Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Türk�ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni�nin Ermenistan�la kuracağı asil damarında mevcuttur. Yeter ki mevcudiyetin farkında olsun."

HEPİMİZ SADECE BU CÜMLEYİ OKUYUP,BU CÜMLE ETRAFINDA DEĞERLENDİRDİK,OYSA AŞAĞIDAKİ YAZI TAM PARAGRAFTIR.ŞİMDİ LÜTFEN BİRDE BU METNİ OKUYUP,

SİYASAL BAKIŞ AÇILARIMIZI BİR TARAFA BIRAKIP,OBJEKTİF BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİRSEK SİZCE ORDA BAHSEDİLEN KAN TÜRK KANIMIDIR ERMENİ KANIMI??

ORDA BAHSEDİLEN TÜRK OLGUSU "TÜRK MİLLETİMİDİR" YOKSA ERMENİLERİN "TÜRK SOYKIRIMI" TAKINTISIMIDIR??

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Ermenilerin ruhsal hayatında, ulusal kimliklerinde Türk unsuru, bu anlamda -1915 olayları anlamında- ciddi etkiler doğurmaktadır ve Ermenilerin sağlıklı bir kimlik oluşturabilmeleri için bu etkiden kurtulmaları gerekmektedir. Bu kurtulma, Türklerin devlet ve toplum olarak Ermenilerin acılarını paylaştığını ifade etmesi ile mümkün olacaktır ki bu olasılığın gerçekleşmesi zor görünmektedir. İkinci yol olarak ise Ermeniler kendi kimliklerinden bu etkiyi çıkarmalıdır. Bu yol hem daha kolaydır ve yapılması gereken de budur. Ermeniler 1915�te yaşanan olayların gerçekliğinin farkındadır. Türkiye�nin ya da dünyanın bu olayları tanıması ya da tanımaması bir şeyi değiştirmeyecektir. Dolayısıyla Ermenilerin tek hedefi bu olayları Türkiye�ye ve dünyaya kabul ettirmek olamaz. Ermeni kimliğinin sağlığı başka ülkelerin soykırımı kabul edip etmemesine bağlı olamaz. Bu yaklaşım hatalıdır. Bu hatalı yaklaşım artık terk edilmelidir. Ermeni kimliğinin oluşumu bu bağlamda Türk�e bağlı kalmamalıdır. Ayrıca Ermenilerin tüm çabalarını dünya üzerinde �Türk�e baskı uygulamaya ve soykırımı kabul ettirmeye ayırması, kimliğin oluşumunu engelleyen bir zaman kaybıdır. Bu anlamda Ermeni dünyası kendini �Türk�ten kurtarmalıdır. Bu yapıldığında Ermeni kimliğinde �Türk�ten geriye kalacak boşluk sorun oluşturmayacaktır. Zira bu boşluk Ermenistan devletine gösterilecek ilgi ve devlet için harcanacak çaba ile doldurulmalıdır. Ermeni kimliğinin �Türk�ten kurtuluşunun yolu, �Türk�le uğraşmamaktır. �Türk�ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni�nin Ermenistan�la kuracağı asil damarında mevcuttur. Yeter ki mevcudiyetin farkında olsun."

Gönderi tarihi:

17 inceleme var,

ama yorum yok.

ilginç...

burada onu apo ile aynı kefeye koyan arkadaşlar;yorumlarınızı bekliyoruz,

"türk kanı pis kandır" dediğini öne süren arkadaşlar,

yorumlarınızı bekliyoruz.

Gönderi tarihi:

Bak kardesim ,Hrant Dink'in öldürülmesi iftihar edilecek bir durum degildir.buraya bu noktayi koyduktan sonra gelelim sizin Hrant Dink'i savunmaniza.Saniyorum ki siz bazi kelime oyunlari ile bazi gercekleri hasir alti yapma cabasindasiniz,o zman siza su soruyu soruyorum;

Hrant DInk sizin paragraf olarak verdiginiz bölümde soykirimdan bahsediyormu etmiyormu.Ben cok acik ve net olarak bahsettigini okuyorum o yazida.Peki ayni Hrant Dink o yazisinda Ermeniler tarafindan katledilen yarim milyondan fazla Türk insanindanda nicin bahsetmiyor.Onlari insan olarak görmediginden mi yoksa kendisine öyle icazet verildigi icin mi?

Olaylara objektif bakabildigimiz sürece sorunu cözebilmemizde okadar kolay olur.Ermeni yandaslari Ermeni diasporasi ve yüzde yüz Azerbaycan topragi olan Karabagi senelerdir isgal altinda tutan ve hocali katliaminda basrolleri oynayanlardan birisi olan bugünkü Ermenistan baskani Koceryan 1915 olaylarini baslatanlarin ilk katliamlara girisenlerin,birlikler kurarak Türk köylerine baskinlar düzenleyenlerin Türk ordusuyla carpisanlarin Ermeniler oldugundan neden hic bahsetmezde hep zavalli Ermeniler diye Türk milletine yüklenirler.Bu iddialari ileri sürenlerin Ermeni olanlarini anlayabiliyoruzda kendilerine Türk süsü verenlerin de ayni iddialarda bulunmasinin nedenlerini cözemiyoruz.Cözüyoruzda onlar kendileri itiraf etseler daha yararli olur diyoruz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

baktım kardeşim..

ama cevap göremedim.

(kendine türk süsü veren,15 ay silopide askerlik yapmiş,bu devletede geçen yıl hatırı sayılır bir vergi vermiş,vatan sevgisi uğruna vapur kaçırmayan,enseden vurmayan birisinden)

Gönderi tarihi:

Yine kelime oyunlari yapmaktasiniz buda sizin somut yaklasimlar sergilemekten aciz oldugunuzu gösteriyor.15 ay askerlikten bahsetmissiniz halbuki bu ülkeye 24 ay askerlik yaparak hizmet eden milyonlar var hemde vergilerini kurusu kurusuna ödeyen.Diplomatlarimizi kursunlayanlar icinde sokaklarin doldurulmus olmasini dilerdim,biz Türk'üz diye Ermenilerinde slogan atmalarini dilerdim,bos laflara karnimiz tok bizim.Katilleri siniflara ayiranlardan degiliz biz,Katil katildir ha diplomat katili ha bir baskasinin katili.Birini katil kabul edip digerini fedai göstermek insanligin lügatinde yoktur.

saygilarla

Gönderi tarihi:
biz Türk'üz diye Ermenilerinde slogan atmalarini dilerdim,bos laflara karnimiz tok bizim.

saygilarla

etrafınıza biraz bakarsanız görürsünüz..

26.01.2006 da çıkan agos gazetesinden;

Alman televizyonu, Tarlabaşı Caddesi üstünde, yürüyüş kolunda yer almış yurttaşlarla kısa söyleşiler yapıyordu. Boynunda haçı ve matem giysisi ile Ermeni olduğu yüzünden bile okunan birine sordular:

- Siz Ermenisiniz değil mi? Adam bir an düşündü ve yanıtladı:

- Evet. Ama bir günlüğüne Türk olmaya karar verdim... TV görevlisi şaşırdı:

- Neden?

- Bugün, bu kadar Türk, Ermeni olmayı becerip bizimle kucaklaştıysa bana da Türk olmak düşmez mi? (A/TK)"

Gönderi tarihi:

vallahi bravo lütfen devam edin....

demek öyle demiş vallahi utandım kendimden ne kötü kalpliymişim ben...

sayın biko bizim bunlara karnımız tok desem...her şey ortada görmek isteyen gözlere..

ama siz illa cevap diye üsteliyorsunuz cevap zaten veriliyor ne söylendiği ortadadır ısıtıp ısıtıp önümüze getirmenize gerek yok...sizde etrafınıza bakarsanız görürsünüz de nerden baktığınız önemli ..iğneyle çuvaldız olayı..

Gönderi tarihi:

vallahi bravo lütfen devam edin....

demek öyle demiş vallahi utandım kendimden ne kötü kalpliymişim ben...

sayın biko bizim bunlara karnımız tok desem...

benimlemi bir sorununuz var,yada üslubunuzmu bu??

ama siz illa cevap diye üsteliyorsunuz cevap zaten veriliyor ne söylendiği ortadadır ısıtıp ısıtıp önümüze getirmenize gerek yok...sizde etrafınıza bakarsanız görürsünüz de nerden baktığınız önemli ..iğneyle çuvaldız olayı..

siz listenizi yapın,

bende ona göre başlıklarımı hazırlayayım,

.....deve ve boyun olayı....

Gönderi tarihi:
benimlemi bir sorununuz var,yada üslubunuzmu bu??

siz listenizi yapın,

bende ona göre başlıklarımı hazırlayayım,

.....deve ve boyun olayı....

sizinle sorunum yok neden olsunki.....iletilerinizi okuduğum kadarıyla sizin üslubunuzla cevap verdim o kadar...

Gönderi tarihi:
sizinle sorunum yok neden olsunki.....iletilerinizi okuduğum kadarıyla sizin üslubunuzla cevap verdim o kadar...

niçin böyle bir yol seçtinizki??

bana göremi ayarlıyorsunuz tavrınızı??bir duruşunuz yokmu sizin??

yada var ama "değiş tonton" kıvamındamı??

bir sonraki üslubunuz ne olacak peki??

heyecanla bekliyoruz...

Gönderi tarihi:
etrafınıza biraz bakarsanız görürsünüz..

26.01.2006 da çıkan agos gazetesinden;

Alman televizyonu, Tarlabaşı Caddesi üstünde, yürüyüş kolunda yer almış yurttaşlarla kısa söyleşiler yapıyordu. Boynunda haçı ve matem giysisi ile Ermeni olduğu yüzünden bile okunan birine sordular:

- Siz Ermenisiniz değil mi? Adam bir an düşündü ve yanıtladı:

- Evet. Ama bir günlüğüne Türk olmaya karar verdim... TV görevlisi şaşırdı:

- Neden?

- Bugün, bu kadar Türk, Ermeni olmayı becerip bizimle kucaklaştıysa bana da Türk olmak düşmez mi? (A/TK)"

Türkler tarihin her sahifesinde farkli toplumlarla beraber olmus ve baris icinde yasamislardir.Barisi bozan taraf asla Türkler olmamistir.O Ermeni demeki farkinda degildi Türklerin nsil bir yapiya sahip olduklarinin.Türk ancak saldiranla savasmistir.Dagda teröristlerin yarali diye ölüme terkettikleri PKK li terörist karsisinda Türk askerini gördügünde korkusunu gözlerinden okumak okadar zor degildi,öldürüleceginden korkuyordu,Askerimizin sözü herkese ibret olacak nitelikteydi;seni neden öldüreyim ki,sen bana birsey yapamazsinki,birakta yarana bakayim.

Bu bir örnektir,O Ermeni sahis demekki Türkleri henüz taniyamamistiki öyle diyebiliyordu.Türk herkesi bagrina basmistir Ermeniler ise Türk devletinin Millet-i sadikasiydi,bu sadik milletin Türklere neler yaptiklarini vicdan sahibi bütün tarih belgeleri yazmaktadir.Bunlari inkar edenler ise nobellerle ödüllendirilmislerdir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
niçin böyle bir yol seçtinizki??

bana göremi ayarlıyorsunuz tavrınızı??bir duruşunuz yokmu sizin??

yada var ama "değiş tonton" kıvamındamı??

bir sonraki üslubunuz ne olacak peki??

heyecanla bekliyoruz...

görüldüğü üzre yanıltmadınız beni....neyse kişiselleştirmenin manası yok,nokta.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.