul'da asayiş hiçte berkemal değilmiş... ama kimse onlara ne oluyor bu şehirde diye sormazmış... ortada bir cinayet var ve bu cinayette katledilen insanın cesedi üzerinden birileri hedef gösteriyor, devletin kurumları birbirine düşürülüyor, devletin başbakanı sorumluluk almıyor ama bunun üzerinden propaganda yapıyor... kemalist geçinenlere bir bakıyorsunuz Atatürk'ün tartışmadıkları devrimi ve ilkesini bırakmıyorlar, devletçilik, milliyetçilik, laiklik yeniden yorumlanıyor... üstelik bu ülkede hiç bir zaman var olmayan şeyler sorun haline getirilip önümüze seriliyor. namazı niyazi tartışmayı bırakıp işin aslına bakmalı, yok asıl yapılmak istenen bu değilse o başka... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 DİPNOT Bu kadar hiddet niye...Sizin atesitliğinizin bütün acısını tüm bir toplumdanmı çıkarmanız gerekiyor.Katil olmanın dindarlıkla ve dinsizlikle ne ilgisi var.... Stalin dindarmıydı,Hitler dindarmıydı,Mussolini ve daha nicesi sence dindar oldukları içinmi katildiler.Hemde milyonlarca insanın katili.Diyelimki bütün dünyadaki insanlar bir günde atesit oldular.Ve bundan sonra dünyamızda hiçbir pislik hiçbir cinayet olmayacak anlamınamı gelir bu.Yok bu ülkede birileri kullanılıyor hemde din adına dersen size katılırım.Ama biraz ileri gitmişsiniz gibi geldi bana......... Sevgili Marcus.. Evet biraz ileri gittim.. Ve gidilmelide... Konu başlığını okumadığınızı düşünüyorum... Sevgi ve saygılarımla... Neyse konumuza dönersek.. Ulusal direnci oluşturan Aydınlanma Devrimi 'ni yok etmek isteyenlere fırsat doğdu; tarikatların medyadaki uzantıları milliyetçi-mukaddesatçı ve dinci faşistleri "ulusalcı" olarak gösterip kanlı cinayeti onların üstüne yıkmaya çalıştı ve çalışıyor... Ulusal direnci kırmak için her yolu geçerli kılan düşünce, polis örgütünün "istihbarattan sorumlu" Daire Başkanı'nın "tescilli tarikatçı kimliği" ni görmezden geliyor, Afyonkarahisar Atatürk Stadı'ndaki "dinci-faşist" topluluğun "Hepimiz Türk'üz; hepimiz Ogün'üz" diye bağırmalarını yine "ulusalcı" ların üzerine yıkmaya çalışıyor... Devletin duyarlı kuruluşlarında yaklaşık 40 yıldır dinci-faşist, tarikatçı yapılanmanın son 5 yıldır "Nakşi-Fethullahçı" çatışmasının ayrımında olmayanlar, bulanık suda balık avlıyorlar... Bu arada şunu da hemen belirteyim: "Dinci-faşist ya da milliyetçi-mukaddesatçılar yüzlerine ulusalcı maskesi takıp ortalıkta dolaşıyorlar..." Devlet içinde örgütlü çete, bu olup bitenleri ellerini ovuşturarak seyrediyor... Siyasal iktidarın sözcülerini dikkatle izlemekte yarar var... Son olarak. Hukukun, işlemediği yerde çeteleşme güç kazanır!.. Anımsatmak istedim!.. Bunlara mı sesssiz kalalım.. Nasıl bir Atatürkçülüktür bu... Nasıl bir aymazlıktır.. Nasıl bir uyutmadır.. Nasıl bir yutturmadır.. Üzücü olan bu... Görememek, duyamamak, tepki göstermemek ve en acısı tüm bunları sindirebilmek... __________________________________________ Sevgili H. Çetin'e sevgi ve saygılarımızlar.. Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Evimize hırsızlar dadandı. Aynı zamanda cinayi şebeke. Bunlar üç kişi isimleri başka başka. Ama kardeş bunlar. Daltonlar gibi. Eski bir şebeke bu. Eve üçü de ayrı ayrı girip çıkıyorlar... Aslın da bu üçü birbirine de düşmanlar. Ev de karşılaşırlarsa birbirlerini tanımamazlıktan geliyorlar. Bunlar kadim akraba. İsimlerini verirsem hemen tanırsınız... O, Bu, Şu Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 DİPNOT Bu kadar hiddet niye...Sizin atesitliğinizin bütün acısını tüm bir toplumdanmı çıkarmanız gerekiyor.Katil olmanın dindarlıkla ve dinsizlikle ne ilgisi var.... Stalin dindarmıydı,Hitler dindarmıydı,Mussolini ve daha nicesi sence dindar oldukları içinmi katildiler.Hemde milyonlarca insanın katili.Diyelimki bütün dünyadaki insanlar bir günde atesit oldular.Ve bundan sonra dünyamızda hiçbir pislik hiçbir cinayet olmayacak anlamınamı gelir bu.Yok bu ülkede birileri kullanılıyor hemde din adına dersen size katılırım.Ama biraz ileri gitmişsiniz gibi geldi bana......... Biraz değil bayağı ileri gidilmiş gerçi bilinçli kasıtlı yapılıyor farkındayız. Herhalde Stalin'de,Hitler'de,Mussolini'de önce iki rekat istihare namazı kılıp öyle karar veriyorlardı katliamlarına. Tüm dünyada İslam dinini terör dini diye göstermeye çalışanlara destektir bu tip yazılar kimin neye hizmet ettiğide ortadadır,sonrada kalkıp evrensel mesajlar veriyorlar ne komik. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.