Φ bozan Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Evvela baştan yargıyı koyalım ; ben bu savaşta yokum, size iyi savaşlar. Benzer bir senaryo ile daha evvelde karşılaştım, kültürel bir ilgimizin bile olmadığı bir yerde, terkettiğimiz soydaşlarımıza karşı gerekli siyasi şartlar oluşunca aslan kesildiğimiz o günleri bu fakir bizzat yaşadı. Şimdi kimlerin siyasi şartları için kimlere yamanılacaksa lütfen önden buyursunlar ben bu savaşta yokum, yokum çünki ; Soydaşlarımız demogojisinden çok önce, onun karısı bunun bilmem nesi haberleri tiraj yapmıyor bari savaş patlatalım satış yaparız mantığındaki bu basın bu işte olduğu sürece ben yokum arkadaş.... Saddam, katilller tarafından kendilerinin de gideceği kuşkusuz olan cehenneme yollanmadan evvel, soydaşlarımızı kimyasal gazla öldürürken neredeydiniz ? Yani sakın ola kimse heyecana gelmesin, bırakın işlerine geldiği zaman aslan kesilen bürokratların kendileri gitsin, ben bu oyunda yokum arkadaş... Bir zamanlar enternasyonel sol olması gerekli kimseler son beş yılda nasıl nasyonalist olduysa / neredeyse yaşasın hitler diyecekler, uygulamaları ile dediler ya neyse, / işte bu yüzden ben bu gaza gelmem arkadaş... Bir zamanlar kahrolsun yök diyen parkalılar, şimdilerde önce yök sonra eğitim diyorlar, işte bu yüzden beni o saflarda göremeyeceksiniz arkadaş... Dostum Enes iyi bilir o dağları, afedersiniz, silinir diye açık yazmıyorum, çantamızda yiyip de ettiklerimizi taşıdık, kokudan düşmeyelim tuzağa diye, o zaman ankara onun başındaki çaput bunun holdingindeki yeşil paranın peşindeydi, ölüm ise bizim peşimizdeydi...o yüzden buyurun bu sefer de siz önden gidin... Kerküke mi girersiniz hızınızı alamayıp irana mı girersiniz, ne edersiniz ben bilmem, bu sefer de sevgili bürokratların, sevgili basının evlatları gitsin, sonra ardınızdan biz size vatan sağolsun deriz, değil mi ? Biz ölmekten bıktık siz vatan sağolsun demekten bıkmadınız, bu sefer rolleri değişelim nasıl olur ? Amannnn ben karışmam, nereye girerseniz girin, en ön safta sabah programlarının değişmeyen kişilerini, gece alemlerinin müdavimlerini ve çalışmadan kazanan veletlerinizi götürün lütfen... Ben bu oyunda yokum size iyi savaşlar dilerimmm Bozan Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 3. Madem okadar Bursa nutku okuyonuz, Çılgın türkleri okuyorsunuz, Girsenize Kerküke, Adamları sürdüler, tecavüz ettilker bütün haklarına, sıkmadı dimi ABADA2yla dövüşmek... bozan evet çok kısa bir süre önce bu vatandaş Kerkük le ilgili bunları söylüyordu. Şimdi Türkiye'nin Kerküke müdahelesi gündeme gelince. yazdıklarına bakın birde. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Malesef yine olmamış, parkalı yökçülerden yahut da solcu darbeciler mi deseydim bir kısmı benim yazılarıma yanıt vermemek gibi bir misyonu üstlenmişlerdi, bir kişi de kendince ''işte buldum'' demiş ve atılmış meydâne...fakat yine olmamış... Evvela seçim arefesinde ve oluşan dış şartlar neticesinde kerkük'e girilecekse evet yine tekrar ediyorum ben yokum arkadaş, bundan aylar önce ve bu forumdan yıllar önce kerkükle ilgili konuşurken sahnede olmayan aslanlarım benim... Şimdi mi düştü karpuz kabuğu denize ? Şimdi mi yandı kerkük ? Kerkük yanıyor mu tutarsın iki tane itfaiye salarsın üstüne !! ( Bu arada yanan kerkük falan da değil üç beş kişinin menfaati, çünkü o kerkük yandı da zaten kül oldu, neredeydiniz aslanlarım benim ? ) Yani demem o ki gözleri kendi doğrusundan başka birşey görmeyen kişiler yazılanın ne olduğunu da anlamak düşüncesinden elbette uzaktır. Ben ne mi derim ? ''İnsanların yaşamları senin bürokratlarının keyfini bekleyecek kadar değersiz değildir''Aha bu sözü de başucuna asarsın / hani menderesi de asmıştınız ya / sonra bakıp bakıp beni anarsın... ''Akıllı adamın motordan farkı gaz almadan da kafasının çalışmasıdır'' Bunu da mekteplere asarsın, asarsın asarsın, sonra beni anarsın... bozan Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 önce sakin ol. hakaret etmeden saldırmadan konuşmayı öğren. sonra kendi yazdığın iki şeyi karşılaştır. dün: "Kerküke neden müdahele etmiyorsunuz" diyende sensin. bugünde: "Kerküke neden müdahele ediyorsunuz, ben savaş istemiyorum" diyende sensin. ondan sonra, karşındakine saldırarak kendini savunmaya çalışanda. Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 (bozan beyciim izninizle..) bakınız bu tip tartışmalarda genelde taraf olmak istemem lakin yalnış anlaşılma mevcut(umarım öyledir...) bozan bey anlatmak istediklerini genelde hiciv ve taşlamayla anlatır,bu başlıktaki her iki ileti de bence bu tarza verilebilecek çok güzel 2 örnek lakin de bergerac bey de sürekli türk medyasının yapığı şeyi yapıp iletileri dümdüz okuyup önceki olumlanmışlarla karşılaştırıyor. ''ama öyle dememiş miydiniz?ama böyle dememiş miydiniz gibi?'' kerkük meselesi çok çok eskiden beri seçim malzemesi,suni gündem maddesi,belgesel konusu,barış manço program enstantanesi ve forum tartışma başlığı olarak defalarca kullanılmıştır güsel memleketimde...ve bakınız elimizde ne kalmıştır...bu dünya barış mançoya bile kalmamıştır... saygılardır,hürmetlerdir... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Nazan hanım. Evvela baştan yargıyı koyalım ; ben bu savaşta yokum, size iyi savaşlar. Benzer bir senaryo ile daha evvelde karşılaştım, kültürel bir ilgimizin bile olmadığı bir yerde, terkettiğimiz soydaşlarımıza karşı gerekli siyasi şartlar oluşunca aslan kesildiğimiz o günleri bu fakir bizzat yaşadı. Şimdi kimlerin siyasi şartları için kimlere yamanılacaksa lütfen önden buyursunlar ben bu savaşta yokum, yokum çünki ; Soydaşlarımız demogojisinden çok önce, onun karısı bunun bilmem nesi haberleri tiraj yapmıyor bari savaş patlatalım satış yaparız mantığındaki bu basın bu işte olduğu sürece ben yokum arkadaş.... Saddam, katilller tarafından kendilerinin de gideceği kuşkusuz olan cehenneme yollanmadan evvel, soydaşlarımızı kimyasal gazla öldürürken neredeydiniz ? Yani sakın ola kimse heyecana gelmesin, bırakın işlerine geldiği zaman aslan kesilen bürokratların kendileri gitsin, ben bu oyunda yokum arkadaş... Bir zamanlar enternasyonel sol olması gerekli kimseler son beş yılda nasıl nasyonalist olduysa / neredeyse yaşasın hitler diyecekler, uygulamaları ile dediler ya neyse, / işte bu yüzden ben bu gaza gelmem arkadaş... Bir zamanlar kahrolsun yök diyen parkalılar, şimdilerde önce yök sonra eğitim diyorlar, işte bu yüzden beni o saflarda göremeyeceksiniz arkadaş... Dostum Enes iyi bilir o dağları, afedersiniz, silinir diye açık yazmıyorum, çantamızda yiyip de ettiklerimizi taşıdık, kokudan düşmeyelim tuzağa diye, o zaman ankara onun başındaki çaput bunun holdingindeki yeşil paranın peşindeydi, ölüm ise bizim peşimizdeydi...o yüzden buyurun bu sefer de siz önden gidin... Kerküke mi girersiniz hızınızı alamayıp irana mı girersiniz, ne edersiniz ben bilmem, bu sefer de sevgili bürokratların, sevgili basının evlatları gitsin, sonra ardınızdan biz size vatan sağolsun deriz, değil mi ? Biz ölmekten bıktık siz vatan sağolsun demekten bıkmadınız, bu sefer rolleri değişelim nasıl olur ? Amannnn ben karışmam, nereye girerseniz girin, en ön safta sabah programlarının değişmeyen kişilerini, gece alemlerinin müdavimlerini ve çalışmadan kazanan veletlerinizi götürün lütfen... Ben bu oyunda yokum size iyi savaşlar dilerimmm Bozan siz bu yazıda seçim malzemesi olarak kullanılmasından bahsedildiğini görüyor musunuz. Yoksa ben sizin kadar okuduğumu anlama yeteneğine sahip değilmiyim sizce. bu yazı Türkiye'Nin Kerküke müdahele etmemesi gerektiği. Bunun için vatan çocuklarının oraya gönderilmemesi gerektiğini vs yi anlatıyor değil mi. Bu yazı türkiyenin 1974 kıbrıs müdahelesine "faşist bürokratların icraatı" diyen mantıkla birebir aynıdır. dolayısıyla dün kıbrıs müdahelesini konuşurken "3. Madem okadar Bursa nutku okuyonuz, Çılgın türkleri okuyorsunuz, Girsenize Kerküke, Adamları sürdüler, tecavüz ettilker bütün haklarına, sıkmadı dimi ABADA2yla dövüşmek..." diyen adamın. Şimdi Kerküke neden gidiyorsunuz demesi. sizin o bahsettiğini Türk medyası taktiği falan değildir. ortada bir suni gündem falan yoktur. Kerkükte iş artık ev baskınlarına kadar dönmüş. Türk ordusuda Kuzey Irak ön tamponunda yığınağını yapmış emir beklemektedir. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Malesef yine olmamış, parkalı yökçülerden yahut da solcu darbeciler mi deseydim bir kısmı benim yazılarıma yanıt vermemek gibi bir misyonu üstlenmişlerdi, bir kişi de kendince ''işte buldum'' demiş ve atılmış meydâne...fakat yine olmamış... Evvela seçim arefesinde ve oluşan dış şartlar neticesinde kerkük'e girilecekse evet yine tekrar ediyorum ben yokum arkadaş, bundan aylar önce ve bu forumdan yıllar önce kerkükle ilgili konuşurken sahnede olmayan aslanlarım benim... Şimdi mi düştü karpuz kabuğu denize ? Şimdi mi yandı kerkük ? Kerkük yanıyor mu tutarsın iki tane itfaiye salarsın üstüne !! ( Bu arada yanan kerkük falan da değil üç beş kişinin menfaati, çünkü o kerkük yandı da zaten kül oldu, neredeydiniz aslanlarım benim ? ) Yani demem o ki gözleri kendi doğrusundan başka birşey görmeyen kişiler yazılanın ne olduğunu da anlamak düşüncesinden elbette uzaktır. Ben ne mi derim ? ''İnsanların yaşamları senin bürokratlarının keyfini bekleyecek kadar değersiz değildir''Aha bu sözü de başucuna asarsın / hani menderesi de asmıştınız ya / sonra bakıp bakıp beni anarsın... ''Akıllı adamın motordan farkı gaz almadan da kafasının çalışmasıdır'' Bunu da mekteplere asarsın, asarsın asarsın, sonra beni anarsın... bozan Pekala buradan devam edelim.. 1. Zatında açık olan bir beyan izahtan varestir...Yani önceki yazımda da sonraki yazımda da söylediğim şey aynıdır ve üstte de bunu bir vecize haline getirmişimdir, yani şudur ; ''İnsanların yaşamları senin bürokratlarının keyfini bekleyecek kadar değersiz değildir'' 2. Ne serdar dontaç dinlemeye ne ümit tözattan sol kanat ortası izlemeye ne de bu adamlar için gaza gelmeye değmez bunu da şöyle muciz bir beyanla ifade etmişimdir ; yani şudur ; ''Akıllı adamın motordan farkı gaz almadan da kafasının çalışmasıdır'' 3. Bu yukarıdaki beliğ beyanattan anlaşılan da şudur ; yanan Kerkük değildir / Çünkü o çoktan kül oldu / ******* ******* *********** 4. Ölüme deva yoktur Hekim Lokman olsa / ********* geri gelmez forum iletiyle dolsa... Yani şudur ; Bunu da günde iki defa sabah akşam aç karnına okuyanın ateşi düşer, yangını söner. ( kaynak TKK ; Türk Koca Karıları ) Not ; Kafi mi dediniz ? Sükut ikrardandır, bilirsiniz...yani şudur ; İktifa ettik... Bozan Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 anlaşıldıki sen karşındakine saldırarak kendi fikrini savunmayı huy edinmişsin. kime neyin hesabını soruyorsun. hatırlatayım senin fikriyatının partisi iktidarda 5 yıldır. o bürokratları atayanda senin fikriyatının partisi. ve gerçekten komik. üç ileti önce. "Kerküke gidilmemelidir. bu yüzden savaşa girilmemelidir " diyen adam. Şimdi niye geç kalınmıştır vs diyor Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Meseleye bakış açınızda mizah, CYrano'nun sinir tellerine takıldı sanırım.Hemen standart kalıplarını hazır edıverdı. Bak şimdi sayın bozan,nasıl da hit'leniverir bu topic.) Öz itibarı ile mizahınızın arkasındaki gerçeğe bende inanıyorum.ama sevgili Bozan,politika gerçeği gösterme sanatı değil ki? İstediğin yanını gösterme sanatı(elbette bu alıntı politik tiyatrodan bir repliktir kendi icadım değil hani) Duygusal davranışlar,özveriler,mantıksal uzlaşmalar her nedense uzun yıllar yaşamanın getirdiği deney ve tecrübeler ile kazanılıyor. Sahte ile gerçeği ayırt etme seviyesine ortalama bazda ulaştığımızda burada yazacaklarımızın birçoğu zaten kabul görecektir. evet çok kısa bir süre önce bu vatandaş Kerkük le ilgili bunları söylüyordu. Şimdi Türkiye'nin Kerküke müdahelesi gündeme gelince. yazdıklarına bakın birde.[/color Burada hiçbir çelişki yok cyrano bunu sende biliyorsun o koşullar ile şimdiki koşullar arasındaki farkı mı göremiyorsun anlamış değilim. Sadece ınsanların ucuz siyasal politika malzemesi yapılmasına ve bunun içinde, içine insancıl sosların eklenmesine ve iki yüzlülüğe kaşı çıkış olarak değerlendirilmesi gerekmiyor mu? Neticede eğer işin içindeki fikir insanlara yönelik ise dün nerede idiniz? Netice çıkarlar ise böyle bir şey için insan haklarını yakılan insanları içinden geçiriyor iseniz AYIP ETTİNİZ. Mesele bu kadar basit. (hani dayanamadım işteeee sy bozan beşeri duygularımı aklımdan uzak tutabilseydim vallahi yazmayacaktım ama oldu bir kere mazur görün lütfen beni) Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Meseleye bakış açınızda mizah, CYrano'nun sinir tellerine takıldı sanırım.Hemen standart kalıplarını hazır edıverdı.Bak şimdi sayın bozan,nasıl da hit'leniverir bu topic.) Öz itibarı ile mizahınızın arkasındaki gerçeğe bende inanıyorum.ama sevgili Bozan,politika gerçeği gösterme sanatı değil ki? İstediğin yanını gösterme sanatı(elbette bu alıntı politik tiyatrodan bir repliktir kendi icadım değil hani) Duygusal davranışlar,özveriler,mantıksal uzlaşmalar her nedense uzun yıllar yaşamanın getirdiği deney ve tecrübeler ile kazanılıyor. Sahte ile gerçeği ayırt etme seviyesine ortalama bazda ulaştığımızda burada yazacaklarımızın birçoğu zaten kabul görecektir. evet çok kısa bir süre önce bu vatandaş Kerkük le ilgili bunları söylüyordu. Şimdi Türkiye'nin Kerküke müdahelesi gündeme gelince. yazdıklarına bakın birde.[/color Burada hiçbir çelişki yok cyrano bunu sende biliyorsun o koşullar ile şimdiki koşullar arasındaki farkı mı göremiyorsun anlamış değilim. Sadece ınsanların ucuz siyasal politika malzemesi yapılmasına ve bunun içinde, içine insancıl sosların eklenmesine ve iki yüzlülüğe kaşı çıkış olarak değerlendirilmesi gerekmiyor mu? Neticede eğer işin içindeki fikir insanlara yönelik ise dün nerede idiniz? Netice çıkarlar ise böyle bir şey için insan haklarını yakılan insanları içinden geçiriyor iseniz AYIP ETTİNİZ. Mesele bu kadar basit. (hani dayanamadım işteeee sy bozan beşeri duygularımı aklımdan uzak tutabilseydim vallahi yazmayacaktım ama oldu bir kere mazur görün lütfen beni) arkadaşım cyrano mizah kültürü gelişmiş bir insandır. bu yazıların hangisinde mizahi bir taraf gördüğünü anlamadım. ve gerçekten şurasında ironi var şurasında mizah var diyorsan buyur göster. bir ikincisi, arkadaşının yazılarında böyle bir şeydende bahsedilmiyor. olay şu sadece CHP Kerkük'e müdahele edilsin dediği için karşı çıkıyor kişi. Ve şu an yine CHP Kerküke müdahele edilmesin deseydi. bu arkadaş o benim çelişki diye gösterdiğim yazdıklarını tekrarlardı. Yazı ortada. arkadaşının yazısında bahsedilen şey, "Kerküke müdahele için evlatlarımızın canı tehlikeye atılmasın". Bunu söyleyen kişiye tabiiki sorarım Sen dün "Sıkıyorsa girsenize Kerkük'e " dediğinde evlatların hayatı tehlikeye girmiyorduda senin nefret ettiğin bir partinin lideri söyleyince mi tehlike doğu verdi. Bu çevrenin tek yorumuda bu şahsın zikrettiğiyle sınırlı değil. mesela Vakit gazetesinin manşetine bakalım. "Türkiyenin Kerküke girmesi P K K 'nın işine geliyor" . aynı mantık, birilerine saldıralımda nasıl olursa olsun. Mesela CHP Kerkük'e girilmeli mi dedi. Biz hemen karşı çıkalım. Başbakan kuzey ırak'a girilmeli mi dedi. o zamanda utanmadan hemen girilmesi gerektiğini savunalım. Ki şunada eminim. burada Bozan Kerküke gidelim diyip ben karşı çıkıyor olsaydım. sen şimdi Kerkükteki Amerikan zulmunu anlatıyor olurdun bana olay çok basittir. dün "soydaşlarımız katlediliyor Kıbrısı savunanlar Kerküke neden müdahele etmiyor" diyen kişi. CHP genel başkanı Türkiye kerküke girmelidir deyince bu sefer "ben savaş istemiyor vatan evlatlarını tehlikeye atmayın " diyor. Birileride "sensin abicimcilik" misyonlarının hakkını vermek için. O aslında şunu anlatmak istiyor. bunu demek istiyor derdinde. sanki bizim okuma yazmamız yokya. Ben dünde Türkiyenin Kerküke müdahele etmesi taraftarıydım bugünde. Bizim sözlerimiz ve fikirlerimiz duruma göre, birilerine saldırmak veya birilerini savunmak için değişmez. not: bu forumda tartışmalarda sıkışınca binbir cakayla "bir daha sizin olduğunuz yerde yazmam, gidiyorum" vs diyerek. bunun içn topicler açan kişilerin sonra kuzu kuzu döndüklerini görmekte artık bir turkish-media klasiğine döndü Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2007 Meseleye bakış açınızda mizah, CYrano'nun sinir tellerine takıldı sanırım.Hemen standart kalıplarını hazır edıverdı.Bak şimdi sayın bozan,nasıl da hit'leniverir bu topic.) Öz itibarı ile mizahınızın arkasındaki gerçeğe bende inanıyorum.ama sevgili Bozan,politika gerçeği gösterme sanatı değil ki? İstediğin yanını gösterme sanatı(elbette bu alıntı politik tiyatrodan bir repliktir kendi icadım değil hani) Duygusal davranışlar,özveriler,mantıksal uzlaşmalar her nedense uzun yıllar yaşamanın getirdiği deney ve tecrübeler ile kazanılıyor. Sahte ile gerçeği ayırt etme seviyesine ortalama bazda ulaştığımızda burada yazacaklarımızın birçoğu zaten kabul görecektir. evet çok kısa bir süre önce bu vatandaş Kerkük le ilgili bunları söylüyordu. Şimdi Türkiye'nin Kerküke müdahelesi gündeme gelince. yazdıklarına bakın birde.[/color Burada hiçbir çelişki yok cyrano bunu sende biliyorsun o koşullar ile şimdiki koşullar arasındaki farkı mı göremiyorsun anlamış değilim. Sadece ınsanların ucuz siyasal politika malzemesi yapılmasına ve bunun içinde, içine insancıl sosların eklenmesine ve iki yüzlülüğe kaşı çıkış olarak değerlendirilmesi gerekmiyor mu? Neticede eğer işin içindeki fikir insanlara yönelik ise dün nerede idiniz? Netice çıkarlar ise böyle bir şey için insan haklarını yakılan insanları içinden geçiriyor iseniz AYIP ETTİNİZ. Mesele bu kadar basit. (hani dayanamadım işteeee sy bozan beşeri duygularımı aklımdan uzak tutabilseydim vallahi yazmayacaktım ama oldu bir kere mazur görün lütfen beni) arkadaşım cyrano mizah kültürü gelişmiş bir insandır. bu yazıların hangisinde mizahi bir taraf gördüğünü anlamadım. ben ise sadece sıkışan insanın konuyu saptırıp karşısındakine saldırmak için işi sulandırma gayretini gördüm. ve gerçekten şurasında ironi var şurasında mizah var diyorsan buyur göster. bir ikincisi, arkadaşının yazılarında böyle bir şeydende bahsedilmiyor. olay şu sadece CHP Kerkük'e müdahele edilsin dediği için karşı çıkıyor kişi. Ve şu an yine CHP Kerküke müdahele edilmesin deseydi. bu arkadaş o benim çelişki diye gösterdiğim yazdıklarını tekrarlardı. Yazı ortada. arkadaşının yazısında bahsedilen şey, "Kerküke müdahele için evlatlarımızın canı tehlikeye atılmasın". Bunu söyleyen kişiye tabiiki sorarım Sen dün "Sıkıyorsa girsenize Kerkük'e " dediğinde evlatların hayatı tehlikeye girmiyorduda senin nefret ettiğin bir partinin lideri söyleyince mi tehlike doğu verdi. Bu çevrenin tek yorumuda bu şahsın zikrettiğiyle sınırlı değil. mesela Vakit gazetesinin manşetine bakalım. "Türkiyenin Kerküke girmesi P K K 'nın işine geliyor" . aynı mantık, birilerine saldıralımda nasıl olursa olsun. Mesela CHP Kerkük'e girilmeli mi dedi. Biz hemen karşı çıkalım. Başbakan kuzey ırak'a girilmeli mi dedi. o zamanda utanmadan hemen girilmesi gerektiğini savunalım. Ki şunada eminim. burada Bozan Kerküke gidelim diyip ben karşı çıkıyor olsaydım. sen şimdi Kerkükteki Amerikan zulmunu anlatıyor olurdun bana olay çok basittir. dün "soydaşlarımız katlediliyor Kıbrısı savunanlar Kerküke neden müdahele etmiyor" diyen kişi. CHP genel başkanı Türkiye kerküke girmelidir deyince bu sefer "ben savaş istemiyor vatan evlatlarını tehlikeye atmayın " diyor. Birileride "sensin abicimcilik" misyonlarının hakkını vermek için. O aslında şunu anlatmak istiyor. bunu demek istiyor derdinde. sanki bizim okuma yazmamız yokya. Ben dünde Türkiyenin Kerküke müdahele etmesi taraftarıydım bugünde. Bizim sözlerimiz ve fikirlerimiz duruma göre, birilerine saldırmak veya birilerini savunmak için değişmez. not: bu forumda tartışmalarda sıkışınca binbir cakayla "bir daha sizin olduğunuz yerde yazmam, gidiyorum" vs diyerek. bunun içn topicler açan kişilerin sonra kuzu kuzu döndüklerini görmekte artık bir turkish-media klasiğine döndü Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2007 Meseleye bakış açınızda mizah, CYrano'nun sinir tellerine takıldı sanırım.Hemen standart kalıplarını hazır edıverdı.Bak şimdi sayın bozan,nasıl da hit'leniverir bu topic.) Öz itibarı ile mizahınızın arkasındaki gerçeğe bende inanıyorum.ama sevgili Bozan,politika gerçeği gösterme sanatı değil ki? İstediğin yanını gösterme sanatı(elbette bu alıntı politik tiyatrodan bir repliktir kendi icadım değil hani) Duygusal davranışlar,özveriler,mantıksal uzlaşmalar her nedense uzun yıllar yaşamanın getirdiği deney ve tecrübeler ile kazanılıyor. Sahte ile gerçeği ayırt etme seviyesine ortalama bazda ulaştığımızda burada yazacaklarımızın birçoğu zaten kabul görecektir. evet çok kısa bir süre önce bu vatandaş Kerkük le ilgili bunları söylüyordu. Şimdi Türkiye'nin Kerküke müdahelesi gündeme gelince. yazdıklarına bakın birde.[/color Burada hiçbir çelişki yok cyrano bunu sende biliyorsun o koşullar ile şimdiki koşullar arasındaki farkı mı göremiyorsun anlamış değilim. Sadece ınsanların ucuz siyasal politika malzemesi yapılmasına ve bunun içinde, içine insancıl sosların eklenmesine ve iki yüzlülüğe kaşı çıkış olarak değerlendirilmesi gerekmiyor mu? Neticede eğer işin içindeki fikir insanlara yönelik ise dün nerede idiniz? Netice çıkarlar ise böyle bir şey için insan haklarını yakılan insanları içinden geçiriyor iseniz AYIP ETTİNİZ. Mesele bu kadar basit. (hani dayanamadım işteeee sy bozan beşeri duygularımı aklımdan uzak tutabilseydim vallahi yazmayacaktım ama oldu bir kere mazur görün lütfen beni) Sizi buralarda görmek ne büyük saadet !! Neticede eğer işin içindeki fikir insanlara yönelik ise dün nerede idiniz? Netice çıkarlar ise böyle bir şey için insan haklarını yakılan insanların içinden geçiriyor iseniz AYIP ETTİNİZ. Ne kadar güzel hulasa etmişsiniz ... Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2007 not: bu forumda tartışmalarda sıkışınca binbir cakayla "bir daha sizin olduğunuz yerde yazmam, gidiyorum" vs diyerek. bunun içn topicler açan kişilerin sonra kuzu kuzu döndüklerini görmekte artık bir turkish-media klasiğine döndü Olgun olmak bir erdem değildir.Sadece erdemli olmanın basamak taşıdır sevgili CYRANO Klasikleşmiş ise buna sevinmek gerekir.Düşünenleri bulmak okadar zor ki artık.Ülke olarak böyle bir lükse sahip olduğumuza da inanmıyorum. Kırlangıçlar, en zarif hareketlerini ters dönüşlerde yaparlar.(özellikle yağmur öncesi ki ben buna kırlangıç dansı derim) sevgili Bozan'ın yazıları olsun,sizin cevaplarınız olsun,kızgınlıklarınız,saldırılarınız olsun okudukça birçok duygu uyandırıyor.Belkide yaşlanmışlığın etkilerini hafifletiyor kimbilir? Genç oluşunuzun etkilerini ve tepkilerini yazılarınızda zaten okuyorum. Bir itirafta bulumak istiyorum sevgili CYRANO İlk defa bu kadar yumuşak bir uslup kullandığınız yazınız için size gerçekten teşekkür ediyorum. Sevgili Bozan'a ayrıca teşekkürlerimi içtenliğimi ve sevgimi sunarım. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.