Φ suheda Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 [Raslantı olsa bu alem.. Dedeme rastlardı ebem.. Bu bile hesaplı olmuş.. Köşede beklemiş dedem (Sedat) Süpeeerr olmuş bu,yere serilecektim neredeyse gülmekten,ama bir şey ancak bu kadar güzel ti ye alınır Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Bilirim adınız "miskin"Düşmanınız size küskün "Kin" dir inancın aslı Bilimsellik örnek size. Bilimselci Hep söylemişimdir yaşamın getirdiklerinden dolayı inançlıların da humanizme (insancıl) mecburen eğilmesi gerektiğini. Bu yüzden Yunus EMREN'in kaçınılmaz olarak geliştirdiği, zaten özünde de var olan insancıl yanı, bizlere/insanlığa bir örnektir. Yunus bu konudaki duygularını, ona bağlı kişiliğini yalnızca doğa ve insan sevgisinden almıştır iddiasındayım. Onun yaratıcılığının milyonda biri olamamama rağmen onun (o gibilerin) insancıl yanından esinlenerek, eserlerine yaptığım uyarlama için... Kendisinden/kendilerinden beni bağışlamalarını isterdim... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Raslantı olsa bu alem.. Dedeme rastlardı ebem.. Bu bile hesaplı olmuş.. Köşede beklemiş dedem.. (Sedat) Bir çok ebe vardır bir çok ta dede. "Kader buluşturdu" sözün beyhude. Kader bir yazgı olsaydı eğer Aldatabilirmiydi onu huriyle ? Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 İçin temiz olmadıksan sonra Hacı hoca olmuşsun, kaç para! Hırka, tespih, post, seccade güzel; Ama Tanrı kanar mı bunlara? Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Taştan bir yapıt adına kabe dediler İbrahim yaptı dediler insanlarda yediler Yetmedi adını makamı İbrahim koydular. Din adına bahane insanları soydular. Her sene ölüyor onca insan Niyazi. Araplar için bu; ne şehittir ne gazi. Safa merve, dağ, taş güya hac ettiler Soydu soğana çevirdiler artık yettiler. Hele dağları taşlamak akılara ziyan Kaya bile şeytan olmuş kardeşim uyan. Para araba gitmeyip ülkemizde kalsaydı Üretime katılıp halka bolluk salsaydı Her yer güllük gülistanlık olsaydı... Bilimselci Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 ŞEBEK DEDEM Daldan dala sallanır gezerdin.. Muzu soyardın, cevizi ezerdin.. Güneşe bağrını verir kırıtırdın.. Bazende keyfe gelir sırıtırdın... Diktinmi şöyle bir kez kuyruğunu.. Savururdun ormana buyruğunu.. Ey benim eli öpülesi şebek dedem.. Bana muz getir dedemsen madem.. Evrimcilerin yalancısıyım gülme... Kuyruğumuz yok diye üzülme.. Bakmadık ata sözüne tutmadık buyruk.. Ne tüy kaldı, ne tırnak, nede kuyruk.. (Sedat) Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 İlim İlim Bilmektir İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsin Ya nice okumaktır Okumaktan murat ne Kişi Hak'kı bilmektir Çün okudun bilmezsin Ha bir kuru emektir Okudum bildim deme Çok taat kıldım deme Eğer Hak bilmez isen Abes yere yelmektir Dört kitabın ma'nisi Bellidir bir elifte Sen elifi bilmezsin Bu nice okumaktır Yiğirmi dokuz hece Okursun uçtan uca Sen elif dersin hoca Ma'nisi ne demektir Yunus Emre der hoca Gerekse bin var hacca Hepisinden iyice Bir gönüle girmektir Yunus Emre ŞEBEK DEDEM Daldan dala sallanır gezerdin.. Muzu soyardın, cevizi ezerdin.. Güneşe bağrını verir kırıtırdın.. Bazende keyfe gelir sırıtırdın... Diktinmi şöyle bir kez kuyruğunu.. Savururdun ormana buyruğunu.. Ey benim eli öpülesi şebek dedem.. Bana muz getir dedemsen madem.. Evrimcilerin yalancısıyım gülme... Kuyruğumuz yok diye üzülme.. Bakmadık ata sözüne tutmadık buyruk.. Ne tüy kaldı, ne tırnak, nede kuyruk.. (Sedat) sedat alemsin budur arkadaşım tebrikler Severim Ben Seni Candan Içeri Severim ben seni candan içeri Yolum vardir bu erkandan içeri Beni bende deme bende degilim Bir ben vardir bende benden içeri Nereye bakar isem dopdolusun Seni nere koyam benden içeri O bir dilberdurur yoktur nişani Nişan olur mu nişandan içeri Beni sorma bana bende degilim Suretim boş yürür dondan içeri Beni benden alana ermez elim Kadem kim basa sultandan içeri Tecelliden nasib erdi kimine Kiminin maksûdu bundan içeri Kime didar gününden şu'le degse Onun şu'lesi var günden içeri Senin aşkin beni benden aliptir Ne şirin dert bu dermandan içeri Şeriat, tarikat yoldur varana Hakikat, marifet andan içeri Süleyman kuş dilin bilir dediler Süleyman var Süleyman'dan içeri Unuttum din diyânet kaldi bende Bu ne mezhebdürür dinden içeri Dinin terkedenin küfürdür işi Bu ne küfürdür imandan içeri Geçer iken Yunus şeş oldu dosta Ki kaldi kapida andan içeri Yunus Emre Alıntı
Φ Tantalos Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Dam üstünde saksağan, Gel bize bazı bazı, Ben annemi özledim, Yaşasın yirmi üç nisan. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 ŞEBEK DEDEM Daldan dala sallanır gezerdin.. Muzu soyardın, cevizi ezerdin.. Güneşe bağrını verir kırıtırdın.. Bazende keyfe gelir sırıtırdın... Diktinmi şöyle bir kez kuyruğunu.. Savururdun ormana buyruğunu.. Ey benim eli öpülesi şebek dedem.. Bana muz getir dedemsen madem.. Evrimcilerin yalancısıyım gülme... Kuyruğumuz yok diye üzülme.. Bakmadık ata sözüne tutmadık buyruk.. Ne tüy kaldı, ne tırnak, nede kuyruk.. (Sedat) Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Sorarsanız eğer; "Duadadırlar" Ya da "Alternatif Kutlama da" Günahlarını almayalım ama Doğruları tenzih edip katmadan Biz ne müslümanları gördükki, Of! Ne inançlar geldi, geçti başımızdan. Şarapçıları, haremcileri, kumarcıları. Lafa geldi mi hiç kimseye söz bırakmaz İyiliği, güzelliği, doğruluğu, maneviyatı. Zinanın kralını yaparlar 4 karı bahanesiyle. Faizin kralını yerler kar payı kandırmacasıyla. Ne yardımlar cebe indi, holding battı bilirsiniz. Kilo kilo altınlar, dövizler ne dinî liderler gördük. Din yoluyle servet yapan, gerici - yobaz bezirganları. Hangi cezaya inanıp ve anlatıyorsanız, o ceza sizi bulur. Kaçış yok o gün ! Layık gördüğünüz cehennemler sizin olur. Alıntı
Φ diğer ben Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 ŞEBEK DEDEM Daldan dala sallanır gezerdin.. Muzu soyardın, cevizi ezerdin.. Güneşe bağrını verir kırıtırdın.. Bazende keyfe gelir sırıtırdın... Diktinmi şöyle bir kez kuyruğunu.. Savururdun ormana buyruğunu.. Ey benim eli öpülesi şebek dedem.. Bana muz getir dedemsen madem.. Evrimcilerin yalancısıyım gülme... Kuyruğumuz yok diye üzülme.. Bakmadık ata sözüne tutmadık buyruk.. Ne tüy kaldı, ne tırnak, nede kuyruk.. (Sedat) sayın kral şiir yazma konusunda hakikaten başarılısınız. çok güzel cevap vermişsiniz. süper olmuş süper... bayıldım. çok güzel iğnelemişsiniz. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Saolun arkadaşlar ilginize çok teşekkürler.. Bu bölüm biraz atışma tarzına döndü, ama olsun, bu da bir sanat.. Amaç kimseyi iğnelemek değil, sadece evrimin bir argümanını espirili bir tarzda kulandım.. Bu bakımdan şiirlerimde kimseye bir kasıt yoktur, zaten bu topicin başındada söyledim.. Şiirlerim meclisten dışarıdır.. "ŞEBEK DEDEM" serisi devam edecek.. Saygılar.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 ŞEBEK DEDEM-2 Dedecim yıkta gel kafesini, çitini Ayıkla bu garibin piresini bitini.. Bulurdun biti pireyi parmağınla.. Birde güzelce ezerdin tırnağınla.. Dedeciğim gelde düşüme, sileyim terini.. İndir kuyruğunu, görmesinler edep yerini.. Geçtim ben dedecim, baldan yardan maldan.. Şimdi bir kuyruğum olsa inermiydim daldan.. Ah dede ah, biz neden evrimleştikki sanki.. Ne zaman orman görsem içim eriyor inanki.. (Sedat) Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Taştan bir yapıt adına kabe dediler İbrahim yaptı dediler insanlarda yediler Yetmedi adını makamı İbrahim koydular. Din adına bahane insanları soydular. Her sene ölüyor onca insan Niyazi. Araplar için bu; ne şehittir ne gazi. Safa merve, dağ, taş güya hac ettiler Soydu soğana çevirdiler artık yettiler. Hele dağları taşlamak akılara ziyan Kaya bile şeytan olmuş kardeşim uyan. Para araba gitmeyip ülkemizde kalsaydı Üretime katılıp halka bolluk salsaydı Her yer güllük gülistanlık olsaydı... Bilimselci Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Sorarsanız eğer; "Duadadırlar" Ya da "Alternatif Kutlama da" Günahlarını almayalım ama Doğruları tenzih edip katmadan Biz ne müslümanları gördükki, Of! Ne inançlar geldi, geçti başımızdan. Şarapçıları, haremcileri, kumarcıları. Lafa geldi mi hiç kimseye söz bırakmaz İyiliği, güzelliği, doğruluğu, maneviyatı. Zinanın kralını yaparlar 4 karı bahanesiyle. Faizin kralını yerler kar payı kandırmacasıyla. Ne yardımlar cebe indi, holding battı bilirsiniz. Kilo kilo altınlar, dövizler ne dinî liderler gördük. Din yoluyle servet yapan, gerici - yobaz bezirganları. Hangi cezaya inanıp ve anlatıyorsanız, o ceza sizi bulur. Kaçış yok o gün ! Layık gördüğünüz cehennemler sizin olur. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 ŞEBEK DEDEM-2 Dedecim yıkta gel kafesini, çitini Ayıkla bu garibin piresini bitini.. Bulurdun biti pireyi parmağınla.. Birde güzelce ezerdin tırnağınla.. Dedeciğim gelde düşüme, sileyim terini.. İndir kuyruğunu, görmesinler edep yerini.. Geçtim ben dedecim, baldan yardan maldan.. Şimdi bir kuyruğum olsa inermiydim daldan.. Ah dede ah, biz neden evrimleştikki sanki.. Ne zaman orman görsem içim eriyor inanki.. (Sedat) Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 ŞEBEK DEDEM Daldan dala sallanır gezerdin.. Muzu soyardın, cevizi ezerdin.. Güneşe bağrını verir kırıtırdın.. Bazende keyfe gelir sırıtırdın... Diktinmi şöyle bir kez kuyruğunu.. Savururdun ormana buyruğunu.. Ey benim eli öpülesi şebek dedem.. Bana muz getir dedemsen madem.. Evrimcilerin yalancısıyım gülme... Kuyruğumuz yok diye üzülme.. Bakmadık ata sözüne tutmadık buyruk.. Ne tüy kaldı, ne tırnak, nede kuyruk.. (Sedat) Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 ŞEBEK DEDEM-2 Dedecim yıkta gel kafesini, çitini Ayıkla bu garibin piresini bitini.. Bulurdun biti pireyi parmağınla.. Birde güzelce ezerdin tırnağınla.. Dedeciğim gelde düşüme, sileyim terini.. İndir kuyruğunu, görmesinler edep yerini.. Geçtim ben dedecim, baldan yardan maldan.. Şimdi bir kuyruğum olsa inermiydim daldan.. Ah dede ah, biz neden evrimleştikki sanki.. Ne zaman orman görsem içim eriyor inanki.. (Sedat) Sedat gelirgelmez koparttın beni gülmekten Allahta seni güldürsün Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 eskiler sormamış hiç neden niçin nasıl diye korkutmuşlar hep bizi ateş, günah, sus diye hangi yalan anlatılmışsa din, iman budur diye okumamış, düşünmemiş, inanmışlar körükörüne şimdi ben derim neden bu kadar soru var beynimde hangi yöne dönsem toslarım bir yenisine Allah var bilirim ama anlayamam dünyanın halini öteki alemi ise hiç anlatamam kendime... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 eskiler sormamış hiç neden niçin nasıl diye korkutmuşlar hep bizi ateş, günah, sus diye hangi yalan anlatılmışsa din, iman budur diye okumamış, düşünmemiş, inanmışlar körükörüne şimdi ben derim neden bu kadar soru var beynimde hangi yöne dönsem toslarım bir yenisine Allah var bilirim ama anlayamam dünyanın halini öteki alemi ise hiç anlatamam kendime... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Masalcı Bunu sen istedin biliyor musun. Benim dedem şebek değildir. Masalcısın bilirim uyduruyorsun. İnsan hiçbir daim şebek değildir. Masalcının lafına üzülme kanma. Bir şey bildiğine sakın inanma Uydurur söyler kendisi bile; Söylediği gibi çamur değildir. Ben şebek isem sen de öylesin Bunu, bilenler de söylesin Şebektir o insan olamaz Gen yapısı bu, masal değildir. Anlamayana ben ne söyleyim İşte bilmiyorsun neyleyeyim Tutturmuşsun bir şebek lafını Bir masaldır o bilim değildir. Bilim şebekleri referans alır Masalcıya artık uydurmak kalır. Şebekle genimiz yakındır ama Yapımız onunla aynı değildir Haftalar seneler asırlar geçmiş Doğal seçilimler insanı seçmiş "Saphienstir" insanların atası Bilmiyorsan öğren ayıp değildir. Ben sana çamursun demiyorum ki Masalını yüzüne vurmuyorum ki Evrim bir bilimdir masal olamaz Gerçeği kabullenmek utanç değildir. Bilimselci Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Dedecim şebek dediler Seriyi ikilediler Kuyruğunu indirip Terini sildiler Bilimselci dedi; Genimiz yakın yapımız farklı Düşünürseniz bulursunuz aradaki farkı Yok derseniz halen dedemiz şebek Size ne bilim kar eder Ne de kötek Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Şebeğe "şebek" demek hüner değil İnsan insan olmayınca, Atayla övünmek ar değil İnsan namert olmayınca ************** "Kuyruğu var" demekle,alçalmaz ki atası Bunları söyleyenin nasıl da doluyor kasası Önayak olanların boşver vursun kafası İnanmıyormuş inanmasın bilime mi düştü tasası 1 Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 eskiler sormamış hiç neden niçin nasıl diye korkutmuşlar hep bizi ateş, günah, sus diye hangi yalan anlatılmışsa din, iman budur diye okumamış, düşünmemiş, inanmışlar körükörüne şimdi ben derim neden bu kadar soru var beynimde hangi yöne dönsem toslarım bir yenisine Allah var bilirim ama anlayamam dünyanın halini öteki alemi ise hiç anlatamam kendime... Dedecim şebek dedilerSeriyi ikilediler Kuyruğunu indirip Terini sildiler Bilimselci dedi; Genimiz yakın yapımız farklı Düşünürseniz bulursunuz aradaki farkı Yok derseniz halen dedemiz şebek Size ne bilim kar eder Ne de kötek Şebeğe "şebek" demek hüner değilİnsan insan olmayınca, Atayla övünmek ar değil İnsan namert olmayınca ************** "Kuyruğu var" demekle,alçalmaz ki atası Bunları söyleyenin nasıl da doluyor kasası Önayak olanların boşver vursun kafası İnanmıyormuş inanmasın bilime mi düştü tasası Arkadaşların şiir denemeleri çok süper. Kralı ve beni sollamışlar. Çok zevk aldım. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Arkadaşların şiir denemeleri çok süper. Kralı ve beni sollamışlar. Çok zevk aldım. Mütevazı açıklamaların için teşekkürler sevgili bilimselci ama, ben şahsen bu konuda elinize su dökemem... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.