Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Avatar Filmleri Hakkında Her Şey Buraya - Avatar (2009) - Avatar: Suyun Yolu (2022) - Avatar: Ateş ve Kül (2025)

Featured Replies

• 4 hafta sonra...
  • Cevaplar 72
  • Görüntü 15,2b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

Gönderi tarihi:
  • Admin

Suyun Yolu - The Way of Water Avatar

İzlemedim ama ön izlemede izleyenlerin kritiklerini okudum bir çok kişi filmi yerden yere vuruyor ve çok kötü olduğunu belirtiyorlar.... 

Sabırsızlıkla izlemek için bekliyorum...

Gönderi tarihi:
  • Admin

Avatar: The Way of Water gişe hasılatı şimdiden dalgalı bir yol çiziyor

Avatar: The Way of Water'ın gişe gelirleri gelmeye başladı ve James Cameron için büyük bir hitin sinyallerini verdi. 16 Aralık'ta Amerika Birleşik Devletleri'nde vizyona giren mega gişe rekorları kıran film, Perşembe gecesi önizlemelerden 17 milyon dolar kazandı ve Çin de dahil olmak üzere küresel pazarlarda şu ana kadar yaklaşık 69 milyon dolar kazandı.

AA15nerv.img?w=768&h=432&m=6

Daha da etkileyici olan film, ilk haftasonunda şimdiden dünya çapında toplamda 400 ila 500 milyon dolar kazanmayı takip ediyor. Avatar 2 bu beklenen toplamı gerçekten karşılarsa, Amerika Birleşik Devletleri'nde yalnızca 77 milyon dolarla gösterime giren orijinal filmin nispeten yavaş çıkışında büyük ölçüde iyileşecektir. Bu açılışa rağmen Avatar, 3D artışlar ve izleyicilerin her hafta Pandora'ya geri dönmesini sağlayan etkileyici yeteneği sayesinde tüm zamanların gişe sıralamasında zirveye tırmandı.

Avatar: The Way of Water, ilk hafta sonu çok daha büyük bir yolculukla başlasa bile, selefine benzer bir kalma gücü sağlayabilir. Bu başarıya tutunabilir ve yeterince meraklı izleyici ve geri dönen müşteri çekebilirse, o zaman büyük çıkışı, selefinin toplam 2,7 milyar dolarlık gişe rekorunu kırsa bile, orijinaliyle benzer büyüklükte bir fenomen haline gelmesine yardımcı olabilir ( piyasaya sürülmesinden bu yana geçen 13 yılda birkaç kez yeniden yayınlandıktan sonra) hala tahmin etmek için biraz uzak görünüyor.

Kaynak: Polygon

Gönderi tarihi:
  • Admin

Avatar: The Way of Water - Suyun Yolu, 'karaya vurmuş balina'... en iyi eleştiriler ve tepkiler

AA15h2Ts.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Avatar: The Way of Water, 3 saatlik bir ekran koruyucu gibi

The Guardian'dan Peter Bradshaw sonunda 'Avatar 2' hakkındaki uzun, sert incelemesini yayınladı ve bunun övgüden başka bir şey olmadığını söylememiz gerekiyor. Aslında filmi bir su altı ekran koruyucusuna benzetiyor. Sizinle, James Cameron'ın 2009'daki büyük hiti 'Avatar'dan 1 milyar dolarlık devam filmi serisiyle ilgili favori parçalarımızdan bazılarını ve diğer eleştirmenlerin yanıtlarını paylaşıyoruz.

AA15h2Ty.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Komplo pek övgü almadı

"Akıp giden mülayim olay örgüsü, mizahı olmayan bir çocuk hikayesine, duygusal yarası olmayan bir YA hikayesine, gerçek heyecanın sertliği olmayan bir aksiyon gerilimine benziyor."

AAWKJFU.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Bu görüntüleri daha önce bir yerde gördünüz mü?

"...her şey bir MacBook Pro'nun tuzlu olmayan kokusuna sahip."

AA15hcfA.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

kişisel bir favori

"Nemo'yu bulmak daha canlıydı."

AA15h2TO.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Film 'balina gibi karaya oturdu'

"James Cameron'ın vıcık vıcık yeni dijitalleştirilmiş filmi devasa, anlamsız bir balina gibi kıyıya vurdu."

AAZgVz0.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Avatar: The Way of Water - Suyun Yolu

Peki, biriktirmeye (ve paraya) değdi mi? 6 Aralık'taki ilk gösterimin ardından Pandora'nın yeni hikayesi hakkında bazı içgörüler ve görüşler aldık. Tüm eleştirmenler bu kadar sert yanıt vermedi. Eleştirilerin bazıları da oldukça övgü dolu ve bazıları özellikle komik.

AAYnPbe.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Yönetmenden 'uzunluk hakkında sızlanma' yok

2022 yazının başlarında yönetmen James Cameron, Empire dergisine "kimsenin oturup sekiz saat boyunca art arda [televizyon] izlerken uzunluk hakkında mızmızlanmasını istemediğini" söyledi.

AA152Muz.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Yönetmen kendi incelemesini yazıyor

İlk gösterimden aylar önce, Cameron şimdiden incelemelerle ilgili bir önseziye sahipti:

"İncelemenin bu bölümünü neredeyse yazabilirim. 'Acı verici derecede uzun üç saatlik film...' Sanki, bana bir **** mola verin. Çocuklarımın oturup art arda bir saatlik beş bölüm yapmasını izledim. .
İşte olması gereken büyük sosyal paradigma değişimi: Kalkıp işemek sorun değil."

AA152XN1.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Evet, bazı eleştirmenler bunun çok uzun olduğunu söyledi

Emmy adayı yapımcı ve film eleştirmeni Scott Mantz şunları söyledi:
"Hikayenin kendisi ilkinden daha zayıf ve 3 saat 10 dakika sonra uzamış gibi geliyor, ancak bakmak her zaman harika ve son saat harika."

AAZg3R8.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Del Toro, James Cameron'a 'usta' diyor

Efsanevi yönetmen Guillermo Del Toro filmi çok beğendi:

"Şaşırtıcı bir başarı - AVATAR TWO, destansı, destansı bir ölçekte görkemli Manzaralar ve duygularla dolu. Güçlerinin zirvesinde bir usta..."

AA1532Ju.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Guillermo Del Toro amacını vurguluyor... büyük harflerle

Oscar ödüllü yönetmen başka bir Tweet'te devam etti:

"Tekrar söylüyorum: Avatar 2 - onu görünce bir FİLM-FİLM izlemeyeli ne kadar uzun zaman geçtiğini anlıyorsunuz."

AASrtvi.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

'Işık yılları ilkinden daha iyi'

Indiewire'ın baş editörü Twitter'da "ilkinden ışık yılı daha iyi ve kolayca çağların en iyi tiyatro deneyimlerinden biri. Akış bir hendekte ölü bulundu" dedi.

AA152SZE.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

'Titanik'e Saygı

Tanınmış eleştirmen Nikki Novak Twitter'da şunları söyledi:

"1.'den daha mı iyi? Kolayca. 3D su dünyası ve yaratıklar o kadar gerçeküstü ki, düpedüz hareket ediyor. Büyük bir Titanic saygısı var."

AA1532Jz.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Ayağa kalkıp savaşma isteği uyandırıyor

The Atlantic'ten David Sims dahil oldu:

“AVATAR: SUYUN YOLU kesinlikle kemiklere sahiptir. Koltuğuma vuruyor, yuhalıyor, Na'vi'nin o salak gök insanlarının hepsini son birer birer öldürmesi için bağırıyordum"

AAZgsS3.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Empire dergisi için çok fazla 'dur ve başla'

Empire dergisinden Amon Warmann şunları söyledi:

"Hikayelerin çoğu durup başlamak zorundaymış gibi hissettiriyor ve yüksek kare hızı benim için çok iyi oldu.

The Way Of The Water'ı Avatar 2009'dan daha çok sevdim, hiçbir şey için olmasa da, orijinalinden daha az beyaz kurtarıcılığa sahip olduğu için."

AA1532JI.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Tuhaf, Sabunlu ve Duygusal

Collider'dan Therese Lacson Twitter'da şunları yazdı:

"#AvatarTheWayOfWater, gösteri ve aile dramasının tuhaf bir birleşimi, daha fazla nüansla geri dönüyor ama daha fazla incelik yok. Yine de, gösteriler muhteşem ve drama sabun gibi ve duygusal."

AASrfFm.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

James Cameron 'her kasını esnetiyor'

Cinemablend'den Sean O'Connell şunları yazdı:

"Asla James Cameron'a karşı iddiaya girmeyin. Onun 'Avatar: The Way of Water' filmi her düzeyde orijinali geride bırakıyor. İnanılmaz görseller, ancak karakterler ve hikaye ile çok daha duygusal bir bağ. Son saat, Cameron'ın tüm kaslarını esneterek gişe rekorları kıran film yapımcılarını anımsatmasıdır. nasıl yapılır."

AA15hcfP.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

En sevdiğimiz kelime oyunu: Feliz NA'VIdad!

Fox'tan Amanda Salas tweet attı: "Feliz NA'VIdad gerçekten! Bize hayatta gerçekten neyin önemli olduğunu hatırlatarak kalbe dokunuyor. Aile, ev, doğa ve hayatta kalma. Yılın en iyi filmim!"

AASrmd5.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

"Fazla ezici" mi?

Uproxx yazarı Mike Ryan da prodüksiyona bayıldı ama muhtemelen onu çok bunaltıcı buldu:

"Abartıdan kaçınmaya çalışıyorum, ancak teknik ve görsel açıdan hiç böyle bir şey görmedim. Bu çok zor. Belki çok bunaltıcı. Bazen bir Pandora balığına baktığım için olay örgüsünü kaçırıyorum."

AAZg3R3.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Hikaye ve karakter gelişiminde eksiklik mi var?

Digital Spy'dan Ian Sandwell hikayeyle mücadele etti:

"Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, The Way of Water, zengin 3D kullanımı ve nefes kesen manzaralara sahip görsel bir şaheser. İnce bir hikayeden ve hokkabazlık yapacak çok sayıda karakterden muzdarip, ancak James Cameron duygu ve heyecan dolu olağanüstü bir final perdesi için her şeyi bir araya getiriyor. eylem."

AASrrfD.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Tüm detayları öğrenmek için tekrar izlemek gerekebilir

Collider'dan Perri Nemiroff şunları söyledi:

"Hikayeye gelince, bu bir ÇOK FİLM ve bazı ayrıntıları tekrar gözden geçirmek için 2. kez izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum, ancak 1. izlemede, topluluk ve aile dinamiklerinin çok etkili bir keşfi. Geri dönen kadro harika, ancak yeni gelenler başlıca öne çıkanlar, özellikle Lo'ak rolündeki Britanya Dalton."

AA1530f4.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Uzun - ama uzun hissetmiyor

İsveçli eğlence muhabiri Alexander Kardel, Twitter'da şunları yazdı:

"#AvatarTheWayOfWater gerçekten beklentileri aşmasa da, Cameron'ın çarpıcı devam filmi dokunaklı bir aile draması ekliyor. Riskler daha yüksek. Yeni sevimli karakterler başrolde. CGI balinaları için ağlamaya hazırlanın ve Sully çocuklarına aşık olun. 3 saat asla çok kısa hissettim."

AA1535kR.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Gen Z için 'Özgür Willy'

Entertainment Weekly'den Yolanda Machado, diğer filmlerle benzerliklerin altını çizdi:

"James Cameron bir teknoloji ustası... ve yönetmenliği en kesin haliyle burada. Film bir bütün olarak, nefes kesen bir dünyaya sahip bir teknoloji harikası olsa da... Z Kuşağı için Kurtlarla Dans ve Özgür İrade!"

AA152Mv2.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Tekrar söylüyoruz film uzun

Filmi sinemada izleyecekler için hayati bir öneriyle devam etti:

"Önceden çişini yap."

AA152XNv.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

'Bir başyapıt'

Disney Plus'ta Neler Var (@disneyplusnews), "Şimdiye kadar gördüğüm en güzel filmdi. Büyük ekranda ve 3 boyutlu olarak izlenmesi gereken bir deneyim. Kesinlikle bayıldım ve sabırsızlanıyorum." tekrar izlemek için. Teknik sihirbazlık açısından bir şaheser. Kolayca yılın en sevdiğim filmi."

AAWKLhQ.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Oh evet, üçüncüsü geliyor

Comicbook.com'dan Brandon Davis:

"3 saatten uzun [Avatar 2] hem tatmin edici hem de hoşgörülü. Yine de üçüncüsünün geleceğini bilmenizi isteyerek bitiyor. Sürekli görsel bir şölen, kare hızlı yaratıcı oyunlar ve buna rağmen hiç sıkıcı değil. Genel olarak beğendim BT."

Avatar: The Way of Water filmi 16 Aralık'ta sinemalarda!

Kaynak: ShowbizDaily

Gönderi tarihi:
  • Admin

İşte 'Avatar: The Way of Water - Suyun Yolu' oyuncu kadrosu gerçek hayatta böyle görünüyor

AA15odgo.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

2009 yapımı filmin devamı olan Avatar: The Way of Water, 16 Aralık'ta sinemalarda.

Yeni ve geri dönen oyuncu kadrosunun çoğu, 9 fit boyunda CGI mavisi Na'vi yaratıkları olarak tanınmıyor.

İşte devam filmindeki karakterler ve onlara hayat veren aktörler için bir rehber.

AA15o99H.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Sam Worthington, Jake Sully rolünü yeniden canlandırıyor.

Jake, "Avatar"da engelli bir insan denizciden Na'vi savaşçılarının liderine geçti.

İlk filmin sonunda Jake, bilincini avatar formuyla birleştirmek için insan hayatını geride bıraktı. Onunla "The Way of Water"da tekrar karşılaştığımızda artık klan lideri.

AA15o5Yx.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Zoe Saldaña, karısı Neytiri olarak geri dönüyor.

Savaşçı, Omaticaya klanının liderlerinden biridir. Devam filminde Neytiri, dört çocuk annesi olarak ebeveynlik yolculuğuna çıkıyor. Çiftin birlikte iki oğlu, bir kızı ve bir evlatlık kızı var.

AA15osxh.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Jamie Flatters en büyük oğulları Neteyam'ı oynuyor.

Sully'lerin ilk çocuğu, bir savaşçı olarak babasının izinden giden ailenin mükemmel çocuğu olarak kabul edilir.

AA15osxj.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Britanya Dalton, en büyük ikinci çocukları Lo'ak'ı oynuyor.

Devam filmi boyunca Lo'ak, yanlış anlaşılan ve ailesini sürekli hayal kırıklığına uğratan bir dışlanmış gibi hissediyor.

AA15oohx.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Sigourney Weaver, Sully'lerin evlatlık kızı Kiri'yi oynamak için geri dönüyor.

İlk filmde Weaver, Avatar programına başkanlık eden bilim insanı Dr. Grace Augustine'i canlandırdı. Bilinci avatarına aktarılamadan öldürüldü.

"The Way of Water"da, filmin başında bize Grace'in avatarının öldüğünde gizemli bir şekilde hamile olduğu söylendi. Kiri, devam filminde Grace'in avatarının kızıdır ve Sully klanı tarafından alınır.

Bu kafa karıştırıcıysa, "The Way of Water", Grace'in görünüşte kusursuz olan gebe kalmasının nasıl gerçekleştiğini asla daha fazla açıklamaz. Üçüncü bir filmde daha fazla açıklanabilecek bir şey gibi görünüyor.

AA15oufW.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Trinity Jo-Li Bliss, Sully'nin en küçük çocuğu Tuk.

Tuk, sık sık Kiri ve erkek kardeşleriyle birlikte takılır. Filmde Tuk olarak anılsa da, takma ad Tuktirey'in kısaltmasıdır.

AA15ogeV.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Jack Champion, çocukların arkadaşı Miles namı diğer Spider'ı oynuyor.

İlk filmin sonunda insanlar Pandora'dan ayrılmaya zorlanırken, bebekler Dünya'ya dönüş yolculuğu için dondurularak uykuya alınamadığı için Örümcek görünüşe göre geride bırakılmıştı.

Buna karşılık, kısmen Na'viler ve Pandora'da kalmasına izin verilen insanlar tarafından büyütüldü.

AA15odgq.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Edie Falco, filmde Kaynak Geliştirme İdaresi'nin (RDA) Pandora'daki silahlı kuvvetlerinin yeni lideri General Francis Ardmore olarak karşımıza çıkıyor.

İlk filmden on yıldan uzun bir süre sonra Pandora'ya döndüklerinde Ardmore, yabancı ayda 20 mil genişliğinde duvarlarla çevrili devasa bir şehir inşa eden yeni bir asker grubuna liderlik ediyor.

Dünya ölürken amaçları Pandora'nın kontrolünü ele geçirmek ve onu insanlığın yeni evi yapmaktır.

AA15okNV.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Stephen Lang, ilk film Albay Miles Quaritch'teki karakterinin bir versiyonu olarak geri dönüyor.

Son filmden bu yana, Avatar programında yapılan bir yükseltme, RDA'nın ölü askerleri Na'vi ve insan DNA'sının bir karışımından oluşturulan avatarlara anılarını yükleyerek diriltmeye başlamasına izin veriyor. Bu otonom avatarları uzaktan kontrol etmek için bir kişinin artık bir cihaza bağlı olması gerekmiyor.

Quaritch, RDA'ya Na'vi'ye karşı çıkma konusunda daha iyi bir şans vermek için oluşturulmuş, recoms adlı seçkin bir asker grubunun parçasıdır.

İlk filmin aksine Quaritch, ilk filmde onu öldüren Jake ve ailesine karşı kendi kendine hizmet eden bir intikam görevindedir.

AA15o5YJ.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

C.C.H. Pounder ayrıca kısaca Neytiri'nin annesi, klanın ruhani lideri Mo'at olarak geri dönüyor.

Quaritch'in grubu Jake'in peşine düştüğünde Neytiri ve ailesi, onları korumak için Mo'at'tan ve Omaticaya klanının geri kalanından ayrılmaya karar verir.

AA15oohK.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Kate Winslet devam filmine bir su klanının reisi Ronal olarak katılıyor.

Ronal, Metkayina klanının ruhani lideri ve şifacısıdır. Başlangıçta Ronal, insanlarla savaşlarını Metkayina'ya taşıyacaklarına inanarak Sully'lerin gruplarına katılmasına hararetle karşı çıkıyor.

AA15odgA.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Cliff Curtis, Mekayina klanının lideri olan kocası Tonowari'yi canlandırıyor.

Tonowari zorlu bir lider olarak görülüyor. Jake'in Omaticaya klanındaki eski rolü nedeniyle Sully'lere saygı duyuyor ve onları hoş karşılıyor.

AA15oohX.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Bailey Bass, kızları Tsireya'yı oynuyor.

Tsireya, Jake ve Neytiri'nin ortanca çocuğu Lo'ak ile anında bağlantı kurar.

AA15ooi0.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Filip Geljo kardeşi Aonung'u oynuyor.

Aonung, klanın en büyük savaşçılarından biri olarak kabul edilir. O ve kız kardeşi, isteksizce Sully çocuklarına kendi yaşam tarzlarına nasıl alışacaklarını öğretmekle görevlendirilir.

Aonung başlangıçta çoğu Na'vi'den farklılıklarını fark ederek Lo'ak ve Kiri ile çatışır.

Kaynak: Insider

Gönderi tarihi:
  • Admin

Kate Winslet Su Altında 7 Dakikadan Fazla Nefesini Tuttu: "Öldüm mü?"

Kate Winslet gizli yeteneklerle dolu. Aralarında şef? Suyun altında nefesini tutuyor. Bu, "Avatar: The Way of Water" setinde keşfettiği alışılmadık bir beceri ve oksijensiz yedi dakika 15 saniyelik şok edici bir kişisel rekor kırdı.

AA15fozV.img?w=768&h=768&m=6&x=257&y=284

"'Öldüm mü, öldüm mü?' Winslet, Total Film dergisine 13 Aralık'ta verdiği bir röportajda, "[benim zamanım] neydi?" "Hemen zamanımı öğrenmek istedim. Ve buna inanamadım... Bir sonraki söylediğim şey, 'Radyoya ihtiyacımız var'. Jim'in hemen bilmesini istedim," diye devam etti, "Avatar" devam filminin yönetmeni James Cameron'a atıfta bulunarak.

Winslet, herkese nefesini bu kadar etkileyici bir süre boyunca tutması gerekmediğine dair güvence vermesine rağmen, sınırlarını test etme şansını kaçıramazdı. Winslet, "Nefesimi yedi dakikadan fazla tutmak zorunda kalmadım. Sadece bir rekor kırma fırsatı önüme çıktı," diye itiraf etti Winslet. "Zaten altı dakika 14 saniye olan kendi rekorumu kırmak istedim. Ve 'Hadi!' Bu yüzden bir dakika farkla kendi rekorumu kırdım" diye açıkladı. Cameron daha sonra Winslet'in hırslı ruhu hakkında şaka yaptı ve alaycı bir şekilde "O hiç rekabetçi değil" dedi.

Variety'ye göre, Winslet'in "Avatar" kostarları, Sigourney Weaver'ın nefesini su altında toplam altı buçuk dakika tutması ve Zoe Saldaña'nın beş dakikalık bir kişisel rekorla hemen arkasından gelmesiyle bu dostça rekabeti teşvik etmiş olabilir. Cameron'ın The New York Times'a söylediği gibi, bu su altı becerisi Winslet'in su karakteri Ronal için bir ön koşul olmasa da sette hoş bir sürpriz oldu.

"Kate'in karakteri, okyanusa uyum sağlamış bir Na'vi olarak su altında büyümüş biri. Fiziksel olarak ormandaki Na'vi'den o kadar farklılar ki, onları neredeyse bir alt tür olarak sınıflandıracağız. Bu yüzden, Kate'in su altında tamamen sakin olması gerekiyordu. ," açıkladı. "Doğal olduğu ortaya çıktı."

Kaynak: PopSugar

woman-2725337.jpg

Gönderi tarihi:
  • Admin

Aralık 18 Pazar günü itibarıyla Avatar - The Way of Water - Suyun Yolu 485 Milyon Dolar hasılat yaptığı belirtildi

Gönderi tarihi:
  • Admin

Avatar: Suyun Yolu - The Way of Water Yüksek Kare Hızı Korkunç ve Dikkat dağıtıyor Ve Bu, Filmlerin Geleceği Olamaz, Değil mi?

Hayranlar neredeyse on buçuk yıldır "Avatar: The Way of Water"ı bekliyorlar. James Cameron'ın ilk "Avatar" filmi çıktığında teknik bir yenilik harikasıydı ve hikayeyi beğenip beğenmemeniz kişisel tercihinize bağlı olsa da görsel olarak ne kadar güzel olduğu tartışılamaz.

AA15rXIg.img?w=768&h=431&m=6

Yeni film, bilinci Na'vi avatarında kalıcı olarak kaplanmış olan, gelecekte bir insan denizci olan Jake Sully'nin (Sam Worthington), karısı Neytiri'nin (Zoe Saldaña) ve her ikisi de evlat edinilen büyüyen çocuk ailesinin hikayesine devam ediyor. ve biyolojik. Pandora'da bu kadar çok yıkıma neden olan insanlar geri döndüler ve kaynakları yeniden ele geçirmeye, ay dünyasına çekişme getirmeye ve Jake'in peşine düşmeye çalışıyorlar.

Büyük savaşlar, muhteşem su altı sahneleri ve bazı muhteşem CG ve hareket yakalama çalışmaları var. Bununla birlikte, daha önce "Hobbit" üçlemesi veya "İkizler Adam" gibi filmlerde görmüş olabileceğiniz yüksek kare hızı (HFR) kullanımı da vardır. Eğer aşina değilseniz, standart bir filmin saniyede 24 karesi vardır, bu da size daha sinematik bir estetik verir. HFR'nin saniyede 48 karesi vardır, bu da her şeyi daha keskin ve daha gerçekçi hale getirir — sanki bir oyun izliyormuşsunuz gibi.

Bu teoride kulağa harika geliyor ama pratikte çok rahatsız edici olabilir. "The Way of Water"da bu HFR standart değildir. Bazen aynı sahne içinde ileri geri değişiyor ve o kadar sarsıcı bir şekilde korkunç ki diğer her şeyden uzaklaşıyor.

James Cameron Daha Yüksek Kare Hızlarını "Hackliyor"

AA15smAf.img?w=768&h=431&m=6

Her tiyatro HFR'yi destekleyemez, ancak Variety'nin Ekim ayında bildirdiği gibi, yönetmen James Cameron'ın bunun için bir "hilesi" var. Cameron, Güney Kore'deki Busan Uluslararası Film Festivali'nde konuştu ve burada HFR'yi "su altında veya bazı uçan sahneler gibi daha yüksek bir varlık duygusu istediğimiz yerlerde 3D'yi geliştirmek" için kullandıklarını açıkladı. İnsanların konuştuğu sahneler için daha düşük, daha standart 24 fps'nin daha iyi olduğunu söyledi. Hack'i şöyle açıkladı:

"Sinema salonları, film içinde 24 fps ile 48 fps arasında geçiş yaparak değişken kare hızını destekleyebilir mi? Cevap hayır, sadece 48 fps'de çalıştırıyorlar. Sahnenin 24 fps'de olmasını istediğimiz herhangi bir bölümünde kareleri ikiye katlıyoruz. Ve böylece, aslında aynı kareyi iki kez gösteriyorlar, ancak izleyici bunu bu şekilde görmüyor. Dolayısıyla, zaten var olan yüksek kare hızlı platformu kullanmak için aslında basit bir hack kullanıyoruz."

Teorik olarak, kulağa harika geliyor. Cameron'ın yeniliklerini takdir ettiğimi söylerken çok net olmak istiyorum. Özellikle sanatsal bir formatta bir şeyler denemenin ve deney yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bazen bazı şeylere alışmak gerekir. 3D'den nefret ederdim. Bu beni mide bulandırıcı yaptı. Şimdi daha iyi, ama filmin ilk sahnelerinden biri patlamış mısırı bedenimde tutabilmek için gözlerimi kapatmama neden oldu. Yine de eskisinden daha iyi.

3B ilerlemelerin hiçbiri, deneyler ve birkaç riskli gösterim olmadan işe yaramazdı. Sadece ileri geri hareket eden HFR inanılmaz derecede dikkat dağıtıcı ve beni filmden ve filmden aldığım zevkten tamamen uzaklaştırdı.

Gözbebeklerimizden çok şey soruyorsunuz

AA15sknB.img?w=768&h=431&m=6&x=300&y=106

HFR kullanılan "Hobbit" filmlerinin gösterimlerinden birini izlediyseniz, bazı sahnelerin (akla gelen, Bilbo'nun Gollum ile mağarada olduğu sahne) bir sahne oyunu izliyormuş gibi göründüğünü fark etmiş olabilirsiniz. veya eski bir BBC düşük bütçeli prodüksiyon. HFR alıştığımızdan çok farklı ve belki de sorun bu. Belki daha fazla görmek algılarımızı değiştirirdi. Ancak şu anda migreni tetikleyebilir ve ileri geri geçiş yapmak onu çok daha kötü hale getirir.

CGI karakterleri ve ortamları ile insanlarla askeri sahneler arasındaki sarsıcı hareketlerle şimdiden uğraşıyoruz. Na'vi ile yaptıkları çok güzel, ama tamamen aynı şey değil ve göze çarpıyor. Kare hızını ileri geri ekleyin ve gözlerinizin izlemesi ve ayarlaması imkansız gibi geliyor. Bazen değişim aynı sahnede olur, bu yüzden gözleriniz yeniden odaklanırken ve neden farklı göründüğünü merak ederken, bir hikaye noktasını veya diyaloğu kaçırırsınız. Filmin sürükleyici olması gerekiyordu ve bu, onu "The Way of Water" için daha az kıldı.

İlk Kullanıma Hazır Değil

AA15rXIp.img?w=768&h=431&m=6

Bu, özellikle James Cameron'ın bir zanaatkarlık ustası olduğu savaş sahnelerinde göze çarpıyor. Bir çekimde, birkaç Na'vi'nin ekranda standart bir şekilde koştuğunu izliyoruz, ancak sonraki çekimde, sanki birisi bir YouTube videosunun oynatma hızını değiştirmiş gibi, insanlar hızlanmış görünüyor. Hiç bir gecikmenin olduğu bir Zoom veya Skype aramasında bulundunuz mu ve ardından canlı sohbete yetişmek için her şey birkaç saniyeliğine iki katına çıktı mı? Burada sürekli oluyor. Kendi karakterinin 14 yaşındaki kızını oynayan Sigourney Weaver'ı ekleyin, isimleri (genellikle mırıldanır) ve yaratıkları düz tutmaya çalışın, çok fazla ipucu, 3D ve popomun yarısının uyuşmuş olduğu gerçeği (çalışma zamanı) üç saat 10 dakika), beni aksiyondan uzaklaştırdı.

Tüm bunları söyledikten sonra, bu kare hızı işi pruvada bir ilk atış. Nispeten yeni bir teknoloji, yani mükemmelleşmesi zaman alıyor. Endüstrinin şu anda içinden geçtiği her şeye rağmen, insanların bu gibi şeylerde hala risk almaya istekli olmasına sevindim. Bunun uzun vadede mükemmel olmadığını ve süreçte başka bir değişiklik olana kadar diğer filmlerde uygulanmaya hazır olmadığını eklemek isterim. Umarım bir sonraki devam filminde bu daha iyidir çünkü son 18 saattir çektiğim migren yavaşlama belirtisi göstermiyor.

Kaynak: Film

Gönderi tarihi:
  • Admin

'Avatar: The Way Of The Water - Suyun Yolu' Açılışının Bu Yılki Diğer Büyük Filmlerle Karşılaştırılması

Üst çizgi

Avatar: The Way Of The Water, açılış haftasonunda tahmini olarak 134 milyon dolar hasılat elde etti ve beklentilerin gerisinde kaldı, çünkü kârlı hale gelme ve ilk filmin dünya çapındaki rekor kıran hasılatını yakalama baskısıyla karşı karşıya kaldı - işte bu filmin diğer açılışlarıyla karşılaştırması: yıl.

AA15shsd.img?w=768&h=432&m=6&x=202&y=210

Önemli gerçekler

Rekordan daha az bir açılış, bir film için otomatik olarak başarısızlık anlamına gelmez: Top Gun: Maverick, dünya çapında yaklaşık 1,48 milyar dolar hasılat elde etmeden önce yaklaşık 126 milyon dolara (2022'nin 7. açılışı) açıldı ve en yüksek- yılın hasılat yapan filmi.

Avatar 2009'da 77 milyon doların üzerinde bir açılış elde etti ve ardından dünya çapında 2,9 milyar doların üzerinde hasılat elde etti, bu tarihteki diğer tüm filmlerden daha fazla.

Açılışlar, bir filmin genel performansının bir göstergesi olabilir ve seyircilerin bir filmle ne kadar ilgilendiğinin bir göstergesi olabilir, bu da filme olan ilgiyi artırabilir.

2022'nin En Büyük Yurtiçi Açılışları

1. Doctor Strange In The Multiverse Of Madness — 187,4 milyon dolar (dünya çapında brüt 955 milyon dolar)
  2. Kara Panter: Wakanda Forever — 181,3 milyon dolar (dünya çapında brüt 786,4 milyon dolar)
  3. Jurassic World: Dominion — 145 milyon dolar (dünya çapında brüt 1 milyar dolar)
  4. Thor: Love And Thunder — 144,1 milyon dolar (dünya çapında brüt 760,9 milyon dolar)
  5. Batman — 134 milyon dolar (dünya çapında brüt 770,8 dolar)
  6. Avatar: The Way Of Water Suyun Yolu— 134 milyon dolar (dünya çapında brüt 434,5 milyon dolar)
  7. Top Gun: Maverick — 126,7 milyon dolar (dünya çapında brüt 1,48 milyar dolar)
  8. Minyonlar: Gru'nun Yükselişi — 107 milyon dolar (dünya çapında brüt 939,4 milyon dolar)
  9. Sonic The Hedgehog 2 — 72,1 milyon dolar (dünya çapında brüt 402,6 milyon dolar)
  10. Black Adam — 67 milyon dolar (dünya çapında brüt 390 milyon dolar)

şaşırtıcı gerçek

Bu yıl en çok hasılat yapan filmlerin çoğu, büyük filmlerin ve serilerin devam filmleri veya yan ürünleriydi.

Anahtar Arkaplan

Yönetmen James Cameron, The Way of Water'ın karlı olabilmesi için tüm zamanların en çok hasılat yapan filmlerinden biri olması gerektiğini söyledi. Filmin yapımının 350 milyon dolardan fazlaya mal olduğu tahmin ediliyor. Eleştirmenler, güzel görsellerini selamlayarak filmi büyük ölçüde kabul ettiler. Rotten Tomatoes'da %94 seyirci puanına ve CinemaScore'da A notuna sahiptir.

Kaynak: Forbes

Gönderi tarihi:
  • Admin

44 yaşında, Zoe Saldana'nın Karın Kasları Sütyen Üstü ve Transparan Elbise İçinde AF Tonlu

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Admin

James Cameron, "Evde Film İzlemeye Yeter Dedi" diyor, "Avatar 2" 2 milyar dolarlık gişe hasılatına yaklaşıyor.

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Admin

Avatar: The Way of Water 2 Milyar Doları Geçti ve Zoe Saldaña'yı 4 Filmle Bu Başarıyı Gerçekleştiren Tek Oyuncu Yaptı

Film hayranlarına hangi aktrisin en çok gişe hasılatı çektiğini sorsanız, muhtemelen Jennifer Lopez, Scarlett Johansson, Jennifer Lawrence veya Julia Roberts gibi isimler alırsınız. Tüm parayı getiren kadının Zoe Saldaña olduğu ortaya çıktı. Galaksinin Koruyucuları yıldızı, tüm zamanların en çok hasılat yapan 10 filminden dördünde oynayarak tarih yazdı. Şu anda gişe rekorları kıran Avatar: The Way of Water ile Marvel yıldızı, dört filmiyle 2 milyar doları aşan ilk aktör oldu.

AA16UOlY.img?w=768&h=520&m=6&x=349&y=74&

Gişe Başına İlk Avatar filmi Mojo, 2,9 milyar dolarla tüm zamanların dünya çapında en çok hasılat yapan filmi. Onu 2.7 milyar dolarla Avengers: Endgame takip ederken, 2.1 milyar dolarla The Way of Water 4. sırada ve 2 milyar dolarla Avengers: Infinity War 6. sırada yer alıyor. Bunun önemli olmadığını düşünüyorsanız, size tüm zamanların en çok hasılat yapan 10 filmi arasında başka hiçbir oyuncunun üçten fazla rol almadığını söylüyorum. Robert Downey Jr., Chris Evans ve Chris Pratt gibi süper yıldızlar, Saldaña'nın gişe gücünü yakalayamadı. Bu rekorun Chris adında yakışıklı bir beyaz adam tarafından değil, Siyahi bir aktris tarafından kırılmış olması gerçekten tarih yazan bir başarı. Marvel Sinematik Evreni, Avatar ve Star Trek serisindeki eşsiz başarısına rağmen oyuncu, sanatsal açıdan daha zorlu projelere geçmeye hazır.

“Hayatımın son 10 yılında sıkışıp kaldığımı hissediyorum. Bu franchise'ları yaparken kendimi sıkışmış hissettim, "Scratch yıldızı Kasım ayında Women's Wear Daily'ye söyledi. "Harika yönetmenlerle işbirliği yapmaktan, arkadaş olarak gördüğüm oyuncularla tanışmaktan ve hayranların, özellikle çocukların sevdiği bir rolü oynamaktan sağladıkları fırsatlar için çok minnettarım."

"Ama aynı zamanda, farklı türden türler ve farklı roller oynayarak kendimi genişletememek, büyütememek veya kendime meydan okuyamamak, zanaatımda sanatsal olarak sıkışmış hissettiğim anlamına da geliyordu."

Aktris, yakında çıkacak olan Galaksinin Koruyucuları Vol. 3, 5 Mayıs'ta vizyona girecek. Ayrıca Paramount+ casus dizisi Lioness'te başrol oynayacak ve yönetici yapımcılığını üstlenecek. Ve tabii ki 73 tane daha Avatar devam filmi geliyor, bu yüzden bir noktada kesinlikle daha fazla Neytiri göreceğiz.

Kaynak: The Root

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Admin

Gişe Dönüm Noktası: "Avatar 2", "Titanic"i Batırıp Tüm Zamanların 3 Numaralı filmi olmayı başardı

AA14HNEg.img?w=768&h=433&m=6

Resmi: Avatar: The Way of Water, küresel gişede 2.243 milyar dolarlık küresel bilet satışıyla Titanic'i geride bırakarak enflasyona göre ayarlanmamış tüm zamanların 3 numaralı filmi oldu.

Her iki filmi de yöneten James Cameron, tarihin en çok hasılat yapan dört filminden üçüne hak iddia ediyor.

Bu ayın başlarında küresel bir 3D yeniden gösterime girmeden önce dünya çapında 2,194 milyar dolarlık bilet satışı toplayan Titanic, şu anda dünya çapında 2,242 milyar dolara ulaştı.

Comscore'a göre tüm zamanlar listesinin başında Cameron'ın orijinal Avatar'ı (2,92 milyar dolar) ve ardından Russo kardeşlerin Avengers: Endgame (2,79 milyar dolar) geliyor.

Avatar 2'nin yurt içi hasılatı 657 milyon dolar ve tüm zamanların listesinde 9. sıraya yerleştiriyor (Kuzey Amerika'da hala Titanic'in (672,2 milyon dolar) gerisinde. Yurtdışında, The Way of Water devasa bir 1,586 milyar dolar biriktirdi, üçüncü sırada yer aldı) -Avatar ve Endgame'in ardından uluslararası gişede şimdiye kadarki en iyi gösteri.

The Way of Water'ın Marvel's Endgame'i veya 2009'da piyasaya sürülen ilk Avatar'ı yakalaması beklenmiyor.

1997 yapımı Titanic'in 3D yeniden sürümü, alışılmadık bir hesaplaşmada, Super Bowl hafta sonu boyunca ve Sevgililer Günü'nden önce Avatar: The Way of Water ile karşı karşıya geldi. Ve Avatar 2, Titanic'i geride bırakmış olsa bile, 1997 filmi kayda değer bir dayanma gücü gösteriyor.

Kaynak: The Hollywood Reporter

• 1 yıl sonra...
  • 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:
  • Admin

Avatar Filmleri Hakkında Her Şey Buraya (Avatar - Avatar: Suyun Yolu - Avatar: Ateş ve Kül)

Avatar: Ateş ve Kül, Pazartesi günü basına ilk gösterimlerini yaptı ve ilk tepkiler, James Cameron'ın gişede milyar dolarlık bir başarıya daha imza atabileceğini gösteriyor.

Fire and Ash filminin resmi eleştirmen yorumları, filmin 19 Aralık'taki vizyon tarihine yaklaşana kadar askıya alınmış olsa da, 20th Century Studios, basının bu hafta gösterimlere sosyal medyadan gelen tepkileri yayınlamasına izin verdi.

İşte Fragmanı

Cameron'ın çığır açan Avatar serisinin üçüncü filmi, 2022 yapımı Avatar: Su Yolu'ndaki olayların ardından aksiyonun Pandora'ya geri dönmesini sağlıyor ve ateş temalı Na'vi klanı "Ash" halkını tanıtıyor. Ateş ve Kül'de Avatar'ın sadık oyuncuları Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Sigourney Weaver, Joel David Moore, CCH Pounder ve Giovanni Ribisi yer alıyor. Su Yolu'ndan Kate Winslet ve Cliff Curtis ise rollerini yeniden canlandırıyor.

Oyuncu kadrosuna eklenen önemli yeni isimler arasında, yanardağda yaşayan Mangkwan klanının Na'vi lideri Varang'ı canlandıran Oona Chaplin ve Rüzgar Tüccarları'nın Na'vi lideri Peylak'ı canlandıran David Thewlis yer alıyor.

Cameron'ın geçmişi ve Avatar'ın popüler kültürdeki benzersiz yeri göz önüne alındığında, Ateş ve Kül'ün gişe beklentileri iyi görünüyor, ancak filmin ilk iki bölümün hasılatına yetişebilmesi için yine de kahramanca performanslar sergilemesi gerekecek. 3D film çılgınlığını başlatan 2009 yapımı Avatar, enflasyon hesaba katılmadan dünya çapında gişede 2,9 milyar doların üzerinde hasılat elde etti. Film, tarihin en yüksek hasılat yapan filmi unvanını hâlâ elinde tutuyor. 2022 yapımı Su Yolu ise dünya çapında inanılmaz bir 2,34 milyar dolar hasılat elde etti; bu rakam, sinema sektörünün COVID sonrası durgunluğun etkisinden hâlâ kurtulamadığı bir dönemde daha da dikkat çekici.

Üçüncü filmin ardından 2029'da Avatar 4, 2031'de ise Avatar 5 vizyona girecek.

Aşağıda Avatar: Fire and Ash'e gelen sosyal medya tepkilerinden bir seçki görebilirsiniz.

James Cameron'ın AVATAR: ATEŞ VE KÜL filmi, olağanüstü bir sinema deneyimi sunuyor. Üçü arasında en büyüğü: Aksiyon dolu, görsel olarak nefes kesici ve aile, miras ve hayatta kalma temalarıyla dolu. Ateş, su, hava ve karayı filmin her köşesine işlemesi gerçekten dikkat çekici. Bu, gişe rekorları kıran film yapımcılığının en üst noktası. Üç filmi, Sully ailesinin gerçekte nasıl bir aile olmak istediklerini tanımlamak için mücadele ettiği bir hikâyede bir araya getirme biçimini seviyorum. Neye inandığınızdan çok kime inandığınızla ilgili. Kesinlikle bir üçlemenin sonu gibi hissettirse de, gelecekteki maceralar için de açık kapı bırakıyor. James Cameron'ın en iyi yaptığı her şeyi, yani ölçeği, duyguyu ve saf sinematik hırsı vurgulayan, kendine güvenen ve duygusal bir kapanış.

Konu ve sahneler açısından "bunu daha önce de yaptık" havası çok fazla, ancak AVATAR: FIRE AND ASH yine de hayranlık uyandıran teknik ve içgüdüsel bir başarı. James Cameron, sanki son çekilecek filmmiş gibi, her şeyiyle muhteşem bir gösteri sunarken, melodramdan veya yoğunluktan da ödün vermiyor. Evet, bu üçüncü film #Avatar harika.

ATEŞ VE KÜL, gerçekten muhteşem. Karakterleri ve dünya kurgusu şaşırtıcı getiriler sağlayan, muazzam ölçekte beklentileri karşılayan bir destan. Bir filmin bu kadar büyük olup aynı zamanda anlatı ve görsel açıdan cesur bir bilimkurgu eseri olması çok keyifli. Şimdiye kadarki en iyisi.

Usta hikaye anlatıcısı ve vizyon sahibi film yapımcısı James Cameron, yine duygusal ve heyecan verici, hiper gerçekçi bir deneyim sunuyor. Sürekli ve ayrıntılı bir şekilde çıtayı yükselten bu film, herkesin beklediğinden fazlasını sunan cüretkâr bir şölen.

3 filmde James Cameron hâlâ gücünü koruyor ve bu destansı gösteriyi duygusal olarak etkileyici kılıyor. Muhteşem bir destan. Cesur, parlak ve her açıdan muhteşem; sinema salonları tam da bunun için inşa edildi. Payakan hâlâ favorim, ama MVP Varang.

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Admin

Bazı eleştirmenler Avatar: Ateş ve Kül'ün "şimdiye kadarki en iyisi" olduğunu söylüyor, ancak diğerlerinin şikayetleri var: "Orada bulunduk, tişörtünü aldık"

Sully ailesi geri döndü. James Cameron'ın Pandora destanının üçüncü bölümü, Su Yolu'ndan sadece üç yıl sonra, beyaz perdeye gelmeye hazırlanıyor (üstelik yönetmenin çok özel talimatlarıyla). Avatar: Ateş ve Kül, 19 Aralık 2025'te vizyona girecek ve önceki filmin olaylarının ardından Jake ve Neytiri'nin hikayesini devam ettirecek. Eleştirmenler filmi izledi ve muhteşem görünümlü ürünün süresini ve tekrarlarını haklı çıkarıp çıkarmadığı konusunda ikiye bölünmüş durumda.

Bu sefer Sam Worthington ve Zoe Saldaña'nın karakterleri, Oona Chaplin'in canlandırdığı Varang liderliğindeki agresif bir Na'vi grubu olan "Kül Halkı" ile karşılaşan Metkayina klanına katılıyor. Gösterimlere gelen ilk tepkilerde eleştirmenler anlatımda bazı tekrarlar olduğunu belirtirken, CinemaBlend'in Avatar: Ateş ve Kül incelemesinde Corey Chichizola da bu sefer Pandora'da daha az yeni unsur olduğunu kabul ediyor. Ancak, filmin riskleri, onu daha büyük bir serinin orta bölümünden daha fazlası gibi hissettiriyor. Filme 5 üzerinden 3,5 yıldız veriyor ve şöyle yazıyor:

Sonuç olarak, kapsam açısından bir başka destansı film ortaya çıkıyor; büyük karakter açıklamaları, şaşırtıcı derecede duygusal anlar ve (elbette) kaçış hissi veren güzel görsellerle dolu. ... Genel olarak, Avatar: Ateş ve Kül etkileyici ve görsel olarak çarpıcı bir film. Bazı modern izleyiciler için biraz uzun olabilir, ancak James Cameron, hareketli, karakter odaklı bir hikaye ile işi başarıyla tamamlıyor.

SlashFilm'den Bill Bria ise hiçbir eleştiriye yer vermeden Avatar: Ateş ve Kül'e 10 üzerinden 10 puan veriyor. Eleştirmen, bazılarının şikayet ettiği örtüşmeyi kabul ediyor, ancak o kadar çok yeni kavram, yaratık ve kültür var ki, tekrarlılık iddialarının detaycılık olduğunu söylüyor. Bria, bu filmin şimdiye kadarki en iyisi olduğunu düşünüyor ve şöyle yazıyor:

Avatar: Ateş ve Kül beni gerçek bir hayran yaptı. Film sadece önceki filmler kadar muhteşem (hatta daha da fazla, diyebilirim) ve aksiyon ve gösteri dolu olmakla kalmıyor, aynı zamanda üçlemenin kavramsal olarak en büyüleyici ve açıkça duygusal bölümü. Her açıdan bakıldığında, şimdiye kadarki en iyisi.

IGN'den Max Scoville, bazı görsellerin ve hikaye unsurlarının önceki filmlerdekilere çok benzediğini, bu nedenle bir déjà vu hissi yaşadığını itiraf ediyor, ancak yenilik eksikliği, karakterlerin tanıdıklığı ve fazlasıyla tatmin edici bir sonla telafi ediliyor. Eleştirmen filme 10 üzerinden 9 puan veriyor ve şöyle diyor:

Avatar: Ateş ve Kül, selefi kadar teknik bir sıçrama değil, ki bu on üç yıl yerine üç yıl sonra beklenebilir bir durum. Ancak yenilik açısından eksik kaldığı noktaları, her seviyede gösterdiği incelikle fazlasıyla telafi ediyor. Pandora gezegeni biraz daha az yabancı hissettiriyor, ancak sakinleri çok daha tanıdık hale geliyor ve James Cameron onlara - ve ilk üçlemesine - beklemeye fazlasıyla değen, son derece tatmin edici bir final sunmuş.

THR'den David Rooney, Ateş ve Kül'ün "daha önce yaşanmış, tişörtü alınmış yorgunluğunu" görmezden gelmenin zor olduğunu, özellikle de üç saati aşan uzun süresiyle birlikte bunun daha da belirginleştiğini söylüyor. Bu eleştirmen "Modigliani Şirinlerinden zaten yeterince bıktığını" yazıyor:

İlk iki filmde, Cameron'ın Avatar dünyasını yakaladığı samimiyet, saygı ve saf hayranlık... aptalca diyalogların üstesinden gelecek kadar etkileyiciydi. Burada ise her şey boş bir gösteriş gibi geliyor, sadece iz bırakan tek bir yeni yüzle aynı zeminde tekrar tekrar ilerleniyor. Hikayede, uzun süreyi haklı çıkaracak hiçbir şey yok. Cameron'ın en az iki film daha üzerinde çalıştığı bilgisi Yeni Zelanda ekonomisi için harika olabilir - ancak orijinal filmlere önem verenler için o kadar da değil. Ulu Ana, bizi kurtar.

The Telegraph'tan Robbie Collin de, üçüncü filmin ekleyebileceği çok az şey varken Avatar serisinden daha fazlasına ihtiyacımız olup olmadığını (hatta isteyip istemediğimizi) sorguluyor. Collin, tekrarlanan sahneleri sıralıyor; bunlar arasında başka bir pterodaktil yarışı, biyolüminesan duyusal banyo ve plesiozorlarla daha fazla şnorkelli yüzme yer alıyor. Filme 5 üzerinden sadece 1 yıldız veren eleştirmen şöyle diyor:

Bazılarımız, Avatar'ı bir franchise'a dönüştürmenin yaratıcı bir çıkmaz sokak olacağını uzun zaman önce görmüştü. Üç yıl önce sokağın tepesine ulaşan Cameron, Ateş ve Kül'ün tamamını devasa eklemli kamyonunu döndürmeye çalışarak geçiriyor. Geri vites alarmı çalıyor, dönen sarı ışıklar yanıp sönüyor ve üçüncü çöp konteynerini de devirdi. Umarım sonunda oradan çıkmayı başarır.

Avatar: Ateş ve Kül'ün Rotten Tomatoes puanı, eleştirmenlerin bu üçüncü film hakkındaki görüş ayrılıklarını yansıtıyor; film genel olarak %68 puan aldı (Avatar'ın %81 ve devam filminin %76'sına kıyasla). Ancak, her şeye rağmen Pandora dünyası hala görülmeye değer bir yer – özellikle 3D olarak – bu nedenle eğer bu filmi merakla bekliyorsanız, 19 Aralık Cuma gününden itibaren sinemalarda izleyebilirsiniz.

Kaynak: CinemaBlend

Gönderi tarihi:
  • Admin

Avatar filmleriyle ilgili kimsenin kabul etmek istemediği gerçek.

Tarihin en çok hasılat yapan dört filminden üçünü yöneten adamın savunma pozisyonunda çok fazla zaman geçireceğini tahmin etmeyebilirsiniz. Ancak basın yeni Avatar filmi Ateş ve Kül'ü ilk kez görmeden önce, James Cameron bazı şeyleri açıklığa kavuşturmak istedi. İlk gösterimlere yönelik bir video tanıtımında, tüm zamanların en başarılı yönetmeni hepimizin şunu bilmesini istedi: "Avatar filmleri bilgisayarlar tarafından yapılmıyor."

İlk Avatar'dan bu yana 16 yıl geçti ve sayısız yazılı metin ve saatlerce süren videolar, izleyicileri, gazetecileri ve belki de en önemlisi Oscar seçmenlerini filmlerin yapım sürecine dair bilgilendirmek için harcandı. Yine de Cameron ve oyuncuları, katkılarının doğasını vurgulamak için hâlâ büyük çaba sarf ediyorlar. Na'vi rahibesi Ronal'ı canlandıran Kate Winslet, resmi belgesel Ateş ve Su: Avatar Filmlerinin Yapımı'nda, o video ön tanıtımında da yer alan bir klipte şöyle diyor: "İnsanların 'Ah, bunlar çizgi film' diye düşünebileceğini hayal edebiliyorum. Ama aslında o karakterlerin her birine hayat ve kan verenler o oyuncular... Herkes bunu gerçekten yapıyor, hayal edebileceğinizden çok daha fazla."

Ateş ve Kül ile Cameron, filmin tamamen üretken yapay zeka kullanılmadan yapıldığına dair izleyicileri ikna etme yükünü de taşıyor. ("Üretken" kısmı önemli, çünkü Cameron'ın filmleri on yıllardır makine öğrenimi tekniklerini kullanıyor.) Ancak en uzun süredir devam eden şikayeti, insanların filmlerin devrim niteliğindeki yapım yöntemini tamamen farklı bir film türüyle karıştırması. Belgeselde, hem Suyun Yolu hem de Ateş ve Kül'de Sigourney Weaver'ın canlandırdığı genç uzaylı karakterine atıfta bulunarak, "İnsanların 'Ah, Kiri'yi Sigourney seslendirdi' demesi beni çıldırtıyor," diyor. "Bir animasyon filminde, bir kürsüde oturursunuz, bir karakteri seslendirmek bir gün, belki iki gün sürer. Sigourney bu filmlerde 18 ay çalıştı."

Bir buçuk yıl, canlı çekim bir film için çok uzun bir çekim süresi, ancak Avatar filmlerinin yapımının en uzun kısmı bu değil. Cameron'a göre, hem The Way of Water hem de Fire and Ash'in çekimleri 2020 sonbaharında büyük ölçüde tamamlanmıştı, ancak ilkinin tamamlanması iki yıl, ikincisinin ise üç yıl daha sürdü; bu süre zarfında görsel efekt sanatçıları, filmlerin büyük bölümlerinde ekranda gördüğünüz neredeyse her şeyi yarattılar. Bu nedenle, film sektörünün en güçlü insanıyla tartışmaya girmek istemesem de, bu gerçek bizi tartışmalı ama kaçınılmaz bir sonuca götürüyor: Avatar bir animasyon filmidir.

Bu ayrım, oyuncular için özellikle hassas bir konu. Stüdyolar, büyük miktarda görsel efekt içeren sahnelerin kamera arkası görüntülerini yayınlamaktan genellikle kaçınıyorlar, çünkü bu süreç biraz saçma görünmesine neden oluyor. (Örneğin, Tom Holland'ın Örümcek Adam kostümünün aslında bir saç filesi ve bej bir tayt olduğunu bilseydiniz, en son Marvel filmine kendinizi kaptırabilir miydiniz?) Ancak Avatar serisi, özellikle Fire and Ash ile karşılaştırmalı olarak zengin bir materyal sunuyor.

Performans yakalama süreci üzerine resimli bir ders niteliğindeki bir tanıtım videosunda, savaşçı düşman Quaritch'i canlandıran Stephen Lang, geçen hafta yayınlanan bir videoda, önceki filmlerde Cameron'ın çok fazla şey açıklamaktan çekindiğini, tıpkı bir sihirbazın hilelerinin ardındaki tekniği gizlemesi gibi davrandığını söylüyor. Lang, "Gizem korundu, sihir muhafaza edildi," diye sonlandırıyor sözlerini. "Ancak ödenen bedel, anlayış ve takdir eksikliği oldu," diye ekliyor ve bunun kendisi için "hem yorucu hem de sinir bozucu" olduğunu itiraf ediyor.

Ronal'ın görkemli bir tulkunun ölümü üzerine içten gelen feryatlarını izlemek ve Fire and Water sayesinde Winslet'in sahne partnerinin metal bir ızgaraya bağlanmış bir havuz makarnası olduğunu öğrenmek şaşırtıcı. İnsan tulkun avcılarının Pandora'nın denizlerinde teknelerini kullandığı görüntüler gibi tamamen gerçekçi görünen anlar bile, dijital gerçekliğin bir unsurunu içeriyor; Cameron'a göre, açık denizde tek bir sahne bile çekilmedi. (The Abyss ve Titanic'in yönetmeni derin denizi sevebilir, ancak orada başka bir film çekmemeyi öğrenmiş.) Bu nedenle, Cameron'ın bu oyuncuların ve kendisinin çabaları için tam kredi almasını istemesi anlaşılabilir. Avatar filmlerini çekerken, Fire and Ash'in izleyicilerine şunları söyledi: "Oyuncularla, herhangi bir canlı çekim filminde çalıştığım kadar yoğun bir şekilde çalışıyorum."

James Cameron'ın düşüncesine göre, Avatar filmleri "temelde yeni bir sinema biçimi yarattı" ve ilk Avatar'dan önce veya sonra yapılan hiçbir filmin ona benzemediği doğru. (Teknik olarak, hareket yakalama ve sanal ortamlara bu kadar yoğun bir şekilde dayanan filmler yapma girişimleri oldu, ancak çoğu, The Polar Express veya Final Fantasy: The Spirits Within gibi, o kadar berbat ki unutulmaları daha iyi olur.) Bu nedenle belki de kendi kategorilerine aitler, ancak şu anda böyle bir kategori mevcut değil ve en azından biraz düşünmeden bu noktayı kabul etmenin akıllıca veya faydalı olup olmadığından emin değilim.

Büyük bütçeli aksiyon filmleri düzenli olarak tamamen dijital efektlerle oluşturulmuş sahneler ve hatta tam sekanslar içerir, ancak bunlar çoğunlukla gerçek dünyada var olan şeylerden oluştuğu için yine de canlı çekim olarak kabul edilir. Gerçek bir kişinin gerçek bir araba sürdüğünü - veya en azından sürüyormuş gibi yaptığını - izliyorsunuz, pencerenin dışındaki manzara başka bir yerde çekilmiş olsa veya hiç çekilmemiş olsa bile.

Maymunlar Gezegeni serisi bile maymun oyuncularını fiziksel setlerde ve gerçek mekanlarda çekiyor. Buna karşılık, animasyon filmlerinde baktığınız hiçbir şey gerçek değil. Örneğin, mistik bir K-pop yıldızının parlayan bir kılıçla dünya dışı iblislerle dolu bir odayı kesip biçtiğini izlerken bu açıkça ortada, ancak gerçek gibi görünen aslanların sanal bir savanada dolaştığını izlerken de aynı derecede geçerli. Disney'in fotogerçekçi dijital animasyon modunu "canlı çekim" olarak yeniden markalama girişimi basit bir gerçeği gizlemiyor: Baktığınız hiçbir şey asla var olmadı.

Avatar serisinin süreci, çoğu dijital animasyonun yapılma biçiminden önemli ölçüde farklıdır. Ancak 90'ların ortalarında, gerçek animasyonun algoritmalarla uğraşmak değil, elle çizim yapmayı içerdiğini savunmaya istekli birçok insan bulabilirdiniz. Bazıları performans yakalama tekniğini, sıfırdan animasyonlu bir performans oluşturmanın ifade dolu pratiğiyle bir araya getirmeyi hakaret olarak görse de (sadece karakterin yüz ifadelerini değil, vücut dilini de ince ayarlamak, her an ne kadar doğal veya abartılı olacağına dair sayısız karar vermek), animatörler genellikle oyuncuların fiziksel performanslarından ilham almışlardır; ister hareketlerini kare kare takip ederek, ister kayıt stüdyosundaki çekimlerini inceleyerek olsun.

Bu elbette, Cameron'ın Avatar'ın oyuncularının yüzlerine uyguladığı "dijital makyaj" olarak adlandırdığı şeyle aynı şey değil. Ancak Cameron ve oyuncuları, Sam Worthington'ın Fire and Water'da belirttiği gibi, "gördüğünüz hiçbir şey animasyon değil" diye ısrar etse de, yapım görüntüleri farklı bir hikaye anlatıyor. Weaver'ı Kiri'nin yanında veya Winslet'i Ronal'ın yanında izlediğinizde, tam olarak örtüşmüyorlar. İkinci karakter, onu canlandıran oyuncuya bile pek benzemiyor; The Way of Water'ı izlerken, Kate Winslet'in ne zaman ortaya çıkacağını merak ettim, ta ki onu zaten birkaç dakikadır izlediğimi fark edene kadar. Bu, Winslet'in performansı için övgüyü hak etmediği anlamına gelmiyor, ancak bu, ekranda gördüğümüz şeyi yaratan sanatçılarla bu övgüyü paylaştığı anlamına gelebilir.

Pratik açıdan, Avatar'ı canlı çekim mi yoksa animasyon mu olarak düşündüğümüzün çok da önemi olmayabilir. Oscar ödülleri kesinlikle bunu dışarıda bırakmaktan memnun. İlk film yayınlanmadan önce bile, Akademi'nin animasyon bölümü, Robert Zemeckis'in Beowulf gibi filmleri kasıtlı olarak dışlamak için uygunluk kurallarını yeniden yazdı ve animasyon filmini "hareketin ve karakterlerin performanslarının kare kare tekniği kullanılarak oluşturulduğu" bir film olarak tanımladı. (Bu, Ratatouille'nin "yüzde 100 gerçek animasyon" ve "hareket yakalama veya başka herhangi bir performans kısayolu içermeyen" bir film olduğuna dair bir garantiyle yayınlandığı aynı yıldı.)

Ayrıca, Richard Linklater'ın Waking Life ve Apollo 10 ½ filmlerinde kullanılan "enterpolasyonlu rotoskop" tekniğiyle de sorun yaşadılar; ikincisi, canlı çekim görüntülerine çok fazla dayanması nedeniyle başlangıçta reddedilmişti. Oscar ödülleri söz konusu olduğunda, bu tartışmalar estetik saflık meseleleriyle olduğu kadar, mevcut güç yapılarının ve açıkçası işlerin korunmasıyla da ilgilidir; bu nedenle ödül genellikle Hollywood sistemi içinde üretilen vasat bir stüdyo filmine, sistem dışında üretilen daha başarılı bir filme kıyasla daha sık verilmiştir. (2021'de Soul'un Wolfwalkers'ı yenmesine hala kızgın mıyım? Belki de.) Ve Avatar, bu yapılara bir meydan okuma teşkil ediyor; ancak astronomik bütçeleri göz önüne alındığında, kimsenin piyasayı taklit filmlerle doldurma tehlikesi yok.

Ancak bu, sektörün üstesinden gelebileceği bir zorluk. 2025 yılının en çok hasılat yapan filmlerinden yedisinin beşi ya animasyon filmi ya da bunların canlı aksiyon uyarlamaları. Ancak açık ara en yüksek hasılatı elde eden film, çoğu Amerikalının adını bile duymadığı bir film: Ne Zha 2. Çin yapımı devam filmi şimdiden tüm zamanların en yüksek beşinci gişe hasılatını elde etti - Titanic'ten sadece 115.000 dolar daha az - ve 16. yüzyıl mitolojisinin tuhaf yeniden yorumu utanmazca komik olsa da (bolca osuruk şakasına yer var), aynı zamanda çoğu Amerikan animasyon stüdyosunun yumuşak kenarlı aile filmlerinden çok Yüzüklerin Efendisi'ne benzeyen destansı bir hikaye anlatımına sahip.

Cameron ve Linklater gibi film yapımcılarının, animasyon olarak kabul edilen tekniklerin sınırlarını zorlamalarıyla aynı zamanda, bu medyumun anlatmasına izin verilen hikaye türlerini genişletmeleri tesadüf değil. Opalesan ışıkla parlayan dev balonlarla havada süzülen görkemli gemileri izlerken, kendinizi yalnızca Cameron'ın vizyoner hayal gücünün ve dünyanın en büyük görsel sanatçılarının yeteneklerinin birleşimiyle hayata geçirilebilecek bir dünyada buluyorsunuz - ve hiçbir zaman "Ah, bunlar çizgi film" diye düşünmüyorsunuz. James Cameron'ı harika bir animasyon yönetmeni olduğuna ikna edebilirsek, belki de kendisi de bunu kabul eder.

Kaynak: Slate

Gönderi tarihi:
  • Admin

Gişe: 'Avatar: Ateş ve Kül' ilk gününde 36,5 milyon dolar hasılat elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

James Cameron'ın "Avatar: Ateş ve Kül" filmi, ABD gişesini şimdiden ateşe verdi.

Disney'in bilim kurgu serisinin üçüncü filmi "Ateş ve Kül", Cuma günü Kuzey Amerika'daki 3.800 sinema salonundan 36,5 milyon dolar hasılat elde etti. Film, Pazar gününe kadar ABD'de 90 milyon ila 105 milyon dolar arasında bir hasılata ulaşma yolunda ilerliyor. Uluslararası hasılatlar da dahil edildiğinde, hafta sonu sonunda 365 milyon dolara kadar yükselebilir.

"Ateş ve Kül"ün, ilk "Avatar"dan (ABD'de 77 milyon dolar) daha yüksek, ancak önceki devam filmi "Suyun Yolu"ndan (ABD'de 134 milyon dolar) daha düşük bir açılış yapması bekleniyor. Nispeten ılımlı açılışlara rağmen, her iki film de 2 milyar doların üzerinde hasılat elde etti; ilk film dünya çapında 2,92 milyar dolar hasılatla tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi oldu. Eğer "Ateş ve Kül" de benzer bir yol izlerse, "Avatar" tarihte üç filmi de 2 milyar dolar eşiğini aşan ilk gişe rekortmeni serisi olacak.

"Avatar: Ateş ve Kül", Jake Sully (Sam Worthington), Neytiri (Zoe Saldaña) ve ailelerinin, zalim bir ateş kullanan düşmana karşı verdikleri mücadeleyi konu alıyor.

Bu hafta ikinci sırada, Angel Studios'un animasyon filmi "David" yer aldı ve Cuma günü 3.118 salonda gösterime girerek ABD'de 9,6 milyon dolar hasılat elde etti. David ve Goliath İncil hikayesinin aile dostu uyarlamasının Pazar gününe kadar 25 milyon doların üzerinde hasılat elde etmesi bekleniyor. Bu, Angel'ın 2023 yapımı "Sound of Freedom"dan (19,6 milyon dolar) bu yana en iyi üç günlük açılışı olacak; "Sound of Freedom" dünya çapında 250 milyon dolardan fazla hasılat elde etmişti.

Üçüncü sırada ise Lionsgate'in "The Housemaid" filmi yer alıyor ve Cuma günü 3.015 salonda gösterime girerek ABD'de 8 milyon dolar hasılat elde etti. Bu, R dereceli gerilim filminin Pazar gününe kadar 21 milyon dolara ulaşma yolunda olduğunu gösteriyor. Paul Feig'in yönettiği ve Freida McFadden'in romanından uyarlanan film, karanlık sırlar saklayan son derece zengin bir çiftin (Amanda Seyfried ve Brandon Sklenar) yanında yatılı hizmetçi olarak işe alınan sorunlu genç bir kadının (Sydney Sweeney) hikayesini anlatıyor.

Cuma günü dördüncü sırada yer alan "SpongeBob Filmi: Kare Pantolon Arayışı", Kuzey Amerika'daki 3.557 sinema salonunda gösterime girdiği ilk gün 6 milyon dolar hasılat elde etti. Animasyon macera filminin Pazar gününe kadar 15 ila 20 milyon dolar arasında hasılat elde etmesi bekleniyor. Uzun soluklu Nickelodeon televizyon dizisine dayanan film, başroldeki hamburger çeviren sünger ve en iyi arkadaşı Patrick Star'ın, Uçan Hollandalı olarak bilinen hayalet korsanı arayışlarını konu alıyor.

5 numaralı sırada ise Disney'in "Zootopia 2" filmi yer aldı ve gişedeki dördüncü Cuma gününde yurt içinde 4 milyon dolar hasılat elde etti. Filmin Kuzey Amerika'daki toplam hasılatının Pazar gününe kadar 272 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Film, sinemalarda sadece 17 gün kaldıktan sonra dünya çapında 1 milyar doları aşarak, bu prestijli gişe rekoruna ulaşan tarihteki en hızlı animasyon filmi oldu.

Kaynak: Variety

Gönderi tarihi:
  • Admin

Zoe Saldaña, 'Avatar' filmindeki karakterinin 'ırkçı' olduğunu iddia ettiği için tepkilere neden oldu.

Zoe Saldaña, "Avatar" filmindeki karakteri Neytiri hakkında cesur bir açıklamada bulundu.

47 yaşındaki oyuncu, "Avatar: Ateş ve Kül" filminin tanıtımı sırasında CinemaBlend'e verdiği röportajda, "Dürüst olalım, Neytiri ırkçı," dedi.

Saldaña sözlerine şöyle devam etti: "Ve bu kör öfke yüzünden olaylara bakış açısını kaybediyor."

Oscar ödüllü oyuncu, Neytiri'nin davranışlarının Sam Worthington'ın canlandırdığı Jake Sully ile olan ilişkisini nasıl etkilediğini açıkladı.

“Hayatında en çok sevdiği ve saygı duyduğu kişinin kocası olduğunu, onun insan olduğunu, gökyüzü insanı olduğunu gözden kaçırıyor ve bence Jake'in ona karşı dürüst olması ve onu zorlaması çok cesaret gerektiriyor – kırık olduğunu bilse bile, bununla yüzleşmesi gerektiğini biliyor, çünkü onun nereye gittiğini görüyor ve bence Neytiri'nin nereye gittiği Jake için Neytiri'nin kendisinden çok daha tanıdık,” dedi.

“Bu çok güçlüydü ve bence oraya gitmemiz gerçekten gerekiyordu,” diye ekledi Saldaña. “Ama size her akşam onu üzerimden atıp bir kenara bırakmanın ve onun ağırlığı olmadan eve gitmenin ne kadar harika olduğunu anlatamam.”

Saldaña, "Avatar" serisinde Jake'e aşık olan, beyaz bir insan olan ve daha sonra Na'vi'ye dönüşen Jake'e aşık olan vahşi Na'vi savaşçısı Neytiri'yi canlandırıyor. Üçüncü film 19 Aralık'ta vizyona girdi.

Oyuncunun Neytiri hakkındaki yorumları TikTok'ta viral oldu ve hayranlardan tepki çekti.

“O neymiş?! O ırkçı değil, sömürgeciliğe karşı,” diye yazdı bir hayran.

“Hayır, gezegenini, evini, toprağını, köyünü, ailesini ve kültürünü yok eden sömürgecilere karşı bir karakteri ırkçı olarak adlandırmayı sevmiyorum,” dedi başka bir hayran.

Başka biri ise, “Irkçı mı???? Nefretinin ırkla HİÇBİR ilgisi yok….? Çünkü evinin saldırıya uğramasından ve sömürgeleştirilmesinden bıktı ve usandı,” diye savundu.

“Neytiri'ye ırkçı demek çılgınlık, o sömürgecilerden nefret ediyor ve buna her türlü hakkı var,” diye belirtti başka bir TikTok kullanıcısı.

Farklı bir hayran, Saldaña'yı Neytiri'ye ırkçı dediği için “çılgın” olarak nitelendirdi.

“Irkçı doğru kelime değildi,” diye yazdı başka bir yorumcu.

“Bu seri çok endişe verici bir yöne gidiyor,” diye yazdı başka biri.

Ancak bazı hayranlar Saldaña'yı savundu ve Neytiri hakkındaki açıklamasına hakkı olduğunu savundu.

“Zoe Saldaña 18 yıldır Neytiri'yi oynuyor, karakterini herkesten daha iyi tanıyor,” diye yazdı bir kişi. “Arkadaşlar, o gerçekten NAYTIRI. Gerçekler doğrudan kaynaktan geliyorsa, tartışamazsınız,” dedi başka bir hayran.

Üçüncü bir TikTok kullanıcısı ise, “Çok açık sözlü ve hiç önyargılı değil. Saygı duyuyorum.” diye ekledi.

The Post, Saldaña'nın temsilcisine yorum almak için ulaştı.

2009'dan beri "Avatar" serisinde rol alan ve toplam beş film için anlaşma imzalayan Saldaña, bu yılın başlarında Deadline'a verdiği bir röportajda hayatını değiştiren rol hakkında konuştu.

“İlk filmi çektiğimde 28 yaşındaydım ve sanırım her şey planlandığı gibi giderse, beşinci ve son filmde 53-54 yaşında olacağım. Bu bir hediye,” dedi. “Bana bu kadar çok şey veren bir karakteri yeniden canlandırabilmek bir hediye. Sadece benim için değil, dünyadaki birçok insan için de çok büyülü olan bir yeri yeniden ziyaret edebilmek.”

“Amazon'daki toplulukların Avatar 1'i izleyebildiğinden ve Jim'in [Cameron] anlattığı hikayelerden etkilendiklerinden ve Jim'in aktardığı hikayede kendilerini temsil edilmiş hissettiklerinden bahsediyoruz,” diye devam etti Saldaña. “Bu kadar etkili bir şeyin parçası olmak güzel.”

“Avatar: Ateş ve Kül” şu anda sinemalarda gösterimde.

Kaynak: NYP

Gönderi tarihi:
  • Admin

Noel gişe hasılatı: ‘Avatar 3’ 24 milyon dolar kazandı, ‘Marty Supreme’ ilk gününde 9,5 milyon dolara ulaştı

Noel, gişede neşeli bir dönem oldu; sinemaseverler Pandora'ya geri döndü ve tatil için masa tenisi raketlerini de ellerine aldılar.

James Cameron'ın "Avatar: Ateş ve Kül" filmi Noel Günü'nde 24 milyon dolar kazanarak 1 numaralı sırayı garantiledi ve önceki filmlerinin milyar dolarlık seviyelerine ulaşmayı umarak yıl sonuna kadar güçlü bir performans sergilemeyi hedefliyor. Timothée Chalamet'in başrolünde yer aldığı masa tenisi temalı komedi filmi "Marty Supreme" ise güçlü bir başlangıç yaparak ilk gününde 9,5 milyon dolar hasılat elde etti ve ikinci sıraya yerleşti.

Geçen hafta 88 milyon dolarla açılış yapan Disney'in "Ateş ve Kül" filminin, dört günlük Noel tatili hafta sonu boyunca 75 ila 80 milyon dolar arasında hasılat elde etmesi bekleniyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, "Avatar: Suyun Yolu" 2022'de Noel Günü'nde 29 milyon dolar kazanmıştı, ancak tatil Pazar gününe denk gelmişti ve dört günlük süreçte 90 milyon dolar hasılat elde etmişti. Cameron'ın önceki filminden geride kalsa da, bilim kurgu üçlemesinin üçüncü filmi "Ateş ve Kül", büyük bütçesini telafi etmek için yıl sonuna kadar güçlü bir performans sergilemeli. Şimdiye kadar yurt içinde 153 milyon dolar, dünya genelinde ise 500 milyon dolara yaklaştı.

Josh Safdie'nin yönettiği A24 yapımı "Marty Supreme"in tatil dönemindeki ilk gösteriminde 20 milyon doların üzerinde hasılat elde etmesi bekleniyor. Geçen hafta, sınırlı gösterimde sadece altı sinemada 875.000 dolar kazanarak rekor kırdı ve bu, yılın ve A24'ün tüm zamanların en iyi salon başına ortalama hasılatı oldu. Chalamet'in yıldız gücü ve tanıtım gösterileri (Las Vegas Sphere'ın tepesinde görünmesi ve dev bir turuncu zeplin uçurması gibi) sayesinde "Marty Supreme", A24'ün şimdiye kadarki en büyük gişe açılışını gerçekleştirebilir. Mevcut rekor sahibi, geçen Nisan ayında 25,7 milyon dolarla gösterime giren Alex Garland'ın "Warfare" filmi.

"Marty Supreme", Paul Rudd ve Jack Black'in başrollerini paylaştığı Sony'nin felaket komedisi "Anaconda"yı kıl payı geride bıraktı; "Anaconda" Noel Günü'nde 9,1 milyon dolar hasılat elde ederek üçüncü sıraya yerleşti. Bu hafta sonu gişe gelirinin 22 milyon ila 24 milyon dolar arasında olması bekleniyor.

Disney'in "Zootopia 2" filmi 5,2 milyon dolar gelir elde ederek dördüncü sırada yer alırken, Focus Features'ın Noel döneminde gösterime giren bir diğer filmi "Song Sung Blue" ise ilk gününde 4,4 milyon dolar kazandı. Başrollerinde Hugh Jackman ve Kate Hudson'ın yer aldığı ve Neil Diamond'ın şarkılarını seslendiren bir müzik grubunu konu alan film, açılış haftasında 12 milyon dolar gelir elde etme yolunda ilerliyor ve 30 milyon dolarlık bir bütçeye sahip.

Kaynak: Variety

Gönderi tarihi:
  • Admin

Avatar: Ateş ve kül durdurulamıyor — denemeye bile kalkışmayın.

Avatar: Ateş ve Kül iyi bir film değil. Ancak gişedeki muazzam başarısıyla, Büyük Jim Cameron'ın insanlara istediklerini verdiği inkar edilemez. Ve istedikleri şey, az giyimli dev mavi uzaylılar.

Arşivlere bakarsanız, önceki Avatar filmleri hakkında zaten iki sert eleştiri yazdığımı göreceksiniz, bu yüzden Avatar: Ateş ve Kül için üçüncü bir eleştiri yazmak pek de gerekli görünmüyor.

Zaten hepsi küçük değişikliklerle aynı film. Senarist-yönetmen-megaloman James Cameron, finansal açıdan işler yolunda gidiyorsa, değiştirmeye gerek yok diye düşünüyor gibi görünüyor, bu yüzden sıkıcı bilim kurgu CGI vizyonlarını gerçekleştirmek için mide bulandırıcı miktarlarda para harcıyor (bu bölüm için 400 milyon dolar), bunun daha da mide bulandırıcı miktarlarda para kazandıracağını ve daha da şişirilmiş devam filmlerini garanti edeceğini biliyor. Şu an itibariyle, Ateş ve Kül dünya çapında 800 milyon dolardan fazla hasılat elde etti bile.

İzleyiciler bu filmlere her gittiğinde her şey aynı: Pandora gezegenine varıyoruz, parlak pastel renklerle tasvir edilmiş ve sömürülecek kaynaklar arayan insan sömürgeciler, aşırı militarize "gökyüzü insanları" tarafından saldırıya uğrayan, uzun boylu, klişe sözler sarf eden soylu vahşilerle dolu bir doğal cennet. Soylu vahşiler her zaman umutsuzca sayıca az olsalar da, büyük savaş için tam zamanında savaşçı yeteneklerini ve doğayla olan birlikteliklerini kullanıyorlar ve gökyüzü insanları yeniliyor. Bir sonraki devam filmi çıkana kadar, her şeyi baştan yapacağız.

Ve her zamanki şüpheliler büyük maaşları için geri dönüyor: Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet ve ekip.

Bu durum 2009'da ilk Avatar'ın yayınlanmasından beri devam ediyor. Yirmi birinci yüzyıl o kadar zorlu geçti ki, on altı yıl en az beş ömür gibi geliyor. Cameron bile artık hep birlikte cehennemde olduğumuzu kabul ediyor gibi görünüyor, bu yüzden bu ikinci devam filmine "kül insanları" diyebileceğimiz bir unsur ekliyor. Sıradan mavi tenli Na'vi "orman insanları" ve sıradan turkuaz tenli Metkayina "su insanlarının" aksine, volkanlarda yaşayan Mangkwanlar, doğa tarafından kelimenin tam anlamıyla yakılmış, ana yerleşim yerleri alevler içinde kalmış, Na'vi'lerin vahşi bir koludur. Cesur şefleri Varang'ın (Oona Chaplin) anlattığına göre, her zamanki iyi doğa tanrılarına ettikleri dualar yanıp kül olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarında cevapsız kalmış, bu yüzden hayatta kalanlar dünyadaki daha açıkça güçlü bir güç olarak ateşin kendisine tapmaya karar vermişlerdir.

Pekala, tamam o zaman! Bu neredeyse biraz ilginç. Ve bir kez olsun, pastel renklerle uğraşmıyoruz - kül insanları imza renk şeması olarak gri, siyah ve kırmızıyı tercih ediyor ve Pandora'daki hayatı tanımlayan tüm o çocuksu tonlardan uzaklaşmak göz için harika bir canlandırıcı etki yaratıyor. Ama Varang karakteri gerçekten hiçbir yere varmıyor. Diğer karakterlere göre bakması daha havalı, ancak hırlamalar ve gösterişli tavırların ötesinde pek bir şey yapmıyor, özellikle de klanına silah satmayı teklif eden savaşçı Albay Miles Quaritch (Stephen Lang) ile bir araya geldiğinde. İlk Avatar filminde öldürülmüştü, ancak elbette bir Na'vi "Rekombinant" olarak diriltildi, bu da aptalca agresif Na'vi karşıtı askerliğinde çok az fark yaratıyor gibi görünüyor.

Avatar: Ateş ve Kül'de Quaritch, Varang ile "yerlileşiyor", ancak yine de bu da hiçbir yere varmıyor. Bu Avatar filmlerinde tüm olay örgüsü garip bir şekilde kısıtlanma eğiliminde, muhtemelen hayranların bir sonraki seferde aynı filmi tekrar izleme taahhüdü nedeniyle. Bunun bir sonucu olarak, karakterlerin bir şekilde diriltilmesi gerekiyor, kimse gerçekten ölmüyor, öyle ki ölüm daha önce tam olarak takdir etmediğimiz harika bir ulaşılmaz hedef gibi görünüyor.

Ancak İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırımına karşı verilen mücadeleye atıfta bulunarak şunları ekliyor: “Bazı mücadeleler haklıdır. Ve topyekûn yok edilme, savaşmak için bir nedendir. Bu varoluşsal bir durum.”

Bu belki de çok önemli görünmeyebilir; Gazze'deki gerçekliğin en azından kabul edilmesi. Ancak ısrarcı İsrail yanlısı duygular ve bunun ötesinde, sanat ve eğlence dünyasının etkili isimlerinden gelen neredeyse tamamen sağır edici sessizlik bağlamında, Cameron'ın açıklaması daha etkileyici.

Bu, son derece kaba ve genellikle berbat ama çok başarılı filmler yapan tipik Cameron tarzı. Ama öte yandan, periyodik olarak, zengin ve ünlü olup risk almayı göze alabilecek kişilerden daha sık beklediğiniz türden kamuoyu önünde bir duruş sergiliyor. Cameron, sinemanın yok oluşundan para kazanmaya hevesli güçlü kişiler karşısında sinema sanatını kurtarmaya çalışan en sesli film yapımcılarından biri oldu. Cameron özellikle Netflix'i, filmlerin sinema salonlarında gösterimini ortadan kaldırıp evde yayıncılığı tercih etme yönündeki giderek daha agresif adımları nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi:

Cameron, [Netflix eş CEO'su Ted] Sarandos'un, filmleri sinemada izlemenin çoğu insan için "modası geçmiş bir fikir" olduğu yönündeki kamuoyuna açıkça ifade ettiği inancını eleştirdi; ayrıca Netflix'in Alfonso Cuarón'un Roma'sı ve Jane Campion'ın Power of the Dog'u gibi üst düzey filmlerini, Oscar adaylığına hak kazanmaları için çok sınırlı sürelerle gösterime sokma alışkanlığını da eleştirdi.

Cameron ayrıca Sarandos'un, Netflix'in Warner Bros.'u satın alması durumunda stüdyonun filmlerini sinemalarda yayınlamaya devam edeceği iddiasına da değindi. Cameron, "Bu bir tuzak," dedi. "'Filmi bir hafta, 10 gün gösterime sokacağız, Akademi Ödülleri adaylığına hak kazanmasını sağlayacağız.' Bakın, bence bu temelde çürük bir şey. Bir film, sinema gösterimi için bir film olarak yapılmalı. Ve Akademi Ödülleri benim için sinema gösterimi anlamına gelmiyorsa hiçbir anlam ifade etmiyor ve bence bunlar ele geçirilmiş durumda ve bence bu korkunç."

Yine, Hollywood'un ağır toplarının çoğunun sessizliğiyle karşılaştırıldığında çok güçlü bir açıklama değil. Cameron en azından tiyatro salonu film deneyiminin bir kalıntısını korumak istediğini açıkça belirtiyor, ancak bunu çoğunlukla kendi yaptığı türden filmler için saklamak istiyor gibi görünüyor; eski moda fikirlerle dolu, aynı eski CGI teknikleriyle yapılmış sıradan destanlar.

Sinemalarda bu kadar çok film gişede başarısız olurken, Cameron'ın başka bir Avatar filmiyle hala büyük kalabalıkları çekebilmesi gibi rahatsız edici gerçekle yüzleşmeye değer mi? İlk ve ikinci Avatar filmleri arasında on altı yıllık bir ara bile seriyi öldüremedi. Ve bu sadece büyük IP filmlerinin güvenilir cazibesiyle ilgili değil; Marvel filmleri bile eskisi kadar güvenilir bir çekim gücüne sahip değil. 593,7 milyon dolarlık bütçeyle son Star Wars filmi beklentilerin çok altında kaldı ve yeni film The Mandalorian & Grogu'nun fragmanı, Disney+ TV dizisinden biraz daha fazlası gibi göründüğü için geniş çapta alay konusu oldu.

Bu günlerde insanları sinemalara çekmenin gizli bir formülü var mı? Şu anda insanlar evlerinden çıkıp düşük bütçeli korku filmlerini veya Sinners and Weapons gibi ara sıra çıkan auteur filmlerini izlemeyi tercih ediyorlar. Zootopia 2 gibi büyük ölçekli çocuk filmlerine gidiyorlar; bu film beşinci haftasında bile hala büyük bir başarı elde ediyor. Christopher Nolan filmlerine gidiyorlar – Temmuz ayına kadar sinemalarda gösterime girmesi planlanmayan bir film için şimdiden başlayan Odyssey pazarlamasının etkisine bakın. Ve son olarak, Büyük Jim'in Avatar filmlerine gidiyorlar.

Bence korku ve çocuk filmlerinin sürekli bir çekiciliği var. Bunun ötesinde, insanlar büyük ekran deneyimi uğruna sinemaya gitmeyi haklı çıkaracak, aksiyon odaklı devasa gösterileri izlemek için evlerinden çıkacaklar – eğer bu filmler kinetik heyecan ve iyi hissettiren duyguların tatlı noktasını yakalayacak gibi görünüyorsa. Bu büyük bir "eğer". Ancak Cameron, bu kombinasyon konusunda güvenilir bir marka yarattı; Terminator ve Avatar olmak üzere iki son derece başarılı seriye, başka bir seride (Aliens) efsanevi bir filme ve elbette en üstte yer alan son derece karlı Titanic'e sahip. Ayrıca, Avatar'ın bir tür nihai denge noktasına ulaştığı, dünya çapındaki izleyicilerde hepimizin Ana Dünya'yı kurtarmak için cesurca savaşanların tarafında olduğu yanılsamasını yarattığı, oysa çoğumuzun aslında kenarda durup çevremizin mahvolmasına izin verdiği ve hatta gezegenin en büyük yok edicilerinin tarafında yer aldığı da iddia edilebilir.

Kaynak: Jacobin

Gönderi tarihi:
  • Admin

Yıl 2025 ve 2009 yapımı Avatar filmini ilk kez izledim – işte dürüst düşüncelerim

Yazar/yönetmen James Cameron'ın mavi insanlarla ilgili 2009 yapımı "Avatar" filmiyle ilgili karmaşık bir geçmişim var. Üniversiteden tatildeyken Noel tatilinde bazı arkadaşlarımla filmi izlemeye gittiğimi çok net hatırlıyorum ve bunu bu kadar net hatırlamamın sebebi, o dönemde çok popüler olan 3D gösterimlerinden birine gitmiş olmamdı. Bu üç saatlik bir film, değil mi? Yaklaşık bir saat sonra, 3D gözlükler beni inanılmaz derecede mide bulandırıcı hale getirdiği için patlamış mısır kovamı neredeyse kusma torbası olarak kullanacaktım. Gözlükleri çıkarmanın yardımcı olabileceğini düşünerek denedim, ancak o zaman da görüntülerin bozulması beni başımı döndürdü. İşte o zaman salondan çıktım.

Açıkçası, bu "Avatar"ın suçu değil. Bu şekilde sunulan herhangi bir film beni de alt üst ederdi, çünkü 3D teknolojisine karşı oldukça hassasım. Bu biraz dramatik olaydan sonra, "Avatar"ı genel olarak unuttum ve ardından 2022'de devam filmi "Avatar: Suyun Yolu" çıktı ve herkes ona bayıldı. Şimdi, üçüncü film "Avatar: Ateş ve Kül" sinemalara gelirken, belki de orijinal filmi hiçbir 3D efekti olmadan tekrar izlemeliyim diye düşündüm. (Ayrıca, editörüm de benden bunu istedi.)

Yakında daha ayrıntılara gireceğim, ama önce şunları söylemeliyim: "Avatar" 22. yüzyılda geçiyor ve harap olmuş Dünya'nın yeniden inşa etmek için çok ihtiyaç duyduğu unobtanium adı verilen bir maddeyi (ben de gözlerimi devirdim, ama teknik olarak gerçek bir bilimsel terim) çıkarmak için Pandora ayında madencilik yapan Kaynak Geliştirme İdaresi veya RDA olarak bilinen bir kuruluşa yardım eden insan denizci Jake Sully'ye (Sam Worthington) odaklanıyor. Sigourney Weaver'ın canlandırdığı Dr. Grace Augustine'in rehberliğinde Jake, yerli Pandoran kabilesi Na'vi'ye sızmak için kendi adını taşıyan avatarını kullanıyor.

Avatar fantastik bir evren yaratıyor... ama kendi senaryosuna takılıp kalıyor

Bir şeyi söylemem gerekiyor ve o da "Avatar"daki anlatımın berbat olduğu. James Cameron, ikonografi ve görsel şölen açısından objektif olarak iyi bir film yapımcısı, ancak filmin senaryosunu yazması için başka birini işe almasını gerçekten çok isterdim; filmin başında seslendirme yoluyla yapılan açıklama bombardımanı sorunun sadece bir parçası. Yıllar içinde "Avatar"ın mavi "Pocahontas" veya mavi "Kurtlarla Dans" olduğu yönünde şakalar yapıldı ve dürüst olmak gerekirse, bu filmlerden herhangi birine benzemediğini söyleyemem. Jake, Na'vi'leri, özellikle de gelecekteki eşi ve kabilenin prensesi Neytiri'yi (hareket yakalama teknolojisiyle canlandırılan Zoe Saldaña, bu noktada ekranda ya yeşil ya da mavi olarak inanılmaz derecede çok zaman geçirmiş durumda) kendisine güvenmeye ikna ettikten sonra, onların yaşam tarzını anlamaya ve hatta saygı duymaya başlıyor ve Cameron'ın filmin üçüncü perdesinde devasa bir savaş sahnelemesi için RDA'ya karşı dönüyor. (Savaş sahnesi, söylemeliyim ki, muhteşem görünüyor.)

"Unobtanium" gibi şeyler (ki bunun "gerçek bir kelime" olduğunu biliyorum, ama yine de beni rahatsız ediyor) ve senaryonun genel sakarlığı arasında, "Avatar"a, fantastik ve güzel tasarlanmış olmasına rağmen, kendimi tamamen kaptırmakta zorlandım. Her karakter her olay örgüsünü aşırı derecede açıklıyor, bu da muhtemelen daha az huysuz bir izleyicinin görsel şölene kapılabileceği anlarda gözlerimi devirmeme neden oldu. Jake'in gerçek bir Na'vi olmak için çıktığı yolculuk dışında pek bir şey olmuyor ve bunu filmin son anlarında başarıyor (ve sanırım bu, "Suyun Yolu"nun olaylarını başlatıyor). Bu, izleme deneyimimde olan bitenlere karşı ilgisiz kalmama neden oldu.

Genel olarak, Avatar, özellikle akılda kalıcı karakterler yaratmaktan çok, görsel şölenle daha çok ilgileniyor gibi görünüyor.

"Avatar"la ilgili en büyük şikayetim senaryo sorunuyla bağlantılı; bu filmdeki hiç kimseyi umursamıyorum. Adını bu filmi tekrar izlemeden önce hatırlayamayacağım bir baş karakter olan Jake Sully'ye trajik bir geçmiş veriliyor - fiziksel olarak engelli olmasına neden olan bir yaralanma ve ölen bir kardeş - ama burada çok fazla içerik yok ve tehlikede olduğu her an onun için endişelenmek benim için gerçekten zordu. Neytiri biraz daha ilgi çekiciydi, ancak karakteri hakkında söyleyebileceğim en iyi şey, Na'vi'ler arasında öne çıkan birkaç kadından biri olması; erkek karakterlerin hiçbirini birbirinden ayırt edemedim. (Örneğin, Neytiri'nin babasıyla önceki talibini sürekli karıştırıyordum ve hala isimlerini ezbere bilmiyorum.)

Aretha Franklin, şarkıcı/söz yazarı Taylor Swift'in çalışmalarını değerlendirmesi istendiğinde, Swift'in "Harika elbiseler, güzel elbiseler" giydiğini söylemişti. Franklin'in bunu sadece "folklore" albümü çıkmadan önce vefat ettiği için söylediğine inanıyorum, ancak bu sözler dürüst olmak gerekirse "Avatar" hakkındaki hislerimi özetliyor. Elbiseler - yani dünya, çığır açan özel efektler ve Pandora'nın yemyeşil, baştan sona yaratılmış dünyası - bu filmde gerçekten güzel, ama en azından benim için durum bundan ibaret. Hikaye kalıpları yine çok tanıdık ve "Avatar", daha önce defalarca duyduğumuz bir hikayeyi anlattığı gerçeğini tamamen aşacak kadar iz bırakmıyor. Belki devam filmleri işleri bir üst seviyeye taşır ve birkaç saat boş zamanım olduğunda onları izlemeyi düşünebilirim.

Kaynak: Film

• Admin başlığı şöyle değiştirdi Avatar Filmleri Hakkında Her Şey Buraya - Avatar (2009) - Avatar: Suyun Yolu (2022) - Avatar: Ateş ve Kül (2025)
  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Avatar Filmleri Hakkında Her Şey Buraya - Avatar (2009) - Avatar: Suyun Yolu (2022) - Avatar: Ateş ve Kül (2025)
Gönderi tarihi:
  • Admin

Gişe: ‘Avatar 3’, 2026'nın ilk hafta sonunda 40 milyon dolarla zirvede yer alırken, ‘The Housemaid’ 75 milyon doları aştı

"Avatar: Ateş ve Kül", yeni yılın ilk hafta sonunda ABD gişesinde zirvede yer alıyor.

James Cameron'ın Na'vi macerası, üçüncü gösterim hafta sonunda 3.825 Kuzey Amerika sinemasından 40 milyon dolar topladı ve Noel sonrası yoğun hafta sonuna göre %35'lik bir düşüş yaşadı. Bu bilet satışları, üçüncü "Avatar" filmini sadece 17 gün içinde ABD'de 300 milyon doları ve küresel olarak 1 milyar doları aşmasını sağladı. "Ateş ve Kül", 1 milyar dolarlık eşiği 2022'nin "Avatar: Su Yolu" filmine göre daha yavaş geçti (o film 14 günde bu eşiği aşmıştı), ancak orijinal "Avatar" filminin (o da 17 günde bu eşiği aşmıştı) temposuna yetişti. Şimdi mesele, "Avatar: Ateş ve Kül"ün gişede nerede zirve yapacağı ve üçüncü filmin, selefleri gibi 2 milyar doları aşacak güce sahip olup olmayacağı.

Ocak ayı, sinema salonlarına katılım açısından genellikle durgun geçtiğinden, Hollywood stüdyoları yeni yılın başlarında neredeyse hiç yeni film yayınlamıyor. Bu da, "Zootopia 2", "The Housemaid" ve "Marty Supreme" gibi Şükran Günü ve Noel'den kalan filmlerin, Kuzey Amerika gişelerinde "Avatar: Ateş ve Kül"ün gerisinde kaldığı anlamına geliyor.

Disney'in "Zootopia 2"si, 3.285 salonda 19 milyon dolar hasılat elde ederek 2. sıradaki yerini korudu ve önceki hafta sonuna göre sadece %4'lük bir düşüş yaşadı. Altı hafta sonu gösteriminin ardından, sevilen animasyon devam filmi, yurt içinde 363 milyon dolar ve dünya genelinde 1,588 milyar dolar gibi muazzam bir hasılat elde etti. "Zootopia 2", geçtiğimiz günlerde "Frozen 2"yi (1,45 milyar dolar) geride bırakarak Walt Disney Animasyon'un tüm zamanların en yüksek hasılatlı filmi oldu. Bu da hayvanlarla dolu metropole üçüncü bir yolculuğun duyurusunun çok uzak olmadığı anlamına geliyor.

Lionsgate'in psikolojik gerilim filmi "The Housemaid", 3.070 salonda 15,2 milyon dolar hasılat elde ederek 3. sıraya yükseldi; bu, önceki hafta sonuna göre sadece %1'lik bir düşüş anlamına geliyor. Sydney Sweeney ve Amanda Seyfried'in başrollerini paylaştığı R-rated film, 35 milyon dolarlık bütçesine karşılık Kuzey Amerika'da 75 milyon dolar ve dünya genelinde 93 milyon dolar gibi etkileyici bir hasılat elde etti.

Dördüncü sırada ise A24'ün "Marty Supreme" filmi, 2.887 salonda 12,5 milyon dolar hasılat elde ederek Noel sonrası döneme göre sadece %30'luk bir düşüşle yer aldı. Timothee Chalamet'in başrolünde olduğu masa tenisi temalı komedi-drama filmi, Kuzey Amerika'da 56 milyon dolar hasılat elde ederek, orijinal bir sanat filmi için harika bir sonuç yakaladı. Bu bilet satışlarıyla "Marty Supreme", yönetmen Josh Safdie'nin önceki filmi "Uncut Gems"i (küresel olarak 50 milyon dolar) geride bıraktı ve A24'ün tüm zamanların en büyük filmleri arasında yer aldı. "Marty Supreme"in yapım maliyeti 70 milyon dolar oldu ve bu da onu A24 için bugüne kadarki en pahalı film yapıyor; bu nedenle bütçesini haklı çıkarmak için yeni yılda da aynı ilgiyi sürdürmesi gerekecek.

Sony'nin aksiyon komedisi "Anaconda" ise 3.509 salonda 10 milyon dolar hasılat elde ederek, önceki hafta sonuna göre %31'lik bir düşüşle beşinci sırada kaldı. İki hafta sonu boyunca gösterimde olan ve 1997 yapımı "Anaconda" filminin meta uyarlaması olan, başrollerinde Jack Black ve Paul Rudd'ın yer aldığı film, 45 milyon dolarlık yapım bütçesine karşılık Kuzey Amerika'da 45,8 milyon dolar, dünya genelinde ise 88 milyon dolar hasılat elde etti.

Bir diğer Noel filmi olan Focus Features yapımı müzikal drama "Song Sung Blue", 2.705 salonda 5,87 milyon dolar hasılatla 8. sıraya geriledi; bu da sadece %17'lik bir düşüş anlamına geliyor. Hugh Jackman ve Kate Hudson'ın Neil Diamond cover grubu olarak sahne aldığı bu duygusal film, 30 milyon dolarlık bütçesine karşılık yurt içinde 25 milyon dolar, dünya genelinde ise 30 milyon dolar hasılat elde etti.

Yıl henüz çok genç olmasına rağmen, Comscore'a göre 2026, 2025'e göre yaklaşık %30 önde gidiyor. Geçen yılın gelirleri 12 ayda 8,9 milyar dolara ulaşarak 2024'e göre mütevazı bir %1,5 artış gösterdi. Analistlerin sektörün 9 milyar dolar gelir elde etmesini beklediği rakamın biraz altında kaldı. Hollywood, "Avengers: Doomsday," "Spider-Man: Brand New Day," Christopher Nolan'ın "Odyssey" ve "The Super Mario Galaxy Movie" gibi büyük gişe rekorları kıran filmleri vizyona çıkarmaya hazırlanırken, bu yılki hasılatlar ulaşılması zor olan 9 milyar dolar sınırını aşmayı başarabilecek mi?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.