Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 128
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
sizi okuyunca bir an ''şeriatle'' yönetilen bir yerde oldugumu sandım ?

Enes böyle konuşmanı gerektirecek bir şey yok.

Cyrano düzeyli bir şekilde fikirlerini söylemiş.

Bir itirazın yada eleştirin varsa,bence onları

dillendir.Cyrano tartışma adabına uymayı bilen

saygın bir arkadaşımızdır.Boş yere gereksiz

laflar sarfetmiyelim..........

Gönderi tarihi:
Herşeyi güzel anlatmışsın Cyrano.

Rahmetli ECEVİT,kırmızı koltukta konuşurken"Öyle yerler varki oralara girebilmek için başbakan olmanız bile yetmiyor" tarzında bir cümle etmişti.

Yetkili üst makamlardan daha yetkili bir makam mı var acaba yoksa gerçekten ifade ettiğiniz gibi tüm oluşumlardan başbakanlığın haberi var mı?

Hiyerarşik bir şekilde açıklamışsınız.Gerçekten olması gereken bu ama bu hiyerarşik düzenekteki kırık parçanın temsil ettiği güç ne?

"Suç benim ben söylemedim"derken bu ifade sizce masum bir unutkanlık yada sıradan bir zaaf mıdır?

Yıllarca reddedilen derin devlet kavramı yeniden ortaya çıktı.Şimdi bunu söyleyenler sıradan kişiler değil.Bir başbakan.

Acaba birşeylerden kaçmak için kullanılan son kale mı bu derin devlet?

Herkesin susmasını sağlayan.

Sadece cinayetlerin bu kadar kolay kurulacağına pek inanamıyorum.

Yada bu kararlar alınırken üst yöneticilerin herşeyi kolayca harcayabileceklerine inanmıyorum.

Neticede ciddi bir seçmen kitleleri var.

Komplo teorileriyle efsanaler yaratmayalım.

bir kişinin öldürüleceği bilgisi emniyete geliyorsa, emniyet genel müdürlüğe, genel müdürlük içişleri bakanlığına bu bilgiyi gönderiyorsa. buna karşın eylem planı yaptıkları muhbirlerce bildirilen çeteye karşı hiçbir operasyon yapılmıyorsa. hedefteki şahsı korumak için hiçbir önlem alınmıyorsa. ve sonunda bu adam ölüyorsa. bunun ilk sorumlusu içişleri bakanıdır, başbakandır.

kontrgerilla ejderhada olsa, iktidarın bir parçasından mutlaka destek görürü. eğer iktidar da iki parti varsa birinden destek görür. eğer iktidardaki hiç bir parti kontrgerillaya karşı tolerans göstermezse, kontrgerilla soluk alamaz. ya susar yada iktidarı devirir.

ancak nedir bu olayda olan, tarbzon emniyet müdürünü atayan AKP, valiyi atayan AKP. hem trabzon emniyet müdür hemde valinin Trabzonda daha önce gerçekleşen toplumsal olaylar karşısında gösterdikleri yanlı ve tehlikeli tutuma rağmen onları görevden almayan, hatta terfi ettiren AKP.

Trabzonda daha önce yaşanan linç girişimlerinde, halkı kışkırtanın trabzon emniyetine bağlı bir sivil polis olduğunun savcılıkça tesptine, linç girişimlerinden sonra trabzon polisinin, bu fiili gerçekleştirenlere müdahele etmemesi, hiç kimseyi gözaltına almamasına rağmen. Trabzon'un giderek bir suç şehrine dönüşmesine rağmen ne valinin ne emniyet müdürünün kıllarını kıpırdatmamasına rağmen bu kişileri görevden almayan AKP.

bu cinayetin işleneceğinden, polisin haberi var mıdır? vardır. Valinin haberi var mıdır? vardır. Emniyet Genel Müdürlüğünün haberi var mıdır? vardır. İçişleri bakanlığının haberi var mıdır ? vardır. Peki öldürüleceği bilgisi olan kişi korunmuş mudur? hayır. onuda geçelim eylem planını yaptığı bilinen organizasyona karşı herhangi bir operasyon, herhangi bir eyleme girişilmiş midir ? hayır.

neticede cinayet işlenecek, bu örgüt eylemini yapacak. ve sen ondan sonra Başbakan sıfatıyla çıkıp, senin atadığın, senin kolladığın, senin terfi ettirdiğin kimselerin faaliyetleri neticesinde gerçekleşen bu olay hakkında. sanki bir vatandaş gibi yorumlar yapacaksın.

Kontrgerilla'dan dem vuran başbakanın aklına peki, hiç jandarma ve polis teşkilatı içinde örgütlenen, Fettullahçı kadrolar gelmiyormu acaba. Gelmez tabi. bu faaliyetleri yüzünden ordudan atılan Fettulahçı subayların, ihraç kararına şerh düşen başbakan mı çıkıp kontrgerilladan, derin devletten dem vuracak. Bir yandan polis ve jandarma teşkilatı içindeki Fettullahçı nurcu çeteleşmelere arka çıkacaksın. bu faaliyetleri tespit edilenlerin, ihraç kararlarına şerh düşeceksin. ondan sonra çıkıp bana utanmadan "devlet kurumlarındaki çetelerden" şikayet edeceksin.

Cemaat liderleri, ABD de cianın kapısında nöbet tuttuğu villada yaşarken, polis, jandarma ve mit içinde örgütlenen Fettullahçılar değilmi ABD 'nin maşası haline gelen. daha doğrusu ilk günlerinden beri öyle olan.

aynı mantık bu topiğin sahibinin gayesiyle aynı. Kendi zihniyetlerinin ürettiği ****** üstünü örtmenin en güzel yolu, hemen suçu başkalarına atmak ve yüzyıllık çamur at izi kalsın taktiğini uygulamak.

verdim ya örnek. Menderesin emriyle, mit ( o zamanki adıyla MAH) ajanı selanikte atanın evini bombaladıktan sonra, 6-7 eylül olaylarında menderesin partisinin gençlik örgütü üyeleri öncülüğünde azınlıkların evleri yağmalanıyor öldürülüyor. Ertesi günü solcu bilinen yazarlar tutuklanıyor, kışkırtıcı diye.

Gönderi tarihi:

Cevabın fevkalade samimi Cyrano.Çok kısa ve öz.Beni korkutan yanı ise yazdıklarının dogrulugu.

Yazılanlardan yola çıkıldığında bilgisi dahilinde olanların suça iştirakleri oluşmaktadır.

Ucuz suistimallerden bahsetmek dogru değildir.

"Ben cinayet işleyeceğim sende göz yumacaksın"(faili meçhul kalacak sandım ifadesinin anladığım çevirisi bu)

Resmen işbirliğinin teyididir.

O halde neden hakkında suç duyurusunda bulunulmuyor?Dokunulmazlık demek çekip silahı insanların gözlerinin önünde insanları öldürme serbestliği midir?

Bu ülkenin aklı başında hukukçularının niye hiç sesi çıkmıyor?

Derinliklerden mi ürküyorlar?

Belkide Orhan Veli'nin dediği gibi

"bu işte bir iş var"

Gönderi tarihi:
Enes böyle konuşmanı gerektirecek bir şey yok.

Cyrano düzeyli bir şekilde fikirlerini söylemiş.

Bir itirazın yada eleştirin varsa,bence onları

dillendir.Cyrano tartışma adabına uymayı bilen

saygın bir arkadaşımızdır.Boş yere gereksiz

laflar sarfetmiyelim..........

peki tayyip hükümetinden önce bu ülkede hiç mi faili meçhül cinayetler işlenmedi ?

hiç mi derin mi, sıg mı neyse devlet tartışması olmadı ?

bundan önceki hükümetler hiç mi ABD ile iş tutmadılar ?

( arada şunu söyleyeyim ben AKP oy vermiş falan degilim )

lakin memleketin bütün sorunlarını gelip beş seneye dayandırmak insaf ile bagdaşmaz

sorunlar bundan önce ve bu hükümetide aşan boyutlardadır

bu türden kısık, yetersiz yorumlar, sorunların anlaşılmasına hizmet etmez

söz konusu edilen fettullahçıların bu zamana kadar hangi partilerin ardından gittiklerini yakinen bilen biri olarak, yorumları afaki ve önyargılı buluyorum.

neden her olayın ardından jitem ve benzeri oluşumlar çıkmasına ragmen yokmuş gibi tavırlar alınıyor.

son örnek açık bir şekilde ortadayken ve önceki olaylar, bunlar düşündürücü hadiseler

Gönderi tarihi:

enes.34 evet haklısınız bundan önceki dönemlerde de faili mechul cinayetler meydana geldi, derin devlet tartışıldı... şu oldu bu oldu ve zaten kimsede aksini iddia etmiyor. ancak her hükümet iş başına gelirken vaadlerle geliyor, çözmek adına geliyor, bilmem ne adına geliyor... Tayyip Erdoğan iktidara gelirken tıpkı öncekiler gibi şeffaflıktan, adalaletten, halkçılıktan dem vurdu ama oda diğerleri gibi sadece lafta kaldı... ülkede cerayan etmekte olan meselelerde çözüm yerine artış sözkonusu ise, bu geçmiştede oldu demek zaaftan başka bir şey değildir. ve hiç bir başbakan bu kadar fütursuzca söz etmez, derin devlet varsa, bazı şeylerin üstüne gidilmiyorsa o zaman o koltukta ne için oturuyorsunuz, derler adama... eliniz armut mu topluyor denir... üstüne gidemiyoruz de çık işin içinden, o zaman bıraksınlar koltuğu derin devletmi nedir o yönetsin bildiği gibi...(!) olacak iş mi?

sorumluluktan kaçmanın, suistimalin en kolayı bunların ardına saklanmaktır... ve şuanki hükümet bundan öncekilerden çok daha ileri gitmiştir. kötünün kötüsü olmuştur...

Gönderi tarihi:
sorumluluktan kaçmanın, suistimalin en kolayı bunların ardına saklanmaktır... ve şuanki hükümet bundan öncekilerden çok daha ileri gitmiştir. kötünün kötüsü olmuştur...[/b]

yazdıklarınıza herhangi bir yorum getirmiyorum.

sizin dediginiz başka, benim demek istedigim daha başka

ben diyorum ki hükümet çözemiyorsa gelecek seçimde halk da iradesini çözebilecek hükümetlere yansıtır, sorun bu degil

lakin hükümeti soruna 'ortakmış' 'bizzat içindeymiş' gibi algılayan yorumların ne kadar afaki oldugunu söylemek istedim

Gönderi tarihi:
yazdıklarınıza herhangi bir yorum getirmiyorum.

sizin dediginiz başka, benim demek istedigim daha başka

ben diyorum ki hükümet çözemiyorsa gelecek seçimde halk da iradesini çözebilecek hükümetlere yansıtır, sorun bu degil

lakin hükümeti soruna 'ortakmış' 'bizzat içindeymiş' gibi algılayan yorumların ne kadar afaki oldugunu söylemek istedim

Sevgili dostum,başka birşeyin varlığı nasıl ispatlanacak o zaman?

Şuçlular hükümetin desteğinde iseler,sorumluluğuda paylamışlar demektir.

Devlet,hiyerarşik bir kurum ise(ki öyledir Cyrano'nun çok kalın çizdiği durum budur)bu tip şeylerin bilgidışı oluşmasına imkan yoktur.O halde bu dairenin dışında oluşumlar,teoriler aramak olanaksızdır.

Bu düşünce tarzı,sorumluluklukları yeniden gündeme getirecektir.Hiyerarşik düzende en üstten en alta kadar ciddi bir tazyik oluşacak ve olay aydınlanacaktır.Netice ortaya çıkacağından ortakmış yada bizzat içindeymiş yorumlar ortadan kalkacaktır.İçinde olmadığı yada ortak olmadığı ispat edilince bu sefer hukuk, bunun dış kaynaklarını araştıracaktır.Galiba en dogrusuda bu zaten.Ama bu kovuşturmanın nasıl uzayacağını yada uzatılacağını,daha vahim taze olaylarla saptırılmayacagına kim tahaahhüt verir bilinmez.

Gönderi tarihi:
Sevgili dostum,başka birşeyin varlığı nasıl ispatlanacak o zaman?

Şuçlular hükümetin desteğinde iseler,sorumluluğuda paylamışlar demektir.

Devlet,hiyerarşik bir kurum ise(ki öyledir Cyrano'nun çok kalın çizdiği durum budur)bu tip şeylerin bilgidışı oluşmasına imkan yoktur.O halde bu dairenin dışında oluşumlar,teoriler aramak olanaksızdır.

Bu düşünce tarzı,sorumluluklukları yeniden gündeme getirecektir.Hiyerarşik düzende en üstten en alta kadar ciddi bir tazyik oluşacak ve olay aydınlanacaktır.Netice ortaya çıkacağından ortakmış yada bizzat içindeymiş yorumlar ortadan kalkacaktır.İçinde olmadığı yada ortak olmadığı ispat edilince bu sefer hukuk, bunun dış kaynaklarını araştıracaktır.Galiba en dogrusuda bu zaten.Ama bu kovuşturmanın nasıl uzayacağını yada uzatılacağını,daha vahim taze olaylarla saptırılmayacagına kim tahaahhüt verir bilinmez.

Suçlular hükümetin desteginde ise suçlu bizzat hükümettir zaten.

Teorik devlet tanımları bizim buralarda pek geçmez demek istiyorum, seçilmiş ve atanmış olarak iktidar iki parçalı görünüm arz etmektedir...Siz her konuda ve nihayetinde seçilmiş olanların kesin muktedir olduguna inanıyormusunuz...İşin sadece teorik kısmına takılıp kalmamak lazımdır. Pratik teoriyi her zaman aşar...

Bir çok Başbakanın 'derin devlet' dair açıklamalrı bulunabilir ve çözememeleri samimiyetsizliklerinden olmasa gerektir. Derin denilen devlet veya resmi kurumlarda 'çeteleşme' ne dersek diyelim, Başbakanlardan, Meclisten daha güçlü oldugu varsayılabilir. Kurumlar içindeki derinlikleri, uzandıgı yerlerin yüksekligi bunu düşünmeye itmiyormu insanı ? Herkesin şikayetçi oldugu ama bir türlü temizlenememesi neyi ifade eder. Şimdiki ve önceki Başbakanlar hepmi ? yalan söylüyorlar ve hepside mi ? bu işe ortak yani, hayır bu çok afaki ve gülünç olurdu.

Daha derinlikli ve yukarda aramak lazım ...

Gönderi tarihi:
sorun bu degil

sen ne anlatıyorsun arkadaşım. Bu suikastten sonra orataya çıkan ve şu an görevden alınan, haklarında soruşturma başlatılan adamların hepsini bu hükümet atamadı mı. bu adamlara daha önceki olaylarda bu hükümet arka çıkmadı mı . Bu cinayetin ihbari içişleri bakanına bildirilmedi mi?. Ne yaptı içişleri bakanı, vali yardımcısını gönderip Hrant Dınk'i "Akıllı ol" diye tehdit ettirmekten başka.

Bu hükümet ve bizzat başbakan değilmi, polis ve jandarma içindeki Fettullahçı örgütlenmelere arka çıkan. Tariaktçı subayların orduyla ilişiği kesilince, ihraç kararının altına muhalefet şerhi düşen bu başbakan değil mi.

ne güzel ağız be.

mesela, Tek görevleri ve y aptıkları, meclisin çıkardığı yasaları uygulamak olan, hakimler bir karar verecek. Ondan sonra başbakan çıkacak, yasayı değiştirmek yerine, bu yasaya göre karar veren, hakimleri hedef gösterecek, ondan sonra başbakanın yandaşı gazete hakimlerin resimlerini, kişisel bilgilerini sür manşetten, adres ve hedef gösterir bir şekilde yayınlayacak. Ondan sonra bu hakimler öldürülecek.

aynı ağızlar çıkacak "bu cinayeti esefle kınıyoruz"

Hükümetin sorumlu olması için ne bekliyordun sen, bizzat başbakanın eline tabanca alıp adamı vurmasını mı ?

hele hele, polis ve jandarma içindeki tarikatçı fettullahçı örgütlenmelere arka çıkan, Başbakan sonra çıkacak, "devlet içindeki çeteleşmeler" den şikayet edecek.

son günlerin fındık reklamı gibi "yersen"

Gönderi tarihi:

Meseleye bakış açınız bana biraz samimi gelmedi sayın enes.34 Zira öyle birşeyin iktidar oluşumlarının üstünde olmasını kabul edersek eğer,İktidara her gelen parti yada partilere kullanabilecekleri kozlarıda vermiş olmazmıyız?

Kişisel kanaatim bu konuyu ciddi bir şekilde iktidarın üzerine yüklemektir.İktidarın birçok bilgi ve belgeye ulaşması çok daha kolaydır.Ama gerek toplumsal gerek tabansal olarak böyle bir yük karşısında kaldığı zaman çözümüde üretecektir.Yoksa bu tip vakaları derin devlet,ve devlet içindeki lokal örgütlenmelere yüklersek,iktidara gelenler bu tip olayların içinde olduklarında çok kolay bir kaçış yolu bulmayacaklar mı?

Bu tip faili meçhullerin bedelini iktidara yüklemek bir anlamda iktdardaki kişilere bir otokontrol sistemi üretir.İktidar dışından müdahaleler olacaksa onlarıda çekimser yapacaktır.Neticede kilitlerde medya da iktidarın elindedir.

Bu tip olaylarda aklanmak iktidarı hem halk gözünde yüceltecektir hemde uluslararası hukukta yüceleştirecektir.

Bundan evvel oluşan olaylarda böyle bir yönleniş olsa idi belki de bugün böyle cinayetlere tanık olmayacaktık kimbilir.

Derin devlet kavramı biraz bana görünmezlik pelerini gibi gelmeye başladı.

Elbette başka oluşumlarda olabilir ama önce iktidarın bunu haysiyet meselesi yapması gerekir.

Gönderi tarihi:
Meseleye bakış açınız bana biraz samimi gelmedi sayın enes.34 Zira öyle birşeyin iktidar oluşumlarının üstünde olmasını kabul edersek eğer,İktidara her gelen parti yada partilere kullanabilecekleri kozlarıda vermiş olmazmıyız?

ne gibi kozlar ?

Gönderi tarihi:

Sevgili enes.34 önce birşeyi açığa kavuşturalım.

Buradaki fikirler tamamen bizlere ait.

Benim burada ifade ettiğim yada üretmeye çalıştığım ana fikir şu.

-Derin devletin varlığını iktidardan ayrı tuttuğumuz takdirde,oluşturulabilecek her türlü iktidar kaynaklı komplolara bir kaçış zemini yada koridoru oluştururuz. Bu kolaylık ,bazı durumlarda iktidarın,organize edebileceği durumlarda kaçış kozu olur.

Faili meçhul kavramını genelleştirirsek, meçhul olmayacak faillerinde korunmasına olanak veririz.

O halde derin devlet yoktur der isek bu iktidarlardan yada siyasi erk'ten bağımsız olamaz dersek ve baskıyı iktidara yöneltirsek;

-İktidar seçmenlerini kaybetmemek için ,seçilememe korkusu ile ,kendi dışında oluşmuş olayların üstüne daha sıkı gidecektir.

-Kendisi bu tazyikin altında kalacağından ulu orta derin devlet maskesi altında kendi siyasi kanunsuzluklarını hayata geçiremiyecek yada çok azını geçirebilecektir.

Neticede halk kazanacaktır.Demokrasi kazanacaktır.Adalet kazanacaktır.

Tabii ki bunlar birer hayal birer temenniden öte şeyler değildir.Ama her abuksubuk olaylarında bilinmezler çukuruna atılmasına inan ki bir insan olarak dayanmak kolay değil.

Gönderi tarihi:
Sevgili enes.34 önce birşeyi açığa kavuşturalım.

Buradaki fikirler tamamen bizlere ait.

Benim burada ifade ettiğim yada üretmeye çalıştığım ana fikir şu.

-Derin devletin varlığını iktidardan ayrı tuttuğumuz takdirde,oluşturulabilecek her türlü iktidar kaynaklı komplolara bir kaçış zemini yada koridoru oluştururuz. Bu kolaylık ,bazı durumlarda iktidarın,organize edebileceği durumlarda kaçış kozu olur.

Faili meçhul kavramını genelleştirirsek, meçhul olmayacak faillerinde korunmasına olanak veririz.

O halde derin devlet yoktur der isek bu iktidarlardan yada siyasi erk'ten bağımsız olamaz dersek ve baskıyı iktidara yöneltirsek;

-İktidar seçmenlerini kaybetmemek için ,seçilememe korkusu ile ,kendi dışında oluşmuş olayların üstüne daha sıkı gidecektir.

-Kendisi bu tazyikin altında kalacağından ulu orta derin devlet maskesi altında kendi siyasi kanunsuzluklarını hayata geçiremiyecek yada çok azını geçirebilecektir.

Neticede halk kazanacaktır.Demokrasi kazanacaktır.Adalet kazanacaktır.

Tabii ki bunlar birer hayal birer temenniden öte şeyler değildir.Ama her abuksubuk olaylarında bilinmezler çukuruna atılmasına inan ki bir insan olarak dayanmak kolay değil.

Derin devlet ya da çete her ne ise hükümetleri aşan mahiyetdedir, ve kolay kolay da çözülecek bir sorun degildir.

kökleri soguk savaş yıllarına dayanan ve tasfiyeside kolay olmayan bir oluşumdur, adı her ne olursa olsun.soguk savaş mantıgında ki düşman algılaması biterse belki o zaman bu tür oluşumlarda biter...lakin degişik adlandırmalar altında devam eden bir oluşum var, bunu gelen her hükümete yüklemek akılkarı olmasa gerek.

kamuoyunun tepkisizligide buna teşne olmaktadır,geniş kalabalıklar bu türden irade beyanında bulunmayınca ortadan kalkması söz konusu olamaz.

her gelen hükümet derin olanları kendi çizgisindemi kullanıcak yoksa derinler kendi çizgilerini mi dayatacaklar,

ve bu işin asılları dışarıdan birileridir, ilkinde öyleydi şimdide öyle ...

kim yararlanıyor bu faaili meçhullerden, bu ülke olmadıgı kesin .....malesef bizdeki irade yoksunlugu bu işi bitirmeye kafi degildir...

Gönderi tarihi:

konubaşlığı 'Hrand dinki kim öldürdü '

arkadaşlar hran dinki saf ve temiz duygular besleyen ama cehalet içiresinde yetişmiş devletin bıraktığı boşlukları doldurmayı düşünen sıradan bir vatandaş öldürmüştür.

ap açık ortadadır.

olayı farkı boyutlara çekmeye çalışan güçler ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI aramaktadır.

bunun faturasını emniyet müdürlerine kestirdiler.

ne emniyet müdürü'nün ne DERİN DEVLETİN nede ABD,AB nin alakası vardır.

olayı buraya getiren SATILMIŞ MEDYAMIZ'DIR.

çünkü.

var olan MİLLİYETÇİ ve ULUSALCI'LARI kesimler hedef olarak göstermiştir....

türk HAKLARINI korumakla görevini yapan, özellikle( AVUKATLAR AVUKATI) KEMAL KERİÇSİ'Zİ ve trabzon ve istanbul emniyet müdürlerini HEDEF OLARAK GÖSTERİP yıpratmak istemişlerdir...

bunu görmeycek kadar kör olamayız.

bütün medyada hrand dinkin öldürülmesinin sorumlusu KEMAL KERİNÇSİZ olarak gösterilmektedir.

bu nedenle esefle kıyorum.

Öyleise neden hrand dink'i mahkemeye verme sebelerini söylemiyorlar?

1-pis türk kanı yerine asil ermeni kanı gelmelidir denmesi.

2-İstiklal marşımızın ırkçılık yaptığını söyleyip(kahraman ırkıma) marşımızın değişmesi için şikayette bulunması.

3-türk silahlı kuvvetleri yerine türkiye silahlı kuvvetiri gelmesi gerekirmiş vs.

MEDYADA BAS BAS BAĞIRIYORLAR DİNK'İ MAHKEMEDE TEHTİT ETTİLER SALDIRDILAR....

T.C SAVUNUCUSU KEMAL KERİNÇSİZ'E KENDİ MAHKEMESİNDE ERMENİLER TARFINDAN SALDIRILDI....

DİNK ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCE TV LERDE GÖSTERDİLER....

ERMENİ GURUPLARI MAHKEYİ BASTILAR....HRAND DİNK ÖLDÜKTEN SONRA NEDEN GÖSTERMEDİLER TERSİNİ SÖYLEDİLER.....

ASIL SUÇLU YUKARIDAKİ 3 MADDEYİ SÖYLETEN KANUNLARIMIZDIR.

301.madde kaldırılacakmış..

kaldırılsın o zaman hahamı iyi olacağını sanıyorlar.

bana göre tam tersi olmalı 301.madde dahada kapsamlı olmalı....

cezalar ağırlaştırılmalı ve insanları tahrik edici sözlere fırsat verilmemeli.

301.madde bu şekilde iken bu sözler sarf ediliyor'ise kaldırılınca ne olur acaba.

eğer devlet bunun cezasını vermez'ise ,halkın kendisi cezasını vermeye kalkar.

AB. uyum yasası deniyor!!!AB yasalarında 301. madde dahada kapsamlı olarak var olmaktadır.

neden bizden kaldırılmasını istiyorlar?

teşekkür ederim

Gönderi tarihi:

dimi ya "tahrik olmuş bir genc" in işlediği bir cinayet.

artık türkiyede bu masala inanan var mı ?

Emniyetin, valinin, işçişleri bakanının cinayetin işleceğinden haberi var, ve bu "tahrik olmuş bir genc" i durduracak güçleri yok öyle değil mi.

yine emniyetin, valinin, içişleri banının, bu "tahrik olmuş gençler" den oluşan organizasyondan haberi var. bu organizasyonun böyle bir eylem planladığından haberi var. ama müdahele edecek güçleri yok.

cinayeti işleyenler itiraftlarında, Trabzon emniyet müdürünü tanıdıklarını, emniyet müdürüyle nasıl diyologta olduklarını anatalcaklar. Emniyet müdürü hakkında, altında çalışan komiserlerin bile b ilmediği şeyleri söyleyecekler. Müfettişler daha ilk incelemelerinde emniyet müdürününde valininde olaylarda sorumluluğu olduğuna dair bulgulara rastlayıp görevden alacak. Ve bunun adı birilerinin emniyet müdürünü ve valiyi edef göstermesi olacak öyle mi ?

Kemal Kerinçsiz mi türkiyenin çıkarlarını koruyan ? ve bir hukukçu öylemi. Yargılanan bir kişiyi "vatan haini " ilan edip. yanına topladıklarıyla, mahkeme salonlarında linç girişimlerine kalkan. Yalınkabak mahkeme salonuna gelen bir sanığa, dışarıdan topladığı yüzkişiyle hücüm edip. Kendini türkiyenin muhafızı ilan eden bu adam mı ?

ne şeref devletimiz için. insanları linç etmeye kalkarak ülkemizi koruyoruz öyle mi ?

sizin bu ülkeye layık gördüğünüz tablo buysa. vatanseverlik kavramını bir daha düşünün.

Gönderi tarihi:

Hrant Dink Cinayeti...

Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Necip Hamlemitoğlu cinayetlerinden gördüğümüz, tetikçi yakalansa dahi onun kimliğine biz şüphe ile baktık. Çünkü öyle adamlar seçerler ki

fatura emperyalist devletlere kalmasın gayesi güderler.

Uğur mumcu cinayetinde MOSSAD ve Barzani ilişkilerini yazan makalelerinin ardında öldürüldü. Ama bunu düzenleyen güçler tetikçi olarak bir İranlıyı kullanmaları sayesinde bir taşla iki kuş vurmuş oldular. Hem kendilerini gizlediler, hem de Türkiye Cumhuriyeti´nin aydınlarının hedef olarak emperyalistleri değil başka şeyleri görmesini sağladılar. Özellikle Ermeni Soykırımı konusunda baskılar artacak.

Türk Hükümeti´nin elini kolunu iyice bağlamak lazım. Bu nasıl gerçekleşecek. Hrant Dink gibi biri öldürülecek. Tabi bu gerek yurt içinde gerekse yurt dışında, özellikle Türkiye Cumhuriyeti´ni tepkisizleştirmek, ulus devletini çökertmek için faaliyet gösterenlerin işi kolaylaşacak. Tabi bu işler için demokratik ülkelerin kamuoyunu iyice kazanmak lazım, Türkiye aleyhine. Hakikaten Sarkozy dahil açıkca söyledi ´Ermenilerin kaderi Türkler tarafından öldürülmek mi? ´ diye. Ben bu çocuğun kendini milliyetçi olarak tanımlayan kesimler tarafından tetikçi olarak kullanıldığına inanmıyorum.

Şimdiye kadar hakkında duyduklarımız genç bir çocuk, hap kullandığı iddiası var. Biraz ruhsal dengesizlik içinde olduğu iddiası var. Bu çocuğu kullananlar oldu. Bana göre kullananlar , Türkiye´yi özellikle Ermeni soykırımı konusunda pasifize etmek ve batı ABD kamuoyunda ki gerek Kongreyi gerekse Bush´u daha sonra Türkiye lehine atılacak imzalardan uzak tutmak isteyenlerdir.

vural savaş..

Gönderi tarihi:

YANIT- [ 1 ] ( Neden yanıt bir çünkü uzun yazıların okunmadığını artık biliyorum!.)

Hrant'ı Kim Öldürdü ?, Ya da Katil Kim ?

Bu sefer farklı bir metotla ilerleyeceğim, önce sonuç ;

Dink’i, Abd’nin maşası sözde ulusalcılar öldürdü…nedenini uzun uzun anlatacağım…

Şimdi kim yapmış olamaz ile başlayalım…

1. Türklerin kadim düşmanı Çinliler yapmış olabilir mi? Bakalım; Çinliler geçmişin rövanşını almak için Türklere karşı bir komplo içerisinde olabilir mi ?

Çinliler şöyle diyorlarmış Türkler sonradan pis ve hain olduklarını anlayacakları Araplarla birleşip bizi dürtmeselerdi biz de yenik sayılmazdık !!! Ayrıca Çinlilerin kutsal kitabı NUTİNG’de şöyle der ‘’Ne mutlu Çinliyim diyene’’ Uzun süre bu söze içerlenen ve hayıflanan Çin’deki Uygur Türkleri yakınlarda şu yüce gerçeği kavradılar ‘’aslında ne mutlu Çinliyim diyene demek kendini Çinli hisseden herkes için geçerlidir!!!’’ Bunu öğrenen Uygur Türkleri hep bir ağızdan günde beş defa ne mutlu Çinliyim diyene deyip, her türlü dinciliğe karşı günde beş defa NUTİNG okuyorlarmış…

Acaba Çinliler kendi nüfuzlarını Türkiye’ye yaymak için Hırant’ı öldürmüş olabilirler mi? Soru budur fakat uluslar arası çevreler buna şöyle bir yanıt vermektedirler ''70 milyonluk köylü enkazı Çinlileri hiçbir şekilde ırgalamaz’’. Bu durumda listeden Çinlileri elemek durumundayız.

( devam edecek )

Forum uleması takdir eder ya da etmez ve bir de bunu söylemekten de bıktım ''Ben Demiştim''...Evet ben demiştim, çünkü başvekil o fotoğraf nerede çekilmişl bulunmalıdır dediğinde ben dahil bir gurup kişi o fotoğrafın kimler tarafından nerede çekildiğini zaten biliyorduk...

Şimdi gerçeğe bir adım kaldı çünkü hakiki çocuklar iyi çocukları yine avladı...

haber kanalının yayınladığı son görüntüler yeni bir devrin başlangıcıdır, yani ''ve derin devlet tatile çıkar''

bozan

Aslında kullanılan değerler hemen hemen aynı ; bunlar vatandır, bayraktır, millettir, bağımsızlıktır, yahut da resmi ideolojinin kutsadığı herhangi bir şeydir. Şu anda hem dünyada hem de Türkiye’de Abd yaklaşık 5 yıldır rota değiştirdi, yeni kullanım elemanı ulusçuluk, çünkü farklı kültürleri kucaklayan ve geniş bakış açılı küreli yaklaşım Abd’yi sürekli rahatsız ediyor, kendi sınırları içerisinde farklılıklara olağan bakan ve bakması gereken Abd sınırları dışındaki her yerde ayrılıkları körüklüyor. Buradaki açı çok önemli çünkü ABD’nin ayarına gelen ayrılıkçılar da sözde ulusalcılarda neticede ulusçu olduklarını söylüyorlar böylece ABD’ye yeniliyorlar…

80 öncesinin sağ ve sol uçları bugün ulusalcılık adı altında toplumu ciddi şekilde provoke ediyorlar sözde ulusalcılar bunlardır, kuruluş kaynağı belli olmayan Tv’leri var, gazeteleri, internet yayınları var, ve bir de arkalarında kocaman bir ABD var..

İşte Hırantı öldürten zihniyet budur öldüren tiplerden ise bizim gibi köylü toplumda zaten bolca bulunur. Mühim olan öldürten zihniyeti yakalamak, Yasin hayal kimdir ? neden hapiste değildir ? Mehmet Ali Ağca abdi ipekçiyi öldürdü ve yakalandı sonra askeri ceza evinden kaçırıldı onu kimler kaçırttı ? Yani ben Abdullah çatlıyı söylemiyorum yahut da ogün samastı söylemiyorum dediğim şudur bunları kimler yaptırdı ?

Bu manada sözde ulusalcılar maalesef karanlık güçlerin şu andaki tetikçileri hepsi bu…devam edelim mi marcus ?

Not ; Abd dediğim de açıkça küreli sermayedir, yani bunlar silah üreticileri, film endüstrisi, uyuşturucu baronları, para stokçuları yani kendileri için şu anda güvenli olan ABD’de ikamet eden güçlerdir..Yoksa buş ile samastın kullanım kılavuzlarında yazanlar aynıdır…

bozan

Hrant Dink cinayeti, milliyetçilik tartışmalarını yine gündeme getirdi.

Cenazede taşınan "Hepimiz Hrant Dink'iz", "Hepimiz Ermeniyiz" pankartları,

"Şehit cenazeleri kalkarken neredeydiniz?" sorusunun sorulmasına yol açtı.

* * *

Din ve milliyet.

İnsanların kimliğinin iki önemli ögesi.

Bireylerin seçme şanslarının olmadığı, ama bütün ömürleri boyunca onlarla birlikte yaşayan ögeler.

Kimlik ögesi oldukları için politikacıların ağızlarını sulandıran iki ideolojik öge.

Tarih boyunca, bırakın bireyleri, devletlerin bile kimliklerini belirlemiş,

uğrunda savaşlar yapılmış, milyonlarca kişinin kanını dökmüş iki öge.

* * *

İnsanlığın gelişme aşamaları açısından da belirleyici iki öge:

Tarım Devrimi, Tek Tanrılı Dinler, Din devletleri.

Birinci Dünya Savaşı'nın kanlı bilançosu bu döneme noktayı koymuş.

Endüstri Devrimi, Milliyetçi İdeolojiler, Ulus Devletler.

İkinci Dünya Savaşı da bu dönemi kapatmış.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Sosyalist Devletler ve Kapitalist Devletler dönemi,

Soğuk Savaş başlamış, Sovyetler'in yıkılmasıyla,

artık "İnsan Haklarına Dayalı Demokratik Devlet" ayakta kalan tek ideal model olmuş.

Fakat Kapitalizmin, sömürü, eşitsizlik, adaletsizlik, emperyalizm, savaş gibi bütün hastalıkları

Günümüzde de devam etmekte ve "İnsan Haklarına Dayalı Demokratik Devlet" ideal modelini lekelemektedir.

Soğuk Savaş döneminde, dinci ve ırkçı ideolojilerin Sovyetler'e karşı kullanılması,

bu ideolojileri ne yazık ki tehlikeli birer siyasal silah haline getirdi;

Sovyetler'in çöküşünden sonra bu tehlikeli silahın, Balkanları, Kafkasları nasıl kana boyadığını hepimiz gördük.

* * *

Gönderi tarihi:

işte o yüzden sevgili Gecekuşu, işte o yüzden sokaklarda hepimiz ermeniyiz diye bağırdılar... kana boyamanın kolay yoludur bu... çünkü bilirler ki buna tepki gösterenler olacaktır, ulus milllet olmanın ve öyle kalmanın en başta emperyalizmden korunmanın en güvenli yolu olduğunu bilenleride bu şekilde tahrik ederler...

sen Ermenisin, sen Kürtsün, sen Çerkezsin, sen Gürcüsün ama sen Türk Milletinin bireyi değilsin... Türkiye demek bütün demek azınlıkları gıdıkla ve etiketle ki birbirlerine yabancılaşsınlar...

bu sebeble ve yürekten tekrar söylüyorum ben Türk'üm, kendisini bu ulusun bireyi olarak kabul gören herkes gibi...

Gönderi tarihi:
işte o yüzden sevgili Gecekuşu,

Keşke Yazının devamını bekleseydiniz sevgili sardunya...

Üstelik yanıt bir diye de yazmıştım...

Benim anlatmak istediğim sizin yanıtlamaya çalıştığınız ifadeler değil...

Yazının bütününü değerlendirerek bir sonuca varmanızı isterdim...

*tna

Gönderi tarihi:

YANIT- [ 2 ]

Sayın Bozan;

"Ben insanları bilinçli yapıp ettikleri iyi yahut da kötü işlere göre değerlendiririm" diyen

iddialı bir söylemin sahibi olarak

Ele aldığınız Ulusalcılıkla birlikte ,

"DEMOKRATİK MİLLİYETÇİLİK ile FAŞİST MİLLİYETÇİLİK"

Arasındaki kesin çizgilerle varolan ayrımları ve...

Kendini ulusalcı olarak tanımlayan kişiler arasında da bu ayrımın var olduğunu

Bu nedenle her iki anlayışa sahip ulusalcıların

hepsini bir çizgide göstermenin gerçekleri saptırmak olduğunu da çok iyi bildiğinizden eminim...

... ben elbette ulusalcı falan değilim, böyle olsaydım okuduğum tüm kitapları, varlığımı ve beni var eden bütün değerlerimi inkar etmem gerekirdi.

... milliyetçilik demiyorum o artık kullanılmıyor ben ABD ve ****larının kullandığı ulusçuluktan bahsediyorum..

...

ben insanları bilinçli yapıp ettikleri iyi yahut da kötü işlere göre değerlendiririm

bu yüzden boynumda hiçbir bağ yoktur ve böylece kimseye minnet etmem ne şuculara ne de buculara buna özgür düşünce diyorlar ;

bir müddet yazdıklarımı düşün hak vereceksindir çünkü benim savunduğum değerler çerçeve değerlerden ibarettir...

bozan

Bu yanıtım sardunyam'a...

Ben hep şu soruları soruyorum

bozan

Günümüzde geleceğin filizleriyle tohumlanmış"Demokratik milliyetçilik",

eşitlikçidir, adaletçidir, laiktir,

Kendine gösterilmesini istediği saygıyı öteki kimliklere de gösterir,

savaşa ve sömürüye karşıdır.

OYSA,

Kendi geçmişinin kanlı mirasıyla lekelenmiş "Faşist milliyetçilik",

kendini öteki kimliklerden üstün görür,

ayrılıkçıdır, ümmetçidir, saldırgandır, sömürüden yanadır.

Dünyanın her yerinde Faşist milliyetçiler birbirini besler.

Irkçı, Faşist Milliyetçi ideolojiler, milletlerin birbirleriyle ebediyen çatışmasını isterler.

Çünkü varolabilmek için düşmana ihtiyaçları vardır.

Irkçı, Faşist Milliyetçilerin ideolojileri birbirlerinden beslenirler.

Birbirlerinin sözlerini alıp, Türkler ya da Ermeniler yada kürtler böyle diyor diye

Kendi kitlelerinin ötekine olan düşmanlığını artırırlar...

* * *

Ümmetçi Osmanlı toplumundan

Ulus devlete dayalı Türkiye Cumhuriyeti'ni yaratan Mustafa Kemal Atatürk'ün

Çizdiği Milliyetçilik, Demokratik Milliyetçiliktir. Yolu, geleceğe dönüktür.

Oysa, Günümüzde Yaşanan Tehlike,

Ümmetçi dincilikle, faşist milliyetçiliğin ittifak halinde Türkiye'yi bu yoldan saptırmasındadır.

Cumhuriyet gazetesine atılan bombalar,Trabzonda papazın öldürülmesi,

Danıştay'a karşı girişilen silahlı saldırı ve Yargıç Mustafa Yücel Özbilgin'in öldürülmesi ile

Hrant Dink cinayeti bu bağlamda görülmelidir.

* * *

Gönderi tarihi:

YANIT- [ 3 ]

Sayın BOZAN;

Toplumlar birdenbire değişmiyor, temizlenmiyor, kirlenmiyor.

Her şey yavaş yavaş, tedricen oluyor.

Her toplum geçmişin kalıntıları, geleceğin filizleri ile birlikte yaşıyor.

Tam da bu nedenle!

Bizlere göstermeye çalıştığınız aydın kimliğinizle,

Yazılarınıza ve size önem atfedenlere yol gösterici olmanızın gereğini

Demokratik milliyetçiliğe yönelik tutarlı yazılarınızla yapmanızın zamanı geldi de geçiyor bile..

Biliyorum ki, aslında sizde bu sorumluluğunuzun farkındasınız...

Çizmeye çalıştığınız, aydın, yönlendirici ve bir bilen tarzınızla,

Bu son cinayeti anlatırken, demokrasi adına,

Çok değer verdiğinizi ve sevdiğinizi söylediğiniz ülkemizin geleceği ve değerleri adına

ULUSALCILARI ele alarak yapmaya çalıştığınız saptamaların yanına

"DEMOKRATİK MİLLİYETÇİLİK ile FAŞİST MİLLİYETÇİLİK"

Arasındaki kesin çizgilerle varolan ayrımları ele alarak gerçekleri vurguladığınızda ...

Aydın kişiliğinle göstereceğiniz sorumlu tavır ve yaklaşımlarınız...

Bilinçsizce Ümmetçi Dinciliğe ve Faşist Milliyetçiliğe destek verenleri uyandırır mı dersiniz?.

*tna

Gönderi tarihi:

Keşke Yazının devamını bekleseydiniz sevgili sardunya...

Üstelik yanıt bir diye de yazmıştım...

Benim anlatmak istediğim sizin yanıtlamaya çalıştığınız ifadeler değil...

Yazının bütününü değerlendirerek bir sonuca varmanızı isterdim...

*tna

zaten sizin yazınıza tepki yazısı değildi sadece bir fikirdi sevgili gecekuşu...

sanırım artık birbirimizi anlayamıyoruz... -_-

selamlar

Gönderi tarihi:

HRANT,I KIM ÖLDÜRDÜ

Simdi bakiyorum,,okuyorum,,üzülüyorum,,niye,,acikca,,diyemiyoruz,,Hrant,lar ölmez

Kalem,,tutan,,eller,,öldürülmez,,yanlis,yoldaysa,,edebiyatin,la,,mürekepi yalatirsin

Kalemini,,konusturur,,efendiliginle ezersin,,

Tabiki,,O bir Ermeni asilli,bir vatandasimiz,di Tabiki,,O nun gönlü biraz farkli atacak

Duygulari,,daha hassas,,gönlü,,iki,,toplumun,,yakinligin,dan,,dolayi,,olacak,yazarsa

kalemini,,öyle,,konustaracak,,

iki,,halkin,,güzelligi,,icin,,Tabiki öyle olacak.,.,!!!

Gercek,ten,,Komsularimiz,dan beklentimiz,bu degilmi,bu cografya,da bunlara hasret degilmiyiz

ACABA Sayin Hrant,in seslenisi bu amacli degilmiydi .,.

Bu amacli olmazsa bu kadar gönlü rahat huzurlu bu memleket,te bizler,den biri gibi yasayabilirmiydi

Madem,,dostumuz az,,dostluk icin mücadele edenleri,,nicin bir kalemde silebiliyoruz ,,cok garip !!!

ÜLKEMIZDE O KADAR CIRKIN OLAY YAPAN INSANLAR ,,INSANLARI KATLEDENLER ,,

elini kolunu sallayarak gezebiliyo ,,vede utanmadan siritabiliyorlar,,Sa

Ve de,,bizler Dünyanin büyük sayili Devletlerinden birisiyizsek ,,,COK AYIP OLDU.,.,

YAKISMADI BIZLERE.,.,Bunu yapan icimizden biri.,,!!!

Saygilar

:shuriken: yamyam frankfurt

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.