Misafir gelincik Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Hiç sormadınmı niçin..O kurallarki saadet için.. Hakikate tutunda çık.. Kaybolma içinde hiç'in.. Gözlerine dönde bir bak.. Nasıl gösteriyor cismi hak.. İbret al gözünden.. Dönme hak sözünden.. (Sedat) Hakikate varmak için Soracaksam niçin Bilim var bunun için Çabamız bilim için Aksine gülüyorum için için İbret alacaksam gözümden Hiç umudum yok 5 numara astigmat yüzünden Yine de sen sen ol Dönme bilimin özünden Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 ŞEBEK DEDEM-3 Kalın tüylerin vardı üşümezdin.. Daldan dala atlardın düşmezdin.. Bense ayakta zor duruyorum dede.. Üşüyorum şimdi, donacağım belkide.. Gözlerin vardı çildir çildir bakan.. Onbeş metreden karıncayı çakan.. Neden evrimleştim ben dede, neden.. Nasıl dayanır bu şartlara bu beden.. Vehmimde hep ağaçları özlüyorum.. Gelirsin belki diye yolunu gözlüyorum.. Gerçi şimdi gelsende beni tanımassın.. Çok değiştim dede, görsen inanmassın.. Ağaca çıkamıyorum, düşüyorum tepetaklak.. Ne tüyüm kaldı ne kuyruğum, kaldım çırılçıplak.. (sedat) Alıntı
Φ diğer ben Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 ŞEBEK DEDEM-3 Kalın tüylerin vardı üşümezdin.. Daldan dala atlardın düşmezdin.. Bense ayakta zor duruyorum dede.. Üşüyorum şimdi, donacağım belkide.. Gözlerin vardı çildir çildir bakan.. Onbeş metreden karıncayı çakan.. Neden evrimleştim ben dede, neden.. Nasıl dayanır bu şartlara bu beden.. Vehmimde hep ağaçları özlüyorum.. Gelirsin belki diye yolunu gözlüyorum.. Gerçi şimdi gelsende beni tanımassın.. Çok değiştim dede, görsen inanmassın.. Ağaca çıkamıyorum, düşüyorum tepetaklak.. Ne tüyüm kaldı ne kuyruğum, kaldım çırılçıplak.. (sedat) bir kez daha tebrik ederim kral. sevgili kardeşim yüreğindeki temizliği anlayabiliyorum burda yazdıklarından az çok.. iğnelemekten kastım şiirin anlamına bir atıftı. burada ne senin ne de benim yanlış anlaşılmamı istemem kardeşim. gerçi böle yüze karşı övmek ii değil ama kalp kırmaktan iyidir değil mi? doğruya doğru. söylemek istediklerimi ifade edebildim mii bilmem. "ağlarım ağlatamam hissederim söyleyemem dili yok kalbimin ondan ne kadar bizarım" Muhabbetle... fazladan yazmışım bide neyse.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Daha doğar doğmaz kendini küçük hissetmeni sağlarlar Hiç zaman ayırmazlar sana, vereceklerine hepsini Acın o kadar büyür ki hiç hissetmez olursun... Evde döverler seni, okulda canını yakarlar Zekiysen nefret ederler, aptalsan aşağılarlar Deliye dönersin sonunda ve uyamazsın kurallarına... Yirmi küsur yıl korkuturlar, işkence ederler bedenine Sonra haydi bakalım derler, bir meslek seç kendine Korkudan tutulup kalmışsındır, kıpırdayamazsın bile... Her gün uyutuyorlar sizi, televizyonla, dinle, seksle Pek zeki, sınıfsız ve özgür sanıyorsunuz kendinizi siz de Köylülersiniz hâlâ, bakıyorum da size... Yukarılarda yer var hâlâ diyorlar, isteyenlere Ama öldürürken gülümsemeyi öğrenin önce Tepedekiler gibi olmak istiyorsanız siz de... Kolay iş değil işçi sınıfı kahramanı olmak Eğer bir kahramanı olmak isterseniz, takip edin siz de... John Lennon Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2007 MARSLI Uzayamı çıktın dinsiz büyüdünde.. Marslı mı yazar, senin kütüğünde.. İbret gözüyle kaç kez baktın aya Din, in mi dedi çıkmıştın da uzaya.. Madem sorumlu din, suçlu din.. Söyle madem sen ne keşfettin..? Evrim çok yaşamaz, umutlarını sil.. Artık tasarımı öğreniyor bu nesil.. (Sedat) Alıntı
Φ mysterium Gönderi tarihi: 7 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2007 Sedatcim helal olsun sana bakiyorumda tek basina geliyorsun bazilarinin hakkindan. Ama bence onlar ilgiye ihtiyaclari olduklari icin devamli satasiyorlar Allah aski olanlara, aslinda üzücü bir olay ama Allahin kuranda bildirdigi gibi bu dünyada kör olan Ahirettede kördür yani enerjini bosuna harcama yinede sen bilirsin. Onlarin bu dünyadaki kismetleri neyse o kadarlarini görürler. Sevgiler Allaha emanet ol Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 MARSLI Uzayamı çıktın dinsiz büyüdünde.. Marslı mı yazar, senin kütüğünde.. İbret gözüyle kaç kez baktın aya Din, in mi dedi çıkmıştın da uzaya.. Madem sorumlu din, suçlu din.. Söyle madem sen ne keşfettin..? Evrim çok yaşamaz, umutlarını sil.. Artık tasarımı öğreniyor bu nesil.. (Sedat) Uzaya çıkmak bilim yapmaktır. Masalcısın gayen yoldan sapmaktır. Kütüğüm çok mu gerekli sana, Senin kütüğün de boşa tapmaktır. Benim işim bilimdir çıkarım aya. Seninki göle çalmaktır maya. Din ile uğraşma üretime bak, Başına bir gün düşecek kaya. Bilki din marazdır öylemi kaldın. Doğruyu unutup hayale daldın. Bilimden evrimden rahatsız olma. Bulgularımızdan sen niye yıldın. Tasarımın aslını biliyor musun ? Deneyi bulguyu siliyor musun ? Belki senin için yabancı ama, Fiziği inkardan geliyor musun ? Bilimselci. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Sedatcim helal olsun sana bakiyorumda tek basina geliyorsun bazilarinin hakkindan.Ama bence onlar ilgiye ihtiyaclari olduklari icin devamli satasiyorlar Allah aski olanlara, aslinda üzücü bir olay ama Allahin kuranda bildirdigi gibi bu dünyada kör olan Ahirettede kördür yani enerjini bosuna harcama yinede sen bilirsin. Onlarin bu dünyadaki kismetleri neyse o kadarlarini görürler. Sevgiler Allaha emanet ol Şairler atışırken Tatlı tatlı bu meydanda Ortalığı geriyorsun Ne hakla? Eğer hünerlerin varsa Seni de görmek isteriz Bu meydanda Aslında aynıyız Ama tek farkla Hak gözünü açsa da Ben görürüm körken Sen göremezsin bakarken Sevgili Sedat bilimselci ile olan atışmalarınızı büyük bir keyifle takip ediyorum.İkinizinde kalemine sağlık. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2007 EBUL-VEFA Bak islam alimidir Ebul-vefa.. Kosekant'ı o buldu, ilk defa.. Battani de alimdir matematikte, Trigonometriyi o buldu tarihte.. İbn-i Sina vardı, tanırsın değilmi, Bu alimden geçti batıya, tıb ilmi.. Daha çok var, hangi birini yazayım.. Sözü şimdi sana bırakıyorum bayım.. (Sedat) Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2007 Halkın beğenisini ölçü olarak savundun mu artık onun geri bırakılmışlığından, onun bilincini yükseltmek gereğinden, onu eğitmekten söz edemezsin. Bütün devrimci/ilerici atılımlar, halkın yalnız ekonomik bakımından değil, eğitim, yaşayış biçimi ve kültür bakımından da ihmal edilmiş olmasından doğar ve halka maddesel rahatlıkla birlikte kültürü de götürmeyi yüklenir. Beğeni, kültürsüz de olabilir. Daha doğrusu, eskimiş kültürlerin ürünü durumunda kalmıştır, böylece de zamanla yozlaşmış, bayağılaşmıştır. Amaç çağdaş bir insana yakışır beğeniyi yaratmaksa, halka sanat (şiir) ve bilim eğitimini de götürmek gerekir. Geri bırakılmış halkın beğeni düzeyine seslenmek halkçılık değil, yeteneksizliğin örtbas edilmesidir. Melih Cevdet ANDAY Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Ne yaptin sen bilimselciAstin yine kendini Gosterme yeteneklerini Kiskanicaklar marifetlerini Cennetteki hurileri bekler Dunyadaki erkekler.... Ne ister bunlar Dekolteli hurileri mi? Benden iyisin boheme Olmadığını söyleme Önemli olan sağduyu Benimkiler düzmece Hem güzelsin şirinsin Boheme çok iyisin Eksik olma sen emi Pekte aydın birisin Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2007 Hakikate varmak içinSoracaksam niçin Bilim var bunun için Çabamız bilim için Aksine gülüyorum için için İbret alacaksam gözümden Hiç umudum yok 5 numara astigmat yüzünden Yine de sen sen ol Dönme bilimin özünden Sayın Gelincik gerçekten çok güzel bir hiciv olmuş. Gülmekten yerlere yattım Alıntı
Φ tan_vakti Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 UYAN Baksana kim boynu bükük ağlayan? Hakk-i hayâtın senin ey Müslüman! Kurtar o biçâreyi Allah için. Artık ölüm uykularından uyan! Bunca zamandır uyudun, kanmadın; Çekmediğin kalmadı, uslanmadın. Çiğnediler yurdunu baştan başa, Sen yine bir kerre kımıldanmadın. Ninni değil dinlediğin velvele... Kükreyerek akmada müstakbele Bir ebedî sel ki zamandir adı; Haydi katıl sen de o coşkun sele. Karşı durulmaz cereyan sîneçâk... Varsa duranlar olur elbet helâk. Dalgaların anlamadan seyrini, Göz göre girdâba nedir inhimâk? Dehşet-i mâziyi getir yâdına; Kimse yetişmez yarın imdâdına. Merhametin yok diyelim nefsine; Merhamet etmez misin evlâdına? "Ben onu dünyaya getirdim..." diye, Kalkışacaksın demek öldürmeye! Sevk ediyormuş meğer insanları, Hakk-ı übüvvet de bu câniliğe! Doğru mudur ye’s ile olmak tebah? Yok mu gelip gayrete bir intibah? Beklediğin subh-ı kıyamet midir? Gün batıyor sen arıyorsun sabah! Gözleri mâziye bakan milletin, Ömrü temâdisi olur nekbetin. Karşına müstakbeli dikmiş Hudâ, Görmeye, lakin daha yok niyyetin! Ey koca Şark! Ey ebedî meskenet! Sen de kımıldanmaya bir niyyet et. Korkuyorum Garb'ın elinden yarın, Kalmıyacak çekmediğin mel’anet. Hakk-ı hayatın daha çiğnenmeden, Kan dökerek almalısın merd isen. Çünkü bugün ortada hak sahibi, Bir kişidir: "Hakkımı vermem!" diyen. Mehmet Akif Ersoy Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2007 ŞEBEK DEDEMDEN TELEFON VAR.. Aloo kimsin sen evlat.. Buyur dedecim ben sedat.. Tamam bak dinle şimdi oğlum.. Telefon tutmaktan uyuştu kolum.. Bir haber geldi özlemişsin beni.. Yıllar geçti unutmamışsın dedeni.. Duydumki kuyruk yokmuş sende.. Nasıl yaşıyorsun öyle güvende.. Bir gün ormana düşerse yolun.. Aslanlarla dolar, sağın solun.. Kuyruksuz nasıl çıkacaksın ağaca.. Yem yapar seni aslan ve atmaca.. Yav oğlum tüylerinide aldırmışsın.. Üşümeyecekmisin sen öyle kışın.. Ah evlat ah, neden dinlemedin dedeni.. Ne yapacakasın şimdi tüysüz bedeni.. Tilki kuyruğundan bir kuyruk yaptır.. Hemen bir baytara git, güzelce taktır.. Birde post yaptır sırtına ayı tüyünden.. Yada uzun kırkılmış koyun yününden.. Neyse evlat ninen sofrayı hazırlamış.. Şimdi bağırdı, yemekte muz varmış.. Ninen kızarsa atar kafama tabak.. Hadi görüşürüz, kendine iyi bak.. (sedat) Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 ...........Duydumki kuyruk yokmuş sende.. Nasıl yaşıyorsun öyle güvende.. ........... (sedat) Ata'dan nasihat Oğlum sen çok garipsin Neden yapımdan muzdaripsin Gariplik yapıda değil be oğlum Sen masalcı bir beyine sahipsin. Ben özgürüm daldan dala atlarım Çok çeviğim seni beşe katlarım O beynini bana benzetme Sonra hasedimden çatlarım. Sende beyin gelişmişte ne olmuş Yapın geri beynin hurafe dolmuş Neşeliyim beni böyle kabul et Ye muzumu al, bet benzin solmuş. Söz yetmez sana ey oğul Bilgi çarpıtmakta olmuşsun üstat İç güdü benimki ona uyarım Tutuculuk yok olmadım fesat. Bak akıllı ol senin atanım Ormandır ağaçtır benim vatanım Kuyruksuz oldun da ne oldu sanki Sen değilim, doğaya renk katanım. Bilimselci Alıntı
Φ Aurelius Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 akıl düşünce başa kuyruğa gerek yok haşa güvenliğe gelince bebe dedim ya düşünce diye kendimce planlar yaparım aslanı dar ağacıma asarım üzerine postumu geçirir kışın üşümeden yatarım üşümeyince de neden gerek olsun kıla tüye gece olsa bile ben görürüm yine de bir ihtiyaç olursa eğer düşünebilirmişiz meğer sana kalsa bebe yöneldin mi kıbleye neden gerek olsun ki düşünceye bilime kimse kızmasın sözlerime tatlı atışmalar dileğiyle.. Aurelius Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 ŞEBEK DEDEMDEN MEKTUP VAR.. Değerli torurum sedat Ormanda işler kesat.. Ormanı yok etti torunlar Ardarda geldi sorunlar.. Zor oğlum ekmek parası Birde ninenin hasret yarası.. Dün ninene aslan saldırdı.. Aldı sırtına dağa kaldırdı.. Dayanamıyorum artık.. Kuyruk kopuk kürk yırtık.. Alem değişmiş dost fırtık.. Yüzüme gülen bile sırıtık.. Oralarda iş var mı bana.. Farketmez boya badana.. Aslında sirke gitmek var.. Yeme içme ordan gerisi kar.. Neyse oğlum benden bu kadar.. Geleceğim bir haftaya kadar.. Uzun uzun kuyruklar ya kara, ya beyaz.. Dedeciğini unutma ya ara, ya mektup yaz.. :D (Sedat) Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 ŞEBEK DEDEMDEN MEKTUP VAR.. Değerli torurum sedat Ormanda işler kesat.. Ormanı yok etti torunlar Ardarda geldi sorunlar.. Zor oğlum ekmek parası Birde ninenin hasret yarası.. Dün ninene aslan saldırdı.. Aldı sırtına dağa kaldırdı.. Dayanamıyorum artık.. Kuyruk kopuk kürk yırtık.. Alem değişmiş dost fırtık.. Yüzüme gülen bile sırıtık.. Oralarda iş var mı bana.. Farketmez boya badana.. Aslında sirke gitmek var.. Yeme içme ordan gerisi kar.. Neyse oğlum benden bu kadar.. Geleceğim bir haftaya kadar.. Uzun uzun kuyruklar ya kara, ya beyaz.. Dedeciğini unutma ya ara, ya mektup yaz.. :D (Sedat) Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2007 Bak biri geliyorOradan geciyor Herkez ona inaniyor hEMEN ONA TAPIYOR... Bak postacı geliyor'un uyarlanmış hali mi bu.. Bak postacı geliyor.. Selam veriyor.. Herkes ona bakıyor.. Gerisi neydi..? Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Bak biri geliyorOradan geciyor Herkez ona inaniyor hEMEN ONA TAPIYOR... Bu insanlar ne tuhaf Yoksa cok mu zayif, Inanirlar herseye Kanarlar vaatlere Hey guzel insan! kaFanin icindekini kullan Inanma herseye Yalanci hurilere!!! Nefis olmuş Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 HAYALCİ !... Son günlerde ne gerçeğe bakıyor Ne derdimi soruyorsun hayalci ! Zahmet edip ne elimi sıkıyor Ne bir hatır soruyorsun hayalci ! Mademki de tapınmayı severdin İnsan sevmeye neden söz verdin ? Cambaz oldun madde ruh'a tel gerdin Maceraya yürüyorsun hayalci ! Ben yanarken gerçekliğin narına Korkaklığın ümit vermez yarına Yaşamımı feda ettim uğruna Sen sefalar sürüyorsun hayalci ! Kişi bildim seni ruhtan sakındım Doğruları görmedin de yakındım Masalınla her gün biraz tükendim Zorluğumu görüyorsun hayalci ! Koca ömrün geçti gitti görmedin Şu dünyanın sefasını sürmedin Hayatı(n)mla oynuyorsun bilmedin Gerçekleri görmüyorsun Hayalci ! Çıkarınla kastettiysen canıma Dogmalarla giriyorsun kanıma ! Kına verem, al da sür bir yanına Muradına eriyorsun hayalci ! Bilimselci Alıntı
Φ FAUST Gönderi tarihi: 28 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2007 Evrende bir noktasın sen Daha neyi bildinki neyi biliceksin Bu hayat nelere gebe Güldüğün şeylere belkide eğileceksin Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 28 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2007 "Evrende bir noktasın sen Daha neyi bildin ki neyi bileceksin" Dedi Faust Peki Görmediğini nasıl dinleyeceksin Doğmayana doğmamış Olana mı eğileceksin Bilime eğileceksin Sonunda sende güleceksin. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 28 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2007 "Evrende bir noktasın sen Daha neyi bildin ki neyi bileceksin" Dedi Faust Peki Görmediğini nasıl dinleyeceksin Doğmayana doğmamış Olana mı eğileceksin Bilime eğileceksin Sonunda sende güleceksin. Alıntı
Φ diğer ben Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Aslolan nerde, sen nerdesin? Nerdeki dünya,sen nerde? Boşluk, karanlık, sonsuzluk... Sen kaybolmuşsun ama nerde? ...diğer ben... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.